جستجوی این وبلاگ

اردیبهشت ۰۹، ۱۴۰۲

خشونت خانگی؛ قتل یک زن توسط همسرش در تهران

هرانا

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، یک زن در تهران توسط همسرش به قتل رسید.

علی ولیپور گودرزی، رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ در این خصوص اظهار کرد: ساعت ۱۹، روز چهارشنبه ۹ فروردین ماه سال جاری، مادر مقتول در پی مراجعه به کلانتری ۱۴۴ جوادیه تهرانپارس از عدم پاسخگویی تلفن دختر خود “مهناز، ۴۰ ساله” خبر داد.

وی گفت: “با اعلام این خبر، مأموران کلانتری به خانه محل سکونت مهناز و همسرش مراجعه کرده و وارد خانه شدند که در بازرسی داخل خانه، جسد مهناز در داخل اتاق پذیرایی و در حالی که مورد اصابت ضربات متعدد چاقو قرار گرفته بود، کشف شد.”

ولیپور گودرزی با بیان اینکه “پس از پایان تحقیقات میدانی بررسی فرضیه وقوع قتل خانوادگی و ارتکاب قتل توسط همسر مهناز در دستور بازپرس ویژه قتل قرار گرفت”، افزود: متهم پس از ارتکاب جرم به شمال تهران رفته و در آنجا قصد داشته خودکشی کند که توسط مردم نجات پیدا کرده اما زخمی شده بود که کارآگاهان راهی بیمارستان مورد نظر شدند و با هماهنگی‌های لازم با مرجع قضائی متهم را دستگیر کردند.

متهم به قتل “مهران، ۴۵ ساله” ضمن اعتراف به قتل همسر خود گفت: “از قبل با همسر اختلاف داشتیم که روز حادثه پدرم قصد داشت به منزل ما بیاید که همسرم مخالفت کرد و سر همین موضوع با هم درگیر شدیم و با ضربات چاقو وی را به قتل رساندم و از منزل خارج شدم در ادامه نیز قصد خودکشی داشتم که توسط مردم به بیمارستان منتقل شدم.”

رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ افزود: “حال عمومی متهم در بیمارستان موردنظر مساعد گزارش شده است و تحقیقات در رابطه با این پرونده همچنان ادامه دارد.”

اردیبهشت ۰۷، ۱۴۰۲

روایت اقوام «هستی حسین‌پناهی»؛ جای جسم سخت روی سرش بود

صدای آمریکا

 هستی حسین‌پناهی، دانش‌آموز معترض اهل دهگلان

اقوام و نزدیکان دانش‌آموز ۱۶ ساله اهل دهگلان کردستان که پس از ۵ ماه از کما بیرون آمده می‌گویند: «هستی در اعتراضات شرکت داشت، تهدید شده بود و جای ضربه جسم سخت روی سرش بود.»

روزنامه اعتماد در گزارشی نوشته است: «یکی از اقوام هستی حسین‌پناهی می‌گوید اینکه می‌گویند هستی مورد ضرب و شتم قرار گرفته به تایید بعضی از پزشکان او صحت دارد. چون پزشکان در معایناتی که از هستی داشتند، عنوان کردند؛ بر روی سر او ضربه بر اثر جسمی سخت مشاهده شده است.»

در جریان سرکوب اعتراضات سراسری توسط ماموران جمهوری اسلامی در روز ۱۹ آبان، هستی حسین‌پناهی، نوجوان دانش‌آموز اهل روستای «قروچای» در دهگلان استان کردستان، بر اثر «ضربه باتوم» به سرش به کما رفت.

بنا بر گزارش‌هایی که همان زمان منتشر شد، «ماموران با باتوم هستی و چند دانش‌آموز دیگر» را ضرب و جرح کردند و هستی حسین‌پناهی در حالی که سعی داشت «از دست نیروهای سرکوبگر فرار کند»، متوجه شد که «نیروهای امنیتی سرویس مدرسه‌اش را تعقیب می‌کنند» و به همین دلیل «خود را از ماشین در حال حرکت با سرعت بسیار پایین، پرت» کرد.

این اتفاق موجب شد تا هستی به کما برود. اما چند روز پیش، پس از ۵ ماه که این دانش‌آموز در کما بود، ناگهان خبرگزاری‌ها و برخی کاربران در فضای مجازی عنوان کردند؛ هستی به هوش آمده و از بیمارستان مرخص شده، اما به خاطر آسیبی که به مغزش وارد شده، روی ویلچر می‌نشیند.

مادر این نوجوان هم در فضای مجازی اعلام کرد که هستی نمی‌تواند با دیگران ارتباط برقرار و صحبت کند.

اردیبهشت ۰۵، ۱۴۰۲

دخترخوانده‌ امدادگر بلژیکی زندانی در ایران خود را در یک سلول کوچک حبس کرد

ایران اینترنشنال

دخترخوانده‌ الیویه وندکاستیل، امدادگر بلژیکی محبوس در زندان‌های جمهوری اسلامی، در اقدامی نمادین و در اعتراض به بازداشت و حبس پدرخوانده‌اش، خود را در سلول کوچکی در جنوب بلژیک حبس کرد.

مانون برابانت،‌ دختر خوانده‌ الیویه وندکاستیل از ساعت شش بعدازظهر روز شنبه به وقت محلی، به مدت ۲۴ ساعت خود را در سلولی دو متری حبس کرده و خواهان آزادی پدرخوانده‌اش شد.

هدف از این اعتراض نمادین برجسته کردن بدرفتاری‌هایی است که با امدادگر بلژیکی زندانی در ایران می‌شود.

اولیویه وندکاستیل، امدادگر ۴۱ ساله بلژیکی که از بهمن ماه سال ۱۴۰۰ در ایران بازداشت است، از جمله به جاسوسی متهم و به حبس محکوم شده است.

حاجا لحبیب، وزیر امور خارجه بلژیک، هفته گذشته گفت که در تماس تلفنی با حسین امیرعبداللهیان، همتای ایرانی خود، نسبت به شرایط حبس این شهروند بلژیکی اعتراض کرده و خواهان انتقال او به کشورش شده است.

دی‌ ماه سال گذشته خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه، نوشت که این امدادگر بلژیکی، متهم به چهار اتهام «جاسوسی، همکاری با آمریکا علیه ایران، قاچاق ارز به مبلغ ۵۰۰ هزار دلار و پولشویی» است.

احکام صادر شده برای این شهروند بلژیکی از سوی دادگاه انقلاب اسلامی به این ترتیب است که او در رابطه با اتهام اول به ۱۲/۵ سال حبس، در مورد اتهام دوم نیز به ۱۲/۵ سال حبس، در مورد اتهام سوم به ۲/۵ سال حبس، «ضبط ارز قاچاق، پرداخت جزای نقدی معادل دو برابر بهای ریالی دلارها به قیمت روز» و «۷۴ ضربه شلاق» و در مورد اتهام چهارم، به ۱۲/۵ سال حبس و «مصادره اصل مال درآمد و عواید حاصل از ارتکاب جرم منشا و جرم پولشویی»، محکوم شده است.

نزدیکان این زندانی همه اتهام‌ها علیه او را رد کرده‌اند.

پیش از این و با امضای توافق‌نامه تبادل زندانی میان تهران و بروکسل، گمانه‌زنی‌هایی درباره احتمال مبادله این امدادگر بلژیکی با اسدالله اسدی، دیپلمات محکوم شده جمهوری اسلامی در بلژیک مطرح شد.

اسدالله اسدی، دبیر سوم سفارت جمهوری اسلامی در وین، تیر ماه سال ۹۷ به اتهام تلاش برای بمب‌گذاری در گردهمایی سازمان مجاهدین خلق در فرانسه بازداشت و در بهمن ۹۹ در دادگاه بلژیک به ۲۰ سال زندان محکوم شد.

او در دادگاه حاضر نشد و پس از صدور این حکم هم درخواست تجدیدنظر نکرد.

بازداشت سمانه نوروزمرادی، فعال سیاسی ساکن تهران

هه نگاو

بازداشت سمانه نوروزمرادی، فعال سیاسی ساکن تهران

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز دوشنبه ٤ اردیبهشت ماه ١٤٠٢ (٢٤ آوریل ٢٠٢٣) سمانه نوروزمرادی، فعال سیاسی ساکن تهران در منزل خود وقع در غرب تهران توسط ۱۲ نفر از نیروهای حکومتی بازداشت شد.

از اتهامات مطروحه علیه این فعال سیاسی و سرنوشتش پس از بازداشت توسط نیروهای حکومتی اطلاعی در دسترس قرار نگرفته است.

سمانه نوروزمرادی، فعال سیاسی پیشتر نیز توسط نهادهای حکومتی بازداشت شده و مدتی را در حبس گذارنده است.

این شهروند پیشتر نیز توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست به ریاست قاضی افشاری به تحمل ۸ سال حبس محکوم شده بود که بر طبق قانون تجمیع احکام ۵ سال از این حکم قابل اجرا بود. حکم مذکور پس از تسلیم به رای قاضی به سه سال و ۹ ماه حبس کاهش یافت و ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ بازداشت و جهت اجرای حکم خود به زندان اوین تهران منتقل گردید.

سمانه نوروز‌مرادی ۳۰ مهرماه همان سال بدون اطلاع قبلی به زندان رودسر و بعدها به زندان لاکان رشت منتقل گردید و ۱۶ فروردین ۱۴۰۰ پس از تعلیق دوران محکومیت از زندان لاکان رشت آزاد شده بود.

حجاب اجباری در ایران؛ درگیری در کرمان به مرگ یک زن منجر شد

BBC فارسی

تصویر از ویدئو

در جریان درگیری که دیروز بین گروهی در باغ شازده در ماهان کرمان اتفاق افتاد، یک زن ۵۹ ساله دچار ایست قلبی شد و بعدا در بیمارستان جان باخت. گزارش شده که تعدادی هم در این ماجرا مجروح شدند. زنی که در اتوبوس است با صدای بلند می‌گوید «زن‌ها حجاب باید داشته باشند.»

سایت رویداد ۲۴ می‌گوید که این درگیری زمانی رخ داده که گروهی از مسافران یک اتوبوس به چند زن بدون حجاب «تذکر حجاب» دادند و مردم حاضر به حمایت از زنان آمدند و با تذکردهندگان درگیر شدند.

در ابتدای تصاویر ویدئویی که از این درگیری منتشر شده دیده می‌شود که چند نفر قصد گرفتن چند دختر بدون روسری را دارند.

فیلم از داخل اتوبوسی گرفته شده که شیشه‌هایش در اثر اصابت سنگ شکسته شده است.

پلمب یک مرکز تفریحی به دلیل “رقص زنان بدون حجاب”

هرانا

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، یک مرکز بزرگ تفریحی در گرگان پلمب شد.

در این گزارش، علت پلمب این واحد صنفی “رعایت‌ نکردن موازین اخلاقی و قوانین صنفی و رقص بانوان بدون حجاب” عنوان شده است.

هر ساله تعداد قابل توجهی از اماکن کسب و یا اقامتگاه های گردشگری، به دلایل مختلفی از قبیل عدم رعایت “حجاب اجباری” توسط مراجعه کنندگان یا متصدیان، عدم رعایت “شئونات اسلامی”، اجرای موسیقی زنده، رقص و پایکوبی و یا سرو غذا در ماه رمضان توسط مراجع ذی ربط پلمب می شوند. ممانعت از ادامه روند فعالیت این اماکن با توجیهات فوق امری مسبوق به سابقه است که غالبا با فرا رسیدن ماه رمضان افزایش می یابد.

اردیبهشت ۰۴، ۱۴۰۲

درهای ورزشگاه آزادی در صدمین دربی پایتخت هم به روی زنان بسته ماند

رادیو فردا

یکی از معدود دفعاتی که زنان به صورت گزینشی و زیر سایه کنترل شدید زنان پلیس اجازه حضور در ورزشگاه آزادی را پیدا کردند؛ بازی دوستانه ایران و روسیه

تعدادی از زنان هوادار تیم‌های استقلال و پرسپولیس که برای تماشای بازی دربی این دو تیم، روز یکشنبه سوم اردیبهشت به مقابل ورزشگاه آزادی رفته بودند با خشونت نیروی انتظامی مجبور شدند که اطراف ورزشگاه را ترک کنند.

به گزارش رسانه‌های ایران، پس از باز شدن سامانه فروش بلیت‌ آنلاین این بازی باز هیچ جایگاهی برای تماشاگران زن در نظر گرفته نشده بود.

با این حال، گروهی از زنان به روال مسابقات گذشته، در مقابل درهای استادیوم آزادی تجمع کردند اما نیروی انتظامی با خشونت آن‌ها را از اطراف ورزشگاه دور کرد.

برخورد با زنان علاقمند به تماشای فوتبال در حالی است که فدراسیون فوتبال ایران از پنج سال پیش مرتبا وعده می‌دهد که به زنان اجازه ورود به ورزشگاه‌ها را خواهد داد.

فیفا به ایران فشار آورده که اجازه ورود زنان به ورزشگاه‌ها را صادر کند ولی فدراسیون فوتبال و سایر نهادهای امنیتی و انتظامی به بهانه تامین نبودن زیرساخت‌ها، از اجرای این دستور طفره می‌روند.

اخیرا، حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان جمهوری اسلامی بار دیگر این بهانه را پیش کشید و روز ۳۰ فروردین گفت که حضور زنان در بازی دربی، «به کار تخصصی و رسیدگی نیاز دارد» و «هر زمان که شرایطش فراهم باشد قدم بانوان روی چشم!»

تاکنون در مواردی انگشت‌شمار، تنها به ‌شماری معدود و گزینش شده از زنان اجازه داده شده است که برخی مسابقات تیم‌ ملی یا تیم‌های باشگاهی را در چارچوب جام باشگاه‌های آسیا، در ورزشگاه تماشا کنند.

اردیبهشت ۰۳، ۱۴۰۲

بلاتکلیفی فریبا زندکریمی، فرهنگی اهل سنندج باگذشت بیش از دوماه از تاریخ بازداشت

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

فریبا زندکریمی

فریبا زندکریمی، فرهنگی اهل سنندج علیرغم گذشت بیش از دو ماه از تاریخ دستگیری کماکان از حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق شهروندی یک متهم محروم است.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز شنبه دو اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، فریبا زندکریمی، فرهنگی، اهل سنندج، علیرغم گذشت بیش از دو هفته از تاریخ دستگیری به صورت بلاتکلیف در بازداشت به سر می برد.

براساس این گزارش، بلاتکلیفی فریبا زندکریمی در حالی تداوم پیدا کرده که گفته می شود وی در سلول انفرادی نگهداری می شود و از حقوق اولیه یک متهم نیز محروم است.

لازم به اشاره است، فریبا زندکریمی، در تاریخ ۱۶ فروردین ماه ۱۴۰۲، پس از احضار تلفنی به اداره نظارت و پیگیری وزارت اطلاعات در شهر سنندج مرکز استان کردستان جهت بازجویی و تحقیقات امنیتی بازداشت و سپس جهت تفتیش به منزلش منتقل و برخی لوازم شخصی وی نیز توقیف و جهت بازجویی و تشکیل پرونده به بازداشتگاهی در آن شهر منتقل شد.

همچنین، تا لحظه تنظیم این خبر، از نام ارگان بازداشت کننده و مصادیق حقوقی اتهامات فریبا زندکریمی اطلاع دقیقی در دسترس نیست.

برنامه پانصد و شصتم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران

برنامه پانصد و شصتم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران شنبه 15 آپریل 2023

گزارش هفتگی نقض حقوق زنان: فهیمه تیموری

سرای سخن ( مفهوم واژه ی ایران) : زهرا باجلان

گزارش نقض حقوق کار و کارگر : عبدالمجید بازداران- اسد اکبری

گزارش هفتگی نقض‌ حقوق پیروان سایر ادیان: آرمان توکلی

دو رفراندوم ( دو فریب پنهان مانده در تاریخ معاصر ایران): کیمیا قزلباش

گزارش هفتگی نقض حقوق جوان و دانشجو: عباس منفرد

زن زندگی آزادی ( روایتی از شیلان کردستانی): زینب ایزدی

 

برنامه پانصد و شصتم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران یکشنبه 16 آپریل 2023

گزارش هفتگی نقض حقوق محیط زیست: سپهر رضایی شایان

نوای نای( نامه ی فریدون فرخزاد به یک فاحشه): زهرا باجلان

تاریخچه ی ادیان ( دین های پیشاتاریخ- دین های ماقبل تاریخ): لیلا رمضان

گزارش هفتگی نقض حقوق کار و کارگر: رضا حاتمی

بیانیه چهار کارشناس سازمان ملل متحد جهت هشدار برای اجرای سرکوبگرانه قوانین عفاف و حجاب در ایران : لیلا رمضان

گزارش هفتگی نقض حقوق هنر و هنرمندان: امیررضا ولی زاده

ندای دانشجویان ( آزادی بیان اندیشه در دانشگاه های ایران): سیاوش نوروزی

برنامه پانصد و شصتم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران دوشنبه 17 آپریل 2023

صرفا جهت آگاهی (بررسی ماده چهارم از اعلامیه جهانی حقوق بشر و مقایسه ان با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران )
اجرا :مریم پورحسینی
تدوین: فرزان نائب غریب

دریچه ای رو به آگاهی ( تفاهم نامه ۲۵ ساله ایران و چین قسمت ۲ )
مجری برنامه : تورج تفکری اردبیلی
میهمانان برنامه :
* آقای حشمت اله طبرزدی : دبیرکل جبهه دموکراتیک ایران
*خانم ژاله وفا :پژوهشگر و فعال حقوق بشر
*دکتر فریبرز صارمی : پژوهشگر روابط بین الملل و مدیر سیاسی گروه وحدت ملی ایرانیان اروپا

صدای زندانیان (نامه نرگس محمدی از زندان اوین )
اجرا :کوثر ولی زاده
تهیه و تدوین : اسفندیار سنگری

برنامه پانصد و شصتم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران سه شنبه 18 آپریل 2023

گزارش هفتگی نقض حقوق زنان: فهیمه تیموری

تلاش برای بقاء ( بحران معیشتی هنرمندان در ایران): زهرا باجلان

گزارش نقض حقوق محیط زیست : فرشته خیام- صمد جعفری – سپهر رضایی شایان

گزارش هفتگی نقض حقوق پیروان سایر ادیان: آرمان توکلی

گزارش هفتگی نقض حقوق جوان و دانشجو: عباس منفرد

آیا میدانستید؟! ( تصویب کلیات لایحه ی «ارتقای امنیت زنان») : لیلا رمضان

برنامه پانصد و شصتم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران چهارشنبه 19 آپریل 2023

گزارش هفتگی نقض حقوق پیروان سایر ادیان: آرمان توکلی

نقد و بررسی فیلم های ایرانی ( شنای پروانه): فرشته خیام الحسینی

گزارش هفتگی نقض حقوق هنر و هنرمندان : امیررضا ولی زاده

هر هفته با هنرمندان جهان ( اوتیلی رودراشتاین): رژین سراجی

گزارش نقض حقوق کودک و نوجوان در ایران: مهناز ترابی – پروین محمدی – میثم انصاری

صدای کارگران( تکلیف قدرت از دست رفته ی کارگران در سال ۱۴۰۱ چه میشود؟!) : سیاوش نوروزی

برنامه پانصد و شصتم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران پنجشنبه 20 آپریل 2023

گزارش هفتگی نقض حقوق ورزش و ورزشکاران :طیبه نجاتیان

برنامه نوای نای (قصه های نیره خواب گذر رهنما):فرشته خیام

گزارش حقوق کار و کارگر:اسد اکبری،عبدالمجیدبازداران

گزارش هفتگی نقض حقوق کودک و نوجوان:پروین محمدی

صدای کارگران(اعتراضات کارگران نسیم هفت تپه از آغاز تا به امروز):سیاوش نوروزی

گزارش هفتگی نقض محیط زیست :فرشته خیام

نوای نای (متنی از ناشناس):طیبه نجاتیان

گزارش هفتگی نقض حقوق پیروان سایر ادیان:آرمان توکلی

برنامه پانصد و شصتم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران جمعه 21 آپریل 2023

خلاصه سخنرانی با موضوع( تطابق منشور جهانی و مقایسه آن با حقوق بشر اسلامی): ناصر نوروزی

کتاب گویا
شرح کنوانسیون ملل متحد مربوط به حمایت از حقوق کودک ۱۹۸۹ قسمت دوم :
کاری از کمیته آموزش و پژوهش وبا همکاری اعضای کمیته ی دفاع ازحقوق کودک و نوجوان

خلاصه بحث آزاد ( حق ذاتی و حق شهروندی )
با مدیریت : جناب منوچهر شفایی

اردیبهشت ۰۲، ۱۴۰۲

فائزه هاشمی: برای تحقق مطالبات باید مبارزات مدنی را ادامه داد

ایران وایر

فائزه هاشمی، فعال سیاسی: «قوه قضاییه مستقل، جایگزینی دین شخصی به جای دین حکومتی، ارتباط با همه کشورهای جهان، رفع تبعیض‌های جنسیتی، عقیدتی، نژادی، لغو اعدام و مجازاتهای غیرانسانی، رعایت آزادی بیان، ادیان، پوشش، بخشی از مطالبات برای نجات ایران است.»

پیام «فائزه هاشمی» فعال سیاسی زندانی، آخرین پیام و سخنرانی نخستین روز از همایش مجازی «گفت‌وگو برای نجات ایران» بود که توسط «منصوره حسینی» روزنامه‌نگار خوانده شد. پیام او، آخرین سخنرانی پنل سوم با عنوان «آینده ایران، تقابل گفتمان‌ها»‌ است.

سخنرانی این زندانی سیاسی با تاکید بر اینکه «یک شهروند مسلمان و دگراندیش» است و پایه افکار و اعمال‌ او را «حقیقت، عدالت و آزادگی» تشکیل می‌دهد، آغاز شده است.

فائزه هاشمی که به تازگی و پس از پایان دوران مرخصی کوتاه به حبس بازگشته است٬ در این سخنرانی مکتوب ضمن مروری بر شعارهای انقلاب، نوشت: «در شرایط امروز کشور، به حسرت بزرگی می‌رسیم. چه فکر می‌کردیم و چه شد؟ چگونه است که ایران ما در طول تاریخ با همه مبارزات و انقلاب ها به سامان نرسیده و هر دفعه وضعیت به گونه ای می‌شود که افسوس بر گذشته تکرار می‌شود. هم اکنون نیز پس از فرصت سوزی‌ها و تحمل هزینه‌های بسیار باز سئوال این است که چه می‌خواهیم و برای نجات ایران چه باید کرد؟»

این فعال سیاسی ادامه داد: «مواردی چون قوه قضاییه مستقل، جایگزینی دین شخصی به جای دین حکومتی، ارتباط با همه کشورهای جهان، آشتی دادن اراده انسانی و اراده الهی، رفع کلیه تبعیض‌های جنسیتی، عقیدتی و نژادی، لغو اعدام و مجازات‌های غیرانسانی، رعایت آزادی بیان، ادیان، پوشش، بخشی از مطالبات امروز برای نجات ایران است.»

این زندانی سیاسی معتقد است که برای رسیدن به این خواسته‌ها، باید مبارزات مدنی را ادامه داد کلیه زندانیان سیاسی، عقیدتی و امنیتی بایستی آزاد شوند و همبستگی را تقویت کرد. او همچنین برگزاری رفراندوم را برای تغییرات اساسی از جمله روابط خارجی، حوزه دینی، موضوعات زنان، برنامه‌های هسته‌ای و این سوال که آیا کشور به رهبر نیاز دارد، به عنوان اقدامات لازم به انجام برشمرده است. انتخابات آزاد و برقراری حاکمیت قانون دو نمونه دیگر از این اقدامات هستند.

متن کامل سخنرانی مکتوب فائزه هاشمی را می‌خوانید:

«برای نجات ایران

من فائزه هاشمی یک شهروند مسلمان و دگراندیشم.

حقیقت، عدالت و آزادگی پایه افکار و اعمالم است.

با مروری به شعارهای انقلاب، در شرایط امروز کشور، به حسرت بزرگی می‌رسیم. چه فکر می‌کردیم و چه شد؟

چگونه است که ایران ما در طول تاریخ با همه مبارزات و انقلاب‌ها به سامان نرسیده و هر دفعه وضعیت به گونه‌ای می‌شود که افسوس بر گذشته تکرار می‌شود.

هم اکنون نیز پس از فرصت سوزی‌ها و تحمل هزینه‌های بسیار باز سئوال این است که چه می‌خواهیم و برای نجات ایران چه باید کرد؟

۱- آنچه که می‌خواهیم:

-آشتی دادن اراده انسانی و اراده الهی

-ارزش برای خرد، فکر، اندیشه، ذوق و هنر

-درک نوین از انسان و مطالبات امروزی او

-توجه به نظم طبیعی

-جایگزینی دین شخصی به جای دین حکومتی

-سیاست خارجی متعادل و متوازن بر پایه اصول دیپلماسی به جای میدان

-ارتباط با همه کشورهای جهان

-بهسازی ساختارهای حکومتی،

-قوه قضائیه مستقل،

– رفع کلیه تبعیض‌های جنسیتی، عقیدتی و نژادی

-لغو اعدام و مجازات‌های غیرانسانی

-رعایت آزادی بیان، ادیان، پوشش

-برگزاری انتخابات آزاد

-مبارزه با انواع فساد

-مدیریت متخصصان

-شایسته سالاری و چرخه نخبگان

-حذف امتیازات ویژه و رانت‌ها

-و در نهایت؛ آزادی، برابری، عدالت، قوی شدن از طریق رعایت حقوق مردم و پایبندی به اصول توسعه‌ی همه جانبه و بالاخره حکمرانی خوب برای نجات مردم، ایران، دین و انقلاب

۲- و اما چه باید کرد؟

-ادامه مبارزات مدنی

-تقویت همبستگی و تلاش برای:

یک- آزادی کلیه زندانیان سیاسی، عقیدتی و امنیتی

دو- برگزاری رفراندوم برای ایجاد تغییرات اساسی در سیاست‌های فعلی کشور شامل:

-روابط خارجی،

-حوزه دینی،

-موضوعات زنان،

-آیا کشور به رهبر نیاز دارد؟

-برنامه‌های هسته‌ای و موشکی و غیره

سه- برگزاری انتخابات آزاد

چهار- و در نهایت شروع به حکمرانی خوب بر اساس حاکمیت قانون.

فائزه هاشمی

زندان اوین»

طبق اعلام قبلی، همایش مجازی «گفت‌وگو برای نجات ایران» روزهای جمعه و شنبه اول و دوم اردیبهشت٬ در فضای «کلاب‌هاوس» برگزار می‌شود.

این همایش با نگاهی به بحران‌های گوناگونی که حیات شهروندان ایران را خصوصا در پی اعتراضات سراسری که از تابستان ۱۴۰۱ آغاز شد، تحت تاثیر قرار داده است٬ به منظور طرح نظرات کارشناسان از داخل و خارج ایران و یافتن راهکارهای مختلف برای برو‌ن‌رفت از شرایط موجود برپا شده است.

«ایران‌وایر» همزمان با برگزاری این نشست٬ متن و ویدیوی سخنرانی شرکت‌کنندگان را منتشر خواهد کرد.

برگزاری جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام‌های سیما علیپور و داود شیری در تبریز

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

سیما علیپور و داود شیری

جلسه رسیدگی به اتهامات سیما علیپور و داود شیری (درخشان)، فعالین ترک (آذربایجانی) ساکن تبریز، در یکی از شعب دادگاه انقلاب و عمومی این شهر برگزار شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، جلسه رسیدگی به اتهام‌های سیما علیپور و داود شیری (درخشان) برگزار شد. هنوز از اتهام‌های انتسابی علیه این زوج اطلاعی در دست نیست.

یک منبع مطلع در این خصوص به گزارشگر ما گفت: “در جریان این جلسه که در شعبه دوم دادگاه عمومی و انقلاب تبریز برگزار شد، این زوج در خصوص اتهامات مطروحه به دفاع از خود پرداختند.”

سیما علیپور و داود شیری (درخشان)، زوج فعال ترک (آذربایجانی) در تاریخ ۷ خردادماه سال گذشته توسط ماموران اداره اطلاعات بازداشت و به بازداشتگاه این نهاد امنیتی در تبریز منتقل شدند.

اعدام یک زن همزمان با اعدام معترضان، مهدی کرمی و سید محمد حسینی در زندان مرکزی کرج (ندامتگاه)

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

زندان مرکزی کرج

طبق اطلاعاتی که به تازگی به دست آمده، روز ۱۷ دی ماه که مهدی کرمی و سید محمد حسینی در زندان مرکزی کرج اعدام شدند، حکم اعدام یک زن نیز به همراه ایشان به اجرا درآمده است. این زن با اتهام «قتل عمد» به قصاص نفس (اعدام) محکوم شده بود.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، صبح روز شنبه ۱۷ دی ماه ۱۴۰۱، حکم اعدام یک زن در زندان مرکزی کرج (ندامتگاه) به اجرا درآمده است. این زندانی که هویتش تا لحظه تنظیم این خبر مشخص نشده، با اتهام «قتل عمد» به قصاص نفس محکوم شده بود.

بر اساس این گزارش، در این روز در زندان مرکزی کرج، حکم اعدام دو زندانی سیاسی به‌نام‌های مهدی کرمی و سید محمد حسینی نیز به اجرا درآمده بود. باوجود گذشت بیش از سه ماه، رسانه‌های داخل ایران و یا منابع رسمی درخصوص اعدام این زن، هیچ خبری منتشر نکرده‌اند.

یک منبع مطلع درخصوص اعدام این زن به سازمان حقوق بشر ایران گفت: «شبی که مهدی کرمی و سید محمد حسینی در زندان مرکزی کرج اعدام شدند یک زن دیگه هم که اتهامش قتل بوده اعدام شده این زن را از زندان کچویی جهت اجرا به ندمتگاه آورده بودند.»

محمدمهدی کرمی و محمد حسینی دو تن از افرادی بودند که در ارتباط با اعتراضات دوازدهم آبان کرج (چهلم یک معترض دیگر به نام حدیث نجفی) بازداشت شده بودند.

ایران یکی از بزرگ‌ترین اعدام کننده‌های زنان در سال‌های اخیر بوده است. این دومین اعدام زنان است که از ابتدای سال جاری میلادی، سازمان حقوق بشر ایران موفق به ثبت آن شده است.

تمدید قرار بازداشت و بلاتکلیفی ساناز تفضلی، شهروند بهایی در زندان وکیل آباد مشهد

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

ساناز تفضلی

ساناز تفضلی (روحی)، شهروند بهایی اهل مشهد در پی تمدید مجدد قرار بازداشت، به صورت بلاتکلیف در بازداشت به سر می برد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، چهار شنبه ۳۰ فروردین ماه ۱۴۰۲، ساناز تفضلی (روحی)، شهروند بهایی، اهل مشهد، علیرغم گذشت ۱۱۹ روز از تاریخ دستگیری در وضعیت بلاتکلیف و محروم از حقوق اولیه یک متهم در زندان وکیل آباد مشهد به سر می برد.

این شهروند بهایی اخیرا با تمدید قرار بازداشت مجددا توسط بازپرس سلیمانی روبه رو شده است. خانم روحی، از تاریخ یک آذر ماه ۱۴۰۱، در بازداشت بسر می برد.

یک منبع مطلع در این‌باره گفت:”با توجه به گذشت ۱۱۹ روز از تاریخ دستگیری ساناز تفضلی (روحی) اما هنوز پرونده وی تعیین وضعیت نشده و بنا به درخواست اداره اطلاعات مشهد توسط بازپرس سلیمانی، در شعبه ۹۰۳ دادسرای انقلاب مشهد، قرار بازداشت این شهروند بهایی تمدید شده و با توجه به اینکه ۲ فرزند خانم تفضلی از مادر خود دور هستند و از مهر مادر خود محروم هستند تداوم این شرایط آسیبهای روحی و روانی جبران ناپذیری را برای آنها در پی خواهد داشت.”

در حالی بازپرس شعبه ۹۰۳ دادسرای عمومی و انقلاب مشهد قرار بازداشت ساناز تفضلی را به مدت ۱ ماه دیگر تمدید کرده که پیش از این و در تاریخ ۳ اسفند ماه ۱۴۰۱، یک فرد آگاه، خبر از تبدیل قرار بازداشت این شهروند بهایی به وثیقه ای با مبلغ ۱ میلیارد تومان داده بود.

لازم به اشاره است، ساناز تفضلی (روحی)، در تاریخ ۱ آذر ماه ۱۴۰۱، هنگامی که در خیابان با خودروی شخصی اش در حال تردد بود توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات مشهد منتقل و پس از طی مراحل بازجوئی سپس به زندان وکیل آباد منتقل شد.

ادامه حواشی حضور بدون حجاب پانته‌آ بهرام؛ مدیر سینما لوتوس اخراج شد

ایران وایر

یک روز پس از حضور بدون حجاب پانته‌آ بهرام، بازیگر در مراسم اکران سریال پوست شیر در سینما لوتوس، مدیر این سینما برکنار شده است.

امروز پنجشنبه بنا بر گزارش خبرگزاری‌های ایران، یک روز پس از حضور بدون حجاب پانته‌آ بهرام، بازیگر در مراسم اکران سریال پوست شیر در سینما لوتوس، مدیر این سینما برکنار شده است.

به گزارش خبرگزاری دولتی مهر، مدیر سینما لوتوس به‌دلیل عدم رعایت حجاب اجباری از سوی یک بازیگر برکنار شد.

پانته‌آ بهرام دیروز چهارشنبه در «اکران مردمی» آخرین قسمت سریال «پوست شیر» که در سینما لوتوس برگزار شد بدون حجاب اجباری حاضر شده بود. تصاویر او با استقبال گسترده کاربران شبکه‌های اجتماعی روبرو شد.

پس از این اتفاق، معاونت نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی گفت: «پس از حواشی ایجاد شده در برنامه اکران قسمت پایانی پوست شیر، مدیر سینما لوتوس برکنار شد.»

در هفته‌های اخیر مبارزات مدنی زنان فراگیرتر از قبل دنبال شده و جمهوری اسلامی با نهادهای مختلفی تلاش کرد همچنان قانون حجاب اجباری را اجرا کند. بازیگران سینمای ایران یکی از اقشار پیشرو در انقلاب زن، زندگی، آزادی بودند و حکومت حتی تعدادی را به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری به زندان انداخته است.

اردیبهشت ۰۱، ۱۴۰۲

قزوین: بازداشت یک شهروند زن به دلیل انتشار تصاویر مسمومیت دانش آموزان

خبرگزاری هرانا

دادستان عمومی و انقلاب قزوین از بازداشت یک شهروند زن تحت عنوان “عامل انتشار و ارسال تصاویر مسمومیت دانش آموزان به رسانه های معاند”، خبر داد. به گفته این مقام قضایی، زن بازداشت شده با اتهامات “نشر اکاذیب و تبلیغ علیه نظام” با صدور قرار بازداشت موقت راهی زندان شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، یک شهروند در قزوین بازداشت شد.

دادستان عمومی و انقلاب قزوین دلیل بازداشت این شهروند را “انتشار تصاویر مسمومیت دانش آموزان و و ارسال آن به رسانه های معاند” عنوان کرد و گفت: “پس از بررسی دوربین های مداربسته بیمارستان مشخص شد، یک زن از زمان ورود دانش آموزان به بیمارستان با حضور در بخش های مختلف درمانی اقدام به تهیه فیلم و عکس از وضعیت دانش آموزان می کند.”

حسین رجبی همچنین مدعی شد: “این فرد قبل از وقوع حادثه مسمومیت برای دانش آموزان در اطراف مدرسه نیز حضور داشته است.”

این مقام قضایی بدون اشاره به هویت این شهروند در پایان افزود: “برای این فرد پرونده قضایی در یکی از شعب دادسرا تشکیل و متهم موصوف شناسایی و بازداشت و به اتهامات نشر اکاذیب و تبلیغ علیه نظام با صدور قرار بازداشت موقت روانه زندان شد.”

فروردین ۳۱، ۱۴۰۲

یک حقوق‌دان: نیروی انتظامی و ضابطان قضایی حق مداخله در موضوع حجاب را ندارند

صدای آمریکا

نعمت احمدی حقوق‌دان می‌گوید: «بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی دادسرا اجازه ورود به موضوع « بدحجابی» و احضار مردم را ندارد و این به این معنی است که دست ضابط قضایی در این امر به‌کلی بسته است.»

به گزارش خبرآنلاین این استاد حقوق با بیان اینکه «شما هرچه ممنوعیت به‌خرج دهید، حرص مردم را بیشتر می‌کنید» افزود: «حجاب را نباید با تندروی‌ها و اقدامات غیرقانونی به نبرد داخلی با یک نسل تبدیل کرد، ما در مورد جرم و مجازات قانون داریم که چه چیز جرم است و مجازاتش چیست و در کجا باید رسیدگی شود و چه کسی باید رسیدگی کند. شرح وظایف نیروی انتظامی هم مشخص است.»

نعمت احمدی در ادامه با زیر سوال بردن طرح «کنترل هوشمند بی‌حجابها» و کنترل رفتار شهروندان با دوربین تصریح کرد: «من نمی‌دانم که این دوربین‌ها جواب می‌دهد و آیا شدنی است یا خیر؟ من متوجه نمی‌شوم خروجی این قضیه چه چیزی می‌تواند باشد اما می‌دانم که باید از اعتراضات سال گذشته درس بگیریم و فضا را برای چنین التهاباتی مهیا نکنیم و حجاب را به موضوعی برای دور شدن اذهان عمومی از مشکلات اقتصادی تبدیل نکنیم.»

علی مجتهدزاده وکیل دادگستری در تهران هم می‌گوید: «عکس‌برداری» برای شناسایی زنانی که حجاب اجباری از سر برداشته‌اند، «ناقض حریم خصوصی» و «غیرقابل اجرا» ‌است.

او روز یکشنبه ۲۷ فروردین به سایت خبری تحلیلی دیده‌بان ایران گفت: «قانون درباره مخالفت با حجاب هیچ اشاره‌ای نکرده فقط مجازات برای رعایت نکردن حجاب شرعی در قوانین آمده که آنهم صراحتا به روسری اشاره ندارد و این طرح در قانون پیش بینی نشده است.»

احمدرضا رادان فرمانده نیروی انتظامی گفته بود از روز شنبه ۲۶ فروردین نیروهای انتظامی با استفاده از دوربین‌های ترافیکی، مخالفان حجاب اجباری را شناسایی و آنها را به دادگاه معرفی می‌کنند.

با گذشت سه روز از اجرای این تهدید، ویدیوهای منتشر شده در فضای مجازی نشان می‌دهد که بسیاری از زنان به صورت گسترده در شهرهای مختلف کشور بدون حجاب اجباری تردد می‌کنند.

روزنامه «کیهان» روز یکشنبه در واکنش به حضور گسترده زنان بدون داشتن حجاب اجباری در سطح معابر عمومی در روزهای اخیر، با وجود تهدید و ارعاب مقامات و عوامل جمهوری اسلامی، مدعی شد که تصاویر پخش شده از «شبکه‌های فارسی زبان» از این زنان، «ساختگی و جعلی» است.

با جان باختن مهسا (ژینا) امینی پس از بازداشت به دست ماموران گشت ارشاد، شمار فزاینده‌ای از دختران و زنان ایرانی مخالف حجاب اجباری از جمله بازیگران، ورزشکاران، دانش‌آموزان و دانشجویان، به رغم تهدیدهای مکرر مقامات و نهادهای جمهوری اسلامی از پوشیدن روسری در اماکن عمومی خودداری می‌کنند.

فروردین ۳۰، ۱۴۰۲

بازداشت سه دختر در رابطه با «مسمومیت‌های سریالی» از سوی نیروهای امنیتی در لارستان

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

ستایش داروغه و ستایش امیری

عرفانه هنر، ستایش داروغه و ستایش امیری، در رابطه با مسمومیت‌های سریالی در لارستان از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و به بند قرنطینه زندان عادل آباد شیراز منتقل شدند.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، طی روزهای اخیر سه دختر از جمله دو دانش آموز به نام‌های عرفانه هنر ۱۹ ساله، ستایش داروغه ۱۶ساله و ستایش امیری ۱۷ساله در رابطه با مسمومیت سریالی دانش آموزان در لارستان بازداشت شدند. این سه دختر جوان هم اکنون به صورت بلاتکلیف در بند قرنطینه زندان عادل آباد شیراز به سر می‌برند.

یک منبع مطلع در این‌باره گفت: این سه دختر جوان که هم اکنون در بند قرنطینه زندان به سر می‌برند از ملاقات و تماس تلفنی با خانواده خود محروم شده‌اند.

اتهام مطروحه علیه این سه دختر جوان کماکان مشخص نیست، با این‌حال لازم به اشاره است، نهادهای امنیتی قضایی در ماه‌های اخیر تلاش زیادی کردند تا بار مسئولیت “مسمویت در مدارس” را بر عهده منتقدان و بعضا خود دانش‌آموزان بگذارند.

فروردین ۲۹، ۱۴۰۲

ارومیه؛ فوت زن باردار پس از تزریق اشتباه آمپول

هه نگاو

ارومیه؛ فوت زن باردار پس از تزریق اشتباه آمپول

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، ظهر روز پنجشنبه ٢٤ فروردین ١٤٠٢ (١٣ آوریل ٢٠٢٣) یک زن باردار ٣٣ ساله به نام زیور عربی اهل سلماس، در اتاق زایمان بیمارستان آذربایجان این شهر، بر اثر تزریق یک آمپول به سرم مصرفی جان خود را از دست داد. نوزاد تازه متولد شده این زن زنده مانده و علائم حیاتی‌ پایدار گزارش شده است.

به گفته منابع مطلع نزدیک به خانواده این زن جانباخته، حال وی پس از زایمان مساعد بوده و یکی از پرستاران برخلاف توصیه پزشک حاضر در اتاق عمل، یک آمپول به سرمش تزریق کرده که بلافاصله بر سلامتی و علائم حیاتی این زن اثر مخرب گذاشته است.

به گفته یکی از نزدیکان خانواده این زن، بدن این زن که یک فرزند ٨ ساله نیز دارد، بعد از تزریق آمپول به سرمَش کبود شده و پس از به کما رفتن، به بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان منتقل شده است. وی در نهایت بر اثر وخامت سلامتی جان باخته است.

جسد این زن جانباخته به سردخانه تحویل داده شده و قرار است روز امروز ٢۵ فروردین به خانواده تحویل داده شود.

برگزاری جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات آنیشا اسداللهی

هرانا

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز یکشنبه بیست و هفتم فروردین ماه ۱۴۰۲، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات آنیشا اسداللهی برگزار شد.

در جریان این جلسه که در شعبه بیست و شش دادگاه انقلاب تهران، به ریاست قاضی ایمان افشاری برگزار شد، خانم اسدللهی به همراه امیر رئیسیان، وکیل مدافع وی به دفاع از خود پرداخت.
از اتهامات مطروحه علیه این فعال کارگری اطلاعی در دست نیست.

آنیشا اسداللهی، در تاریخ نوزدهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت و سپس به زندان اوین منتقل شد.

وی طی مدت زمان بازداشت به مدت چند هفته با دستور محمود حاج مرادی، بازپرس شعبه دوم دادسرای اوین از امکان برقراری تماس تلفنی و ملاقات با خانواده خود محروم شد.

این فعال کارگری نهایتا در تاریخ ۲۹ مردادماه سال گذشته، با تودیع قرار وثیقه دو میلیارد تومانی از زندان اوین آزاد شد.

آنیشا اسداللهی پیش از این نیز از بابت فعالیت های خود سابقه بازداشت و محکومیت داشته است.

تلاش ناکام جمهوری اسلامی برای تحمیل حجاب اجباری؛ دانشجویان: ایستاده‌ایم تا پایان

صدای آمریکا

نافرمانی مدنی در مقابل حجاب اجباری. تصویر آرشیوی

با وجود خط‌ونشان‌ نهادهای جمهوری اسلامی برای مخالفان حجاب اجباری و ادامه پلمب واحدهای صنفی، حضور زنان در شهرهای مختلف و تجمعات اعتراضی با حجاب اختیاری همچنان ادامه دارد.

همزمان سخنگوی ستاد امر به معروف از «سردرگمی» نهادها در برخورد با کشف حجاب سخن گفته است.

مقامات جمهوری اسلامی از روز شنبه مقابله با مخالفان حجاب اجباری را در قالب طرح «عفاف و حجاب» تشدید کرده‌اند، اما گزارش‌های تصویری از آن زمان تا روز یکشنبه ۲۷ فروردین از سراسر ایران نشان می‌دهد نافرمانی مدنی دختران و زنان ادامه دارد.

در این ارتباط، شماری از دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران روز یکشنبه با تجمع و راهپیمایی بدون حجاب اجباری در این مرکز آموزشی با گرامی‌داشت یاد دختران کشته شده توسط نیروهای جمهوری اسلامی، شعار دادند: «نیکای ما، مهسای ما، ندای آزادی ما.»

آنها همچنین در واکنش به مسمومیت‌های سریالی دانش‌آموزان و زندانی شدن فعالان صنفی معلمان و اجرای سیاست‌های تحمیل حجاب اجباری شعار دادند: «دانش‌آموزان مسموم، معلم‌ها تو زندون، حجاب شده گیرشون.»

همچنین به گزارش کانال شورهای صنفی دانشجویان کشور از تحصن دانشجویان دانشکده‌ روان‌شناسی و علوم‌تربیتی دانشگاه تهران «در اعتراض به برخوردهای قهرآمیز حراست در مسئله‌ پوشش دانشجویان و احکام سنگین کمیته‌ی انضباطی و ایجاد فضای رعب و وحشت» خبر داد.

کانال دانشجویان پیشرو هم از تجمع اعتراضی دانشجویان دختر در دانشگاه فنی و حرفه‌ای قدرسیه در شهر ساری خبر داد و نوشت که «سد ماموران حراست که از ورود دانشجویان به بهانه حجاب جلوگیری می‌کردند، توسط دو دانشجوی شجاع شکسته شد و همه وارد دانشگاه شدند».

بر اساس این گزارش، اخبار اولیه حاکی از بازداشت این دو دانشجو است.

در این حال، به گزارش خبرگزاری‌ها در ایران، کیقباد مصطفایی، فرمانده انتظامی کهگیلویه و بویراحمد، گفته است «توقیف خودرو، عدم ارائه خدمات از جمله جلوگیری از معاملات خودرو، پلمب اماکن صنفی، ممانعت از ورود به فرودگاه، معرفی به مراجع قضایی، و تشکیل پرونده» از جمله مواردی است که قرار است برای افرادی که حجاب اجباری را رعایت نمی‌کنند، اعمال شود.

از سوی دیگر، عاتکه رجبی، فعال مدنی مخالف حجاب اجباری، می‌گوید تعهد گرفتن از راننده‌های خط واحد برای تذکر حجاب سبب شده همین یک جمله «خانم حجاب نداری، برو پایین» سبب ایجاد گفت‌وگو درباره «انقلاب» پیش بیاید.

فروردین ۲۷، ۱۴۰۲

ستاد امر به معروف و نهی از منکر، با انتقاد از نهادهای جمهوری اسلامی، خواستار تشدید قوانین حجاب اجباری شد

رادیو فردا

بی‌اعتنایی مخالفان حجاب اجباری به افزایش فشارهای جمهوری اسلامی علیه حق آزادی پوشش زنان

تازه‌ترین اظهارات سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر حاکی از آشفتگی و سرگردانی نهادهای جمهوری اسلامی در اجرای سیاست حجاب اجباری و در عین حال اصرار این ستاد برای اجرای طرح‌های بدون مواجههٔ فیزیکی اما به‌شدت سختگیرانه علیه حق آزادی پوشش زنان است.

«دشمن» و متهم کردن زنان به فساد اخلاقی
علی خانمحمدی، همچون دیگر مقام‌های حکومتی، در گفت‌وگویی که روز یکشنبه ۲۶ فروردین در روزنامهٔ اعتماد منتشر شد، آزادی پوشش را نه یک مطالبه مردمی بلکه هدف «دشمن» عنوان کرد و مدعی شد: «دشمن در این زمینه کار می‌کند و ما آسیب‌های آن را می‌بینیم.»

سخنگوی ستاد امر به معروف معترضان به حجاب اجباری را «درصد محدودی» از مردم ایران معرفی و ادعا کرد: «فرهنگ ایرانیِ ما آمیخته با غیرت و عفت است و مردم ما [حجاب اجباری را] رعایت می‌کنند.»

مشخص نیست چرا با وجود ادعای «درصد محدود» معترضان به حجاب اجباری که در اغلب اظهارات مقامات جمهوری اسلامی دیده می‌شود، حکومت حاضر به برگزاری همه‌پرسی در این زمینه نیست.

جمهوری اسلامی از ابتدای تأسیس خود، برای سرکوب هرگونه خواست و مطالبهٔ مردم، این خواسته‌ها را به «دشمنان نظام» نسبت داده است.

در جریان اعتراضات سراسری «زن زندگی آزادی» نیز مقام‌های جمهوری اسلامی به ویژه علی خامنه‌ای بارها این اعتراضات را به «دشمن» نسبت دادند.

خانمحمدی در این گفت‌وگو همچنین تلاش کرد بار دیگر زنان و دختران معترض ایرانی را به فساد اخلاقی متهم کند. او گفت: «امروز در همین حوادث اخیر مسئله فقط شال و روسری نبود… الان وضعیت کیش را ببینید، آیا مسئله‌اش روسری است؟ نمی‌دانم فیلم و عکس‌هایش را دیده‌اید یا خیر. ببینید نیمه‌برهنگی و لباس‌های زننده در حال ایجاد است. این دیگر فقط دو تار موی خانم‌ها و روسری نیست.»

پیشتر علی مطهری، نایب‌رئیس پیشین مجلس شورای اسلامی و از چهره‌های تندرو در زمینه اعمال حجاب اجباری، نیز مخالفان این سیاست را به «اندام‌نمایی» و «بی‌بندوباری» متهم کرده است.

سخنگوی ستاد امر به معروف همچنین با حمله به همجنسگرایان گفت که در جریان اعتراضات سراسری «پرچم همجنس‌گرایی در کشور بالا رفت و عده‌ای مطالبه کردند».

اقلیت‌های جنسی در ایران با تبعیض‌های گسترده‌ و برخی از آنان با خطر اعدام روبه‌رو هستند و مقامات جمهوری اسلامی با القاب نفرت‌انگیزی آن‌ها را مورد خطاب می‌دهند و «غیرانسان یا بیمار» می‌خوانند.

افزایش فشار بر نهادها برای رفع «سردرگمی» در زمینه حجاب اجباری
در حالی که همه نهادهای جمهوری اسلامی خواستار اعمال سیاست حجاب اجباری هستند، سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر از «سردرگمی» در این باره خبر داد.

او درباره چگونگی اعمال حجاب اجباری نیز گفت: «واقعاً امروز سردرگمی در بین مردم این است که تعیین تکلیف نمی‌شود و همین‌ها باعث سردرگمی می‌شود.»

تأکید بر «سردرگمی» در زمینه اعمال حجاب اجباری در حالی است که پیشتر برخی از مقام‌های کنونی و پیشین، از جمله محمدرضا عارف، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، نسبت به شکست این سیاست هشدار داده‌اند.

سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر برای اعمال فشار بیشتر بر نهادهای جمهوری اسلامی در زمینه سیاست اجباری، مدعی شد که دیگر نهادها به ویژه صداوسیمای جمهوری اسلامی این ستاد را «تحریم» کرده‌اند.

احضار رادا فاتحی، به دادگاه کیفری سنندج

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

رادا فاتحی

رادا فاتحی، به دادگاه کیفری سنندج احضار شد. او پیش‌تر طی دریافت ابلاغیه‌ای کتبی جهت ارائه آخرین دفاع مطلع شده بود. هنوز از اتهام‌های انتسابی علیه خانم فاتحی، اطلاعی در دست نیست.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز شنبه ۲۶ فروردین ماه ۱۴۰۲، رادا فاتحی، ساکن شهر سنندج مرکز استان کردستان، با دریافت ابلاغیه ای کتبی به شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری دو سنندج، جهت محاکمه احضار شد.

براساس ابلاغیه صادره توسط رئیس دفتر شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری دو شهر سنندج که در تاریخ شش فروردین ماه ۱۴۰۲، صادر و در تاریخ ۲۴ فروردین ماه ۱۴۰۲ هم برای رادا فاتحی، ارسال شد، وی باید امروز شنبه جهت محاکمه در شعبه مذکور حاضر شود.

همچنین، علیرغم احضار رادا فاتحی، به جلسه دادرسی اما از مضادیق حقوقی اتهام یا اتهامات وی اطلاعی حاصل نشده است.

لازم به اشاره است،‌ رادا فاتحی، در تاریخ ۲۱ مهرماە ١٤٠١، به همراه رامین فاتحی و دیگر برادر خود وریا فاتحی، توسط نیروهای امنیتی در شهر سنندج، بازداشت و جهت بازجویی و تشکیل پرونده به بازداشتگاه اداره اطلاعات آن شهر منتقل و در تاریخ ۲۹ مهر ماه ۱۴۰۱، رامین فاتحی، جان باخت اما علت فوت وی (خودکشی) اعلام و جسد وی بصورت مخفیانه در بهشت محمدی، شهر سنندج به خاک سپرده شد.

فروردین ۲۶، ۱۴۰۲

رئیس کمیسیون قضایی مجلس: بی‌حجاب را باید نقره‌داغ کرد

دویچه وله فارسی

تصویری از رشت و بی اعتنایی دختران به ارعاب حجاب اجباری

جنب و جوش‌های تازه برای مقابله با مخالفان حجاب تحمیلی. موسی غضنفرآبادی، رئیس کمیسیون قضایی مجلس می‌گوید باید تا می‌توان از زن‌هایی که مقاومت می‌کنند جریمه نقدی گرفت. دادگاه عوامل کشتار مردم زاهدان اردیبهشت برگزار می‌شود.

رئیس کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی ضمن اصرار بر استفاده از “نرم‌افزار ناظر” برای رصد کردن پوشش زنان، اخذ جریمه نقدی از مخالفان حجاب اجباری را ضروری دانسته و گفته است: «بی‌حجاب باید پول تخلفش را پرداخت کند و مطمئنا هر چه بیشتر مقاومت کند باید پول بیشتری بدهد و ادامه روند او را نقره داغ می‌کند.»

موسی غضنفرآبادی این مسئله را با جریمه رانندگی مقایسه کرده و نتیجه گرفته که با “برخورد مادی” می‌توان موضوع را جمع کرد. او که از حامیان سرسخت شناسایی مخالفان حجاب تحمیلی است، پیشتر پیشنهاد داده که کارت‌های ملی این شهروندان مسدود شود.

عضو “فراکسیون روحانیت” مجلس یازدهم به “رویداد ۲۴” گفته است که استفاده از نرم‌افزار ناظر، از هزینه‌ پرسنلی یا متراکم شدن پرونده‌ها در دستگاه قضایی کم می‌کند و “خیلی افراد مون و متدین می‌توانند پای کار بیایند.”

پس از تازه‌ترین موضع‌گیری خامنه‌ای که کشف حجاب را “حرام شرعی” و “حرام سیاسی” خواند، تهدیدها در این زمینه تشدید شدند. احمدرضا رادان، فرمانده کل نیروی انتظامی گفت پس از پیامک‌های اخطاری “عملیات بعدی” را انجام می‌دهیم و قوه قضاییه نیز اعلام کرد بر اساس دستور رهبر جمهوری اسلامی با شهروندان برخورد خواهد شد.

در همین راستا، قوه قضاییه عنوان کرده که فضای داخل خودرو حریم شخصی نیست و توقیف ماشین برای “کشف حجاب” را قانونی خوانده است.

 

 

فروردین ۲۵، ۱۴۰۲

تایید درخواست اعاده دادرسی به پرونده سارا احمدی و همایون ژاوه، زوج نوکیش مسیحی

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

سارا احمدی و همایون ژاوه

دیوان عالی کشور درخواست اعاده دادرسی به پرونده سارا احمدی و همایون ژاوه، زوج نوکیش مسیحی محبوس در زندان اوین را تائید کرد. این زوج مسیحی پیش‌تر در مجموع به 10 سال حبس تعزیری محکوم شده بودند.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز سه شنبه ۱۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، سارا احمدی و همایون ژاوه، زوج نوکیش مسیحی محبوس در زندان اوین، پس از تائید درخواست اعاده دادرسی در شعبه ۹ دیوان عالی کشور، توسط شعبه ۳۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران مجددا محاکمه خواهند شد. همایون ژاوه و سارا احمدی، به تربیت به ۲ سال و ۸ سال حبس تعزیری محکوم شدند.

براساس این گزارش، شعبه ۹ دیوان عالی کشور، پس از بررسی مستندات و دفاعیه اولیه تنظیم شده از سوی این زوج نوکیش مسیحی و وکیل مدافع آنها با تائید درخواست اعاده دادرسی پرونده آنها را بررسی مجدد به شعبه ۳۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، ارجاع کرد.

لازم به اشاره است، سارا احمدی و همایون ژاوه، در تاریخ ۲۴ خرداد ماه ۱۳۹۸، هنگامی که برای سفر به شهرستان آمل از توابع استان مازندران سفر کرده بودند توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از انتقال به شهر ساری مرکز استان مازندران، در تاریخ ۲۷ خرداد ماه ۱۳۹۸، به سلول انفرادی در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در تهران و زندان اوین منتقل شدند و همایون ژاوه به مدت ۳۳ روز و همسر وی سارا احمدی هم به مدت ۳۰ روز، تحت بازجویی های فشرده قرار گرفتند پس از انتقال به اتاق های چند نفره در آن بند امنیتی پس از ۶۷ روز سارا احمدی با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان و همسر وی همایون ژاوه هم در تاریخ ۳ شهریور ماه ۱۳۹۸، با قید وثیقه ای به مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان آزاد شد.

با آغاز مراحل دادرسی، همایون ژاوه و سارا احمدی، توسط شعبه دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهام(اقدام علیه امنیت ملی از طریق ترویج مسیحیت تبشیری صهیونیستی)‌ محاکمه و سارا احمدی به تحمل ۸ سال حبس تعزیری و همسر وی همایون ژاوه هم به تحمل ۲ سال حبس تعزیری محکوم شد و این زوج مسیحی بعنوان مجازات تکمیلی هم هر یک به ۲ سال منع خروج از کشور، دو سال منع عضویت در گروهها، احزاب و دسته جات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و همچنین به ۶ ماه روزی ۴ ساعت ارائه خدمات عمومی رایگان به معلولان ذهنی در یکی ار مراکز توانبخشی محکوم شدند. این حکم در دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تائید و به متهمان این پرونده ابلاغ شد.

همایون ژاوه و سارا احمدی، در تاریخ ۲۹ اسفند ماه ۱۳۹۹، برای سپری کردن دوران حبس تعزیری خود از سوی شعبه اول اجرای احکام دادسرای ناحیه ۳۳ تهران واقع در زندان اوین احضار شدنند اما پس از مراجعه در پی شیوع کرونا به آنها اعلام شد که با آنها تماس خواهند گرفت و در نهایت در تاریخ ۲۲ مرداد ماه ۱۴۰۰، در حالی که برای پس گرفتن لوازم توقیف شده از آنها به دادسرای زندان اوین مراجعه کرده بودند پس از بازداشت برای سپری کردن دوران حبس به زندان اوین منتقل شدند.

سازمان پزشکی قانونی، وجود حدود ۸۰ گلوله در پیکر مهسا موگویی را تأیید کرده است

رادیو فردا

 

گزارش سازمان پزشکی قانونی، اظهارات پدر مهسا موگویی مبنی بر «تیرباران» شدن دخترش در جریان اعتراضات «زن زندگی آزادی» را تأیید می‌کند.

مهسا موگویی ۱۸ ساله، ۳۱ شهریور یعنی چند روز پس از اعتراضات گسترده‌ای که در پی کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد در شهرهای مختلف آغاز شده بود، در فولادشهر اصفهان کشته شد.

در گزارش سازمان پزشکی قانونی که عکس آن را حساب کاربری «۱۵۰۰ تصویر» منتشر کرده، آمده است که بررسی پیکر مهسا نشان می‌دهد که «در قسمتی از ستون فقرات او ۳۹ عدد سوراخ مدور و در بازوی چپ ۳۱ عدد و در ساعد چپ ۹ عدد سوراخ مدور با حاشیه سوختگی مشهود است.»

حساب توییتری «۱۵۰۰ تصویر» در روزهای گذشته اقدام به انتشار اسناد رسمی مربوط به مرگ برخی از کشته‌شدگان اعتراضات کرده است.

در گواهی‌ وفات برخی جان‌باختگان علت فوت به دلیل آسیب‌هایی چون پارگی سیاهرگ، خردشدگی و متلاشی شدن جمجمه، شوک هِموراژیک (از دست‌رفتگی حجم زیادی از خون)، پارگی عروق و آسیب شدید نُسج عنوان شده است که بیشتر آن‌ها به اصابت گلوله اشاره دارد.

در برخی گواهی‌ها هم علت فوت آشکارا، استفاده از اسلحه جنگی و شکاری و گلوله عنوان شده است.

مرگ به دلایل «نامعلوم» و «خشونت به وسیله دیگران» ازجمله موارد پرابهامی است که در گواهی وفات تعدادی از کشته‌شدگان آمده است.

خودداری خواهرزاده خامنه‌ای از حضور در «دادگاه نمایشی رژیم آخوندی»

صدای آمریکا

فریده مرادخانی،‌ خواهرزاده علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی

فریده مرادخانی، دختر بدری خامنه‌ای و خواهرزاده رهبر جمهوری اسلامی، برای سومین بار به دادگاه ویژه روحانیت فراخوانده شد. اما او گفته است که در این «دادگاه نمایشی رژیم آخوندی» شرکت نمی‌کند.

محمود مرادخانی، برادر این فعال حقوق بشر زندانی، روز پنج‌شنبه ۲۴ فروردین در پیامی به صدای آمریکا، با اشاره به این که خواهرش فریده مرادخانی، ۹ ماه است که دوباره زندانی شده است، گفت که او «برای بار سوم به دادگاه ویژه روحانیت فرا خوانده شد.»

به گفته آقای مرادخانی، این زندانی سیاسی گفته که «دادگاه‌های نمایشی رژیم آخوندی را به رسمیت نمی‌شناسد و از رفتن به دادگاه امتناع» کرده است.

آقای مرادخانی می‌گوید که این فعال سیاسی و عضو گروه لگام – کارزار «لغو گام به گام اعدام» – «بر مقاومت و ایستادگی در مقابل رژیم ضد بشری آخوندی» تأکید دارد و حاضر نشده است هیچ تعهدی برای آزادی از زندان بدهد.

فریده مرادخانی به دلیل «فعالیت‌هایش علیه نظام حاکم بر ایران» به «۱۵ سال زندان» و احکام دیگری از جمله «ممنوعیت دائمی خروج از کشور، و ممنوعیت خروج از تهران به مدت دو سال» محکوم شده بود که این حکم در دادگاه تجدید نظر به سه سال تغییر یافت.

خانم مرادخانی، فعال حقوق بشر و مخالف حکومت جمهوری اسلامی، سال گذشته در مراسم اینترنتی بزرگداشت تولد شهبانو فرح پهلوی شرکت کرد و او را «مادر ایران» نامید. او پس از این رویداد بازداشت شد.

محکومیت گلرخ ایرایی به ۷ سال حبس و مجازات‌های تکمیلی

ایران وایر

گلرخ ابراهیمی ایرایی، زندانی سیاسی و از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری ایران، توسط دادگاه انقلاب تهران به ۷ سال حبس و مجازات‌های تکمیلی محکوم شد.

«گلرخ ابراهیمی ایرایی»، زندانی سیاسی و از بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری ایران، توسط دادگاه انقلاب تهران به ۷ سال حبس و مجازات‌های تکمیلی محکوم شد.

بر اساس گزارشی که سازمان حقوق بشری «هه‌نگاو» منتشر کرده، خانم ایرایی توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی «ایمان افشاری» از بابت اتهام «اجتماع و تبانی» به ۶ سال حبس و به‌اتهام «تبلیغ علیه نظام»، به ۱ سال حبس محکوم شده است.

علاوه‌بر این، دادگاه این زندانی سیاسی را به ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور، ۲ سال ممنوعیت حضور در تهران، ۲ سال ممنوعیت حضور در احزاب، گروه‌ها و دسته‌جات و ضبط گوشی تلفن همراه محکوم کرده است.

از حکم صادر شده برای گلرخ ایرایی بر اساس قانون تجمیع جرایم، اشد مجازات، یعنی ۶ سال حبس در صورت تایید در مرحله تجدیدنظر قابل اجرا خواهد شود.

خانم ایرایی روز دوشنب ۴‌مهر۱۴۰۱، با ضرب‌و‌شتم و اعمال خشونت توسط نیروهای حکومتی در منزل خود بازداشت و در تاریخ ۸آذر۱۴۰۱ به بند زنان زندان اوین منتقل شد.

این زندانی سیاسی و فعال مدنی در موج آزادسازی زندانیان در روزهای پایانی سال که با عنوان عفو صورت می‌گرفت، حاضر به نوشتن توبه‌نامه نشد و به همین سبب از حق آزادی موقت تا پایان مراحل دادرسی و یا آزادی با وثیقه محروم شده است.

گلرخ ابراهیمی ایرانی در گذشته نیز توسط نهادهای حکومتی بازداشت و با محکومیت حبس توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی مواجه شده است.

شروین حاجی‌پور،نیلوفر حامدی و الهه محمدی درفهرست صد چهره تاثیرگذار مجله تایم

ایران وایر

شروین حاجی‌پور، خواننده ترانه «برای»، نیلوفر حامدی و الهه محمدی، دو روزنامه‌نگار زندانی که اولین گزارش‌های پس کشته شدن مهسا امینی را منتشر کردند، در فهرست «صد چهره تاثیرگذار» مجله تایم قرار گرفته‌اند.

مجله تایم فهرست «صد چهره تاثیرگذار» سال ۲۰۲۳ خود را اعلام کرده است. بر این اساس، شروین حاجی‌پور، خواننده ترانه «برای»، نیلوفر حامدی و الهه محمدی، دو روزنامه‌نگار زندانی که اولین گزارش‌های پس کشته شدن مهسا امینی را منتشر کردند، در فهرست «صد چهره تاثیرگذار» مجله تایم قرار گرفته‌اند.

مجله تایم هر سال فهرست صد نفره‌ای از افراد تاثیرگذار جهان در حوزه‌های مختلف را منتشر می‌کند. در فهرست ۲۰۲۳ این مجله معتبر آمریکایی افرادی تاثیرگذار در حوزه‌هایی همچون سیاست، رهبری، هنر، پیشگامان، سرگرمی و علم معرفی شده‌اند.

شروین حاجی‌پور که در روزهای اول اعتراضات سراسری در ایران آهنگ «برای» را خوانده بود در فهرست «هنرمندان» تاثیرگذار سال ۲۰۲۳ مجله تایم قرار گرفته است. ترانه «برای» دغدغه‌های میلیون‌ها نفر ایرانی را بازگو می‌کرد و شروین حاجی‌پور جایزه گرمی را در بخش «آهنگ برای تغییرات اجتماعی» برای این آهنگ دریافت کرد.

در بخش «پیشگامان» این فهرست، نام نیلوفر حامدی و الهه محمدی به چشم می‌خورد. مجله تایم به نقل از جیسون رضاییان، خبرنگار واشنگتن پست در درباره این دو روزنامه‌نگار زندانی نوشته است: «سهم حامدی و محمدی به جای تقدیر و پاداش، قرار گرفتن در برزخی طاقت‌فرسا بوده است. آنها بازداشت شدند و در زندان به سر می‌برند. اتهامات آنها – توطئه و همدستی با سازمان‌های اطلاعاتی قدرت‌های خارجی برای تضعیف امنیت ملی ایران است، اتهامی که مضحک اما شدید است.»

مجله تایم از سال ۲۰۰۴، هر ساله ۱۰۰ چهره را به عنوان تأثیرگذارترین چهره‌های جهان انتخاب و معرفی می‌کند. این اولین بار است که سه چهره ایرانی را در این فهرست قرار داده است.

لیست کتابهای جدید منتشر شده در کتابخانه اینترنتی کانون دفاع از حقوق بشر در ایران – آوریل ۲۰۲۳ – قسمت اول

۱. از بی‌نهایت بزرگ تا بی‌نهایت کوچک

در کتابی که با قلم آقای علی افضل صمدی، در پیش رو دارید، مباحث زیر برای علاقه‌مندان به نجوم و کیهان‌شناسی به رشته تحریر درآمده است و توسط نویسنده آن رایگان در وبسایت ایشان منتشر شده است: اجرام بی‌نهایت بزرگ، مقایسه ابعاد ستارگان، اجرام بی‌نهایت کوچک، تصویرها فصل اول: بی‌نهایت بزرگ، نظریه مهبانگ و ساختار کیهان، تولد ستارگان، پرتوهای موجود در ستارگان یا خورشید، مرگ ستارگان (غول‌های سرخ رنگ)، کوتوله‌های سفید، ابرنواختر، ابرنواخترهای تاریخی، تب اختر یا فانوس دریایی در آسمان، سیاه‌چاله‌ها، مبداء خورشید، منظومه‌های دیگر در فضا، اثر پرتوهای خورشیدی بر روی مولکول‌ها، فجر قطبی، چرا فجر قطبی به وجود می‌آید؟

۲.دیوان عارف قزوینی

عارف یکی از برجسته‌ترین چهره‌های شعر و ادبیات قرن سیزدهم هجری شمسی است. زندگی‌نامه عارف قزوینی بسیار هیجان‌انگیز، عبرت‌آموز و بسیار دردناک است. دیوان اشعار عارف سرشار از طنز و هزل است و از مشکلات زمانه انتقادهای تندی می کند. یکی از مشهورترین اشعار عارف قزوینی، شعر ناله مرغ اسیر (ناله مرغ اسیر/ این همه بهر وطن است) است. همچنین (از خون جوانان وطن لاله دمیده)، تصنیف مشهور دیگری از اوست. عارف قزوینی (۱۳۱۲ – ۱۲۵۹) شاعر و تصنیف‌سرای نامی ایران است که تصنیف‌هایش به دلیل سادگی همواره توسط مردم زمزمه شده است. بسیاری از تصنیف‌های عارف، از زمان سروده شدن تا به امروز بارها توسط خوانندگان پرآوازه‌ای همچون قمرالملوک وزیری، عبدالله دوامی، محمدرضا شجریان، شهرام ناظری، همایون شجریان، صدیق تعریف، محسن کرامتی، سالار عقیلی اجرا شده است.

۳.مارباز

رمان دربرگیرنده مناسبات و روابطی است که تمامی انسانها در زندگی روزمره با آن مواجه هستند و مشغله شخصیت‌های داستان نیز از نوع مشغله‌های ذهنی تمامی انسانها است. دغدغه‌هایی همچون عشق، ثروت، شهرت و… بدین ترتیب ما با یک روایت کاملاً رئال مواجه هستیم. زندگی در نظر داستایوفسکی همچون یک بازی قمار است که انسان در آن هست تا فقط انتخاب کنی و گردانه را بچرخانی، و اینکه این انتخاب آیا موفقیت و پیروزی دربردارد یا خیر؟ چیزی فرای دستان قدرت بشریت است. نکته جالب و ظریفی که در قمارباز داستایوفسکی به چشم می‌خورد همزمانی اتفاقات و رویدادهای غافلگیرکننده داستان با خارج شدن از قمارخانه است یعنی تمام اتفاقات که داستان را می‌بافند زمانی رخ می‌دهد که یکی از شخصیتهای داستان از بازی قمار فارغ شده و در حال بازگشت از قمار خانه به مسافرخانه هستند. بطوریکه گویی آنان به هنگام وارد شدن به قمارخانه گردونه زندگی را به حرکت در می‌آورند و هر بار بر روی عددی- شرایطی- خاص نشانه گردونه می‌ایستد و چگونگی ادامه زندگی‌شان را رقم می‌زند

۴.بهاگاواد – گیتا

بهَگَوَد گیتا یا بهاگاواد گیتا مهمترین و اسرارآمیزترین بخش حماسه هندی موسوم به ماهابهاراتا است که از دو کلمه بهَگَوان به معنی خداوند و گیتا به معنی سرود و نغمه تشکیل شده و شامل ۱۸ فصل و دربرگیرنده حدود ۷۰۰ بیت می‌باشد.این کتاب گفت‌وگوی کریشنا (هبوط خدا در زمین) و سربازی به نام آرجونا را لحظاتی پیش از نبرد تاریخی و عظیم کوروشـِترا بر سر حکومت بر هند نقل می‌کند. آرجونا به عنوان بزرگترین کمانگیر زمان خود هنگامی که خویشاوندان خود را در ردیف سربازان ارتش مقابل نظاره می‌کند، از تصور کشتن آنها دچار انزجار و تردید شده، در حالت غم و افسردگی فرو می‌رود و از کریشنا میخواهد او را راهنمایی کند. در این هنگام کریشنا همدم وی می‌شود و پس از نفی یکی یکی دلایل غصه آرجونا، وی را در باب مسائلی بنیادی همچون شناخت خداوند، آفرینش جهان، روح، عمل و عکس‌العمل، راه‌های رسیدن به خدا، گونه‌های مختلف یوگا و در نهایت تسلیم و فعالیت برای رضایت خداوند آموزش می‌دهد.

۵.دادگاه

نوشته احمد کسروی این کتاب در چهار گفتار در سال ۱۳۲۳ نوشته شده است. قصد کسروی از نوشتن آن، اعتراض به رفتار و حرکاتی بود که بوسیله جمعی از متعصبین مذهبی، بدنبال کتاب سوزان وی، برعلیه او به عمل آورده و اتهاماتی نیز بر او وارد ساخته بودند و همچنین اعتراض به اعمالی بود که در آذربایجان شرقی و غربی، مردم به بهانه همین مطلب (و با سکوت رضایت آمیز مقامات انتظامی و امنیتی) به دفاتر باهماد حمله کرده و گروهی از طرفداران وی را مجروح و یا کشته بودند کسروی در این کتاب با قلم نیشدار و تلخش، به جدال کلیه نهاد‌ها و رجال آن دوره رفت.

۶.موبی دک

موبی دیک یا وال این رمان شاهکار هرمان ملویل (۱۸۱۹-۱۸۹۱)، نویسنده امریکایی بوده و یکی از مهم‌ترین کتابهای ادبیات رمانتیک است. موبی دیک به سال ۱۸۵۱، زمانی که نویسنده‌اش سی‌دو سال داشت در نیویورک منتشر شد؛ اما اهمیت آن را بسیار دیرتر شناختند و بررسی‌های انتقادی عمده‌ای که بدان اختصاص داده شد، و همچنین ترجمه‌های بی‌شمار آن به زبانهای مختلف، تا حدی تازه است. به طور مثال در فرانسه، ترجمه ژان ژیونو، لوسین ژاک، و جون اسمیت در ۱۹۴۱ منتشر شد. موبی دیک داستان یک گروه بزرگ صید وال در حوالی ۱۸۴۰ است. پیش از آن ملویل، با حکایت ماجراهای جوانی‌اش در دریاهای جنوب (تایپی و اومو)، به نقل خاطرات شخصی خود اکتفا کرده بود. اما مویی دیک، که ده سال پس از آن ماجراها نوشته شده است، صرفاً نوشته مستندی سرشار از زندگی و جزئیات جالب توجه نیست، بلکه به راستی شعری حماسی به نثر است. نویسنده به همراهی تمامی خدمه کشتی پکود، که پایگاهش بندر ننتاکت است، به تعقیب والی می‌پردازد که معمولی نیست: ملوانانی که امکان داشته‌اند این وال را در سفرهای پیشین ببینند آن را موبی دیک می‌نامند و یکی از ویژگیهای عجیب آن سفید بودنش است.

۷.شناخت سازهای ارکستر سمفونیک

کتاب حاضر با این هدف تدوین شده است که هنرجویان موسیقی را با سازهای ارکستر سمفونیک و قابلیت این سازها، با استفاده از مثالهای کتاب آشنا کند. بدیهی است این کتاب نه تنها در هنرستان های موسیقی، بلکه در دوره های عالی تحصیلی و موسیقی نیز قابل استفاده است. لازم به ذکر است که در تدریس مطالب کتاب بهتر است از نمونه های صوتی مناسب و در ارتباط با مثال های متن بهره جست. هر آینه جهت درک بهتر سازها استفاده از نوازندگان به صورت زنده و یا در صورت نبود از فیلم های اجراهای موسیقی جهت بحث و بررسی تکنیک های سازها نتیجهٔ خوبی خواهد داد. تجزیه و تحلیل مثال های موجود در کتاب و تعمیم آن در دیگر آثار موسیقی ادبیات جهان به منظور آموختن کاربرد سازها و تشویق هنرجو در جهت ایجاد خلاقیت های شخصی در به کارگیری مثال ها در آثار موسیقی ایران و جهان خود بهترین راه برای  ایجاد انگیزه در هنرجو م یباشد. چرا که این امر سبب م یگردد تا هنرجو روش شناخت و ارتباط سازها را در آثار موسیقی پیگیری کند.

۸.مثنوی عفاف‌نامه

سراینده: سید کریم امیری فیروزکوهی، با مقدمه احمد کسروی دومین نوشته‌‌ای که کیفیت فکری-اعتقادی آن دوره کسروی را معین می‌کند، مطلبی است که وی در سال ۱۳۱۳ به عنوان مقدمه‌‌ای برعفاف نامه نوشته است. عفاف‌نامه اسم قطعه شعری است در ۲۳۱ بیت که بوسیله شاعری بنام امیری فیروزکوهی در سال ۱۳۱۳ در حمایت از حجاب و عفت زن سروده شده است که مطلع آن چنین شروع می‌شود: ای زن ‌ای سروناز و باغ وجود.هولدن کالفیلد نوجوانی هفده ساله ‌است که در لحظه آغاز رمان، در یک مرکز درمانی بستری است و ظاهراً قصد دارد آن‌ چه که پیش از رسیدن به اینجا از سر گذرانده برای کسی تعریف کند و همین ‌کار را هم می‌کند و رمان نیز بر همین پایه شکل می‌گیرد. در زمان اتفاق ‌افتادن ماجراهای داستان، هولدن یک پسربچه شانزده ‌ساله ‌است که در مدرسه شبانه‌روزی پنسی تحصیل می‌کند و حالا در آستانه کریسمس به علت ضعف تحصیلی (او چهار درس از پنج درس‌اش را مردود شده و تنها در درس انگلیسی نمره قبولی آورده‌ است) از دبیرستان اخراج شده و باید به خانه‌شان در نیویورک برگردد.

۹.پایان ایمان

جهان از دیدگاه اسلام به دو بخش خانه‌ی جنگ و بیت اسلام تقسیم می‌شود و این لقب دومی باید روشن سازد که چه تعداد از مسلمانان باور دارند که تفاوت آنها با غیر هم دین‌ها، سرانجام گشوده و ذوب میشود. درحالیکه بدون شک برخی از مسلمانان میانه‌رو بوده و تصمیم به نادیده گرفتن جنگجویی غیرقابل فسخ دین خود دارند، اسلام دین کشورگشایی بوده و این موضوع غیرقابل انکاری است. تنها آینده‌ی قابل تصور برای مسلمانان بسیار مذهبی به عنوان مسلمان آینده‌ای است که همه‌ی کفار یا اسلام آورده، مقهور شده یا کشته شوند. آن ویژگی اسلام که بیشترین مشکل و دشواری را برای غیر مسلمانان به همراه داشته و روضه‌خوان‌های اسلام زحمت فراوانی برای پنهان ساختن آن می‌کشند، اصل جهاد است. جهاد، فراخوانی واضح برای تسخیر جهان است. آیات و احادیث بسیاری در اینباره میتوان یافت و اسلامگراها پیوسته به عنوان توجیه یورش به کفار و مرتدان به آنها استناد می‌کنند.

۱۰.مفاهیم ارتعاشی اعداد

کتابی که در دست دارید یک کتاب مرجع است که شما را قادر می‌سازد تا مفاهیم اعدادی را که می‌بینید بفهمید و همچنین به شما دانش استفاده از این اطلاعات را عرضه می‌دارد. برای مثال ملائک با نمایش اعدادی چون 7 اغلب شما را به گام بعدی‌تان هدایت می‌کنند. به عبارت دیگر اگر در پی برکت و فراوانی در زندگی‌تان هستید بر هشت‌های بی‌شمار نظاره کنید. در حین سیر در این کتاب، پیام‌ها و توانایی‌هایی را جستجو کنید که اهداف، آمال و آرزوها و نیات شما را توصیف کنند. سپس همان اعداد را به همراه پیام اگر مایلید بر روی کاغذی بنویسید و در جایی قرار دهید که مرتباً در معرض دیدتان باشد تا بتوانید بر آن تمرکز کنید. در این کتاب تا عدد ۹۹۹ گنجانده شده است. شاید متوجه شوید که برخی توالی اعداد، تعابیر مشابهی دارند به ویژه آنهایی که به هم نزدیکند. این شباهت بخاطر تحولات لطیف و گاه نامحسوسی است که در حین تعالی معنوی، اهداف یا نیات حادث می‌شود.

۱۱.آشنایی با کشورهای جهان-اسپانیا

تعداد مسافران، هر روزه افزایش می‌یابد و این امر در بررسی و بازدید از نمایشگاه‌های کتاب و یا با مراجعه به اطلاعات کتاب‌های منتشر شده معلوم می‌شود. سالانه، هزاران نفر فارسی زبان از ایران و دیگر کشورها به نقاط مختلف دنیا سفر می‌کنند و کمتر کتابی برای راهنمایی ایشان منتشر شده است، که اطلاعات کشورهای مقصد را در اختیار ایشان قرار دهد. شاید بهترین مرجع در این باره، کتاب‌های سبز وزارت امور خارجه باشد؛ ولی کتاب‌های فوق کاملاً تخصصی بوده و فاقد اطلاعات و جاذبه‌های عمومی می‌باشند. با توجه به این نیاز و خلاءهای موجود، مدتی است تلاش شده است، اطلاعات مناسبی برای این امر از منابع مختلف تهیه گردد تا کمکی برای علاقه‌مندان و راهنمایی برای مسافران باشد. بدیهی است، جمع‌آوری و تنظیم این اطلاعات، کاری گروهی است. سفارتخانه‌ها و نمایندگی‌های برخی کشورهای مربوط نیز برای تهیه منابع و تنظیم اطلاعات کمک‌هایی کرده‌اند.

برنامه پانصد و پنجاه و هشتم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران

برنامه پانصد و پنجاه و هشتم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران شنبه 01 آپریل 2023

گزارش هفتگی نقض حقوق پیروان سایر ادیان: آرمان توکلی

معرفی فعالین صنفی ( علی نجاتی): عبدالمجید بازداران

گزارش هفتگی نقض حقوق کار ‌‌و کارگر :اسد اکبری

زن زندگی آزادی( گزارشی درباره ی وضعیت زندانی سیاسی، معصومه صنوبری از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱):کیمیا قزلباش

گزارش نقض حقوق محیط زیست: سپهر رضایی شایان – فرشته خیام

خلاصه سخنرانی ( زنان بدنساز ): پیمان صادقی

 

برنامه پانصد و پنجاه و هشتم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران یکشنبه 02 آپریل 2023

گزارش هفتگی نقض حقوق کودک و نوجوان : فهیمه تیموری

معرفی افراد تاثیر گزار ( مریم میرزاخانی): سمانه بیرجندی

گزارش هفتگی نقض حقوق پیروان سایر ادیان: آرمان توکلی

برنامه سخنان ناب : بانو پریچهر سهرابی

گزارش نقض حقوق کار و کارگر : عبدالمجید بازداران – صادق نوری

صدای زنان( صباکرد افشاری کیست و چرا در خطر است؟!) : کیمیا قزلباش

برنامه پانصد و پنجاه و هشتم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران دوشنبه 03 آپریل 2023

شرح ماده دوم اعلامیه جهانی حقوق بشر و مقایسه آن با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران :
اجرا و تنظیم : مریم پورحسینی
تدوین : غلامرضا اخلاقی

گلچین سخنرانی
جلسه سخنرانی کمیته دفاع از حقوق ورزش و ورزشکاران ، ۰۸ مِی ۲۰۲۱ (افراد غیر متخصص در ورزش)
مدیریت جلسه: پریچهر سهرابی

برنامه پانصد و پنجاه و هشتم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران سه شنبه 04 آپریل 2023

گزارش هفتگی نقض حقوق محیط زیست: سپهر رضایی شایان

برنامه سخنان ناب : بانو پریچهر سهرابی

گزارش هفتگی نقض حقوق پیروان سایر ادیان: آرمان توکلی

صدای زنان ( صیغه): فرانک محروقی – رها فرهمند

گزارش نقض حقوق کار و کارگر: عبدالمجید بازداران – صادق نوری

نادیده گرفته شدن حقوق درمانی و بهداشتی زندانیان در ایران: سمانه بیرجندی

برنامه پانصد و پنجاه و هشتم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران چهارشنبه 05 آپریل 2023

گزارش هفتکی نقض حقوق کار و کارگر : رضا حاتمی

اعدام شکنجه و زندان سهم نوکیشان مسیحی از آزادی عقیده : کیمیا قزلباش

گزارش هفتگی نقض حقوق ورزش و ورزشکاران: طیبه نجاتیان

مشکلات بهاییان در ایران ( هویت و‌کارت ملی مشکل بهاییان در ایران): مریم افتخار

گزارش نقض حقوق کودک و نوجوان : پروین محمدی

آیا میدانید؟! ( سیستم زمان شناسی بدن- ارتباط مغز با زمانبندی بدن): پریچهر سهرابی

برنامه پانصد و پنجاه و هشتم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران پنجشنبه 06 آپریل 2023

کنوانسیون بین المللی منع و مجازات کشتار دسته جمعی ماده ۱ و ۲ و مقایسه آن با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران:
اجرا : نرگس مباشری فر

گلچین سخنرانی جلسه کمیته دفاع از حقوق اقوام و ملل ایرانی ٨ مای۲۰۲۱ ( قتل های ناموسی درکردستان):
اجرا: ژیلا نظرپور

برنامه پانصد و پنجاه و هشتم رادیو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران جمعه 06 آپریل 2023

گزارش هفتگی نقض حقوق جوان و دانشجو :عباس منفرد

صدای کارگران (بهار کارگران ایران ،تدام زمستان در سفره های کارگران):سیاوش نوروزی

گزارش نقض حقوق کودک و نوجوان:میثم انصاری،منصوره صادقی،پروین محمدی

نوای نای(از فرد ناشناس):طیبه نجاتیان

گزارش هفتگی نقض محیط زیست :فرشته خیام

صرفا جهت آگاهی(گزارشی از اعدام ۶۹۹ زندانی در سال ۱۴۰۱ در ایران ):کیمیا قزلباش

گزارش هفتگی نقض حقوق پیروان سایر ادیان:آرمان توکلی

فروردین ۲۴، ۱۴۰۲

فراخوان تشکل‌های دانشجویی ایران برای تجمع اعتراضی علیه «حجاب اجباری» در روز ۲۶

ایران اینترنشنال

در حالی که اعمال سرکوب‌ علیه شهروندان معترض به «حجاب اجباری» و دیگر سیاست‌های ناکارآمد حاکمیت همچنان ادامه دارد، تعدادی از تشکل‌های دانشجویی سراسر کشور برای برگزاری تجمع اعتراضی علیه حجاب اجباری در روز ۲۶ فروردین فراخوان دادند.

در این فراخوان آمده است: «در روز شنبه ۲۶ فروردین۱۴۰۲ در سطح دانشگاه‌ها با سازماندهی تجمعات اعتراضی یا پرفورمنس اعتراضی، تحصن و شعارنویسی، پاسخ اقدامات سرکوب‌گرانه حکومت را بدهیم.»

این فراخوان تاکید کرده است: «پس از پایان یافتن تعطیلات نوروز و بازگشایی دانشگاه‌ها، جمهوری اسلامی با استفاده از نیروی سرکوب مستقر در دانشگاه‌ها شروع به اجرای طرح موسوم به “تذکر لسانی” برای رعایت حجاب کرده است. جلوگیری از ورود دانشجویان زن به دانشگاه به‌خاطر عدم رعایت حجاب اجباری، رفتار وحشیانه و حضور نیروهای سرکوب‌‌گر در دانشگاه، تفکیک جنسیتی کردن ورودی دانشگاه‌ها برای دانشجویان زن و مرد، نادیده گرفتن حقوق سایر جنسیت‌ها به‌طور مطلق و سرانجام حضور سنگین نیروهای سرکوبگر در محیط دانشگاه و اطراف دانشگاه، به منظور زیر سوال بردن یکی از اساسی‌ترین حقوق ما دانشجویان، دیگر قابل تحمل نیست.»

این فرخوان از سوی تشکل‌های دانشجویی دانشگاه اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه بهشتی و دانشگاه تهران، تشکل دانشجویان پیشرو، نهاد دانشجویان آزادی‌خواه دانشگاه خوارزمی، نهاد آزادی‌خواهان دانشگاه تهران شمال، نهاد آزاد‌اندیشان جندی‌شاپور، نهاد اتحاد دانشجویان الزهرا، جمعیت دانشجویان آزاد سنندج، اتحاد دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشجویان آزاد خوراسگان (دانشگاه آزاد اصفهان) صادر شده است.

این تشکل‌های دانشجویی نوشتند: «ما تشکل‌ها، جمع‌ها و گروه‌های دانشجویی مستقل از حکومت، از دانشجویان سراسر کشور می‌خواهیم دوشادوش یکدیگر، برابر نیروهای سرکوب‌گر حکومت از جمله حراست و لباس‌شخصی‌ها ایستادگی کرده و همچنین با بی‌حجابی گسترده فردی و جمعی، حجاب اجباری، این خاکریز اول حکومت را که در طی انقلاب “زن زندگی آزادی” فتح کرده‌ایم، حفظ و آن‌ را تثبیت کنیم.»

فروردین ۲۳، ۱۴۰۲

برخورد و درگیری در دانشگاه‌ها بر سر حجاب اجباری همزمان با تهدیدهای نماینده رهبر جمهوری اسلامی

رادیو فردا

دختری بدون حجاب اجباری مقابل دانشگاه تهران

همزمان با انتشار اخبار متعدد از برخورد و درگیری مأموران حراست دانشگاه‌ها با دانشجویان دختر بر سر حجاب اجباری، رئیس نهاد نمایندگی علی خامنه‌ای در دانشگاه‌ها نیز زبان به تهدید دانشجویان گشود.

مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی رهبر جمهوری در دانشگاه‌ها، روز چهارشنبه، ۲۳ فروردین، گفت که «مقرر شد برخی افراد» که از حجاب اجباری پیروی نمی‌کنند «مدیریت شده و با آنها برخورد والدانه و همراه با تذکر شود، اما در صورت تکرار رفتارهای هنجارشکنانه شیوه‌ای دیگر در برخورد با آنها اتخاذ می‌شود.»

مسئولان جمهوری اسلامی پوشش مورد نظر خود یعنی حجاب اجباری را «هنجار» دانسته و حق آزادی پوشش شهروندان را «هنجارشکنی» توصیف می‌کنند.

رئیس نهاد نمایندگی علی خامنه‌ای توضیحی در مورد این «شیوه دیگر» از برخورد نداد، اما نافرمانی دانشجویان از دستورهای حکومتی تاکنون با ضرب‌ و شتم و بازداشت روبه‌رو بوده و یک روز پیش از اظهارات مصطفی رستمی هم، شوراهای صنفی دانشجویان کشور از «تعلیق و اخراج ۴۳۵ دانشجو در پی اعتراضات اخیر در سراسر کشور» خبر داد.

ادعای مصطفی رستمی درباره «برخورد والدانه و همراه با تذکر» با دانشجویان مخالف حجاب اجباری در حالی است که گزارش‌ها حاکی از افزایش برخورد با دانشجویان در روزهای اخیر است.

از جمله، بر اساس ویدئویی در شبکه‌های اجتماعی، روز سه‌شنبه افراد لباس‌شخصی حکومتی در محوطه دانشگاه با دانشجویان دانشکده فیزیک دانشگاه تهران بر سر نوع پوشش دانشجویان درگیر شده و برخورد فیزیکی کردند.

در همین روز خبر رسید که در دانشگاه تهران، درمانگاه این دانشگاه از پذیرش دانشجویانی که حجاب اجباری بر سر ندارند خودداری کرده و ضمن باطل کردن حق ویزیت آنها، این دانشجویان را تهدید به تحویل شماره دانشجویی آنها به کمیته انضباطی کرده است.

تهدید ناقضان حجاب اجباری به شناسایی «از شنبه»؛ ارسال تذکر پوشش به دانشجویان مرد

صدای آمریکا

زنان در ایران بدون حجاب اجباری

یک نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به دستور فرمانده انتظامی برای برخورد با «کشف حجاب»، از «قاطعیت» در برخورد با کسانی که به حجاب اجباری تن نمی‌دهند، تقدیر کرد. معاونت سیاسی نمایندگی ولی فقیه در سپاه پاسداران نیز دمیدن «در تنور این ماجرا» را «اشتباه بزرگ‌تر» خواند.

به گزارش خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران در روز دوشنبه ۲۱ فروردین، اسماعیل کوثری، نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: «از روز شنبه کسانی که مرتکب کشف حجاب شوند از طریق دوربین‌های سطح شهر شناسایی می‌شوند؛ در مرحله اول به آنها تذکر می‌دهند و در صورت تکرار به قوه قضاییه معرفی می‌شوند.»

فرمانده انتظامی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده از ۲۶ فروردین قانون موسوم به «عفاف و حجاب» را برای «برخورد با مصادیق کشف حجاب» اجرا می‌کند.

کوثری با تقدیر از برخورد با «بی‌حجابی» آن را «شبیخون فرهنگی دشمن» توصیف کرد و بدون توضیح روشنی ادعا کرد: «دشمن در صدد است تا با سست کردن پایه‌های دینی و بنیان خانواده در کشور ما اهداف شوم خود را در جامعه ما دنبال کند و ما باید با قاطعیت و جدیت در مقابل این توطئه دشمن بایستیم.»

روزنامه همشهری، وابسته به شهرداری تهران، ویدئویی منتشر کرده که نشان می‌دهد در فرودگاه هاشمی‌نژاد در مشهد ضمن نصب پلاکاردهای تبلیغ حجاب اجباری، از طریق بلندگوها به طور مکرر به شهروندان تذکر حجاب داده می‌شود و کارکنان فرودگاه به زنانی که از حجاب اجباری امتناع می‌کنند، خدمات نمی‌دهند.

بنا بر گزارش «تشکل مستقل دانشجویان پیشرو»، در روز دوشنبه ۲۱ فروردین پیامک تذکر پوشش برای دانشجویان مرد نیز فرستاده شده است.

فروردین ۲۲، ۱۴۰۲

ژینا مدرس‌گرجی، روزنامه‌نگار و فعال حقوق زنان مجددا بازداشت شد

شبکه حقوق بشر کردستان

ژینا مدرس  گرجی روزنامه‌نگار و فعال حقوق زنان امروز، دوشنبه ۲۱ فروردین در سنندج بازداشت شد.

بنا به اطلاع شبکه حقوق بشر کردستان، این فعال حقوق زنان ظهر امروز در یکی از خیابان‌های سنندج بازداشت و به زندان زنان در کانون اصلاح و تربیت این شهر منتقل شده است.

این دومین بار طی ماه‌های اخیر است که ژینا مدرس‌گرجی بازداشت می‌شود. طی روزهای اخیر او بارها از طرف دادگاه انقلاب اسلامی سنندج به صورت کتبی و تلفنی احضار شده بود.

ژینا مدرس‌گرجی پیش از این در تاریخ ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ در جریان اعتراضات مردمی توسط ماموران امنیتی اداره اطلاعات در یکی از خیابان‌های سنندج به شیوه‌ایی خشونت‌آمیز بازداشت و پس از ۴۰ روز بازداشت در بند زنان زندان سنندج در تاریخ ۸ آبان با قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت آزاد شد.

اسفند ماه سال گذشته این روزنامه‌نگار و فعال باسابقه و شناخته شده با حضور در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی سنندج مورد تفهیم اتهام جدید قرار گرفت و بازپرس پرونده میزان وثیقه‌ او برای تبدیل قرار بازداشت را به یک میلیارد تومان افزایش داده بود.

در این جلسه دادگاه اتهام او «اقدام علیه امنیت ملی» از طریق تشکیل گروه غیرقانونی و عضویت در آن اعلام شد. این در حالی است که پیشتر اتهام او «تبلیغ علیه نظام» عنوان شده بود.

گزارشی از آخرین وضعیت زهره سرو، زندانی سیاسی محبوس در زندان قرچک ورامین

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

زهره سرو

زهره سرو، زندانی سیاسی محبوس در زندان قرچک ورامین، از حقوق اولیه یک زندانی محروم و از بابت پرونده‌ای جدید تحت بازجویی قرار گرفته است. او در حال سپری کردن محکومیت پنج سال حبس خود می‌باشد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز دوشنبه ۲۱ فروردین ماه ۱۴۰۲، زهره سرو، فعال مدنی مشروطه خواه و زندانی سیاسی محبوس در زندان قرچک ورامین، با توجه به وضعیت نامناسب نگهداری در زندان با تشدید بیماری گوارشی مواجه و از اعزام به مرکز درمانی و حق درمان محروم است.

این زندانی سیاسی، با توجه به پرونده سازی جدید از سوی وزارت اطلاعات با اتهام (فعالیت تبلیغی علیه نظام) تحت بازجویی غیر رسمی قرار گفته است. زهره سرو در حال سپری کردن دوران حبس تعزیری پنج ساله خود است.

یک منبع مطلع در این‌باره گفت:”زهره سرو، با توجه به اینکه از بهمن ماه سال ۱۴۰۱، بصورت خشونت آمیز از زندان اوین به سلول انفرادی در سالن ۹ زندان قرچک ورامین که محل نگهداری زندانیانی است که قبل از اجرای احکام اعدام در آن نگهداری می شوند منتقل و به مدت ۱۸ روز در آن مکان بسر برد و در پی فضای روانی حاکم بر آن سلولها و اعتصاب غذای وی برای رهایی از آن مکان، منجر به تشدید بیماری گوارشی او شد و در حال حاضر از حق اعزام به مرکز درمانی تخصصی برای انجام آندوسکوپی و کلونوزکوپی محروم است. شدت بیماری گوارشی خانم سرو، به حدی است که خون دفع می کند و در حال حاضر هم در سالن ۸ در زندان قرچک ورامین در اتاقی جدا از سایر زندانیان محبوس شده است.”

این منبع مطلع در تشریح پرونده سازی جدی بر علیه زهره سرو به حقوق بشر در ایران افزود:”با توجه به اینکه ضابط امنیتی پرونده وی سازمان اطلاعات سپاه (قرارگاه ثارلله) هست اما وزارت اطلاعات با ارسال نامه ای خطاب به ابوالفضل حیدری ـ رئیس حفاظت اطلاعات آن زندان، مدعی شده زهره سرو را متهم به (فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق هدایت یک پیج اینستاگرامی) کردند اما هیچگونه مستنداتی از آن ارائه نکردند اما چند روز قبل پس از انتقال به حفاظت اطلاعات زندان قرچک به مدت ۱ ساعت تحت بازجویی غیر رسمی قرار گرفت و این پرونده جدید در حالی بر علیه زهره سرو صورت گرفته که مدت ۲۰ ماه از دومین پرونده محکومیت سیاسی خود را سپری می کند با پرونده سازی جدید مواجه شده و وقتی هم به آن اعتراض کرده تهدید به تبعید در شهرستان شده و از سوی مسئولان زندان به شدت تحت فشارهای روحی و روانی قرار گرفته است.”

لازم به ذکر است، در تاریخ ۱۲ شهریور ماه ۱۴۰۱، زهره سرو، برای نخستین مرحله از زندان اوین به بیمارستان طالقانی تهران اعزام و پس از انجام‌ بخشی از مراحل درمانی به زندان بازگردانده شد و مجددا در تاریخ ۱۹ شهریور ماه ۱۴۰۱، برای انجام‌ بخش دیگری از مراحل درمانی خود به بیمارستان مذکور اعزام و به زندان اوین بازگردانده شد اما در تاریخ ۴ بهمن ماه ۱۴۰۱، به بهانه اعزام به مجدد به مرکز درمانی، پس از ضرب و شتم و رفتار خشونت آمیز به سلول انفرادی در سالن ۹ زندان قرچک ورامین انتقال داده شد و پس از ۱۸ روز به سالن ۸ آن زندان در اتاقی جداگانه منتقل شد.

حقوق بشر در ایران، در تاریخ ۲۷ مردادماه ۱۴۰۱، با انتشار گزارشی به تشریح محرومیت این‌ زندانی سیاسی از حق درمان و ممانعت مسئولان زندان اوین برای اعزام وی به مرکز درمانی اطلاع رسانی کرده بود.

زهره سرو، در تاریخ ۳دی ماه ۱۳۹۸، در پی یورش ماموران قرارگاه ثارالله وابسته به اطلاعات سپاه پاسداران به اتهام (فعالیت در فضای مجازی و مدیریت ۱ صفحه اینستاگرامی)، بازداشت و پس از انتقال به بند۱الف و طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام در تاریخ ۲۱ دی ماه ۱۳۹۸، به زندان قرچک ورامین منتقل شد.

با آغاز مراحل دادرسی، زهر سرو، با اتهام (نگهداری مشروبات الکلی) توسط شعبه دادگاه کیفری ۲ استان تهران، به پرداخت جریمه نقدی و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد.‌

این فعال فضای مجازی، در بخش دوم پرونده قضایی خود توسط شعبه ۲۶دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری، به اتهام(توهین به رهبری)، (فعالیت تبلیغی علیه نظام) و (اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور) در مجموع به تحمل ۸ سال حبس تعزیری و بعنوان مجازات تکمیلی هم به ۴ ماه فعالیت موثر در بسیج و مطالعه و تفسیر سوره حجرات محکوم شد. این حکم پس از تائید در دادگاه تجدیدنظر استان تهران، به ۵ سال حبس تعزیری لازم به اجرا محکوم شد.‌

در تاریخ ۱۶ فروردین ماه ۱۴۰۰، زهره سرو، پس از اجرای حکم شلاق خود از بابت اتهام(حمل و نگهداری مشروبات الکلی)به مرخصی اعزام شد. و این در حالی بود که‌ پیشتر حکم شلاق وی به جریمه نقدی تغییر و زهر سرو پس از پرداخت مبلغ جریمه و تحویل فیش پرداختی به واحد اجرای احکام آن پرونده مختومه اعلام شده بود.

 

 

فروردین ۲۱، ۱۴۰۲

دوربین‌های کنترل ترافیک «کشف حجاب» را هم ثبت می‌کنند؛ کاربران: چرا دزد‌ها و مفسدان را ثبت نمی‌کنند؟

صدای آمریکا

مقامات انتظامی جمهوری اسلامی اعلام کردند که از طریق دوربین‌های کنترل ترافیک افراد بی‌حجاب را شناسایی خواهند کرد.

مقامات ارشد پلیس جمهوری اسلامی مدعی شده‌اند که می‌توانند مخالفان حجاب اجباری را از طریق دوربین‌های نظارتی حوزه کنترل ترافیک، شناسایی کنند و به آنها تذکر دهند.

موضوعی که با واکنش‌های فراوان مواجه شده و بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی نوشتند چرا این دوربین‌ها «دزد‌ها و متخلفان» را ثبت نمی‌کند؟

به گزارش رسانه‌های ایران، محمدحسین حمیدی، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران مدعی شده است دوربین‌های «ثبت تخلفات و جرایم رانندگی» که در سطح شهر وجود دارند، اقدام به «رصد موارد کشف حجاب» نیز می‌کنند.

این مقام ارشد انتظامی پایتخت ایران افزوده است: تمامی سامانه‌هایی که در سطح شهر کار می‌کنند، «بهره‌برداری‌های چند منظوره دارند» و هر اطلاعاتی را در خود «ذخیره» می‌کنند.

به گفته رئیس پلیس راهور تهران، پلیس راهنمایی و رانندگی داده‌های مربوط به «حوزه ترافیک» را از این دوربین‌ها بهره‌برداری می‌کند و «بخش‌های دیگر» هم اطلاعاتی را که مورد نیاز دارند «برداشت» می‌کنند.

بخش اصلی «دوربین‌های نظارتی» که در سطح شهر تهران وجود دارد را شهرداری پایتخت تهیه کرده و مسئولیت نگهداشتن آنها هم با شهرداری است، اما این دوربین‌ها «بانک‌های اطلاعاتی» مختلفی دارند که هر نهاد و سازمان می‌تواند «اطلاعات مربوط به خود» را از آنها استخراج کند.

همزمان کاربران شبکه‌های اجتماعی در این باره نوشتند: ‏«‎با این دوربینا نمیشه دزدا، مفسدا، دروغگوها، بی‌مغزها، بی‌کفایتا، خونخوارا رو شناسایی کرد؟»

فروردین ۲۰، ۱۴۰۲

مخالفت اکثریت مردم با حجاب اجباری در نظرسنجی حکومتی

ایران اینترنشنال

عباس عبدی فعال اصلاح‌طلب با رد ادعای وزیر ارشاد درباره موافقت ۸۰ درصد مردم با حجاب اجباری، جزئیاتی از نظرسنجی حکومت ایران درباره حجاب اجباری را فاش کرد و نوشت بر اساس این نظرسنجی، اکثریت مردم ایران معتقدند حجاب حتی اگر «واجب شرعی» باشد، نباید اجباری شود.

عبدی در یادداشتی که روز یکشنبه در روزنامه اعتماد منتشر شد، نوشت مشخص نیست که این نظرسنجی چه زمانی انجام شده، «ولی به نظر می‌رسد که مربوط به زمستان ۱۴۰۱ است».

او با اشاره به پژوهشگاه وزارت ارشاد به عنوان انجام‌دهنده این نظرسنجی افزود: «با توجه به نهاد انجام‌دهنده که به‌ طور طبیعی طرفدار سفت وسخت حجاب است، این نظرسنجی می‌تواند گویا و به این معنی باشد که از نظر اکثریت مردم، حتی اگر حجاب واجب شرعی باشد ضرورتی به اجبار قانونی ندارد، در آینده هم ضعیف‌تر می‌شود.»

این فعال سیاسی اضافه کرد که بر اساس این نظرسنجی، «جالب اینکه فقط ۴۶ درصد معتقدند که زنان باید حجاب داشته باشند و بقیه مردم آن را منوط به نظر و خواست و اراده خود زنان دانسته‌اند.»

جمهوری اسلامی به دنبال تصویب طرح جدیدی برای اعمال جریمه‌های سنگین علیه زنان مخالف حجاب اجباری است، اما عبدی نوشت بر اساس این نظرسنجی، «فقط ۱۰ درصد طرفدار مواجهه قانونی با این پدیده هستند که جرم تلقی و برایش جریمه درنظر گرفته شود.»

همچنین در حالی که به تازگی علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی گفته که حجاب «هم واجب شرعی و هم واجب سیاسی» است، عبدی اضافه کرد: «بی‌حجابی را نباید به ضدیت با حکومت تعبیر کرد، مگر اینکه طرفداران حکومت و خودشان چنین تعبیری را ترویج کنند.»

این فعال اصلاح‌طلب، جمهوری اسلامی را به دروغ‌گویی درباره نتایج نظرسنجی‌های صورت گرفته متهم کرد و ادامه داد: «به ظاهر در این باره نظرسنجی‌های معتبر وجود دارد ولی متاسفانه به عللی که پوشیده نیست از انتشار آنها پرهیز می‌کنند.»

چند روز پیش، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر ارشاد جمهوری اسلامی این ادعا را مطرح کرده بود که «طبق نظرسنجی‌ ما، نزدیک به ۸۰ درصد مردم موافق الزامات مربوط به رعایت حجاب هستند.»

او همچنین اضافه کرد: «برخلاف برنامه‌ریزی دشمن، در ماه‌های آینده شاهد وفاق عمومی بیشتری در مساله حجاب هستیم.»

با وجود این ادعای وزیر ارشاد که اکثریت مردم موافق حجاب اجباری هستند، سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر گفت که جمهوری اسلامی نباید درباره حجاب اجباری همه‌پرسی برگزار کند.

عبدی نیز در بخش دیگری از یادداشت خود درباره این ادعای وزیر ارشاد نوشت: «نه ‌تنها چنین گزاره تعریف شده‌ای در نظرسنجی نیست، بلکه عدد ۸۰ درصد اصلا وجود ندارد و مهم‌تر اینکه نتایج موجود در گزارش خیلی متفاوت و متضاد با این گزاره است. البته اگر منظور وی الزامات قانونی بوده باشد.»

عبدی همچنین در یادداشت خود تاکید کرد که نباید مخالفت با حجاب اجباری را به «توطئه دیگران تقلیل داد».

او نوشت: «در برابر این پرسش که چقدر افراد بی‌حجاب می‌بینید؟ ۳۱ درصد مردم گفته‌اند زیاد،۳۱ درصد متوسط و ۳۸ درصد کم. فراموش نکنیم این نظرسنجی ملی است. بنابراین از پاسخ مردم شهرهای بزرگ خیلی بیشتر از ۳۱درصد است. پدیده‌ای که در این حد زیاد باشد را نمی‌توان از نظر اجتماعی نادیده گرفت و به توطئه دیگران تقلیل داد.»

پیشتر خامنه‌ای گفته است که «دستگاه‌های جاسوسی دشمن» به دنبال «کشف حجاب» در ایران هستند و رییس قوه قضاییه نیز خواستار برخورد با برخی زنان مخالف حجاب اجباری به اتهام ارتباط با «دستگاه‌های جاسوسی دشمن» شده است.

این در حالی است که در ماه‌های اخیر بسیاری از زنان و دختران در مخالفت با حجاب اجباری، روسری‌های خود را درآورده‌اند و برخی از آنها نیز روسری‌ها را در انظار عمومی آتش زدند.

تشدید طرح‌های کنترل حجاب؛ «تذکر لسانی» در متروها، پلمب واحدهای صنفی

ایران وایر

انسیه خزعلی، معاون ابراهیم رییسی در امور زنان و خانواده روز شنبه ۱۹ فروردین‌ماه ۱۴۰۱ در جریان بازدید از نمایشگاه قرآن در تهران اعلام کرد که همه امور مرتبط با «ساماندهی حجاب» به شکل «متمرکز» و تحت نظر «ستادی در وزارت کشور» انجام می‌شود.

«انسیه خزعلی»، معاون «ابراهیم رییسی» در امور زنان و خانواده، روز شنبه ۱۹فروردین۱۴۰۲، در جریان بازدید از نمایشگاه قرآن در تهران اعلام کرد که همه امور مرتبط با «ساماندهی حجاب» به شکل «متمرکز» و تحت نظر «ستادی در وزارت کشور» انجام می‌شود.

این اظهارات هم‌زمان با اجرای طرح «تذکر لسانی» در متروی تهران، اصفهان و برخی دیگر از شهرها، و اعلام تشدید برخورد انتظامی با زنان مطرح شده است.

انسیه خزعلی که سابقه دفاع از طرح‌های زن‌ستیزانه از جمله قوانین مرتبط با ازدواج کودکان را دارد گفته است که برنامه برخورد با زنانی که حجاب اجباری را رعایت نمی‌کنند، به‌صورت «متمرکز» برنامه‌ریزی شده است و «نه پراکنده و سلیقه‌ای» و تصمیمات مرتبط با آن هم «در ستادی در وزارت کشور» تعیین شده و طی روزهای آینده به بخش‌های مختلف ابلاغ می‌شود.

او به جزییات مرتبط با این برنامه‌ها با «بخش‌های مرتبط» که منتظر ابلاغ برنامه‌ها هستند اشاره‌ای نکرده است، اما به‌نظر می‌رسد حاکمیت بنا دارد برنامه‌های مرتبط با گشت‌ارشاد و مبارزه با انتخاب سبک پوشش زنان را که طی بیش از هفت ماه گذشته تا اندازه‌ای کم‌رنگ شده بود شدت ببخشد.

در ایران هر سال با فرارسیدن فصول گرم، اقدامات سختگیرانه نیروی انتظامی، پلیس امنیت اخلاقی و گشت ارشاد، نیروهای بسیج و ستاد امر به معروف و نهی از منکر نسبت به زنان افزایش می‌یابد.

ساعاتی پیش از آنکه اظهارات معاون رییس جمهوری ایران در امور زنان و خانواده خبری شود، «احمدرضا رادان»، فرمانده کل انتظامی جمهوری اسلامی، اعلام کرد از روز شنبه۲۶فروردین، زنان و دخترانی که در «معابر عمومی، خودرو یا اماکن تجاری» حجاب اجباری را رعایت نکنند، شناسایی و پس از تذکر، «با اسناد و مدارک به محاکم قضایی» معرفی می‌شوند.

«محسن برهانی»، وکیل و حقوقدان، با اشاره به بخشی از اظهارات احمدرضا رادان مبنی‌بر «تذکر و توقیف خودرو کسانی کشف حجاب کنند»، در توییتی نوشت: «در کدام قانون و آیین‌نامه حق تذکر به افراد بی‌حجاب و توقیف خودروی ایشان، داده شده است؟»

احمدرضا رادان در یک گفت‌وگو تلویزیونی با صداوسیما هشدار داد که کلیه نیروهای تحت فرمان او، با استفاده از «فناوری و تجهیزات پیشرفته» اقدام به شناسایی افرادی خواهند کرد که در معابر عمومی حجاب اجباری را رعایت نمی‌کنند.

او گفت در «حوزه معابر» ابتدا فرد «تذکر» دریافت می‌کند‌ و سپس، آن فرد با مدارکی که «قطعیت» دارند، به دستگاه قضایی معرفی می‌شود.

فرمانده کل نیروی انتظامی همچنین صاحبان خودروها را تهدید کرد که در صورت عدم رعایت حجاب اجباری، بار اول تذکر دریافت خواهند کرد و بار دوم خودرو از سه طریق ممکن توقیف خواهد شد: «توقیف الکترونیکی یا توقیف در محل و یا توقیف در پارکینگ.»

سردار رادان که اقدامات سرکوبگرانه او در دوران پرمناقشه پس از انتخابات ریاست جمهوری خرداد۱۳۸۸ ایران در یاد شهروندان تهران مانده است، در ادامه به صاحبان صنوف هم هشدار داد که در صورت عدم رعایت حجاب اجباری از سوی متصدیان‌شان، ابتدا تذکر و اخطار پلمب دریافت خواهند کرد و در نهایت، پلمب می‌شوند. به گفته فرمانده کل انتظامی، باغ تالارها و رستوران‌ها و مراکز بزرگ هم از این قاعده مستثنی نیستند.

هم‌زمان «مسعود درستی»، مدیرعامل شرکت بهره‌برداری مترو تهران، از «تشکیل ستاد عفاف و حجاب در مترو» خبر داد و گفت: «در مرحله اول “تذکر لسانی” را با “هماهنگی فرماندهی انتظامی و بسیج” در ایستگاه‌های مترو، آغاز کرده‌ایم.»

پانزدهم فروردین۱۴۰۲، شرکت متروی تهران نیز از اجرای «طرح تذکر لسانی،‌ وظیفه همگانی» در ایستگاه‌های مترو تهران و حومه با هدف «رعایت هرچه بیشتر حجاب در مترو تهران» خبر داده بود.

تصاویر منتشر شده از حضور زنان و دختران در اماکن عمومی در شهرهای مختلف ایران اما نشان می‌دهد آن‌ها مبارزه مدنی خود با تحمیل پوشش و حجاب اجباری را به‌صورت روزمره ادامه می‌دهند.

روزنامه «شرق» در گزارشی به نقل از مسافران مترو تهران نوشته است که برخلاف تاکید نهادهای مرتبط با اجرای طرح مرتبط با «تذکر لسانی»، برخوردها تنها به تذکر محدود نشده و در برخی از ایستگاه‌های مترو از ورود زنان به خاطر نداشتن حجاب جلوگیری شده است.

مشابه این طرح در مترو دیگر شهرها از جمله ایستگاه‌های مترو شهر اصفهان هم به اجرا گذاشته شده و گفته می‌شود که به زنان بدون حجاب بلیت فروخته نمی‌شود.

در ادامه طرح‌هایی که منجر به اعمال فشار بر زنان و تحمیل حجاب اجباری به آن‌ها شده می‌توان به تداوم پلمب واحدهای صنفی، تجاری و گردشگری در شهرهای مختلف اشاره کرد که در تازه‌ترین مورد و به گفته فرمانده انتظامی استان مازندران «مجموعه تفریحی و گردشگری سد رجایی ساری» با «حکم قضایی به علت عدم رعایت موازین شرعی در خصوص روزه‌خواری و عدم رعایت حجاب» پلمب شده است.

در کرمان نیز دادستان این شهر از «پلمب یک فروشگاه رفاه» به اتهام «برخورد نامناسب حراست فروشگاه با یک آمر به معروف» خبر داد و گفت: «یکی از مراجعان به فروشگاه رفاه مبادرت به امر به معروف لسانی کرده بود اما حراست و پرسنل فروشگاه او را اخراج کرده بودند.»

زنان که به‌ویژه در پی اعتراضات پس از کشته شدن «مهسا امینی» حین بازداشت توسط گشت ارشاد در اولین مطالبه خود در اماکن عمومی تن به حجاب اجباری ندادند، حالا به اشکال مختلف از جمله عدم ارایه خدمات اجتماعی در اماکن عمومی برای تن دادن دوباره به حجاب اجباری تحت فشار قرار گرفته‌اند.

دستگاه‌های حکومتی در ایران موجی از پلمب واحدهای صنفی، تجاری و اقامتی را آغاز کرده‌اند و هم‌زمان محرومیت «زنان بی‌حجاب» از خدمات عمومی در بانک‌ها، کتابخانه‌ها و دانشگاه‌ها، فرودگاه‌ها، فروشگاه‌های زنجیره‌ای و حالا ایستگاه‌های مترو شدت گرفته است.

بازگشت حاکمیت به تحمیل حجاب به زنان ایران در حالی صورت می‌گیرد که در بحبوحه اعتراضات سراسری، برخی مقامات جمهوری اسلامی از «انحلال» گشت ارشاد خبر دادند، اما بر نظارت فیزیکی و جریمه زنانی که از قانون حجاب اجباری پیروی نمی‌کنند، تاکید کردند.

در همین حال برخی از امامان جمعه و مسوولان ستاد امر به معروف از حامیان حکومت خواسته‌اند که برای برخورد با زنان و دخترانی که تن به حجاب اجباری نمی‌دهند به‌صورت «آتش به‌اختیار» عمل کنند.

در یک ماه گذشته به‌ویژه در آستانه تعطیلات نوروزی و در ده روز اول سال نو، برخورد نهادهای حکومتی با زنان به‌خاطر عدم رعایت حجاب اجباری شدت گرفته است. پلمب صدها کافه، رستوران، واحد صنفی و فروشگاه و حتی پلمب هتل‌ها و مراکز اقامتی گردشگران بخشی از تشدید برخوردها مرتبط با اِعمال قانون حجاب اجباری است.

اعمال فشار نهادهای امنیتی به زنان در اشکال مختلف برای تحمیل مجدد قوانین پوشش اسلامی در حالی صورت می‌گیرد که رسانه‌های جهان به این رفتارها واکنش نشان می‌دهند.

شبکه خبری «سی‌ان‌ان» آمریکا در گزارشی در وب‌سایت خود نوشت: «مقامات جمهوری اسلامی قصد دارند از دوربین‌های مدار بسته برای شناسایی زنانی که در مکان‌های عمومی قانون حجاب را نقض می‌کنند استفاده کنند.»

این شبکه خبری با اشاره به سخنان احمدرضا رادان فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی درباره قطعیت برخورد با زنان بی‌حجاب بر جریان اعتراضی شش ماه دوم سال ۱۴۰۱ در ایران در پی کشته شدن مهسا امینی در مقر گشت ارشاد مروری داشته و نوشته است : «زنان در ایران به دلیل نپوشاندن موهای خود در خطر دستگیری هستند، بسیاری از آنها قوانین پوشش اجباری را به عنوان بخشی از اعتراضات گسترده‌ای که پس از مرگ یک زن جوان در بازداشت، به اتهام نقض قوانین حجاب رخ داد، سرپیچی کردند با این حال، مقامات جمهوری اسلامی هیچ نشانه‌ای از عقب‌نشینی در این موضوع از خود بروز نمی‌دهند.»

خبرگزاری «رویترز» هم در گزارشی از ایران نوشت: «پلیس ایران در تلاشی فزاینده قصد دارد از افزایش شمار زنانی که از قوانین پوشش اجباری سرپیچی می‌کنند، جلوگیری کند.»

این خبرگزاری اضافه کرد: «مقامات جمهوری اسلامی در حال نصب دوربین در اماکن عمومی و معابر برای شناسایی و مجازات زنان به اصطلاح بدحجاب هستند و در این بیانیه که توسط خبرگزاری قوه قضائیه منتشر شد، آمده است که این اقدام با هدف جلوگیری از مقاومت در برابر قانون حجاب انجام شده است، مقاومتی که چهره معنوی کشور را خدشه دار کرده و ناامنی را گسترش می‌دهد.»

وب‌سایت شبکه خبری «بی‌بی‌سی انگلیسی» هم در همین رابطه نوشت: «پلیس جمهوری اسلامی با اعلام خبر نصب دوربین در اماکن عمومی برای شناسایی زنان بدحجاب گفته زنانی که موهای خود را نپوشانند، پیام‌های هشدارآمیز در مورد عواقب آن دریافت می کنند.»

فروردین ۱۹، ۱۴۰۲

دیدار فاطمه معتمدآریا، محمد رسول‌اف و جعفر پناهی با خانواده کیان پیرفلک

ایران وایر

دیدار فاطمه معتمدآریا، محمد رسول‌اف و جعفر پناهی با خانواده کیان پیرفلک

فاطمه معتمدآریا، محمد رسول‌اف و جعفر پناهی سه سینماگر سرشناس ایرانی با خانواده کیان پیرفلک، کودک ۹ ساله جانباخته در جریان اعتراضات ایذه دیدار کردند.

زینب مولایی، مادر کیان پیرفلک روز جمعه ۱۸ فروردین تصاویری از این دیدار را در اینستاگرام خود منتشر کرده و خطاب به این سینماگران نوشته است: «سپاسگزارم از شما انسان‌های بزرگ و نیک‌اندیش که با حضورتان باعث تسکین دلمان می‌شوید»

محمد رسول‌اف و جعفر پناهی، دو کارگردان شناخته شده سینمای ایران هستند که در سال‌های گذشته به دلیل حمایت از اعتراضات مردمی در ایران بازداشت و زندانی شده بودند.

این افراد از تهیه کنندگان بیانیه «تفنگت را زمین بگذار» هستند که در جریان سرکوب اعتراضات خوزستان پس از فاجعه فروریختن برج متروپل منتشر شد.

در این بیانیه، که به امضای حدود ۱۰۰ سینماگر ایرانی رسید آمده بود: «اکنون که خشم عمومی از فساد، دزدی، ناکارآمدی، سرکوب و خفقان، امواج هم‌بسته‌ای از اعتراضات مردمی را به دنبال داشته است، از همه افرادی که در یگان‌های نظامی تبدیل به عامل سرکوب مردم شده‌اند، می‌خواهیم سلاح خود را زمین گذاشته و به آغوش مردم بازگردند.»

فاطمه معتمد آریا نیز هنرپیشه مشهور ایرانی است که از اعتراضات سراسری اخیر در ایران حمایت کرده و در همبستگی با زنان و دختران معترض ایرانی حجاب از سر برداشت.

خانم معتمدآریا در مهرماه امسال پس از انتشار تصویرش در دیوارنگاره میدان ولیعصر توسط شهرداری تهران، خواهان پایین آوردن آن شده و در ویدئویی گفته بود: «در سرزمینی که در میادینش بچه های جوان، دختران کوچک و جوانان آزادیخواه را می کشند من زن به حساب نمی آیم. من مادر مهسا هستم، من مادر سارینا هستم. من مادر تمام بچه‌هایی هستم که در این سرزمین کشته شدند. من مادر همه سرزمین ایران هستم نه زن در سرزمین قاتلان.»

سروناز احمدی از زندان اوین به مرخصی اعزام شد

 دقایقی پیش سروناز احمدی، فعال حقوق کودکان محبوس در زندان اوین به مرخصی درمانی اعزام شد. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان ح...