جستجوی این وبلاگ

آذر ۰۱، ۱۴۰۲

شیدا فهیمی، قهرمان کشتی آلیش زنان؛ حرکات نمایشی، بازداشت، وثیقه و ممنوع‌الخروجی

ایران‌وایر

او همزمان با عضویت در تیم ملی کشتی آلیش زنان، عضو تیم‌ ملی جودو زنان ایران نیز بود

طبق اطلاعات «ایران‌وایر»، «شیدا فهیمی»، قهرمان کشتی آلیش، عضو تیم ملی جودو زنان و مربی «کلیستنیکس» در ایران، پس از انتشار ویدیویی از حرکات نمایشی خود در یکی از خیابان تهران بازداشت و پس از آزادی به قید وثیقه، ممنوع‌الخروج شده است.

طبق اطلاعات رسیده به ایران‌وایر، نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی هفته نخست مرداد ۱۴۰۲، «شیدا فهیمی» را بازداشت کرده و کنترل صفحات مجازی او را در دست گرفتند.

شیدا فهیمی، قهرمان کشتی آلیش، جودوکار و یکی از نخستین مربیان رشته ورزشی «کلیستنیکس» در ایران است.

او پیش از بازداشت، تصویری از حرکات آکروباتیک، بدون حجاب اجباری را در خیابان‌های تهران و روی یکی از بلوارهای خیابان‌های شمالی پایتخت در صفحه اینستاگرام خود به اشتراک گذاشت.

۷مرداد۱۴۰۲، ویدیویی در صفحه اینستاگرام خانم فهیمی منتشر شد. در این کلیپ، ضمن انتشار برخی از تصاویر بدون حجاب اجباری شیدا فهیمی در شهرهای ایران و همچنین لحظات بازداشت شدن و دستبندی که بر دست‌هایش بود، ادعا شده بود که «قانون برای همه یکسان است» و این برخورد قضایی را نتیجه «هنجارشکنی» این ورزشکار دانسته بودند.

منابع ایران‌وایر می‌گویند شیدا فهیمی پس از دو هفته با قرار وثیقه آزاد شد، اما نه به صفحات اجتماعی‌اش دسترسی دارد و نه اطرافیان و سایر ورزشکاران می‌توانند با او ارتباط برقرار کنند. همچنین نیروهای امنیتی، پاسپورت خانم فهیمی را توقیف کرده و او اجازه خروج از کشور را نیز ندارد.

شیدا فهیمی کیست؟
شیدا فهیمی، نایب‌قهرمان کشتی آلیش زنان در مسابقات ۲۰۲۲ قرقیزستان، عضو تیم ملی جودو و دارنده مقام‌های قهرمانی و سوم کشور در سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ و مربی کلیستنیکس است.

کلیستنیکس، نوعی تمرین قدرتی است که با وزن بدن انجام می‌شود. این ورزش در ظاهر ساده است و نیاز به هیچ تجهیزات خاصی ندارد، چون ورزشکاران اندام خود را بدون اتکا به وزنه‌ها یا تجهیزات ورزشی خاص، پرورش می‌دهند.

شیدا فهیمی طی سال‌های گذشته، با انتشار ویدیوهایی از نحوه تمرینات خود در باشگاه‌ها، ساحل‌های شمالی و جنوبی کشور، خیابان‌های تهران و منزل خود، سعی در نشان دادن توانایی‌های یک زن برای رسیدن به تناسب اندام، بدون در نظر گرفتن محدودیت‌های قانونی در ایران را داشت.

خودش در مورد علاقه‌اش به این رشته ورزشی گفته بود: «این رشته باعث افزایش قدرت بدنی زنان و مردان در بخش عضله و استخوان می‌شود.» او اشاره کرده بود که سال ۱۳۹۷ تصادفی سنگین داشته و اگر از آمادگی بدنی کافی برخوردار نبود، جان سالم به در نمی‌برد.

او گفته بود تلاش می‌کند در کنار ورزش قهرمانی، در زنان ایرانی برای بالا بردن قدرت بدنی خود انگیزه ایجاد کند.

با‌این‌حال برای حکومت، فعالیت‌های اجتماعی او به معنی قانون‌شکنی بوده است. نهادهای امنیتی لحظاتی از بازداشت او، دست‌هایش که با دستبند بسته شده و بیرون آمدنش از آسانسور خانه‌اش همراه با دو زن چادری و امنیتی را، به‌عنوان بخشی از دستاوردهای اجرا و اعمال قانون، در صفحه اینستاگرام خانم فهیمی منتشر کرده‌اند.

از وضعیت شیدا فهیمی پس از بازداشت چه می‌دانیم؟
منابع ایران‌وایر که به شیدا فهیمی نزدیک بوده‌اند، می‌گویند که او باوجود آزاد شدن با قید وثیقه، دیگر در دسترس اطرافیانش نیست. صفحات اجتماعی خانم فهیمی تا پیش از بازداشت، حاوی تصاویری از تمرینات دشوار او بود که نشان از آمادگی بدنی و فکری او داشت، با‌این‌حال او از مرداد۱۴۰۲ تاکنون، در هیچ یک از باشگاه‌های ورزشی یا اماکن عمومی دیده نشده و صفحات اجتماعی‌اش نیز به روزرسانی نمی‌شوند.

منبع ایران‌وایر می‌گوید برخی از اطرافیان شیدا فهیمی نگران سلامت او هستند، اما هیچ دسترسی به او ندارند.

موضوع فشار حکومت به ورزشکاران ایرانی، طی یک سال گذشته به حدی افزایش یافت که سرانجام کمیته بین‌المللی المپیک به آن ورود کرد.
کمیته بین‌المللی المپیک (IOC) ۹فروردین۱۴۰۲، بیانیه‌ای منتشر کرد و در آن به‌صورت جدی به جمهوری اسلامی بابت زیر فشار گذاشتن ورزشکاران و به‌صورت ویژه، محدود کردن ورزشکاران زن ایرانی اخطار داد.

کمیته بین‌المللی المپیک در بیانیه خود اشاره کرده بود که پس از شنیدن صحبت‌های «محمود خسروی‌وفا»، رییس کمیته ملی المپیک جمهوری اسلامی، از وضعیت و سلامت ورزشکاران ایرانی «ابراز نگرانی» کرده و سپس به همین کمیته ملی المپیک ایران ماموریت داده تا هر زمان، هر یک از ورزشکاران ایرانی ازنظر موقعیت ورزشی‌، شان اجتماعی یا امنیت دچار مشکلی از سوی حاکمیت شدند، از این ورزشکاران حمایت کند و مصونیت آن‌ها را برعهده بگیرد.

در بخش دوم این بیانیه، تاکید شده بود که گزارش‌های ایران در مورد وضعیت ورزشکاران ایرانی رضایت‌بخش نبوده و کمیته ملی المپیک ایران موظف است از این پس، در قبال فشارهای حاکمیت بر ورزشکاران زن، مداخله کند.

مداخله کمیته بین‌المللی المپیک می‌تواند منجر به حذف شدن پرچم جمهوری اسلامی از حضور در رقابت‌های بین‌المللی، مانند بازی‌های المپیک تابستانی پاریس شود.

از سرکوب ورزشکاران در ماه‌های اخیر چه می‌دانیم؟
باوجود تهدید کمیته بین‌المللی المپیک، ورزشکاران ایرانی، به‌خصوص ورزشکاران زن، همچنان زیر فشارهای شدید حکومتی و امنیتی جمهوری اسلامی هستند.

«فرشید اسدیان»، ملی‌پوش سابق ووشو ایران و یکی از پرافتخارترین ورزشکاران این رشته ورزشی، در استوری اینستاگرام خود، از ممنوع‌الخروج بودن، ضبط شدن اموال، مسدود شدن حساب‌های بانکی و مشکلات معیشتی که طی ماه‌های اخیر از سوی حکومت برایش به وجود آمده گفت.

او یکی از ورزشکارانی است که طی یک سال گذشته، ابتدایی‌ترین حقوق شهروندی‌اش را به‌دلیل نگاه و عقاید اجتماعی خود از دست داده است.

ورزشکاران یا چهره‌هایی مانند «عارف غلامی» بازیکن استقلال، «کریم باقری» مربی پرسپولیس، «فاطمه عادلی» بازیکن پیشین تیم ملی فوتبال زنان، «مرجان جنگجو» و «ریحانه ارمغانی» دختران سنگ‌نورد ایران، «دنا شیبانی» مربی بین‌المللی اسنوبرد و «پارمیدا قاسمی» کمان‌دار رشته ریکرو تیم ملی، با محرومیت‌ها و محدودیت‌های شدید مواجه شده‌اند.

پارمیدا قاسمی آبان سال ۱۴۰۱ در جریان مراسم اهدای مدال در اختتامیه لیگ تیروکمان تهران، مقابل مسوولان فدراسیون حجاب اجباری را از سرش برداشت. او فردای همان روز مجبور به یک اعتراف اجباری شد و ادعا کرد که «باد» حجابش را انداخته و متوجه افتادن حجابش نشده بود. همچنین حراست وزارت ورزش از او، برای انجام ندادن مصاحبه و تکرار نشدن این اتفاق، تعهد گرفت. از او نیز هیچ نشانی در ماه‌های گذشته در رقابت‌های داخلی و بین‌المللی وجود ندارد.

باوجود اینکه پارمیدا قاسمی سهمیه حضور در رقابت‌های آسیایی را نیز کسب کرده بود، کمیته ملی المپیک جمهوری اسلامی با اعزام او به بازی‌های آسیایی هانگژو مخالفت کرد.

کمیته بین‌المللی المپیک پس از صدور بیانیه خود تاکنون، نسبت به تداوم ایجاد مشکلات و محدودیت‌ها برای زنان و مردان ورزشکار ایرانی، سکوت کرده است.

هیچ نظری موجود نیست:

نگهداری نوزاد هفت‌ماهه در اوین؛ بیش از ۴۵۰ روز بلاتکلیفی والدین

 نسیمه اسلام زهی و ارسلان شیخی، متهمان امنیتی سنی‌ مذهب، بیش از ۱۵ ماه است که بازداشت شدند و در بلاتکلیفی بسر میبرند. خانم اسلام زهی به همرا...