جستجوی این وبلاگ

شهریور ۰۹، ۱۴۰۳

به دلیل عدم رعایت حجاب؛ تشکیل پرونده قضایی علیه باران کوثری و رخشان بنی اعتماد


 دادستان تهران علیه باران کوثری، بازیگر سینما و تلویزیون ایران و رخشان بنی اعتماد، کارگردان، فیلمنامه نویس و مستندساز، به دلیل عدم رعایت حجاب در یک نشست هنری، اعلام جرم کرد. این افراد با تشکیل پرونده قضایی در دادسرای عمومی و انقلاب تهران مواجه شده‌اند. به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از میزان، دادستان تهران علیه باران کوثری و رخشان بنی اعتماد اعلام جرم کرد. مرکز رسانه قوه قضاییه اعلام کرد که این افراد به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری در نشست نقد و بررسی یک فیلم، با اعلام جرم داستان تهران و تشکیل پرونده قضایی در دادسرای عمومی و انقلاب تهران مواجه شده‌اند. اخیرا انتشار تصاویری از حضور بدون روسری رخشان بنی اعتماد و فرزندش باران کوثری، در نشست نقد و بررسی فیلم «همیشه کسی گم می شود»، مورد استقبال بسیاری از کاربران صفحات مجازی قرار گرفته بود. پیش از این نیز تسنیم، رسانه وابسته به نهادهای امنیتی، از گشایش یک پرونده قضایی دیگر برای خانم کوثری خبر داده بود. این پرونده در پی حضور بدون حجاب این هنرپیشه سینما و تلویزیون در مراسم تشییع مرحوم حسام محمودی برای وی تشکیل و به مجتمع قضایی ارشاد تهران ارجاع شده بود. در خصوص رخشان بنی اعتماد، کارگردان، فیلمنامه‌ نویس، مستندساز، تهیه کننده و کارآفرین ایرانی نیز گفتنی است، وی در زمستان سال ۱۳۹۸، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و ساعاتی بعد آزاد شد. خانم بنی اعتماد پیش از آن طی فرخوانی از مردم خواسته بود جهت همدردی با خانواده قربانیان سانحه هواپیمای اکراینی در میادین اصلی شهرها تجمع کنند. وی پس از ساعاتی تحت فشار نهادهای امنیتی فراخوان خود را لغو کرده بود.

تصاویری از مراسم خاکسپاری “نازیلا ایرندگانی”، زن کشته شده توسط نیروهای اطلاعات سپاه خاش

 

روز چهارشنبه ۱۷ مرداد ماه ۱۴۰۳، تصاویر دریافتی مراسم خاکسپاری “نازیلا ایرندگانی”، بانوی باردار در روستای مارندگان را با حضور بستگان و معتمدین منطقه نشان می‌دهد که بامداد سه‌شنبه ۱۶ مرداد ماه در پی تیراندازی نیروهای لباس شخصی اطلاعات سپاه پاسداران به سمت خودروی حامل او و خانواده‌اش در سه راهی شهر خاش مورد هدف تیراندازی مستقیم قرار گرفته و با اصابت هفت گلوله جان خود را از دست داده است.


در این تیراندازی نیروهای امنیتی که بدون هشدار قبلی و با شلیک مستقیم صورت گرفته بود علاوه بر نازیلا، کودک پنج ساله او بر اثر شدت جراحات وارده در بیمارستان جان خود را از دست داده‌ و سه تن دیگر از سرنشینان خودرو از جمله یک کودک دیگر وی بشدت مجروح شدند.


نازیلا ایرندگانی (مارندگانی)، ۲۵ ساله فرزند نادر بود و هویت دختر بچه جان باخته، «تینا نصیری» ۵ ساله فرزند شهرام و هویت مجروحین «محمد فاروق نصیری» ۸ ساله فرزند شهرام، و «شهرام نصیری» حدودا ۳۰ ساله و «محمد ایرندگانی» حدودا ۲۹ ساله فرزند احمد، عنوان شده‌اند.


گفتنی است بدنبال این خبر فرمانده انتظامی خاش در گزارشی دروغین و مضحک مدعی درگیری مسلحانه پلیس خاش با سرنشینان یک خودرو پژو که دو فرد قاتل در آن حضور داشته، شده و در ادامه با ادعای عجیب و مضحک در واکنش به کشته و‌ زخمی شدن یک زن و دو کودک عنوان کرده: «در این درگیری مسلحانه فردی مونث که اقدام به تیراندازی به سمت مامورین نموده بر اثر اصابت گلوله فوت شده و همچنین دو فرزند قاتلان دچار جراحت شده‌اند.»


نازیلا ایرندگانی باردار بوده و بهمراه همسر و فرزندان خود با خودرو شخصی بوده که توسط نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران مستقر در سه راهی خاش بدون ایست و هشدار قبلی با شلیک پی در پی وی با اصابت چندین گلوله در دم جان خود را از دست داده و دختر پنج ساله او با اصابت گلوله به صورت در بیمارستان خاش جان خود را از دست داده و پسر هشت ساله و شوهر و یک فرد دیگر با اصابت چند گلوله نیز بشدت مجروح و به بیمارستان منتقل شده‌اند و همسر او شهرام توسط نیروهای اطلاعات سپاه بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شده است.


بر اساس گزارش های جمع آوری شده در سال ٢٠٢٣، تیراندازی های مستقیم نیروهای نظامی باعث کشته و زخمی شدن دستکم ١٢٠ شهروند بلوچ شده است. در بین این موارد ٨٠ نفر جان خود را از دست داده و ۴٠ نفر نیز زخمی شده‌اند که در میان این افراد ٩ کودک و ٣ زن وجود دارد.


 

شهریور ۰۶، ۱۴۰۳

زندان اوین؛ تداوم بلاتکلیفی و محرومیت از حق ملاقات و تماس تلفنی وریشه مرادی


 وریشه مرادی، زندانی سیاسی کُرد و عضو کژار (جامعه زنان آزاد شرق کُردستان)، که ۳۹۱ روز گذشته را در بازداشت به سر برده و بیش از سه ماه است به دستور قاضی صلواتی از حق برقراری تماس و ملاقات با خانواده و وکلای خود محروم مانده است، توسط کمیته انظباطی زندان اوین نیز بدلیل اعتراض به اجرای حکم اعدام رضا رسایی، زندانی سیاسی کُرد به مدت دو ماه دیگر از این حق محروم شده است.


براساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، از تاریخ سه‌شنبه ۱۶ مردادماه ۱۴۰۳ (۶ آگوست ۲۰۲۴)، وریشه مرادی، زندانی سیاسی کُرد اهل سنندج (سنه) به همراه جمعی از زندانیان زن سیاسی زندان اوین توسط کمیته انظباطی این زندان از حق برقراری تماس محروم شده است. ۱۴ مردادماه نیز دومین جلسه دادگاه وریشه مرادی پس از گذشت بیش از یک سال از زمان بازداشتش، بدلیل عدم حضور وی در جلسه دادگاه در اعتراض به صدور حکم اعدام برای پخشان عزیزی و شریفه محمدی به زمانی دیگر موکول شد. پس از اجرای حکم اعدام رضا رسایی، زندانی سیاسی کُرد اهل صحنه و از بازداشت‌شدگان جنبش “ژن ژیان ئازادی” جمعی از زندانیان زن زندان اوین در تاریخ ۱۶ مردادماه دست به اعتراض زدند که به درگیری میان این زندانیان و گارد زندان منجر شد و توسط کمیته انظباطی از حق برقراری تماس و ملاقات محروم شدند. این زندانی سیاسی در تاریخ ۱۴ مردادماه نیز به نشانه‌ی اعتراض به صدور حکم اعدام برای پخشان عزیزی و شریفه محمدی در دادگاه حضور نیافت و وکلای پرونده وی در دادگاه حاضر شده و خطاب به قاضی صلواتی اعلام کرده‌ بودند که موکلشان به نشانه‌ی اعتراض به صدور حکم اعدام برای پخشان عزیزی و شریفه محمدی در دادگاه حاضر نشده است و سپس جلسه دادگاه توسط قاضی صلواتی به زمانی دیگر موکول شد. همچنین، جلسه اول دادگاه این فعال سیاسی کُرد در تاریخ ۲۷ خردادماه ۱۴۰۳ در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به اتهام “بغی” از طریق عضویت در کژار برگزار شده بود که طی این جلسه وریشه و وکلایش اجازه دفاع را نداشتند. این شهروند ۲۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ با دستور قاضی صلواتی برای بازجویی مجدد به مدت سه روز به سلول انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده بود و به همراه پخشان عزیزی در اعتراض به این انتقال به مدت دو روز دست به اعتصاب غذا زده بودند. وریشه مرادی از ۱۷ اردیبهشت‌ماه سال جاری به دستور قاضی صلواتی از حق تماس و ملاقات با خانواده و وکیل‌هایش محروم مانده و وکلای وی تاکنون موفق به دسترسی بە پرونده‌ی وی مطالعه‌ی آن نشده‌اند. این شهروند در بهمن ۱۴۰۲ توسط بازپرس شعبه ۵ دادسرای عمومی و انقلاب تهران به “بغی” از طریق عضویت در حزب حیات آزاد کُردستان “پژاک” متهم شد و پرونده‌ی وی پس از صدور کیفرخواست توسط دادستانی به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی صلواتی ارجاع داده شده بود. وریشه مرادی روز سه‌شنبه ۵ دی ماه ۱۴۰۲، پس از پنج ماه بازداشت در سلول‌ انفرادی از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین، به بند زنان این زندان منتقل شد. وی اواخر مردادماه همان سال، پس از بازجویی و شکنجه در بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج به زندان اوین منتقل شده بود و طی مدت بازداشت تحت شکنجه جسمی و روانی قرار داشته است. قابل ذکر است که، وریشه مرادی، روز سه‌شنبه ١٠ مرداد ماه ١٤٠٢ (اول آگوست ٢٠٢٣)، در مسیر مریوان به سنندج توسط نیروهای امنیتی وزارت اطلاعات ربوده شده بود. وی حین ربایش به شدت مورد ضرب‌وشتم قرار گرفته و بدون رسیدگی پزشکی به بازداشتگاه منتقل شده بود.

کمپین دفاع از شریفه محمدی از انتقال مادر این زندانی محکوم به اعدام به بیمارستان به‌دلیل عارضه قلبی خبر داد

 

کمپین دفاع از شریفه محمدی، روز یکشنبه ۴ شهریور، از ابتلای مادر این زندانی محکوم به اعدام و محبوس در زندان لاکان رشت به عارضه قلبی و انتقال او به بیمارستان خبر داد. بنا بر اعلام کمپین، «مادر زجرکشیده شریفه محمدی تحت فشارها و نگرانی‌ها از وضعیت دخترش دچار عارضه قلبی شده و به بیمارستان منتقل و مدت چند روز بستری شده است.» این کمپین در اطلاعیه‌ای همچنین نوشته است، «مادر شریفه که هنوز او را از حکم اعدام دخترش باخبر نکرده‌اند، نزدیک یک سال است که غم اسارت دختر بی‌گناهش را دارد.» بر اساس این اطلاعیه، این فعال کارگری محبوس در زندان نیز پس از شنیدن خبر بیماری ناگهانی مادرش و انتقال به بیمارستان، «دچار نگرانی و وضع وخیم روحی» شده است. شریفه محمدی در آذرماه سال گذشته بازداشت و ۱۴ تیر ۱۴۰۳ از سوی دادگاه انقلاب اسلامی رشت به اتهام «بغی» به اعدام محکوم شد. این حکم بر اساس اتهام وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی مبنی بر عضویت او در «کو‌مه‌له» صادر شد؛ شریفه محمدی، همسرش سیروس فتحی، و حزب کومه‌له این اتهام رد کرده‌اند. پرونده شریفه محمدی اکنون در دیوان عالی کشور در حال بررسی است.

وقفه پنج ماهه در طرح حمایت از مادران شیرده دهک‌های نیازمند


 مجتبی احمدلو»، مدیرکل بهداشت، بیمه‌های اجتماعی و درمان کمیته امداد گفته است پنج ماه است که اجرای طرح «حمایت از مادران باردار و دارای کودک زیر دو سال در دهک یک تا پنج درآمدی» متوقف شده است. او اعلام کرده بعد از پنج ماه وقفه از ابتدای امسال، به‌تازگی مقرر شده سهمیه فروردین و اردیبهشت‌ (با سرانه ماهانه ۳۵۰هزار تومان) در روزهای آینده و سهمیه خرداد نیز، طی هفته‌های آتی به حساب مادران واریز می‌شود. به نوشته «ایسنا»، براساس این طرح، مادران باردار و شیرده توسط مراکز بهداشتی و درمانی شهرستان‌ها به کمیته امداد معرفی و بعد از کنترل و شناسایی دهک‌ها به صندوق امداد ولایت معرفی می‌شوند، پس از این معرفی، بن کارت غیرنقدی با سرانه ماهانه ۳۵۰ هزار تومان ( حداکثر ۱۲ ماه) در راستای خرید اقلام غذایی از نزدیکترین فروشگاه محل برای آن‌ها صادر می‌شود. احمدلو با بیان اینکه این طرح یکی از مفاد تفاهم‌نامه پنج ساله میان بنیاد مستضعفان و کمیته امداد حمایت از تغذیه مادران باردار و شیرده از سال ۱۳۹۹ است، می‌گوید: «براساس این تفاهم‌نامه تامین اعتبار توسط بنیاد علوی و اجرای آن توسط کمیته امداد با معرفی مادران توسط مراکز بهداشتی و درمانی دانشگاه‌ها در سطح شهرستان‌ها مطابق سهمیه اعلام شده صورت می‌گیرد.» او می‌گوید پس از رایزنی‌های صورت گرفته با بنیاد علوی، تعهد ایجاد شده در سال جاری نیز همانند سال گذشته است، به‌طوری که از حداکثر ۶۰ هزار مادر باردار و شیرده در دهک یک تا پنج درآمدی به مدت ۱۲ ماه حمایت تغذیه‌ای صورت می‌گیرد. مدیرکل بهداشت، بیمه‌های اجتماعی و درمان کمیته امداد گفته است لزوما این مادران از افراد تحت پوشش کمیته امداد نیستند و تامین اعتبار آن از سوی بنیاد علوی تا پایان سال ۱۴۰۳ صورت می‌گیرد. احمدلو همچنین درباره نحوه استفاده از این بن‌کارت‌ها تاکید کرد: »سهمیه هر ماه به حساب مادران واریز می‌شود. استفاده از این کارت‌ها به گونه‌ای است که صرفا می‌توان با این کارت‌ها، کالا خرید کرد. البته برای خرید با فروشگاه خاصی قرارداد نداریم و مادران می‌توانند با مراجعه به نزدیکترین مغازه، اقلام غذایی را خریداری کنند. لازم به ذکر است که بعد از شارژ کارت به شماره موبایل مادران پیامکی جهت اعلام خرید اقلام غذایی ارسال می‌شود.»

مادر مریم آروین: حکم زندان من سه سال تعلیق شده است

 

طیبه نظری»، مادر«مریم آروین»، وکیل جانباخته در جریان اعتراضات سراسری در پیامی در اینستاگرامش خبر بازداشت خود را تکذیب کرد و نوشت حکم زندان و شلاق او سه سال تعلیق شده است. ساعاتی پیش شماری از کاربران شبکه‌های مجازی اعلام کردند خانم نظری به دنبال انتشار ویدیویی حاوی تصاویر حضور بر مزار دخترش دستگیر شده است. طیبه نظری در واکنش به این خبر به شرح برخوردهای دستگاه قضایی جمهوری اسلامی با وی پرداخت و نوشت وی یک هفته بعد از جانباختن دخترش توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی به ۱۵ ماه زندان و شلاق محکوم شده اما این حکم به دلیل وخامت حال جسمانی وی سه سال تعلیق شده است. وی نوشته شکی نیست خانواده‌های جانباختگان هر بار به هر مناسبتی تحت آزار و شکنجه ماموران جمهوری اسلامی قرار می‌گیرند اما در حال حاضر وی آزاد است و مشکلی ندارد. مریم آروین عضو کانون وکلای استان کرمان بود. او ۹ آذر ۱۴۰۱ حین دفاع از موکلانش که از معترضان بازداشتی کرمان بودند، در صحن دادگاه سیرجان بازداشت شد. مقامات قضایی همچنین مادر او، طیبه نظری، را نیز که برای پی‌گیری به آن جا مراجعه کرده بود بازداشت کرده بودند. مریم آروین ۲۱ آذر همان سال به قید کفالت آزاد شد و قرار بود در روزهای بعدی رأی دادگاه برای او صادر شود، اما به طرز مشکوکی درگذشت.مادر مریم آروین بارها در پیام‌های خود تاکید کرده که دخترش در حین بازداشت به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفته و بر اثر عوارض دوران بازداشت جان باخته است.

شهریور ۰۵، ۱۴۰۳

زندانبانان مانع رسیدگی پزشکی به سروناز احمدی و ریحانه انصاری‌نژاد شدند

 

ریحانه انصاری‌نژاد و سروناز احمدی دو زن زندانی که به همراه شمار دیگری از زندانیان بند زنان اوین به صدور حکم اعدام برای پخشان عزیزی و شریفه محمدی و اجرای حکم اعدام رضا رسایی اعتراض کرده بودند، از دسترسی به خدمات درمان محروم شده‌اند. شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان صبح سوم شهریور نوشت بنا بر گزارش‌های ارسالی سروناز احمدی بخاطر فشارها و محرومیت‌های تحمیلی و همچنین عدم رسیدگی پزشکی بر جراحات وارده بر بدنش، صبح امروز دچار حمله عصبی شده است و نیاز فوری به رسیدگی پزشکی دارد، با این حال، مسئولین زندان اجازه دریافت خدمات پزشکی به او را نمی‌دهند. بر اساس همین گزارش وضعیت جسمانی ریحانه انصاری‌نژاد نیز نامساعد است. این شورا گفت «زنان زندان اوین، جهت رسیدگی پزشکی به ریحانه انصاری نژاد دست به اعتراض زده‌اند ولی مسئولین زندان همچنان بی توجه هستند.» زنان زندانی در بند زنان زندان اوین پس از صدور حکم اعدام برای شریفه محمدی و پخشان عزیزی دست به اعتراض جمعی زدند. این اعتراض را زندانبان‌ها با خشونت فیزیکی سرکوب کردند که موجب مجروح شدن چند تن از زندانیان شد. پس از آن نیز چند تن از زندانیان را از دسترسی به تلفن و ملاقات محروم کردند. ریحانه انصاری‌نژاد به حکم دادگاه انقلاب تهران به چهار ماه حبس و محرومیت از فعالیت‌های اجتماعی محکوم شده است. سروناز احمدی نیز که در جریان خیزش ژن، ژیان، ئازادی بازداشت شد، به حکم دادگاه تجدیدنظر به سه سال و شش ماه حبس محکوم شده است.( رادیو زمانه ۳ شهریور ۱۴۰۳)

تداوم اعتصاب مریم مهرابی در زندان دولت آباد اصفهان

 

مریم مهرابی، معلم محبوس در زندان دولت آباد اصفهان و خواهر محمود مهرابی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام از بیست روز پیش کماکان در اعتراض به حکم حبس صادره علیه خود، در اعتصاب بسر میبرد.


به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مریم مهرابی همچنان در اعتصاب بسر میبرد. یک منبع مطلع نزدیک به خانواده خانم مهرابی ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “او از روز پانزدهم مرداد ماه در اعتراض به صدور حکمش در زندان دولت آباد اصفهان دست به اعتصاب غذا زده است. وی به مدت پنج روز در سلول انفرادی نگهداری میشد و از دو هفته پیش به بند عمومی انتقال یافته است. وکیل او در رابطه با صدور حکم شش سال حبس و مجازات های تکمیلی برای خانم مهرابی، درخواست تجدیدنظر کرده است.” این منبع مطلع افزود: همچنین در بخشی دیگر از پرونده، خانم مهرابی از اتهام نشر اکاذیب توسط دادگاه کیفری دو اصفهان تبرئه شده است. او که در تیرماه امسال نیز در اعتراض به تداوم بلاتکلیفی خود در سلول انفرادی چندین روز در اعتصاب غذا بسر برده، دچار بیماری‌های گوارشی شده است و در شایط نامساعد جسمی و روحی بسر میبرد.” مریم مهرابی در تاریخ بیست و نهم خردادماه، توسط نیروهای امنیتی در اصفهان بازداشت شد. وی اخیرا توسط شعبه یکم دادگاه انقلاب اصفهان به ریاست محمدرضا توکلی از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس و از بابت اتهام اغوا یا تحریک مردم به جنگ و کشتار به قصد برهم زدن امنیت کشور به پنج سال حبس، همچنین از بابت مجازات‌های تکمیلی دو سال محرومیت از خدمت و دو سال منع خروج از کشور محکوم شده است. خانم مهرابی پیشتر در اسفند ۱۴۰۱ نیز در حالیکه پیگیر پرونده برادرش محمود مهرابی بود، توسط نیروهای امنیتی در دادسرای شهرستان مبارکه بازداشت و به زندان دولت آباد اصفهان منتقل شد. این شهروند سه روز بعد با تامین قرار از این زندان آزاد شد. وی در شهریور سال گذشته توسط شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری دو شهر مبارکه به هفتاد و چهار ضربه شلاق و سه ماه حبس محکوم شده بود که این حکم به پرداخت جزای نقدی تبدیل شد. مریم مهرابی، معلم و شهروند ساکن اصفهان است. او خواهر محمود مهرابی، زندانی سیاسی است؛ آقای مهرابی در اردیبهشت ماه سال جاری، توسط شعبه پنجم دادگاه انقلاب اصفهان از بابت اتهام “افساد فی الارض” به اعدام محکوم شد، درخواست فرجام‌خواهی در خردادماه امسال در دیوان عالی کشور به ثبت رسید.

الهه کاظمی» پرستاری که به کما رفت! ؛ دلیل این اتفاق | ماجرای تصاویری که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است.


 الهه کاظمی پرستاری در تهران است که به دلیل فشار کاری به کما رفته است . به گزارش همشهری آنلاین، در روزهای اخیر، تصاویری در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است که الهه کاظمی، پرستار بیمارستان لقمان حکیم تهران را در حال اغما نشان می‌دهد. ظاهراً این پرستار به دلیل فشار کار شدید و خستگی مفرط، از پنج روز پیش تاکنون در کما به سر می‌برد. به گفته خانواده‌اش، این پرستار به دلیل حجم بالای کاری و خستگی مفرط، ابتدا بدن درد شدیدی داشته و تحت درمان با سرم قرار گرفته است. او اشاره کرده که به نظر می‌رسد استفاده بیش از حد از داروهای ضد درد باعث از حال رفتن الهه و ورود او به وضعیت اغما شده است. پرستاران بیش از دو هفته است که به فشار سنگین کاری، اضافه‌کار اجباری و دستمزدهای ناچیز اعتراض دارند.

بی‌خبری از سرنوشت ۸ فعال زیست محیطی گیلانغرب و تلاش سپاه برای پرونده سازی علیه آنها

 

ماریا خانی، محسن اسفندیاری، آرش الفتی، جهانگیر آزادی، لطف‌الله پرویز، حمیدرضا رحیمیان، سلمان پرهان، محمد پرویز از فعالان مدنی و زیست‌محیطی گیلانغرب (گیَلان) که اواخر مرداد ماه توسط نیروهای اطلاعات سپاه دستگیر شدند کماکان با بلاتکلیفی در بازداشت بە سر می بردند.


براساس گزارش های رسیدە بە سازمان حقوق بشری هەنگاو، از سرنوشت و محل نگهداری هشت فعال مدنی و زیست‌محیطی کُرد و اهل گیلان‌غرب به نام‌های ماریا خانی، محسن اسفندیاری، آرش الفتی، جهانگیر آزادی، لطف‌الله پرویز، حمیدرضا رحیمیان، سلمان پرهان، محمد پرویز با گذشت بیش از ۱۰ روز از بازداشت اطلاع دقیقی و پیگیری‌های خانواده آنها در این رابطه بی‌نتیجه مانده است.


به گفته اعضای خانواده افراد بازداشت شده: ” سپاە پاسداران قصد دارد با اتهامات واهی علیە این افراد، فعالیت‌های آنان را به هتک حرمت علیه مردم و مقامات، و ارتباط با احزاب مخالف رژیم و سرویس‌های اطلاعاتی خارجی ربط دهد و علیە آنان اقدام بە پروندەسازی نماید. همچنین در این رابطه علیه فعالین سیاسی اهل گیلان‌غرب و ساکن خارج از کشور نیز پرونده سازیهای صورت گرفته است”.


آرش الفتی و محمد پرویز روز پنج شنبه ۲۵ مرداد (۱۵ آگوست) و شش نفر دیگر روز سه‌شنبه ۱۳ مرداد همراه با دو شهروند دیگر که بعدها آزاد شده‌اند به نام‌های علی‌فرج خانی و مصطفی رستمی بازداشت شده بودند.


هه‌نگاو پیشتر گزارش داده بود که، این افراد از همکاران کمپین جمع‌آوری امضا تحت عنوان کمپین “نجات زاگروس” بوده‌اند و شرکت فعالی در کنترل و مهار آتش‌سوزی‌های اخیر جنگل‌های منطقه داشته‌اند


لازم‌ بە ذکر است کە حساسیت نسبت بە فعالین مدنی، فرهنگی و زیست‌محیطی این شهر، بە دنبال مراسم نوروز سال جاری که با حضور بیش از ۳۰ هزار نفر برگزار گردید، شدت گرفته‌است.

شهریور ۰۲، ۱۴۰۳

تمدید قرار بازداشت مژگان سلمان‌زاده شهروند بهایی در زندان ارومیه


 قرار بازداشت موقت مژگان سلمان‌زاده، شهروند بهایی و محقق حوزه مطالعات روانشناسی فیزیولوژیک، در دومین ماه بازداشت وی، بار دیگر تمدید شده است.


بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، اخیراً قرار بازداشت موقت مژگان سلمان‌زاده، شهروند بهایی ساکن تهران برای مدت دو هفته در زندان مرکزی ارومیه تمدید شده است.


مژگان سلمان‌زاده، ٤٧ روز اخیر را با بلاتکلیفی کامل در بازداشت سپری کرده و تاکنون از دلایل بازداشت و اتهامات انتسابی به وی، اطلاعی در دسترس نیست.


این شهروند بهایی، روز پنج‌شنبه ١٤ تیرماه ١٤٠٣ (٤ جولای ٢٠٢٤)، پس از اقامت دوهفته‌ای در شهر ماکو، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.


وی کمی پس از بازداشت، در یک تماس تلفنی نزدیکان خود را مطلع کرد که به بخش عمومی زندان مرکزی ماکو منتقل شده است.

زنان تبریزی حق ورود به ورزشگاه بازی تراکتور – پرسپولیس را ندارند


 با اعلام باشگاه تراکتور، زنان حق ورود به ورزشگاه یادگار شهر تبریز برای تماشای دیدار تیم‌های تراکتور و پرسپولیس را نخواهند داشت. «امیر جابری»، مسئول سامانه بلیت فروشی تراکتور به رسانه‌ها گفته است که زنان حق ورود به ورزشگاه را ندارد و به این ترتیب جایگاه زنان تبریزی در این مسابقه در اختیار هواداران پرسپولیس خواهد بود. او هیچ اشاره‌ای به نهاد، سازمان یا فرد تصمیم گیرنده برای ممنوعیت دوباره حضور زنان در ورزشگاه‌ یادگار تبریز نکرده، اما با قاطعیت گفته است که زنان نباید برای تماشای بازی به ورزشگاه بیایند. براساس قوانین فیفا و کنفدراسیون آسیا، ممانعت از ورود زنان به ورزشگاه‌ها به هر دلیلی خلاف مقررات است. فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی و نهادهای امنیتی تلاش می‌کنند با عادی‌سازی ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه‌ها در برخی از هفته‌های لیگ و بازی‌های مهم، بار دیگر قانون ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه‌ها را به فوتبال ایران برگردانند. فیفا پس از خودسوزی «سحر خدایاری» ملقب به «دختر آبی» تصمیم گرفت اندکی فشارها به فدراسیون فوتبال و حکومت جمهوری اسلامی را برای ورود زنان افزایش دهد. دلیل این تصمیم هم اعتراض‌ها و واکنش‌های بین‌المللی و تلاش زنان ایرانی برای نشان دادن ممنوعیت و محدودیت‌های موجود در فوتبال ایران برای زنان بود. با این وجود فدراسیون فوتبال همچنان در بسیاری از مسابقات، زنان را از ورود به ورزشگاه‌ها منع می‌کند.

انتقال آرمیتا پاویر به سلول انفرادی زندان تبریز؛ رسانه‌های حقوق بشری: همه راههای ارتباطی او قطع شده است


 رسانه‌های حقوق بشری ایران اعلام کردند آرمیتا پاویر، زندانی سیاسی در تبریز از صبح روز ۳۰ مرداد ۱۴۰۳، از بند عمومی به انفرادی منتقل و همه راه‌های ارتباطی با او قطع شده است.به گزارش دادبان او از شهریور ۱۴۰۲ در زندان تبریز تحت شکنجه‌های روحی بوده است و با شدیدترین محدودیت‌ها حبس شده است.


آرمیتا پاویر از فعالان دانشجویی دانشگاه مدنی تبریز، توسط دادگاه انقلاب آذرشهر، با اتهام «توهین به رهبر و تبلیغ علیه نظام»، در مجموع به بیست و دو ماه و هفده روز حبس محکوم شده است.


آرمیتا پاویر، ۲۹ ساله، نخستین بار در روز ۹ آبان ۱۴۰۱ در جریان اعتراضات سراسری بازداشت و روز ۱۷ آذر با قید وثیقه ۲۵۰ میلیون تومانی آزاد شده بود.


بر اساس دادنامه صادر شده از سوی دادگاه انقلاب اسلامی آذرشهر، انتساب اتهام توهین به رهبر، به دلیل «استوری کردن کاریکاتور» علی خامنه‌ای توسط این فعال دانشجویی در اینستاگرام بوده و اتهام «تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی» نیز بر اساس ادعای «لیدری تجمعات غیرقانونی در دانشگاه» و «در معرض نمایش گذاشتن مطالب مورد تشویش اذهان عمومی و تحریک‌آمیز در فضای مجازی و در صفحه شخصی خود» به آرمیتا پاویر نسبت داده شده است.


این فعال دانشجویی، در حالی که اجازه تعیین وکیل و امکان دفاع حقوقی نداشت، به صورت غیرحضوری، محاکمه شد.


قاسم بعدی، وکیل دادگستری، ۱۹ بهمن ۱۴۰۲ به صدای آمریکا گفت اتهاماتی که دادگاه انقلاب اسلامی به آرمیتا پاویر، نسبت داده و او را به نزدیک به دو سال حبس محکوم کرده است، «وجاهت قانونی» ندارد

بند زنان زندان اوین؛ محرومیت پانزده زندانی از تماس و ملاقات


 پخشان عزیزی، الهه فولادی، پریوش مسلمی، نسرین خضری جوادی، زهرا صفایی، نرگس محمدی، سمانه اصغری، آنیشا اسداللهی، محبوبه رضایی، وریشه مرادی، گلرخ ایرایی، ریحانه انصاری نژاد، مریم یحیوی، سارینا جهانی و ساناز یکتا، زندانیان سیاسی محبوس در زندان اوین، از تاریخ شانزدهم مردادماه، به دستور کمیته انضباطی این زندان از برقراری تماس و ملاقات با خانواده محروم هستندبه گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، پانزده زندانی زن محبوس در زندان اوین با محرومیت از تماس و ملاقات مواجه هستند. در تاریخ شانزدهم مردادماه، زندانیان زن زندان اوین پس از اطلاع از اجرای حکم اعدام رضا رسایی، دست به اعتراض زدند که منجر به درگیری میان آنها و گارد زندان شد. همان روز حدود سی تن از این زندانیان به دستور کمیته زندان از برقراری تماس تلفنی و ملاقات با خانواده محروم شدند. سپس این زندانیان به این محرومیتها نیز اعتراض کردند که پس از آن به برخی از این افراد امکان برقراری تماس و ملاقات، داده شد. با اینحال پانزده زندانی کماکان با این محرومیتها مواجه هستند. براساس اطلاعات دریافتی هرانا، پخشان عزیزی و الهه فولادی هر یک به مدت سه ماه، نرگس محمدی، گلرخ ایرایی، سمانه اصغری، آنیشا اسداللهی، محبوبه رضایی، وریشه مرادی و ریحانه انصاری نژاد نیز هر کدام به مدت دو ماه و پریوش مسلمی، نسرین خضری جوادی و زهرا صفایی، مریم یحیوی، سارینا جهانی و ساناز یکتا هر یک به مدت یک ماه از برقراری تماس تلفنی و ملاقات با خانواده محروم شده اند. لازم به ذکر است، برخی از این افراد همانند نرگس محمدی، فعال حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل از تاریخ یازدهم آذر ۱۴۰۲ تاکنون، پخشان عزیزی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام و الهه فولادی از تاریخ شانزدهم تیرماه سال جاری و وریشه مردای دیگر زندانی سیاسی از اواسط اردیبهشت ماه به دستور قاضی ابوالقاسم صلواتی، رئیس شعبه پانزدهم دادگاه انقلاب تهران از ملاقات و امکان برقراری تماس تلفنی با خانواده محروم هستند.

شهریور ۰۱، ۱۴۰۳

اعتصاب غذای سولماز حسن‌زاده در سلول انفرادی زندان مرکزی ارومیه و احضار و تهدید خانواده


 سولماز حسن‌زاده خواهر محمد حسن‌زاده از جان‌باختگان خیزش ژن ژیان ئازادی/ زن زندگی آزادی که در سالروز تولد برادرش در تاریخ ۹ مرداد ۱۴۰۳ توسط نیروهای امنیتی در منزل خانوادگی‌اش بازداشت شد .در هفتمین روز اعتصاب غذای خود در سلول انفرادی زندان مرکزی ارومیه به سر می‌برد. همزمان روز یکشنبه ۲۱ مرداد، دایه عظیمه و احمد حسن‌زاده ، مادر و پدر محمد حسن‌زاده به ستاد خبری اداره اطلاعات بوکان احضار و مورد بازجویی و تهدید قرار گرفته‌اند.بنا به اطلاع شبکه حقوق بشر کردستان، سولماز حسن‌زاده از تاریخ ۱۶ مرداد در اعتراض به ادامه بازداشت خود در سلول انفرادی زندان مرکزی ارومیه دست به اعتصاب غذا زده است. او در این مدت از حق دسترسی به وکیل و ملاقات با خانواده محروم بوده است. در ادامه فشار بر این خانواده دادخواه، روز یکشنبه ۲۱ مرداد، دایه عظیمه و احمد حسن‌زاده، مادر و پدر محمد و سولماز حسن‌زاده به صورت تلفنی به ستاد خبری اداره اطلاعات بوکان احضار و برای چند ساعت مورد بازجویی و تهدید ماموران امنیتی قرار گرفته‌اند. در تاریخ ۹ مرداد ۱۴۰۳، خانواده حسن‌زاده در تدارک برگزاری مراسم سالروز تولد محمد حسن‌زاده بودند که نیروهای امنیتی بدون ارائه حکم قضایی به منزل آنان یورش برده و ضمن ضرب و شتم اعضای خانواده، احمد حسن‌زاده و فرزندش سولماز حسن‌زاده را بازداشت کردند. دایه عظیمه، مادر محمد حسن‌زاده، نیز در جریان یورش نیروهای امنیتی مورد ضرب و شتم قرار گرفت و به بیمارستان قلی‌پور بوکان اعزام شد. نیروهای امنیتی همچنین ضمن بازرسی منزل، وسایل شخصی این خانواده از جمله تلفن و لپ‌تاپ با با خود بردند. روز ۱۰ مرداد، احمد حسن‌زاده با قرار وثیقه ۴ میلیارد تومانی به صورت موقت از زندان این شهر آزاد شد، اما سولماز حسن‌زاده به سلول انفرادی زندان مرکزی ارومیه انتقال یافت. محمد حسن‌زاده در تاریخ ۲۵ آبان ۱۴۰۱ در جریان خیزش ژن ژیان ئازادی / زن زندگی آزادی در بوکان در اثر ضربات چاقو کشته شد. نهادهای امنیتی از بازداشت فردی به اتهام قتل محمد حسن‌‌زاده خبر دادند اما خانواده وی، آن را سناریو نهادهای امنیتی دانسته و حکومت را مسئول کشته شدن فرزندشان می‌دانند. در یک سال گذشته بارها این خانواده دادخواه از سوی نهادهای امنیتی احضار و بازداشت شده‌اند.

عاطفه رنگریز از زندان شاهرود به مرخصی اعزام شد

 

عاطفه رنگریز، فعال حقوق زنان، از زندان شاهرود به مرخصی درمانی اعزام شد. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز سه شنبه سی مرداد ۱۴۰۳، عاطفه رنگریز از زندان شاهرود به مرخصی اعزام شد. خانم رنگریز ضمن انتشار این خبر اعلام کرد که به مدت دو روز به مرخصی درمانی اعزام شده است. عاطفه رنگریز، در تاریخ نوزدهم شهریور ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی در دامغان بازداشت و نهایتاً در تاریخ بیست و نهم مهر ۱۴۰۲، با تودیع وثیقه از زندان شاهرود آزاد شد. این فعال حقوق زنان پس از چندی توسط دادگاه انقلاب شاهرود از بابت اتهام همکاری و عضویت در گروه‌های مخالف نظام به دو سال و هفت ماه و شانزده روز حبس و به اتهام تبلیغ علیه نظام به هفت ماه و شانزده روز زندان محکوم شد. عاطفه رنگریز در تاریخ نهم تیرماه امسال، پس از برگزاری جلسه دادگاه رسیدگی به اتهاماتش در پرونده‌ای دیگر در شعبه اول بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب دامغان بازداشت و به زندان شاهرود منتقل شد. خانم رنگریز پیش از این نیز به واسطه فعالیت های خود سابقه بازداشت و محکومیت را داشته است.

ممنوعیت تماس و ملاقات؛ گزارشی از آخرین وضعیت آنیشا اسداللهی در زندان اوین


 آنیشا اسداللهی، فعال کارگری که دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری می کند، به دستور مقامات ذیربط از برقراری تماس تلفنی و ملاقات با خانواده محروم مانده است. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، آنیشا اسداللهی، فعال کارگری محبوس در زندان اوین از برقراری تماس تلفنی و ملاقات با خانواده محروم مانده است. علی اسداللهی، برادر این زندانی سیاسی ضمن انتشار این خبر اعلام کرد که آنیشا اسداللهی از تاریخ شانزدهم مردادماه، از برقراری تماس تلفنی با خانواده محروم مانده است. همچنین، از شش هفته پیش تاکنون از ملاقات با خانواده و کیوان مهتدی، همسر او که در زندان اوین محبوس است، منع شده است. به گفته آقای اسداللهی، این محرومیتها به دلیل اعتراض آنیشا اسداللهی به صدور حکم اعدام علیه شریفه محمدی و پخشان عزیزی و اجرای حکم اعدام رضا رسایی صورت گرفته است. آنیشا اسداللهی در مرداد سال گذشته، جهت تحمل دوران محکومیت خود راهی زندان اوین شد. خانم اسداللهی پیشتر توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهام “اجتماع و تبانی” به پنج سال حبس تعزیری و به اتهام “تبلیغ علیه نظام” به هشت ماه حبس تعزیری، مجموعا به پنج سال و هشت ماه زندان محکوم شد. این حکم نهایتا توسط دادگاه تجدیدنظر استان تهران تایید و به شعبه یک اجرای احکام زندان اوین ارجاع داده شد. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی پنج سال حبس در خصوص وی قابل اجرا خواهد بود. وی سپس مورخ هشتم اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲، در آستانه روز جهانی کارگر به همراه شماری از فعالین صنفی و کارگری توسط ماموران امنیتی در منزل محمد حبیبی، فعال صنفی معلمان، بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. خانم اسداللهی نهایتا در تاریخ هجدهم اردیبهشت ماه همان سال، با تودیع وثیقه یک میلیارد تومانی از زندان اوین آزاد شده بود. آنیشا اسدالهی، فعال کارگری، معلم و مترجم رسمی سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی پیش از این نیز از بابت فعالیت های خود سابقه بازداشت و برخورد قضایی را داشته است.

مادر نفس حاجی‌‏شریف: ماموران جلوی بینی و دهان دخترم را گرفته بودند


 مریم عباسی»، مادر «نفس حاجی‌‏شریف» دختر ۱۴ساله‌ای که به‌همراه دوستش توسط ماموران گشت ارشاد مورد ضرب‌وشتم قرار گرفت، می‌گوید: «ماموران جلوی دهان و بینی دخترم را گرفته و نفس او بند آمده بود. یکی از عابران خیابان داد می‌زند خانم تو را به خدا ولش کنید، او بچه است، مامور دستش را برداشته و نفس دخترم بیرون آمده است.»


خانم عباسی تاکید کرده: «نمی‌خواستم بچه من نسبت به آدم‌های دورو‌برش انقدر بی‌اعتماد شود. من چطور از این به‌بعد می‌توانم بگویم که حجابش را رعایت کند؟ با این حجم از خشمی که دارد؟»


مادر نفس حاجی‌شریف همچنین می‌گوید که چندروز پیش متوجه شده پرونده از دادسرای نظامی خارج و به بازرسی فاتب رفته است. او اعلام کرد: «مسوولان فراجا هم به من گفته‌اند که پیگیرند، اما هنوز اتفاقی نیفتاده است.»


به نوشته روزنامه «هم‌میهن»، مادر نفس حاجی‌‏شریف درباره ترس و اضطراب دخترش بعد از روز حادثه و اتفاقاتی که آن روز برای دخترش افتاد، گفته است: «او مدام آن‌ روز را در ذهنش مرور می‌کند، وقتی آمدیم خانه، دیدم وضع بدنش چطور است. یکی از خانم‌ها روی زانوی نفس نشسته بود لبه جدول و این خیلی به بدنش آسیب زده بود.

یکی از شاهدان به من گفت که دیده یکی از ماموران، جلوی دهان و بینی دخترم را گرفته و نفس او بند آمده بود و بعد که او داد می‌زند خانم تو را به خدا ولش کنید، او بچه است، دستش را برداشته و نفس دخترم بیرون آمده. یکی از ماموران با زانو، روی گردن او نشسته بود که باعث شده بود کبود شود. همه بدنش کبود بود. دو، سه شب اول که اصلا نمی‌خوابید و فکر می‌کرد ماموران می‌آیند که او را با خود ببرند. همین الان که با شما حرف می‌زنم، دوربین پشت در آپارتمان را روشن کرده است.

صبح که از خواب بیدار می‌شود، دوربین را روشن می‌کند و فکر می‌کند ماموران آمده‌اند. ماموران به او گفته بودند، زندانی‌ات می‌کنیم و…، ترس در وجودش مانده است. گزارش پزشکی قانونی، مهر‌و‌موم بود و نتوانستیم ببینیم. آن عکس‌هایی که منتشر کردم، یک‌ ماه بعد از آن اتفاق بود. هنوز هم جای بعضی زخم‌ها روی صورت و گردنش هست.»


خانم عباسی ادامه داده: «من می‌خواهم این را از آن ماموران بپرسم که چطور دلشان آمد؟ من هنوز باورم نمی‌شود که چنین رفتاری با بچه بکنند؟ از مویش بکشند و ببرند؟ کی ما مردم اینقدر نسبت به هم بی‌رحم شدیم؟ من نمی‌خواستم بچه من نسبت به آدم‌های دور‌و‌برش انقدر بی‌اعتماد شود. من چطور از این به‌ بعد می‌توانم بگویم که حجابش را رعایت کند؟ با این حجم از خشمی که دارد؟»


براساس این گزارش، باوجود همه این اتفاقات، علیه نفس حاجی‌‏شریف، دختری که مورد ضرب و شتم ماموران گشت ارشاد قرار گرفت، پرونده‏‌ای در دادسرای اطفال با شکایت یکی از ماموران زن طرح نور تشکیل شده است. آن مامور دلیل شکایت را، «در رفتن یکی از انگشت‌‏های دست» خود اعلام کرده است.


روز سه‌شنبه ۱۶مرداد۱۴۰۳، سایت «انصاف نیوز» ویدیویی از یک دوربین‌ مدار بسته را منتشر کرده که بازداشت و ضرب‌و‌شتم یک دختر نوجوان ۱۴ ساله‌ به دست ماموران حجاب جمهوری اسلامی را نشان می‌داد.


مریم عباسی، مادر این دختر به انصاف نیوز گفته بود که دخترش در ۱تیر۱۴۰۳ در خیابان وطن‌پور شمالی در تهران مورد ضرب‌و‌شتم قرار گرفته است. پس از آن «محسن کرمی»، دادستان نظامی استان تهران گفت که کار شناسایی و معرفی ماموران حاضر در صحنه انجام شده و آن‌ها به نحو قانونی احضار شده‌اند.


با‌وجود اینکه او گفته بود گزارش و شکواییه‌ای به دادسرای نظامی تهران واصل شده و تحقیقات در دادسرای نظامی آغاز شده است، اما خانم عباسی، مادر نفس حاجی‌شریف می‌گوید که چندروز پیش متوجه شده که پرونده از دادسرای نظامی خارج و به بازرسی فاتب رفته است.


او می‌گوید مسوولان فراجا هم به من گفته‌اند که پیگیرند، اما هنوز اتفاقی نیفتاده است.

پریوش مسلمی به حبس محکوم شد


 پریوش مسلمی، متهم سیاسی محبوس در زندان اوین، توسط دادگاه انقلاب تهران به سه سال و هشت ماه حبس محکوم شد. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، پریوش مسلمی به حبس محکوم شد. بر اساس حکمی که اخیرا توسط دادگاه انقلاب تهران صادر و روز گذشته به خانم مسلمی در زندان ابلاغ شده، وی از بابت اتهام اجتماع و تبانی به دو سال حبس، از بابت اتهام اهانت به رهبری به یک سال حبس و از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به هشت ماه حبس محکوم شده است. یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این متهم سیاسی ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “پریوش در هیچ کدام از جلسات رسیدگی به اتهاماتش اعم از بازپرسی و دادگاه شرکت نکرده بود. او پیشتر به صورت کتبی و شفاهی اعلام کرده بود که این جلسات را به رسمیت نمیشناست و شرکت نخواهد کرد.” این متهم سیاسی در تاریخ هفدهم تیرماه، پس از مراجعه به دادسرای اوین بازداشت و سپس به بند زنان زندان اوین منتقل شده است. پریوش مسلمی در دادسرای اوین از بابت اتهاماتی همچون تبلیغ علیه نظام، اهانت به بنیانگذار و رهبری و اجتماع و تبانی مورد تفهیم اتهام قرار گرفته است. خانم مسلمی، متولد ۱۳۵۷ در فروردین ماه سال جاری، توسط نیروهای امنیتی در شهر نور بازداشت شد. او پس از سه روز از یکی از بازداشتگاه های امنیتی این شهر آزاد شد. پریوش مسلمی پیشتر در شهریورماه ۱۴۰۲، همزمان با سالگرد وفات مهسا امینی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. وی نهایتا یک ماه بعد با تامین قرار کیفری از زندان قرچک ورامین آزاد شده بود.

سروناز احمدی از زندان اوین به مرخصی اعزام شد

 دقایقی پیش سروناز احمدی، فعال حقوق کودکان محبوس در زندان اوین به مرخصی درمانی اعزام شد. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان ح...