جستجوی این وبلاگ

مهر ۰۸، ۱۴۰۲

آزیتا اسکندریون به پرداخت جزای نقدی محکوم شد

خبرگزاری هرانا

آزیتا اسکندریون، شهروند ساکن زنجان توسط دادگاه انقلاب این شهر به پرداخت چهار میلیون تومان جزای نقدی بدل از ۹۱ روز حبس تعزیری محکوم شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، آزیتا اسکندریون به پرداخت جزای نقدی محکوم شد.

براساس حکم صادره توسط شعبه دو دادگاه انقلاب زنجان، خانم اسکندریون از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی” به پرداخت چهار میلیون تومان جزای نقدی بدل از ۹۱ روز حبس تعزیری محکوم شده است.
آزیتا اسکندریون پیشتر در دادسرای عمومی و انقلاب زنجان مورد تفهیم اتهام قرار گرفته و با قرار کفالت آزاد شده بود.

مهر ۰۴، ۱۴۰۲

دستگیری دست‌کم ۶۰۰ زن در تهران در سالگرد مهسا

IRANWIRE

هم‌‌اکنون ۱۳۰ زن که در سالگرد مهسا دستگیر شده‌اند، در بند قرنطینه زندان زنان قرچک در انتظار رسیدگی به وضعیتشان هستند.

بر اساس گزارشی که کمیته پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان روز پنج‌شنبه منتشر شده، تنها در سالگرد جان باختن مهسا امینی در روز ۲۵ شهریور دست‌کم ۶۰۰ زن در تهران دستگیر شده‌اند.

در این گزارش گفته شده که از این تعداد دستگیری، هم‌‌اکنون ۱۳۰ زن در بند قرنطینه زندان زنان قرچک در انتظار رسیدگی به وضعیتشان هستند.

کمیته پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان به نقل از خانواده برخی از دستگیرشدگان در این گزارش نوشته است که اکثر بازداشتی‌‌ها با سپردن تعهد از بازداشت پلیس آزاد شدند و زنانی که هم‌‌اکنون در زندان قرچک هستند نیز پرونده‌شان به دادسرا ارسال شده و امیدوارند که با قرار وثیقه یا کفالت آزاد شوند.

در این گزارش همچنین جزئیاتی از دستگیری‌ها در شهرهای ایران آورده و برای نمونه نوشته که در استان یزد، شهر ابرکوه، دست‌کم ۱۲ نفر از جوانانی که در شامگاه ۲۵ شهریور در میدان اصلی شهر دست به تجمع زده بودند، شبانه در محل سکونت‌شان دستگیر شده‌اند.

علاوه بر این کمیته پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان در این رابطه نوشت که این کمیته تاکنون اسامی ۲۰ تن از دستگیرشدگان دهدشت را ثبت کرده است. پیشتر جواد هاشمی‌‌مهر، معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفته بود که در شامگاه ۲۵ شهریور در دهدشت ۱۵ تن شامل ۱۳ مرد و دو زن دستگیر شده‌اند و شمار دیگری نیز «شناسایی شده‌اند».

در مجموع، کمیته پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان در فاصله ۱۹ تا ۲۹ شهریور، اسامی ۱۱۸ فرد بازداشت‌شده را ثبت کرده است.

مهر ۰۱، ۱۴۰۲

هانیه توسلی، بازیگر سینمای ایران، «به قید کفالت» آزاد شد

رادیو فردا

هانیه توسلی (عکس از آرشیو ۱۳۹۸)

طناز توسلی، خواهر هانیه توسلی، بازیگر سینمای ایران، روز یک‌شنبه ۲۶ شهریور، از آزادی هانیه توسلی به قید کفالت خبر داد.

دو منبع مطلع شنبه ۲۵ شهریور در گفت‌وگو با رادیو فردا از بازداشت هانیه توسلی، بازیگر سینمای ایران، توسط نیروهای امنیتی خبر داده بودند.

یک منبع مطلع به رادیو فردا گفت که هانیه توسلی «هنگام ورود به خانه‌اش توسط چند مامور بازداشت شده است.»

در همین زمینه طناز توسلی، خواهر هانیه، نیز روز شنبه در اینستاگرام خود نوشته بود که خواهرش ساعت ۱۱:۴۵ شب توسط ماموران بازداشت و « به مکان نامعلوم منتقل شده است.»

هانیه توسلی روز شنبه همزمان با سالگرد جان‌باختن مهسا(ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد٬ با انتشار پستی در اینستاگرام از مهسا به عنوان اسطوره یاد کرده بود.

این بازیگر سینمای ایران در اینستاگرام نوشته بود: « سکوت … تصویر گویاست. این آخرین لبخندش.آخرین عکس. بی گناهی و جوانی و زیبایی و خون پاک. اسطوره ای زاده شد.مهسا جاودانه است.»

ساعاتی پس از بازداشت این بازیگر سینمای ایران، صفحه او در اینستاگرام از دسترس خارج شد.

در همین حال، روزنامه شرق نیز نوشته بود «هنوز نهاد بازداشت کننده هانیه توسلی مشخص نیست و هیچ منبع رسمی به این خبر واکنش نشان نداده‌است.»

هانیه توسلی پیش از این نیز از اعتراضات «زن زندگی آزادی» حمایت کرده بود.

از چند روز پیش از سال‌روز جان‌باختن مهسا امینی، فشار نیروهای امنیتی بر فعالان مدنی در ایران افزایش یافته و شماری نیز تاکنون بازداشت شده‌اند.

شهریور ۳۱، ۱۴۰۲

ادامه بازداشت فعالان و دانشجویان در آستانه سالگرد مهسا

IRANWIRE

«سمانه اصغری»، فعال حقوق کودکان و دانشجوی مهندسی صنایع دانشگاه خوارزمی، و همچنین «علی غلامی» فعال دانشجویی در روز  ۲۳ شهریور توسط نیروهای امنیتی دستگیر شده‌اند.

در ادامه بازداشت فعالان سیاسی و مدنی در آستانه سالگرد کشته شدن «مهسا ژینا امینی»، بنا بر گزارش‌های رسیده از ایران «سمانه اصغری»، فعال حقوق کودکان و دانشجوی مهندسی صنایع دانشگاه خوارزمی، و همچنین «علی غلامی» فعال دانشجویی در روز ۲۳ شهریور توسط نیروهای امنیتی دستگیر شده‌اند.

اسماعیل نظری، همسر سمانه اصغری، در پستی اینستاگرامی خبر داد که «ماموران وزارت اطلاعات با هجوم به منزل و تفتیش مفصل خانه، سمانه را بازداشت و به گفته‌ خودشان به زندان اوین منتقل کردند.»

سمانه اصغری، فعال حقوق کودک و عضو سابق هیات مدیره انجمن حمایت از حقوق کودکان پیشتر هم‌زمان با اعتراضات سراسری سال گذشته روز ۱۹ مهرماه ۱۴۰۱ بازداشت شده بود. در اسفند سال گذشته شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، سمانه اصغری، دانشجوی دانشگاه خوارزمی و فعال حقوق کودکان کار را، به ۱۸ سال و سه ماه زندان محکوم کرد که از حکم صادر شده بر اساس ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، یک سوم این محکومیت یعنی شش سال و سه ماه قابل اجرا خواهد بود.

در خبری دیگر منابع دانشجویی اعلام کردند که «علی غلامی»، فعال دانشجویی و عضو سابق انجمن آرمان دانشجویان دانشگاه علم و صنعت، عصر روز ۲۳ شهریور در منزل خود در شهرستان شیروان بازداشت شد.

تا لحظه تنظیم این خبر، از نهاد بازداشت‌کننده و وضعیت فعلی آقای غلامی، اطلاعی در دست نیست. بازداشت این دانشجو درحالی صورت گرفته که او پیش از این توسط هیچ نهاد امنیت یا قضایی احضار نشده بود.

شهریور ۲۹، ۱۴۰۲

به دلیل انتشار تصاویری در فضای مجازی؛ یک شهروند در شیراز بازداشت شد

خبرگزاری هرانا

مرکز اطلاع رسانی پلیس فارس از بازداشت یک دختر نوجوان در شیراز به دلیل آنچه “انتشار فیلم هنجارشکنانه در فضای مجازی” عنوان کرده، خبر داد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مهر، یک دختر نوجوان در شیراز بازداشت شد.

مرکز اطلاع رسانی پلیس فارس در این خصوص اعلام کرد: “بعد از انتشار فیلم حاوی رفتار هنجارشکنانه یک دختر نوجوان در یک مکان عمومی در خروجی شهر قم در فضای مجازی، ماموران پلیس فارس این فرد را در یکی از محلات شهر شیراز شناسایی کردند.”

در این گزارش بدون اشاره به هویت این شهروند آمده است: وی بازداشت و تحویل مراجع قضائی شده است.

شهریور ۲۶، ۱۴۰۲

انتقال هیرو قدیمی به کانون اصلاح و تربیت سنندج

کردپا

هیرو قدیمی، فعال مدنی سرشناس اهل سقز پس از بازداشت به کانون اصلاح و تربیت سنندج منتقل شده است.

این فعال مدنی تاکنون از دسترسی به وکیل و ملاقات با خانواده محروم بوده است.

روز سه‌شنبه بیست و یکم شهریورماه، ٨ تن از نیروهای امنیتی به بهانه تحویل نوشت‌افزار بدون ارائه حکم قضایی به منزل این فعال مدنی یورش بردند و او را بازداشت کردند.

این فعال مدنی در حوزه کودکان، زنان و کمک به بیماران خاص فعالیت دارد.

تاکنون از دلیل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه خانم قدیمی اطلاع دقیقی به دست نیامده است.

شهریور ۲۳، ۱۴۰۲

یک دختر ‌١٤ سالە توسط برادرش بە قتل رسید

حقوق بشر کردستان

بنا بە اطلاع شبکە حقوق بشر کردستان، یک دختر ١٤ سالە بە نام مونا آقایی در تاریخ ٢ شهریور در شهر روانسر استان کرمانشاه توسط برادرش به قتل رسیده است. مونا آقایی کە قربانی کودک همسری بود، قصد جدایی از همسرش را داشت اما خانوادەاش با این اقدام وی مخالف بودند.

بر اساس آمار گردآوری شده توسط شبکه حقوق بشر کردستان از ابتدای سال ۱۴۰۲ دست‌کم ۱۱ زن‌کشی در کردستان توسط اعضای مرد خانواده به ثبت رسیده است .

شهریور ۲۱، ۱۴۰۲

وخامت حال معصومه یاوری در زندان دولت آباد اصفهان

حقوق بشر ایران

وخامت حال معصومه یاوری در زندان دولت آباد اصفهان

به گزارش کانون حقوق بشر ایران، روز دوشنبه ۲۰ شهریورماه ۱۴۰۲، معصومه یاوری زندانی سیاسی سابق که پیش از این در زندان اوین به دیسک شدید کمر مبتلا شده بود، به دلیل بازجویی های طولانی در زندان دولت آباد اصفهان، دچار آسیب شدید کمر شده و دو دیسک کمرش بیرون زده است. به گزارش منبع مطلع، خانم یاوری در زندان به دیسک کمر مبتلا شده و هم اکنون در زندان از کمر درد شدید رنج می برد. بازجویی های طولانی باعث بیرون زدن دو دیسک کمر او شده است.

معصومه یاوری همچنین از بیماریهایی همچون بیماری قلبی، انسداد عروق و کم کاری شدید تیرویید رنج میبرد. مأمورین زندان حتی داروهای وی را هم تحویل نگرفته اند و به این ترتیب وضعیت وی برای رسیدگی های پزشکی و درمانی اورژانس است و باید هر چه سریعتر اقدامات غیرانسانی علیه او متوقف شده و مورد رسیدگی فوری قرار بگیرد.

خانم یاوری در روز ۱۳ شهریورماه ۱۴۰۲، توسط ماموران امنیتی در منزل شخصی خود در گلپایگان بازداشت و پس از تفتیش منزل به زندان دولت آباد اصفهان منتقل شد.
به گزارش منبع موثق، او به تبلیغ علیه نظام متهم شده است.

معصومه یاوری، متولد ۱۳۵۷، خانه دار و مادر دو فرزند است.
او پیش از این در سال ۸۸ مدت سه سال در زندان های اوین، گوهردشت و قرچک ورامین به دلیل شرکت در تظاهرات ۸۸، ارتباط با مجاهدین در زندان بوده است. وی در ابتدا توسط دادگاه به محاربه متهم شد. اما پس از چندی تبرئه و به ۷ سال زندان محکوم شد. او پس از سه سال از زندان آزاد شد

«ضرب‌وشتم» نرگس محمدی در زندان اوین به‌دلیل امتناع از حجاب اجباری

رادیو فردا

 

حساب اینستاگرام منتسب به نرگس محمدی شامگاه دوشنبه خبر داد که این فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی به دلیل تن ندادن به حجاب اجباری و اعتراض به مسئولان زندان اوین، توسط مأموران این زندان هدف «ضرب و شتم» قرار گرفته است.

در این پیام به نقل از خانم محمدی آمده است که او در پی «خودکشی یکی از هم‌بندی‌هایش برای دومین بار طی سه روز گذشته»، به بهداری اوین رفته بود که برخورد «عامدانه و جلادانه» یکی از پرستاران بالای سر زندانی به اعتراض او منجر شد.

بر اساس آنچه در پست یاد شده آمده است نرگس محمدی همچنین به‌دلیل عدم رعایت حجاب اجباری با «الفاظ رکیک و توهین‌آمیز» تهدید شده و در نهایت، مأموران زندان با اعمال خشونت او را با خود برده‌اند به‌طوری «آثار کبودی» روی بدن خانم محمدی به‌جا مانده است.

این زندانی سیاسی ظاهراً این جزئیات را از طریق تماس تلفنی از زندان اوین منتقل کرده است و افزوده که «مردان بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات و مسئولان زندان» او را سوار بر آمبولانس به بند بازگردانده‌اند.

در پایان پیام تأکید شده است که هر اتفاقی برای نرگس محمدی بیفتد «مسئولیتش با جمهوری اسلامی» است.

مرداد امسال در پی صدور حکم جدید علیه این فعال حقوق بشر، مجموع دوره زندان او به ده سال و ۹ ماه به‌همراه ۱۵۴ ضربه شلاق افزایش یافت.

خانم محمدی به‌ویژه در ماه‌های گذشته با انتشار نامه‌های متعدد درباره وضعیت زندان‌ها و بازداشتگاه و خشونت علیه زندانیان و بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری هشدار داده است.

او اواسط آذر پارسال در نامه‌ای به جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، «تعرض به زنان حین بازداشت و در بازداشتگاه‌ها» را «بخشی از برنامه سرکوب» جمهوری اسلامی علیه زنان معترض و مبارز خوانده بود.

شهریور ۲۰، ۱۴۰۲

بهاره هدایت در اعتصاب غذا؛ «هشت کیلو» کم کرده و دچار «ضعف شدید و تپش قلب» است

صدای آمریکا

بهاره هدایت

وکیل بهاره هدایت گفت این زندانی سیاسی پس از ۱۰ روز اعتصاب غذا هشت کیلو گرم کاهش وزن داشته و اکنون دچار «ضعف شدید و تپش قلب» است.

زهرا مینویی، وکیل بهاره هدایت، یک‌شنبه ۱۹ شهریور در پاسخ به کسانی که درباره وضعیت سلامت این زندانی سیاسی از او پرسیده‌اند، در پیام‌رسان ایکس نوشت، در ملاقاتی که او امروز یک‌شنبه با خانواده داشته، روشن شد که «بعد از ۱۰ روز اعتصاب غذا، هشت کیلو وزن کم کرده و در حال حاضر دچار ضعف شدید و تپش قلب است.»

به گفته زهرا مینویی، وضعیت جسمی بهاره هدایت «به گونه‌ای» است که «با کمک یک مأمور زندان توانسته به محل ملاقات بیاید.»

او ابراز امیدواری کرده که موکلش «با اطلاعی که از پیام‌ها و واکنش‌ها به اعتصابش پیدا کرده، هر چه زودتر اعتصاب را بشکند.»

بهاره هدایت از روز پنج‌شنبه ۹ شهریور در اعتراض به مواردی از جمله «سرکوب مضاعف» معترضان به وسیله جمهوری اسلامی و همچنین جان باختن جواد روحی، معترض زندانی، اعتصاب غذا کرده است.

خانواده جواد روحی از او خواسته‌اند اعتصاب غذایش را بشکند

بازداشت زنی در تهران به دلیل انتشار تصاویر بدون حجاب

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

بازداشت

سازمان اطلاعات فراجا از بازداشت یک زن در تهران به دلیل نشر تصاویر بدون حجاب خود در شبکه اجتماعی اینستاگرام، خبر داد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، یک زن در تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. این زن در رابطه با نداشتن حجاب بازداشت شده است.

مرکز سایبری سازمان اطلاعات فرماندهی انتظامی تهران بزرگ با اعلام این خبر علت بازداشت این شهروند را “انتشار تصاویر غیراخلاقی و بدون حجاب از خود در زمان انجام تمرینات ورزشی در لوکیشن های مختلف و اماکن عمومی” عنوان کرد.

گفته میشود، این شهروند پس از بازداشت با تشکیل پرونده قضایی مواجه شده و محتوای صفحه اینستاگرام وی نیز حذف شده است.

در این گزارش به هویت، محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه وی اشاره نشده است.

 

 

شهریور ۱۹، ۱۴۰۲

الهام فرشاد به سه سال و هشت ماه حبس محکوم شد

هرانا

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، الهام فرشاد به حبس محکوم شد.

بر اساس حکم صادره توسط شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری نوشهر، خانم فرشاد به سه سال و هشت ماه حبس محکوم شد.
از اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.

الهام فرشاد، ۲۹ ساله، بیشتر در تاریخ بیست و دوم تیرماه ۱۴۰۱ توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت و در تاریخ یکم مرداد با تودیع وثیقه پانصد میلیون تومانی آزاد شد.

پیش از بازداشت این شهروند، ویدیویی از دخالت یک روحانی در خصوص نحوه پوشش خانم فرشاد به بهانه “امر به معروف” و در پی آن درگیری لفظی این شهروند با “آمر به معروف” در شبکه‌ های اجتماعی منتشر شده بود. این ویدیو واکنش بسیاری از کاربران فضای مجازی را به دنبال داشت.

بی‌خبری از جلوه جواهری و فروغ سمیع‌نیا علیرغم گذشت سه هفته از زمان دستگیری

کمپین دفاع از حقوق زندانیان سیاسی و مدنی

جلوه جواهری و فروغ سمیع‌نیا

تداوم بازداشت و بی‌خبری از جلوه جواهری و فروغ سمیع‌نیا علیرغم گذشت سه هفته از تاریخ دستگیری همچنان در یکی از بازداشتگاه های امنیتی رشت به سر می برند.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، در حالی که سه هفته از بازداشت جلوه جواهری و فروغ سمیع‌نیا، فعالان حقوق زنان در رشت می‌گذرد، تاکنون اطلاعی از دلیل بازداشت، اتهامات انتسابی و محل نگهداری آنها در دست نیست.

بنابر اظهارات خانواده این دو شهروند آنها پس از بازداشت تاکنون تنها یک تماس تلفنی کوتاه با خانواده خود داشته‌اند و از آن زمانی هیچ اطلاعی از سرنوشت آنها حاصل نشده است.

پیگیری‌های خانواده جواهری و سمیع‌نیا از نهادهای مختلف نظام جهت اطلاع از وضعیت این دو کنشگر مدنی بی‌نتیجه مانده و این سبب افزایش نگرانی‌ نزدیکان آنها شده است.

تا لحظه تنظیم این گزارش از نهاد بازداشت کننده، محل نگهداری و یا اتهام های مطروحه علیه این دو شهروند بازداشتی اطلاعی در دست نیست.

جلوه جواهری، فروغ سمیع نیا، متین یزدانی، یاسمین حشدری، زهرا دادرس، زهره دادرس، نگین رضایی، شیوا شاه سیاه، واحده خوش سیرت، سارا جهانی، آزاده چاوشیان، مهسا بصیر توانا و هومن طاهری توسط مزدوران خامنه‌ای در تاریخ بیست و پنجم مرداد ماه در استان گیلان بازداشت شدند.

(زن، زندگی، آزادی) تداوم بازداشت و بی‌خبری از سرنوشت نیلوفر شاکری در بازداشتگاه اداره اطلاعات کرج

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

نیلوفر شاکری

نیلوفر شاکری علیرغم گذشت دو هفته از زمان دستگیری همچنان در بازداشتگاه اداره اطلاعات کرج در بازداشت به سر می برد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز چهار شنبه ۱۵ شهریور ماه ۱۴۰۲، نیلوفر شاکری علیرغم گذشت دو هفته از زمان دستگیری همچنان بلاتکلیف در اداره اطلاعات کرج به سر می برد.

خانم شاکری از بازداشت‌شدگان جریان خیزش اعتراضی است که شب سه‌شنبه سی و یکم مرداد ماه مجددا توسط اداره اطلاعات کرج بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شد.

وی پیش‌تر نیز در تاریخ نوزدهم مهر ماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از گذشت چهار ماه از زندان کچویی کرج آزاد شده بود.

تاکنون از دلیل بازداشت فعلی، اتهام انتسابی و محل نگهداری خانم شاکری اطلاعی در دست نیست.

پریسا صالحی، خبرنگار روزنامه دنیای اقتصاد، به دادسرا احضار شد

صدای آمریکا

پریسا صالحی، برگرفته از صفحه ایکس (توئیتر سابق) این روزنامه‌نگار اقتصادی

پریسا صالحی، خبرنگار روزنامه دنیای اقتصاد، پس از تفتیش منزل و ضبط موبایلش از سوی ماموران امنیتی از مراجعه به دادسرای کرج در روز شنبه ۱۸ شهریور خبر داد.

این خبرنگار مخالف حجاب اجباری در شبگه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشته است که ماموران امنیتی روز سه‌شنبه ۱۴ شهریور حین تفتیش منزلش در کرج بارها او و خانواده‌اش را مورد توهین و تهدیدهای مکرر قرار داده‌اند.

از اتهامات وارده علیه این دانشجوی کارشناسی ارشد رشته اقتصاد در دانشگاه تهران خبری منتشر نشده است.

نازیلا معروفیان، روزنامه‌نگار منتقد که با پدر مهسا امینی مصاحبه کرده بود، هم روز چهارشنبه ۸ شهریور همراه با ضرب و جرح برای چندمین بار بازداشت شد.

او گفته که در دوران بازداشت مورد تعرض قرار گرفته است و در حال حاضر هم در اعتصاب غذا بسر می‌برد.

از سوی دیگر، الناز محمدی، خبرنگار روزنامه هم‌میهن، و نگین باقری، خبرنگار روزنامه هفت صبح، هم به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» به سه سال حبس تعلیقی، شرکت در یک دوره آموزشی اخلاق حرفه‌ای خبرنگاری و سه سال ممنوع‌الخروجی محکوم شده اند.

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران با محکوم‌کردن احکام صادره علیه این دو خبرنگار، درباره صدور چنین احکامی علیه روزنامه‌نگاران در ایران ابراز نگرانی کرده است.

روزنامه‌نگاران از جمله اقشاری هستند که در آستانه سالگرد کشته‌شدن مهسا (ژینا) امینی حکومت ایران فشارهای امنیتی علیه آنها را تشدید کرده است.

بر پایه تازه‌ترین گزارش سازمان گزارشگران بدون مرز درباره آزادی رسانه‌ها که اردیبهشت سال جاری منتشر شد، ایران در میان ۱۸۰ کشور جهان در جایگاه ۱۷۷ قرار گرفته است.

یک زن زندانی در زندان قم اعدام شد

هرانا

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از سازمان حقوق بشر ایران، سحرگاه امروز جمعه هفدهم شهریورماه ۱۴۰۲، یک زندانی زن در زندان قم اعدام شد.

در این گزارش بدون اشاره به هویت این زندانی آمده است: “این زندانی اهل ورامین، پیشتر از بابت اتهام قتل بازداشت و توسط مراجع قضایی به اعدام محکوم شده بود.”

تا لحظه تنظیم این گزارش، اعدام این زندانی از سوی رسانه های داخل ایران و یا منابع رسمی اعلام نشده است.

بر اساس گزارش سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سال ۱۴۰۱ دست کم ۶۱۷ شهروند از جمله ۱۳ زن و ۶ کودک-مجرم اعدام شدند که در مقایسه با مدت مشابه در سال پیش از آن، بیش از ۸۰ درصد افزایش داشته است. از میان اعدام شدگان، اعدام دو نفر در ملا عام صورت گرفته است. همچنین طی این تاریخ، ۱۳۶ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از این میزان ۶ نفر به اعدام در ملا عام محکوم شدند

شهریور ۱۸، ۱۴۰۲

شلیک به چشم معترضان؛ عسل جزیده برای درمان از ایران خارج شد

ایران وایر

شلیک به چشم معترضان؛ عسل جزیده برای درمان از ایران خارج شد

عسل جزیده، معترض ۱۸ ساله‌ای که یکی از چشم‌های خود را با گلوله ساچمه‌ای نیروهای جمهوری اسلامی از دست داده با انتشار تصاویری از خود اعلام کرد که برای درمان ایران را ترک کرده است.

این معترض اهل لشت‌نشا در استان گیلان، روز جمعه ۱۷ شهریور در حساب‌های خود شبکه‌های اجتماعی به شرح آنچه بر او پس از آغاز اعتراضات سراسری ایران رفته پرداخته است.

عسل جزیده نوشته در روز ۹ مهر ۱۴۰۱ به همراه مادرش برای شرکت در اعتراضات به کشته‌شدن مهسا (ژینا) امینی از لشت‌نشا به رشت رفته بود که در نتیجه شلیک مستقیم ماموران حکومتی جمهوری اسلامی چشم چپ خود را از دست داد.

او با انتشار تصاویری نوشته چشم راست او نیز بر اثر شلیک ماموران آسیب دیده و او هنوز موفق به خارج کردن دو ساچمه از چشم راستش نشده است.

این جوان معترض نوشته که تحت تاثیر اعتراضات آبان سال ۱۳۹۸، اعدام نوید افکاری و ساقط شدن هواپیمای اوکراینی قرار داشته است.

دویچه وله فارسی

Iran | Muslimische Frauen ohne Kopftuch in Teheran

وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه پاسداران زنان فعالی را که اخیرا دستگیرشده‌اند به “برنامه‌ریزی برای اغتشاشات” و “حمایت مالی از سوی وزارت امور خارجه آمریکا” متهم کرده‌اند. خبرها حاکی از ضرب و شتم شدید برخی از دستگیرشدگان است.

بعدازظهر چهارشنبه، ۱۵ شهریور وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران اطلاعیه مشترکی صادر کردند و در آن مدعی شدند که اعضای یک “شبکه سازماندهی اغتشاشات” را دستگیر کرده‌اند.

بنا بر ادعای این دو نهاد امنیتی، دستگیرشدگان از وزارت خارجه آمریکا، موسسه خانه آزادی و موسسه خشونت پرهیزی برای دمکراسی حمایت مالی دریافت کرده‌اند.

“برگزاری دوره های مجازی و رایگان برای فعالان حوزه زنان و جامعه مدنی” یکی دیگر از اتهامات افراد بازداشت‌شده عنوان شده است. این دو نهاد امنیتی همچنین مدعی شده‌اند که “این گروه” در تیرماه آخرین کارگاه آموزشی خود را برگزار کرده و قصد داشته‌اند در روزهای ۱۶ و ۲۳ شهریور نیز دو کارگاه مجازی دیگر برگزار کنند.

در این اطلاعیه آمده است: «بر اساس اطلاعات به دست آمده، هدف از برگزاری این دوره ها ایجاد آمادگی و ارائه دستور کار برای آشوبگران داخلی برای احیای فضای تنش و اغتشاش بوده است.»

مقامات جمهوری اسلامی برگزاری کارگاه‌های آموزشی به خصوص برای زنان را موضوعی امنیتی دانسته و بارها فعالان حقوق زن را به دلیل برگزاری این کارگاه‌ها دستگیر کرده‌اند. از جمله می‌توان به دستگیری گسترده کنشگران مدنی زن پس از برگزاری کارگاه‌های آموزشی درباره خشونت خانوادگی، کارگاه آموزشی شرایط ضمن عقد و کارگاه‌های آموزشی کمپین یک میلیون امضا اشاره کرد.

فشار بر دستگیرشدگان

اطلاعیه مشترک دو نهاد امنیتی جمهوری اسلامی پس از آن صادر شده که در روزهای اخیر با هجوم به منازل زنان فعال، اکثرا در استان گیلان، حداقل ۱۲ نفر دستگیر شدند.

از میان دستگیرشدگان دو تن از آنها؛ جلوه جواهری و فروغ سمیعی‌نیا تا کنون تنها یک بار با خانواه‌هایشان تماس داشته‌اند و خانواده‌های این دو نفر به شدت نگران وضعیت آنها هستند. این در حالی است که به بقیه گفته شده به زوی با وثیقه آزاد می‌شوند. این دو فعال زن همچنان در سلول انفرادی به سر می‌برند.

به گزارش کمیته پی‌گیری وضعیت بازداشت‌شدگان، هومن طاهری یکی دیگر از فعالان حقوق زن که در زندان به‌سر می‌برد به‌شدت شکنجه شده و یک دندانش شکسته است. این کمیته نوشت، مطلع شده است که “کبودی‌های روی دنده‌های هومن به حدی شدید است که به سختی نفس می‌کشد و ممکن است دنده‌های او شکسته باشد. آثار کبودی و زخم روی گردن او مشهود است”.

این فعال مدنی در بند میثاق زندان لاکان رشت محبوس است و بنا بر اطلاعات کمیته پی‌گیری وضعیت بازداشت‌شدگان “بازپرس شعبه ۱۰ گیلان دستور داده تا زمانی که زخم‌های او به طور نسبی التیام نیابند اجازه ملاقات و تلفن ندارد”.

همچنین بر اساس اطلاعات این کمیته “سارا جهانی و زهرا و زهره دادرس به خاطر این که حاضر نشده‌اند رمز عبور تلفن‌های خود را تحویل مامورین امنیتی بدهند به شدت مورد ضرب‌و شتم‌قرار گرفته‌اند”

شهدخت خانجانی، شهروند بهایی، به‌طور غیابی به ۱۶ سال حبس محکوم شد

صدای امریکا

شهدخت خانجانی، شهروند بهایی

دادگاه انقلاب سمنان شهدخت خانجانی، شهروند بهایی، را بطور غیابی به شانزده سال حبس، هفده سال محرومیت از حقوق اجتماعی، و پرداخت پانصد میلیون ریال جریمه نقدی همراه با مجازات‌های تکمیلی محکوم کرد.

بر پایه اسناد رسیده به دست صدای آمریکا، اتهامات این شهروند بهایی «تبلیغ علیه نظام» و «تشکیل یا اداره گروه یا جمعیت به قصد برهم‌ زدن امنیت کشور» ذکر شده است.

شعبه یک دادگاه انقلاب سمنان با استناد به گزارش اداره اطلاعات و فعالیت‌های شهدخت خانجانی در فضای مجازی، او را به تبلیغ «علیه کلیت نظام» جمهوری اسلامی متهم کرده است.

بر این اساس، این شهروند بهایی به ۱۰ سال حبس بابت اتهام «تشکیل گروه به قصد برهم زدن امنیت کشور»، ۵ سال حبس و پرداخت ۵۰۰ میلیون ریال جریمه نقدی و ۱۵ سال محرومیت از حقوق اجتماعی به اتهام «تبلیغ بهائیت»، همچنین یک سال حبس به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» محکوم شده است.

مجازات تکمیلی شهدخت خانجانی هم شامل دو سال ممنوعیت فعالیت در فضای مجازی و عضویت در احزاب و گروه‌های سیاسی و اجتماعی است.

مرکز اسناد حقوق بشر ایران، مستقر در آمریکا، به نقل از یکی از نزدیکان شهدخت خانجانی، تاریخ واخواهی و اعتراض به حکم صادره را روز ۱۹ شهریور اعلام کرده است.

شهدخت خانجانی، مادر دو فرزند، روز ۸ خرداد سال جاری در منزلش در سمنان بازداشت و پس از ۱۰ روز با قرار وثیقه آزاد شده بود.

شهروندان بهائی در ایران پس از انقلاب سال ۱۳۵۷ بطور نظام‌مند در معرض اعدام، تبعیض‌های گسترده اجتماعی و سیاسی، و برخوردهای غیرقانونی از جمله بازداشت‌های خودسرانه و هتک حرمت به آرامستان‌هایشان قرار گرفته‌اند.

بر پایه گزارش سالانه «آزادی مذهبی بین‌المللی» سال گذشته میلادی، سرکوب، خشونت، تبعیض، و انگ‌زنی اجتماعی حکومت جمهوری اسلامی علیه شهروندان بهائی تشدید شده است.

حکم شلاق برای مهندس مخالف حجاب اجباری؛ زینب کاظمی: از فریاد عدالت‌خواهی پشیمان نیستم

صدای آمریکا

زینب کاظمی. تصویر از صفحه اینستاگرام Zeinab_Kazemi@

 

زینب کاظمی، معترضی که زمستان گذشته در مجمع عمومی سازمان نظام مهندسی استان تهران روسری از سر برداشته‌ بود، می‌گوید دادگاه او را به اتهام «جریحه‌دار کردن عفت عمومی» به ۷۴ ضربه شلاق محکوم کرده است.

این مهندس معترض با انتشار ویدیویی بدون حجاب اجباری در اینستاگرام، اتهام علیه خود را رد کرد و حکم صادره را «تحقیرآمیز» خواند.

او تاکید کرد: «هرگز از بلندکردن فریاد عدالت‌خواهی در برابر ظلم پشیمان نیست و سکوت نخواهد کرد.»

زینب کاظمی، ۳۸ ساله، گفته در شرایطی‌ که پرونده‌‌اش به دلیل رسانه‌ای‌شدن با «خشونت زیادی» مواجه نشده، «دردناک» بودن برخوردهای حکومتی با پرونده‌های مشابه موجب شده است که او سکوتش دراین‌باره را بشکند.

این مهندس معترض، نشست مجمع سازمان نظام مهندسی استان تهران در بهمن‌ماه گذشته را «بسیار پرحاشیه» توصیف کرد و دلیل برداشتن روسری‌اش را اعتراض به «تبعیض همیشگی نسبت به خانم‌ها»، «ضرب و شتم مهندسان معترض به روند رای‌‌گیری به وسیله نیروهای امنیتی» و «تقلب در رای‌گیری» مجمع ذکر کرد.

زینب کاظمی در حالی از تعلیق پنج ساله حکم ۷۴ ضربه شلاق از سوی دادگاه خبر داده که با اشاره به شیوه قانون‌گذاری مجلس پیش‌بینی کرده است که او هم همانند بسیاری از افراد دیگر به‌ زودی مجرم شناخته شده و حکمش اجرا خواهد شد.

ویدیوی مربوط به برداشتن روسری زینب کاظمی و سخنرانی اعتراضی او در نشست سازمان نظام مهندسی استان تهران در بهمن‌ماه گذشته بازتاب گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی داشت.

در کیفرخواست دادگستری استان تهران که در صفحه اینستاگرام این مهندس معترض منتشر شده، بازتاب ویدیوی برداشتن اعتراضی روسری او در فضای مجازی و بویژه اینستاگرام مسیح علی‌نژاد، از مخالفان حکومت ایران، از دلایل اتهام وارده محسوب شده است.

در بخشی از کیفرخواست، زینب کاظمی به «بازی کردن با موهایش» بر روی سکوی محل مجمع سازمان نظام مهندسی متهم شده و از آن به عنوان دلیلی بر عامدانه‌بودن رفتارش یاد شده است

زندان مرکزی مشهد؛ اجرای حکم اعدام یک زندانی زن

هه نگاو

زندان مرکزی مشهد؛ اجرای حکم اعدام یک زندانی زن

حکم اعدام یک زندانی زن به نام محبوبه روشن‌دل که پیشتر از بابت اتهام “قتل عمد” به اعدام محکوم شده بود، در زندان مرکزی مشهد اجرا شد. طی ۸ ماه اخیر دستکم ۱۲ زن در زندان‌های ایران اعدام شده‌اند.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، سحرگاه روز دوشنبه ١٣ شهریور ماه ۱۴۰۲ (٤ سپتامبر ۲۰۲۳)، حکم اعدام محبوبه روشن‌دل، ٢٧ ساله در زندان مرکزی مشهد به اجرا در آمد.

به گفته منابع مطلع، محبوبه روشن‌دل که مادر یک فرزند بوده، پیش از این به اتهام “قتل مادر همسر” خود بازداشت و بعدها توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به اعدام محکوم شد.

این زندانی زن در طول مدت حبس از دیدار با فرزند شش ساله خود محروم بود و تلاش‌ها در جهت کسب رضایت اولیای دم برای نجات او تا آخرین لحظات بی‌نتیجه ماند.

خبر اعدام این زندانی زن، تا زمان تنظیم این خبر در رسانه‌های حکومتی به ویژه رسانه‌های نزدیک به قوه قضاییه اعلان نشده است.

با استناد به آمار به ثبت رسیده در مرکز آمار و اسناد سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، از ابتدای سال جاری میلادی دست‌کم حکم اعدام ١٢ زن زندانی در زندان‌های جمهوری اسلامی ایران اجرا شده است.

شهریور ۱۶، ۱۴۰۲

سلامت جسمی میرحسین موسوی و زهرا رهنورد «دچار افت ملموس شده است»

BBCمیرحسین موسوی پس از شروع اعتراضات سال گذشته از تغییر حکومت دفاع کرد و زهرا رهنورد هم از حجاب اجباری انتقاد و سیاست‌های حکومت را پیوسته مورد نکوهش قرار داد

وب‌سایت کلمه نزدیک به میرحسین موسوی سیاستمدار معترض که بیش از یک دهه است همراه همسرش زهرا رهنورد در حبس خانگی است درباره «افت ملموس سلامت» آنها و «بروز مکرر علائم فیزیکی بیماری‌ها» هشدار داده و می‌گوید آزمایش‌های پزشکی با وضعیت جسمی آنها همخوانی ندارد.

بر اساس گزارش کلمه «پس از حمايت میرحسین موسوی و زهرا رهنورد از جنبش زن‌زندگی‌آزادی در يکسال گذشته، مطابق مشاهدات و گزارش‌های متعدد واصله ازسوی پزشکان و افراد مطلع، به شكل ملموسی وضعيت سلامتی ايشان دچار افت‌ شده است».

کلمه می‌گوید نتیجه آزمایش‌های پزشکی آقای موسوی و خانم رهنورد پس از گذشتن از فیلترهای متعدد امنیتی منتشر می‌شود.

در گزارش کلمه به «تحركات غيرقانونی و خطرناک» اشاره و گفته شده که امواج و پازایت‌های شدید دستگاه‌های مختل‌کننده تلفن‌های موبایل و سلامت داروها و مواد غذایی و محیط زیست، دلایل احتمالی افت وضعیت سلامت آنهاست.

میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی رهبران جنبش سبز ایران در سال ۱۳۸۸ هستند که حدود ۱۳ سال است بدون محاکمه در حصر خانگی به‌سر می‌برند.

معصومه یاوری توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد

هرانا

خبرگزاری هرانا – معصومه یاوری، زندانی سیاسی سابق روز دوشنبه سیزدهم شهریور، توسط نیروهای امنیتی در شهرستان گلپایگان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز دوشنبه سیزدهم شهریور ۱۴۰۲، معصومه یاوری شهروند ساکن گلپایگان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

یک منبع نزدیک به خانواده این شهروند به هرانا گفت: “نیروهای وزارت اطلاعات با مراجعه به منزل خانم یاوری اقدام به بازداشت وی کردند. ماموران ضمن تفتیش منزل، شماری از لوازم شخصی و الکترونیکی این شهروند و خانواده وی را ضبط کرده و با خود بردند.”
تاکنون از محل نگهداری و دلایل بازداشت خانم یاوری اطلاعی حاصل نشده است.

معصومه یاوری پیش از این نیز بواسطه فعالیت های خود سابقه بازداشت و محکومیت دارد.

نسرین حسنی در دادسرای بجنورد تفهیم اتهام شد

هرانا

خبرگزاری هرانا – نسرین حسنی، روزنامه نگار و مدیر مسئول هفته نامه سیاحت شرق روز یکشنبه دوازدهم شهریورماه، در شعبه پنجم بازپرسی دادسرای بجنورد تفهیم اتهام شده و با تودیع وثیقه آزاد شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌ نگاران، روز یکشنبه دوازدهم شهریور ۱۴۰۲، نسرین حسنی، روزنامه نگار در دادسرای بجنورد تفهیم اتهام شد.

بر اساس این گزارش، خانم حسنی در شعبه پنجم بازپرسی دادسرای بجنورد از بابت تشویش اذهان عمومی از طریق نشراکاذیب، تبلیغ علیه نظام و انتشار تصاویر مبتذل در فضای مجازی تفهیم اتهام شد. وی نهایتا با تودیع وثیقه آزاد شده است.

مصادیق اتهام انتشار تصاویر مبتذل در فضای مجازی علیه این روزنامه نگار انتشار تصاویر بدون حجاب در صفحه شخصی اینستاگرام وی عنوان شده است.

نسرین حسنی، روزنامه نگار و مدیر مسئول هفته نامه سیاحت شرق پیشتر در مهرماه سال گذشته، جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود. وی نهایتا چندی بعد آزاد شد.

شبنم تبیانیان و انیسا فنائیان شهروندان بهائی با تودیع وثیقه آزاد شدند

هرانا

خبرگزاری هرانا – شبنم تبیانیان و انیسا فنائیان شهروندان بهائی ساکن سمنان با تودیع وثیقه از زندان این شهر آزاد شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شبنم تبیانیان و انیسا فنائیان آزاد شدند.

خانم تبیانیان در تاریخ پنجم شهریور و خانم فنائیان در تاریخ ششم شهریور هر کدام با تودیع وثیقه یک میلیارد تومانی از زندان سمنان آزاد شدند.
تاکنون از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروندان اطلاعی حاصل نشده است.

شبنم تبیانیان و انیسا فنائیان شهروندان بهائی ساکن سمنان روز دوشنبه سی ام مرداد امسال توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند. در زمان دستگیری، منازل شخصی این شهروندان نیز مورد تفتیش نیروهای امنیتی قرار گرفت.

خانم فنائیان پیش از این نیز به دلیل اعتقادات دینی خود، سابقه تحمل حبس دارد.

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار شهروند بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

سارا ملکان از تدریس منع شد

هرانا

خبرگزاری هرانا – سارا ملکان، استادیار دانشکده مدیریت دانشگاه امیرکبیر، از تدریس منع شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از دیده بان ایران، یک استادیار دانشکده مدیریت دانشگاه امیرکبیر از محل کار خود اخراج شد.

هویت وی، سارا ملکان استادیار دانشکده مدیریت دانشگاه امیرکبیر، عنوان شده است.

بر اساس این گزارش، “دکتر سارا ملکان پس از اتمام دوران مرخصی زایمان خود با مراجعه به دانشگاه برای دریافت برنامه‌ درسی، نامه‌ قطع همکاری دریافت کرد.”

هرانا پیشتر هویت ۲۶ تن دیگر از اساتیدی که از دانشگاه اخراج، تعلیق و یا با منع تدریس رو به رو شده اند را به نام های محمدرضا نظری نژاد، رهام افغانی، علی شریفی زارچی، داریوش رحمانیان، حمیده خادمی، آمنه عالی، مهدی خویی، عزیز شفیعی زرقانی، بهارک اختردانش، محمدمهدی علومی، راحله علی‌ مراد زاده، وحید عیدگاه، جواد بشری، میلاد عظیمی، لیلی ورهرام، قاسم عزیزی، حسین مصباحیان، آرش بیدالله خانی، شیرزاد آزاد، آذین موحد، مهدی مطیع، محمد سلطانی، مسعود علیا و امیر مازیار، سمیه سیما و بهروز چمن آرا گردآوری کرده است. همگی این اساتید سابقه همراهی با اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ را دارند.

لازم به یادآوری است موج تصفیه اساتید دانشگاهی به خصوص در رشته های علوم انسانی و هنر، تاریخچه طولانی در حکومت فعلی ایران دارد که در طی سرفصل های سیاسی مختلف در کشور بیشتر یا کمتر می شود.

روزنامه اعتماد روز پنجشنبه ۹ شهریورماه، با انتشار گزارشی اعلام کرد: “۵۲ استادانی که از شهریور ۱۴۰۰ (آغاز فعالیت دولت سیزدهم) تا ۸ شهریور امسال، برخلاف خواست خود از بدنه آموزش عالی حذف شده‌اند، شناسایی شده اند.” این روزنامه پیشتر در گزارشی به جمع‌آوری نام‌های ۱۵۷ استاد دانشگاه که در دولت‌های احمدی‌نژاد، روحانی و رئیسی از دانشگاه‌ها اخراج شده‌اند، پرداخته بود.

این گزارش حاکی است که دولت‌های پیاپی در جمهوری اسلامی دست‌کم از نیمه دوم سال ۱۳۸۴، یعنی از حدود ۱۸ سال پیش، به اتهام «نگرش سکولار»، دست به اخراج‌های گروهی استادان عمدتاً پرسابقه زده‌اند.

شهریور ۱۴، ۱۴۰۲

آثار کبودی بر تن نازیلا معروفیان؛ منبع آگاه به صدای آمریکا: نگذارید او را از بین ببرند

VOAبه گفته منبع نزدیک به نازیلا معروفیان، آثار کبودی بر تن این روزنامه‌نگار بازداشت‌شده مشهود است

یک منبع نزدیک به خانواده نازیلا معروفیان در گفت‌وگو با بخش فارسی صدای آمریکا با اعلام «اعتصاب غذای خشک» این روزنامه‌نگار بازداشت‌شده، تأکید کرد که خانواده او «تحت فشار» است و خواستار آن شد که رسانه‌ها صدای آنها باشند.

منبع مطلع روز یک‌شنبه ۱۲ شهریور به صدای آمریکا گفت که مقامات قضایی جمهوری اسلامی برای پرونده قبلی نازیلا معروفیان را به «یک سال حبس و ۱۵ میلیون تومان جریمه نقدی» محکوم کرده‌اند.

به گفته او، چهارشنبه هشتم شهریور، «هفت مأمور» با شکستن در، این روزنامه‌نگار را «در حال خواب» با «همان لباس خواب» و با «ضرب و شتم» از خانه برده‌اند.

این فرد نزدیک به نازیلا معروفیان به صدای آمریکا گفت: «می‌خواهند هر طور بشود این بچه را از بین ببرند، ولی تو را به خدا شما رسانه‌ای کنید و نگذارید. امیدوارم صدای ما باشید چرا که واقعا تحت فشاریم.»

به گفته او، مادر و پدر نازیلا معروفیان که برای پیگیری وضعیت او در بازداشت از سقز به تهران رفته و روز یک‌شنبه به دادگاه مراجعه کرده بودند، به طور اتفاقی این روزنامه‌نگار زندانی را در دادگاه دیده‌اند که هرچند «از نظر روحی خوب» بوده، اما «از نظر بدنی» وضعیت او وخیم بوده است.

به گفته منبع نزدیک به خانواده، مقامات اطلاعاتی با این روزنامه‌نگار پس از آن که «از داخل اتوبوس» با خانواده‌اش در سقز تماس گرفته و گفته عازم رفتن به خانه والدینش است، «تماس گرفته و گفته‌اند حق ندارد از تهران خارج شود» چرا که «پروسه دستگیری» در جریان بوده است.

پس از آن، نازیلا معروفیان روز چهارشنبه هشتم شهریور برای چندمین بار در خانه‌اش در تهران بازداشت شده است.

منبع آگاه به صدای آمریکا گفت: «چهارشنبه ریخته‌اند خانه‌اش با هفت مأمور، در ورودی پارکینگ را شکسته‌اند و او را در حال خواب بیرون آورده‌اند و با همان لباس خواب برده‌اند.»

به گفته فرد نزدیک به نازیلا معروفیان، «به هر که می‌گوییم و هر اداره‌ای می‌رویم، می‌گویند کار ما نبوده، ما نمی‌دانیم که بوده» و وقتی از مقامات پرسیده می‌شود «پس چطوری سر اوین درآورده؟ می‌گویند کار ما نبوده» است.

منبع نزدیک به نازیلا معروفیان تأکید کرد که والدین این روزنامه‌نگار بازداشت‌شده، «اعتراض کرده» و حتی «مادرش روسری‌اش را برداشته» و گفته است «مگر بچه ما چه کار کرده؟ برای یک روسری؟»

او با تأکید بر این که «هر کجای دنیا بود این روزنامه‌نگار تشویق می‌شد» می‌گوید: «ولی شوربختانه ما جایی افتاده‌ایم که بچه‌های نخبه را در زندان می‌اندازند.»

منبع مطلع با بیان این که نازیلا معروفیان «پنج روز است اعتصاب غذای خشک» کرده و خانواده معروفیان «تحت فشار زیادی» قرار دارند، گفت که پدر و مادر این روزنامه‌نگار بازداشت‌شده «سردرگم در تهران» می‌گردند و می‌گویند «خیلی به ما سخت می‌گذرد و بر ما فشار آورده‌اند و نمی‌دانیم چه از جان ما می‌خواهند.»

این منبع نزدیک به نازیلا معروفیان با تأکید بر این که «در عصر حجر هم این کارها را با مردم نمی‌کردند»، درباره وضعیت او به صدای آمریکا می‌گوید که «ضرب و شتم شدید» شده، او را «کشیده‌اند روی زمین، بدون کفش و لباس» و در حالت «چهار دست و پا از ساختمان بیرون آورده‌اند.»

او همچنین تأکید کرد که پدر و مادر نازیلا در دادگاه مشاهده کرده‌اند که «بدنش کبود شده» است.

به گفته او، مقامات قضایی «خیلی به او فشار آورده‌اند» تا «اعتصاب را بشکند، اما گفته نمی‌شکنم تا ببینم دلایل بازداشت من چیست؟»

او اضافه می‌کند: «هیچ اتهامی نمی‌توانند به او وارد کنند چرا که جرمی نکرده» و پدر و مادر نازیلا معروفیان در دادگاه پرسیده‌اند «اتهامش چیست، جز این که بازگوی جامعه بوده است؟ چه کار کرده که با توهین و افترا» او را دوباره بازداشت کرده‌اید؟

این فرد نزدیک به نازیلا معروفیان به صدای آمریکا گفت که «هفته گذشته هم وقتی با مادرش به کلانتری مراجعه کرده، بدترین برخورد را با او کرده‌اند و تا یازده و نیم شب نگه داشته‌اند و بعد به زندان قرچک برده بودند و قرچک تحویل نگرفته بود و گفته بود یک خبرنگار سیاسی را چطوری تحویل بگیریم داخل بند معتادها؟» اما «با نامه دادستانی اوین گفته‌اند تحویل بگیرید.»

روز چهارشنبه هشتم شهریور، خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، گزارش داد که این خبرنگار با حکم دادسرای ارشاد به اتهام «ترویج اباحه‌گری» بازداشت شده است.

نازیلا معروفیان، روزنامه‌نگار، نخستین بار پس از مصاحبه با امجد امینی، در پی کشته شدن دخترش مهسا امینی، بازداشت شد.

شهریور ۱۲، ۱۴۰۲

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی نهاله شهیدی یزدی در زندان کرمان

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنینهاله شهیدی یزدی

نهاله شهیدی یزدی، شهروند بهایی ساکن کرج، علیرغم گذشت ۱۵۸ روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان کرمان به سر می‌ برد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، نهاله شهیدی شهروند بهایی و فعال حقوق کودکان علیرغم گذشت ۱۵۸ روز از زمان دستگیری همچنان به صورت بلاتکلیف در زندان کرمان به سر می برد.

یک منبع نزدیک به خانواده این شهروند بهای می گوید: “خانم شهیدی یزدی اخیرا از بابت اتهام «تشکیل دسته یا جمعیت با هدف برهم زدن امنیت کشور» تفهیم اتهام شده است. همچنین وکیل مدافع این شهروند بهائی کماکان اجازه دسترسی به پرونده را ندارد.”

پیش‌تر وکیل اول خانم شهیدی یزدی، به دلیل عدم همکاری مسئولین قضایی در خصوص دسترسی او به پرونده استعفا داد.

خانم شهیدی یزدی در تاریخ هشتم فروردین ماه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

نهاله شهیدی یزدی، شهروند بهایی و فعال حقوق کودکان پیش‌تر نیز به واسطه فعالیت های خود سابقه بازداشت و محکومیت را داشته است.

تکرار موضع دستیار رئیسی در مخالفت با هشتادوپنجی شدن لایحه حجاب

VOAسکینه ‌سادات‌پاد، دستیار حقوقی ابراهیم رئیسی

همزمان با تلاش برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای اجرایی شدن لایحه موسوم به «حجاب و عفاف» در مهر ماه سال جاری، دستیار حقوقی رئیس دولت جمهوری اسلامی مخالفت خود با «اصل هشتادوپنجی شدن» و بررسی خارج از صحن علنی این لایحه بحث‌برانگیز را تکرار کرده است.

به نوشته روزنامه «هم‌میهن» چاپ‌ تهران، سکینه ‌سادات‌پاد، دستیار حقوقی ابراهیم رئیسی در «پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی»، از اصل هشتاد و پنجی شدن «لایحه حجاب» انتقاد کرد و بار دیگر گفت که این اقدام، خلاف اصل ۸۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی است.

او افزود: اصل ۸۵ قانون اساسی می‌گوید «موارد ضروری» و الان حجاب، «یک مسئله اجتماعی» شده که همه نسبت به آن حساسیت دارند و این «خلاف [روح حاکم بر] اصل ۸۵ است.»

این دومین‌بار طی هفته‌های اخیر است که این چهره نزدیک به ابراهیم رئیسی، مخالفت خود با شیوه بررسی لایحه موسوم به «قانون حجاب و عفاف» را به صورت عمومی اعلام می‌کند؛ مخالفتی که تاکنون فقط از جایگاه شخصی او بوده و در قالب اعتراض از سوی رئیس دولت جمهوری اسلامی و یا بصورت مکتوب و رسمی خطاب به مجلس شورای اسلامی انجام نشده است.

در این ارتباط، حتی ابراهیم رئیسی روز ۱۸ مرداد در یک سخنرانی در دفاع از حجاب اجباری، گفت: «بساط کشف حجاب حتماً جمع می‌شود، نگران نباشید.»

در پی اعتراضات گسترده ضد حکومتی سال گذشته ایرانیان که به‌دنبال کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد اوج گرفت و طی آن مخالفت با برخی قوانین همچون حجاب اجباری جلوه آشکارتری یافت، نهادهای جمهوری اسلامی اقدام به تشدید برخوردها و اعمال محدودیت‌های سیاسی – اجتماعی به بهانه‌های مختلف کردند.

از جمله اقدامات جمهوری اسلامی به منظور کنترل اعتراضات مدنی در مخالفت با پوشش اجباری زنان، تدوین لایحه «عفاف و حجاب» و ارایه آن به مجلس شورای اسلامی بود. لایحه‌ای که با رای نمایندگان، مطابق اصل ۸۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی به تصویب خواهد رسید.

شهریور ۱۰، ۱۴۰۲

گزارش هه‌نگاو از قتل یک دختر شانزده ساله در مراغه

هه‌نگاو

گزارش هه‌نگاو از قتل یک دختر شانزده ساله در مراغه

یک دختر شانزده ساله اهل مراغه به نام سونیا معنوی، توسط نامزد ۲۱ ساله‌اش مقابل دیدگان خانواده خود به طرز بسیار فجیعی به قتل رسیده است.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، طی هفته جاری سونیا معنوی، دختر ١۶ ساله در منزل خانوادگی خود واقع در شهر مراغه به دست نامزدش به نام علی میری به قتل رسید.

به گفته منابع مطلع، نامزد سونیا معنوی، پس از ورود به منزل خانوادگی و ضرب‌وجرح برادر ۸ ساله سونیا، به سمت این دختر ١۶ ساله حمله‌ور شده و وی را با ضربات متعدد چاقو به قتل رسانده است.

سونیا معنوی در حالی که پس از ضربات چاقو در تلاش برای خروج از منزل بوده، در نزدیکی درب ورودی خانه بار دیگر مورد یورش نامزدش قرار گرفته و در نهایت سرش بریده شده است.

گفته می‌شود نامزد سونیا معنوی معتاد به مواد مخدر صنعتی شیشه بوده و پس از ساعاتی بازداشت شده است. به نوشته رسانه‌های حکومتی او دلیل اقدام خود را “اختلاف خانوادگی” ذکر کرده است.

سروناز احمدی از زندان اوین به مرخصی اعزام شد

 دقایقی پیش سروناز احمدی، فعال حقوق کودکان محبوس در زندان اوین به مرخصی درمانی اعزام شد. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان ح...