جستجوی این وبلاگ

شهریور ۰۸، ۱۴۰۰

احضار و بازجویی پنج ساعته از دو نفر از دختران بازداشت شده جوانرود


 سونیا کریمی و پریا فتحی هر دو ۱۴ ساله توسط اداره اطلاعات جوانرود احضار و از ساعت ۸ صبح تا ۱ بعدظهر و به مدت پنج ساعت در این نهاد امنیتی مورد بازجویی قرار گرفته‌اند.


به گفته یک منبع مطلع، شماری از اعضای خانواده این دو نوجوان ۱۴ ساله نیز احضار و آنها نیز مورد بازجویی قرار گرفته‌اند. یکی از نزدیکان خانواده این دو دختر که به دلایل امنیتی نخواست نامش فاش شود در اینباره به گفت:” اداره اطلاعات خانواده‌های سونیا و پریا را تهدید کرده‌است که اگر با رسانه‌ها در اینباره حرف بزنند به شدت با آنها برخود خواهد شد”.


این منبع در ادامه اعلام کرد که اداره اطلاعات دلیل بازداشت قبلی و احضار روز گذشته این دو نوجوان را هواداری از یکی از احزاب كُردستانی اپوزسیون حکومت عنوان کرده است.


 سپاه پاسداران با ایجاد فشار بر خانواده تارا احمدی که پس از آزادی اقدام به خودکشی نموده بود، از آنها خواسته است تا بگویند سپاه هیچ نقشی در بازداشت این سه نوجوان نداشته و پس از گم شدن و پیگیری‌های خانواده‌ها، کلانتری جوانرود آنها را پیدا کرده است.


روز گذشته با انتشار گزارش اعلام کرده بود که روز سه‌شنبه هفته گذشته ۲ شهریور ۱۴۰۰ (۲۴ آگوست ۲۰۲۱)، نیروهای اطلاعات سپاه در شهرستان جوانرود واقع در استان کرمانشاه سه دختر نوجوان را به نام‌های تارا احمدی ۱۶ ساله، سونیا کریمی ١٤ ساله و پریا فتحی ١٤ ساله را به دلایل نامعلوم و غیرقانونی بازداشت کرده‌اند.


گفتنیست تارا احمدی همان روز آزادی و پس از برگشتن به منزل از طریق حلق‌آویز کردن مبادرت به خودکشی کرده و هم‌اینک در بخش ICU بیمارستان “حضرت رسول” جوانرود بستری است.


با استناد به آمار به ثبت رسیده در مرکز آمار و اسناد سازمان حقوق بشری ، از ابتدای سال ۲۰۲۱ تاکنون (۸ ماه)، دست‌کم ۱۰ نوجوان زیر ۱۸ سال كُرد در شهرهای مهاباد، پیرانشهر، ماکو، ارومیه، سقز، سنندج و جوانرود بازداشت شده‌اند که ۴ نفر از آنها دختر بوده و همگی توست نهادهای امنیتی به همکاری با احزاب کُردستانی اپوزسیون حکومت متهم شده‌اند.

با اتمام ایام مرخصی؛ آرزو قاسمی به زندان اوین بازگشت


 آرزو قاسمی، زندانی سیاسی، امروز یکشنبه ۷ شهریورماه، با اتمام ایام مرخصی به زندان اوین بازگشت. خانم قاسمی در تاریخ ۲۹ تیرماه، در پی تایید ابتلا به ویروس کرونا از زندان اوین به مرخصی استعلاجی اعزام شده بود.

خانم قاسمی پیشتر در تاریخ ۲۹ تیرماه، در پی تایید ابتلا به ویروس کرونا از زندان اوین به مرخصی استعلاجی اعزام شده بود.

آرزو قاسمی پیشتر در تاریخ ۳۰ آبان‌ماه ۹۸ جریان اعتراضات سراسری آبان ۹۸ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و مدتی بعد با تودیع قرار به صورت موقت تا پایان مراحل دادرسی آزاد شده بود.


وی نهایتا توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه، از بابت اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی داخلی/خارجی به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شد. این محکومیت پس از تسلیم به رای و اعمال قانون کاهش مجازات به ۱ سال و ۶ ماه حبس تعزیری تقلیل یافت.


وی در تاریخ ۱۹ مرداد ۹۹ جهت تحمل حبس راهی زندان اوین شد.


آرزو قاسمی متولد سال ۱۳۷۷ در تهران است.


لازم به اشاره است اعتراضات آبان ماه، به مجموعه اعتراضات سراسری گفته می شود که از روز جمعه ۲۴ آبان ماه ۹۸ با اعلام افزایش بی سابقه قیمت بنزین در ده‌ها شهر ایران با حضور بی سابقه معترضین در خیابان‌ها آغاز شد و برای چند روز ادامه یافت. محمد جواد کولیوند، نماینده مردم کرج در مجلس گفت این اعتراضات در ۷۱۹ نقطه از کشور رخ داد. سید حسین نقوی حسینی سخنگوی وقت کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز، آمار بازداشتی های اعتراضات اخیر را حدود ۷ هزار نفر اعلام کرد. بر اساس گزارشات نهادهای مدافع حقوق بشر صدها تن نیز در پی این اعتراضات خونین جان باختند.

آزادی مریم افرافراز با تودیع قرار وثیقه در تهران


مریم افرافراز، فعال مدنی و از اعضای جمعیت امام علی امروز یکشنبه ۷ شهریورماه با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد. خانم افرافراز پیشتر در تاریخ ۲۳ مردادماه همراه با شماری از وکلا و فعالان مدنی از جمله مصطفی نیلی، آرش کیخسروی، مهدی محمودیان، محمدرضا فقیهی، محمدهادی عرفانیان کاسب و لیلا حیدری در جریان برگزاری جلسه‌ای در دفتر انجمن حمایت از حقوق شهروندی در تهران بازداشت شده بود.

آزادی خانم افرافراز با تودیع قرار وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی، به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی صورت گرفته است.

روز شنبه ۲۳ مردادماه ۹ تن از وکلا و فعالان مدنی از جمله آرش کیخسروی، مصطفی نیلی، مهدی محمودیان، محمدرضا فقیهی، محمدهادی عرفانیان کاسب، مریم افرافراز و لیلا حیدری در جریان برگزاری جلسه ای در دفتر انجمن حمایت از حقوق شهروندی در تهران بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.


در این میان، بازداشت مریم افرافراز و مصطفی نیلی در حالی صورت گرفته بود که هر دوی این شهروندان به تازگی دوران قرنطینه ابتلا به کرونای خود را سپری کرده بودند و وضعیت جسمی مناسبی نداشتند. همچنین مریم افرافراز صرفا مسئولیت ثبت مطالب را به عنوان منشی جلسه عهده دار بوده است. 

دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک: آمار کودک همسری سه برابر نرخ اعلام شده است

 


دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک، نرخ رسمی اعلام شده ازدواج‌های زود هنگام را یک سوم نرخ واقعی آن عنوان کرد. به گفته او بعضی خانواده ها به دلیل فقر اقتصادی و یا فرهنگی، کودکان زیر ۱۳ سال خود را بعضا در ازای دریافت مبالغی، به صورت غیر رسمی به عقد افرادی در می آورند و زمانی که فرزند آنها به سن ۱۳ سال تمام می‌رسد، از مجاری قضایی برای کودکانشان درخواست اذن ازدواج می‌کنند. او میگوید علیرغم اینکه ازدواج افراد زیر سن قانونی و بدون حکم رشد دادگاه جرم محسوب می شود، اما یکی از مشکلات موجود در این حوزه عدم اجرای قانون است.

محمود عباسی با اشاره به رواج ازدواج های غیر رسمی در کشور، عنوان کرد: برخی خانواده‌ها کودکان خود را پیش از ۱۳ سالگی بدون ثبت رسمی به عقد فردی در می‌آورند.


عباسی افزود: این افراد زمانی که سن فرزندانشان به بالای ۱۳ سال میرسد، با ادعای اینکه عقد فرزندشان کاملا شرعی است، برای گرفتن اذن ازدواج به دادگاه مراجعه می کنند و در واقع دادگاه را در مقابل کار انجام شده‌ای برای صدور رای ازدواج قرار می‌دهند؛ این امر مصداق بارز سوء‌استفاده از قانون است و باید جلوی آن گرفته شود.


عباسی با بیان اینکه نرخ واقعی ازدواج‌های زود هنگام خیلی بیشتر از نرخ رسمی اعلام شده است، عنوان کرد: نرخ رسمی اعلام شده حداقل یک سوم پدیده مجرمانه و نرخ واقعی جرمی است که در جامعه بوقوع پیوسته است. طبیعتا در حوزه کودک همسری نیز نرخ واقعی ازدواجهای زود هنگام خیلی بیشتر از نرخ رسمی اعلام شده است.


وی با اشاره به اینکه بعضی خانواده‌ها به علت نگرانی از عواقب کار و مجرم شناخته شدن خود، ترس از مورد سرزنش قرار گرفتن و… در خفا این ازدواج‌ها را انجام داده و در جایی به ثبت نمی‌رسانند، ادامه داد: همین امر نرخ واقعی را از نرخ رسمی اعلام شده در حوزه کودک همسری متمایز می‌کند. بعلاوه زمانی که خانواده از ترس و نگرانی مجرم شناخته شدن برای ثبت این عقدها اقدام نمی کنند، موجب بی هویتی فرزندانشان می شوند.


این دانشیار دانشگاه شهید بهشتی دو دلیل اصلی ازدواج زود هنگام و کودک همسری را “فقر فرهنگی” و “فقر اقتصادی” عنوان کرد و گفت: خانواده هایی هستند که به خاطر فقر سیاه اقتصادی با یک میلیون تومان و در ازای پول کودکان خود را به همسری می‌دهند. این درحالی است که بعضا فعالین حوزه مقابله با کودک همسری متهم به سیاه نمایی می‌شوند.


عباسی در ادامه افزود: علیرغم اینکه ازدواج افراد زیر سن قانونی و بدون حکم رشد دادگاه جرم محسوب می شود، اما یکی از مشکلات ما در این حوزه عدم اجرای قانون است!


به گفته وی، اگر کودکی بدون داشتن حکم “رشد” دادگاه به عقد کسی درآید؛ والدین، عاقد، دفترخانه و سایر عوامل به عنوان مباشر یا معاون جرم قابل مجازات اند و نقش محوری در اینجا حکم رشد دادگاه است.


معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری ضمن بیان اینکه ما در مجامع بین المللی درباره چرایی بروز کودک همسری مورد سوال هستیم و باید مسئولین ذی ربط با بررسی مسائل و اظهار نظر و ارائه راهکار از بروز کودک همسری جلوگیری کنند، اظهار داشت: سال ۹۴ برای گزارشی به سازمان ملل سفر کردیم. خاطرم هست که نماینده دانمارک از من سوال کرد “چرا در کشور شما پیرمرد ۷۰ ساله می‌تواند نوزاد درون قنداق را به عقد خود در آورد!؟ پس اثر وضعی این اقدام چه می‌شود؟ به این معنا که گرچه این فرد مجازات می‌شود اما ازدواج به قوت خود باقی است. درست هم می‌گفت”.


وی در پاسخ به این سوال که بعضا مطرح می‌شود متخصصین پزشکی قانونی در تشخیص بلوغ عقلانی کودک سطحی عمل کرده و بیشتر بلوغ جسمانی را مد نظر دارند، پاسخ داد: باید متخصصین پزشکی قانونی ما هم آموزش‌های ویژه‌ای ببینند و این مسائل برایشان تشریح شود تا تصمیم درستی بگیرند. ممکن است در برخی استانها معیار تشخیص بلوغ صرفا بلوغ جسمانی باشد که ناقص است چراکه تشخیص بلوغ جسمانی لازم اما کافی نیست.


دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک با اشاره به تصویب قانون حمایت از اطفال و نوجوانان در سال ۹۹، تدوین و تصویب لایحه‌ای جامع در حوزه کودکان و نوجوانان را لازمه رفع ناهماهنگی‌های موجود در قوانین فعلی دانست و افزود: اگرچه این قانون موجب شد گام های بزرگی برداشته شود اما در بسیاری از زمینه ها به ویژه در حوزه مدنی هنوز نیازمند اصلاح قوانین هستیم. رویکرد قانون حمایت از اطفال و نوجوانان بیشتر حمایتی و جرم انگاری برای بزه دیدگی کودکان و نوجوانان است.


عباسی “کودک همسری” را معضلی فرهنگی دانست و خاطر نشان کرد: در برخی استانها شاهد مواردی بودیم که کودکی در سن ۹ سالگی ازدواج کرده و پس از سه سال در حالی که طلاق گرفته، با سه کودک به خانه پدری بازگشته است. این موارد باید به خانواده‌ها اطلاع رسانی شود.

بازداشت سه دختر نوجوان در جوانرود و اقدام به خودکشی یکی از آنها


 نیروهای اطلاعات سپاه در شهرستان جوانرود واقع در استان کرمانشاه سه دختر نوجوان را به نام‌های تارا احمدی ۱۶ ساله، سونیا کریمی ١٤ ساله و پریا فتحی ١٤ ساله را به دلایل نامعلوم و غیرقانونی بازداشت کرده‌اند.

به گفته یک منبع مطلع، نیروهای اطلاعات سپاه این سه دختر را یک روز پس از بازداشت غیرقانونی آزاد کرده‌اند.


این منبع در ادامه گفت: تارا احمدی همان روز آزادی و پس از برگشتن به منزل از طریق حلق‌آویز کردن مبادرت به خودکشی کرده است.


منابع مطلع به هه‌نگاو اعلام کرده‌اند که وضعیت تارا احمدی وخیم و هم‌اینک در بخش ICU بیمارستان “حضرت رسول” جوانرود بستری است.

ناهید کمانگر با وثیقه سنگین آزاد شد


 ناهید کمانگر، زندانی سیاسی اهل کامیاران پس از ۵۲ روز بازداشت با وثیقه سنگین ۵۰۰ میلیون تومانی و موقتاً تا زمان برگزای نشست دادگاه، آزاد شد.


به گفته یکی از نزدیکان خانواده کمانگر، ناهید کمانگر در ایام بازداشت از حق دستری به وکیل و همچنین ملاقات با خانواده‌اش محروم بوده است.


این منبع که به دلایل امنیتی نخواست نامش فاش شود گفت: “نهادهای امنیتی ناهید کمانگر را به عضویت در حزب حیات آزاد کُردستان (پژاک) متهم کرده‌اند”.


ناهید کمانگر روز دوشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۰ (۶ جولای ۲۰۲۱) پس از احضار به اداره اطلاعات کامیاران بازداشت و به بند زنان کانون صلاح و تربیت سنندج منتقل شده بود.


ناهید کمانگر دانشجوی رشته زبان و ادبیات کُردی در دانشگاه کُردستان می‌باشد.


گفتنیست که ناهید کمانگر دختر حسین کمانگر زندانی سیاسی کُرد است که هم‌اکنون دوران محکومیت ۱۵ ساله خود را در زندان مرکزی سنندج سپری می‌کند.


راشد منتظری همسر ناهید کمانگر نیز دی به اتهام عضویت در پجاک به ۱۴ ماه حبس محکوم شده و هم‌اینک در زندان کامیاران دوران محکومیت خود را سپری می‌کند.

صبا کردافشاری با پایان مرخصی به زندان قرچک ورامین بازگشت

 


صبا کردافشاری، فعال مدنی، با پایان ایام مرخصی به زندان قرچک ورامین بازگشت.


خانم کردافشاری در تاریخ ۲۰ مردادماه به مرخصی اعزام شده بود.

صبا کردافشاری فعال مدنی و از مخالفان حجاب اجباری در حالی که بهمن‌ماه ۹۷ پس از محکومیت پیشین خود از بند زنان زندان اوین آزاد شد، در تاریخ ۱۱ خرداد ۹۸ مجددا توسط نیروهای امنیتی در منزل بازداشت و مدتی بعد با پایان بازجویی‌ها به زندان منتقل شد. او نهایتا در تاریخ ۵ شهریورماه ۹۸ توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهام “اشاعه فساد و فحشا از طریق کشف حجاب و پیاده روی بدون حجاب” به ۱۵ سال حبس تعزیری، از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به ۱ سال و ۶ ماه حبس تعزیری ” و از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور” به ۷ سال و ۶ ماه حبس تعزیری و در مجموع به ۲۴ سال حبس تعزیری همراه با محرومیت های اجتماعی دیگر محکوم شد. به دلیل تعدد جرائم و سابقه قبلی، به میزان یک دوم به هر یک از اتهامات اضافه شده است. از این میزان ۱۵ سال زندان به عنوان مجازات اشد در خصوص وی قابل اجرا بود.


محکومیت صبا کردافشاری نهایتا با اصلاح تخلف صورت گرفته قضایی در دادرسی که باعث افزایش دو و نیم برابری میزان محکومیت قابل اجرای او به ۱۵ سال حبس شده بود و همچنین با اعمال قانون کاهش مجازات، ۷ سال و ۶ ماه زندان برای وی قابل اجرا خواهد بود.

خانم کردافشاری در تاریخ ۱۹ آذرماه ۹۹ در حالی که دوران محکومیت خود را در بند زنان زندان اوین سپری می‌کرد، به زندان قرچک ورامین تبعید شد.


صبا کردافشاری متولد ۱۶ تیرماه ۱۳۷۷ است.

شهریور ۰۶، ۱۴۰۰

خودکشی یک دختر ۱۶ ساله در قطور


 یک دختر ۱۶ ساله اهل قطور با هویت “روشنک حسن‌ علی‌لو” اقدام به خودسوزی کرد و به زندگی خود پایان داد.


به گفته یک منبع مطلع، روشنک حسن‌ علی‌لو به دلیل اینکه خواهان ازدواج با پسری بوده که دو سال با وی ارتباط دوستی داشته و آن پسر نیز از ازدواج با وی امتناع کرده اقدام به خودسوزی کرده است.


گفتنی است که جسد روشنک بدون مجوز پزشک قانونی دفن شده است.


با استناد به‌ آمار به ثبت شده از ابتدای سال ۲۰۲۱ تاکنون (کمتر از ۸ ماه)، دست‌کم ۳۵ نوجوان زیر ۱۸ سال در شهرهای مختلف کُردستان به زندگی خود پایان داده‌اند که ۲۰ نفر از آنها دختر بوده‌اند.

عظیمه ناصری به زندان ارومیه منتقل شد


عظیمه ناصری، فعال زن اهل بوکان پس از یک ماه بازداشت و اتمام مراحل بازجویی از بازداشتگاه اطلاعات سپاه ارومیه به بند زنان زندان مرکزی این شهر منتقل‌شد.


به گفته یک منبع نزدیک به خانواده ناصری، این فعال کُرد طی مدت بازداشت از حق دسترسی به وکیل و داروهایش محروم بوده و نهادهای امنیتی عظیمه ناصری را به “اقدام علیه امنیت ملی” از طریق همکاری با یکی از احزاب كُردستانی اپوزسیون حکومت متهم کرده‌اند.


عظیمه ناصری روز سه‌شنبه ۵ مرداد ۱۴۰۰ (۲۷ جولای ۲۰۲۱) توسط نیروهای اطلاعات سپاه در بوکان بازداشت و به ارومیه منتقل شده بود.


این فعال کُرد روز شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۹ (۹ ژانویه ۲۰۲۱) هم‌زمان با شروع موج جدید بازداشت شهروندان کُرد بازداشت شده بود که پس از دو ماه با وثیقه ۵۰ میلیون تومانی و موقتاً آزاد گردید و هنوز نشست دادگاه وی برگزار نشده است. 

بحران آب بر دوش زنان / الهه امانی



برای زنان بحران آب مسئله شخصی است. زیرا دختران و زنان در سطح جهان عمدتا مسئول تهیه آب آشامیدنی سالم، تهیه غذا، بهداشت و نظافت خانواده هستند. زنان و دختران برای تهیه آب با مخاطرات فراوانی مواجه می‌شوند؛ راه‌های طولانی را باید بپیمایند؛ در مواردی مورد تعرض جنسی قرار می‌گیرند و یا به علت مصرف آب ناسالم و زحمت حمل و نقل آب به ویژه در دوران بارداری، جان خود را از دست می‌دهند.


بر اساس برآوردهای سازمان ملل در سطح جهان زنان ۲۰۰ میلیون ساعت در روز صرف تهیه آب می‌کنند و علاوه بر این ساعات، میلیون‌ها زن به دلیل عدم برخورداری از امکانات در منزل، هر روزه باید برای ساعت‌ها وقت برای یافتن مکانی برای نظافت خود صرف کنند. این نیز خود ۲۶۶ میلیون ساعت در کل جهان برآورد می‌شود.


در کل ۷۸۵ میلیون انسان به آب سالم نداشته که دربرگیرنده‌ی یک نفر از ۱۰ انسان جامعه‌ی کنونی است. به طور متوسط یک زن آفریقائی در مناطق غیرشهری روزانه ۶ کیلومتر برای حمل و نقل ۴۰ پوند آب مصرف می‌کند. (۱۶ آوریل ۲۰۲۱) دختران ۶ تا ۱۴ ساله در “بنین” به طور متوسط یک ساعت در روز برای گرد آوردن آب صرف می‌کنند؛ در حالی که در همین گروه سنی پسران تنها ۲۵ دقیقه وقت صرف می‌کنند.


در یک نظرسنجی در تانزانیا نشان داده شد که چنانچه منبع تهیه آب برای دانش‌آموزان دختر ۱۵ دقیقه یا کمتر فاصله داشته باشد، حضور آنان در مدارس ۱۲ درصد بیشتر است. میزان حضور پسران دانش‌آموز به جرات کمتر از فاصله راه برای تهیه آب متاثر است.


در مالاوی زنان ۴ تا ۵ برابر بیشتر از مردان برای تهیه آب وقت می‌گذارند.


در خانواده‌ها دختران زیر ۱۵ سال دو برابر پسران زیر ۱۵ سال مسئولیت تهیه آب را برعهده دارند. تهیه‌ی آب یکی از نمادهای نابرابری جنسیتی است. این نابرابری جنسیتی و مناسبات قدرت با خصوصی‌سازی منابع طبیعی ازجمله آب تعمیق یافته و تاثیرات زیست محیطی کلانی برای جامعه بشری داشته است.


در خلال دو دهه‌ی گذشته این واقعیت که مسئله آب مسئله زنان است، از نظر جهانی مورد قبول واقع شده است؛ علیرغم هشدارهای سازمان ملل، دولت‌ها گام‌های موثری در این زمینه برنداشته‌اند.


در سال ۲۰۰۵ بود که سازمان ملل و کمیسیون زنان سازمان ملل، به موضوع زنان، آب و جنسیت توجه ویژه نمود. سازمان ملل در گزارش‌هایی هشدار داد که تا ۲۰ سال دیگر یعنی تا سال ۲۰۲۵ کنترل روی منابع آب سالم و تازه (آب سطحی و زیرزمینی) یکی از بزرگ‌ترین منابع طبیعی پراهمیت و استراتژیک جهان خواهد شد که نه‌تنها برای ادامه‌ی حیات بلکه امری کلیدی برای توسعه محسوب می‌شود.


کنترل منابع آب، نمادی از قدرت خواهد بود و یکی از دلایل تنش‌های اجتماعی و سیاسی در جهان خواهد شد.


در دهه‌ی اول قرن کنونی سازمان ملل بارها رهنمود داد که سیاست‌ها و استراتژی‌های دولت‌ها در زمینه‌ی آب باید با حساسیت‌های جنسیتی در نظر گرفته شود و مدیریت آب باید بهداشت زنان و دختران را در نظر بگیرد. اکثریت عظیم ۴۰ درصد از جمعیت جهان که از سیستم بهداشتی متناسب برخوردار نیستند، زنان و کودکان هستند.


اما در سطح جهان کمتر از ۵۰ کشور قوانین و سیاسیت‌هایی دارند که به طور مشخص در آنها از مشارکت زنان در زمینه بهداشت و نظافت در روستاها و مدیریت منابع آب صحبت شده است.


زنان و دختران چنانچه دسترسی به آب مورد نیاز خود در منزل داشته باشند و برای نظافت خود و توالت مجبور نباشند محلی امن در ساعاتی که در فضای عمومی ازدحام کمتری وجود دارد پیدا کنند، این امر خود بار آسیبب‌های زیستی را کاهش داده و کیفیت زندگی آنان به طور قابل توجهی ارتقاء خواهد یافت.


هر ساله قریب به یک میلیون مورد مرگ در حین زایمان به علت آلودگی محیط و عفونت‌ها وجود دارد و قریب به ۴۴ میلیون زن باردار با چالش‌های بهداشتی مواجه بوده که آسیب‌های سلامتی زیادی در بر دارد. زنان و دختران در دوران زندگی در هر مرحله به نوعی آسیب‌هایی را که فرایند عدم دسترسی به آب سالم است تجربه می‌کنند. فرایندهایی که ریشه در مناسبات قدرت نابرابر و تعصبات جنسی و جنسیتی در زمینه حقوق انسانی آنان به آب سالم است.


در طفولیت عدم برخورداری از آب آشامیدنی سالم، سلامت آنها را به خطر انداخته؛ در دوران بلوغ، عادت ماهانه و محدودیت‌ها برای نظافت و بهداشت و وقفه در حضور مرتب در مدرسه به علت مسئولیتی که برای تهیه‌ی آب بر دوش دختران است، در جوانی، تهیه آب، فرصت‌های کمتری به زنان جوان برای حضور در بازار کار داده و تهیه آب، امنیت آنها را به مخاطره انداخته و تعرض جنسی، خشونت و فشارهای روانی می‌تواند به زنان جوان وارد کند.


در تجربه مادری، زنان مسئول تهیه‌ی آب برای خانواده بوده، حمل و نقل آب می‌تواند فشارهای فیزیکی بر بدن آنها وارد کرده؛ به ویژه در دوران بارداری، عدم وجود آب سالم، محیط غیربهداشتی مرگ و میر در حین زایمان را فزون‌تر می‌کند. در دوران کهولت نیز، با کاهش توان فیزیکی، عدم دسترسی به آب سالم بسیاری از نیازهای این گروه سنی از زنان را برآورده نمی‌کند.


مبارزات زنان در کشورهای گوناگون نشان می‌دهد که بحران کنونی آب در سطح جهان یکی از مسائل مهم در احقاق حقوق زنان در زمینه‌ی بهداشت و سلامت بوده و زنان با به چالش کشیدن مطالبات پدرمردسالارانه، مشارکت در مدیریت آب را به یکی از مطالبات جدی خود ارتقاء داده‌اند. زنان فمینیست با برخورداری از نگرش‌های اکوفمینیستی به مقابله با نئولیبرالیسم و سیاست‌ها و استراتژی‌های ضد مردمی صاحبان قدرت و ثروت در زمینه‌ی به انحصار درآوردن منابع آب در سطح جهان و تشدید بحران آب برخاسته. بار بحران آب در جهان کنونی، همانند سایر بحران‌ها، در بافت و لایه‌های در هم تنیده تبعیضات گوناگون ملی، جنسی جنسیتی، مذهبی توانائی‌های فیزیکی متفاوت بوده و باید مورد توجه قرار گیرد.


زنان و دختران پناهجو، مهاجر، اقلیت‌های جنسی، زنان و دختران که از نظر اقتصادی در حاشیه قرار دارند و با فقر دست و پنجه نرم می‌کنند، زنان اقلیت‌های اتنیکی و سایر گروه‌ها، بدون شک از تبعیضات پررنگ‌تری در زمینه‌ی حق انسانی خود در زمینه حق دسترسی به آب آشامیدنی و مورد نیاز برای زندگی خود و خانواده خود رنج می‌برند. زنان در کشورهای گوناگون هر روزه بیشتر به نقش خود در مدیریت کنترل منابع طبیعی ازجمله آب و مشارکت در مدیریت و ارائه راهکارهایی برای ترمیم شرایط نابسامان و بحرانی کنونی پی برده و در بسیاری موارد در صف مقدم جنبش‌های اجتماعی در زمینه‌ی محیط زیست هستند. 

فشار نهادهای امنیتی برای اخذ اعترافات اجباری از گلاله مرادی


 با گذشت چهار ماه از بازداشت گلاله مرادی، شهروند اهل پیرانشهر وی کماکان در بند زنان زندان مرکزی ارومیه نگهداری می‌شود و از حق دسترسی به وکیل محروم است.


به گفته یک منبع مطلع از زندان ارومیه، گلاله مرادی طی مدت اخیر بارها به نهادهای امنیتی منتقل و مورد شکنجه و آزار و اذیت قرار گرفته و وی را تهدید کرده‌اند که اگر به آنچه آنها می‌خواهند اعتراف نکند دو فرزند وی را که پیشتر همراه خودش بازداشت شده بودند با احکام سنگین روبرو خواهند کرد.


گلاله مرادی روز شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۰ (۱۷ آوریل ۲۰۲۱)، پس از کشته شدن عثمان حاجی‌حسینی از کادرهای سپاه پاسداران در پیرانشهر، توسط نیروهای اطلاعات سپاه بازداشت و به ارومیه منتقل و پس از ۴۵ روز بازداشت به بند زنان زندان مرکزی ارومیه منتقل شد.


گفتنیست که دو فرزند گلاله مرادی نیز به نام‌های طاهر بزازی (داماد عثمان حاجی‌حسینی) و متین بزازی ۱۴ ساله نیز در همین رابطه بازداشت شده بودند که آنها پس از چندی آزاد شدند.


عثمان حاجی‌‌حسینی شامگاه جمعه ۲۷ فروردین (۱۶ آوریل) در جاده زیویه کشته شد و پس از چند ساعت گروهی که خود “عقاب‌های زاگرس” می‌خوانند، مسئولیت کشه شدن وی را بر عهده گرفتند.

مردی که همسرش را کشت و فرزندشان را فروخت، در کرمانشاه بازداشت شد


 مرد جوان که حدود ۱۱ ماه قبل، در پی اختلافات خانوادگی همسرش را در شهرستان فومن به قتل رسانده بود در کرمانشاه بازداشت شد. متهم پس از بازداشت به فروختن فرزندش در ازای دریافت صد میلیون تومان نیز اعتراف کرد. کودک مذکور هم اکنون پیدا شده و به خانواده بازگشت.

براساس این گزارش، حدود ۱۱ ماه پیش مردی در شهرستان فومن در پی اختلافات خانوادگی در ویلای شخصی خود، اقدام به قتل همسرش به نام راحله کرده و پس از چند روز این حادثه را به خانواده همسرش اطلاع میدهد.


به گفته برادر این زن: «وقتی جسد خواهرم را در ویلا پیدا کردیم دست و پای او بسته بود.»


برادر راحله در مورد دستگیری متهم گفت: متهم چندی پیش در کرمانشاه دستگیر شد و با توجه به اینکه حادثه در استان گیلان رخ داده بود به زندان رشت منتقل شد. او در همان بازجویی اول به قتل خواهرم اعتراف کرد و گفت که فرزندشان را به یک خانواده فروخته است. بررسی های بعدی ما حاکی از این بود که او بابت فروش حلما صد میلیون تومان پول گرفته بود.


وی افزود: متهم در بازجویی ها نشانی فردی را که حلما را به او فروخته بود به ما داد و موفق شدیم وی را پیدا کنیم.

بازداشت ۲ متهم به آزار جنسی زنان در تهران



رئیس پلیس آگاهی تهران در تشریح این پرونده بیان داشت: اوایل مرداد امسال دختر جوانی به پلیس آگاهی مراجعه کرد و گفت: مدتی بود که پسری به صفحه شخصی اینستاگرامم پیام می فرستاد و پیشنهاد ازدواج می داد با اینکه به او گفتم قصد ازدواج ندارم ولی مرد جوان که خودش را “امیر” معرفی کرده بود به ارسال پیام هایش ادامه و در نهایت پس از مدت ها، با او قرار گذاشتم، او با خودروی پژو ۲۰۶ سفید رنگی به محل ملاقات که غرب تهران بود، آمد و من سوار خودرواش شدم.


شاکی ادامه داد: پس از چند دقیقه ای “امیر” پیشنهاد خوردن آبمیوه داد و در کنار خیابان توقف کرد با آنکه در آن اطراف آبمیوه فروشی نبود او از ماشین پیاده شد و بعد از دقایقی با ۲ آبمیوه برگشت. وقتی آبمیوه را خوردم مزه بدی داشت و بعد از آن ناگهان احساس بی هوشی به من دست داد، گفت لحظاتی بعد به هوش آمدم و او را می دیدم که با مرد جوان دیگری مرا مورد آزار و اذیت قرار می دهند و از من رمز کارت عابر بانکم را می خواهند. در همین حالت گیجی بودم که امیر پس از سرقت پول ها، طلاهایم و کارت های عابر بانکم مرا در مقابل خانه مان رها کرد تا سه روز منگ بودم و حال خوبی نداشتم.


رئیس پلیس آگاهی تهران گفت: دختر جوان تنها قربانی پسر پژو سوار نبود، چرا که کارآگاهان با ۲ شکایت مشابه دیگر مواجه شدند که شاکیان این پرونده ها نیز اظهار داشتند با پسر ۲۰۶ سواری در فضای مجازی آشنا شده اند و پس از کشاندن قربانیان در محل قرار آنها را با آبمیوه مسموم بی هوش کرده و نقشه اش را اجرا کرده است. مرد پژو سوار پس از اجرای نقشه خود، قربانیان را در نزدیکی خانه یا محل کارشان رها کرده است.


این مقام پلیسی عنوان کرد: تحقیقات پلیسی برای دستگیری متهمان ادامه داشت تا اینکه در کمتر از یک ماه پس از نخستین شکایت، سکونتگاه امیر در غرب تهران شناسایی و وی بازداشت شد.


وی ادامه داد: متهم در ابتدا منکر جنایات و سرقت از دختران جوان بود اما در مواجه با شاکیان به جرم خود اعتراف کرد و مدعی شد، پسر جوانی به نام “کامران” همدست وی بوده و پس از بیهوش شدن قربانیان با او همکاری می کرده است.


لطفی تصریح کرد: بدین ترتیب کارآگاهان اداره یازدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ پس از هماهنگی های قضائی با بازپرس دادسرای امور جنایی، راهی خانه کامران شده و او را نیز بازداشت کردند.


رئیس پلیس آگاهی تهران با بیان اینکه متهم دوم پرونده منکر همدستی در تجاوز و سرقت بود، اضافه کرد: یکی از شاکیان موفق شد وی را شناسایی کند اما ۲ شاکی دیگر با توجه به بیهوش بودن، موفق به شناسایی وی نشدند.


وی خاطر نشان کرد: تحقیقات برای شناسایی سایر شاکیان احتمالی از سوی کارآگاهان اداره یازدهم معاونت مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی پایتخت ادامه دارد.


لازم به ذکر است در ادبیات عرفی رسانه های دارای مجوز از کلمه آزار و اذیت برای اشاره به تجاوز و اشکال مختلف آسیب های جنسی استفاده می شود.

شهریور ۰۳، ۱۴۰۰

با پایان ایام مرخصی؛ راحله احمدی به زندان اوین بازگشت


 راحله احمدی، فعال مدنی، در پی اتمام ایام مرخصی به زندان اوین بازگشت.


خانم احمدی پیشتر در تایخ ۲۷ تیرماه در پی فوت مادرش جهت شرکت در مراسم خاکسپاری به مرخصی کوتاه مدت اعزام شده بود.

لازم به ذکر است تلاش خانواده این فعال مدنی از روز سه شنبه ۲۲ تیرماه، برای اعزام او به مرخصی و دیدار آخر با مادر سالخورده پیش از مرگ او، بی نتیجه مانده بود. روز شنبه ۲۶ تیرماه، راحله احمدی به دنبال دریافت خبر فوت مادر، دچار فشار عصبی و در نتیجه آن، تشدید درد ناشی از دیسک کمر شد.


پیشتر این فعال مدنی در پی تبعید دخترش صبا کردافشاری به زندان قرچک ورامین با مشکلات پزشکی ناشی از فشار عصبی مواجه و دچار پارگی دیسک شده و برای راه رفتن نیازمند به استفاده از واکر شده است.


راحله احمدی در روزهای پایانی اسفند ۹۹ به مرخصی درمانی اعزام شده و در تاریخ ۲۱ فروردین ماه سال جاری، به دنبال مخالفت مسئولان با درخواست تمدید مرخصی وی جهت درمان، به زندان اوین بازگشته بود.


راحله اصل احمدی، فعال مدنی زندانی و مادر صبا کردافشاری آذرماه ۱۳۹۸ توسط دادگاه انقلاب تهران به ۴ سال و ۲ ماه حبس محکوم شد. بر اساس دادنامه صادره توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری، راحله اصل احمدی از بابت اتهام “اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور از طریق همکاری با رسانه های «معاند»” به ۳ سال و شش ماه حبس و از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی” به ۸ ماه حبس و در مجموع به ۴ سال و ۲ ماه حبس محکوم شده بود. خانم احمدی از بابت اتهام “تشویق به فساد از طریق کشف حجاب در اماکن عمومی و انتشار آن در فضای مجازی” نیز تبرئه شد. از این میزان با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۳ سال و شش ماه حبس تعزیری از بابت اتهام “اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور از طریق همکاری با رسانه های «معاند»” در خصوص خانم احمدی قابل اجرا است. این حکم نهایتا با عدم اعتراض به رای صادره و تسلیم به رای، به ۲ سال و هفت ماه حبس تعزیری تقلیل یافت. خانم احمدی نهایتا در تاریخ ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ پس از حضور در شعبه ۳ اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب تهران بازداشت و جهت تحمل حبس به زندان اوین منتقل شد.

در سال ۹۹؛ ثبت بیش از ۸۱ هزار مورد همسرآزاری در کشور


در سال ۹۹، ۸۰ هزار و ۱۸۷ مورد همسر آزاری جسمی توسط پزشکی قانونی کشور ثبت شده است.


بر اساس این گزارش، سهم زنان از کل معاینات مربوط به مدعیان همسرآزاری جسمانی، ۹۶ درصد (۷۷ هزار و ۹۶ مورد معاینه) و در مقابل سهم مردان ۴ درصد (۲۹۹۱ مورد معاینه) بوده است.


همچنین معاینات مربوط به نزاع و درگیری روانی نیز به ۱۱۲۱ مورد معاینه در سال ۹۹ افزایش یافته است. از این تعداد، ۱۸۲ مورد معاینه به معاینات مدعیان همسرآزاری روانی معطوف می شود که ۱۰ مورد از این ۱۸۲ مورد معاینه، برای مردان مدعی همسرآزاری روانی و ۱۷۲ مورد برای زنان مدعی همسرآزاری روانی انجام شده است.


در واقع ۹۴.۵ درصد از معاینات مدعیان همسرآزاری روانی پزشکی قانونی در سال ۹۹ به زنان معطوف می شود و سهم زنان مدعی همسرآزاری روانی از معاینات انجام شده در این خصوص همانند همسرآزاری جسمی، بیشتر از مردان است.


به طور کلی ۱۶ درصد از تعداد کل معاینات مربوط به نزاع روانی در سال ۹۹ نیز به مدعیان همسرآزاری روانی معطوف می‌شود. 

با پایان مرخصی؛ سهیلا حجاب به زندان قرچک ورامین بازگشت


 سهیلا حجاب، زندانی سیاسی، در پی اتمام ایام مرخصی به زندان قرچک ورامین بازگشت.


به گفته یک منبع مطلع؛ درحالیکه روز گذشته طی یک تماس تلفنی از سوی معاونت قضایی به خانم حجاب اطلاع داده شده بود که مرخصی وی به مدت پنج روز دیگر تمدید شده است، ساعت ۸ شب مجددا تماس گرفته و اطلاع دادند که اطلاعات سپاه ثارلله با مرخصی او مخالفت کرده و باید به زندان بازگردد. به گفته این منبع خانم حجاب در طول ایام مرخصی خود ملزم شده بود تا روزی ۲ بار ساعت ۱۰ صبح و ۵ بعدازظهر با مراجعه به دادستانی و اطلاعات سپاه حضور خود در شهر کرمانشاه را به ثبت برساند.

خانم حجاب پیشتر در تاریخ ۲۳ مردادماه از زندان قرچک ورامین به مرخصی کوتاه مدت اعزام شده بود.


سهیلا حجاب خردادماه ۹۸ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در تاریخ ۲۴ اسفندماه ۹۸ با تودیع قرار وثیقه ۳ میلیارد تومانی تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد.


شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه او را از بابت اتهاماتی ازجمله “تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی، تشویش اذعان عمومی به قصد آشوب و تشکیل گروه غیرقانونی” مجموعا به ۱۸ سال حبس محکوم کرد. با اعمال ماده ۱۳۴، مجازات اشد یعنی ۵ سال حبس تعزیری برای وی قابل اجرا است. (خبرگزاری فارس از رسانه‌های نزدیک به نهادهای امنیتی در تاریخ ۱۷ تیرماه با انتشار گزارشی میزان محکومیت خانم حجاب را ۱۲ سال حبس عنوان کرد).

خانم حجاب، روز شنبه ۳ خردادماه ۱۳۹۹، پس از مراجعه به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست قاضی احمد زرگر و اعلام اینکه حکم او عینا تایید شده، توسط ماموران اطلاعات سپاه بازداشت و جهت تحمل حبس به زندان قرچک ورامین منتقل شد.


آذرماه سال گذشته جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات سهیلا حجاب از بابت پرونده جدیدی که در ایام حبس علیه وی گشوده شده، در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری برگزار شد. اتهامات وی تبلیغ علیه نظام و تشویش اذهان عمومی عنوان شده است. صحبت‌های وی در تماس‌های تلفنی با خارج از زندان و انتشار آن در فضای مجازی از مصادیق این اتهامات عنوان شده بود.


این شهروند پیشتر نیز در دیماه ۹۷ در شیراز بازداشت و پس از تحمل ۵ ماه حبس در زندان عادل آباد شیراز با اعمال عفو آزاد شد.


سهیلا حجاب، مجرد و متولد سال ۱۳۶۹ است.

شهریور ۰۱، ۱۴۰۰

تکاب/ قتل فجیع زن سقزی توسط همسرش


 یک زن جوان با هویت “صبری نعلبندی” ۲۴ ساله توسط همسرش که اهل شهرستان تکاب می‌باشد به قتل رسید.


به گفته یک منبع مطلع، همسر صبری نعلبندی پس از به قتل رساندن وی به دلیل اختلافات خانوادگی به منظور پاکسازی صحنه جرم منزلش را به آتش کشیده و جسد مقتول دچار سوختگی شده است.


گفتنیست که صبری نعلبندی اهل روستای ایرانخواه (ایرانشاه) از توابع شهرستان سقز و مادر یک فرزند می‌باشد. وی که چندی پیش به دلیل اختلافات خانوادگی به منزل پدر و مادرش در سقز بازگشته بود، دو روز پیش به همراه همسرش به منزل خود در شهر تکاب برگشته بود.


جسد صبری نعلبندی جهت کالبد شکافی به پزشک قانونی ارومیه منتقل و تاکنون به خانواده‌اش تحویل داده نشده است.

شکیلا منفرد از زندان قرچک ورامین به مرخصی اعزام شد

 


دوشنبه ۱ شهریورماه ۱۴۰۰، شکیلا منفرد، زندانی سیاسی از زندان قرچک ورامین به مرخصی ۱۵ روزه اعزام شد.


خانم منفرد در تاریخ ۱۲ اردیبهشت‌ماه از زندان اوین به زندان قرچک ورامین تبعید شده بود.

شکیلا منفرد در تاریخ ۱۰ شهریورماه ۱۳۹۹، هنگام خروج از منزل توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و به یکی از بازداشتگاه‌های سازمان اطلاعات سپاه در تهران منتقل منتقل شد. گفته می‌شود بازداشت این شهروند بدون ارائه حکم قضایی صورت گرفته بود. وی در تاریخ ۱۹ شهریورماه ۹۹ با پایان مراحل بازجویی به قرنطینه بند زنان زندان اوین منتقل و نهایتا در تاریخ ۲۴ شهریور با تودیع قرار وثیقه ۴۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد.


جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات شکیلا منفرد، آرشام رضایی و محمد ابوالحسنی از بابت پرونده ای مشترک در تاریخ ۱ بهمن‌ماه ۹۹ در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد. خانم منفرد پس از اتمام جلسه دادگاه توسط ماموران اطلاعات سپاه بازداشت و به زندان منتقل شد.


وی توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهامات “فعالیت تبلیغی علیه نظام و توهین به مقدسات اسلام” به ۶ سال حبس تعزیری و ۴ ماه کار اجباری در جهاد کشاورزی محکوم شد. نهایتا شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران خانم منفرد را به ۴ سال و دو ماه حبس قطعی محکوم کرد.

شکیلا منفرد، متولد ۱۳۷۲ و شهروند ساکن تهران است.

ساعاتی پس از بازداشت؛ آزادی مریم ابراهیم وند در تهران



 مریم ابراهیم وند، کارگردان، تهیه‌کننده سینما و زندانی سابق، شب گذشته پس از ساعاتی بازداشت و بازجویی آزاد شد. خانم ابراهیم وند صبح دیروز در مقابل ساختمان وزارت فرهنگ و ارشاد توسط ماموران اطلاعات سپاه بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده بود.

خانم ابراهیم وند صبح دیروز در مقابل ساختمان وزارت فرهنگ و ارشاد توسط ماموران اطلاعات سپاه بازداشت و مورد بازجویی قرار گرفته بود. به گفته یکی از نزدیکان خانم ابراهیم وند، او جهت پیگیری مجوز فیلم‌های توقیف شده خود به آن محل مراجعه کرده بود.

پیشتر این منبع نزدیک به مریم ابراهیم وند در این خصوص گفته بود: «چند ماه قبل از سوی وزارت ارشاد به خانم ابراهیم وند گفته شده بود که به دنبال دریافت نامه ممنوع الکاری وی از سوی اطلاعات سپاه، امکان دادن مجوز برای فیلم‌های او وجود ندارد.»


مریم ابراهیم وند پیشتر نیز سابقه بازداشت و محکومیت داشته است. وی در شهریورماه ۱۳۹۵ توسط ماموران اطلاعات سپاه بازداشت و پس از ۳۵ روز با تودیع قرار وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی (به صورت وجه نقد) از بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲ الف زندان اوین آزاد شد. خانم ابراهیم وند نزدیک به دو سال بعد در تاریخ ۳۱ تیرماه ۹۷ پس از احضار به شعبه ۴ بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه مجددا بازداشت و به بند دو الف سپاه منتقل شد. او یک ماه بعد پس از پایان بازجویی‌ها با صدور قرار وثیقه ۱۰ میلیارد تومانی به زندان قرچک ورامین منتقل شد و در تاریخ ۲۶ اسفندماه ۹۸ بدون اطلاع قبلی به بند زنان زندان اوین منتقل شد. وی مجددا در تاریخ ۱۷ آبان‌ماه ۹۹ از بند سیاسی زنان زندان اوین به زندان قرچک ورامین منتقل شد.


خانم ابراهیم وند در آبان‌ماه سال گذشته توسط شعبه ۱۰۵۹ دادگاه کارکنان دولت از بابت اتهامات “ساخت فیلم مبتذل، توهین به رئیس جمهور و نشر اکاذیب علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به قصد تشویش اذهان عمومی ” به مجموعا ۱۰ سال حبس محکوم شد. او در بخش دیگر پرونده خود توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به اتهام “تبلیغ علیه نظام” به ۶ ماه حبس حبس محکوم شده که این حکم در رای نهائی در دادگاه کارکان دولت تجمیع شده و وی در مجموع به ۱۰ سال و ۶ ماه حبس محکوم شد. خانم ابراهیم وند نهایتا در تاریخ ۱۱ خردادماه امسال پس از حضور در دادسرای فرهنگ و رسانه از آزادی خود مطلع شده بود.


مریم ابراهیم وند متولد ۱۳۷۰، نویسنده و کارگردان سینما و تهیه کننده فیلم‌های “طنز عشق”، ” ما همه تنهاییم” و “پانسیون دختران” است، از دلایل شهرت وی علاوه بر فعالیت‌های سینمایی و فرهنگی، نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ بود که به عنوان یکی از زنان نامزد برای انتخابات ثبت نام کرد.

مرداد ۳۰، ۱۴۰۰

گزارشی در باره نسرین کیان‌پور زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین


 نسرین کیان‌پور ۳۴ ساله شهروند کُرد اهل بیجار و ساکن سنندج، روز جمعه ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ (۱۸ ژوئیه ۲۰۲۱)، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شده است.


به گفته یک منبع مطلع از زندان اوین، نسرین کیان‌پور برای کار به اقلیم كُردستان رفته ومقامات امنیتی اقلیم کُردستان به دلیل نداشتن مجوز اقامت از طریق مسیر هوایی وی را به تهران دیپورت کرده و در داخل فرودگاه توسط نهادهای امنیتی حکومت ایران بازداشت شده است.


این منبع در ادامه اعلام کرد که، نسرین کیان‌پور توسط نهادهای امنیتی به همکاری با احزاب کُردستانی و حمایت از تروریسم متهم شده و پس از دو هفته بازجویی به بند ۵ زندان اوین منتقل شده است.


با گذشت دو ماه از بازداشت نسرین کیان‌پور وی کماکان در بلاتکلیفی قضایی بسر می‌برد و همچنان در زندان اوین نگهداری می‌شود.

بازداشت یک زن توسط پلیس اطلاعات و امنیت اهواز


 پلیس اطلاعات و امنیت اهواز از بازداشت یک زن به دلیل آنچه “هنجارشکنی” خوانده است خبر داد.

یک شهروند در اهواز به دلیل آنچه که “هنجار شکنی” عنوان شده است، توسط پلیس اطلاعلت و امنیت اهواز بازداشت شد.


پلیس اطلاعات و امنیت اهواز بدون اشاره به هویت این شهروند و جزییات بازداشت مدعی شده است که وی دچار اختلالات روانی بوده و پس از تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی شده است.

مرداد ۲۷، ۱۴۰۰

چرو احمدی پس از اعتصاب خانواده‌اش مقابل اطلاعات دیواندره موقتاً آزاد شد



چرو احمدی فعال مدنی و از مدرسین زبان كُردی پس از اعتصاب اعضای خانواده‌اش مقابل ساختمان اداره اطلاعات دیواندره پس از۱۰ ساعت بازداشت، موقتاً آزاد شد.


به گفته یک منبع نزدیک به خانواده احمدی که به دلایل امنیتی نخواست نامش فاش شود: “ نیروهای اداره اطلاعات از چرو احمدی تعهد کتبی گرفته‌اند که هفته آینده خود را به ستاد خبری اداره اطلاعات سنندج معرفی نماید.”


چرو احمدی مدرس زبان کُردی و از فعالین مدنی کُرد ظهر روز دوشنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۰ (۱۶ آگوست ۲۰۲۱) توسط نیروهای اداره اطلاعات دیواندره بازداشت شده بود و موبایل وی و دیگر از اعضای خانواده‌اش نیز توسط این نیروها ضبط شده بود.


چرو احمدی ۳۰ ساله، اهل دیواندره و ساکن سنندج یکی از مدرسین زبان کُردی است که طی سال‌های اخیر در انجمن فرهنگی ادبی زاگرس مشغول تدریس زبان كُردی بود است.


این فعال کُرد دارای مدرک لیسانس مهندسی شیمی و دانشجوی رشته روزنامه‌نگاری دانشگاه پیام نور سنندج نیز می‌باشد. 

سهیلا حجاب به مرخصی اعزام شد


  سهیلا حجاب، وکیل اهل کرمانشاه که دوران محکومیت پنج ساله خود را در زندان قرچک ورامین سپری می‌کند، پس از ۱۴ ماه حبس به مرخصی کوتاه مدت اعزام شد.


به گفته یک منبع مطلع، این وکیل کُرد که پیشتر نیز در زندان به ویروس کرونا مبتلا شده بود، پس از ١٤ماه حبس به مدت ۷ روز به مرخصی اعزام شده است.


سهیلا حجاب، روز شنبە ٣ خرداد ٩٩ (٢٣ می ٢٠٢٠)، پس از احضار بە شعبە ٣٦ دادگاه تجدید نظر استان تهران و اتمام جلسە دادرسی با تایید حکم ١٨ سال حبس دادگاه بدوی ، در هنگام خروج از ساختمان دادگاه توسط ماموران قرارگاه ثاراللە سپاه پاسداران بازداشت و بە بند زنان زندان قرچک ورامین منتقل شدە است.


روز چهارشنبە ٢٨ اسفند ٩٨ (١٨ مارس ٢٠٢٠)، سهیلا حجاب وکیل دادگستری و از فعالین مدنی کرمانشاه از سوی شعبە ٢٨ دادگاه انقلاب تهران بە ریاست قاضی مقیسە بە تحمل ١٨ سال حبس محکوم شد.


این فعال مدنی بابت اتهامات «تبلیغ علیه نظام»، «اجتماع و تبانی»، «تشویش اذهان عمومی به قصد آشوب»، «تشکیل گروه در راستای حقوق زنان»، و «درخواست رفراندوم و تغییر قانون اساسی» مجموعا به ۱۸ سال زندان محکوم شده است.بر طبق قانون تجمیع احکام، حکم اشد خانم سهیلا حجاب یعنی حکم ٥ سال حبس کە بە اتهام ”اجماع و تبانی“ صادر شدە قابل اجرا می باشد.


سهیلا حجاب روز پنجشنبە ١٦ خراد ٩٨ (٦ ژوئیە ٢٠١٩) پس از هجوم نیروهای اطلاعات سپاه بە منزلش بازداشت و پس از ٨ ماه حبس روز شنبە ٢٤ اسفند (١٤ مارس ٢٠٢٠) با وثیقە سنگین سە میلیارد تومانی و موقتا تا زمان برگزاری دادگاه از زندان اوین آزاد شدە بود.

پایان اعتصاب غذای آتنا دائمی در زندان لاکان رشت



 آتنا دائمی، کنشگر مدنی محبوس در زندان لاکان رشت امروز سه‌شنبه ۲۶ مردادماه به اعتصاب غذای خود پایان داد. خانم دائمی که از روز پنج‌شنبه ۲۱ مردادماه در اعتراض به قطعی مکرر تلفن و مدیریت ناکارآمد زندان اعتصاب غذا کرده بود، پس از برقراری تلفن زندان و آزادی شماری از زندانیانی که آزادیشان در پی عدم حضور ۴ هفته‌ای رئیس زندان به تعویق افتاده بود، صورت گرفته است.


خانم دائمی که از روز پنج‌شنبه ۲۱ مردادماه در اعتراض به قطعی مکرر تلفن و مدیریت ناکارآمد زندان اعتصاب غذا کرده بود، پس از برقراری تلفن زندان و آزادی شماری از زندانیانی که آزادیشان در پی عدم حضور ۴ هفته‌ای رئیس زندان به تعویق افتاده بود، صورت گرفته است.

آتنا (فاطمه) دائمی در تاریخ ۲۹ مهر ۹۳ بازداشت در تاریخ ۲۵ اردیبهشت ۹۴ توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه از بابت اتهامات “اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، تبلیغ علیه نظام و توهین به رهبری” به ۱۴ سال حبس محکوم شد. حکم وی توسط دادگاه تجدیدنظر به ۷ سال تقلیل یافت و نهایتا با اعمال ماده ۱۳۴، ۵ سال آن قابل اجرا بود. خانم دائمی نهایتا در بهمن‌ماه ۹۴ با تودیع قرار وثیقه تا پایان مراحل دادرسی از زندان آزاد شد.


این زندانی سیاسی از آذرماه ۹۵ دوره محکومیت خود را آغاز کرد و سال ۹۷ زمانی که در حال سپری کردن دوران محکومیت خود در بند زنان زندان اوین بود، به همراه گلرخ ابراهیمی ایرایی با گشایش پرونده دیگری مواجه و نهایتا توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ۳ سال و ۷ ماه حبس تعزیری محکوم شد. دادگاه همچنین علاوه بر این هر یک از این دو شهروند را به ۲ سال محرومیت از عضویت در گروه ها و احزاب محکوم کرد. این حکم مدتی بعد در مرحله تجدید نظر بدون تشکیل جلسه دادگاه عینا تائید شد. با اعمال ماده ۱۳۴ مدت ۲ سال و ۱ ماه از این حبس برای هر یک از آنها قابل اجرا است.


خانم دائمی تیرماه ۹۹، همچنین از بابت پرونده‌ای دیگر که برای دومین بار در دوران حبس علیه او گشوده شد توسط شعبه ۲۴ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمدرضا عموزاد به ۲ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد. این پرونده با شکایت وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه علیه وی گشوده شده بود. اسفندماه ۹۹ دیوان عالی کشور درخواست اعاده دادرسی وکلای آتنا دائمی را رد کرد. آتنا دائمی و اعضای خانواده او علاوه بر این نیز بارها با پرونده‌ها و فشارهای امنیتی و قضایی دیگر روبرو بوده اند. آتنا دائمی نهایتا ظهر روز سه‌شنبه ۲۶ اسفندماه ۹۹، با پابند و دستبند از زندان اوین خارج و ساعت ۸ شب از زندان اوین به زندان لاکان رشت تبعید شد.

مرداد ۲۵، ۱۴۰۰

چرو احمدی مدرس زبان كُردی در دیواندره بازداشت شد



 نیروهای اداره اطلاعات دیواندره چرو احمدی، فعال مدنی و مدرس زبان کُردی را در منزلش بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کرده‌اند.


به گفته یک منبع مطلع، دست‌کم ۶ نفر از نیروهای اداره اطلاعات به منزل ایشان هجوم و علاوه بر بازداشت چرو احمدی اقدام به تفتیش منزل و ضبط موبایل و دیگر وسایل شخصی وی از جمله کتاب و جزوه‌هایش کرده‌اند.


این منبع که به دلایل امنیتی نخواست نامش فاش شود به هه‌نگاو گفت: نیروهای اداره اطلاعات علاوه بر ضبط موبایل چرو احمدی موبایل سایر اعضای خانواده‌اش را ضبط و با خود برده‌اند.


تا زمان تنظیم این خبر دلیل یا دلایل بازداشت چرو احمدی و اتهامات مطروحه علیه وی توسط نهادهای امنیتی نامعلوم است. شایان ذکر است این بازداشت نیز بدون هرگونه دستور یا حکم قضایی صورت گرفته است. 


چرو احمدی ۳۰ ساله، اهل دیواندره و ساکن سنندج یکی از مدرسین زبان کُردی است که طی سال‌های اخیر در انجمن فرهنگی ادبی زاگرس مشغول تدریس زبان كُردی بود است.


این فعال کُرد دارای مدرک لیسانس مهندسی شیمی و دانشجوی رشته روزنامه‌نگاری دانشگاه پیام نور سنندج نیز می‌باشد.

وقوع قتل ناموسی در هرسین



 یک زن جوان با هویت سارا پیرزادی توسط پسر عمویش با هویت آرمان پیرزادی به قتل رسید.


به گفته یک منبع مطلع، آرمان پیرزادی دختر عمویش را دوست داشته و به دلیل هر آنچە کە احساس مالکیت بە وی گفتە میشود، پس ازدواج سارا با فرد دیگری با هویت “میلاد جلالی” ۲۵ ساله به منزل آنها مراجعە و با شلیک پنج گلوله سارا را به قتل رسانده و همسر و برادر همسرش را نیز زخمی کرده‌ است.


این منبع در ادامه اعلام کرد که، آرمان پیرزادی ۲۳ ساله پس از به قتل رساندن دخترعمویش به منزل خودشان بازگشتە و خود را حلق‌آویز کرده است.

پس از تحمل ۳ سال حبس؛ ارس امیری تبرئه شد



 -در حالی که ارس امیری، فعال فرهنگی و دانشجوی ایرانی دانشگاه کینگستون و کارمند سابق دفتر شورای فرهنگی بریتانیا، نزدیک به ۳ سال از دوران محکومیت خود را سپری کرده است، حجت کرمانی، وکیل مدافع وی از تبرئه موکلش خبر داد. خانم امیری پیشتر توسط دادگاه انقلاب تهران به ۱۰ سال حبس محکوم و حکم صادره در دادگاه تجدیدنظر عینا تایید شد. وی در شهریورماه ۹۷ جهت تجمل دوران محکومیت خود بازداشت و به بند زنان زندان اوین منتقل شد.


ارس امیری، فعال فرهنگی و دانشجوی ایرانی دانشگاه کینگستون و کارمند سابق دفتر شورای فرهنگی بریتانیا، در پی پذیرش اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور، از اتهامات وارده تبرئه شد.


حجت کرمانی، وکیل مدافع ارس امیری در این خصوص گفت: با درخواست اعاده دادرسی موضوع ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری، احکام صادره علیه خانم ارس امیری توسط ریاست قوه قضاییه، “خلاف شرع بین” تشخیص داده شد و با پذیرش اعاده دادرسی، پرونده جهت رسیدگی به دیوان عالی کشور ارجاع و نهایتاً حکم برائت خانم ارس امیری از اتهام “اداره شبکه براندازی” از طریق کار در بریتیش کانسیل، صادر شد.


صدور حکم برائت ارس امیری در حالی صورت میگیرد که این دانشجوی ایرانی دانشگاه کینگستون بریتانیا سه سال از دوران محکومیت ده ساله خود را در زندان سپری کرده است.


ارس امیری لاریجانی در تیرماه امسال، در پی پذیرش اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور، به صورت موقت و با تودیع قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شد.


وی پیشتر در تاریخ ۲۳ اسفندماه ۱۳۹۶ توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و در تاریخ ۳۱ اردیبهشت‌ماه سال ۹۷ با تودیع وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی از زندان اوین آزاد شد.


خانم امیری در تاریخ ۲۳ اردیبهشت ۹۸ توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، به ریاست ابوالقاسم صلواتی، تحت عنوان اتهام “اداره شبکه براندازی” به ۱۰ سال زندان و دو سال محرومیت‌های اجتماعی از جمله ممنو‌ع‌الکاری و ممنوع‌الخروجی پس از تحمل حبس ده ساله محکوم شد. اتهامی که توسط سخنگوی قوه قضاییه در رسانه های عمومی “جاسوسی” عنوان شد.


این حکم در مردادماه ۹۸ بدون تشکیل جلسه و حضور وکیل، توسط دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد.


این دانشجوی ایرانی دانشگاه کینگستون بریتانیا در تاریخ ۱۶ شهریورماه سال ۹۷ در پی احضار به دادسرای اوین توسط نیروهای امنیتی بازداشت و دو روز بعد به بند زنان این زندان منتقل شد.


ارس امیری، فعال فرهنگی، دانشجوی ایرانی دانشگاه کینگستون، کارمند سابق دفتر شورای فرهنگی بریتانیا (بریتیش کانسیل) و دانشجوی کارشناسی ارشد فلسفه هنر است که در زمینه برگزاری نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های هنری مشترک میان هنرمندان ایران و بریتانیا فعال بوده و با شورای فرهنگی بریتانیا (بریتیش کانسیل) همکاری داشته است.


این شورا که زمانی در ایران نمایندگی مستقل داشت، از فوریه ۲۰۰۹ بعد از احضار کارکنانش به دستگاه‌های امنیتی، فعالیت خود در تهران را متوقف کرد.


یکی از اعضای خانواده امیری پیشتر به رسانه‌ها گفته بود تعاملات فرهنگی ارس امیری با هماهنگی و زیر نظر معاونت‌های مختلف وزارت ارشاد ایران انجام می‌شده است.

اردوی دختران هندبال در سکوت

 


دختران ایران با وجود همه کاستی‌ها و فقر امکاناتی که دارند و در کنار سال‌ها تبعیض و نگاه جنسیتی ورزش ایران، هم‌چنان در رشته‌های ورزشی مبارزه می‌کنند. «ایران‌وایر» هر چهارشنبه به مهم‌ترین رویدادها و حواشی ورزش زنان از دریچه دوربین خودش نگاهی می‌اندازد.


تیم ملی هندبال زنان ایران مرحله جدیدی از اردوی آماده‌سازی خود را پیش از اعزام به مسابقات قهرمانی هندبال زنان آسیا، در تهران و در تالار فدراسیون هندبال برگزار کرد. ۲۵ بازیکن در این مرحله از اردو حضور داشتند و قرار است با صلاح‌دید کادر فنی، نفرات نهایی تا پایان مرداد ۱۴۰۰ انتخاب و به آخرین مرحله از اردوی آماده‌سازی دعوت شوند؛ اردویی که در پایان آن، دختران هندبال ایران بعد از سه سال دوری از میادین بین‌المللی، به مسابقات قهرمانی آسیا اعزام خواهند شد. آن‌ها در صورت کسب عنوان اول تا ششمی، جواز حضور در مسابقات جهانی را نیز کسب خواهند کرد.

ادامه بازداشت عظیمه ناصری و محرومیت وی از داروهایش

 


عظیمه ناصری ، فعال اهل بوکان که دو هفته پیش توسط نیروهای اطلاعات سپاه بازداشت و به یکی از بازداشتگاهای این نهاد امنیتی در ارومیه منتقل شده است، از حق دسترسی به داروهایش محروم شده است.


به گفته یک منبع مطلع و نزدیک به خانواده خانم ناصری، ایشان به دلیل فشار ناشی از بازداشت قبلی دچار بیماری عصبی شده و تحت درمان و نظارت پزشک متخصص بوده که دوباره بازداشت شده است.


این منبع در ادامه اعلام کرد که رگ‌های عصبی عظیمه ناصری از ناحیه هر دو دست دچار مشکل شده و پزشک متخصص به ایشان گفتن است که پس از مصرف دو دوره درمان اگر بهبود نیابد باید مورد عمل جراحی قرار بگیرد.


با این حال طی دو هفته گذشته خانم ناصری علی‌رغم مطلع کردن مسئولین مربوطه از حق دسترسی به داروهایش محروم بوده و در این مدت تنها مسکن به وی طزریق شده و سلامتیش در خطر جدی قرار دارد.


همچنین وی در مدت بازداشت قبلی دچار عفونت چشم شده و از داروها و قطره‌ مخصوصی که توسط پزشک برای وی تجویز شده بود، محروم مانده است.


گفتنیست که عظیمه ناصری روز سه‌شنبه ۵ مرداد ۱۴۰۰ (۲۷ جولای ۲۰۲۱) توسط نیروهای اطلاعات سپاه در بوکان بازداشت و به ارومیه منتقل شده است.

مرداد ۱۷، ۱۴۰۰

قتل یک زن به دست همسرش در مریوان


 جسد یک زن ۴۵ ساله با هویت “منیره قادری” که از هفته گذشته ناپدید شده بود در چاه فاضلاب یکی از باغ‌های اطراف روستای “چور” مریوان کشف شد.


به گفته یک منبع مطلع، منیره قادری اهل روستای “کولان” روز یک شنبه ۱۰ مرداد (۱ آگوست) توسط همسرش با هویت “ابراهیم . ف” به دلیل اختلاف بر سر طلاهایشان به قتل رسیده است. منیره در اثر برخورد شیئی محکم به سرش جانباخته است.


این منبع در ادامه اعلام کرد که ابراهیم پس از قتل منیره میان بستگان خود گفته بود که منیره طلاهای منزلشان را برده و فرار کرده است.


گفتنیست که ابراهیم پس از کشف جسد منیره به قتل همسرس اعتراف کرده است.


با استناد به آمار به ثبت رسیده  تنها طی دو هفته اخیر دست‌کم ۷ زن در شهرهای سنندج، سردشت و مریوان توسط افراد نزدیک خانواده خود به قتل رسیده‌اند.

سنندج، مردی همسر و چهار عضو خانواده همسرش را به قتل رساند

 


در یکی از باغ‌های روستای “خلیفه ترخان” از توابع سنندج یک مرد با هویت “رضا احمدیان” با اسلحه همسر خود “شیلان مندمی” و سه نفر دیگر از اعضای خانواده همسرش را به همراه مالک باغ قتل رسانده است.


به گفته منابع هه‌نگاو حبیب‌الله مندمی پدر شیلان، عایشه اصلانی مادر شیلان و شایان برادر شیلان نیز به قتل رسیدەاند. همچنین مالک باغ با هویت “شورش ولیدی” به قتل رسیده است.


رضا احمدیان پس از قتل این پنج شهروند با همان اسلحه به زندگی خود پایان داده است.


یک منبع مطلع در اینباره به خبرنگار هه‌نگاو اعلام کرد که انگیزه این قتل اختلافات خانوادگی بوده است. گفتنیست که شیلان به دلیل اختلافات خانوادگی همسرش را ترک و به منزل پدر و مادرش برگشته بود.

خراسان رضوی؛ فاطمه سپهری از بازداشتگاه اداره اطلاعات آزاد شد


 فاطمه سپهری، فعال مدنی، از بازداشتگاه اداره اطلاعات آزاد شد.


آزادی خانم سپهری پس از انتقال وی به بیمارستان شریعتی مشهد و درحالی صورت گرفته که وی از روز گذشته به دلیل بیماری در شرایط نامناسبی به سر میبرده است.

بازداشت وی با ضرب و شتم و خشونت همراه بوده و گفته می شود ماموران از شوکر استفاده کرده اند.


فاطمه سپهری و جواد لعل محمدی روز یکشنبه ۱۰ مردادماه، در جریان یک تجمع اعتراضی در حمایت از مردم خوزستان و اعتراض به شرایط کشور در مشهد، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. این تجمع که عصر روز یکشنبه در پارک ملت مشهد برگزار شده بود با ورود نیروهای نظامی و امنیتی به خشونت کشیده شد.


فاطمه سپهری و جواد لعل‌ محمدی، از امضا کنندگان درخواست استعفای رهبر، پیش از این نیز سابقه بازداشت و محکومیت در پرونده خود دارند.


از سوی دیگر هاشم امینی، فعال مدنی ساکن بجستان روز چهارشنبه ۱۳ مردادماه، در پی حضور در دادستانی گناباد بازداشت و به زندان وکیل آباد مشهد منتقل شد. همزمان نصرت بهشتی، فعال مدنی و فرهنگی بازنشسته ساکن مشهد، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.


هاشم امینی، شهروند ساکن بجستان، پیش از این نیز در تاریخ ۲۷ خردادماه توسط نیروهای امنیتی در منزل خود در شهرستان بجستان بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات مشهد منتقل شد. او نهایتا روز پنج‌شنبه ۱۷ تیرماه با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت از بازداشتگاه اداره اطلاعات گناباد در استان خراسان رضوی آزاد شد.


نصرت بهشتی، نیز از امضا کنندگان درخواست استعفای رهبراست که پیش از این نیز سابقه بازداشت در پرونده خود داشته است.

مرداد ۱۴، ۱۴۰۰

سمیه کارگر فعال کُرد اهل ایلام به ۶ سال و ۸ ماه حبس محکوم شد



 فعال کُرد اهل ایلام توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی افشاری به اتهام “مشارکت در اداره گروه غیرقانونی و فعالیت تبلیغی علیه نظام ” به ۶ سال و ۸ ماه حبس تعزیری محکوم شده است.


نشست دادگاه سمیه کارگردر یک پرونده مشترک به همراه ناهید تقوی، بهاره سلیمانی، نازنین محمد‌نژاد، مهران رئوف و الهام صمیمی خرداد ماه امسال برگزار و حکم صادره طی روزهای اخیر به آنها ابلاغ شده است.


بر طبق حکم صادره، ناهید تقوی و مهران رئوف هر کدام به ۱۰ سال و ۸ ماه، نازنین محمدنژاد به بهاره سلیمانی به ۶ سال و ۸ ماه و الهام صمیمی نیز به ۳ سال و ۴ ماه حبس محکوم شده‌اند.


سمیه کارگر روز جمعە ٢٥ مهر ٩٩ (١٦ اکتبر ٢٠٢٠) پس از هجوم نیروهای امنیتی بە منزلش در تهران بازداشت و پس از چهار ماه بازداشت و بازجویی در بند الف زندان اوین به بند ۸ زندان قرچک ورامین منتقل گردید.


این فعال کُرد نهایتاً روز چهارشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ (۲۸ آبریل ۲۰۲۱) پس از بیش از ۶ ماه حبس با وثیقه و موقتاً از زندان آزاد شد.


سمیە کارگر اهل ایلام و ساکن تهران و فارغ التحصیل رشتە فلسفە دانشگاه تبریز است.

تهدید یک زن روزنامه‌‌نگار به قتل توسط اطلاعات روانسر



 اداره اطلاعات روانسر یک جوان را با هویت “بهروز محمدی” احضار و ضمن بازجویی از وی خواهرش را که در اقلیم کُردستان عراق مشغول فعالیت رسانه‌ای می‌باشد تهدید به مرگ کرده‌اند.


شهلا محمدی خواهر بهروز در اینباره به هه‌نگاو گفت: “ نیروهای اداره اطلاعات عکس‌هایی از خودم، همسرم و فرزندم را به برادرم نشان داده و اطلاعاتی را از محل کار و زندگی ما به آنها گفته و در پایان هم گفته‌اند که به زودی جنازه‌های آنها را به نزد شما باز می‌گردانند”.


وی در ادامه اعلام کرد که طی سال‌های گذشته خودم و خانواده‌ام بارها توسط نهادهای امنیتی تهدید شده‌ایم.


شهلا محمدی اهل شهرستان روانسر از توابع استان کرمانشاه است که از سال ۲۰۱۱ به دلیل فعالیت‌های سیاسی به عنوان پناهنده سیاسی به اقلیم کُردستان عراق رفته و آنجا مشغول فعالیت رسانه‌ای می‌باشد.


وی فارغ تحصیل بخش رسانه و ارتباطات دانشگاه سلیمانه بوده و طی سا‌ل‌های اخیر در چندین رسانه کُردی از جمله “زن تی وی” و سایت “ژنها” فعالیت داشته است.


محمد صدیقی همسر وی نیز از فعالین سیاسی می‌باشد که نزدیک به دو دهه است به عنوان پناهنده سیاسی در اقلیم کُردستان زندگی می‌کند.

زیر گرفتن یک زن با ماشین توسط شوهرش در مریوان


 یک مرد در مریوان با هویت “ایوب راه‌پیکر” همسرش “ صبری یزدانپناه” ۲۷ ساله را با اتومبیل خود (پیکان) زیر گرفت. صبری از ناحیه سر، صورت، دست و پا دچار شکستگی شده و پس از یک ماه بستری شدن در مراکز درمانی به منزل پدر و مادرش بازگشته است.


به گفته یک منبع مطلع، صبری در روزی که به وکیلی جهت انجام امور طلاق مراجعه کرده بود، توسط شوهرش در مسیر برگشتن به منزل پدری در حالی که با مادر و دختر خردسالش بوده با اتومبیل مورد حمله قرار گرفته است.


صبری یزدانپناه در اینباره به خبرنگار هه‌نگاو گفت: " من چند ماهی بود که به منزل پدر و مادرم برگشته بودم و درخواست طلاق داده بودم، روز یکشنبه ۱۹ اردیبهشت برادر همسرم پیش ما آمده و از من خواسته تا دست از حق و حقوقم بکشم و در ازای آن شوهرم مرا طلاق دهد. من به شرط اینکه حضانت دخترم را به من بدهد قبول کردم. اما روز بعد که پیش وکیل رفته بودیم همسرم گفت تنها به شرطی حاضر به طلاق می‌شوم که از کلیه حق و حقوق خود و حتی حضانت دخترت دست بکشید و من قبول نکردم”.


یکی از نزدیکان خانواده یزدانپناه در اینباره به هه‌نگاو گفت: “ ایوب راه پیکر سه ماه پس از زیرگرفتن همسرش بازداشت و پس از سه روز با وثیقه ناچیز ۵۰ میلیون تومانی آزاد شده و مدام خانواده همسرش را تهدید می‌کند”.


به گفته این منبع، خانواده یزدانپناه طی روزهای گذشته به شعبه چهارم دادیاری مریوان مراجعه و به قاضی اعتراض کرده‌اند که چرا با این وثیقه کم آزاد شده است. قاضی علی‌رضا فارابی در جواب به آنها گفته است: “آنها زن و شوهر هستند و نباید انتظار داشته باشید که اعدامش کنیم”.


صبری یزدانپناه در ادامه گفت طی هفته اخیر بارها توسط همسرم تهدید شده‌ام و هر روز در کوچه ما در حال رفت و آمد است و مستقیماً مرا به کشتن تهدید کرده و امنیت جانی ندارم.


گفتنیست که صبری یزدانپناه در حالی که تنها ۱۳ سال داشته ناچار به ازدواج با ایوب راه‌پیکار شده است.

منیره عربشاهی از زندان کچویی کرج به مرخصی درمانی اعزام شد


 منیره عربشاهی، فعال مدنی محبوس در زندان کچویی کرج به مرخصی درمانی پنج روزه اعزام شد. خانم عربشاهی در تاریخ ۹ مردادماه، در پی وخامت حال از این زندان به بیمارستان اعزام و روز بعد بدون رسیدگی پزشکی و تنها پس از انجام آزمایش به زندان کچویی کرج بازگردانده شده بود.


چهارشنبه ۱۳ مرداد ۱۴۰۰، منیره عربشاهی، فعال مدنی محبوس در زندان کچویی کرج به مرخصی اعزام شد.


اعزام به مرخصی خانم عربشاهی به صورت استعلاجی و به مدت ۵ روز صورت گرفته است.

خانم عربشاهی در تاریخ ۹ مردادماه، در پی وخامت حال از زندان کچویی کرج به بیمارستان اعزام و یک روز بعد بدون رسیدگی پزشکی و تنها پس از انجام آزمایش از بیمارستان به زندان کچویی کرج بازگردانده شد.


بازگرداندن این فعال مدنی به زندان کچویی کرج به بهانه کمبود تخت، بدون رسیدگی پزشکی و پس از انجام آزمایش صورت گرفته و در شرایطی است که بهداری زندان فاقد امکانات مورد نیاز برای رسیدگی به وضعیت او است. به گفته یک منبع مطلع بر اساس نتایج آزمایشاتی که در بیمارستان از او گرفته شده است، منیره عربشاهی با مشکلات عدیده ای همچون نارسایی کلیوی نیز مواجه شده است.


هرانا هفته گذشته در گزارشی از عدم رسیدگی پزشکی به وضعیت این فعال مدنی زندانی خبر داده بود. این فعال مدنی زندانی با وجود دستور پزشک مبنی بر آزمایش هفتگی و رسیدگی پزشکی تاکنون مورد آزمایش قرار نگرفته بود. به گفته یک منبع مطلع؛ پزشک جراح خانم عربشاهی دستور رسیدگی فوری پزشکی داده و خطر جانی و بروز شوک را مطرح کرده است. این منبع نزدیک به خانواده در این خصوص به هرانا گفته بود: «منیره عربشاهی به دلیل خارج کردن غده تیروئید باید هفته‌ای یکبار آزمایش خون داده و تحت نظر باشد. با این حال از زمان بازگشت به زندان تا امروز به بهانه نبود پزشک مورد هیچگونه رسیدگی قرار نگرفته است. حتی توان صحبت کردن هم ندارد و از ۴ روز قبل هر چیزی که می‌خورد را فورا بالا می‌آورد. جان منیره در خطر است.»


خانم عربشاهی که از تاریخ ۱۳ اردیبهشت‌ماه از زندان کچویی کرج با تودیع قرار وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی به مرخصی درمانی اعزام شده بود، در تاریخ ۱ مردادماه پس از انجام جراحی و تخلیه غده تیروئید به زندان بازگشت.


با وجود اینکه در خصوص گواهی عدم تحمل حبس خانم عربشاهی، علاوه بر پزشکی قانونی، تائید ۳ پزشک معتمد دیگر به لحاظ اداری مورد نیاز است، او پیشتر صرفا توسط یک پزشک ویزیت شده که عدم تحمل حبس را تائید کرده است با این حال خانم عربشاهی جهت ویزیت توسط دو پزشک دیگر تاکنون اعزام نشده بود.


دختر خانم عربشاهی، یاسمن آریانی از مخالفان حجاب اجباری در حالی که در تاریخ ۲۵ بهمن ۹۷ با پایان حبس از بابت محکومیت پیشین خود از زندان اوین آزاد شده بود، در تاریخ ۲۱ فروردین ۹۸ مجددا بازداشت و به بازداشتگاه وزرا در تهران منتقل شد. خانم عربشاهی یک روز پس از او بازداشت و به همراه فرزندش به زندان قرچک ورامین منتقل شدند. آنها نهایتا در تاریخ ۲۲ مرداد ۹۸ از زندان قرچک ورامین به بند زنان زندان اوین منتقل شدند و مجددا در تاریخ ۳۰ مهرماه سال گذشته از بند زنان زندان اوین به زندان کچویی کرج تبعید شدند.


این دختر و مادر زندانی مردادماه ۹۸ توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی محمد مقیسه محاکمه و هرکدام از بابت اتهامات “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی، تبلیغ علیه نظام و تشویق و فراهم نمودن موجبات فساد و فحشا” به ۱۶ سال حبس تعزیری و در مرحله تجدیدنظر هرکدام مجموعا به ۹ سال و ۷ ماه حبس محکوم شدند. با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مجازات اشد یعنی ۵ سال و شش ماه زندان در خصوص هر یک از آنها قابل اجرا است.


 یاسمن آریانی نیز در تاریخ ۱۵ تیرماه از زندان کچویی کرج به مرخصی اعزام و روز سه شنبه ۱۲ مردادماه به زندان بازگشت.

سروناز احمدی از زندان اوین به مرخصی اعزام شد

 دقایقی پیش سروناز احمدی، فعال حقوق کودکان محبوس در زندان اوین به مرخصی درمانی اعزام شد. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان ح...