ازدواج دختران در سنین پایین مشکل درمانی مانند «مرگ در هنگام زایمان» ، «خشونت فیزیکی و جنسی» ، «انزوا و افسردگی» ، «سلطان دهانه رحم و خطر ابتلا به بیماری های مقاربتی» و «مرگ نوزاد» باعث افزایش می شود. به همین دلیل باید برنامه آموزشی برای افزایش آگاهی جامعه ، والدین و رهبران مذهبی طراحی و اجرا شود.
به گزارش ایسنا ، کودک همسری ؛ ازدواج رسمی یا غیررسمی قبل از سن 18 سالگی باعث شده است. ازدواج قانونی در ایران برای دختر 13 سال تمام پسر و پسر 15 سال تمام است و ثبت ازدواج قبل از اینکه این سن را انجام دهد ، اجازه می دهد کودک ولی تشخیص دادگاه انجام شود.
بیشتر از ۶۰ میلیون دختر در سراسر دنیا درگیر کودک همسری ولی رواج است که در صورت متفاوت متفاوت است. بر اساس آمار ، آفریقای مروین و اروپای غربی کمترین میزان کودک همسری را ثبت کرده است. در ایران آخرین آمار مربوط به سال 95 است که 5/5 درصد از کل ازدواج ثبت شده مربوط به کودکان بوده است. این آمار تنها ثبت ازدواج در دوران کودکی ثبت شده است.
با ازدواج کودکان ممکن است به دلیل آداب و رسوم و فرهنگ جامعه صورت صورت گیرد ، ولی "فقر" دلیل اصلی کودک همسری است. اگر دختران ازدواج می کردند ، والدین از وظیفه اقتصادی استفاده می کردند یا آزاد می شدند یا گاهی اوقات از داماد منافع مالی به دست ساختند. خانواده های عقیده دارند که ازدواج زودتر ، دختران را از رفتارهای جنسی یا بارداری خارج از ازدواج محافظت می کنند. همچنین در برخی فرهنگ ها ، بزرگان خانواده از ازدواج بین کودکان برای ایجاد پیوندهای تاکتیکی با سایر افراد یا فرهنگ استفاده از استفاده می شود.
از آن که ازدواج کودکان به طور مستقیم تحصیل و سلامت جنسی ، جسمی و روانی دختران تحت تأثیر قرار می گرفتند ، محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، در یک مطالعه مروری پیام های کودک همسری که قرار است قرار شود. دکتر رباب لطیفنژاد رودسری ؛ دانشیار دانشکده پرستاری و مامایی و مروارید ایرانی ؛ دانشجوی دکتر بهداشت باروری ، در این تحقیق مشارکت کرده است.
برای انجام این تحقیق کلیدواژه های «کودک همسری» ، «ازدواج زودهنگام» ، «سلامت جنسی» ، «سلامتی باروری» و «مرگ مادر» در مقالات منتشر شده بین سالهای 1946 تا سال 2018 در پایگاه علمی پابمد و گوگل اسکولار و وب سایت های مختلف سازماندهی بینالمللی فعال در موضوعات سلامت باروی ، جستجو شد. نتایج به دست آمده از این مقالات به عنوان عواقب کودک همسری دختران در نظر گرفته شد.
پیامدهای ازدواج دختران در کودکی
بر اساس مقالات مرور شده در این تحقیق ، پیامدهای ازدواج دختران در کودکی به صورت زیر طبقه بندی شده است:
-آسیبپذیری در برابر بیماریهای مقاربتی و سلطان دهانهرحم
دختران در سنین پایین به خاطر شرایط فیزیکی بدن خود مستعد ابتلا به بیماریهای مقاربتی هستند. سلول های واژن و دهانه رحم دختران در سنین پایین ، سلول های حفاظت محافظت نمی کند و در سنین کم ، به راحتی آسیب می بینند. طبق آمار ، احتمال آلودگی به ویروس HIV در دختران بیشتر از پسران است. همچنین بیشترین آمار ابتلاء دختران در سن 15 تا 24 است. در حالی که بیشترین آمار پسران آلوده 10 سال بعد از این سنین است. استفاده کنید ، در صورتی که دختران در سن کم ازدواج می کنند و همسرشان آلوده به ویروس HIV یا سایر بیماری های مقاربتی باشد ، احتمال دارد بیشتر شود
انواع خاصی از ویروس HPV یا پاپیلومای انسانی وجود دارد که انواع مختلفی از سرطان را به خصوصیات سلطان دهانه رحم ایجاد می کند. دلایل شایع ابتلاء به سلطان دهانه رحم ، «ازدواج با همسری که در گذشته شرکای جنسی چندی داشته است» ، «ازدواج در کودکی» ، «سطح اقتصادی - اجتماعی پایین و دسترسی کم به خدمات مراقبت از بهداشت» است.
-مشکل در تنظیم خانواده و بارداری ناخواسته
تنظیم خانواده بر اساس تعریف سازمان بهداشت جهانی ؛ «زوجین برنامه برای دستیابی به اهداف باروری به صورت آگاهانه ، مسئولانه و داوطلبانه ، به منظور ارتقا ت تندرستی و بهزیستی خانواده» است. تنظیم خانواده به خانواده ها امکان پذیر است تا تعداد فرزندی را که خواهرانند ، داشته اند. بین حاملگی های فاصله بیندازند و از بارداری برای خطر (برای مادران و نوزادان) جلوگیری می شود.
مطالعات نشان داده است که بین ازدواج در کودکی و بارداری ناخواسته ، سقط جنین ، فاصله کمتری از دو سال بین بارداری و میزان باروری بالا وجود دارد.
-خشونت فیزیکی و جنسی
بر اساس نتایج مقالات ، دخترانی که در سنین کودکی ازدواج کردند ، در معرض خطر خشونت جنسی و فیزیکی قرار دادند که ممکن است با این خشونت برای سایر مشکلات نابودی و جنسی ایجاد شود.
زن و شوهرها به خاطر اختلاف سنی ، از نظر قدرت و توان بدنی مساوی نیستند. همچنین ازدواج در سنین باعث می شود فرد در مهارت های شخصی و اجتماعی پیشرفت کند و از نظر شناخت و درک کاملی وجود داشته باشد. به همین دلیل زنانی که در سن کم ازدواج استفاده می کند ، به طور کامل وابسته به شوهر خود را رشد می کند و قادر به ایستادگی در برابر خشونت همسر خود نخواهند بود.
-خطرات هنگام بارداری و زایمان و مشکلات نوزادان
عوارضی مانند فشار خون بارداری ، عفونت خون در بارداری و خونریزی در زنان جوان کمتر از 15 سال ، بیشتر از زنانی است که در بیست سالگی ازدواج کرده است و این بیشتر از آن است که در صورت خطر مرگ باعث شود. به طور معمول کل مادران باردار زیر بیست سال ، بیشتر از زنان بالغ با خطر مرگ و میر وجود دارد.
به فقط ؛ مطالعات نشان داده است که خطر به دنیا آوردن نوزادان با وزن کم و نارس و مرگ و میر نوزادان در زنان زیر 18 سال ، بیشتر است. حتی اگر نوزادان در سال اول زنده ماندن ، میزان مرگ و میر کودکان (زیر 5 سال) مادران جوان است. به طور کلی ، مادران جوان به دلیل عدم بلوک عاطفی و جسمی ، تغذیه نامناسب ، عدم دسترسی به خدمات باروری و اجتماعی و همچنین خطر ابتلا به بیماری های افونی ، بیشتر در معرض خطر مرگ و میر نوزادان شما هستند.
علاوه بر این ، مادران جوان مهارت تصمیم گیری و مهارت والدینی را کافی کرده است. زنان جوان نمی توانند درمورد مسائل مربوط به مراقبت های بهداشتی خود تصمیم بگیرند و چنانچه تصمیم بگیرند لازم است. همسر و خانواده همسرانشان در تصمیم گیری آنهایی که دخالت کردند.
-انزوا و افسردگی
زنان پس از ازدواج ، از خانواده خود جدا می شوند و به خانه همسر خود می آورند و نقش همسر ، خانم خانه دار و در نهایت مادر را بازی می کنند. برخی از زنان تحت تأثیر قرار داده اند که برای بقا باید بچه دار شوند و سازگار شوند با محیط جدید را بپذیرند. زنان در برخی از جوامع حتی چندهمسری را نیز قبول می کنند. به فقط ؛ این شخصی لذت بردن از دوران کودکی خود را ، تحصیل و ایجاد دوستی را از دست استفاده کنید. همه این عوامل باعث انزوا و افسردگی می شوند بنابراین.
برای کاهش کودک همسری چه باید کرد؟
تحصیلات نه تنها ازدواج مشترک ، بارداری ، زایمان و فعالیتهای جنسی زودهنگام را به تعویق اندازد ، همچنین آموزش می داد در مورد رابطه جنسی در مدرسه طرز فکر و آگاهی زنان در مورد رفتارهای جنسی خطرناک در ازدواج تغییر کرد.
باید برای بهبود توانایی زنان برنامه های آموزشی طراحی شود تا چرخه فقر شکسته شود. ادامه تحصیل و شرکت در دوره های آموزشی شغلی زنان را در برابر بارداری زودهنگام ، بیماری ها ، آلودگی با HIV و مرگ و میر محافظت محافظت می کند. علاوه بر این ، آن ها لذت می برند با گرفتن بیشتر ، شرایط اجتماعی و اقتصادی خود را نیز بهتر می کنند.
برای توقف کودک همسری ، نیاز به سیاست چند جانبی است که برای دختران ، خانواده ها ، جامعه و دولت باید داشته باشد. به خاطر داشته باشید ، باید برنامه باروری آموزشی و درمانی را برای خانواده ها و جامعه جامعه انجام دهید تا با توقف کودک همسری ، بارداری زودهنگام و مشکلات مربوط به مرگ و میر و بیماری های مادران و نوزادان ، کمتر شود.
نتایج این پژوهش در آخرین شماره علمی پژوهشی مامایی و سلامت باروری (JMRH) وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مشهد منتشر شده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر