جستجوی این وبلاگ

خرداد ۱۶، ۱۴۰۲

سرکوب اساتید و دانشجویان دانشگاه علم و صنعت بر سر مسئله حجاب

ایران‌وایر

شوراهای صنفی دانشجویان کشور در گزارشی از موج احضار دانشجویان دانشگاه علم و صنعت به کمیته انضباطی و معرفی دست‌کم یازده استاد به «هیات انتظامی اساتید» خبر دادند.

شوراهای صنفی دانشجویان کشور در گزارشی از موج احضار دانشجویان دانشگاه علم و صنعت به کمیته انضباطی و معرفی دست‌کم یازده استاد به «هیات انتظامی اساتید» خبر دادند.

شوراهای صنفی دانشجویان کشور در این گزارش تایید کرده است که تنها در هفته گذشته، «تعداد زیادی از دانشجویان» دانشگاه علم و صنعت به‌دلیل «سرباز زدن از حجاب اجباری» و آنچه مقام‌های این دانشگاه «پوشش نامناسب» توصیف می‌کنند، به کمیته‌ انضباطی احضار شده‌اند.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است که این دانشجویان صرفا به کمیته انضباطی معرفی نشده و «روسای دانشکده‌های مختلف علم و صنعت نیز برخی از دانشجویان را احضار کرده‌اند.»

علاو بر این، ماموران گشت و حراست مستقر در دانشگاه‌ها در هنگام «قدم زدن دانشجویان در محوطه دانشگاه» به‌بهانه‌ تذکر دادن به دانشجویان در مورد پوشش، آن‌ها را مورد «آزار» قرار می‌دهند.

شوراهای صنفی دانشجویان، برخوردهای جاری در دانشگاه علم و صنعت و دیگر دانشگاه‌های کشور را «تجاوز به زیست دانشجویان» توصیف کرده و نوشته است که این شیوه آزارگرانه «تا خوابگاه نیز ادامه دارد» و در خوابگاه‌های دختران، «سختگیری‌ پوشش» برای دانشجویان به‌شدت افزایش یافته است.

این شورا تایید کرده که حتی «تعدادی از دانشجویان به‌دلیل تاخیر در بازگشت به خوابگاه در ساعت تعیین شده»، به کمیته‌ انضباطی احضار شده‌اند.

هم‌زمان کانال «دانشجویان متحد»، در گزارشی از موج برخورد با دانشجویان دانشگاه علم و صنعت، تایید کرده است که علاوه‌بر دانشجویانی که به‌خاطر «نوع پوشش» به کمیته انضباطی احضار شده‌اند، «دست‌کم ۷ دانشجو توسط روسای دانشکده‌ها احضار شده‌اند» و یک دانشجو هم به خاطر «نوع پوشش در خارج دانشگاه» احضار شده است.

این کانال به راه‌اندازی «گشت‌های موتوری و گشت حجاب» که حراست در محوطه دانشگاه علم و صنعت راه‌اندازی کرده اشاره کرده و نوشته است که علاوه‌بر دانشجویان، ۸ تن از استادان دانشگاه علم و صنعت نیز در روزهای اخیر توسط «هیات انتظامی اساتید» احضار شده‌اند.

شورای صنفی دانشجویان اما روز دوشنبه اعلام کرد که شمار اساتید احضار شده به هیات انتظامی اساتید، به ۱۱ تن افزایش یافته و نوشت اساتید احضار شده به‌خاطر امضای بیانیه اعتراض به «حملات انجام شده به مدارس و دانش‌آموزان دختر» و با «شکایت رییس دانشگاه»، احضار شده‌اند.

طی روزهای گذشته گزارش‌های زیادی از سرکوب دانشجویان در دانشگا‌ه‌های مختلف در منابع دانشجویی منتشر شد.

دانشجویان دانشگاه نوشیروانی بابل، ۸خرداد۱۴۰۲ گزارش کردند که به‌بهانه برخورد با دانشجویانی که به حجاب اجباری تن نمی‌دهند، کمیته‌ای باعنوان «کمیته هادی» در این دانشگاه تشکیل شده است.

دربخشی از این گزارش آمده که بر اساس شرح وظایف و مواردی که برای کمیته مشخص شده است، «آن‌ها حق دارند عکس پروفایل دانشجویان در فضای مجازی و حتی رنگ کفش و جوراب آنان را مورد بررسی و برخورد قرار دهند.»

دانشجویان دانشگاه نوشیروانی بابل که یکی از دانشگاه‌های فعال در اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» بوده است، تایید کردند که شماری از دانشجویان دختر این دانشگاه طی روزهای گذشته به‌بهانه‌ حجاب از سوی این کمیته‌ احضار شده و موج جدیدی از سرکوب حراست و ضبط کارت دانشجویی و محروم‌سازی دانشجویان از امکانات دانشگاه، به‌وجود آمده‌است.

همچنین منابع دانشجویی خبر دادند که دست‌کم ۴۰ دانشجو دختر دانشگاه هنردانشگاه تهران به این دانشگاه ممنوع‌الورود شده‌اند.

شوراهای صنفی دانشجویان کشور همچنین از صدور حکم تعلیق از تحصیل به مدت یک ترم برای ۲۰ دانشجو ساکن خوابگاه متاهلان دانشگاه تهران خبر داد.

بر اساس گزارشی که کانال تلگرامی شوراهای صنفی دانشجویان کشور روز یک‌شنبه۷خرداد منتشر کرد، عامل اصلی ممنوع‌الورودی ۴۰ تن از دانشجویان دختر دانشگاه هنر «حراست این دانشگاه» معرفی شده است.

این گزارش با تاکید بر اینکه دانشجویان ممنوع‌الورود شده از دانشکده‌های مختلف دانشگاه هنر هستند، نوشته است که حراست این دانشگاه «بدون تذکر قبلی» و در حالی این دانشجویان را ممنوع‌الورود کرده است، که «هیچ سند و مدرکی مبنی‌بر تخلف آن‌ها» ارائه نداده است.

شوراهای صنفی دانشجویان کشور این اقدام نیروهای حراست را در راستای اقدامات سرکوبگرانه اخیر با دانشجویان و «مضطرب کردن دانشجویان» در هفته‌های پایان ترم توصیف کرده و هشدار داده است که با تداوم این روند، حذف دانشجویان معترض «از محیط دانشگاهی در حال تبدیل به یک رویه‌ در دانشگاه‌های کشور» خواهد شد.

در ادامه افزایش فشارها بر دانشجویان، منابع خبری از اخراج از خوابگاه و تعلیق یک نیمسال دست‌کم «۲۰ دانشجوی ساکن در خوابگاه‌ متاهلی جلال آل احمد دانشگاه تهران»، گزارش‌هایی منتشر کردند.

بر اساس آنچه شورای صنفی دانشجویان نوشته، مقامات دانشگاه تهران این دانشجویان را به اتهام «ایجاد مزاحمت و وقفه در کلیه‌ امور دانشگاه» و «تخلیه‌ نکردن خوابگاه»، به اخراج از خوابگاه و تعلیق یک ترم از تحصیل با احتساب سنوات محکوم کرده‌اند.

بر اساس گزارش شورای صنفی، دانشجویان در بازه «مجاز سنوات رفاهی» هستند و حق استفاده از خوابگاه برای آن‌ها موجود است، اما مقامات دانشگاه تهران به بهانه‌ کمبود خوابگاه متاهلی، زودتر از موعد دانشجویان را مجبور به تخلیه‌ خوابگاه می‌کنند.

منابع دانشجویی می‌گویند مقامات دانشگاه تهران پیش از این «قول احداث چند خوابگاه متاهلی» را به دانشجویان داده‌اند، اما «اندک بودجه‌ای را هم به تجهیز و آماده‌سازی خوابگاه‌ها و ساختمان‌های بلااستفاده‌اش تخصیص نمی‌دهند.»

فعالان دانشجویی در دانشگاه الزهرا نیز در گزارشی اعلام کردند تنها در ماه اردیبهشت، کمیته انضباطی این دانشگاه به‌خاطر سرباز زدن دانشجویان از «حجاب اجباری» با «تعلیق فله‌ای»، حداقل ۳۵ دانشجو را به مدت «یک تا دو ترم از تحصیل تعلیق» کرده‌ است.

شماری از دانشجویان در دانشگاه‌های مختلف ازجمله دانشگاه بهشتی تهران نیز هفته گذشته به‌خاطر تجمع ۳۰ اردیبهشت در «اعتراض به موج اعدام‌ها» و به‌ویژه اعتراض به اعدام «صالح میرهاشمی»، «سعید یعقوبی» و «مجید کاظمی»، توسط پلیس امنیت احضار شده‌اند.

صدور احکام تعلیق و محرومیت از تحصیل، ممنوع‌الورد کردن دانشجویان، اخراج از خوابگاه‌های دانشجویی و محرومیت از استفاده از امکانات رفاهی دانشگاه، ازجمله مواردی است که مدیران دانشگاه‌های ایران در جریان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» و در دو ماه گذشته برای برخورد با سر باز زدن از حجاب اجباری علیه دانشجویان معترض استفاده کرده‌اند و در برخی دانشگاه‌ها ازجمله دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، «گشت موتوری برای تذکر حجاب» راه‌اندازی شده است.

بنابر گزارش «کمیته پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان» از آغاز اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» در شهریور۱۴۰۱ تاکنون، بیش از ۷۲۰ دانشجو بازداشت شده‌اند که شماری از آن‌ها همچنان تحت بازداشت قرار دارند.

هیچ نظری موجود نیست:

نگهداری نوزاد هفت‌ماهه در اوین؛ بیش از ۴۵۰ روز بلاتکلیفی والدین

 نسیمه اسلام زهی و ارسلان شیخی، متهمان امنیتی سنی‌ مذهب، بیش از ۱۵ ماه است که بازداشت شدند و در بلاتکلیفی بسر میبرند. خانم اسلام زهی به همرا...