جستجوی این وبلاگ

خرداد ۲۷، ۱۴۰۳

دادگاه تجدیدنظر؛ محکومیت سه شهروند بهائی به حبس و مجازات های تکمیلی در شیراز

 


روز چهارشنبه شانزدهم خردادماه، حکم پنج سال حبس تعزیری تحت نظارت پابند الکترونیکی و مجازات تکمیلی سحر محب پور، رکسانا وجدانی و ستاره طعامی، شهروندان بهائی ساکن شیراز، توسط دادگاه تجدیدنظر استان فارس عیناً تایید شد. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سحر محب پور، رکسانا وجدانی و ستاره طعامی به حبس و مجازات های تکمیلی محکوم شدند. یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروندان ضمن تایید این خبر در گفتگو با هرانا گفت: “بر اساس حکمی که روز چهارشنبه شانزدهم خرداد ۱۴۰۳، توسط شعبه ۳۷ دادگاه تجدیدنظر استان فارس به ریاست قاضی کامران زارع صادر و به خانم ها محب پور، وجدانی و طعامی ابلاغ شده است، آنها از بابت اتهاماتی نظیر “اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام”، هر یک به پنج سال حبس تعزیری تحت نظارت پابند الکترونیک تا محدوده ۱۰۰۰ متری محل سکونت، ۵۰ میلیون تومان جریمه نقدی، پانزده سال محرومیت از خدمات اجتماعی، دو سال ممنوعیت خروج از کشور و دو سال ممنوعیت فعالیت در فضای مجازی محکوم شده اند.” این سه شهروند پیشتر در مهرماه ۱۴۰۲، به همراه بهاره قادری، یک شهروند بهائی دیگر توسط نیروهای اداره اطلاعات در شهر شیراز بازداشت شده و چندی بعد با تودیع وثیقه از زندان عادل آباد شیراز آزاد شده بودند. شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد. بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار شهروند بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

خرداد ۲۶، ۱۴۰۳

محرومیت «نجات انورحمیدی» معلم زندانی، از رسیدگی پزشکی


 نجات انور حمیدی، معلم بازنشسته زندانی در زندان سپیدار اهواز کماکان از رسیدگی پزشکی محروم مانده است. بر اساس خبر شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران این معلم که از اسفندماه ۱۳۹۷برای اجرای حکم ۱۵سال حبس در زندان سپیدار اهواز حضور دارد، در طول دوران حبس حتا یک روز مرخصی استعلاجی هم نداشته است. شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران درباره او ‌نوشته است: «این معلم زندانی از اختلال در عملکرد تیروئید، فشار خون، چربی خون و سردرد مزمن رنج می‌برد. او از ناحیه هر دو چشم دچار آب مروارید است که به دلیل عدم رسیدگی دچار خونریزی هم شده است.» این شورا در ادامه «عدم دسترسی زندانیان به خدمات» را «بخشی از شکنجه سیستماتیک حکومت برای آزار و اذیت زندانیان» دانسته که با هدف مرعوب ساختن زندانیان انجام می‌شود. خانم «نجات انورحمیدی‌ کارون» معلم ۶۸ ساله اهل آبادان که از سال ۱۳۹۷ در زندان سپیدار اهواز حضور دارد؛ از ناراحتی شدید قلبی رنج می‌برد. او به تشخیص پزشکان متخصص، باید مورد عمل جراحی قرار بگیرد. اما علی‌رغم درخواست‌های مکرر خانواده‌اش، مقامات زندان از انتقال او به بیمارستان خودداری می‌کنند. این معلم بازنشسته‌ که نزدیک هفت سال است در زندان است، از بیماری‌های متعددی از جمله ناراحتی شدید قلبی، بیماری آرتروز کمر و زانو، تیروئید و ناراحتی چشم در زندان رنج می‌برد. اما سال‌هاست به دلیل بی‌توجهی مسئولان زندان به منظور شکنجه بیشتر بر این زندانی، از اعزام او به مرخصی تاکنون ممانعت شده است. خانم «انورحمیدی کارون» که متولد ۱۳۳۷، ساکن اهواز است، در سال ۹۶ از سوی ماموران اداره اطلاعات بازداشت شد. او پس از بازجویی با قرار وثیقه سنگین تا زمان صدور حکم آزاد شد. اما دادگاه انقلاب اهواز او را به اتهام ا«قدام علیه امنیت ملی» به پنج سال زندان محکوم کرد. ولی در اسفندماه ۹۷ به اتهام «هواداری از سازمان مجاهدین خلق»، دوباره بازداشت و به زندان سپیدار اهواز منتقل شد. در این دوره شعبه چهارم ‌دادگاه اهواز، او و همسرش را به ۱۵سال زندان محکوم کرده است. بر اساس اعلام رادیو فرهنگ گوتنبرگ خانم «انورحمیدی» در سال ۱۳۶۰ هم به اتهام «هواداری از سازمان مجاهدین خلق» بازداشت و مدت دو سال و چهار ماه زندانی بوده است. این در حالی است که او در دفاعیات خود در دادگاه این اتهامات را رد کرده است.

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی نسیمه اسلام زهی، متهم امنیتی در زندان اوین

 


نسیمه اسلام زهی، متهم امنیتی سنی مذهب علیرغم گذشت بیش از ۹ ماه از زمان دستگیری، به صورت بلاتکلیف در بند زنان زندان اوین بسر میبرد.به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نسیمه اسلام زهی کماکان در بازداشت بسر میبرد. بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، خانم اسلام زهی و همسرش که بیش از ۹ ماه است که دستگیر شدند، تاکنون ملاقات حضوری و تماس تلفنی با یکدیگر نداشته اند. همچنین کماکان جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این افراد برگزار نشده است و آنها به صورت بلاتکلیف زندان اوین بسر میبرند. یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروندان ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “نسیمه حدود ۴۰ روز پیش فرزندش را در زندان به دنیا آورد. پیشتر نیز در بازجویی ها به نسیمه گفته بودند که فرزندش به دنیا بیاید همانند فرزند اولش عایشه که زیر دو سال است را به یک خانواده شیعه میسپارند. اما پس از پیگیری ها مشخص شد که فرزندش در یکی از بهزیستی ها نگهداری میشود.” در شهریورماه سال گذشته، خانم اسلام زهی به همراه همسر و فرزندشان در استان سیستان و بلوچستان بازداشت شدند. در گزارشات نیروهای امنیتی عنوان شده است که آنها در زمان بازداشت حامل سلاح بوده اند. خانم اسلام زهی به همراه همسرش در شهریورماه ۱۴۰۲، در دادسرای استان سیستان و بلوچستان به ظن عضویت در گروه ستیزه‌جو داعش تفهیم اتهام شد و سپس به زندان اوین منتقل شدند. نسیمه اسلام زهی، حدودا ۴۰ ساله به مدت سه ماه در یکی از سلولهای انفرادی بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین گذارند و سه ماه نیز در سلولهای چند نفره این بازداشتگاه سپری کرد. نهایتا در تاریخ چهاردهم اسفندماه ۱۴۰۲، به بند زنان این زندان منتقل شد. پیشتر یک منبع مطلع بدون اطلاع از هویت همسر خانم اسلام زهی به هرانا گفته بود: “همسر نسیمه اصالتا از اهالی استانهای کردنشین است، در یکی از اتاق های چند نفره در بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین نگهداری میشود.”

همسر صبا آذرپیک، روزنامه‌ نگار زندانی از سقط جنین او در زندان خبر داد

 


همسر صبا آذرپیک، روزنامه‌نگار زندانی اعلام کرد که استرس ناشی از شرایط زندان باعث شده است که خانم آذرپیک جنین خود را از دست بدهد. به گفته وی، خانم آذربیک روز گذشته با علائم خونریزی شدید از زندان به بیمارستان منتقل شده، اما رسیدگی های پزشکی برای جلوگیری از سقط جنین نتیجه بخش نبوده است. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، صبا آذرپیک، روزنامه‌نگار زندانی به دلیل استرس ناشی از شرایط زندان جنین خود را از دست داد. عطاالله حافظی، همسر این روزنامه نگار با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود اعلام کرد: “دیروز همسرم صبا آذرپیک به دلیل خونریزی شدید از زندان به بیمارستان منتقل شد و بارداری این ماهش را از دست داد. بهمن، بعد از جلسه ۹ ساعته دادگاه نیز، جنین دو ماهه ما سقط شد.” به گفته وی، روز گذشته درخواست رسیدگی و صدور دستور آزادی همسرش جهت ضرورت ادامه روند درمان به قید فوریت با توجه به امکان “وقوع ناباروری دائمی” به ثبت رسیده است. آقای حافظی همچنین خطاب به غلامحسین محسنی اژه ای، رئیس قوه قضاییه نوشته است: “از مسئولین زندان وضعیت حال روحی همسر اینجانب را جویا شوید. حق شهروند مسئول که عمری با فساد مبارزه کرده این نیست. در حالیکه یکشنبه این هفته، روز بازداشت به سرپرست دادسرا مراتب اعلام شد که همسرم نبایستی در محیط استرس‌زا قرار گیرد، علیرغم فرصت یک روزه برای اجرای حکم، با خشونت و آسیب فیزیکی در دادسرا (کبودی دو بازو) به خودرو منتقل و به زندان اعزام شد.” روز یکشنبه بیستم خرداد، مرکز رسانه قوه قضاییه با انتشار گزارشی اعلام کرد که صبا آذرپیک “برای اجرای حکم قطعی قضایی با شکات خصوصی متعدد” بازداشت و راهی زندان شده است. صبا آذرپیک، روزنامه نگار پیشتر از بابت اتهامات پنج فقره نشر اکاذیب، افترا و تهدید در پی شکایت‌ های جداگانه از وی از سوی مجلس شورای اسلامی، محسن دهنوی و زهرا شیخی، نمایندگان تهران و اصفهان و دو شاکی دیگر به دو سال حبس تعزیری، پرداخت جزای نقدی و اعاده‌ حیثیت از شکات از طریق عذرخواهی در یک روزنامه رسمی به انتخاب قاضی و از بابت اتهامات تهدید و پنج فقره اتهام به یک سال حبس تعزیری، پرداخت جزای نقدی و دو سال ممنوعیت فعالیت در فضای مجازی به‌صورت قطعی محکوم شد.

بهاره للهی، کارگردان معترض و از بازداشتی‌های خیزش ۱۴۰۱ در زندان کشته شده است

 


بر اساس گزارش موسسه توانا و صفحه اینستاگرام مسیح علی‌نژاد، بهاره للهی حاجی دلائی، کارگردان سینما و از بازداشت‌شدگان خیزش انقلابی، در زندان کشته شده و بدون اطلاع خانواده‌اش در آرامستان بهشت سکینه کرج به خاک سپرده شده است. بر اساس برخی از گزارش‌ها، این سینماگر زن که پس از خیزش زن‌، زندگی، آزادی به دلیل فعالیت‌هایش به مدت ده روز بازداشت شده بود، اواخر بهمن ۱۴۰۲ مجدداد بازداشت شده بود. صفحه اینستاگرام مسیح علی‌نژاد گزار ش داده که تلفن همراه بهاره للهی از تاریخ ۲۰ بهمن ماه ۱۴۰۲ خاموش شد و پیگیری‌های خانواده‌اش برای یافتن او تا مدت‌ها به جایی نرسید. بر اساس همین گزارش، خانواده للهی تا سه‌ ماه پس از بازداشت و ناپدیدسازی اجباری دخترشان از سرنوشت او بی‌اطلاع بودند و مراجعات آن‌ها به نهادهای مختلف دولتی و امنیتی برای کسب اطلاعی از وضعیت این هنرمند بی‌نتیجه مانده بود. موسسه توانا به نقل از یک منبع نزدیک به خانواده للهی گزارش داد این خانواده ناچار شده‌اند برای دریافت مکان دفن و مشخصات مزار فرزندشان ۱۵ میلیون تومان به عوامل نزدیک به دستگاه امنیتی پرداخت کنند. موسسه توانا گزارش داده ماموران اطلاعاتی خانواده للهی را تهدید کرده‌اند که حق عزاداری برای عزیزشان و اطلاع‌رسانی در این باره را ندارند و این خانواده به امید این‌که بتوانند پیکر فرزندشان را به زادگاهش در آمل منتقل کنند، سکوت کرده‌اند. بهاره للهی، ۴۰ ساله، از دانشگاه سوره مدرک کارشناسی کارگردانی سینما گرفته بود و کارشناسی‌ارشد ادبیات نمایشی را در دانشگاه تربیت‌مدرس خوانده بود. این هنرمند فیلسماز سابقه داوری جشنواره فیلم کوتاه و جشنواره سینمای جوان را در کارنامه خود داشت و در سال‌های اخیر مدرس انجمن سینمای جوانان ایران و همزمان مدرس هنرستان سینمایی سوره بود. لحظه رقصیدن فرفره‌ها، به روایت یک رویا، گفته بودم سیزده نحسه و پژواک‌هایی در اتاق صدا… از جمله فیلم‌های بهاره للهی هستند.

خرداد ۲۴، ۱۴۰۳

زندان لاکان رشت؛ تداوم بازداشت و بلاتکلیفی مهتا صدری

 


مهتا صدری، مدیر مسئول پایگاه خبری تحلیلی گیلان‌ صدر، علیرغم گذشت هفده روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان لاکان رشت بسر میبرد.به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از هیرکانی، مهتا صدری کماکان در زندان لاکان رشت به صورت بلاتکلیف در بازداشت بسر میبرد. این شهروند در تاریخ پنجم خردادماه، در پی واکنش به جانباختن ابراهیم رئیسی، توسط نیروهای اطلاعات سپاه گیلان بازداشت و به این زندان منتقل شد. مهتا صدری، مدیر مسئول پایگاه خبری تحلیلی گیلان‌ صدر است. بعد از ظهر یکشنبه سی‌ام اردیبهشت، هلی‌کوپتر حامل ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران به همراه چند تن از همراهانش از جمله حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه، در جنگل دیزمار در محدوده عمومی میان ورزقان و جلفا، دچار حادثه شد. صبح روز دوشنبه سی و یکم اردیبهشت ماه پس از پیدا شدن محل وقوع سانحه و یافتن لاشه بالگرد حامل ابراهیم رئیسی، خبر درگذشت او و همراهانش توسط رسانه های رسمی اعلام شد.

بازداشت طاهره نوروزی شهروند بهایی ساکن شیراز


 یک شهروند بهایی ساکن شهر شیراز به نام طاهره نوروزی، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز یکشنبه ٢٠ خردادماه ١٤٠٣ (٩ ژوئن ٢٠٢٤)، طاهره نوروزی، مادر دو فرزند خردسال توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. به گفته منابع مطلع، نیروهای امنیتی در حین بازداشت طاهره نوروزی، منزل این شهروند را مورد تفتیش قرار داده و برخی وسایل شخصی او همچون کامپیوتر و تلفن همراه را نیز ضبط کردند. تا زمان تنظیم این خبر از دلایل بازداشت، مکان نگهداری و اتهامات انتسابی به طاهره نوروزی، اطلاع دقیقی دردسترس نیست.

سنندج؛ سمیه شفیعی، در پی فشار و تهدید مسئولین دانشگاه اقدام به خودکشی کرد

 

سمیه شفیعی، اهل سنندج و دانشجوی ترم آخر دانشگاه علوم پزشکی کُردستان، پس از فشار و تهدید‌های مکرر مدیرگروه و رییس دانشکده بهداشت اقدام به خودکشی کرد.


وضعیت این دانشجو وخیم گزارش شده است. بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز دوشنبه ٢١ خردادماه ١٤٠٣ (١٠ ژوئن ٢٠٢٤)، سمیه شفیعی، ٢٤ ساله و دانشجوی رشته بهداشت محیط، از بالای یک ساختمان نیمه‌کاره در حوالی دانشکده بهداشت سنندج خود را به پایین پرت کرده و دست به خودکشی زده است. به گفته یکی از دانشجویان این دانشگاه، سمیه شفیعی بر سر دوره کارآموزی با مدیرگروه رشته بهداشت محیط، مشاجره لفظی داشته و پس از آن، نیز توسط رئیس دانشکده برای حذف ترم جاری تحصیلی، تحت فشار قرار گرفته بود. سمیه شفیعی در حال حاضر، جهت رسیدگی پزشکی به بیمارستان منتقل شده است و آخرین وضعیت وی، نگران‌کننده گزارش می‌شود. 

خرداد ۱۷، ۱۴۰۳

خشونت خانگی؛ زنی در تبریز توسط همسرش به قتل رسید

 

خبرگزاری هرانا – مرد میانسالی در تبریز، زنش را با سیم شارژر خفه کرده و او را به قتل رساند. متهم پس از این اقدام، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.


به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، مردی در تبریز، همسرش را به قتل رساند.



بر اساس این گزارش، پس از شنیده شدن صداهای داد و فریاد در یکی از ساختمان های شهرک اندیشه تبریز، ماشین پلیس در محل حاضر میشود.



بازپرس ویژه قتل به همراه کارآگاهان تیم جنایی وارد خانه شده و با جسد زن میانسال روبرو شدند.



بازپرس پس از بررسی های به عمل آمده، علت خفه کردن زن را از مرد میانسال جویا میشود و او تنها به گفتن جمله “با سیم شارژر او را خفه کردم” بسنده میکند.



متهم پس از این اقدام بازداشت و جهت سیر مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی شد.


خشونت خانگی؛ یک زن در شهرستان نظرآباد توسط همسرش به قتل رسید

 


خبرگزاری هرانا – امروز سه‌شنبه پانزدهم خردادماه، مردی سی‌وچهار ساله در شهرستان نظرآباد همسرش را به دلیل اختلافات خانوادگی با ضربات وارده به سرش به قتل رساند. متهم پس از این واقعه بازداشت و روانه زندان شد.


به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از برنا، مردی در شهرستان نظرآباد همسرش را به قتل رساند.


رئیس پلیس آگاهی استان البرز در این خصوص گفت: ظهر امروز در پی اعلام مرکز فوریت های پلیسی ۱۱۰ مبنی بر وقوع یک فقره فوت مشکوک در شهر نظرآباد، عوامل پلیس آگاهی به محل وقوع حادثه اعزام شدند.


حکمت اله شجاعی در ادامه گفت: با حضور ماموران در محل حادثه مشخص شد که مردی سی و چهار ساله به دلیل اختلافات خانوادگی همسرش را با ضرباتی که به سرش وارد کرده به قتل رسانده است.


به گفته این مقام قضایی، پس از این رویداد متهم بازداشت و با تشکیل پرونده ضمن تحویل به مرجع قضائی، راهی زندان شد.

یک دختر ۱۳ ساله در بوکان دست به خودکشی زد

 


خبرگزاری هرانا – روز دوشنبه چهاردهم خردادماه، یک دختر ۱۳ ساله در بوکان از طریق حلق آویز کردن دست به خودکشی زد و جان خود را از دست داد.


به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کردپا، روز دوشنبه چهاردهم خرداد ۱۴۰۳، یک دختر نوجوان در بوکان دست به خودکشی زد.


هویت وی “نیان رستگار، ۱۳ ساله و اهل شهرستان بوکان” گزارش شده است.


این نوجوان از طریق حلق آویز کردن خود دست به این اقدام زده و به زندگی خود پایان داده است.


در این گزارش به دلایل و انگیزه وی از این اقدام اشاره ای نشده است.

خرداد ۱۵، ۱۴۰۳

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی مریم (مرضیه) خلیلی پس از ۸۱ روز


 مریم خلیلی، فعال مدنی ۲۴ ساله، علیرغم گذشت نزدیک به سه ماه از زمان دستگیری همچنان در بلاتکلیفی به سر می‌برد. به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، خانم خلیلی روز پنجشنبه ۲۴ اسفندماه ۱۴۰۲ توسط نیروهای امنیتی در اصفهان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. تاکنون هیچ اطلاعی از دلایل بازداشت، محل نگهداری و وضعیت این فعال مدنی در دسترس نیست. خانواده و نزدیکان خانم خلیلی از نهادهای امنیتی و قضایی خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط او و همچنین روشن شدن دلایل بازداشت و برخورد با متخلفان هستند. بلاتکلیفی در بازداشت به وضعیتی اطلاق می‌شود که در آن فرد از دلایل بازداشت، اتهامات انتسابی، مدت زمان حبس و سرنوشت نهایی خود بی‌اطلاع است. این امر می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی از جمله نقص قوانین و رویه‌های قضایی، سوءاستفاده از قدرت توسط مقامات، یا بی‌توجهی به حقوق بازداشت‌شدگان باشد.

روزنامه «تلگراف»: بازداشت نسرین روشن شهروند ایرانی- بریتانیایی به دلیل دیدار با شهبانو فرح پهلوی

 

در پی انتشار اخباری مبنی بر تعرض جنسی به همسر یکی از زندانیان سیاسی در زندان قزلحصار کرج توسط دو مامور زن، هویت این افراد به عنوان “فاطمه سادات رسول” و “زهرا سادات رسول” احراز شد.به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، گفته می‌شود این دو مامور که از اقوام نزدیک “سادات رسول” رئیس حفاظت زندان قزلحصار هستند، به بهانه بازرسی، اقدام به تعرض جنسی و تحقیر همسر این زندانی سیاسی کرده‌اند. علاوه بر این دو نفر، “اسدالله سادات رسول” دیگر از اقوام رئیس حفاظت نیز در بخش بازرسی خانواده زندانیان مشغول به کار است و گفته می‌شود در آزار و اذیت خانواده زندانیان نقش دارد. حضور گسترده اعضای خانواده رئیس حفاظت در بخش بازرسی زندان، سوالاتی را در مورد نحوه ورود مواد مخدر به این زندان ایجاد کرده است. در فیلمی که هفته گذشته توسط زندانیان واحد یک زندان قزلحصار به بیرون فرستاده شده، “سادات رسول” رئیس حفاظت زندان مشاهده می‌شود. منابع موثق خبر می‌دهند که وی بیش از ۹ سال است که در این مقام مشغول به کار بوده و علاوه بر دو خواهر خود، تعداد زیادی از اعضای خانواده و بستگان نزدیک خود را نیز در این زندان استخدام کرده است. گزارش شده که طی سال‌های اخیر، شکایات و اعتراضات متعددی از سوی زندانیان و خانواده‌های آنها در خصوص رفتارهای غیرانسانی و توهین‌آمیز این فرد و اقوامش به بازرسی سازمان زندان‌ها و قوه قضاییه ارائه شده، اما تاکنون هیچ نتیجه‌ای در پی نداشته است. روزنامه «تلگراف» روز یکشنبه دوم ژوئن (۱۳ خرداد) گزارش داد، نسرین روشن شهروند دوتابعیتی ایرانی- بریتانیایی به «اتهام» دیدار با شهبانو فرح پهلوی و همچنین شرکت در تجمعات مخالفان حکومت در اعتراض علیه قتل حکومتی مهسا امینی که در بازداشت پلیس امنیت اخلاقی [گشت ارشاد اسلامی] جان باخت، در ایران بازداشت شده است. آرش آسیابی همسر نسرین روشن می‌گوید که وی «در بریتانیا زندگی می‌کند و ۲۵ سال پیش، بعد از مهاجرت از ایران، تابعیت بریتانیا را گرفت. او برای دیدار با یکی از بستگانش که حالش خوب نبود به ایران رفت و وقتی قصد خروج از کشور داشت در فرودگاه بازداشت شد.» این شهروند دوتابعیتی از حدود ۲۰۰ روز پیش در ایران زندانی شده و دوران سه سال حبس خود را در زندان اوین می‌گذراند. روزنامه تلگراف می‌نویسد، نسرین روشن به همراه یکی از آشنایان خود به نام سارا تبریزی (۲۱ ساله)، در نوامبر گذشته در فرودگاه «خمینی» تهران بازداشت شد. سارا تبریزی با قرار وثیقه آزاد شده بود اما چند روز بعد از آزادی به دلیلی نامعلوم درگذشت!

فاطمه و زهرا سادات رسول، دو مامور زن زندان قزلحصار که به همسر زندانی سیاسی “تعرض جنسی” کرده بودند، احراز هویت شدند


 در پی انتشار اخباری مبنی بر تعرض جنسی به همسر یکی از زندانیان سیاسی در زندان قزلحصار کرج توسط دو مامور زن، هویت این افراد به عنوان “فاطمه سادات رسول” و “زهرا سادات رسول” احراز شد. به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، گفته می‌شود این دو مامور که از اقوام نزدیک “سادات رسول” رئیس حفاظت زندان قزلحصار هستند، به بهانه بازرسی، اقدام به تعرض جنسی و تحقیر همسر این زندانی سیاسی کرده‌اند. علاوه بر این دو نفر، “اسدالله سادات رسول” دیگر از اقوام رئیس حفاظت نیز در بخش بازرسی خانواده زندانیان مشغول به کار است و گفته می‌شود در آزار و اذیت خانواده زندانیان نقش دارد. حضور گسترده اعضای خانواده رئیس حفاظت در بخش بازرسی زندان، سوالاتی را در مورد نحوه ورود مواد مخدر به این زندان ایجاد کرده است. در فیلمی که هفته گذشته توسط زندانیان واحد یک زندان قزلحصار به بیرون فرستاده شده، “سادات رسول” رئیس حفاظت زندان مشاهده می‌شود. منابع موثق خبر می‌دهند که وی بیش از ۹ سال است که در این مقام مشغول به کار بوده و علاوه بر دو خواهر خود، تعداد زیادی از اعضای خانواده و بستگان نزدیک خود را نیز در این زندان استخدام کرده است. گزارش شده که طی سال‌های اخیر، شکایات و اعتراضات متعددی از سوی زندانیان و خانواده‌های آنها در خصوص رفتارهای غیرانسانی و توهین‌آمیز این فرد و اقوامش به بازرسی سازمان زندان‌ها و قوه قضاییه ارائه شده، اما تاکنون هیچ نتیجه‌ای در پی نداشته است.

خرداد ۱۴، ۱۴۰۳

کرمان؛ تداوم بازداشت و بلاتکلیفی مریم محمودآبادی

 

خبرگزاری هرانا – مریم محمودآبادی، شهروند اهل کرمان، علیرغم گذشت هجده روز از زمان بازداشت، کماکان در بازداشتگاه اطلاعات سپاه این شهر در بلاتکلیفی بسر میبرد.


به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مریم محمودآبادی در بازداشت بسر میبرد.


خانم محمود آبادی با گذشت هجده روز، کماکان در بازداشتگاه اطلاعات سپاه کرمان به صورت بلاتکلیف بسر میبرد.

این شهروند در تاریخ بیست و پنجم اردیبهشت ماه توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود در کرمان بازداشت شده بود.


تاکنون از اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.


خانم محمودآبادی پیشتر در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ بازداشت و پس از مدتی با قرار تامین کیفری از زندان شهاب کرمان آزاد شده بود.

بیش از ۵۰ روز بلاتکلیفی؛ تداوم بازداشت آتنا فرقدانی در زندان اوین

 

خبرگزاری هرانا – آتنا فرقدانی، کارتونیست و فعال مدنی علیرغم گذشت بیش از پنجاه روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان اوین بسر میبرد. او که از اواخر اردیبهشت ماه، با حکم کمیته انضباطی زندان ممنوع الملاقات شده بود، کماکان با این محرومیت مواجه است.


به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، آتنا فرقدانی کماکان در بازداشت بسر میبرد.


بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، خانم فرقدانی علیرغم گذشت پنجاه و یک روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان اوین بسر میبرد و با حکم کمیته انضباطی این زندان، همچنان ممنوع الملاقات است. وی با اتهاماتی از جمله اهانت به مقدسات، تبلیغ علیه نظام و اخلال در نظم عمومی مواجه است و تاکنون جلسه دادگاه رسیدگی به اتهاماتش برگزار نشده است.

این فعال مدنی در تاریخ سی ام اردیبهشت ماه سال جاری، به دلیل اعتراض به وضعیت یکی از هم بندی های خود، از ملاقات با خانواده خود محروم شده است.


شامگاه شنبه بیست و پنجم فروردین ماه، آتنا فرقدانی در اقدامی اعتراضی قصد داشت که یکی از نقاشی های خود را بر دیواری در خیابان پاستور تهران به نمایش بگذارد، در حین انجام این کار، توسط نیروهای امنیتی با اعمال خشونت بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.


او همچنین در تاریخ هفدهم خرداد ۱۴۰۲ پس از مراجعه به دادسرای اوین بازداشت و به زندان قرچک ورامین منتقل شده بود. چند روز بعد وی توسط شعبه یکم دادسرای اوین از بابت اتهام اخلال در نظم عمومی تفهیم اتهام شده و نهایتا با قرار تامین کیفری آزاد شده بود.


آتنا فرقدانی، کارتونیست و فعال مدنی پیش از این نیز از بابت فعالیت های خود سابقه بازداشت و محکومیت را داشته است.

گزارشی از آخرین وضعیت الهه فولادی در زندان اوین

 

خبرگزاری هرانا – الهه فولادی، زندانی سیاسی دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری میکند. وی پیشتر توسط دادگاه انقلاب تهران به پنج سال حبس محکوم شده است.


به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، الهه فولادی، زندانی سیاسی دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری میکند.


یک منبع مطلع نزدیک به خانواده خانم فولادی ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “الهه که پیشتر توسط دادگاه انقلاب تهران به پنج سال حبس محکوم شده بود، در تاریخ بیست و یکم آذرماه ۱۴۰۲، بازداشت و به بند زنان زندان اوین منتقل شد.”

بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی از جمله اتهامات منتسب به این زندانی سیاسی است.


وی در بهمن ماه ۹۸ به همراه همسرش توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. او نهایتا اوایل مردادماه ۹۹ در پی اتمام مراحل بازجویی با تودیع وثیقه آزاد شده بود.


الهه فولادی، متولد ۱۳۵۷، متاهل و اهل خلخال است.

گزارشی از آخرین وضعیت ساناز جهان تیغ در زندان تیرکلا ساری

 

ساناز جهان تیغ، زندانی سیاسی و از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، دوران محکومیت خود را در زندان تیرکلا ساری سپری میکند. وی پیشتر توسط دادگاه انقلاب ساری به دو سال و شش ماه حبس محکوم شده بود.



خانم جهان تیغ اوایل شهریورماه سال گذشته توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد، او در تاریخ هجدهم شهریورماه همان سال، توسط دادگاه انقلاب ساری به دو سال و شش ماه حبس محکوم شد.

بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، تبلیغ علیه نظام و توهین به رهبری، از جمله اتهامات منتسب به این زندانی سیاسی است.


همزمان با بازداشت خانم جهان تیغ، ماموران امنیتی اقدام به تفتیش منزل وی کرده و شماری از وسایل شخصی او از جمله کتاب‌ها و دست نوشته هایش را ضبط کردند.


ساناز جهان تیغ، حدودا ۳۰ ساله و اهل قائمشهر، به دلیل فعالیت های مرتبط با اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ نیز سابقه دو بازداشت دیگر را در کارنامه خود دارد. او مدتی را در زندان های ساری و قائمشهر بسر برده و هر بار با قرار تامین آزاد شده بود.


این زندانی سیاسی پیش از این نیز در رابطه با اعتراضات مردمی خوزستان، بازداشت و چندی بعد با تودیع وثیقه آزاد شده بود.( هرانا ۱۴۰۳/۰۳/۱۳ )

خرداد ۱۳، ۱۴۰۳

بوکان؛ بازداشت توام با خشونت هه‌تاو اکرمی از بستگان دادخواه مهران اکرمی


 نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران، یک شهروند کُرد اهل تکاب و ساکن بوکان به نام هَتاو اکرمی (هه‌تاو) را همراه با ارعاب و توسل به خشونت در بوکان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند. وی دخترعموی مهران اکرمی، از بازداشت شدگان جنبش ژن ژیان ئازادی است که زیر شکنجه جانباخت. بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، شامگاه پنج‌شنبه ١٠ خرداد ماه ١٤٠٣(٣٠ می ٢٠٢٤)، هَتاو اکرمی، شهروند ۴۲ ساله اهل تکاب در روستای “اینگیجه” بوکان طی هجوم نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران به منزل پدر و مادریش بازداشت شد. وی در شهر بوکان مدیر یک کارگاه خیاطی می‌باشد. به گفته یک منبع مطلع و نزدیک به خانواده اکرمی، نزدیک به بیست تن از نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران با هجوم به منزل والدین هَتاو اکرمی در بوکان، این شهروند را به شکل خشونت‌آمیز بازداشت کرده‌اند. همچنین، نیروهای سپاه پاسداران پس بازداشت این شهروند، منزل پدر و مادری وی را مورد تفتیش و بازرسی کامل قرار داده‌اند. هَتاو اکرمی، دخترعموی مهران اکرمی، جوان جانباخته تحت شکنجه است. مهران که در جریان جنبش “ژن، ژیان، ئازادی” در آبان ۱۴۰۱ در سقز بازداشت شده بود، روز سه‌شنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۲، زیر شکنجه نیروهای اداره اطلاعات سقز جانش را از دست داد. تا زمان تنظیم این خبر از مکان و شرایط نگهداری هَتاو اکرمی و اتهامات انتسابی به این شهروند، اطلاعی در دسترس نیست.

دادگاه شریفه محمدی، فعال کارگری زندانی، روز ۲۰ خرداد برگزار می‌شود


گزارش ها حامی از آن است که دادگاه شریفه محمدی، فعال کارگری زندانی، روز ۲۰ خرداد برگزار می‌شود.به گزارش کانال تلگرامی «بیدار زنی»، محاکمه خانم محمدی در دادگاه انقلاب اسلامی رشت در شرایطی قرار است در روز ۲۰ خرداد برگزار شود که حدود ۶ ماه از بازداشت او می‌گذرد. این فعال کارگری روز ۱۴ آذر سال گذشته به دست ماموران وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در رشت بازداشت و پس از ۲۰ روز به اداره اطلاعات سنندج منتقل شد. در مدتی که شریفه محمدی در بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج زندانی بود، اخباری در مورد ضرب و شتم و شکنجه جسمی وی منتشر شد. خانم محمدی در یادداشتی که در صفحات اینستاگرامی همسرش؛ سیروس فتحی، و «شریفه محمدی را آزاد کنید» منتشر شده است، با مروری بر ساعات «سخت و سنگین» که در شش ماه گذشته متحمل شده بود، به ضرب و جرح در دوران بازداشت، حبس در سلول انفرادی، رنج دوری از فرزند و محرومیت از ملاقات حضوری با خانواده‌اش اشاره کرده است.
 

۲۵۰ فعال مدنی و حقوق زنان؛ حکم ۲۱ سال حبس ژینا مدرس گرجی، در امتداد سرکوب کردستان و فعالان خستگی‌ناپذیر است

 

 ۲۵۰ فعال مدنی و حقوق زنان در بیانیه‌ای با اشاره به حکم ۲۱ سال حبس ژینا مدرس گرجی، روزنامه‌نگار و فعال حقوق زنان اعلام کردند؛ «حکم ژینا در امتداد سرکوب و مقابله با فعالان خستگی‌ناپذیر کردستان است که تاریخچه مبارزه و مقاومت‌شان روشنگر و مقوم مسیر دادخواهی و برابری‌خواهی بوده است.» متن کامل بیانیه کنشگران مدنی و فعالان فمینیست از ژینا مدرس گرجی؛ «ژینا مدرس‌گرجی، فعال باسابقه و شناخته‌شده جنبش حقوق زنان به ۲۱ سال حبس (که ۱۰ سال از آن قابل اجراست) و تبعید به زندان همدان محکوم شده است. او اولین‌ بار در تاریخ ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ در جریان خیزش «زن، زندگی، آزادی» توسط ماموران امنیتی اداره اطلاعات در یکی از خیابان‌های سنندج به‌شیوه‌ای خشونت‌آمیز بازداشت شد، کمی بعد از خاکسپاری ژینا امینی در سقز و بلند شدن فریاد «ژن، ژیان، ئازادی» از زبان زنان کرد حاضر در گورستان آیچی. او پس از آزادی نوشت: «زنده‌ام که روایت کنم، می‌نویسم و می‌نویسم و ایستاده‌ام.» دومین بازداشت او در فروردین‌ ماه ۱۴۰۲ صورت گرفت که ۸۴ روز حبس، انفرادی بلندمدت در شرایط سخت کانون اصلاح و تربیت سنندج را به دنبال داشت. او در نهایت با وثیقه ۵ میلیارد تومانی به طور موقت آزاد شد. هرچند پس از آزادی نیز مرتبا از سوی نهادهای امنیتی و دستگاه قضایی تحت فشار و کنترل قرار داشت. حتی در فروردین ماه امسال نیز اداره اماکن شهر سنندج به بهانه «عدم رعایت حجاب اسلامی» کتابفروشی «ژیرا»، محل کار و کسب درآمد او را به مدت چند روز پلمپ کرد. او همراه با دیگر زنان کنشگر کرد از جمله اعضای گروه «ژیوانو»، از اولین بازداشت‌شدگان خیزش بود. از جمله مصادیق اتهامی او به «تاسیس انجمن ژیوانو با ایدئولوژی فمینیستی و با هدف براندازی»، «شرکت هدفمند در تجمعات و بیان نمودن شعارهای ساختار شکنانه»، و «سیاه‌نمایی اوضاع کشور و متشنج کردن فضای جامعه در برهه حساس پس از فوت مهسا امینی» اشاره شده است. انجمن ژیوانو، تشکلی مستقل بود که هدف خود را آگاهی‌سازی، آموزش و مطالبه‌گری و اقدامات حمایتی در حوزه خشونت علیه زنان و به ویژه زن‌کشی اعلام کرده بود. در جغرافیایی که برخورد قهری و خشونت‌آمیز با فعالان فمینیست جریان دارد و سال‌هاست هرگونه فعالیت مدنی تحت شدیدترین کنترل دستگاه‌های امنیتی قرار دارد، فعالیت این گروه، مأمن و پناهی شده بود برای زنان خشونت‌دیده و در معرض خشونت. مأمنی که پس از سرکوب گسترده در پی خیزش ژن، ژیان ئازادی، چراغش خاموش شد. حالا حکم ۲۱ سال حبس ژینا مدرس گرجی، در امتداد همان سرکوب است و مقابله با فعالان خستگی‌ناپذیر کردستان که تاریخچه مبارزه و مقاومت‌شان همواره روشنگر و مقوم مسیر دادخواهی و برابری‌خواهی بوده است. ژینا امینی که کشته شد، ژینا مدرس‌گرجی در صفحه اینستاگرام خود متنی نوشت که این‌گونه آغاز شده بود: «ژینا هم‌نام من است». ما جمعی از فعالان فمینیست و کنشگران مدنی ضمن اعتراض به این حکم و خواست لغو آن، اعلام می‌کنیم همگی در مبارزه علیه خشونت و تا پایان سرکوب، هم‌صدا و هم‌نامیم، زنده‌ایم که روایت کنیم، می‌نویسیم و ایستاده‌ایم. ژن، ژیان، ئازادی.» امضاکنندگان: آزاده فرقانی، اسکندر لطفی، اعظم السادات هاشمی، اعظم اکبرزاده، افسانە بهشتی‌زادە،المیرا بهمنی،آمنه رضایی،اَوین مصطفی‌زاده،الهام صالحی،الهه شکرائی،الهه امانی،الهه سروش‌نیا،ایمان گنجی،ایمان واقفی،آتنا دائمی،آتنا کامل،آذر محلوجیان، آذرمیدخت الهی، آذین مهاجرین،آرش کمالی،آرينا مدرس گرجى،آزاده بی‌زارگیتی،آزاده دواچی،آسیه امینی، آمنه رضایی،آمنه زمانی،آناهیتا حسینی،آوا هما، آیدا سعادت، آیدا قجر، باربد گلشیری، بنفشه جمالی، بنفشه رنجی، بهار آزادی، بهاره سلیمانی،بی‌تا ملکوتی، پردیس ربیعی، پرستو فروهر،پروانه انداچه،پروین اردلان، پریچهر نعمانی، پریسا سردشتی، پریسا صیاد، پگاه پزشکی، پویان مقدسی. تاره نوری. تهمینه مفیدی. تیبا بنیاد. جاوید ناصری. جلوه جواهری. جهانگیر حسینخواه. چنور محمدی. حديث بيرانوند . حسن صالحی. حمیدرضا واشقانی فراهانی. حمیده راستخانی. خدیجه مقدم. خیزران اسماعیل‌زاده. داریوش عظیم‌پور. دُرّه خطیبی. دریا موسوی. دکتر خشایار رازقندی. دلارام علی. دنیا ماشاالله‌پور. ضوان مقدم. رضوانه محمدی. رعنا سلیمانی. رویا حشمتی. رویا صحرائی. رها عسکری‌زاده. ریحانه نامدار. ريبین رحمانی. زارا امجدیان. زرین جوادی. زهره دادرس. زهره رجبی. زهره میرحسینی. زیبا عظیم‌خانی. زینب بایزیدی. زینب پیغمبرزاده. ژیلا بنی‌یعقوب. ژینوس تقی‌زاده. ژینوس سبحانی. س. مازیار. سارا حسینی. سارا کریمی. سارا نوری. ساغر رحیمی شاد. ساينا شايانجو. سبا افقه. سبا معمار. سپیده سالاروند. ستاره سجادی. سحر کریمی. سحر مطلبی. سرور كسمايي. سعدیه میرکی. سما اوریاد‌ سمانه سوادی. سمیرا حاتمی. سمیه خواجوندی. سمیه رستم‌پور. سمیه سلیمانی. سودابه شکیب. سوزان کریمی. سوسن طهماسبی. سهراب مختاری. سیده سمانه موسوی. سیف اهدائی. سیما صاحبی. سیما عزیز. شادی بهار. شبنم مقدسی. شقایق صائبی‌. شکوفه دزفولی. شوکت بویری. شهرزاد همتی. شهین غلامی. شیرین آسا. شیما نعمت‌الهی. شیوا عاملی‌راد شفیعی. شیوا نظرآهاری. طلعت تقی‌نیا. طنین عصفوری. طیب احمدی. عاطفه نبوی. عاطفە رامسری. عالیه مطلب‌زاده. عطیه پیرحیاتی. غزاله معتمد. غزل صدر. غنچه قوامی. فاطمه حسین‌زاده. فاطمه رضایی. فاطمه سرحدی‌زاده. فاطمه شمس. فاطمه صدقی. فاطمه کریمی. فاطمه مهدوی. فاطمە کریمی. فتانه عبدالحسینی. فخری شادفر. فرخنده جعفری. فردوس شیخ‌الاسلام. فرشته طوسی. فرشید نجم آبادی. فروزان رسولی. فروغ سمیع‌نیا. فریبا بلوچ. فریبا راد. فریبرز نجم‌آبادی. فریدا رضوی. فلورا شفیقی. فهيمه خضر حیدری. فیروزه فروردین. فیروزه مهاجر. کامنوش خسروانی. کاوه کرمانشاهی. کتایون کشاورزی. کیانا کریمی. کیوان صمدی. گرجى مرزبان. گلاله بهرامی. گلرخ قبادی. گوهر شمیرانی. لاله ابر. لاله رشیدی. لعیا هوشیاری. لقائیه بختیاری. لیدا درفشه. لیلا حسین‌زاده. لیلا سیف‌اللهی. لیلی حسن‌پور. مانیا اکبری. مجید دلیریان. محدثه زارع. محمد حبیبی. محمدحسین شعائی. محمدکریم آسایش. مدیس توکلی. مرتضی سامان‌پور. مرضیه ابراهیمی. مرضیه امیری. مرضیه محبی. مریم اشرافی. مریم پالیزبان. مریم دهکردی. مریم رحیم. مریم رضایی. مریم فتحی. مریم لشکری. مریم میرزانژاد. ملیحه ریاضی. منصوره بهکیش. منصوره شجاعی. منیره برادران. منیژه موذن. مهتاب سعادتمندی. مهتاب محمودی. مهدی مرتضایی. مهدیه گلرو. مهرآفاق مقیمی. مهرانگیز کار. هرآهنگ جباری. مهرنوش اعتمادی. مهری حبیبی، مهسا اسداله‌نژاد، مهسا غلامعلی‌زاده، مهناز پراکند، میترا نجفی، میترا پوینده، میلاد پورعیسی، مینا افتخاری،مینا جعفری‌ثابت، مینو مرتاضی، میهن روستا، نازلی فرخی، نازنین محمدنژاد، نازنین نوروزی، ناهید میرحاج،ناهيد جعفري،نجمه واحدی،ندا دهقان،ندا ناجی، ندا هوشنگ، نزهت بادی، نسترن صارمی، نسیم روشنایی، نعیمه دوستدار، نگین باقری، نگین شیخ‌الاسلامی وطنی، نورا بیانی، نوشین کشاورزنیا، نهال نوروزی، نهیه خوشکلام، نیره توحیدی، نیره توکلی، نیلوفر فتحی، هدا امینیان، هلاله نقشی، هلن نصرت، هما مرادی، هنگامه فلاح

زهره دادرس، فعال مدنی محکوم به حبس، از فشار و شکنجه در دوران بازداشت خبر داد


 فاطمه (زهره) دادرس، فعال مدنی گیلانی محکوم به ۹ سال و شش ماه حبس، از فشارها در دوران بازداشت از جمله حبس در «سلول انفرادی»، «تهدید با شوکر»، «تهدید و تحقیر» به وسیله بازجویان و «ممنوعیت تماس» خبر داد. ماموران لباس شخصی جمهوری اسلامی روز ۲۵ مرداد سال قبل این کنشگر حقوق زنان را «بدون ارائه حکم» در رشت بازداشت و منزل او را تفتیش کردند. زهره دادرس در چندین پست اینستاگرامی به روایت چگونگی بازداشت، بازجویی و فشارهای دوران بازداشت پرداخته و نوشته که بیش از یک هفته، بدون فرصت هواخوری در سلول انفرادی اطلاعات محبوس بوده و مورد بازجویی‌های طولانی قرار داشته است. این فعال حقوق زنان همچنین نوشته است که وقتی برای جلوگیری از ترسیدن مادرش، درخواست کرده بود که همراه با ماموران مرد وارد خانه‌شان شود، آنها او را با شوکر تهدید کردند. او همچنین به حضور یک مامور مرد در داخل بند زنان بازداشتگاه پلیس امنیت اشاره کرده و نوشته که اعتراضش به خیره شدن این مامور، با «رفتار غیرمحترمانه و توهین‌آمیز» او مواجه شده است. این فعال مدنی اتهامات منتسب به خود در بیانیه اداره اطلاعات گیلان را «غیرواقعی» خوانده و نوشته است: «در این بیانه گفته شد که سرکردگان این تشکیلات در خارج از کشور آموزش دیده‌اند، در حالی‌که من به عنوان کسی که با اتهام تشکیل گروه مجرم شناخته شده‌ام، تا به امروز از کشور خارج نشده‌ام‌.» زهره دادرس به اتهامات «تشکیل ‌گروه با هدف برهم زدن امنیت ملی» و «اجتماع و تبانی» به ۹ سال و شش ماه حبس محکوم شده است. هشت زن دیگر به نام‌های فروغ سمیع‌نیا، سارا جهانی، یاسمین حشدری، شیوا شاه‌سیا، نگین رضایی، متین یزدانی، آزاده چاووشیان و‌ زهرا دادرس نیز به اتهامات «عضویت در گروه» و «اجتماع و تبانی»، هریک به تحمل ۶ سال و سه ماه و ۱۷ روز زندان محکوم شده‌اند. دو تن دیگر از متهمان این پرونده؛ جلوه جواهری و هومن طاهری، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» هریک حکم یک سال حبس دریافت کرده‌اند. اداره کل اطلاعات گیلان پس از بازداشت گروهی از فعالان مدنی و حقوق زنان در این استان، روز ۲۶ مرداد در بیانیه‌ای مدعی شد که این افراد «در حال فراهم آوردن مقدمات اغتشاش و ناامنی» بوده و دو تن از آنها «در خارج از کشور» آموزش دیده‌اند. زهره دادرس اضافه کرده است که در ۲۰ روز ابتدایی بازداشتش از ملاقات با والدین خود محروم بود و تا پایان بازداشتش در زندان لاکان رشت هم با ممنوعیت تماس مواجه بود. این کنشگر ۳۵ ساله، بزرگترین جرم خود و ۱۰ فعال گیلانی محکوم به حبس در این پرونده را «فمینیست بودن» دانسته است. زهره دادرس افزوده است که « قاضی شعبه تجدیدنظر، ۱۷ اردیبهشت، یعنی ظرف ۴روز که یک روز آن هم جمعه بود، بدون تشکیل دادگاه، رای دادگاه بدوی را عینا تایید کرد.»

سروناز احمدی از زندان اوین به مرخصی اعزام شد

 دقایقی پیش سروناز احمدی، فعال حقوق کودکان محبوس در زندان اوین به مرخصی درمانی اعزام شد. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان ح...