جستجوی این وبلاگ
فروردین ۰۹، ۱۴۰۳
لاله ساعتی، نوکیش مسیحی به حبس و منع خروج از کشور محکوم شد
لاله ساعتی، نوکیش مسیحی محبوس در زندان اوین، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به دو سال حبس و منع خروج از کشور محکوم شد. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، لاله ساعتی به حبس محکوم شد. بر اساس حکمی که در اخیرا توسط شعبه بیست و ششم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری صادر و روز یکشنبه پنجم فروردین ماه در زندان به خانم ساعتی ابلاغ شده است، وی از بابت اتهام اقدام علیه امنیت کشور به دو سال حبس و ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده است. یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این نوکیش مسیحی ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “خانم ساعتی وضعیت روحی نامناسبی دارد و در زندان به بیماری افسردگی شدید مبتلا شده است.” لاله ساعتی، متولد ۱۳۵۷ پیشتر توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در تاریخ بیست و چهارم بهمن ماه ۱۴۰۲، به بند زنان زندان اوین منتقل شد. خانم ساعتی طی دوران بازداشت خود بارها به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل و مورد بازجویی قرار گرفته بود. بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، این نوکیش مسیجی مدتی در کشور مالزی سکونت داشته و سپس به ایران بازگشته است.
نسیم غلامی سیمیاری، پس از ۳۰۰ روز در زندان اوین بلاتکلیف است
بیش از ۱۰ ماه از بازداشت نسیم غلامی سیمیاری، متهم سیاسی، میگذرد اما او هنوز در بلاتکلیفی در زندان اوین به سر میبرد. به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، تاکنون هیچ جلسه دادگاهی برای رسیدگی به اتهامات خانم غلامی سیمیاری برگزار نشده است. خانم غلامی سیمیاری، ۳۶ ساله، اواخر اردیبهشت ۱۴۰۲ توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد. اتهام او همکاری با یکی از گروههای اپوزیسیون است. او اواخر آذرماه ۱۴۰۲ در دادسرای اوین از بابت اتهام «بغی» تفهیم اتهام شد. اتهام بغی میتواند منجر به مجازاتهایی از جمله اعدام، صلب، قطع دست راست و پای چپ و یا نفی بلد شود. خانواده و دوستان خانم غلامی سیمیاری از وضعیت بلاتکلیف او و عدم برگزاری دادگاه ابراز نگرانی میکنند
فروردین ۰۷، ۱۴۰۳
بیش از ۲۳۰ روز بلاتکلیفی؛ تداوم بازداشت پخشان عزیزی در زندان اوین
پخشان عزیزی، متهم سیاسی علیرغم گذشت نزدیک به هشت ماه از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در بند زنان زندان اوین بسر میبرد.به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، پخشان عزیزی در بازداشت بسر میبرد. یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این متهم سیاسی ضمن تایید این خبر به هرانا اعلام کرد: “خانم عزیزی علیرغم گذشت ۲۳۳ روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در بند زنان زندان اوین بسر میبرد. همچنین پرونده وی با صدور کیفرخواست از بابت اتهام عضویت در جمعیت های معارض کشور به شعبه بیست و ششم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری ارجاع شده است، اما تا به این لحظه هیچ دادگاهی برای او برگزار نشده است.” پخشان عزیزی، اهل مهاباد در تاریخ سیزدهم مرداد ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. او مدت ها از حق دسترسی به وکیل و امکان ملاقات با خانواده خود محروم ماند و نهایتا پس از چهار ماه بازجویی به بند زنان این زندان انتقال یافت. خانم عزیزی در بهمن ماه سال گذشته، در شعبه پنجم بازپرسی دادسرای امنیت اوین مورد تفهیم اتهام قرار گرفت و پرونده وی به دادگاه انقلاب تهران ارجاع شد. پخشان عزیزی پیش از این نیز سابقه بازداشت و برخوردهای قضایی را داشته است. وی در تاریخ بیست و پنجم آبان ١٣٨٨ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از چهار ماه با تودیع وثیقه آزاد شده بود
به دلیل “عدم رعایت شئونات اسلامی”؛ یک لنج مسافربری در بوشهر توقیف شد
فرمانده مرزبانی استان بوشهر از توقیف یک لنج مسافربری به دلیل آنچه “عدم رعایت شئونات اسلامی و هنجارشکنی” عنوان کرده است، خبر داد.به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از انتخاب، یک لنج مسافربری در بوشهر توقیف شد. فرمانده مرزبانی استان بوشهر در این خصوص گفت: یک لنج که تعدادی مهمان و مسافران نوروزی را در دریا جابهجا میکرد بهدلیل “عدم رعایت شئونات اسلامی و هنجارشکنی” با حکم قضایی در ساحل بوشهر توقیف شد. نهادهای قانون گذار و اجرایی حکومت، در راستای اجرای “حجاب اجباری” در جامعه، فشارهای مضاعفی را بر شهروندان اعمال کرده اند. توقیف اموال، پلمب محل کسب افراد، اعمال محرومیت های اجتماعی، اخراج شهروندان از محل کار، بازداشت و تشکیل پرونده قضایی برای مخالفان “حجاب اجباری”، از جمله این اقدامات است.
به دلیل رقص مختلط؛ کافه طهرون در کیش پلمب شد
کافه “طهرون” واقع در کیش به دلیل آنچه “برهنگی برخی مشتریان و رقص مختلط زنان و مردان” عنوان شده است، پلمب شد. به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از برنا، کافه طهرون در کیش پلمب شد. این خبرگزاری با انتشار ویدیویی که حاکی از رقص مردان و زنان بدون رعایت حجاب اجباری در کافه مورد اشاره است، علت پلمب این واحد صنفی را “برهنگی برخی مشتریان و رقص مختلط زنان و مردان ” عنوان کرد. گفته میشود، تعداد دیگری از کافه های مستقر در کیش نیز به دلایل مشابه اخطاریه هایی دریافت کردهاند.
محروم از ملاقات؛ گزارشی از آخرین وضعیت صدیقه وسمقی در زندان اوین
امروز یکشنبه پنجم فروردین ماه، صدیقه وسمقی، تحلیلگر مسائل سیاسی و اجتماعی محبوس در زندان اوین، به دستور مسئولین مربوطه از ملاقات با خانواده خود محروم ماند. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، صدیقه وسمقی، تحلیلگر مسائل سیاسی و اجتماعی محبوس در زندان اوین، از ملاقات با خانواده محروم مانده است. یک منبع مطلع نزدیک به خانواده خانم وسمقی ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “صبح امروز یکشنبه به عنوان روز ملاقات هفتگی بند زندان اوین، خانم وسمقی به دستور هدایت فرزادی، رئیس زندان برای دومین بار از ملاقات با خانواده خود محروم ماند. او در اعتراض به این اقدام به همراه نرگس محمدی، در دفتر افسر نگهبانی بند زندان زنان دست به تحصن زده است.” بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، اخیرا صدیقه وسمقی که از فشار خون، ضربان قلب و قند خون بالا رنج میبرد، علیرغم مواجه با حال نامساعد جسمی، به دلیل عدم رعایت حجاب از انتقال به بهداری زندان محروم ماند. او نهایتا توسط پزشک بهداری در اتاقی که فاقد هرگونه تجهیزات پزشکی بوده و به “بهداری بند زنان” موسوم است، معاینه شد. صدیقه وسمقی در تاریخ بیست و ششم اسفندماه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. در نهایت چندی پیش کیفرخواست پرونده خانم وسمقی با اتهامات تبلیغ علیه نظام در فضای مجازی و حضور در معابر و انظار عمومی بدون حجاب صادر و به شعبه بیست و ششم دادگاه انقلاب تهران ارجاع داده شد. صدیقه وسمقی پیش از این نیز به واسطه فعالیت های خود سابقه برخوردهای قضایی را داشته است.
اسفند ۲۸، ۱۴۰۲
تازهترین وضعیت پرونده سه معترض جوان؛ ترانه علیدوستی از انتشار هرگونه «پستی با محتوای سیاسی» منع شده است
وکیل مدافع بهاره هدایت، ترانه علیدوستی، و مهدی یراحی تازهترین وضعیت پرونده موکلانش را، که در پی حمایت آنها از اعتراضات مردمی برایشان تشکیل شده، شرح داد. زهرا مینویی، وکیل دادگستری، روز یکشنبه ۲۷ اسفند به خبرگزاری ایلنا گفت که بهاره هدایت از زندان «به مرخصی نیامده» بلکه «اجرای حکمش تا هشتم فروردین» به تعویق افتاده است. به گفته این وکیل دادگستری، بهاره هدایت در حال حاضر «با تعویق اجرای حکم» در بیرون از زندان به سر میبرد؛ «مرخصی جزو دوره حبس حساب میشود» اما در صورتی که این فعال سیاسی به زندان بازگردانده شود، مدتی که بیرون بوده، جزو حبس او به حساب نمیآید. وکیل بهاره هدایت اضافه کرد که این زندانی سیاسی «از زندان برای جراحی اعزام شد» و «یک روز بیمارستان بود» و پس از آن به زندان بازگردانده شد و «فردای آن روز به ما ابلاغیه تعویق ۱۰ روزه اجرای حکم جهت ادامه درمان را دادند» تا «پاسخ پاتولوژی دوم هم بیاید.» بهاره هدایت، زندانی سیاسی، در روزهای پیشین از ابتلای خود به سرطان رحم خبر داده است. زهرا مینویی همچنین درباره دیگر موکلش ترانه علیدوستی، گفت که برای این بازیگر سرشناس «شش ماه قرار نظارتی» صادر شده است. به گفته وکیل ترانه علیدوستی، پرونده جدید موکلش «در دادسرای فرهنگ و رسانه مربوط به پست اینستاگرامی» این بازیگر «درباره آرمیتا گراوند بود» و بنا بر رأی نظارتی صادر شده، او باید «در این شش ماه هیچ پستی با محتوای سیاسی و تشویش اذهان عمومی منتشر نکند.» ترانه علیدوستی، یکی از چهرههای فرهنگی مدافع اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ است که نام او در اسناد افشا شده از قوه قضاییه در جریان پروندهسای برای بازیگران نیز آمده است. این وکیل دادگستری درباره پرونده مهدی یراحی نیز توضیح داد که او در حال حاضر «با پابند» با محدودیت تردد هزار متری بیرون از زندان است و برای دیدار والدینش «منتظر بخشنامه مرخصی نوروز هستیم.» مینویی گفت، «منتظر بودیم بخشنامه مرخصی نوروز بیاید که ما بتوانیم برای او چند روز مرخصی بگیری» با به دیدار والدینش در اهواز برود، اما «تا دیروز که میدانم بخشنامه نیامده بود.» مهدی یراحی که به دو سال و هشت ماه حبس و تحمل ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده، در حال حاضر با پابند الکترونیکی بیرون از زندان دوران محکومیت خود را میگذراند. انجمن قلم آمریکا پیش از این در واکنش به حکم صادر شده برای این هنرمند توسط قوه قضاییه جمهوری اسلامی گفته است: «درک کردن حکومتی که با یک آهنگ به قدری تهدید میشود که موسیقیدان محبوبی را به حکم ظالمانه دو سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم میکند، سخت است. متأسفانه، این موضوع در ایران امروز جای تعجب ندارد
زن حملهکننده به سپیده رشنو مدیر یک نهاد دولتی شده است
زن آمر به معروف که سه ماه قبل از آغاز جنبش «زن، زندگی، آزادی» به «سپیده رشنو»، نویسنده و فعال مدنی، در اتوبوس حملهور شده بود، حالا صاحب یک شغل مدیریتی در یک اداره دولتی شده است. سپیده رشنو در تیر۱۴۰۱، بهدلیل اعتراض به حجاب اجباری و مقاومت در برابر مزاحمتهای این زن که «رایحه ربیعی» نام دارد، توسط ماموران امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. اما حالا، در اقدامی تاملبرانگیز، نهتنها از این زن آمر به معروف بهخاطر اقداماتش بازخواست نشده، بلکه او به یک مقام مدیریتی در یک اداره دولتی دست یافته و حتی از دو محافظ نیز برخوردار شده است. «بهناز امانی»، استادیار سابق دانشگاه آزاد تهران-جنوب که به مدت ۴۶ در زندان قرچک بازداشت بود به «ایرانوایر» در ژنو گفت که مادر ربیعی، مدیر گروه ادبیات فارسی در این دانشگاه است و از همکاران سابق او بوده است. امانی گفت: «آن فردی که به سپیده رشنو حمله کرد، یک مقام مدیریتی در یک نهاد دولتی داده شده است، بههمراه دو تا بادیگارد.» او افزود: «یعنی الان هرجایی که این خانم کوچولو تشریف میبرد، دو نفر بادیگارد با او میروند. ایشان حملهکننده بوده. بادیگارد هم به ایشان تعلق میگیرد.» سپیده رشنو، نویسنده و مترجم و دانشجو رشته نقاشی در دانشگاه الزهرا در تهران است که سه ماه پیش از قتل حکومتی «مهسا (ژینا) امینی» و در اعتراض به حجاب اجباری بازداشت و پس از مدتی، ویدیو اعترافات اجباری او درحالی که صورتش نشان از شکنجه میداد، از رسانههای حکومتی ایران پخش شد. او روز ۱۰مهر سال جاری با انتشار تصویری از خود بدون حجاب اجباری نوشت که با همین پوشش بههمراه وکیلش در دادگاه حاضر میشود، تا از خود دفاع کند. این مترجم و ویراستار، خرداد سال جاری خبر داد که بعد از احضار مجدد، با وثیقه یک میلیارد تومانی آزاد شده، اما «ممنوعالخروج از تهران» است. او پیشاز آن نیز اعلام کرده بود دانشگاه الزهرا او را بهدلیل «عدم رعایت پوشش اسلامی»، دو ترم با احتساب سنوات از تحصیل منع کرده است. نام سپیده رشنو در فهرست شبکه جهانی بیبیسی، از «صد زن تاثیرگذار و الهامبخش» از سراسر دنیا قرار گرفته است.
نرخ بیکاری زنان در ایران دو برابر مردان است
تجارتنیوز در گزارشی نوشت بررسی نرخ بیکاری، نرخ مشارکت اقتصادی و نرخ اشتغال در کشور نشان میدهد که زنان در اقتصاد ایران جایگاهی به مراتب پایینتر از مردان دارند. در این گزارش با استناد به دادههای رسمی مرکز آمار ایران آمده که نرخ بیکاری زنان در سال گذشته حدود دو برابر مردان بود. بر اساس گزارش مرکز آمار ایران درباره وضعیت نیروی انسانی کشور در سال گذشته، نرخ بیکاری جمعیت ۱۸ ساله و بیشتر برای زنان ۲۷.۸ درصد و برای مردان ۱۳.۵ درصد بود. این آمار نشان میدهد که نرخ بیکاری زنان حدود دو برابر مردان بوده است. بنا بر دادههای رسمی مرکز آمار ایران، استانهای سیستان و بلوچستان با ۱۳.۵ درصد، هرمزگان با ۱۱.۸ درصد، لرستان با ۱۱.۶ درصد، چهارمحال و بختیاری با ۱۱.۵ درصد و کرمانشاه با ۱۱.۲ درصد به ترتیب بیشترین نرخ بیکاری را دارند. پس از آن استانهای خوزستان با ۱۰.۷ درصد، اردبیل با ۱۰.۷ درصد و کردستان با ۹.۷ درصد دارای بیشترین نرخ بیکاری هستند. طی سال گذشته اشتغال برای کل کشور ۳۷.۲ درصد بود و این نرخ برای زنان ۱۱.۴ و برای مردان ۶۳ درصد بود. بر اساس این آمار، نرخ اشتغال مردان حدود پنج برابر زنان بوده است.تجارتنیوز در گزارش خود با اشاره به اینکه زنان برای به دست آوردن یک جایگاه اقتصادی در بازار کار ایران با گیر و گرفتاریهای زیادی مواجه هستند، نوشته آنها گاهی اجازه کار کردن ندارند و اگر فرصت اشتغال داشته باشند هم از امکان رشد کمتری برخوردارند. این گزارش با اشاره به اینکه سهم جمعیت بیکار فارغالتحصیل آموزش عالی از بیکاران برای کل کشور، ۴۰ درصد است، تاکید کرده که از این میان، سهم مردان ۲۷.۱ درصد و زنان ۷۱ درصد بوده است. دادههای مرکز آمار ایران نشان میدهد که نرخ بیکاری جمعیت فارغالتحصیل در مقطع کاردانی برای مردان ۸.۳ درصد و برای زنان ۱۹.۱ درصد بود. این نرخ در مقطع کارشناسی برای مردان ۱۰.۶ درصد و برای زنان ۲۴.۵ درصد است. نرخ بیکاری جمعیت فارغالتحصیل در مقطع کارشناسی ارشد برای مردان ۵.۹ درصد و برای زنان ۱۷.۳ درصد بود. مقایسه این دادهها نشان میدهد که نرخ بیکاری زنان فارغالتحصیل در مقاطع مختلف تحصیلی دو تا سه برابر مردان است. بسیاری از زنان در ایران از دسترسی به شغل مناسب با درآمدی برابر با مردان (در شرایط برابر) محروماند. یافتههای آخرین گزارش سازمان ملل مربوط به سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ میلادی تایید میکند ایران در میان کشورهایی با نابرابری جنسیتی بالا قرار دارد. اواسط آبان امسال روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی به تبعیض جنسیتی در اقتصاد ایران و دو برابر بودن نرخ بیکاری در میان زنان نسبت به مردان پرداخت. بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران از تحولات بازار کار در تابستان امسال، نرخ مشارکت زنان در این فصل به ۱۴/۶ درصد رسیده است. از میان بیش از ۳۲ میلیون و ۲۰۰ هزار زن در سن کار بیش از ۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر اصلا به بازار کار وارد نشده و منفعل هستند. طی ماه جاری و همزمان با هشتم مارس و روز جهانی زنان، دهها شهروند ایرانی پیامهایی به ایراناینترنشنال فرستادند و از نقض سیستماتیک حقوق اولیه زنان زیر سایه جمهوری اسلامی گفتند. آنها در پیامهای خود بر رنج مضاعف زنان در ایران زیر سایه محرومیت اقتصادی تاکید کردند.
اسفند ۲۲، ۱۴۰۲
دادگاه تجدیدنظر؛ مریم عباسی نیکو به پرداخت جزای نقدی محکوم شد
مریم عباسی نیکو، زندانی سیاسی محبوس در زندان دولت آباد اصفهان، توسط شعبه هفدهم دادگاه تجدیدنظر این استان به پرداخت بیست و چهار میلیون تومان جزای نقدی بدل از شش ماه حبس تعزیری محکوم شد. به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از شرق، مریم عباسی نیکو به پرداخت جزای نقدی محکوم شد. رزا اعتماد انصاری، وکیل مدافع این شهروند با اعلام این خبر گفت: بر اساس رای صادر شده توسط شعبه هفدهم دادگاه تجدیدنظر استان اصفهان خانم عباسی نیکو به پرداخت بیست و چهار میلیون تومان جزای نقدی در حق صندوق دولت بدل از شش ماه حبس تعزیری با کسر و احتساب ایام بازداشت قبلی محکوم شده است. خانم اعتماد انصاری در ادامه با اشاره به تبرئه شدن موکل خود از اتهامات «سب النبی و توهین به مقدسات»، اظهار کرد: مورخ بیست و نهم بهمن ماه امسال، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات سب نبی و توهین به مقدسات خانم عباسی نیکو در شعبه ۵ دادگاه کیفری یک استان اصفهان برگزار شد. نهایتا پس از چند ساعت رسیدگی و اخذ دفاعیات، شعبه قضایی مذکور حکم برائت موکلم را از اتهامات ذکر شده صادر کرد.مریم عباسی نیکو، مادر بیتا شفیعی شامگاه دوشنبه پنجم تیرماه توسط ماموران اطلاعات سپاه همراه با ضرب و شتم در منزل شخصی خود واقع در شاهین شهر بازداشت و سپس به یکی از بازداشتگاه های این نهاد امنیتی منتقل شد او نهایتا چندی بعد به زندان دولت آباد اصفهان انتقال یافت. در تاریخ بیست و هفتم شهریورماه سال جاری، جلسه بدوی دادگاه رسیدگی به اتهامات مریم عباسی نیکو در شعبه ۱۰۵ دادگاه کیفری شاهین شهر برگزار شد. وی چندی بعد توسط شعبه قضایی مذکور به شش ماه حبس تعزیری محکوم شده بود. مریم عباسی نیکو، متولد ۱۳۶۰، اهل شاهین شهر، متاهل و مادر دو فرزند است.
نسیم سلطان بیگی از زندان اوین به مرخصی اعزام شد
نسیم سلطان بیگی، روزنامه نگار، با دستور توقف اجرای حکم حبس، از زندان اوین به مرخصی درمانی اعزام شد. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نسیم سلطان بیگی از زندان اوین به مرخصی اعزام شد. مریم کیان ارثی، وکیل دادگستری با انتشار مطلبی اعلام کرد: “موکلم خانم سلطان بیگی پس از اعزام به کمیسیون پزشکی قانونی و موافقت دادستان برای معالجه و درمان بیماری، با دستور توقف اجرای حکم حبس به مرخصی اعزام شد”. خانم سلطان بیگی شامگاه بیست و یکم دی ماه ۱۴۰۱، هنگام خروج از کشور توسط ماموران امنیتی وابسته به نهاد اطلاعات سپاه در فرودگاه «بینالمللی امام خمینی» بازداشت و به بند ۲ الف در زندان اوین منتقل شد. او در تاریخ هفدهم بهمن ماه ۱۴۰۱ با تودیع وثیقه یک میلیارد تومانی تا زمان پایان دادرسی موقتاً آزاد شد. وی اوایل شهریورماه سال جاری، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به تحمل هفت ماه و شانزده روز حبس تعزیری و به اتهام اجتماع و تبانی به تحمل سه سال و شش ماه حبس تعزیری و مجازات های تکمیلی (دو سال منع عضویت در گروه و دسته جات سیاسی و اجتماعی و دو سال منع خروج از کشور ) محکوم شد. این حکم اواخر شهریورماه سال جاری، توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران تایید شد. در حکم صادره تاکید شده، عفو “بهمن ماه” سال گذشته شامل این روزنامه نگار نخواهد شد.درخواست اعاده دادرسی این روزنامه نگار نیز توسط دیوان عالی کشور رد شد. وی روز سه شنبه سی آبان ماه امسال، پس از مراجعه به شعبه اول اجرای احکام دادسرای اوین بازداشت و جهت تحمل دوران محکومیت خود به زندان اوین منتقل شد. در رابطه با نسیم سلطان بیگی قابل اشاره است که او دانشآموختهی رشتهی «علوم ارتباطات» از دانشگاه علامه طباطبایی تهران (۱۳۸۳-۱۳۸۹) در مقطع کارشناسی و فعال دانشجویی سابق و روزنامهنگار حوزهی اجتماعی است. او عضو پیوستهی انجمن صنفی روزنامهنگاران استان تهران است و سابقهی فعالیت در نشریات متعدد داخلی نظیر روزنامهی شرق، آرمان، ایسکانیوز، شهرنوشت، سبزپرس و ماهنامهی نسیم بیداری را به عنوان خبرنگار و ماهنامهی پیوست به عنوان دبیر تحریریه را دارد. گفتنی است که نسیم سلطان بیگی سابقهی دو مرتبه بازداشت دیگر را نیز به دلیل فعالیتهای صنفی و رسانهای دارد. او اولین بار در در تجمع ۲۲ خرداد سال ۸۵ بازداشت و به دو سال حبس تعلیقی محکوم شد. همچنین در سال ۸۶ و در تجمعات دانشجویی نیز بازداشت شد. پیرو این دادگاه توسط دادگاه بدوی به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد که این حکم در دادگاه تجدید نظر به ۳ سال تعزیری دو سال تعلیقی تقلیل یاقت. او از سال ۹۱ تا ۹۲ نیز به دلیل اجرای حکم در بند زنان زندان اوین محبوس بود.
انیسا فنائیان، شهروند بهائی به شانزده سال حبس و دیگر مجازات ها محکوم شد
آنیسا فنائیان، شهروند بهائی، توسط دادگاه انقلاب سمنان به شانزده سال حبس، پرداخت جزای نقدی، محرومیت از حقوق اجتماعی و مصادره اموال محکوم شد. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، انیسا فنائیان، شهروند بهائی به حبس و دیگر مجازات ها محکوم شد. براساس حکمی که توسط شعبه یک دادگاه انقلاب سمنان به ریاست علی ایثاری صادر و روز یکشنبه بیست اسفند به خانم فنائیان ابلاغ شده است، وی از بابت اتهام “تشکیل گروه با هدف برهم زدن امنیت کشور” به ده سال حبس، از بابت اتهام “فعالیت آموزشی یا تبلیغی انحرافی مغایر یا مخل به شرع مقدس اسلام در قالب فرقه، گروه، جمعیت یا مانند آن” به تحمل پنج سال حبس، پرداخت مبلغ پنجاه میلیون تومان جزای نقدی و پانزده سال محرومیت از حقوق اجتماعی درجه پنج و در خصوص اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به یک سال حبس محکوم شده است. همچنین مبلغ ۴۳۵۰ دلار که دارایی شخصی اعضای خانواده که از اتاق دختر انیسا فنائیان ضبط شده بود، به نفع دولت مصادره شده است. در صورت تایید این حکم در مرحله تجدیدنظر، مجازات اشد یعنی ده سال زندان در خصوص وی قابل اجرا خواهد بود. جلسات رسیدگی به اتهامات این شهروند بهائی در تاریخ های ششم دی ماه و شانزدهم بهمن ماه در این شعبه برگزار شده بود. انیسا فنائیان شهروند بهائی ساکن سمنان اواخر مرداد امسال توسط نیروهای امنیتی بازداشت و اواسط شهریور با تودیع وثیقه آزاد شد. خانم فنائیان پیشتر سابقه تحمل حبس دارد. شهروندان بهائی در ایران از آزادیهای مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد. بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمیشناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.
اسفند ۱۹، ۱۴۰۲
ههنگاو: سال گذشته میلادی در ایران دستکم ۲۲ زن اعدام و ۳۲۵ کنشگر زن بازداشت شدند
به گزارش منابع حقوق بشری، در سال ۲۰۲۳ میلادی دستکم ۲۲ زن در زندانهای جمهوری اسلامی اعدام، ۳۲۵ فعال زن بازداشت و ۱۴۷ کنشگر زن نیز به حبس، شلاق و اعدام محکوم شدند. بنا بر گزارش سازمان حقوق بشری ههنگاو که به مناسبت ۸ مارس، روز جهانی زنان، منتشر کرده در سال گذشته میلادی دستکم ۱۲۲ مورد زنکشی شامل ۸ زن قربانی کودک همسری نیز در شهرهای مختلف ایران به ثبت رسیده است. در این گزارش از مجموع موارد نقض حقوق زنان در ایران در سال ۲۰۲۳ میلادی، ۵۳ درصد در قالب بازداشت، ۲۴ درصد به شکل صدور احکام، ۲۰درصد در قالب زنکشی و ۳ درصد هم به شکل اعدام صورت گرفته است. به گزارش ههنگاو، حدود یک سوم از زنان بازداشتشده در سال گذشته کُرد و نزدیک به ۱۷ درصد را هم زنان کنشگر بهائی تشکیل دادهاند. در میان بازداشتشدگان ۱۸ زن دانشجو، ۱۷ روزنامهنگار و فعال رسانهای، ۱۰ هنرمند و بازیگر سینما و ۷ معلم وجود دارند. در این گزارش همچنین آمده که ۱۳۹ تن از فعالان زن در مجموع به بیش از ۵۵۳ سال حبس و ۱۰ نفر از آنها هم جمعا به ۵۵۷ ضربه شلاق محکوم شدهاند. انتشار این آمار در حالیست که ههنگاو تاکید کرده بسیاری از موارد نقض حقوق زنان در ایران ثبت نمیشود و خانوادهها مانع از اطلاعرسانی دراینباره میشوند. همزمان، کمیته حقیقت یاب سازمان ملل متحد هم درگزارشی «تبعیض نهادینه شده علیه زنان و دختران» در ایران را مصداق «نقض حقوق بشر و جنایت علیه بشریت در بستر اعتراضات اخیر» اعلام کرده است. با اینحال، سازمان عفو بینالملل در گزارش تازهای در این هفته اعلام کرد که مقامات جمهوری اسلامی سرگرم راهاندازی کارزاری گسترده برای اجرای قوانین سرکوب گرانه حجاب اجباری از طریق نظارت گسترده بر زنان و دختران در اماکن عمومی هستند.
محاکمه دختر احمدرضا احمدی بهدلیل حضور بیحجاب در خاکسپاری پدرش
ماهور احمدی، فرزند احمدرضا احمدی، شاعر سرشناس ایرانی با انتشار پستی در شبکه اجتماعی اینستاگرام اعلام کرد به دلیل حضور بیحجاب در مراسم خاکسپاری پدرش دادگاهی و محکوم شده است.
خانم احمدی در این پست که روز ۱۸ اسفند و به مناسبت ۸ مارس، روز جهانی زن منتشر کرده نوشته است که در تابستان امسال و تنها ۱۰ روز پس از خاکسپاری پدرش پیامکی را از دستگاه قضایی دریافت کرده که بر اساس آن پروندهای برای او در رابطه با مراسم وداع با پدرش تشکیل شده است. فرزند احمدرضا احمدی در ادامه گفته به دنبال دریافت این پیامک مجبور شده است سفر به شمال ایران همراه مادرش را نیمهتمام بگذارد و به تهران بازگردد. ماهور احمدی در شرح مراجعهاش به دادگاه توضیح داده است در شعبه ۴ بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه، بازپرس که پدرش را نمیشناخت، از او پرسیده که «چرا زیر تابوت پدرت را گرفتی؟» و او پاسخ داده است: «چرا نباید می گرفتم؟ مگر حرام است؟ شما بچه دارید؟ اگر روزی بچه تان بمیرد زیر تابوتش را نمی گیرید؟» خانم احمدی ادامه داده که دو اتهام دیگر نیز یعنی «تشویق به فساد» و حضور بدون حجاب اجباری در «معابر و اکامن عمومی» به او وارد شده و در نهایت وی با قرار کفالت آزاد شده است. به گفته او، بعد از توضیحاتش، اتهام تشویق به فساد حذف شد، اما پرونده با اتهام «حضور زنان در معابر و انظار عمومی بدون رعایت حجاب شرعی» به شعبه ۱۰۹۹ دادگاه کیفری ۲ تهران فرستاده شده است. ماهور احمدی در این دادگاه به ده روز حبس تعزیری محکوم شده است که بر اساس نظر دادگاه به ۱/۵۰۰ تومان جزای نقدی تبدیل شده است. او توضیح داده که در آخرین روز مهلت پرداخت جریمه، به دلیل مشکلی که برای یکی از موکلان وکیلش پیش آمده بود، نتوانست جریمه را بهموقع پرداخت کند و در نتیجه حسابهای بانکی و خط موبایلش توقیف شده است. ماهور احمدی در توضیح احساسش درباره این وضعیت نوشته: «خشمی دیگر نداشتم ، برایم خنده دار بود . دست آخر هم در اجرای احکام این مبلغ را پرداخت کردم و پرونده مختومه شد.» فرزند احمدرضا احمدی در پایان پیام خود نوشته است: «روز جهانی زن ، بر تمام زنان ازاد و ازادی خواه وطنم، زنان قدرتمند که با عشق و امید ادامه دادند ، بر تمام زنان و دختران و مادرانی که حقی در حمل تابوت مردانشان نداشتند ، بر تمام مادرانی که محروم از دیدن فرزند خرد سالشان شدند ، بر تمام زنانی که ماه ها و سالها دنبال حقوق اولیه شان بودند مبارک.» احمدرضا احمدی، شاعر سرشناش ایرانی، روز سهشنبه بیستم تیرماه در ۸۳ سالگی درگذشت و در بهشت فاطمه به خاک سپرده شد. ماهور احمدی، فرزند احمدرضا احمدی، با حضور بدون حجاب اجباری در مراسم خاکسپاری این شاعر سرشناس گفته بود پدرش پدرش «کنار هیچ قدرتی نایستاد و با هیچ بادی به هیچ سمتی نرفت» و «روی عقیده خود ماند».
دانشگاه اصفهان؛ برخورد انضباطی با چند دانشجو به دلیل انتشار ویدیو فارغ التحصیلی
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایسنا، به تازگی ویدیویی از جشن فارغ التحصیلی دانشجویان دانشکده علوم ورزشی دانشگاه اصفهان در فضای مجازی منتشر شد که روابط عمومی این دانشگاه در واکنش به این ویدیو، اطلاعیه ای صادر کرد.
روابط عمومی این دانشگاه در این اطلاعیه مدعی شده که فیلم کوتاه منتشر شده با عنوان جشن فارغ التحصیلی در شبکههای اجتماعی و بازنشر آن توسط رسانههای تصویری “ضد انقلاب”، هیچ ارتباطی با برنامههای دانشگاه اصفهان ندارد.
در این اطلاعیه با اشاره به اینکه این فیلم کوتاه در یکی از زمینهای فرعی ورزشی و محصور در حاشیه دانشگاه تهیه شده، آمده است که تعدادی از دانشجویان دانشکده بدون اخذ مجوز رسمی از معاونت فرهنگی و با هزینه شخصی، ضمن هماهنگی با یک شرکت خصوصی، البسه مورد استفاده در فیلم فوق را تهیه نموده و همان شرکت فیلمهای کوتاه تهیه شده را تدوین و در اختیار حاضرین قرار داده است.
روابط عمومی دانشگاه اصفهان در آخر نوشته که دانشجویان و برگزار کنندگان این برنامه، پاسخگوی اقدامات خود در مراجع ذی صلاح دانشگاه خواهند بود.( هرانا ۱۴۰۲/۱۲/۱۸)
اسفند ۱۶، ۱۴۰۲
صدور قرار مجرمیت برای شیدا صابریجو و انتقال مریم یحیوی به زندان اوین
۱۷.اسفند.۱۴۰۲ ایران اینترنشنال
در آستانه هشت مارس، روز جهانی زن، فشارها بر فعالان زن در ایران افزایش یافته است. قرار مجرمیت شیدا صابریجو، از بازداشتشدگان خیزش انقلابی در یاسوج صادر شده و همزمان مریم یحیوی، فعال سیاسی، پس از مراجعه به دادسرای اوین، برای تحمل یک سال حبس به بند زنان زندان اوین منتقل شد. بر اساس گزارشها و سند رسیده به ایراناینترنشنال، قرار جلب به دادرسی شیدا (بهسا) صابریجو، بازیگر و فعال حقوق زنان، از سوی شعبه هفتم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب یاسوج صادر شد. این قرار با اتهام «اخلال در نظم عمومی از طریق در دست داشتن بنر با مضمون “زن، زندگی، آزادی” در سطح شهر و تحریک مردم به تجمع و اغتشاش» صادر شده است. صابریجو پیشتر و در آبان ماه امسال با دریافت ابلاغیهای، برای دفاع در برابر اتهام «اخلال در نظم و آسایش عمومی» با مصداق «برافراشتن بنر با مضمون “زن، زندگی، آزادی” در سطح شهر» به دادسرای عمومی و انقلاب یاسوج احضار شده بود. این فعال حقوق زنان در تاریخ ۲۵ شهریور امسال و در سالگرد قتل حکومتی مهسا ژینا امینی، به دست نیروهای امنیتی در یاسوج بازداشت و پس از چند روز با تودیع قرار از زندان آزاد شد. صابریجو در ویدیویی که پیش از بازداشت منتشر کرده بود خواهان اعتراضهای عمومی شد و خطاب به مادرش گفت: «مامان گریه نکن، مثل مادر مهسا امینی بشو و بلند داد بزن “زن، زندگی، آزادی”.»
گزارشهای رسیده به ایراناینترنشنال حاکی از آن است که مریم یحیوی، فعال سیاسی، روز یکشنبه ۱۳ اسفند پس از مراجعه به دادسرای اوین برای تحمل یک سال حبس به بند زنان اوین منتقل شد. يحيوی در تاریخ ۱۱ آبان ۱۳۹۳ به دست نیروهای اطلاعات سپاه بازداشت و پس از پایان بازجوییها و تحمل یک ماه حبس در یکی از سلولهای انفرادی بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲-الف زندان اوین، با تودیع قرار وثیقه آزاد شد. این فعال سیاسی مدتی بعد از سوی قاضی ابوالقاسم صلواتی، رییس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران با اتهامات «اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام» محاکمه و به ۹ سال حبس تعزیری که هفت سال آن اجرایی بود، محکوم شد. دادگاه علاوه بر این او را به دو سال ممنوعالخروجی، دو سال ممنوعیت از فعالیت در فضای مجازی، احزاب، گروهها و دستهها محکوم کرد. این حکم پس از اعتراض از سوی شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به یک سال زندان تقلیل یافت. یک منبع نزدیک به خانواده یحیوی با اشاره به اینکه در اسفند ماه ۱۳۹۹ حسابهای بانکی و تلفن همراه این فعال سیاسی با دستور نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی مسدود شد، به ایراناینترنشنال گفت اجرای حکم او چندین بار به دلیل بیماری برای چند ماه به تعویق افتاد اما او دی ماه امسال برای اجرای حکم یک سال زندان فراخوانده شد. یحیوی در سال ۱۳۹۳ و تا پیش از بازداشت در حال درمان با رادیوتراپی به علت ابتلا به بیماری سرطان بود. این فعال سیاسی زن پیش از این بابت پروندهای مربوط به سال ۱۳۸۹ به یک سال حبس محکوم شد که به علت بیماری و بر اساس گواهی پزشکی قانونی مبنی بر عدم تحمل کیفر، اجرای حکمش منتفی شده بود. جمهوری اسلامی از آغاز روی کار آمدن خود همواره فعالان مدنی و سیاسی منتقد حکومت را بازداشت، شکنجه و زندانی کرده است. از زمان آغاز خیزش سراسری ایرانیان علیه جمهوری اسلامی از شهریور ۱۴۰۱ تا کنون، سرکوب فعالان مدنی، سیاسی و معترضان از سوی حکومت شدت گرفته و همچنان ادامه دارد.
آزادی موقت فریبا اسدی از زندان کچویی کرج
.مارس.۱۴۰۲کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی
فریبا اسدی، فعال سیاسی، پس از تودیع وثیقه از زندان کچویی کرج آزاد شد. به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز سه شنبه پانزدهم اسفند ۱۴۰۲، فریبا اسدی، فعال سیاسی، با پایان مراحل بازجویی و تفهیم اتهام به صورت موقت با تودیع قرار وثیقه از زندان کچویی آزاد شد. یک منبع مطلع نزدیک به خانواده خانم اسدی با تایید این خبر گفت: “آزادی ایشان با تودیع وثیقه یک میلیارد تومانی از زندان کچویی کرج صورت گرفته است.” خانم اسدی اواخر شهریورماه سال جاری توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان کچویی کرج منتقل شده بود. وی در شعبه هفتم بازپرسی دادسرای کرج مورد تفهیم اتهام قرار گرفته بود. پرونده او از بابت اتهاماتی از جمله تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی به شعبه اول دادگاه انقلاب کرج ارجاع داده شده، اما تاکنون تعیین وقت نشده است. خانم اسدی پیشتر سابقه بازداشت و محکومیت را نیز داشته است. او در بهمن ماه سال ۹۹ به همراه سه هم پرونده ای خود از بابت اتهامات تبلیغ علیه نظام و عضویت در گروه های مخالف نظام توسط نیروهای امنیتی بازداشت و چندی بعد با تودیع وثیقه آزاد شد. وی نهایتا مورخ ۱۰ مهرماه ۱۴۰۰ توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب شهریار از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس تعزیری محکوم شد. او نهایتا در تاریخ ۱۳ دی ۱۴۰۰، در منزل شخصی خود واقع در تهران بازداشت و جهت تحمل حبس به زندان قرچک ورامین منتقل شد. وی در دوران حبس از بابت گشایش دو پرونده مجزا، مجموعا به چهارسال و سه ماه و یک روز حبس محکوم شد. وی نهایتا اواخر بهمن ماه سال گذشته، به دنبال صدور بخشنامه عفو از زندان اوین آزاد شده بود.
زینب رحیمی، روزنامه نگار به جزای نقدی محکوم شد
زینب رحیمی، روزنامه نگار توسط مرجع قضایی به پرداخت جزای نقدی محکوم شد. صدور این حکم در پی انتشار مطلبی توسط این روزنامه نگار در خصوص مرگ آرمیتا گراوند، دانش آموز هفده ساله ای که در ایستگاه متروی شهدا از ناحیه سر آسیب دید و چندی بعد جان باخت، صورت گرفته است.
خانم رحیمی با انتشار مطلبی در این خصوص اعلام کرد که وی در تاریخ چهاردهم اسفندماه، از بابت اتهام نشر اکاذیب توسط مرجع قضایی به پرداخت جزای نقدی محکوم شده است.
انتشار مطلبی در خصوص نحوه مرگ آرمیتا گراوند، از جمله مواردی است که قاضی پرونده برای صدور حکم جزای نقدی علیه این روزنامه نگار، به آن استناد کرده است. آرمیتا گراوند، دانش آموز هفده ساله ای بود که در ایستگاه متروی شهدا از ناحیه سر آسیب دید و چندی بعد جان باخت.
زینب رحیمی همچنین در جلسه دادرسی به اتهامات خود از اتهام انتشار دادههای مبتذل به دلیل عکس بدون حجاب، تبرئه شد.
این روزنامه نگار اواسط آبان ماه سال جاری از تشکیل پرونده قضایی برای خود در شعبه ۹ دادسرای فرهنگ و رسانه خبر داده بود.
خانم رحیمی در اسفند سال گذشته نیز به دلیل شکایت سازمان حفاظت محیط زیست، به دادسرای رسانه و رایانه احضار شد.
زینب رحیمی روزنامه نگار حوزه محیط زیست که پیشتر با خبرگزاری ایسنا همکاری میکرد، در سال ۹۹ به دلیل انتشار مطالبی در توئیتر از این خبرگزاری اخراج شد.( هرانا ۱۴۰۲/۱۲/۱۶ )
سروناز احمدی از زندان اوین به مرخصی اعزام شد
دقایقی پیش سروناز احمدی، فعال حقوق کودکان محبوس در زندان اوین به مرخصی درمانی اعزام شد. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان ح...
-
خبرگزاری هرانا امروز سه شنبه سوم مردادماه، فاطمه حسینی، شهروند اهل یاسوج به دلیل آنچه “انتشار تصاویر غیراخلاقی و بی حجابی در شبکه های اجتم...
-
IRANWIRE سردار پاشایی، قهرمان سابق کشتی جهان و مربی تیم های ملی کشتی، دیروز ۵ مرداد ۱۴۰۱، با انتشار عکسی از مهسا قربانی نسبت به حذف این دا...
-
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی نیلوفر غزاله و همسرش محمدعلی مقیمی (رهاب)، دو فعال در حوزه گردشگری از سوی نیروهای امنیتی در اصفهان باز...