جستجوی این وبلاگ

دی ۰۸، ۱۴۰۱

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: مبارزه زنان ایرانی برای حقوق‌شان ادامه دارد

ایران‌وایر

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: مبارزه زنان ایرانی برای حقوق‌شان ادامه دارد

«ند پرایس»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ضمن اعلام حمایت از اعتراضات مردم ایران، نوشته است که مبارزه برای حقوق برابر برای زنان در ایران ادامه دارد.

آقای پرایس در توییتی که روز دوشنبه ۵ دی ۱۴۰۱ منتشر کرده با اشاره به اخراج ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل که در حمایت از «زنان شجاع ایرانی» انجام شده، نوشته است: «ما خواهان آزادی بی قید و شرط همه افرادی هستیم که در ایران به دلیل تمرین مسالمت‌جویانه آزادی‌های خود در زندان هستند.»

از زمان شروع اعتراضات در ایران، بر اساس گزارش‌های نهادهای حقوق‌بشری بیش از ۱۸ هزار نفر از معترضان بازداشت شده‌اند.

این سازمان‌ها گزارش کرده‌اند که صدها نفر از معترضان بازداشت شده در خطر صدور و اجرای احکام سنگین زندان و ده‌ها نفر نیز در خطر حکم اعدام قرار دارند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در حالی خواستار آزادی افراد بازداشتی شده که در روزهای گذشته رسانه‌های معتبری همچون رویترز و فارن پالیسی از تداوم اعتراضات در سال آینده میلادی و حتی عمیق تر شدن شکاف بین حکومت و مردم در سال آتی خبر داده‌اند.

نگار داوودی جوان ۱۹ ساله اهل ایلام به ۵ سال حبس محکوم شد

هه‌نگاو

نگار داوودی جوان ۱۹ ساله اهل ایلام به ۵ سال حبس محکوم شد

دادگاه کیفری ایلام نگار داوودی از بازداشت شدگان مقاومت مردمی این شهر را به ۵ سال حبس تعزیری محکوم نمود.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، صدور رای ۵ سال حبس نگار داوودی، از سوی شعبه ٣ دادگاه کیفری ایلام، روز شنبه ٣ دی ماه ١٤٠١ (٢٤ دسامبر ٢٠٢٢) به وی ابلاغ شده است.

به گفته یک منبع مطلع، حکم مذکور از بابت اتهامات “اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی” و “تبلیغ علیه نظام توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی صادر شده است.

صدور این حکم در حالی است که این شهروند هفته گذشته به صورت مشروط با وثیقه ۵٠٠ میلیون تومانی پس از یک ماه بازداشت از بند زنان زندان مرکزی ایلام آزاد شده بود.

نگار داوودی ۱۹ ساله و اهل ایلام، روز یک‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۱ (۲۰ نوامبر ۲۰۲۲)، توسط نیروهای حکومتی بازداشت و به بند زنان زندان مرکزی ایلام منتقل شد.

این شهروند که هم‌اکنون از اتهامات دادگاه انقلاب ایلام تبرئه شده است، برای بار نخست در مهر ماه ١٤٠١، بازداشت و سپس آزاد شده بود.

صدور حکم ۴ سال حبس برای هدیه ستوده، دانشجوی ۲۰ ساله بلوچ

ایران‌وایر

 

خبرگزاری حقوق‌بشری «حال وش» از صدور حکم ۴ سال زندان برای یک زن جوان بلوچ به نام «هدیه ستوده» خبر داده است.

بنا بر این گزارش، خانم ستوده، ۲۰ ساله و ساکن زاهدان، در جریان اعتراضات مردمی در روز دوم مهرماه در این شهر بازداشت شده و سپس در نوزدهم مهرماه با قید وثیقه به‌طور موقت آزاد شده است.

اتهامات این زن دانشجو، «اجتماع و تبانی علیه امنیت داخلی» مطرح شده حکم حبس طولانی‌مدت او نیز توسط شعبه ۶ دادگاه انقلاب زاهدان صادر شده است.

پیش از این نیز حال‌وش از صدور حکم شش ماه حبس و ۲۵ میلیون تومان جزای نقدی برای یک دختر ۱۶ ساله بلوچ به نام «نازنین احمدی پور» که در ۲۶ آبان‌ماه در چابهار بازداشت شده، خبر داده بود.

اتهام این نوجوان ۱۶ ساله، «تبلیغ علیه نظام» مطرح شده بود.

اعتراضات بلوچستان که تاکنون با شدت ادامه داشته، با علنی شدن خبر تجاوز یک فرمانده انتظامی به یک دختر ۱۵ ساله بلوچ آغاز شد و به سرعت استان سیستان و بلوچستان را به یکی از کانون‌های اصلی اعتراضات ضدحکومتی در ایران تبدیل کرد. خشونت علیه معترضان در بلرچستان بسیار گسترده بوده و تنها در جمعه خونین زاهدان، بیش از ۹۰ نفر از شهروندان بلوچ، از جمله چندین کودک در اثر شلیک نیروهای امنیتی و سرکوب‌گر جان باختند.

فایل صوتی الهام مدرسی از زندان: حالم روز به روز بدتر می‌شود اما توجهی نمی‌کنند

VOAPNN

بازداشت کیمیا وهابی‌فر، دانشجوی دانشگاه کُردستان

هه‌نگاو

بازداشت کیمیا وهابی‌فر، دانشجوی دانشگاه کُردستان

کیمیا وهابی‌فر، اهل سنندج و از دانشجویان دانشگاه کُردستان این شهر، توسط نیروهای حکومتی بازداشت شده است.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز چهارشنبه ٣٠ آذر ١٤٠١ (٢١ دسامبر ٢٠٢٢) کیمیا وهابی‌فر، دانشجوی ٢٢ ساله مورد ربایش نیروهای حکومتی قرار گرفت.

بنابر آنچه به دست هه‌نگاو رسیده، این شهروند در روز یادشده و هنگامی که در یک مغازه گل‌فروشی در یکی از خیابان‌های سنندج حضور داشته، ربوده شده است.

هه‌نگاو مطلع شده است که، کیمیا وهابی‌فر، دانشجوی رشته مهندسی صنایع دانشگاه کُردستان، پس از بازداشت به کانون اصلاح و تربیت منتقل شده است.

تاکنون از دلایل بازداشت و وضعیت عمومی و سلامت این شهروند اطلاع دقیقی در دسترس قرار نگرفته است و نتوانسته است ک هبا خانواده‌اش تماس داشته باشد.

پیام ویدیویی خواهر فرزانه قره‌حسنلو‌‌‌‌ که خودش به تبعید و همسرش به اعدام محکوم شده است

BBC

ملیحه قره‌حسنلو، خواهر فرزانه قره‌حسنلو‌‌‌‌، از بازداشت‌شدگان اعتراض‌های سه ماه اخیر، در یک پیام ویدیویی با حمایت از خواهر و شوهر خواهرش حمید قره حسنلو گفته است آن‌ها انسان‌هایی نیکوکار و وظیفه‌شناس هستند و قادر به واردآوردن هیچ آسیبی به هیچ انسانی نیستند.

دکتر حمید قره حسنلو پزشک ۵۳ ساله یکی از پنج نفری است که به اتهام قتل یک بسیجی در حاشیه مراسم چهلم حدیث نجفی در کرج به اعدام محکوم شده است. همسر او فرزانه قره‌حسنلو هم به ۲۵ سال تبعید محکوم شده است.

اما این دو هم مانند خیلی بازداشت‌شدگان دیگر در روند قضایی شتاب‌زده و نا شفاف محاکمه شده‌اند که حتی امکان گرفتن وکیل هم نداشته‌اند.

خانواده آنان می‌گویند دادگاه بر اساس اعترافات زیر شکنجه چنین حکم‌هایی داده است.

دی ۰۶، ۱۴۰۱

مهسا پیروی، معترض ۲۵ ساله به ۱۰ سال زندان محکوم شد

ايران امروز

مهسا پیروی ۲۵ ساله که در مهرماه به دلیل درآوردن روسری و چرخاندن آن در بلوار میرداماد تهران دستگیر و سه روز بعد با قرار وثیقه دو و نیم میلیاردی آزاد شده بود، توسط شعبه پانزده دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به اتهام «تشویق به فساد و فحشا» به تحمل ۱۰ سال زندان محکوم شده است.

اعتراضات سراسری؛ نیلوفر اباذریان در بابل بازداشت شد

خبرگزاری هرانا

روز دوشنبه ۲۸ آذرماه، نیلوفر اباذریان، شهروند ساکن بابل، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز دوشنبه ۲۸ آذرماه ۱۴۰۱، یک شهروند در بابل توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

هویت وی، “نیلوفر اباذریان، ۳۴ ساله، فارغ التحصیل طراحی پارچه از دانشگاه هنر تهران” توسط هرانا احراز شده است.
تاکنون از اتهامات مطروحه علیه این شهروند بازداشتی، اطلاعی حاصل نشده است.

در رابطه با اعتراضات سراسری ۱۴۰۱
بازداشت مهسا امینی زن جوان ۲۲ ساله به بهانه بدحجابی توسط پلیس امنیت اخلاقی و سپس جان باختن او در زمان بازداشت به موج گسترده ای از اعتراضات سراسری در ایران دامن زد. معترضان در طولانی ترین اعتراض سراسری-پیوسته در عمر جمهوری اسلامی، با شعار محوری “زن، زندگی، آزادی” از ۲۶ شهریور ۱۴۰۱ در اعتراض به عملکرد، قوانین و ساختار حکومت به خیابانها آمدند. هزاران بازداشت شده، صدها کشته و زخمی از جمله نتایج برخورد خشونت آمیز نهادهای امنیتی-انتظامی با معترضان است.

دی ۰۵، ۱۴۰۱

زیبا امیدی‌فر، روزنامەنگار بازداشت‌شده بر اثر شدت شکنجه بستری شد

هه‌نگاو

زیبا امیدی‌فر، روزنامەنگار بازداشت‌شده بر اثر شدت شکنجه بستری شد

زیبا امیدی‌فر، خبرنگار اهل قروه به دلیل کاهش سطح هوشیاری ناشی از شکنجه جسمی و روانی در بازداشتگاه، به بیمارستان منتقل شد.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، زیبا امیدی‌فر روزنامه‌نگار جوان اهل شهرستان قروه در اثر شکنجه شدید روحی و جسمانی در بازداشتگاه اطلاعات سپاه پاسداران سنند جبا کاهش سطح هوشیاری ربرو شده و به بیمارستان منتقل شده است.

به گفته منابع مطلع هه‌نگاو، این شهروند در حال حاضر در بخش سایکوسوماتیک (روان‌تنی) بیمارستان کوثر سنندج تحت مراقبت‌های ویژه قرار دارد.

این منبع مطلع افزود: “زیبا امیدی‌فر، به دلیل افت فشار و کاهش سطح هوشیاری تحت درمان طولانی‌مدت قرار گرفته است.”

روز پنجشنبه ١٧ آذر ١٤٠١ (٨ دسامبر ٢٠٢٢) زیبا امیدی‌فر از خبرنگاران رسانه‌های داخلی کُردستان، پس از بازداشت به بازداشتگاه‌ اطلاعات سپاه سنندج منتقل شد.

این خبرنگار ساکن قروه، مهر ماه سال ١۴٠٠، در بخش توسعه اقتصادی جشنواره “پینووس” مقام دوم را به دست آورده بود.

دی ۰۳، ۱۴۰۱

نیروهای حکومتی پریسا حبیب‌پور، دانشجوی دانشگاه کُردستان را ربودند

هه‌نگاو

نیروهای حکومتی پریسا حبیب‌پور، دانشجوی دانشگاه کُردستان را ربودند

پریسا حبیب‌پور، ساکن تهران و از دانشجویان دانشگاه کُردستان در سنندج، حین بازگشت به شهر محل سکونت خود، در ترمینال مسافربری توسط نیروهای حکومتی ربوده شد.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، شامگاه دوشنبه ٢٨ آذر ١٤٠١ (١٩ دسامبر ٢٠٢٢) پریسا حبیب‌پور، اهل ارومیه در حالی که در ترمینال مسافربری سنندج عازم تهران بوده، مورد ربایش نیروهای حکومتی قرار گرفته است.

طبق آنچه به دست هه‌نگاو رسیده، این شهروند ٢١ ساله، از دانشجویان رشته اقتصاد دانشگاه کُردستان است.

طبق استناد به آمار به ثبت رسیده در مرکز آمار و اسناد سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، از شنبه ٢۶ شهریور سال جاری تاکنون، با احتساب نام پریسا حبیب‌پور ٨٧ دانشجوی کُرد توسط نهادهای حکومتی بازداشت و یا ربوده شده‌اند.

آذر ۳۰، ۱۴۰۱

دعوت زندانیان سیاسی قرچک برای پیوستن به کمپین «شب چله»

ایران‌وایر

دعوت زندانیان سیاسی قرچک برای پیوستن به کمپین «شب چله»

زندانیان سیاسی زندان قرچک «از تمام کسانی که در این ۹۵ روز، خیابان‌های ایران را خالی نگذاشتند؛ خانواده جان‌فدایانِ آزادی، خانواده دستگیرشدگان و از هر کس که در دل، نفرت و خشم از بیداد را کنار رویای آزادی و برابری جای داده» دعوت کردند تا چهارشنبه ۳۰ آذر ۱۴۰۱ برابر با شب چله (یلدا) به کمپین سرودخوانی بپردازند.

زنان زندانی سیاسی محبوس در زندان قرچک قصد دارند که ساعت ده شب چهارشنبه دو سرود «زن» و «خون ارغوان» را سردهند.

در ادامه این بیانیه که توسط «بیدارزنی» منتشر شده٬ آمده است: «دعوت می‌کنیم تا هم‌نوای ما شوید تا با هم از این سیاهی گذر کنیم و با قلبی امیدوار و گرم، روشنای بهار آزادی را به شب‌های تیره و سرد زمستان بکشانیم.»

زنان سیاسی محبوس در قرچک در پایان خواستند تا «گوش بسپارید که ما از پشت میله‌های زندان، صدای بلند سرودهایمان را به شما می‌رسانیم و در انتظار خواهیم بود تا صدای رسای شما نیز از روی دیوارهای زندان به ما برسد. می‌رسد، می‌رسد. می‌دانیم.»

واکنش ها به بازداشت ترانه علیدوستی؛ پریناز ایزد‌یار: «باز می‌شه این در، صبح می‌شه این شب»

شبکه کلمه

شبکه کلمه/ پریناز ایزد‌یار بازیگر سرشناس سینمای ایران با انتشار تصویری از خود در کنار ترانه علیدوستی با ارجاع به دیالوگی از سریال شهرزاد که هر دو در آن نقش داشته بودند، نوشت: «باز می‌شه این در، صبح می‌شه این شب».

همزمان، کانون هنرمندان ایرانی فیلم و تئاتر، برون‌مرز نیز با انتشار بیانیه‌ای خواهان آزادی هر چه سریعتر ترانه علیدوستی و همه هنرمندان و زندانیان سیاسی دربند شده و تاکید نمود که «از تمام امکانات خود برای رسیدن به این هدف استفاده خواهد کرد».

از دیگر سو، مدیر جشنواره فیلم تورنتو هم خانم “علیدوستی” را از بااستعدادترین و شناخته‌شده‌ترین بازیگران زن ایرانی توصیف کرد.

گلشیفته فراهانی نیز، با انتشار عکسی از خود در کنار ترانه علیدوستی او را «بازیگر شجاع ایران» توصیف کرد.

در همین حال گزارش شده که جمعی از اهالی سینما برای پیگیری وضعیت ترانه علیدوستی، امروز ( یکشنبه) مقابل زندان اوین حاضر تحصن کردند.

تعدادی از این سینماگرایان معترض عبارتنداز: رخشان بنی‌اعتماد، پیمان معادی، سحر دولتشاهی، لیلی رشیدی، غزل شاکری، امیرحسین فتحی، مارال جیرانی، طلا معتضدی، هنگامه قاضیانی، میترا حجار و سعید روستایی.

آذر ۲۹، ۱۴۰۱

ترانه علیدوستی بازداشت شد

IRANWIRE

ترانه علیدوستی بازیگر سینما و تلویزیون ساعتی پیش بازداشت شد.

ترانه علیدوستی بازیگر سینما و تلویزیون ساعتی پیش بازداشت شد.

او که ۱۸ آبان ۱۴۰۱ با انتشار عکسی بدون حجاب اجباری به اعتراضات سراسری پیوسته بود٬ امروز ۲۶ آذر ۱۴۰۱ پس از تفتیش منزل شخصی‌اش بازداشت شد.

این هنرپیشه مشهور سینمای ایران پیش از بازداشت در حساب کاربری‌اش در شبکه اجتماعی توییتر نسبت به اعدام «محسن شکاری» ابراز انزجار کرده بود.

از نهاد بازداشت کننده و علت این بازداشت خبری در دست نیست.

از زمان آغاز اعتراضات سراسری در ایران در پی جانباختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد تا امروز، تعداد پرشماری از هنرمندان عرصه های مختلف بازداشت شدند.

خانه سینما در گزارشی در ۲۳ آبان ۱۴۰۱ اعلام کرد که  ۱۰۰ هنرمند بازداشت یا ممنوع الخروج شده‌اند.

پس از جلسه محرمانه نمایندگان مجلس  با قوه قضاییه برای بررسی اعتراضات اخیر در ۸ آذر ۱۴۰۱

ایرنا به نقل از یکی از نمایندگان مجلس نوشت: «نمایندگان خواستار برخورد جدی با افراد سرشناسی شدند که در ماه‌های اخیر در سناریوی دشمن بازی کرده و در آتش فتنه دمیدند.»

پس از آن بود که احضار و بازداشت چهره‌های مشهور از جمله هنرمندان شدت گرفت.

«شروین حاجی پور»، »کتایون ریاحی» و«هنگامه قاضیانی» از جمله هنرمندانی هستند که در طی اعتراضات بازداشت و سپس آزاد شدند.

هرچند هنوز «توماج صالحی»، «سهیلا گلستانی»، «حمید آذرپور»، «علی شادمان» و تعداد زیادی از هنرمندان دیگری در بازداشت به‌سر می برند و بعضا با اتهامات سنگینی نیز مواجه هستند.

خانه سینمای ایران ۱آذر۱۴۰۱، طی بیانیه‎ای اعلام کرد در اعتراض به ادامه خشونت‌ها علیه مردم و به دلیل احضار و بازداشت پی‌‌در‌پی هنرمندان، از اعضایش خواهد خواست از همکاری با پروژه‌های سینمایی و تلویزیونی خودداری و تحصن کنند.

در همین رابطه، انجمن صنفی فیلمنامه‌ نویسان سینمای ایران، ۱۳آذر۱۴۰۱،با انتشار بیانیه‌ای ضمن انتقاد از حکومت جمهوری اسلامی به‌ دلیل «انکار مطالبات مردم»، خبر داد که تمام فعالیت‌های این انجمن به حالت تعلیق در آمده است.

براساس بیانیه این انجمن، «تا فرجام نامعلوم این شرایط، اعضای صنف می‌توانند براساس میل و اراده خود، برای دیگران و برای خویش بنویسند و یا فعالیت حرفه‌ای خود را متوقف کنند؛ اما مدیریت صنف، بنا به وظیفه اجتماعی و حرفه‌ای خود، فعلا از هرگونه ارتباط با نهادهای دولتی و در هر سطحی، اجتناب می‌کند.»

آذر ۲۶، ۱۴۰۱

صدور فرمان آتش‌به اختیاری از اصفهان

صدای مردم

 

درحالی مدام از اصفهان صداهایی بلند می‌شود که پیام همه آنان ایجاد محدودیت و ناامن کردن فضا برای زنان است، که نزدیک به یک دهه از ماجرای اسیدپاشی اصفهان می‌گذرد، اما هنوز عاملان آن حادثه تلخ نه‌تنها مجازات نشده‌اند، بلکه حتی شناسایی هم نشده‌اند. بدون تردید اگر این رویه در مورد زنان در اصفهان از سوی عده‌ای قلیل ادامه پیدا کند و فرمان ایست نخورد، شاید در آینده نه‌چندان دور این شهر پرآوازه و زیبا پایتخت زن‌آزاری ایران نام بگیرد.

همدلی| ستاره لطفی- در شرایطی که آتشی که با مرگ مهسا امینی-دختر سقزی که به خاطر حجاب توسط گشت ارشاد دستگیر و در مقر گشت ارشاد جانش را از دست داد- در کشور روشن شده است هر روز شعله‌ورتر می‌شود و تر و خشک را با هم می‌سوزاند. به تازگی امام جمعه اصفهان در مورد حجاب موضعی را بیان کرده که می‌توان آن را ریختن بنزین بر روی این آتش گر گرفته تعبیر کرد.
حجت‌الاسلام سید ابوالحسن مهدوی در جمع گروهی که حوزه نیوز آن‌ها را «بانوان مطالبه گر عفاف و حجاب که چند روزی است در خیمه گلستان شهدای اصفهان تجمع کرده‌اند» توصیف کرده، با اشاره به موضوع الزام عقلی، درونی و فطری حجاب گفته:«حجاب استدلال عقلی و پشتوانه فطری دارد و بر مبنای «فطرت الله الذی فطرالناس علیها» بوده، نشانه آن این است که قبل از دین اسلام، زنانی که عفیفه بودند حجاب داشتند.»آن‌چه دیدار امام جمعه اصفهان با زنان بست‌نشین در حمایت از حجاب را واکنش‌برانگیز کرده است دست‌نوشته وی در پایان این دیدار است. حجت‌الاسلام سید ابوالحسن مهدوی در این دیدار دست‌نوشته‌ای به این عنوان نوشت: «باسمه تعالی‌ان شاءالله مسئولین به وظیفه‌ی انقلابی خود عمل کنند والا مردم متدین وظیفه‌ی آتش به اختیار دارند.»

این موضع‌گیری فضا را برای زنان ناامن می کند
بسیاری این موضع‌گیری امام جمعه اصفهان آن هم در این شرایط پرالتهاب کشورکه نارضایتی‌های اجتماعی، اقتصادی و … هر روز بیشتر از دیروز نمود پیدا می‌کند، امر به خشونت بیشتر در جامعه به ویژه در مور زنان تعبیر می‌کنند ومی‌گویند این موضع‌گیری در مورد حجاب آن هم از سوی امام جمعه یک شهر، می‌تواند فضا را برای زنان ناامن کند، چرا که این احتمال وجود دارد که با این اظهارات عده‌ای در خود احساس تکلیف کنند و هر جا تشخیص بدهند که نیروی انتظامی از عهده کنترل حجاب برنمی‌آید، ‌آتش به اختیار عمل کنند و سطح خشونت را در کشور بیش از این افزایش دهند.
موضع‌گیری اخیر حجت‌الاسلام سید ابوالحسن مهدوی و تهدید به آتش به اختیاری عمل کردن درباره حجاب، بسیاری از اذهان را متوجه حوادث دردناک مهرماه سال ۹۳ کرد و آن را مجوزی برای تکرار آن اتفاق تلخ علیه برخی زنان و دختران ارزیابی کردند.
گفتنی است در روز ۹ مهر سال ۱۳۹۳ اسیدپاشی‌های زنجیره‌ای در اصفهان رخ داد که طی آن به صورت‌‌ تعدادی دختر اصفهانی با بهانه «مقابله با بدحجابی» اسید پاشیده شد و هنوز بعد از چندین سال از آن اتفاق هولناک به طرز عجیب و سوال‌برانگیزی مجرمان آن حادثه شناسایی نشده‌اند.همین یادآوری سبب شد تا برخی این سخن تازه امام جمعه اصفهان را بهانه‌‌‌ای برای تکرار آن تراژدی بدانند. ندا نیرزمانی، مرضیه ابراهیمی‌ و سهیلا جورکش‌ دخترانی بودند که قربانی این اتفاق مجرمانه شدند و چندین سال است که با عوارض دردناک اسیدپاشی دست‌وپنجه نرم‌‌‌ می‌کنند. بسیاری سخنان امام‌جمعه اصفهان را نوعی ترویج خشونت ارزیابی کرده که می‌تواند باعث هرج و مرج و ناامن کردن جامعه باشد و البته ابراز این ترس که چه بسا افرادی در پشت شعار مقابله با بدحجابی پنهان شوند و به تسویه حساب شخصی بپردازند.

انتقاد به موضع‌گیری امام جمعه اصفهان
‌تشویق به آتش به اختیاری در حوزه حجاب توسط امام جمعه اصفهان باعث انتقادات و واکنش‌های زیادی شد.
علاوه بر واکنش کاربران فضای مجازی به این اظهارات، محمدتقی فاضل میبدی عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم به هشدار امام جمعه اصفهان درباره برخورد «آتش به اختیار» مردم در حوزه حجاب انتقاد تندی کرد.
فاضل میبدی نوشت: «درشگفتم که امام جمعه موقت اصفهان فقه را کجا را فراگرفته؟می‌گوید اگر مسئولین با بدحجابی برخورد نکنند، مردم آتش به اختیارند. جناب امام جمعه! کدام فقیهی برای نهی از منکر چنین روشی را مجاز دانسته. لابد اسیدپاشی هم در دستور کار است. کاش امامان جمعه کمی فرصت مطالعه داشتند، تا گرفتار بدعت‌گذاری نمی شدند.»
البته این اولین بار نیست که طیفی از روحانیون وطیف محافظه‌کار شهر اصفهان در مورد زنان سخنانی به زبان می‌آورند که می‌تواند برای زنان هزینه‌ساز باشد. این کار از سوی امامام جمعه این شهر مسبوق به‌سابقه است. سال ۹۹ حجت‌الاسلام والمسلمین یوسف طباطبایی‌نژاد گفته بود که باید «فضای جامعه» را برای افرادی که «کشف حجاب» می‌کنند، «ناامن» کرد. او در دیدار با جانشین معاونت اطلاعات و امنیت ستاد کل نیروهای مسلح و فرمانده انتظامی استان اصفهان‌‌ گفته بود:«باید فضای جامعه را برای این عده که تعداد آنها هم کم است، ناامن کرد و نباید اجازه داد به راحتی در خیابان‌ها و پارک‌ها هنجارشکنی کنند.» وی پیش‌‌تر نیز گفته بود برای مقابله با بدحجابی «چوب ‌تر» را باید بالا برد.
علاوه بر موضوع حجاب، طیف محافظه‌کار اصفهان در ایجاد محدودیت برای هر آنچه مربوط به زنان است ید طولایی دارند. اظهارات و موضع‌گیری‌های امام جمعه اصفهان و برخی از مسئولین این شهر در مورد دوچرخه‌‍‌سواری زنان آنقدر تکرار شده که به موضوعی عادی تبدیل شده است به‌نحوی که دیگر حتی خبرساز هم نمی‌شود.
پیش‌تر دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان با استناد به ماده قانونی که ربطی به دوچرخه‌سواری زنان ندارد، دوچرخه‌سواری زنان را ممنوع و خلاف قانون اعلام کرد. بعد سنگ جلوی پای صخره‌نوردان سنگ گذاشتند و خواستند که زنان صخره‌نورد به جای صخره‌نوردی در طبیعت در سالن این فعالیت ورزشی را انجام دهند.
محدودیت‌ها بر ورزش صخره نوردی از سوی طیف دلواپس اصفهان در حالی انجام گرفت که شکل فیزیکال صخره‌نوردی و نحوه انجام آن حاشیه‌های دوچرخه‌سواری را نیز ندارد که برخی با استناد به آن بهانه‌تراشی کنند.
گفتنی است برخی پوزیشن دوچرخه‌سواری و نحوه سوار شدن به آن را مسئله می‌دانند. به‌زعم آنان طرز سوار شدن و نشستن زنان بر روی دوچرخه باعث تحریک مردان می‌شود و جامعه را به‌سمت فساد سوق می‌دهد.
درحالی مدام از اصفهان صداهایی بلند می‌شود که پیام همه آنان ایجاد محدودیت و ناامن کردن فضا برای زنان است، که نزدیک به یک دهه از ماجرای اسیدپاشی اصفهان می‌گذرد، اما هنوز عاملان آن حادثه تلخ نه‌تنها مجازات نشده‌اند، بلکه حتی شناسایی هم نشده‌اند. بدون تردید اگر این رویه در مورد زنان در اصفهان از سوی عده‌ای قلیل ادامه پیدا کند و فرمان ایست نخورد، شاید در آینده نه‌چندان دور این شهر پرآوازه و زیبا پایتخت زن‌آزاری ایران نام بگیرد.

زن ایرانی آمریکایی به «نقش ناخواسته» در طرح ناکام ربایش علی‌نژاد اقرار کرد

رادیو فردا

نیلوفر بهادری‌فر

حدود ۱.۵ سال پس از کشف توطئه ربودن مسیح علی‌نژاد، فعال سیاسی سرشناس ساکن نیویورک، نیلوفر بهادری‌فر، یک ایرانی آمریکایی ساکن کالیفرنیا، روز پنج‌شنبه، ۲۴ آذر، در دادگاه منهتن در نیویورک پذیرفت که در این ماجرا «به طور ناخواسته» نقش داشته است.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، دادستانی آمریکا خانم بهادری‌فر، ۴۷ ساله، را مستقیما به توطئه ربودن خانم علی‌نژاد ربط نداده است. اتهام او پولشویی، نقض تحریم‌ها و تخلف بانکی است.

او از سوی متهمان اصلی این طرح، ظاهرا بدون آن‌که از وجود توطئه ربایش آگاهی داشته باشد، به حساب یک کارآگاه خصوصی برای رصد مسیح علی‌نژاد پول ریخته بود.

جفری لیکتمن، وکیل خانم بهادری، به نیویورک تایمز گفت که موکلش خود قربانی «رژیم سرطانی» حاکم بر ایران است.

این وکیل گفت که «سران تروریست» ایران مردم خود را سلاخی و آزادانه در جهان سفر می‌کنند تا منتقدان خود را بکشند و خانم بهادری نیز توسط یک دوست قدیمی خانوادگی برای انتقال پول از طریق سیستم پِی‌پل «گمراه شد بدون آن که بداند او را در چه طرحی درگیر کرده‌اند».

آذر ۲۵، ۱۴۰۱

گزارشگران بدون مرز: جمهوری اسلامی زنان روزنامه‌نگار را به شکل سازمان‌یافته سرکوب می‌کند

گزارشگران بدون مرز

 

سازمان گزارشگران بدون مرز در آخرین روزهای سال ۲۰۲۲، گزارش سالانه خود را منتشر کرد. بنا بر اعلام این سازمان، در سال ۲۰۲۲ تعداد روزنامه‌نگاران بازداشت‌شده و زندانی به ۵۲۲ مورد رسیده که رکوردی جدید است.

این نهاد غیردولتی مستقر در پاریس تعداد روزنامه‌نگاران زندانی در سال ۲۰۲۱ را ۴۸۸ نفر ذکر کرده بود و آمار جدید نشان‌دهنده افزایشی ۴۴ نفری و نگران‌کننده است.

بنا بر اعلام گزارشگران بدون مرز، نیمی از این روزنامه‌نگاران تنها در پنج کشور چین، میانمار، ایران، ویتنام و بلاروس زندانی‌اند. چین همچنان با ۱۱۰ روزنامه‌نگار زندانی در صدر این فهرست است و میانمار با ۶۲ و ایران با ۴۷ روزنامه‌نگار زندانی در رده‌های بعدی قرار دارند.

کریستف دلوار، دبیرکل گزارشگران بدون مرز، نوشت: «روزنامه‌نگاران اولین طعمه‌های رژیم‌های خودکامه و دیکتاتوری در سراسر جهان‌اند.»

او اضافه کرد: «این رکورد جدید از روزنامه‌نگاران بازداشتی، نیاز مبرم و فوری به همبستگی و مقاومت با روزنامه‌نگاران در این بخش‌ها از جهان را قوت می‌بخشد.»

سازمان گزارشگران بدون مرز اعلام کرد دست‌کم ۳۴ روزنامه‌نگار که در جریان پوشش و انتشار وقایع پس از مرگ مهسا امینی شرکت داشتند، در همان اولین روزها پس از اعتراض‌های سراسری این کشور بازداشت شدند.

نیلوفر حامدی، خبرنگار روزنامه شرق، یکی از معدود روزنامه نگارانی بود که درباره شیوه برخورد نیروهای انتظامی با مهسا امینی اطلاع‌رسانی کرد و در زمان بستری شدن مهسا امینی در بیمارستان کسری، خبرهای مربوط به این جوان ۲۲ ساله را پوشش داد. او ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ بازداشت شد.

وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه در روز هفتم آبان سال ۱۴۰۱، در بیانیه‌ای مشترک، نیلوفر حامدی و الهه محمدی، خبرنگاران شرق و هم‌میهن را «دو جاسوس سرویس‌های غربی» معرفی کردند که در برخی کشورها «دوره‌های براندازی و جنگ ترکیبی» تشکیل می‌دهند.

الهه محمدی اولین روزنامه نگاری بود که از مراسم خاکسپاری مهسا امینی در سقز گزارشی ویژه تهیه کرد و مدت کوتاهی پس از آن، به زندان افتاد

«ربایش» پنج دانشجوی دختر دانشگاه سنندج پس از برگزاری تجمع اعتراض به اعدام

رادیو فردا

دانشجویان دانشکده فنی دختران سنندج پس از اعدام محسن شکاری با سردادن شعارهایی چون «محسن ما رو بردن، جنازه‌اش رو آوردن» به اعدام این معترض جوان اعتراض کردند

دانشجویان دانشکده فنی دختران سنندج پس از اعدام محسن شکاری با سردادن شعارهایی چون «محسن ما رو بردن، جنازه‌اش رو آوردن» به اعدام این معترض جوان اعتراض کردند

شورای صنفی دانشجویان کشور اعلام کرد که پس از برگزاری تجمع اعتراض به اعدام معترضان در دانشکده فنی دختران سنندج، نیروهای امنیتی بدون ارائه حکم بازداشت، پنج دانشجوی این دانشکده را در خیابان ربوده‌اند.

بر اساس گزارش این شورا، ربایش این دانشجویان در فاصله شنبه نوزدهم تا چهارشنبه بیست و سوم آذر ماه انجام شده است و ابتدا «بیتا ویسی»، یکی از دانشجویان دانشکده فنی دختران سنندج پس از تجمع اعتراضی در این دانشگاه ربوده شد.

شورای صنفی دانشجویان کشور افزود که روز چهارشنبه بیست و سوم آذر ماه نیز چهار دانشجوی دیگر دانشکده فنی دختران سنندج به اسامی «تینا خدری، ثنا خدامرادی، رضوان بازانی‌قلعه و هانیه چهاردولی» مقابل در ورودی خوابگاه دانشکده فنی دختران سنندج به دست نیروهای امنیتی ربوده شدند.

در گزارش این شورا تاکید شده است که با گذشت نزدیک به یک هفته از ربایش بیتا ویسی و دو روز از ربایش چهار دانشجوی دختر دیگر این دانشکده، تاکنون اطلاعی از این که کدام دستگاه امنیتی این پنج دانشجوی دختر را بازداشت کرده و همچنین محل نگهداری و وضعیت این دانشجویان در دست نیست.

دانشجویان دانشکده فنی دختران سنندج پس از اعدام محسن شکاری در تجمعی که روز شنبه نوزدهم آذر برگزار کردند با سردادن شعارهایی چون «محسن ما رو بردن، جنازه‌اش رو آوردن» و «مرگ بر دیکتاتور» به اعدام این معترض جوان اعتراض کردند.

همان روز تصاویری ویدیویی منتشر شد که نشان می‌داد این دانشجویان پس از هجوم نیروهای امنیتی و حراست، از محوطه دانشگاه خارج شده و تجمع اعتراضی خود را به تظاهرات در خیابان‌های شهر سنندج تبدیل کردند.

نیروهای امنیتی ساعاتی پس از اعتراضات دانشجویان دختر دانشکده فنی دختران سنندج، اقدام به «ربایش» بیتا ویسی کردند و چهار روز بعد نیز چهار دانشجوی دختر دیگر را ربودند.

بر اساس گزارش وب‌سایت هرانا، ارگان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، از زمان آغاز اعتراضات سراسری در بیست و ششم شهریور ماه تا روز بیست و چهارم آذر ماه، طی کمتر از سه ماه دست‌کم ۶۳۷ دانشجو در دانشگاه‌های مختلف ایران بازداشت شده‌اند.

شماری از دانشجویان از جمله آیلار حقی، حمیدرضا روحی، یاسر ناروئی، نگین عبدالملکی، مهرشاد شهیدی‌نژاد، علیرضا کریمی در شهرهای تبریز، تهران، زاهدان، همدان، و اراک به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی کشته شده‌اند.

مواردی از پیدا شدن پیکر بی‌جان دانشجویان و گزارش‌هایی درباره «مرگ مشکوک دانشجویان» نیز در دانشگاه‌های مختلف از جمله شیراز، اهواز و دانشگاه علامه تهران منتشر شده است.

در بیشتر این موارد مقام‌های جمهوری اسلامی از جمله مدیران دانشگاه‌ها دلیل مرگ این دانشجویان را با عبارت‌هایی چون «خودکشی» و «خودآسیب‌رسانی»، «تصادف»، «غرق شدن» و «سقوط از ارتفاع» بیان کرده‌اند و جزئیات بیشتر در هیچ یک از موارد اعلام نشده است.
همچنین شعب مختلف دادگاه انقلاب به ویژه در تهران تعدادی از دانشجویان بازداشت شده را به حبس‌های طویل‌المدت محکوم کرده‌اند.

سنندج؛ انتقال ‎زیبا امیدی‌فر، خبرنگار از بازداشتگاه به بیمارستان

شبکه حقوق بشر کردستان

زیبا امیدی‌فر خبرنگار خبرگزاری کردپرس در قروه، یک هفته پس از بازداشت و انتقال به بازداشتگاه سازمان اطلاعات سپاه پاسداران در سنندج، صبح امروز ۲۴ آذر توسط نیروهای امنیتی سپاه به بیمارستان کوثر سنندج منتقل شده است.

به گفته منابع مطلع این خبرنگار کرد در طی هفته گذشته مورد شکنجه و آزار و اذيت قرار گرفته و از شامگاه دیروز سطح هوشیاری او به شدت کاهش یافته و نهایتا امروز به بیمارستان کوثر منتقل و در اورژانس بستری شده است.

نیروهای امنیتی به پرسنل بیمارستان گفته‌اند، زیبا امیدی‌فر پس از درمان اولیه سریعا باید به بازداشتگاه بازگردانده شود.

امروز زنان ایرانی در قله‌های علمی جهان نقش‌آفرینی می‌کنند

مهر

امروز زنان ایرانی در قله‌های علمی جهان نقش‌آفرینی می‌کنند

سنندج- معاون هماهنگ کننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: امروز بانوان ما در صحنه های بین المللی نقش‌آفرینی می کنند و در قله های علم و پژوهش می ایستند.

به گزارش خبرنگار مهر، سردار محمد رضا نقدی چهارشنبه شب در نشست روشنگری و هم اندیشی که با حضور بانوان کُردستانی در مهدیه سنندج برگزار شد، اظهار داشت: همه کسانی که پرچم حقیقت را برافراشته کرده اند همواره مورد آزار و اذیت دشمنان واقع شده اند چرا که نگهداشتن پرچم حقیقت هزینه دارد.

وی افزود: هر کدام از شهدای مظلوم استان کردستان یک داستان دارند و اگر نگاهی به داستان زندگی آنها بیاندازیم خواهیم دید که هدف اصلی آن دفاع از انقلاب اسلامی و زنده نگهداشتن اسلام بوده است.

سردار نقدی اظهار کرد: امروز هم تهاجم در عرصه جنگ رسانه و عملیات روانی ادامه دارد و شما می‌بینید این روزها امپراتوری رسانه‌ای دشمن چگونه فوت اتفاقی یک خانم را که می‌تواند هر انسانی را متأثر کند دستاویز رسانه‌های خود قرار داده و اشک تمساح می‌ریزد.

وی با بیان اینکه دشمن کارش دشمنی است، تصریح کرد: کومله و دموکرات که اسم خودشان با قتل و جنایت آمیخته است، این روزها دایه عزیزتر از مادر شده‌اند و در حالی شعار «زن، زندگی، آزادی» سر داده‌اند که جنایت خود را که یک روز در زنان کُرد از جمله «شهیده ناهید فاتحی کرجو» و «شهیده فاطمه اسدی» انجام دادند، فراموش کرده‌اند.

معاون هماهنگ‌کننده سپاه افزود: رژیمی که صدها هزار یمنی را قتل عام و بی‌خانمان و اتوبوس نوجوانان حافظ قرآن یمنی را بمباران و همه نوجوانان و کودکان را شهید کرد، در قبال این انبوه جنایت خم به ابرو نیاورد، اینک داغدار مرگ اتفاقی یک ایرانی شده و زانوی غم در بغل گرفته است و رسانه‌هایش در این اندوه شب و روز ندارند.

وی اظهار داشت: رژیم آمریکا صدها هزار عراقی را کشت، ننگ شکنجه‌گاه‌های گوانتانامو و ابوغریب را بر پیشانی دارد که هزاران نفر در آنجاها کشته یا ناقص شدند و فیلم این جنایات هم توسط معترضان ارتش خودشان منتشر شد.

سردار نقدی ادامه داد: همه دنیا دیدند، اما در قبال این همه جنایت فجیع، آخ هم نگفتند، حالا دلسوز مرگ اتفاقی یک خانم شده است، آمریکا که با بمباران بیمارستان قندوز در افغانستان صدها بیمار و پزشک و زن در حال زایمان و کودک تازه متولد شده را کشت و به خاک و خون کشید، حالا برای مرگ اتفاقی یک نفر اشک می‌ریزد.

به گفته معاون هماهنگ کننده سپاه پاسداران، روزگاری در این سرزمین بیش از ۷۰ درصد زنان ما بی‌سواد بودند و مدرسه‌ای در شهرهای کوچک و روستا نبود تا بتوانند علم آموزی کنند اما امروز به جایی رسیده ایم که ده‌ها هزار نفر از زنان دانشمند در عرصه‌های مختلف از ژنتیک تا هوافضا و هسته‌ای داریم.

سردار نقدی با بیان اینکه فداکاری‌های بانوان و زنان ما بسیار بیشتر از مردان بوده است تصریح کرد: زنان ایرانی و فداکاری‌های آنان در دنیا نمونه ندارد.

وی با اشاره به رشادت شهیده ناهید فاتحی کرجو در مبارزه با ضد انقلاب بیان کرد: این عظمت زنان و دخترانی است که شما امروز وارث آنان هستید و این عظمت شیرزنانی است که انقلاب را تا امروز رساندند و کشور را از بی سوادی، نا امنی، فقر و پریشانی نجات دادند.

سردار نقدی در پایان سخنان خود گفت: زن ایرانی همواره نماد مقاومت بوده و تمام بشریت را متوجه استقامت و عظمت خودش کرده است لذا دشمنان می‌خواهند انتقام بگیرند و باید همه حواسمان را جمع کنیم.

آذر ۲۴، ۱۴۰۱

اطلاعیه شماره ۱۵۱۹ در حمایت از اعتراضات سراسری مردم ۱۴۰۱

بازداشت و آزادی؛ گزارشی از آخرین وضعیت ۳ شهروند در تهران

هرانا

خبرگزاری هرانا – دنیا عبادی پور، شهروند ساکن تهران با گذشت حدود یک ماه از زمان دستگیری کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان قرچک ورامین بسر میبرد. همزمان، امیرعماد میرمیرانی، معروف به جادی و همایون سلیمانی شهروندان بازداشتی با تودیع قرار وثیقه آزاد شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، یک شهروند در تهران بازداشت شد.

هویت وی دنیا عبادی پور احراز شده است.
خانم عبادی پور حدود یک ماه پیش توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان قرچک ورامین منتقل شده است. تاکنون از دلایل بازداشت وی اطلاعی در دست نیست.

از سوی دیگر، امیرعماد میرمیرانی، معروف به «جادی» با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت و تاپایان مراحل دادرسی از زندان تهران بزرگ آزاد شد.
آقای میرمیرانی برنامه نویس و فعال حوزهٔ تکنولوژی های جدید، در اواسط مهرماه در جریان اعتراضات سراسری بازداشت شد. وی اواخر آبان از زندان اوین به زندان تهران بزرگ منتقل شد و از حق دسترسی به وکیل محروم مانده بود.

علاوه براین، امروز سه شنبه ۲۲ آذرماه ۱۴۰۱، همایون سلیمانی، دانشجوی دانشگاه علم و صنعت با تودیع قرار وثیقه آزاد شد.

روز شنبه مورخ ۱۴ آبان ماه، آقای سلیمانی، دانشجوی مهندسی برق ورودی ۹۸ دانشگاه علم و صنعت توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شده بود.

تا لحظه تنظیم این گزارش از اتهامات مطروحه علیه این شهروندان اطلاعی در دست نیست.

آذر ۲۳، ۱۴۰۱

افشای اسنادی درباره تلاش جمهوری اسلامی برای جلوگیری از اخراجش از کمیسیون مقام زن

اینترنشنال

در آستانه رای‌گیری در سازمان ملل متحد برای تصویب قطعنامه اخراج جمهوری اسلامی از کمیسیون مقام زن این سازمان، اسناد رسیده به ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهند حکومت با اعمال فشار بر گروهی از چهره‌های دانشگاهی، از آنان خواسته است برای ممانعت از تصویب این قطعنامه، مکاتباتی انجام دهند.

قطعنامه‌ای از سوی آمریکا با هدف اخراج جمهوری اسلامی از کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد به دلیل سرکوب سیستماتیک زنان در ایران از جمله در جریان خیزش سراسری ارائه شده است که قرار است روز چهارشنبه ۲۳ آذر به رای گذاشته شود.

اما بر اساس اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال، وزارت علوم دولت ابراهیم رئیسی، متونی را از طریق برخی دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه فردوسی مشهد برای استادان دانشگاه فرستاده و از آنان خواسته است با ارسال ایمیل‌هایی، کشورهای عضو کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد را از رای به قطعنامه آمریکا منصرف کنند.

در یکی از این متن‌ها به نام «محکومیت امریکا در حرکت حذف ایران» که از استادان خواسته شده آن را ارسال کنند، با تکرار ادعای جمهوری اسلامی مبنی بر «مداخله خارجی» در خیزش سراسری ایرانیان علیه جمهوری اسلامی، آمده است: «اگر اقدام آمریکا برای لغو عضویت ایران در کمیسیون مقام زن به نتیجه برسد، رویه خطرناکی را در سیستم سازمان ملل ایجاد خواهد کرد و رویه برابری دولت‌های عضو در این سازمان بین‌المللی را زیر سوال خواهد برد و این بدعت در روند کار سازمان ملل است.»

همچنین در ادامه این متن ادعا شده است: «اساسا جایگاه ایالات متحده آمریکا در این کمیسیون، مخدوش و غیرقابل پذیرش است چرا که این کشور یکی از بزرگ‌ترین ناقضان حقوق زنان در جهان به شمار می‌آید.»

نویسندگان این متن حکومتی مدعی شده‌اند جمهوری اسلامی درباره وضعیت زندانیان زن در زندان‌های آمریکا افشاگری کرده است.

این در حالی است که روز سه‌شنبه ستاد حقو‌ق‌بشر قوه‌قضاییه در واکنش به بیانیه وزیران خارجه آمریکا و هشت کشور دیگر درباره حقوق زنان در ایران نوشت: «نقض حقوق زنان و دختران در کشورهای غربی به طور اعم و کشور آمریکا به طور اخص، بسیار اسفناک‌تر و فاجعه‌بارتر از سایر نقاط جهان است.»

همچنین در متن دیگری با عنوان «محورهای قابل طرح مربوط به اقدامات یک‌جانبه آمریکا و ایده اخراج ایران از کمیسیون مقام زن» ضمن مرور تلاش آمریکا برای اخراج جمهوری اسلامی از این کمیسیون، تاکید شده است که این اقدام «در تاریخ بی‌سابقه» است.

در یکی از بندهای این متن آمده که عضویت جمهوری اسلامی در کمیسیون مقام زن «اجماع گروه آسیایی» را به همراه داشته و «انتظار می‌رود که این کشورها با توجه به فقدان ادله محکم آمریکا و ماهیت غیرسازنده این رویکرد در پیشبرد حقوق زنان ایران، با اقدام آمریکا مخالفت کنند.»

تاکید جمهوری اسلامی بر مخالفت کشورهای آسیایی با قطعنامه آمریکا در حالی است که پیشتر در جریان رای‌گیری قطعنامه علیه جمهوری اسلامی در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، برخی کشورهای آسیایی مثل پاکستان و ارمنستان به این قطعنامه رای منفی دادند.

در حالی که جمهوری اسلامی در جریان سرکوب خیزش سراسری ایرانیان علیه حکومت ایران، بسیاری از دختران و زنان و مردان از جمله نوجوانان و کودکان را به قتل رسانده، در این متن مدعی شده که در جریان به عضویت درآمدن در کمیسیون مقام زن به «موفقیت چشمگیری» رسیده، زیرا ۴۳ عضو از ۵۴ کشور عضو این کمیسیون به عضویت ایران رای مثبت دادند.

همچنین نویسندگان این متن مدعی «آمارهای درخشان» جمهوری اسلامی در زمینه حقوق زنان شده‌ و نوشته‌اند زنان در سطوح مختلف اداری، مدیریتی، آموزشی و مشاغل در ایران، «حضور و مشارکت» دارند.

این در حالی است که در سال‌های اخیر جمهوری اسلامی محدودیت‌های گسترده‌ای را علیه زنان اعمال و حتی ورود دختران به برخی رشته‌های دانشگاهی را ممنوع کرده است.

تلاش برای خانه‌نشین کردن زنان شاغل و همچنین محدودیت‌های ورزشی برای زنان و حتی ممانعت از ورود آنان به ورزشگاه‌ها برای تماشای رقابت‌های ورزشی از جمله فوتبال، از دیگر اقدامات جمهوری اسلامی علیه زنان است.

همچنین جمهوری اسلامی در این متن مدعی شده که «الگوی سوم زن محجبه مسلمان را در جهان» عرضه کرده است. این در حالی است که اکنون بسیاری از فعالان حقوق زنان در ایران در زندان به سر می‌برند و برای کسانی چون نسرین ستوده و نرگس محمدی، دو فعال حقوق بشر زن احکام زندان طولانی مدت صادر شده است.

با وجود این تلاش‌های جمهوری اسلامی، فعالان زن به ویژه در ماه‌های اخیر به خوبی توانسته‌اند ماهیت ضد‌زن جمهوری اسلامی را به جهانیان نشان دهند.

نازنین بنیادی، فعال حقوق بشر ایرانی هم در این باره گفته است که حتی‌ درخواست برای اخراج جمهوری اسلامی از کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد ریشه در تلاش مدافعان حقوق زنان ایران دارد و هر گونه اقدام برای ترسیم این موضوع به عنوان تلاشی تحت رهبری غرب، صدای این مدافعان را نفی می‌کند.

جمهوری اسلامی کمی پیش از این رای‌گیری با اقداماتی چون خبرسازی درباره تعطیل شدن «گشت ارشاد» تلاش کرده بود تا حدودی فضا را به نفع خود تغییر دهد اما ماهیت جعلی بودن این اقدام جمهوری اسلامی خیلی زود روشن شد.

رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، با اشاره به رای‌گیری روز چهارشنبه برای حذف ایران از کمیسیون مقام زن گفته است: «هیچ معنایی ندارد که ایران بخشی از کمیسیونی باشد که به ترویج حقوق زنان می‌پردازد در حالی که دقیقا عکس آن عمل می‌کند.»

آذر ۲۲، ۱۴۰۱

خشونت علیه زنان در جمهوری اسلامی؛ همه شهروندان درجه دو

ایران‌وایر

خشونت علیه زنان در جمهوری اسلامی؛ همه شهروندان درجه دو

من، «شایا گلدوست»، زن ترنس و کنش‌گر جامعه رنگین‌کمانی هر هفته دوشنبه در اینستاگرام «ایران‌وایر» با یکی از اعضای جامعه رنگین‌‌کمانی درباره مسایل و مشکلات مربوط به این قشر گفت‌وگو می‌کنم. میهمان این برنامه، «آسیه امینی»، شاعر و‌ تحلیل‌گر مسایل اجتماعی است و به مناسبت «روز جهانی منع خشونت علیه زنان»، درباره خشونت‌هایی که همه زنان در نظام جمهوری اسلامی تجربه کرده و می‌کنند، صحبت می‌کنیم.

«آسیه امینی»، شاعر و نویسنده ساکن نروژ با سابقه روزنامه‌نگاری در داخل و خارج از ایران است این روزها بیشتر به تحقیق و تحلیل مسایل اجتماعی می‌پردازد. او در حوزه پژوهش، کارهای مختلفی در رابطه با اعدام، مسایل جنسیت و آزادی بیان انجام داده است.

امینی عضو هیات‌مدیره «انجمن قلم نروژ» و «کمیته نویسندگان زندانی» است.

او تحصیل کرده کارشناسی ارتباطات و رسانه، کارشناسی ارشد مطالعات فرهنگی در حوزه برابری و تنوع و هم‌چنین یک دوره آموزش عالی در حوزه حقوق بشر در بیزنس است.

تجربه‌های امینی در ایران و کارهای پژوهشی او در مقوله زنان، کودکان و اعدام، او را با خشونت‌هایی که همه زنان در نظام جمهوری اسلامی به شکلی تجربه می‌کنند، آشنا کرده است. از «آسیه امینی» می‌پرسم خشونت علیه زنان و تجربیات خشونت علیه زنان در سایه جمهوری را چه‌گونه تعریف می‌کند؟

– همان‌طور‌ که می‌توان به این سوال به صورت کلی جواب داد، می‌توان بسیار هم وارد جزییات شد. در این ۱۶ روزی که دنیا درباره خشونت علیه زنان صحبت می‌کند، باید تمایزی جدی قائل شویم با آن‌چه در دنیا به عنوان خشونت جنسی و‌ جنسیتی نام می‌بریم که می‌تواند به سنت‌ها، شرایط طبقاتی، شرایط اجتماعی و خیلی چیزها ربط داشته باشد با آن‌چه در ایران اتفاق می‌افتد که شکلی از خشونت قانونی است. این خشونت‌ها علیه زنان به شکل قانونی اتفاق می‌افتند؛ یعنی برای آن بودجه تعیین می‌شود، در حوزه سیاست برنامه‌ریزی می‌شود و در مکانیزم‌های اجتماعی نفوذ کرده و به صورت خشونت نهادینه‌ شده‌ای به هنجار تبدیل می‌شود. در واقع، وقتی درباره جمهوری اسلامی حرف می‌زنیم، درباره مکانیزم سیاسی خشونت علیه زنان صحبت می‌کنیم. ایران نه تنها کنوانسیون منع خشونت علیه زنان را امضا نکرده است و آن را اجرا نمی‌کند بلکه قوانین بسیاری مانند حق طلاق، حجاب اجباری و غیره علیه زنان است. به همین دلیل، بسیاری از فعالان حقوق زنان از دهه ۸۰ به این نتیجه رسیده‌اند که با وجود قوانین اسلامی، تلاش برای رسیدن به برابری و احقاق حقوق زنان در ایران، آب در هاون کوبیدن است.

ایدئولوژی جمهوری اسلامی که بر پایه مذهب است، در تمام چهار دهه اخیر سعی کرده است که زنان را در تمامی عرصه‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی به حاشیه براند و شهروند درجه دو به حساب بیاورد. این ایدئولوژی چه نفعی برای جمهوری اسلامی داشته و سرکوب زنان در این سال‌ها چه کمکی با بقای نظام کرده است؟

– پاسخ دادن به این پرسش بیش از آن که نیازمند تحلیل‌های علمی باشد، به تجربه زیست ما زنان در ایران برمی‌گردد؛ تجربه زیست زنانی که تاریخ ۵۰ ساله اخیر‌شان با متحجرترین بخش از جامعه طرف بوده است که تلاش می‌کنند جامعه پیشرفت نکند و به سمت جلو نرود. یکی از ابتدایی‌ترین اختلافاتی که «روح‌الله خمینی» با «محمدرضا شاه پهلوی» پیدا داشت، اعطای حق رای به زنان بود. اولین اتفاقی که بعد از جمهوری اسلامی رخ داد، حذف زنان و محروم شدن از ابتدایی‌ترین حقوق انسانی‌ خود بود که آن‌ها را رسما به شهروند درجه دوم تبدیل کرد. تنها پاسخی که در تمام سال‌های فعالیت و کارهای پژوهشی‌ خود یافته‌ام، این است که نظام همه سعی خود را می‌کند تا جامعه را در ساختار متحجری که خواسته‌اش است، نگه‌ دارد. وقتی جامعه پویا است، زنان تحصیل کرده هستند، فعالیت اجتماعی دارند و در صحنه هستند، برای رسیدن به آن جامعه متحجری که آمال و آرزوی خمینی و ادامه دهندگان راه او بوده، حذف و به حاشیه رانده شده‌اند.»

در تمام این سال‌ها جامعه ایران به سمتی پیش رفت که تنوع و گوناگونی را از دست داد. تنوع‌های سیاسی، مذهبی، جنسی و جنسیتی و… بخشی از این تنوع جامعه رنگین‌کمانی هستند که بیشترین سرکوب را تجربه کرده‌اند و از یک دهه گذشته این سرکوب و خشونت به صورت آشکارا انجام می‌شود. نظام حاکم از مرحله انکار وجود این جامعه به سرکوب آشکار، نفرت‌پراکنی، بیمار‌پنداری و انگ‌انگاری اعضای جامعه رنگین‌کمانی رسیده است. وقتی درباره خشونت علیه زنان صحبت می‌کنیم، منظور همه زنان است، هر کسی که خود را به عنوان زن هویت‌یابی می‌کند، جدا از جسم و ظاهر اندام جنسی که با آن زاده شده است و جنسیتی که بر اساس آن به او نسبت داده شده است. زنان جامعه رنگین‌کمانی در تجربه این خشونت‌های سیستماتیک با همه زنان در جامعه شریک هستند و چه بسا در مواردی این خشونت‌ها را به شکل مضاعف تجربه کرده‌اند. از «آسیه امینی» پرسیدم که تجربه شما به عنوان تحلیلگر اجتماعی و فعال در زمینه حقوق زنان، در مواجهه با زنان که هویت‌های چند لایه‌ای یا متقاطع دارند، چه بوده است؟

«وقتی که راجع به گوناگونی و هویت جنسی و‌ جنسیتی صحبت می‌کنیم در کل دنیا از نظر پرداخته شدن به عنوان یک پدیده اجتماعی و از منظر قانونی و قانون‌گذاری بسیار جدید است. مسئله‌‌ای که نیاز به بازپروری فکر‌ها در حوزه آموزش و تربیت شدن دوباره جوامع دارد. اما در جامعه سیاسی امروز ایران را متفاوت می‌کند با جوامع در حال تغییر و پیشرفته دنیا، این است که تنوع‌ها و گوناگونی جنسی و‌ جنسیتی، جدا از مشکلات اجتماعی و فرهنگی، جرم‌انگاری شده است. اینکه از افراد این جامعه دیگری‌سازی می‌کند و بعد مجازات می‌کند. جامعه ما می‌بایست خود را برای فردای بعد از جمهوری اسلامی آماده بکند، آماده برای پذیرش گوناگونی به صورت فرهنگی و قانونی. که البته این امر نیاز به آموزش در همه زمینه‌ها و استفاده از همه ابزارهای آموزشی دارد.

در آینده ایران آزاد، راه سختی در پیش خواهیم داشت، البته که تغییر برای هیچ جا‌معه‌ای کار آسانی نیست، سختی بیشتر ما از این جهت است که چهل و چهار سال حکومتی داشتیم که تلاش کرده است با سانسور، حذف، جرم‌انگاری، هنجارسازی، واقعیت موجود پذیرفته شده در دنیا را انکار کند. می‌بایست از علم، فرهنگ و روش‌های گفتگو برای آماده‌سازی جامعه استفاده کنیم. تلاش برای پذیرش این موضوع که قبل از اینکه با چه اندام جنسی به دنیا می‌آییم یا خود را در چه گروه جنسی و جنسیتی تعریف می‌کنیم، یک انسان هستیم و این انسان بودن باید ما را به یکدیگر پیوند بدهد. تاکید بر این موضوع که دوگانگی جنسی و جنسیتی محصول اجتماعی شدن انسان‌هاست نه طبیعت آنها. با وجود راه سختی که در پیش داریم اما من امیدوارم، امید به فردایی بهتر و رو به جلو در ایران آزاد.»

۱۸ زندانی زن اوین: خیابان‌ها را با شعار توقف اعدام تسخیر کنید

ایران‌وایر

۱۸ زندانی زن اوین: خیابان‌ها را با شعار توقف اعدام تسخیر کنید

جمعی از زندانیان سیاسی زن محبوس در زندان اوین با انتشار نامه ای، اعدام معترضان در ایران را محکوم کرده و از مردم ایران خواسته‌اند تا با حضور در خیابان‌ها و سر دادن شعارهایی درباره لغو حکم اعدام، مانع کشته شدن معترضانی شوند که جان آن‌ها در خطر است.

این زنان در نامه‌ای که توسط خبرگزاری حقوق‌بشری هرانا در روز دوشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۱ منتشر شده، از تحصن خود در مقابل دفتر افسر نگهبانی بند زنان اوین در همراهی با معترضان خبر داده و از مردم نیز خواسته‌اند تا با اقدام‌های مشابه مانع از اجرای احکام اعدام برای سایر بازداشت‌شدگان اعتراضات و سرکوب بیشتر معترضان شوند.

امضاکنندگان این نامه همچنین نوشته‌اند: «برای پاره کردن ریسمان دور گلوی جوانان‌مان و برای درهم شکستن چوبه‌های برافراشته مرگ به پاخیزیم. راه دیگری وجود ندارد! این‌بار خیابان‌های شهر را با فریاد “اعدام را متوقف کنید” تسخیر کنیم و اعتصابات را با قدرت و فراگیری بیشتر ادامه دهیم.»

نامه زندانیان زن متحصن در زندان اوین که توسط ۱۸ تن از زنان فعال مدنی، سیاسی و زنان امضا شده ، همچنین اعدام محسن شکاری، اولین اعدام‌شده اعتراضات کنونی را «جنایتی آشکار» خطاب کرده است.

این زنان در ادامه بر لزوم همبستگی مردم برای نجات جان بازداشت‌شدگان و توقف آن‌چه که «چرخه قتل حکومتی» خوانده‌ شده، تاکید کرده‌اند.

امضاکنندگان این نامه خانم‌ها «نرگس محمدی»، «بهاره هدایت»، «فرنگیس مظلوم»، «صبا کردافشاری»، «سپیده قلیان»، «فریبا اسدی»، «الناز اسلامی»، «گلرخ ایرایی»، «نسرین جوادی»، «زهره داوری»، «زهره زیوری»، «زهره سرو»، «زهرا صفایی»، «گلاره عباسی»، «مرضیه فارسی»، «عسل محمدی»، «پرستو معینی» و «پوران ناظمی»، هستند.

این نامه در حالی صادر شده که دومین اعدام اعتراضات کنونی، یعنی «مجیدرضا رهنورد»، معترض ۲۳ ساله اهل مشهد که سحرگاه دوشنبه ۲۱ آذرماه در مشهد و در جمع بسیجیان و نیروهای امنیتی به وقوع پیوست.

آقای رهنورد، متهم شده بود که از طریق کشتن دو بسیجی با چاقو، «محاربه» با خدا کرده است. به گزارش فعالان و نهادهای حقوق‌بشری، این جوان ۲۳ ساله از لحظه بازداشت تحت شکنجه شدید بوده و حتی ماموران دست او را شکسته بودند.

نیاز فوری آیدا راستی از بازداشت شدگان اخیر به درمان

بی بی سی

 

بیژن راستی عموی آیدا راستی از حال جسمی او در زندان به ما گفت : آیدا راستی شهروند بهایی بیست و هشت ساله است که هشتاد روز پیش، ساعت نه و نیم شب در خانه اش توسط ماموران لباس شخصی بازداشت شد.

با وجود تلاش های بسیار آیدا از حق داشتن وکیل برخوردار نیست و همچنان اجازه ورود وکیل به پرونده داده نشده است

به گفته خانواده او، نزدیک به دوماه بازجویی آیدا ادامه داشته در حالی که هیچ مدرک و سند مجرمانه در منزل آیدا کشف نشد و خانواده او حدس میزنند کل اتهامات آیدا با تکیه بر صفحه اینستاگرامش بوده است

به گفته بستگان، آیدا بدلیل بازداشت و بازجویی طولانی مدت و شرایط نامناسب زندان دچار ضعف عصبی شده و تحمل وضعیت زندان را ندارد.

آناهیتا شمس گفتگویی کرده با بیژن راستی عموی آیدا راستی.

آذر ۲۱، ۱۴۰۱

مائده اولاد قره گوز به حبس، جزای نقدی و ممنوع الخروجی محکوم شد

هرانا

خبرگزاری هرانا – مائده اولاد قره گوز، از شهروندان بازداشتی اعتراضات سراسری، توسط دادگاه انقلاب تبریز به ۱۶ ماه حبس، ۸ میلیون جزای نقدی و ۲ سال ممنوع الخروجی محکوم شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مائده اولاد قره گوز به حبس محکوم شد.

براساس این حکم که توسط دادگاه انقلاب تبریز صادر و به وی ابلاغ شده است خانم اولاد قره گوز، به ۱۶ ماه حبس تعزیری، ۸ میلیون جزای نقدی، ۲ سال ممنوع الخروجی محکوم شده است.
یک منبع مطلع با اعلام این خبر به هرانا گفت: «۱۲ ماه از این حکم حبس امکان تبدیل به جریمه بدل از حبس را دارد که خانواده را به پرداخت هزینه یک دانشجو برای ۲۰ ترم مجبور می کند.»

خانم اولاد قره گوز چهارشنبه ۶ مهرماه ۱۴۰۱، به علت انتشار مطالبی در صفحه شخصی خود بازداشت و حدود دو هفته بعد با تودیع قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی آزاد شده بود. وی مجددا روز دوشنبه ۲۳ آبان ماه ۱۴۰۱، پس از احضار به یکی از مراجع امنیتی-قضایی، بازداشت و سپس به زندان تبریز منتقل شده بود.

نامه اعتراضی زندانیان سیاسی زن زندان اوین؛ اعدام باید متوقف شود!

هرانا

خبرگزاری هرانا – جمعی از زندانیان سیاسی محبوس در زندان اوین با انتشار نامه ای ضمن واکنش به صدور احکم اعدام و اجرای آن در خصوص بازداشت شدگان اعتراضات اخیر، از تحصن خود در دفتر افسرنگهبانی بند زنان زندان اوین در همراهی با اعتراضات و اعتصابات خیابانی و در مخالفت با اعدام خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، جمعی از زندانیان سیاسی زندان اوین با نگراش نامه ای نسبت به صدور و اجرای احکام اعدام برای معترضان بازداشتی اعتراضات سراسری اخیر واکنش نشان دادند.

نویسندگان این نامه در همین خصوص نوشته اند: «راه دیگری وجود ندارد! این بار خیابان های شهر را با فریاد “اعدام را متوقف کنید” تسخیر کنیم و اعتصابات را با قدرت و فراگیری بیشتر ادامه دهیم. ما نیز در کنار شما، گرچه در زندان همراهی خود را با “خیابان” که به حکم اسارت از آن محروم مانده ایم، اعلام کرده و برای بیان مخالفت خود با اعدام در دفتر افسر نگهبان بند زنان زندان اوین، در تاریخ ۲۱ آذر ماه با خواندن سرود و سر دادن شعار تحصن میکنیم.»

متن کامل این نامه که جهت انتشار در اختیار هرانا قرار گرفته است، در ادامه می‌آید:
«اعدام باید متوقف شود!

ما مردم آزادی خواه و برابری طلب ایران در ماههای اخیر برای سرنگونی رژیم دیکتاتوری جمهوری اسلامی هم پیمان شده ایم و در شهرها و روستاها، خیابان ها و خانه هایمان، در داخل و خارج از کشور به پا خاسته ایم.

سرکوب های وحشیانه و گسترده حکومت در سراسر کشور موجب پراکنده شدن اعتراضات قدرتمند خیابانی طی روزهای اخیر شده و حکومت به جای عقب نشینی از کشتار خیابانی و سرکوب، قدمی پیشتر نهاده و اعدام را برای ایجاد ارعاب آغاز کرده است. اعدام کسانی که شانه به شانه هم در خیابانها ایستاده بودند. اعدام محسن شکاری به عنوان یک معترض خیابانی جنایتی آشکار بود که جهان را به حیرت واداشت.

به پاس عهد و پیمان در قلب هایمان، به پاس دستهای گرم در دست هم گذاشته مان، به پاس فریاد برخاسته از سینه هایمان، به بغض نشکسته در گلویمان، تنهایشان نگذاریم و برای نجات جان به پا خاستگان در بند و توقف چرخه قتل حکومتی به پا خیزیم. برای پاره کردن ریسمان دور گلوی جوانانمان و برای درهم شکستن چوبه های برافراشته مرگ به پاخیزیم.

راه دیگری وجود ندارد! این بار خیابان های شهر را با فریاد “اعدام را متوقف کنید” تسخیر کنیم و اعتصابات را با قدرت و فراگیری بیشتر ادامه دهیم. ما نیز در کنار شما، گرچه در زندان همراهی خود را با “خیابان” که به حکم اسارت از آن محروم مانده ایم، اعلام کرده و برای بیان مخالفت خود با اعدام در دفتر افسر نگهبان بند زنان زندان اوین، در تاریخ ۲۱ آذر ماه با خواندن سرود و سر دادن شعار تحصن میکنیم.

اسامی امضاکنندگان به ترتیب حروف الفبا: فریبا اسدی، الناز اسلامی، گلرخ ایرایی، نسرین جوادی، زهره داوری، زهره زیوری، زهره سرو، زهرا صفایی، گلاره عباسی، مرضیه فارسی، سپیده قلیان، صبا کردافشاری، نرگس محمدی، عسل محمدی، فرنگیس مظلوم، پرستو معینی، پوران ناظمی، بهاره هدایت.

نسرین شاکرمی: عاقبت این رفتارها به خودتان برمی‌گردد

رادیو فردا

نسرین شاکرمی، مادر نیکا شاکرمی

مادر نیکا شاکرمی در پیامی خطاب به مقامات جمهوری اسلامی نوشت: «چشم‌های مردم را کور می‌کنید. چقدر چشم‌ها را می‌توانید کور کنید تا کسی جنایات شما را نبیند؟»

نسرین شاکرمی، شامگاه یک‌شنبه، ۲۰ آذر در پستی اینستاگرامی نوشت: «نکشید، اعدام نکنید، زندان نکنید، کور نکنید، کر نکنید، مردم را تحقیر و افسرده نکنید. صبر خدا و مردم هم حدی دارد. عاقبت این رفتارها به خودتان برمی‌گردد.»

او افزود: «جواب این خشم موجه کشتار و اعدام و جنایت نیست. اگر هم کسانی باید اعدام و مجازات شوند اشخاصی هستند که عامل ساختن این خشم و این همه فلاکت و فساد اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی کشورمان شده‌اند.»

نسرین شاکرمی، مادر نیکا شاکرمی از کشته‌شدگان اعتراضات سراسری در تهران است. نیکا در زمان مرگ ۱۷ سال داشت و پزشکی قانونی علت مرگ او را اصابت ضربات متعدد جسم سخت بر سرش عنوان کرد.

پیشتر صدها پزشک متخصص چشم با انتشار دو نامه‌ جداگانه در مورد استفاده از گلوله‌های ساچمه‌ای نیروهای امنیتی علیه معترضان و از دست رفتن بینایی افراد هشدار دادند.

در یکی از این نامه‌ها تاکید شده بود که شمار زیادی از معترضان به خاطر اصابت گلوله‌های ساچمه‌ای و پینت‌بال به چشم‌شان به مراکز درمانی مراجعه کرده و تعداد زیادی از آنها بینایی یک یا دو چشم خود را از دست داده‌اند.

خانم شاکرمی در ادامه پست خود، دلیل خشم جوانان ایرانی را گرفته شدن «امید» و «آینده» از آن‌ها عنوان کرد و عامل آن را کسانی دانست که «حرف و خواست مردم را نادیده می‌گیرند.»

او در ادامه با اشاره به «تبعیض» در ایران گفت: «جوانان بااستعداد، هنرمند، شریف و غیرتمند ما به خاطر اعتراض به ظلم و بی‌عدالتی مظلومانه کشته می‌شوند و زیر خاک شده‌اند، اما دختر و پسرهای آقازاده‌ها در کشورهای اروپایی و آمریکایی مشغول خوشگذرانی و مصرف سرمایه های مردم ایران هستند.»

مادر نیکا در ادامه گفت که جواب «خشم موجه» مردم به دلیل «حق‌کشی» و «تبعیض»، «کشتار، اعدام و جنایت نیست.»

ساعاتی پس از انتشار این پست، مجیدرضا رهنورد از بازداشت‌شدگان مشهد به اتهام قتل دو بسیجی در ملاء عام به دار آویخته شد. روند قضائی او از زمان بازداشت تا اعدام ۲۳ روز طول کشید.

او دومین معترضی بود که حکم اعدام او اجرا شد. محسن شکاری اولین معترضی بود که روز ۱۷ آذر در تهران اعدام شد.

بر اساس گزارش‌ها، دست کم ۳۹ بازداشت‌شده در معرض خطر اجرای حکم اعدام قرار دارند.

بیتا ویسی دانشجوی دانشکده فنی دخترانه سنندج توسط نیروهای حکومتی ربوده شد

هه‌نگاو

بیتا ویسی دانشجوی دانشکده فنی دخترانه سنندج توسط نیروهای حکومتی ربوده شد

بیتا ویسی، دانشجوی رشته تربیت بدنی دانشکده فنی دخترانه سنندج، در جریان اعتراضات روز گذشته این مرکز آموزش عالی توسط نیروهای حکومتی ربوده شد.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز شنبه ١٩ آذر ١٤٠١ (١٠ دسامبر ٢٠٢٢) بیتا ویسی، ٢٠ ساله و اهل پاوه، طی اعتراضات دانشجویی دانشکده فنی دخترانه سنندج مورد ربایش نیروهای حکومتی قرار گرفت.

از مکان نگه‌داری این دانشجو پس از ربوده شدن مقابل ساختمان دانشکده فنی دخترانه سنندج واقع در شهرک کشاورز، اطلاعی در دسترس نیست و وضعیت وی نامعلوم گزارش شده است.

با استناد به تازه‌ترین آمار به ثبت رسیده در مرکز آمار و اسناد سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، از روز شنبه ٢٦ شهریور تا یکشنبه ٢٠ آذر ١٤٠١، دست‌کم ٧٨ دانشجوی کُرد توسط نیروهای حکومتی بازداشت و یا ربوده شده‌اند.

تهدید گوهر عشقی، مادر ستار بهشتی

ایران‌وایر

تهدید گوهر عشقی، مادر ستار بهشتی

«گوهر عشقی»، مادر «ستار بهشتی»، وبلاگ‌نویس کشته شده در بازداشت، از افزایش فشارها و تهدیدها علیه خود و اعضای خانواده‌اش خبر داد.

مادر ستار بهشتی یکشنبه ۲۰آذر۱۴۰۱، در پیامی ویدیویی اعلام کرد که او و خانواده‌اش تهدید شده‌اند. مادر ستار بهشتی تاکید کرد: «اگر اتفاقی برای ما بیفتد، مسوولش رهبر است.»

او ضمن انتشار این ویدیو در حساب کاربری‌اش در شبکه اجتماعی توییتر، خطاب به نیروهای حکومتی نوشت: «یازده سال است که خنجر زهرآگین‌ات بر تنم نشسته اما، من و ما ایستاده‌ایم، تا تو و اربابت را، یا از این خاک بیرون کنیم، یا در این خاک…!»

گوهر عشقی از اعتراضات سراسری در ایران حمایت کرده و به اجرای حکم اعدام «محسن شکاری» اعتراض کرده بود.

دو زن بهایی در ایران پس از تحمل ۱۰ سال حبس، دوباره به ۱۰ سال زندان محکوم شدند

رادیوفردا

مهوش ثابت (راست) و فریبا کمال‌آبادی

مهوش ثابت و فریبا کمال‌آبادی ۹ مرداد امسال و در آغاز موج جدیدی از سرکوب بهاییان ایران دستگیر شده بودند.

جامعه جهانی بهایی با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد دستگاه قضایی جمهوری اسلامی دوباره برای مهوش ثابت و فریبا کمال‌آبادی که ۱۰ سال حبس تحمل کرده بودند، حکم ۱۰ سال زندان صادر کرده است.

این بیانیه که روز یکشنبه ۲۰ آذر منتشر شد، می‌افزاید حکم ۱۰ سال زندان در دادگاهی یک ساعته که بیشترین قسمت آن به «توهین و تحقیر از جانب قاضی نسبت به متهمین» گذشت صادر شده است.

جامعه جهانی بهایی می‌گوید همزمان با اقدامات خشونت‌بار و سرکوبگرانه مقامات حکومت جمهوری اسلامی ایران علیه شهروندان خود، دو زن بهایی، مهوش ثابت و فریبا کمال‌آبادی، پس از گذراندن ده سال در زندان، برای دومین بار به حکم بی‌رحمانه ده ساله حبس محکوم شده‌‌اند.

در بیانیه این جامعه آمده است که ایمان افشاری، قاضی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب، به این دو نفر به‌دلیل این‌که از حبس قبلی خود «درس نگرفته‌اند»، پرخاش کرد.

مهوش ثابت و فریبا کمال‌آبادی ۹ مرداد امسال و در آغاز موج جدیدی از سرکوب بهاییان ایران دستگیر شده بودند.

وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی یک روز پس از بازداشت همزمان ده‌ها شهروند بهایی در شهرهای مختلف ایران، به این شهروندان اتهام «جاسوسی برای اسرائیل» زد.

بنابر گزارش‌ها از ایران، نیروهای امنیتی به خانه ده‌ها شهروند بهایی در نقاط مختلف ایران یورش بردند و ضمن تفتیش و ضبط وسایل شخصی این شهروندان، شماری از آن‌ها را از جمله مهوش ثابت شهریاری و فریبا کمال‌آبادی را دستگیر کردند.

وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی روز ۱۰ مرداد مدعی شد که بازداشت‌شدگان «مستقیماً با کانون صهیونیستی موسوم به بیت‌العدل در ارتباطِ تشکیلاتی بودند».

بیت‌العدل اعظم که شورای بین‌المللی آیین بهایی به‌شمار می‌رود، در شهر حیفا اسرائیل واقع است.

جامعه جهانی بهایی می‌گوید از زمان دستگیری مهوش ثابت و فریبا کمال‌آبادی، بیش از ۳۲۰ بهایی مورد آزار و اذیت فردی قرار گرفته‌‌اند: «در زمان‌های مختلف در شیراز، استان مازندران و در سایر نقاط کشور ده‌ها نفر بازداشت شده‌اند. خانه‌های متعلق به بهائیان در روستای روشنکوه تخریب شده‌اند. نقشه‌های حکومتی برای تخریب وجهه بهاییان از طریق نفرت‌پراکنی و پروپاگاندا برملا شده است. در حال حاضر حداقل ۹۰ بهایی در زندان به سر می‌برند یا با استفاده از پابند الکترونیک به شکل تحقیرآمیزی تحت کنترل هستند».

جمهوری اسلامی ایران آیین بهاییت را به رسمیت نمی‌شناسد و مقامات قضایی بارها بهاییان را «جاسوس و دشمن» خوانده‌ و احکام اعدام، بازداشت، زندان و محرومیت از تحصیل و کسب‌وکار علیه آن‌ها صادر کرده‌اند.

مدافعان حقوق بشر و نهادهای بین‌المللی همواره با اشاره به بازداشت‌ گسترده و احکام سنگین علیه شهروندان بهایی، رفتار حکومت جمهوری اسلامی را «نقض سیستماتیک حقوق بشر» می‌دانند.

آذر ۲۰، ۱۴۰۱

محکومیت فریبا کمال آبادی شهروند بهایی، به ده سال حبس

ایران‌وایر

فریبا کمال‌آبادی شهروند بهایی و از اعضای سابق مدیران جامعه بهائی ایران موسوم به «یاران ایران» توسط دادگاه انقلاب تهران به تحمل ۱۰ سال حبس محکوم شد.

«فریبا کمال‌آبادی» شهروند بهایی و از اعضای سابق مدیران جامعه بهایی ایران موسوم به «یاران ایران»، توسط دادگاه انقلاب تهران به تحمل ۱۰ سال حبس محکوم شد.

«ایران‌وایر» پیش‌تر مطلع شده بود که «مهوش ثابت (شهریاری)» یکی دیگر از شهروندان بهایی و از اعضای سابق «یاران ایران» نیز، به ۱۰ سال حبس محکوم شده است.

دفتر جامعه جهانی بهایی، در حالی محکومیت این دو شهروند بهایی به مجموعا ۲۰ سال حبس تعزیری را منتشر کرده که این دو نفر، پیش از این نیز هر کدام ده سال محکومیت تعزیری را به پایان رسانده‌اند.

مهوش ثابت و فریبا کمال آبادی، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی «ایمان افشاری»، در دادگاهی که ۳۰ آبان‌ماه تشکیل شده بود، به حبس محکوم شده‌اند.

براساس این کیفرخواست که پیش‌تر توسط دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۳۳ تهران صادر شد، خانم ثابت به «اداره جمعیت تحت عنوان فرقه انحرافی ضاله، با هدف برهم زدن امنیت کشور» متهم شده است. در این کیفرخواست، اعمال «ماده ۴۹۸ قانون مجازات اسلامی» یعنی از ۲ تا ۲۰ سال حبس برای این شهروند بهایی درخواست شده بود.

ملاقات با شهروندان بهایی در شهرهای مختلف ایران، شرکت در مراسمات مذهبی بهاییان و ارتباط با بهاییان خارج از کشور با استفاده از برنامه واتس‌اپ از مصادیق اتهامات وارده علیه این شهروند عنوان شده است.

مهوش ثابت (شهریاری) و فریبا کمال آبادی، از اعضای سابق مدیران جامعه بهایی ایران، روز یکشنبه ۹مردادماه امسال، هم زمان با ۵ شهروند بهایی، دیگر،‌در شهرهای مختلف کشور توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

در این روز منازل دستکم ۳۷ شهروند بهایی دیگر مورد تفتیش نیروهای امنیتی قرار گرفت.

هم‌زمان وزارت اطلاعات ایران اطلاعیه‌ای منتشر کرد و همراه با صداو‌سیما حکومتی ایران، اتهاماتی نظیر جاسوسی، نفوذ در مهدکودک‌ها و ترویج بی حجابی در کشور را به شهروندان بهایی بازداشت شده منتسب کرد.

شهروندان بهایی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق‌بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی، هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

اعتراضات دانشجویی در روز شنبه ۱۹ آذر؛ تجمعاتی با شعار «آزادی» و راهپیمایی سکوت برگزار شد

اینترنشنال

دانشجویان شماری از دانشگاه‌های کشور در روز شنبه ۱۹ آذر دست به تحصن زدند. این دانشجویان همچون سه ماه گذشته تجمعات اعتراضی خود را در ادامه خیزش انقلابی شهروندان علیه جمهوری اسلامی و هم‌سو با این خیزش برگزار کردند و خواهان آزادی دانشجویان زندانی شدند.

هم‌زمان با اعتراضات خیابانی در شهرهای مختلف ایران که با اعدام محسن شکاری، از معترضان بازداشت شده، شدت بیشتری یافته است، دانشجویان نیز در اعتراض به اعدام این جوان ۲۳ ساله، در روز شنبه تجمع و تحصن کردند.

در دانشگاه رسام کرج، شماری از دانشجویان در اعتراض به اعدام محسن شکاری تجمع کرده و ترانه «برای …» را هم‌خوانی کردند.

دانشجویان دانشگاه الزهرا هم در اعتراض به اعدام محسن شکاری و تداوم بازداشت نیلوفر میرزایی، تجمع و تحصن کردند.

این دانشجویان در تجمع خود پلاکاردهایی با عنوان‌هایی از جمله «نه به اعدام» در دست گرفتند.

جمعی از دانشجویان دانشکده علوم‌اجتماعی دانشگاه تهران نیز در اعتراض به بازداشت خشونت آمیز و غیرقانونی محمد شباهتی در داخل پردیس مرکزی در روز ۱۶ آذر، مقابل دفتر ریاست و امور فرهنگی دانشگاه تحصن کردند.

دانشجویان دانشگاه بهشتی در اقدام اعتراضی متفاوتی نسبت به هفته‌های گذشته، راهپیمایی سکوتی را از میدان اصلی دانشگاه آغاز کردند که به مرور و در طی مسیر، جمعیت بیشتری به آنان اضافه شد.

بر اساس گزارش‌ها، نیروهای حراست و لباس‌ شخصی پشت سر معترضان حضور داشتند اما دانشجویان، مقابل دانشکده علوم تربیتی و روان‌شناسی «سرود زن» را هم‌خوانی کردند و به سمت کتابخانه مرکزی به راه افتادند.

هم‌زمان در دانشکده زیست این دانشگاه، شماری از دانشجویان در اعتراض به بازداشت و بی‌خبری از محمد امامی، دانشجوی ورودی ۹۸ بیوتکنولوژی و دیگر دانشجویان در بند این دانشگاه، با وجود جو امنیتی و حضور حراست، تجمع و تحصن کردند.

این دانشجویان در تجمع خود شعارهایی چون «محمد امامی آزاد باید گردد»، «یه دانشجو کم بشه اینجا قیامت می‌شه»، «حراست برو بیرون» و «دانشجو داد بزن حقت رو فریاد بزن» سر دادند.

جمعی از دانشجویان دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه نیز در اعتراض به اعدام محسن شکاری و مرگ مشکوک شهاب هاشمی، دانشجوی این دانشکده، تجمع کردند.

تداوم اعتراضات این دانشگاه در حالی است که شوراهای صنفی دانشجویان خبر داد پس از فراخوان‌ها برای برگزاری تجمعی در پی مرگ مشکوک شهاب هاشمی، بیش از ۱۰۰ دانشجو به مدت یک ماه ممنوع‌الورود شدند.

از سوی دیگر بر اساس گزارش‌ها، نیروهای امنیتی به جمع دانشجویان معترض دانشگاه فنی دخترانه سنندج یورش بردند.

این دانشجویان در تجمع خود شعارهایی از جمله «دانشجو می‌میرد، ذلت نمی‌پذیرد» سر دادند.دانشجویان این دانشگاه از صبح روز شنبه تجمعی اعتراضی برگزار کرده و با نوشتن نام دختران معترض کشته‌ شده روی زمین، فریاد «آزادی آزادی آزادی» سر داده بودند.

آذر ۱۹، ۱۴۰۱

واکنش تند ترانه علیدوستی به اعدام محسن شکاری: «منتظر عواقب این خونخواری باشید»

بالاترین

تصویر لینک

ترانه علیدوستی، بازیگر سینما در صفحه اینستاگرام خود نسبت به اعدام محسن شکاری واکنش نشان داد. خانم علیدوستی در این پست که به دو زبان فارسی و انگلیسی آن‌را به اشتراک گذاشته نوشته است: «محسن شاکری، جوان ۲۳ ساله امروز توسط جمهوری اسلامی، تنها پس از ۲ ماه بازداشت اعدام شد.»

علیدوستی به زبان فارسی نوشته است: «سکوت شما، یعنی حمایت از ظلم و ظالم» او همچنین خطاب به مقام‌های جمهوری اسلامی ایران نوشته است: «بنشینید و منتظر عواقب این خونخواری باشید.»

او در پایان از کشورهای جهان خواسته که نسبت به این اعدام واکنش نشان دهند. او همچنین افزوده هر سازمان‌ بین‌المللی که نسبت به این اعدام واکنش نشان ندهد، مایه ننگ بشریت است.

آذر ۱۸، ۱۴۰۱

اظهارات لیلا حسین زاده درباره دروغ‌های رئیس کل دادگستری استان فارس

ایران‌وایر

لیلا حسین زاده ادعای کاظم موسوی، رئیس کل دادگستری استان فارس مبنی بر عدم همکاریش در مورد رسیدگی پزشکی را رد کرد.

لیلا حسین زاده،‌ زندان سیاسی زندان عادل‌ آباد شیراز طی پیام از داخل زندان در مورد «دروغ‌های رئیس کل دادگستری استان فارس» در مورد بیماری‌اش با تاکید بر اینکه«‌ بارها درخواست اعزام به پزشک کردم و تاکنون هیچ اقدام پزشکی برای من انجام نشده است»‌ ، توضیح داد :«از زمان بازداشتم تا کنون تنها یک بار یک نفر که او را متخصص داخلی معرفی کردند مرا دیده که از قضا هم‌زمان با همین صحبت‌های اخیر رئیس کل بوده بود و مطلقا منجر به رسیدگی پزشکی به من نشده است.»

حسین‌زاده تاکید کرد که «دستگاه امنیتی در پی انکار رنجی است که خودش به من تحمیل کرده. آنها حتی چندین ماه نتیجه کمیسیون پزشکی قانونی در خصوص وضعیت پزشکی‌ام را از من مخفی کردند»

حسین زاده گفته که برای جلوگیری از «مداخلات امنیتی در پروسه درمان»‌ تقاضای معاینه توسط پزشکی معتمد و انجام آزمایشات تخصصی کرده است که «به دور از دخالت‌های امنیتی» انجام شوند.

حسین‌زاده در پایان سخنانش می‌گوید علی‌رغم اینکه بدنش «درگیری حملات بیماری»‌است و «برخلاف قوانین خودشان» او را در حبس نگه داشته‌اند، «اما سرزنده‌ام، می‌خندم و سعی می‌کنم بر ترس غلیه کنم و به حرمت همه ایستاده‌گان ایستاده‌ام. نگران من نباشید. در جدال ما علیه حاکمیتِ مرگ اگر چه رنج هست اما این پویایی زندگی است که باید تقویت شود.»

سید کاظم موسوی، رئیس کل دادگستری استان فارس روز ۱۶ آذر ماه در گفتگو با خبرگزاری «میزان»،‌رسانه قوه قضاییه جمهوری اسلامی از پیگری وضعیت جسمانی و درمانی لیلا حسین‌زاده، فعال دانشجویی بازداشتی در زندان عادل‌آباد شیراز خبر داده و مدعی شده بود که اقدامات پزشکی برای حسین‌زاده انجام شده اما «مددجو از همکاری سر باز زده است».

به گفته امیر رئیسیان، وکیل لیلا حسین‌زاده، بیماری قبلی حسین‌زاده «کرون» (بیماری منجر به تورم و تحریک دستگاه گوارش) بوده اما نظر پزشک متخصص با توجه به علائم جدید این است که ایشان احتمال درگیری با بیماری حمله سیستم ایمنی به عروق بدن «واسکولیت» (اختلال ایمنی، دستگاه ایمنی به اشتباه به دیگر بخش‌های بدن حمله می‌کند) و حمله چشمی «یووئیت» (رماتیسم چشمی) را دارد.

بازداشت ۲ شهروند توسط نیروهای امنیتی در تهران و دهدشت

صدای بازداشت شدگان

بازداشت ۲ شهروند توسط نیروهای امنیتی در تهران و دهدشت

طی روزهای اخیر، دو شهروند به نام‌های بهروز ویسی و ترانه عبداللهی، دانشجوی تئاتر توسط نیروهای امنیتی در شهرهای تهران و دهدشت بازداشت شدند.

طبق گزارش دریافتی و به نقل از منابع فعال حقوق بشر در ایران، دو شهروند در جریان اعتراضات سراسری در تهران و دهدشت بازداشت شدند.

بر اساس این گزارش، طی روزهای اخیر بهروز ویسی اهل دهدشت و ترانه عبداللهی، دانشجوی تئاتر و ساکن تهران توسط نیروهای امنتی بازداشت شدند. روز پنجشنبه ۱۰ آذرماه ۱۴۰۱، خانم عبدالهی در تهران و روز چهارشنبه ۲۷ مهرماه، آقای ویسی در دهدشت توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. تاکنون از محل نگهداری ترانه عبداللهی اطلاعی در دست نیست.

یک منبع نزدیک به خانواده آقای ویسی گفت: «بهروز ویسی در بازداشت برای اعتراف اجباری تحت فشار بوده و او با دو پرونده جداگانه در در شعبه مواجه است. علیرغم تعیین قرار وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی، رئیس دادگستری با آزادی او به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی مخالفت کرده است.»

تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروندان اطلاعی در دست نیست.

بازداشت و آزادی؛ گزارشی از وضعیت ۷ شهروند در شهرهای مختلف

هرانا

خبرگزاری هرانا – عارف گرگیج، ریحانه هادی‌پور و امیرعلی نجار شهروندان بازداشتی در شهرهای تهران و زاهدان کماکان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد. همچنین، فرشید قربانپور، هیمن مام قادری، عادل کریمی و توماج موسی زاده آزاد شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، توماج موسی زاده، شهروند بازداشتی اهل خرم آباد از زندان این شهر آزاد شد.

این شهروند روز دوشنبه ۱۶ آبان‌ماه پس از حضور در مراسم چهلم نیکا شاکرمی، از جانباختگان اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.

بازداشت و تداوم بازداشت دو دانشجو در تهران
به گزارش شورای صنفی دانشجویان کشور، روز چهارشنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۱، یک دانشجو توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد.

بر اساس این گزارش، هویت وی “ریحانه هادی‌پور، دانشجوی ورودی ۹۷ کارشناسی و ارشد ۱۴۰۱ برق دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی” عنوان شده است.

بازداشت خانم هادی پور توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی اش صورت گرفته است.

در خبری دیگر، امیرعلی نجار، دانشجوی ورودی ۱۴۰۱ دانشکده نفت دانشگاه صنعتی امیرکبیر، علیرغم گذشت بیش از ۲۲ روز از زمان دستگیری کماکان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد.

آقای نجار در تاریخ ۲۴ آبان‌ ماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.

همچنین به گزارش رسانک، یک شهروند بازداشتی اهل زاهدان علیرغم گذشت ۶۹ روز از زمان دستگیری، کماکان در بازداشت و بیخبری بسر میبرد.

بر اساس این گزارش، هویت این شهروند “عارف گرگیج، ٢٩ ساله، فرزند نورالله و اهل منطقه شیرآباد زاهدان” عنوان شده است.

این شهروند که یکی از نیروهای انتظامات مسجد مکی بوده که به مجروحان اعتراضات زاهدان کمک کرده، در تاریخ ۸ مهرماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است. بی اطلاعی از وضعیعیت وی نگرانی خانواده و نزدیکانش را در پی داشته است.

آزادی سه شهروند در تهران و ارومیه
به گزارش هم میهن، فرشید قربانپور، روزنامه‌نگار حوزه ادبی و کتاب آزاد شد. وی، در تاریخ سوم مهرماه توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شده بود.

در خبری دیگر به گزارش کردپا، روز سه‌شنبه ۱۵ آذرماه، هیمن مام قادری، شهروند اهل بوکان با تودیع قرار وثیقه از زندان ارومیە آزاد شد.

آقای مام قادری پیش از این نیز سابقه بازداشت و محکومیت توسط نهادهای امنیتی و قضایی را داشته است.

از سوی دیگر، به گزارش باشگاه روزنامه نگاران، عادل کریمی، عکاس خبری و عضو انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی، روز یکشنبه ۱۳ آذرماه از زندان آزاد شد.

بر اساس این گزارش، آزادی آقای کریمی با تودیع قرار وثیقه، به شیوه موقت و تا پایان مراحل دادرسی صورت گرفته است. این عکاس مطبوعاتی ۱۹ مهرماه در منزل یکی از دوستانش بازداشت و به زندان منتقل شده بود.

آذر ۱۷، ۱۴۰۱

مجله «تایم» گفت‌وگوی آنجلینا جولی، را با رویا پیرایی دختر مینو مجیدی از قربانیان اعتراضات ایران، منتشر کرد

رادیوفردا

آنجلینا جولی و رویا پیرایی در گفت‌وگوی آنلاین برای مجله تایم

در پی انتخاب زنان ایرانی به عنوان «قهرمانان» سال ۲۰۲۲ مجله «تایم»، این مجله معتبر گفت‌وگوی آنجلینا جولی، بازیگر سینما، را با رویا پیرایی دختر مینو مجیدی از قربانیان اعتراضات ایران، منتشر کرد.

آنجلینا جولی که از جمله به‌دلیل فعالیت‌های حقوق بشری‌اش شهرت دارد، در این گفت‌وگو، شجاعت رویا پیرایی را که به یکی از چهره‌های این اعتراض‌ها بدل شده، تحسین کرد.

مینو مجیدی، مادر رویا پیرایی، ۲۹ شهریورماه در نخستین روزهای اعتراضات سراسری، در کرمانشاه، جان باخت و تصویر رویا پیرایی که با موهای تراشیده بر آرامگاه مادرش حضور یافت، از تاثیرگذارترین تصاویر منتشر شده در اعتراض‌های اخیر بود.

خانم پیرایی روز ۲۰ آبان امسال همراه با چند فعال حقوق زنان با امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، دیدار و گفت‌وگو کرد.

آقای ماکرون در این دیدار ضمن «ادای احترام به زنان ایران»، آن‌ها را به‌دلیل «انقلاب» جاری که در حال پیشبرد آن هستند، مورد تحسین قرار داد.

سیاه ترین ازدواج در ایران ! / عروس نیم قرن کوچکتر از داماد !

رکنا

سیاه ترین ازدواج در ایران ! / عروس نیم قرن کوچکتر از داماد !

به گزارش اختصاصی رکنا؛ رسیدگی به این پرونده جنایی از ساعت یک و30 دقیقه بامداد 7 آذر ماه در یکی از خیابانهای منتهی به میدان کرج به دنبال یک تماس تلفنی با مرکز فوریت های 110 شروع شد.

مرد سالخورده در حالی که صدایش می لرزید به پلیس گزارش داد که همسر و فرزند خوانده اش را به قتل رسانده است .

خیلی زود گشت ویژه کلانتری مرکزی کرج به محل جنایت رفت در اتاق خواب با پیکر غرق درخون کودک 5 ساله و خاله 40 ساله اش روبرو شدند.

مرد سالخورده که 85 سال سن داشت در همان صحنه جرم دستگیر شد و راز 2 جنایت جنون آمیر خو را فاش کرد.

سرهنگ محمد نادربیگی رییس پلیس آگاهی استان البرز درباره جزییات بازجویی این متهم پیر که می توان پیرترین قاتل استان البرز دانست در گفتگو با خبرنگار جنایی رکنا گفت : این متهم چند سالی بود که بدنبال مرگ همسر اولش با زن جوانی که حدود 50 سال با او فاصله سنی داشت ازدواج کرد و بعد از ازدواج چون این زوج امکان باروری نداشتند با پیشنهاد زن جوان فرزند خواهرش را به فرزند خواندگی پذیرفتند .

خاله مهربان که سعی می کرد محبت مادرانه اش را به خواهر زاده اش که حالا مادر او شده بود ارزانی کند غافل از اینکه همسر پیرش به این رابطه عاطفی و محبت آمیز همسرش به فرزند خوانده اشان حسادت می کرد .

روزها و هفته ها در حال سپری شدن بود تا اینکه یک شب این مرد سالخورده در یک اقدام جنون آمیز نیمه شب به اتاق کودک 5ساله رفته و با چاقویی که از قبل آماده کرده بود کودک بی نوا را در خواب کشت و با دستان خون آلود وقتی داشت اتاق راترک میکرد همسرش از خواب بلند شده و درحالیکه از دیدن صحنه خواهر زاده اش به شدت شوکه شده بود پیرمرد جنایتکار او را هم با همان چاقو به قتل رساند .

بعد از این دو جنایت بود که متهم خودش با پلیس تماس می گیرد و در حالیکه سعی داشت از صحنه جنایت متواری شود بازداشت شد.

هم اکنون این متهم سالخورده به دستور بازپرس پرونده به اتهام قتل عمد بازداشت شده است . این متهم در همان بازجویی های اولیه به قتل های که مرتکب شده اعتراف کرده است.

کمدین ایرانی، «امپراطور کوزکو»: به دو سال زندان محکوم شده‌ام

VOAPNN

تصاویر زینب موسوی؛ کمدین ایرانی معروف به «امپراطور کوزکو» .

زینب موسوی، خالق شخصیت طنز «امپراطور کوزکو» از حکم دو سال حبس خود خبر داد.او شنبه دوازدهم آذر در استوری حساب کاربری خود در اینستاگرم نوشت که «۲۵ روز در انفرادی بودم، و الانم باید دو سال برم زندان.»

زینب موسوی در ادامه می‌نویسد که «کمدی اونقدری که سرنا امینی می‌گوید گوگولی مگولی نیست.»

این بخش از پیام خطاب به سرنا امینی، از اینفلوئنسرهای اینستاگرمی است که پیشتر ضمن انتقاد از سلبریتی‌ها، گفته بود که هر فردی را که بازداشت می‌کنند، اینستاگرمش را نمی‌بندند و عکسش را تغییر نمی‌دهند.

این در حالی است که زینب موسوی پس از دستگیری، هنرنمایی در نقش امپراطور کوزکو، یک زن چادری که با لهجه قمی سخن می‌گفت را متوقف کرد و در توضیح حساب کاربری جدید خود در اینستاگرم نوشت «امپراطور سابق».

سخنان سرنا امینی در توجیه بازداشت‌ها و جانبداری از حکومت با واکنش‌های زیادی در شبکه‌های اجتماعی همراه شد و بسیاری از کاربران به شدت از این اینفلوئنسر ایرانی انتقاد کردند.

زینب موسوی در ادامه استوری خود می‌گوید :«حالا شاید نرم (زندان) اگر تو تجدید نظر حکم تغییر کنه ولی واقعا آدم‌هایی که چشمشونو روی همه چی می‌بندن برای منفعت خودشون منو خیلی عصبانی می‌کنن.»

او خبر حکم زندان خود را در شرایطی منتشر می‌کند که در روزهای اخیر علیه برخی از معترضان بازداشتی دیگر نیز احکامی برای فعالیت در اینستاگرم صادر شده است.

زینب موسوی، هنرمند جوان با خلق شخصیت امپراطور کوزکو‌ و انتشار ویدئوهای طنز انتقادی و اجتماعی، و شوخی با مقامات و مسئولین به شهرت زیادی رسید.

او به دلیل حمایت از اعتراضات سراسری اخیر توسط نیروهای امنیتی دستگیر شد و مدتی زندانی بود.

زینب موسوی پس از آزادی، ویدئویی در حساب کاربری جدیدش در اینستاگرم منتشر کرد و با زبان طنز درباره دستگیری خود توضیحاتی داد.

او با اشاره به اینکه بیش از یک ماه برای گفت‌وگو‌ نزد دوستان محسنی اژه‌ای بوده است، بصورت تلویحی گفت که پس از ابراز پشیمانی، آزاد شده است.

آذر ۱۵، ۱۴۰۱

نماینده مجلس ایران: روسری‌ها تا دو هفته دیگر به سر زنان برمی‌گردد

رادیوفردا

در حالی که اعتراضات سراسری در ایران به پایان سومین ماه نزدیک می‌شود، حسین جلالی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، روز سه‌شنبه با اطمینان وعده داد که «روسری‌ها یکی دو هفته دیگر به سر زنان برمی‌گردد».

این نماینده مجلس روز سه‌شنبه، ۱۵ آذر، در گفت‌وگو با یک رسانه‌ در ایران معترضان را «اراذل و اوباش» خواند و اقدامات خودداری زنان و دختران از حجاب اجباری را موقتی دانست.

او گفت: «وقتی ناآرامی‌ها زیاد می‌شود اراذل و اوباش افزایش پیدا می‌کنند، در جاده می‌ریزند و بی‌حجابی زیاد می‌شود، در نتیجه وقتی ناآرامی‌های تمام شود این موارد هم تمام می‌شوند.»

در حالی که دادستان کل کشور روز شنبه مدعی «تعطیلی گشت ارشاد» شده، جلالی افزود: «حتما نباید گشت ارشاد باشد. در مجموع حجاب وجود دارد اما روش و شیوه دعوت به آن تغییر کرده است.»

این نماینده مجلس درباره تغییر روش حکومت برای اعمال حجاب اجباری گفت: «منظور از تغییر روش این است که امکان دارد در قالب تذکری از طریق پیامک به افراد بی‌حجاب اعلام شود که شما حجاب رعایت نکردید و سعی کنید به قانون احترام بگذارید. بعد از تذکر، وارد مرحله اخطار می‌شویم… و در مرحله سوم ممکن است حساب بانکی فرد بی‌حجاب مسدود شود.»

آقای جلالی توضیح نداد که چگونه نیروهای حکومتی قصد دارند هویت افراد به ادعای آنان «بی‌حجاب» را تشخیص دهند تا برایشان پیامک بفرستند.

پیشتر علی‌ خان محمدی، سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر با اشاره به طرح‌های جدید و جایگزین حکومت برای گشت ارشاد گفته است: «از دوربین‌ها هم می‌توان برای شناسایی متخلفان استفاده کرد. این دوربین‌ها به صورت هوش مصنوعی می‌تواند کد ملی طرف را بیاورد.»

همچنین موسی غضنفرآبادی، رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس، گفته است: «مثل دوربین‌های پلاک‌خوان ثبت تخلفات رانندگی، دوربین‌های چهره‌نگاری تخلفات مربوط به حجاب افراد را ثبت می‌کنند و کسانی که مرتکب تخلفاتی شده‌اند از حقوق اجتماعی در جاهای دیگر محروم می‌شوند.»

اعتراضات جاری در ایران در پی جان باختن مهسا امینی از روز ۲۶ شهریورماه آغاز شده که از سوی نیروهای گشت ارشاد بازداشت شده بود.

در جریان این اعتراضات بسیاری از زنان و دختران به نشانه اعتراض روسری‌های خود را آتش زدند و در ماه‌های گذشته ویدئوها و عکس‌هایی از داخل ایران منتشر شده است که حاکی از گسترش عدم استفاده از روسری و حجاب در زندگی روزمره زنان ایران است.

همزمان با این اعتراض‌ها برخی نمایندگان مجلس از این واحد نیروی انتظامی جمهوری اسلامی انتقاد و کشورهای غربی نیز تحریم‌هایی را علیه آن وضع کردند.

با این حال، بر اساس گزارش‌ها، طرح ادعای تعطیلی فعالیت «گشت ارشاد» موجب نشده که حکومت از سختگیری‌های خود در زمینه اعمال حجاب اجباری عقب‌نشینی کند.

روحا ایمانی و فیروزه سلطان محمدی، شهروندان بهائی بازداشت شدند

هرانا

خبرگزاری هرانا – روحا ایمانی و فیروزه سلطان محمدی، شهروندان بهائی ساکن کرمان روز یکشنبه ۱۳ آذرماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. ماموران امنیتی حین بازداشت، منزل این شهروندان را تفتیش و برخی از لوازم شخصی آنها از جمله تلفن همراه، لپتاپ و کتب مذهبی را ضبط کرده و با خود برده اند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز یکشنبه ۱۳ آذرماه ۱۴۰۱، روحا ایمانی و فیروزه سلطان محمدی، شهروندان بهائی ساکن کرمان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

ماموران امنیتی حین بازداشت، منزل این شهروندان را تفتیش و برخی از لوازم شخصی آنها و دیگر اعضای خانواده از جمله تلفن همراه، لپتاپ و کتب مذهبی آنها را ضبط کرده و با خود برده اند.
یک منبع مطلع در رابطه با بازداشت این شهروندان به هرانا گفت: “روز یکشنبه ۱۳ آذرماه ساعت ۸ و ۴۰ دقیقه صبح، ۱۱ مامور امنیتی بدون ارائه حکم قضایی و به بهانه اینکه مامور بهداشت هستند به منزل روحا ایمانی مراجعه کرده و وی را به همراه فیروزه سلطان محمدی بازداشت می‌کنند. ماموران پس از بازرسی منزل خانم ایمانی به منزل خانم سلطان محمدی رفته و آنجا را هم را تفتیش کرده و برخی از لوازم شخصی آنها و اعضای خانواده هایشان را ضبط می‌کنند.”

تا لحظه تنظیم این گزارش، این شهروندان از برقراری تماس تلفنی با خانواده خود محروم بوده اند. همچنین از دلایل بازداشت، محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه آنها اطلاعی در دست نیست.

اعتراض‌های سراسری؛ بازداشت دستکم ۱۵ شهروند در شهرهای مختلف/ بی‌خبری از هشت شهروند بازداشتی

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

اعتراض‌های سراسری

نیروهای امنیتی در شهرهای اسالم، بانه، دهگلان، تهران، پیرانشهر، اشنویه، سنندج، دستکم ۱۵ شهروند را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند. همچنین، هشت شهروند بازداشتی در تهران، اشنویه و مشهد بطور بلاتکلیف در حبس به سر می برند و هشت شهروند دیگر در تبریز، دیزل آباد، زاهدان و کرمانشاه، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع قرار وثیقه یا کفالت آزاد شدند.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ طی روزهای گذشته، قاسم خدادادی، پیام باستانی، نسیم مردوخی، دلیر نصراللهی، رسول دنیا، محسن فرمانی، عیسی ابراهیم زاده، شیما ابن عباسی، ژاله ابن عباسی، شوانه علیزاده، علی اتابکی، حشمت مفاخری، عثمان باغبانی، عباس توانگر و سالار ظهیری، توسط نیروهای امنیتی در استانهای گیلان، کردستان، تهران و آذربایجان غربی، بازداشت شدند. همچنین، آلما عبداله زاده، عباس هاشم پور، شاهین رسولی، سروناز احمدی، مریم عظیمی، صبا عبداللهی، عادل جلال احمدی و صبا شعردوست، شهروندان بازداشت شده در استانهای تهران، آذربایجان غربی و خراسان رضوی، بطور بلاتکلیف در حبس بسر می برند. در ادامه نیز، میلاد فدایی اصل، عبدالرئوف ریگی، علی اکبر ریگی(بادل)، عمر ریگی، عبدالناصر گرگیج، قهرمان کریمی، مائده قره گوزلو و محمد جاویدی، شهروندان بازداشت شده در استانهای آذربایجان شرقی، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان و تهران، پس از اتمام بازجوئی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شدند.

براساس این گزارش، طی روزهای گذشته سالار ظهیری ناو، فرزند: فرزند سهراب، ساکن شهرستان اسالم از توابع استان گیلان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

تا لحظه تنظیم این خبر از مکان نگهداری و روند حقوقی پرونده سالار ظهیری ناو اطلاعی در دست نیست.

همچنین، روز جمعه ۱ مهر ماه قاسم خدادادای و روز شنبه ۱۲ آذر ماه ۱۴۰۱، پیام باستانی پاریزی، ساکن تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند و علیرغم گذشت بیش از ۲ ماه از تاریخ بازداشت به وضعیت حقوقی پرونده آنها برای تسریع در تعیین تکلیف رسیدگی نشده است.

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با حقوق بشر در ایران: “این افراد پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی به اتهام فعالیت در فضای مجازی از بابت اتهامات (اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور)، (توهین به مقدسات اسلامی در فضای مجازی) و (نشر اکاذب به قصد تشویش اذهان عمومی) تفهیم اتهام شدند.”

سحام نیوز هم در خبری اعلام کرد؛ روز پنجشنبه ۱۰ آذر ماه ۱۴۰۱، عباس توانگر، روزنامه نگار شاغل در خبرگزاری فارس توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. نیروهای امنستی

در این گزارش آمده است:”عباس توانگر، یکی از تهیه کنندگان بولتن های محرمانه خبرگزاری فارس، روز پنج شنبه بازداشت شده است.”

لازم به ذکر است، عباس توانگر، از مدیران ارشد خبرگزاری فارس و برادر مجتبی توانگر (نماینده مجلس) است.

کانال تلگرامی دانشجویان متحد نیز در خبری اعلام کرد؛ سحرگاه شنبه ۲۳ مهر ماه ۱۴۰۱، نسیم مردوخی، دانش آموخته رشته صنایع دستی از دانشکده هنر دانشگاه تهران، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

براساس این گزارش، علیرغم گذشت بیش از ۵۰ روز از تاریخ بازداشت نسیم مردوخی، پس از تفهیم اتهامات (اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور) و (تبلیغ علیه نظام) در انتظار تشکیل جلسه دادرسی خود توسط یکی از شعب دادگاه انقلاب تهران است.

در ادامه نیز، طی روزهای اخیر، شوانه علیزاده، ساکن شهرستان پیرانشهر از توابع استان آذربایجان غربی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

همچنین، روز شنبه ۱۲ آذر ماه ۱۴۰۱، شیما ابن عباسی و ژاله ابن‌عباسی، فرزندان: حمزه، ساکن شهرستان اشنویه از توابع استان آذربایجان غربی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

تا لحظه تنظیم این خبر، از نام ارگان بازداشت کننده، مصادیق حقوقی اتهامات و مکان نگهداری این دو خواهر اهل اشنویه اطلاعی در دست نیست.‌

در ادامه نیز، روز سه‌شنبه ۱ آذرماه ۱۴۰۱، رسول دنیا، ساکن شهر سنندج مرکز استان کردستان و مربی موی تای کیک بوکسینگ، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

تا لحظه تنظیم‌ این خبر از نام ارگان بازداشت کننده و مصادیق حقوقی اتهامات رسول دنیا و مکان نگهداری وی اطلاعی در دست نیست.

شورای صنفی دانشگاههای کشور نیز اعلام کرد؛ امروز یکشنبه ۱۳ آذر ماه ۱۴۰۱، آلما عبدالله زاده، دانشجوی رشته تربیت‌بدنی در دانشگاه آزاد تهران واحد مرکز، علیرغم گذشت ۳۶روز از تاریخ بازداشت بطور بلاتکلیف در زندان‌قرچک ورامین بسر می برد.

تا لحظه تنظیم این خبر، از مصادیق حقوقی اتهامات تفهیم سده به آلما عبدالله زاده اطلاعی به دست نیامده است.

لازم به ذکر است، آلما عبدالله زاده، در تاریخ ۷ آبان ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه و طی مراحل بازجوئی و سپس بازپرسی در نهایت به زندان قرچک ورامین منتقل شد.

کانال تلگرامی دانشجویان متحد نیز در خبری اعلام کرد، امروز یکشنبه ۱۳ آذر ماه ۱۴۰۱، سروناز احمدی، فعال حقوق کودکان و کارشناس ارشد رشته‌ مددکاری اجتماعی از دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی‏ دانشگاه تهران به همراه همسرش کامیار فکور بطور بلاتکلیف در بازداشت بسر می برند.

تا این لحظه علیرغم گذشت ۴ هفته از تاریخ بازداشت اما به وضعیت حقوقی پرونده سروناز احمدی رسیدگی نشده و این فعال مدنی و همسر وی بطور بلاتکلیف در حبس بسر می برند.

لازم به ذکر است، سروناز احمدی و کامیار فکور، در تاریخ ۱۵ آبان ۱۴۰۱، پس از یورش نیروهای امنیتی به منزل شخصی این‌ زوج در استان تهران بازداشت شدند.

همچنین، امروز یکشنبه ۱۳ آذر ماه ۱۴۰۱، مریم عظیمی، دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد در رشته روانشناسی کودک و نوجوان در دانشگاه تهران، علیرغم گذشت ۶۱ روز از تاریخ بازداشت در پی عدم رسیدگی به وضعیت حقوقی پرونده اش بطور بلاتکلیف در زندتن قرچک ورامین بسر می برد.

تا لحظه تنظیم این گزارش، از مصادیق حقوقی اتهامات تفهیم شده به مریم عظیمی اطلاعی در دست نیست.

مریم عظیمی، در تاریخ ۱۲ مهر ماه ۱۴۰۱، مقابل درب ورودی جلوی خوابگاه دانشگاه تهران، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه یکی از ارگانهای امنیتی و طی مراحل بازجویی و بازپرسی ابتدا به زندان اوین منتقل شد اما در پی آتش سوزی در آن زندان به زندان قرچک ورامین منتقل شد.

در ادامه نیز، امروز یکشنبه ۱۳ آذر ماه ۱۴۰۱، صبا عبداللهی، دانش آموخته‌ رشته فلسفه غرب از دانشگاه تهران، فعال حقوق زنان، فعال رسانه‌ای، منتقد فیلم و سردبیر نشریه‌ی بیداد، علیرغم گذشت ۱۹ روز از تاریخ بازداشت بطور بلاتکلیف در حبس بسر می برد.

براساس این گزارش، پس از گذشت ۱۹ روز از تاریخ بازداشت صبا عبداللهی، اما وی از حقوق اولیه یک متهم برای ملاقات، تماس تلفنی با خانواده، دسترسی به مشاوره حقوقی و وکیل محروم و در سلول انفرادی بسر می برد.

لازم به اشاره است، صبا عبداللهی، در ساعات پایانی ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در محل سکونت خود در تهران بازداشت و پس از تفتیش منزل و توقیف برخی وسائل شخصی اش به مکان نامعلومی منتقل شد.

از سوی دیگر، طی روزهای اخیر، مائده قره گؤز و محمد جاویدی، دو تن از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری در شهر تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع قرارهای وثیقه بطور جداگانه از زندان مرکزی تبریز آزاد شدند.

براساس این گزارش، مائده قره گؤز با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان و آزادی محمد جاویدی هم‌ پس از تودیع وثیقه ای به مبلغ ۷۰۰ میلیون تومان صورت گرفته است.

از مصادیق حقوقی اتهامات تفهیم شده به مائده قره گوزلو و محمد جاویدی در مرحله بازپرسی اطلاعی در دست نیست.

مائده قره گؤز نیز، در تاریخ ۶ مهرماه ۱۴۰۱، به اتهام انتشار مطالبی در صفحه شخصی خود بازداشت شده بود.

خزعلی: غربی‌ها به اسم زن دیکتاتوری می‌کنند

ایرنا

خزعلی: غربی‌ها به اسم زن دیکتاتوری می‌کنند

تهران – ایرنا – معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده درباره قطعنامه آمریکا و درخواست برای حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد گفت: به اسم زن دیکتاتوری به خرج می‌دهند و اجازه نمی‌دهند زنان مطالب خود را مطرح کنند و تا جایی پیش می‌روند که درصددند عضویت زنان در یک سازمان بین‌المللی را لغو کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه زنان و خانواده ایرنا، انسیه خزعلی روز دوشنبه به مناسبت فرارسیدن ۱۶ آذر روز دانشجو، میهمان دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف بود و در یک گفت وگوی آزاد به پرسش های آنها پاسخ داد.

اصلاح شاخص‌های عدالت جنسیتی

خزعلی به موضوع اصلاح شاخص‌های عدالت جنسیتی تدوین شده در دولت دوازدهم در این معاونت نیز اشاره کرد و افزود: بسیاری از شاخص‌های تدوین نشده بود و برخی نیز قابلیت اجرایی نداشت و اکنون از ۱۷۷ شاخص به ۵۰۰ شاخص رسیده‌ایم.وی در پاسخ به این سوال که چرا چهره‌های شاخص سیاسی در میان زنان نداریم، اظهار داشت: بخشی گروه‌های سیاسی در قالب شخصیت حقیقی رهبر که در قالب حقوقی نیاز به برنامه‌های جدی جهت مشارکت اجتماعی دارند.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ادامه داد: در دولت سیزدهم در شوراهای عالی، تعدادی از بانوان منصوب شدند تا در تصمیم سازی کشور نقش داشته باشند.

باید فرهنگ در جامعه را تغییر داد.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که آیا تاکنون احساس محرومیت داشته‌اید، گفت: خود را دانشجو و بچه‌های معترض را بچه‌های خودم می‌دانم و اعتراضات دانشگاه و نقص برخی قوانین در دانشگاه با گوشت، پوست و استخوان من عجین است.

وی ادامه داد: محرومیت‌هایی اگر برای زنان بوده من هم چشیدم و در برخی مسابقات دانشجویی با اسم مستعار شرکت می‌کردم و می‌خواستم خودم باشم و به معلومات و توانمندی من نگاه شود نه نسبت من.

خزعلی افزود: یکی از مسائل باعث تبعیض و محرومیت، فرهنگ حاکم بر جامعه است که زنان و مردان باید نسبت به تغییر این فرهنگ اقدام کنند.

ازدواج اجباری محکوم است

وی در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان درباره قانون ازدواج اجباری و قتل های ناموسی و آزادی پوشش، خروج ایران از کمیسیون حقوق زنان، خروج زنان از کشور با اجازه همسر یا پدر گفت: یکی از سوالات در کمیسیون حقوق بشر درباره وضعیت کودک همسری در ایران بود که از من سوال شد که این کودک همسری چگونه است که گفتیم ما معتقد به بالغ بودن دختران هستیم و باید دختر در سن ازدواج حتما از دادگاه گواهی سن رشد را دریافت کرده باشد.

وی بیان کرد : با بالغ همسری موافقم و ادامه داد: در ایالت‌های مختلف آمریکا هم این موضوع یعنی سنین متفاوت در ازدواج وجود دارد اما معتقدم باید فرد برای ازدواج به بلوغ برسد.

خزعلی با بیان اینکه به شدت ازدواج اجباری را محکوم می‌کنم، افزود: اکنون در آمریکا ۴۰ درصد و فرانسه ۶۰ درصد قبل از ازدواج بچه‌دار می‌شوند اما ما اینگونه آمارهایی نداریم اما دربرخی استان‌های مرزی کشور ازدواج در سن پایین وجود دارد.وی افزود: برای همین موضوع هم باید دادگاه سن رشد آنها را تایید کند تا منجر به ازدواج دختران در سنین پایین نشود.

هیچ کشوری آزادی مطلق ندارد

خزعلی درباره مساله پوشش گفت: اینکه بگویید هر کشوری آزادی پوشش دارد اینگونه نیست و در واقع هیچ کشوری آزادی مطلق ندارد بلکه هر کشوری یکسری محدودیت‌ها دارد.

وی درباره انکار وجود گشت ارشاد در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان نیز تصریح کرد: من قبلا هم اعلام کردم که چیزی به اسم گشت ارشاد نداریم بلکه پلیس امنیت اخلاقی داریم و درصدی از کار پلیس امنیت اخلاقی به این کار اختصاص دارد.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری اظهار داشت: در واقع این شیوه را هم قبول نداریم و آنچه که در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده چنین چیزی نبوده و روی این شیوه اجرا نیز حرف‌های برای گفتن داریم.وی اضافه کرد: اینکه این حجاب است یا نه ما می‌گوییم اگر پوشش اسلامی باشد باید حتما یک تار موی فرد مشخص نباشد این یک قانون پوششی است نه حجاب اسلامی.

نماینده همه دختران و زنان هستم

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه من نماینده همه دختران و زنان هستم، اظهار داشت: سال گذشته نشست‌ هایی بدون نگاه سیاسی با همه صنف و گروه از دختران و بانوان برگزار کردم و حرف‌های آنان را شنیدیم.

وی درباره اظهارات یکی از دانشجویان در مورد رای دادن زنان نیز گفت: اولین حرکت‌های امام خمینی(ره) این بود که زنان در میدان و حق رای داشته باشند و امام راحل این نگاه را داشت و اکنون رهبر معظم انقلاب نیز این دیدگاه و نگاه را دارند.

خزعلی در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان نسبت به اینکه چرا سهم الارث بانوان با مردان متفاوت است، اظهار داشت: سهم الارث و سایر مسائل اقتصادی خانواده نظام واره خاصی دارد که همه را باید در کنار هم دید مثل اینکه پرداخت هزینه در زندگی به عهده مرد قرار داده شده است
هنوز در برخی کشورها زنان نسبت به مردان دستمزد کمتری دارند و اکنون در ایران چنین نگاهی به زنان و مردان نمی‌شود و پرداخت دستمزد به صورت یکسان داده می‌شود.

وی ادامه داد: باید به این موضوعات به صورت نظام واره نگاه کرد و من می گویم اگر احکام اسلام به صورت کامل پیاده شود به نفع زنان است ولی متاسفانه گاهی شاهدیم که گزینشی به آن عمل می شود.

خزعلی در پاسخ به این سوال که چرا ۶۰ درصد دانشجویان زن هستند اما روسا و مدیران میانی همه مرد هستند، گفت: نظرم این است که زنان باید بیشتر در میدان بیایند و مردان هم به زنان میدان بدهند.معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تصریح کرد: باید از توانمندی بانوان بیشتر استفاده شود چون ایران دارای ثروت و توانمندی فراوان است از مهمترین ثروت های آن نیروی انسانی است و چشم‌های طمعی هست که نمی‌خواهند ایران به پیشرفت برسد.

فرزند من دو تابعیتی نیست

خزعلی در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه چگونه با وجود داشتن فرزند دو تابعیتی اما در منصب دولتی فعالیت دارد، اظهار داشت: فرزند من دو تابعیتی نیست و پیشتر نیز اعلام کردم که برای «توسعه نرم‌افزاری» کار خود رفته بود و مهاجرت نکرده و گفتم که چند ماه دیگر برمی گردد و اکنون نیز به کشور بازگشته است.

وی تصریح کرد: اکنون فرزند ایشان نیز در یکی از مدارس تهران در حال تحصیل است و برخی رسانه‌ها به این موضوع به دروغ‌ پر و بال دادند.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: مهمان صدا و سیما درباره فرزند من مطلب دروغ منتشر کرد نباید هرچه می‌گویند بپذیریم.

وی در پاسخ به این سوال که فرزند شما برای اقدامات در راستای تولید فیلترشکن به خارج رفته، افزود: اینگونه نبوده و اگر مدرکی دارید مستندات خود را ارائه دهید. قاعده حقوقی این است که باید کسی که ادعا می کند مدرک ارائه کند قسم می‌خورم که فرزندم فیلترشکن نداشته است. فرزندم نه از پدر و مادر و نصب دولت وجهی نگرفته و هیچ قراردادی با هیچ نهاد یا دولت نداشته و فقط به دنبال طرح‌های توسعه‌ای خود بوده است از طریق صدور نرم‌افزار هزینه خود را تامین نموده است.خزعلی ادامه داد: باید این افراد را تشویق کنیم

سروناز احمدی از زندان اوین به مرخصی اعزام شد

 دقایقی پیش سروناز احمدی، فعال حقوق کودکان محبوس در زندان اوین به مرخصی درمانی اعزام شد. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان ح...