جستجوی این وبلاگ

تیر ۲۴، ۱۴۰۰

آزادی علی اکبر امینی و نازی اسکوئی از زندان اوین



 علی اکبر امینی، مدیر اجرایی انتشارات «نشر دیگر» روز پنج‌شنبه ۱۷ تیرماه با پایان دوران محکومیت از زندان اوین آزاد شد. در تاریخ ۵ تیرماه نیز نازی اسکوئی، مدیر مسئول این انتشارات به مرخصی متصل به آزادی اعزام شده بود. خانم اسکوئی و همسر وی علی اکبر امینی، در سال ۹۱، هرکدام به یک سال حبس تعزیری محکوم شده بودند. این محکومیت خردادماه امسال با اعمال قانون کاهش مجازات در خصوص هر یک به ۶ ماه حبس تقلیل یافت.


به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز پنج‌شنبه ۱۷ تیرماه ۱۴۰۰، علی اکبر امینی، مدیر اجرایی انتشارات «نشر دیگر» با پایان دوران محکومیت از زندان اوین آزاد شد.


در تاریخ ۵ تیرماه نیز نازی اسکوئی، مدیر مسئول این انتشارات به مرخصی متصل به آزادی اعزام شده بود. یک منبع مطلع در خصوص آزادی این شهروندان به هرانا گفت: «در تاریخ ۳ خردادماه دادگاه برگزار شده و ۱۴ خرداد محکومیت آنان با اعمال قانون کاهش مجازات تعزیری به ۶ ماه زندان کاهش پیدا کرد، با این وجود تا زمان اعزام خانم اسکوئی به مرخصی دادنامه به آنان ارسال نشده بود. آزادی آقای امینی نیز بیش از ۱ ماه پس از پایان دوره محکومیت ۶ ماهه صورت گرفته است.»

خانم اسکوئی، مدیر مسئول انتشارات “نشر دیگر”، و همسر او علی اکبر امینی مدیر اجرایی این انتشارات، در سال ۱۳۹۱، از بابت اتهامات “اقدام علیه امنیت کشور” و “همکاری و عضویت در کانون نویسندگان ایران”، هر یک به یک سال حبس تعزیری محکوم شدند.


همسر وی علی اکبر امینی، در تاریخ ۱۸ آذر ۹۹، بازداشت و جهت تحمل دوران محکومیت خود به زندان منتقل شد. همچنین به نازی اسکوئی که با ارائه‌ دلایل پزشکی آزاد بود، فرصت داده شد تا به پزشکی قانونی مراجعه و در صورت عدم تایید پزشکی قانونی خود را به دادگاه انقلاب معرفی کند. خانم اسکوئی بهمن‌ماه سال گذشته جهت تحمل دوران محکومیت راهی زندان شد.


همچنین مدتی پیش از بازداشت حساب های بانکی خانم اسکوئی و همسر وی مسدود شده بود.


یاشار امینی، فرزند این زوج و مدیر فنی انتشارات “نشر دیگر” نیز در سال ۱۳۸۸، در دفتر این انتشارات توسط ماموران امنیتی بازداشت و از بابت اتهام “همکاری و عضویت در کانون نویسندگان ایران” به یک سال حبس محکوم شده بود.


کانون نویسندگان ایران یک نهاد غیردولتی متشکل از نویسندگان، مترجمان، ویراستاران و بخشی از انجمن جهانی قلم است، این کانون در سال ۱۳۴۷ رسما با هدف تشکل یابی صنفی نویسندگان و مبارزه با سانسور اعلام موجودیت کرد، کانون نویسندگان و اعضای آن از ابتدای تشکیل و به ویژه طی دهه های ۶۰ و ۷۰ با درجات مختلف سرکوب، از سانسور و تعقیب قضایی گرفته تا قتل روبرو بوده اند. محمدجعفر پوینده و محمد مختاری از از جمله اعضای کانون نویسندگان بوده‌اند که در جریان قتل‌های زنجیرهای توسط وزارت اطلاعات به قتل رسیدند

هیچ نظری موجود نیست:

نگهداری نوزاد هفت‌ماهه در اوین؛ بیش از ۴۵۰ روز بلاتکلیفی والدین

 نسیمه اسلام زهی و ارسلان شیخی، متهمان امنیتی سنی‌ مذهب، بیش از ۱۵ ماه است که بازداشت شدند و در بلاتکلیفی بسر میبرند. خانم اسلام زهی به همرا...