جستجوی این وبلاگ

تیر ۲۹، ۱۴۰۱

پرونده سازی یک خبرگزاری حکومتی علیه ساره، فعال رنگین‌کمانی

IRANWIRE

ساره در گزارشی از خبرگزاری «تسنیم» به «قاچاق زنان ایرانی» و «فروش زنان و دختران ایرانی» متهم شده است.

«زهرا منصوری همدانی»، معروف به «ساره»، فرد ترنسی که پنجم آبان ۱۴۰۰، هنگام عبور از مرز و رفتن به ترکیه به اتهام «عبور غیر قانونی از مرز» در ارومیه بازداشت شده بود، در گزارشی از خبرگزاری «تسنیم» در روز دوشنبه ۲۷ تیر ۱۴۰۱، به «قاچاق زنان ایرانی» و «فروش زنان و دختران ایرانی» متهم شد.

خبرگزاری حکومتی تسنیم که بارها اعتراف اجباری زندانیان سیاسی را منتشر کرده و در پرونده‌سازی برای فعالان مدنی پیش‌قدم شده است، در گزارشی با اشاره به بازداشت اعضای یک باند «قاچاق زنان و دختران ایرانی به اربیل» نوشت «زهرا منصوری همدانی»، مدافع حقوق هم‌جنس‌گرایان که پیش‌تر زندانی شده بود، «سرکرده» این باند بوده و با اتهامات «ترویج هم‌جنس‌بازی، قمار، کلاه‌برداری و قبح‌زدایی از روابط جنسی نامشروع و انتشار آن در فضای مجازی» بازداشت شده است.

در بیانیه سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که در خبرگزاری حکومتی تسنیم منتشر شده، آمده است که ماموران پس از تعقیب و مراقبت چند ماهه، از طریق زهرا منصوری به یکی از بزرگ‌ترین باندهای قاچاق رسیده است.

در این بیانیه آمده است بیش از هزار زن و دختر ایرانی از طریق این باند در اربیل عراق فروخته شده‌اند.

بر اساس گزارش تسنیم، دو فرد دیگر نیز در این رابطه بازداشت شده‌اند که اسامی آن‌ها، «علیرضا فرجادی کیا» و «کتی» عنوان شده اما جزییات بیشتری در ارتباط با آن‌ها منتشر نشده است.

به گفته منابع حقوق بشری، زهرا منصوری همدانی، ۲۸ ساله، ساکن و شاغل در کُردستان عراق بوده و در شبکه‌های اجتماعی درباره مسایل مربوط به دگرباشان جنسی اطلاع رسانی می‌کرده است. اخبار مرتبط با فشارهای وارده بر این زندانی بارها گزارش شده و احتمال داده می‌شد که تحت فشار برای اعتراف به جرایمی‌ است که مرتکب نشده است. در این مدت، برخی از دوستان او دستگیر و به اجبار در مقابل دوربین بازجویان و شکنجه‌گران‌شان علیه خود و علیه ساره اعتراف کرده‌اند.

«شش‌رنگ»، شبکه لزبین‌ها و ترنس‌جندرهای ایرانی در گزارشی، خبر از انتشار ویدیویی از اعترافات اجباری و پرونده‌سازی علیه ساره داده است. گفته می‌شود به افرادی که مجبور به اعترافات اجباری شده‌اند، قول آزادی و عدم پخش ویدیوها را داده بودند.

در ادامه این گزارش آمده است: «بنا بر اطلاعات رسیده به شش‌رنگ، وی در دو شعبه مختلف و با دو جرم گوناگون دادگاهی و به اصطلاح به اتهاماتش رسیدگی شد؛ یکی به جرم عبور غیر مجاز از مرز کشور و دوم به جرم مصاحبه با تلویزیون بی‌بی‌سی فارسی، زمانی که در اربیل بود و توضیح در مورد وضعیت جامعه ال‌جی‌بی‌تی در عراق. برای همه ما روشن است که چنین روندی، نه یک روند دادرسی منصفانه بلکه نمایشی تکراری‌ است که برای بسیاری از ما که نوجوانی خود را در فضای سرکوب و خفقان جمهوری اسلامی طی کرده و می‌کنیم، آشنا است؛ دستگیری و شکنجه و فشار برای اعتراف در مقابل دوربین و باز فشار مجدد با تهدید برای پخش اعترافات اخذ شده.»

در نهایت، دستگاه امنیتی دست به کار شد و با ساخت یک ویدیو، پرونده‌سازی علیه او را آغاز کرد. در ویدیوی منتشر شده، تصاویر و صحبت‌‌هایی از افرادی دیده و شنیده می‌شود که معلوم نیست که و در کجا هستند، وکیل‌شان کیست و تحت چه شرایطی وادار به این اعترافات اجباری شده‌اند.

در ویدیوی منتشر شده، علاوه بر اتهاماتی چون ترویج هم‌جنس‌گرایی که تا کنون به ساره زده شده بود، این بار صحبت از قاچاق بیش از هزار دختر و زن ایرانی به اربیل و فروش آن‌ها توسط او به میان آمده است.

تسنیم نوشته است: «به گزارش خبرگزاری تسنیم، سربازان گم‌نام امام زمان در سازمان اطلاعات سپاه پاسداران سرکرده بزرگ‌ترین باند قاچاق دختران ایرانی به اربیل عراق را دستگیر کردند. این فرد زهرا منصوری همدانی با نام مستعار ساره است.»

با شنیدن این اخبار، این سوال در ذهن به‌وجود می‌آید که چرا این سربازان گم‌نام امام زمان هنوز موفق به دستگیری قاتلان «علیرضا فاضلی منفرد» نشده‌اند؟ چرا هنوز اسیدپاشان را شناسایی و دستگیر نکرده‌اند؟ چرا قاتلان «پویا» و «پژمان» و «نوید» و «فرزاد» و … دستگیر نشده‌اند؟ چرا شلیک کننده به هواپیمای اوکراینی دستگیر نشده است؟ چرا و چراهای دیگر؟

در بخشی از گزارش «شش‌رنگ» آمده است: «با سنگین کردن پرونده ساره و محکومیت او، می‌خواهند ما را بترسانند. اما ترس دارد کم کم از دل‌های‌ ما برای همیشه پاک می‌شود و جای خود را به احتیاط در مبارزه می‌دهد.»

شبکه لزبین‌ها و ترنس‌جندرهای ایرانی در انتهای این گزارش نوشته است: «ساره باید به فوریت و بدون قید و شرط آزاد شود. ما از همه سازمان‌های حقوق بشری و رسانه‌ها می‌خواهیم که به زندانی ماندن ساره بی‌تفاوت نمانند و برای آزادی وی تلاش کنند.»

پیش از این، رسانه‌های مدافع حقوق اقلیت‌های جنسی ایران، هویت ساره را «زهرا صدیقی همدانی» اعلام کرده بودند اما خبرگزاری تسنیم از او با نام «زهرا منصوری همدانی» یاد کرده است.

هیچ نظری موجود نیست:

خشونت خانگی؛ یک زن در مراغه توسط همسرش به قتل رسید

 یک زن در مراغه به وسیله سلاح گرم توسط همسرش به قتل رسید. متهم پس از بازداشت، انگیزه خود از این اقدام را اختلافات خانوادگی عنوان کرد. به گزا...