کانون حقوق بشر ایران
کانون حقوق بشر ایران، ۶مهر ۱۴۰۱؛ احضار و بازداشت خبرنگاران در ایران از ابتدای قیام سراسری در تاریخ ۲۶ شهریور ۱۴۰۱ در اعتراض به قتل مهسا امینی آغاز شده و تاکنون ادامه یافته است. بر اساس اخبار رسیده به کانون حقوق بشر ایران و اخبار گردآوری شده از سایر رسانه های خبری و حسابهای شخصی وکلا و خانواده ها، تاکنون دستکم ۲۰ خبرنگار و فعال رسانه ای احضار یا بازداشت شده اند.
برخی از این افراد ابتدا به بهانه چند سوال احضار شده اما متعاقب آن به زندان منتقل شده اند. برخی هم اکنون در زندان هستند و از برخی نیز اطلاعی در دست نیست.
از جمله خبرنگاران بازداشت شده میتوان از نیلوفر حامدی خبرنگار روزنامه شرق نام برد. او کسیست که برای اولین بار در بیمارستان کسری در تهران حاضر شده و تصویر مهسا امینی را در وضعیت کما منتشر کرد. خبری که تبدیل به جرقه ای برای شروع اعتراضات سراسری در ایران شد.
همچنین یلدا معیری همان عکاسی است که در اعتراضات سال ۹۶ تصویر یک دختر در میان دود و آتش را به نمایش کشید، تصویری که به یکی از نمادهای اعتراضات دیماه ۹۶ تبدیل شده و بعدا رئیس جمهور وقت آمریکا دونالد ترامپ در توییتی به زبان فارسی از آن استفاده کرد.
کانون حقوق بشر ایران پیشاپیش از همه هموطنان درخواست دارد اسامی، مشخصات و تصاویر دیگر خبرنگاران بازداشت شده را جهت ثبت، اطلاع رسانی و دادخواهی به ما برسانید. گفتنی است خبرنگاران کسانی هستند که همواره صدای دیگران بوده اند بنابراین این یک وظیفه مبرم است که صدایشان باشیم:
اسامی و مشخصات خبرنگاران احضار یا بازداشت شده در جریان قیام سراسری ایران
۱- نیلوفر حامدی، خبرنگار روزنامه شرق، محل بازداشت: تهران، تاریخ بازداشت: ۳۱ شهریور ۱۴۰۱
۲- یلدا معیری، خبرنگار، محل بازداشت: تهران خیابان حجاب، تاریخ بازداشت: ۲۹ شهریور ۱۴۰۱ – وی سپس به زندان قرچک ورامین منتقل شد.
۳- مرضیه طلایی، روزنامه نگار و فعال رسانه ای در خبرگزاری موکریان، محل بازداشت: سقز، تاریخ بازداشت: ۲۹ شهریور ( به همراه علی خطیب در حین تردد در یکی از خیابانهای سقز پس از توقیف تلفن همراه بازداشت شدند)
۴- علی خطیب زاده، روزنامه نگار و فعال رسانه ای درخبرگزاری موکریان، محل بازداشت: سقز، تاریخ بازداشت: ۲۹ شهریور – به همراه مرضیه طلایی بازداشت شدند.
۵-خسرو کردپور، مدیر مسئول وبسایت خبری موکریان، محل بازداشت: سقز ، تاریخ بازداشت: ۲۹ شهریور
۶- مسعود کردپور، مدیر مسئول وبسایت خبری موکریان، محل بازداشت: سقز ، تاریخ بازداشت: ۳۰ شهریور ۱۴۰۱
۷- بتول بلایی، خبرنگار، محل بازداشت: سیرجان، تاریخ بازداشت: ۳۰ شهریور ( بازداشت به همراه سمیرا علی نژاد. این دو خبرنگار در یکی از تجمعات اعتراضی در سیرجان توسط نیروهای پلیس برای پاره ای از توضیحات احضار شدند. پس از مراجعه به یکی از مراکز نیروی انتظامی سیرجان، بازداشت و به زندان این شهرستان منتقل شدند.)
۸- سمیرا علی نژاد، محل بازداشت: سیرجان، تاریخ بازداشت ۳۰ شهریور (همراه با بتول بلایی)
۹- فاطمه رجبی، روزنامه نگار و فعال حقوق زنان، محل بازداشت: تهران، تاریخ بازداشت: اول مهر ۱۴۰۱
۱۰- الهه محمدی، خبرنگار روزنامه هم میهن، وکیل وی در توییتی خبر داد که این روزنامه نگار که گزارشی در مورد مهسا امینی تهیه کرده بود بازداشت شده است.
۱۱- مجتبی رحیمی، خبرنگار، محل بازداشت: در منزلش در قزوین، تاریخ بازداشت: ۳۱ شهریور، وی درباره حضور معترضان در خیابانها اطلاع رسانی کرده بود.
۱۲- علیرضا خوشبخت، روزنامه نگار، محل بازداشت: تهران، تاریخ بازداشت: ۳۱ شهریور
۱۳- روح الله نخعی، فعال رسانه ای و روزنامه نگار، محل بازداشت: تهران، تاریخ بازداشت: ۳۱ شهریور
۱۴- ویدا ربانی، روزنامه نگار، محل بازداشت: پیرانشهر، تاریخ بازداشت: اول مهر ۱۴۰۱
۱۵- الناز محمدی، روزنامه نگار، همراه با الهه محمدی دستگیر شده است.
۱۶-حامد شفیعی، تاریخ بازداشت: اول مهر ۱۴۰۱
۱۷- احمد حلبی ساز، عکاس و خبرنگار، محل بازداشت: تهران، تاریخ بازداشت: ۳۱ شهریور، وی سپس به اوین منتقل شده است.
۱۸- مهرنوش طافیان – روزنامه نگار و فعال مدنی، محل بازداشت: اهواز، تاریخ بازداشت: ۵ مهر
۱۹- فرشید قربانپور، روزنامه نگار ادبی و مدیر کتابفروشی مجازی سورن بوک، محل بازداشت: تهران، تاریخ بازداشت: ۳ مهر
۲۰- علیرضا جباری دارستانی، روزنامه نگار و کنشگر، محل بازداشت: تهران، تاریخ بازداشت: اول مهر ۱۴۰۱
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر