دفاع از شریفه محمدی، فعال کارگری محکوم به اعدام، سهشنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۳ در بیانیهای به مناسبت «دهم اکتبر، روز جهانی مبارزه با اعدام» اعلام کرد گسترش درخواستها برای لغو حکم اعدام، یک نه بزرگ به قتل عمد حکومتی است.
در این بیانیه همچنین آمده است: «مطالبه لغو مجازات اعدام، از جمله اعتراض به حکم اعدام شریفه محمدی و سایر فعالین محکوم یا در معرض محکومیت به اعدام، از زبان فعالین مدنی، اجتماعی، بازنشستگان، کارگران و هنرمندان، اکنون لغو حکم اعدام را به یک مطالبه اجتماعی و یک نه بزرگ به قتل عمد حکومتی تبدیل کرده است.»
کمپین دفاع از شریفه محمدی در ادامه بیانیه خود تصریح کرد: «ما به عنوان کمپین دفاع از شریفه محمدی خود را عضوی از جنبش نه به اعدام میدانیم، جنبشی که به ما یادآور میشود که هر یک از ما مسئولیم تا برای پایان دادن به این مجازات قرون وسطایی و ارتجاعی، تلاش و از حق حیات، که بنیادیترین حق بشر است، دفاع کنیم.»
گروهی از نهادها و کنشگران حقوق بشری سهشنبه ۱۷ مهر، در آستانه روز جهانی مبارزه با اعدام و در سیوهفتمین هفته اعتصاب غذای زندانیان در کارزار سهشنبههای سیاه، در یک برنامه زنده ۲۴ ساعته بیوقفه ضمن مخالفت با صدور و اجرای احکام اعدام توسط جمهوری اسلامی در ایران، از این کارزار حمایت کردند.
همزمان، سی و هفتمین دور از اعتصاب غذای زندانیان در کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» در ۲۲ زندان در ایران برگزار شد.
شریفه محمدی در آذر ۱۴۰۲ بازداشت و روز ۱۴ تیرماه ۱۴۰۳ از سوی دادگاه انقلاب اسلامی رشت به اتهام «بغی» به اعدام محکوم شد.
این حکم بر اساس اتهام وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی مبنی بر عضویت خانم محمدی در «کومهله» صادر شده، این در شرایطی است که این اتهام از سوی خانم محمدی، همسرش سیروس فتحی، و حزب کومهله به شدت رد شده است.
کانون حقوق بشر ایران ۱۶ مهرماه اعلام کرد که براساس آمار ثبت شده، در شش ماه اول سال ۱۴۰۳ در زندانهای مختلف جمهوری اسلامی، دستکم ۳۷۰ نفر اعدام شدهاند. این نهاد اما تصریح کرد تعداد واقعی اعدامها توسط جمهوری اسلامی به دلیل انجام اعدامهای مخفیانه، بیش از آمار ثبت شده است
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر