جستجوی این وبلاگ

شهریور ۰۹، ۱۴۰۲

واکنش پلیس به کتک خوردن «زن مسافر» از راننده یک پراید، خشم کاربران و عذرخواهی اسنپ

اینترنشنال

پلیس تهران به ویدیویی که در آن یک راننده اسنپ زن مسافر را کتک می‌زند واکنش نشان داد و گفت این درگیری بر سر «روشن کردن کولر بوده نه حجاب». این ماجرا واکنش گسترده‌ کاربران شبکه‌های اجتماعی را به دنبال داشت و برخی به طنز نوشتند: «نکند کولر برای بسیجی‌ها و آمران حجاب ممنوع است؟!»

ایران‌اینترنشنال روز دوشنبه ویدیویی ارسال‌شده از سوی یک مخاطب را منتشر کرد که در آن، راننده اسنپ با خشونت و استفاده از قفل فرمان، زن مسافری را که روسری بر سر ندارد از ماشینش پیاده می‌کند.

بر اساس آنچه در ویدیو دیده می‌شود، مرد راننده در ادامه زن را با مشت و لگد کتک می‌زند و عبارات توهین‌آمیزی علیه او استفاده می‌کند.

این ویدیو ظاهرا مربوط به شامگاه پنجم شهریور در محله نارمک است.

در ویدیوها دیده می‌شود که زن مسافر، راننده را «بسیجی» خطاب کرده و پس از ترک خودروی اسنپ، روی زمین نشسته و می‌گوید: «به خاطر حجاب من را با قفل فرمان از ماشین انداخته بیرون.»

واکنش پلیس تهران

عباسعلی محمدیان، فرمانده انتظامی تهران، روز سه‌شنبه هفتم شهریور درباره ویدیوی ضرب و شتم یک زن از سوی «راننده اسنپ»، گفت: «یک مسافر خانم در تاکسی اینترنتی درخواست روشن کردن کولر خودرو را می‌کند که راننده، کولر را روشن نمی‌کند و درگیری بین مسافر و راننده ایجاد می‌شود.»

او در ادامه گفت: «اخباری که در فضای مجازی منتشر شده که درگیری به علت “امر به‌ معروف” بوده است به هیچ عنوان صحت ندارد.»

فرمانده پلیس تهران همچنین مدعی شد که «طرح شکایت خانم جوان در کلانتری ۱۲۷ نارمک ثبت و اقدامات قانونی در این خصوص آغاز شده است».

کنش اعتراضی شهروندان

در واکنش به این اتفاق، تعداد زیادی ویدیو به ایران‌اینترنشنال رسیده است که نشان می‌دهند شهروندان برای اعتراض، اپلیکیشن شرکت تاکسیرانی آنلاین اسنپ را از گوشی خود حذف کرده‌اند و می‌گویند تا زمانی که اسنپ عذرخواهی نکند، از خدمات آن استفاده نخواهند کرد.

اسنپ از زن مسافر و شهروندان عذرخواهی کرد

با شدت گرفتن این واکنش‌ها، اسنپ ظهر روز سه‌شنبه با انتشار اطلاعیه‌ای از زن مسافر و نیز «تمام کسانی که با دیدن این ویدیو متاثر و احساساتشان جریحه‌دار شده است»، عذرخواهی کرد.

اسنپ با تاکید بر این که «رفتار خشونت‌آمیز کاربر راننده به هیچ عنوان پذیرفته‌شده نیست» یادآوری کرد که از همان زمان ثبت گزارش، حساب کاربری راننده غیرفعال شده است.

در بخشی دیگر از این اطلاعیه آمده است: «در مورد پیش‌آمده، اسنپ در تمامی مراحل شکایت در کنار کاربر مسافر خواهد بود.»

حتی پلیس هم گردن نمی‌گیرد!

از سوی دیگر، سخنان پلیس درباره علت این درگیری نیز واکنش‌های زیادی را در میان کاربران شبکه‌های اجتماعی در پی داشت.

یک کاربر با اشاره به اینکه فرمانده انتظامی تهران حرفی از پیگرد قانونی راننده نزده است، نوشت: «پس سر کولر می‌شود زن مسافر را کتک زد، روی زمین کشید و با مشت توی صورتش زد؟»

کاربری دیگر با رویکردی مشابه، نوشت: «حالا که موضوع ضرب و شتم این خانم توسط یک آمر نبوده و ضارب مورد حمایت پلیس نیست، آیا دستگیر و تحویل مقامات قضایی شده؟»

شهروندی هم با زدن کنایه به رویکرد صداوسیما و نهادهای قضایی و انتظامی در برخورد با شهروندان معترض که بلافاصله از آن‌ها اعتراف اجباری گرفته و پخش می‌کنند، یادآور شد: «بیاوریدش تلویزیون، اعتراف اجباری بده همین‌ها را بگوید دیگر!»

شماری از کاربران هم این روایت را دروغ و ناشی از ترس نسبت به خشم عمومی مردم خواندند و در همین زمینه نوشتند: «به‌خاطر کولر؟! بدتر شد که!»، «یعنی حاضر بود طرف را بکشد ولی کولر نزند؟!» و ….

کاربری هم با اشاره به فریادهای زن درون ویدیو که راننده را «بسیجی» خطاب می‌کند، نوشت: «نکند برای بسیجی‌ها و آمران به معروف، کولر حرام است؟»

شهروندی هم این اتفاق را با واکنش کاربران موسوم به ارزشی، نسبت به درگیری یک مرد با زن آمر به معروف در نارنجستان شیراز مقایسه کرد که در آن بلافاصله مرد و زنی که هدف این زن آمر به معروف قرار گرفته بودند بازداشت و محکوم شدند.

او با هشتگ «نارنجستان شیراز» و یادآوری حکم سنگین حبس و تبعید برای مردی که به گفته حکومت یک آمر به معروف را «کتک زده بود» نوشت: «چقدر جریمه می‌شود و به کدام شهر تبعید؟»

در حال حاضر نافرمانی مدنی زنان که از زمان خیزش انقلابی ایرانیان در شهریور گذشته و به دنبال قتل حکومتی ژینا (مهسا) امینی شدت گرفت، بسیار گسترده شده و با وجود تلاش حکومت برای سرکوب شهروندان، هر روز تصاویر بسیاری از زنان بدون حجاب اجباری در خیابان‌ها و اماکن عمومی منتشر و مخابره می‌شوند.

نازیلا معروفیان مجددا بازداشت شد

هرانا

روز چهارشنبه هشتم شهریورماه، نازیلا معروفیان، روزنامه‌ نگار توسط نیروهای امنیتی همراه با ضرب و شتم در منزل شخصی خود بازداشت و به دادسرای ارشاد تهران منتقل شد.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این روزنامه نگار به هرانا گفت: “امروز صبح ماموران امنیتی با شکستن در، وارد منزل خانم معروفیان شدند و ضمن ضبط گوشی موبایل و برخی وسایل شخصی؛ وی را همراه با ضرب و شتم بازداشت و به دادسرای ارشاد تهران منتقل کردند.”
این منبع افزود: “از خانم معروفیان جهت آزادی موقت وی تودیع وثیقه دو میلیارد تومانی درخواست شده است.”

تسنیم خبرگزاری نزدیک به نهادهای امنیتی دلیل بازداشت وی را “ترویج اباحه‌گری” عنوان کرد و نوشت “حضور با پوشش نامناسب در فضای عمومی و انتشار این تصاویر در فضای مجازی از جمله دلایل حکم دادسرای ارشاد برای بازداشت نازیلا معروفیان اعلام شده است.”

نازیلا معروفیان که روز دوشنبه بیست و سوم مردادماه نیز توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان قرچک ورامین منتقل شده بود، پس از دو روز از این زندان آزاد شد.

این روزنامه نگار، بار دیگر در تاریخ هفدهم تیرماه سال جاری پس از احضار و مراجعه به شعبه اول دادسرای اوین، بازداشت و سپس به زندان اوین منتقل شد. وی چندی بعد توسط شعبه دوم دادسرای اوین تفهیم اتهام شد. او نهایتا در تاریخ شنبه بیست و یکم مردادماه با تودیع وثیقه آزاد شده بود.

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این روزنامه نگار در تاریخ پانزدهم مرداد، از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری برگزار شد.

اوایل بهمن ماه سال گذشته، نازیلا معروفیان توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهامات “فعالیت تبلیغی علیه نظام و نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی از طریق انتشار مصاحبه با پدر مهسا امینی” به دو سال حبس تعزیری، پانزده میلیون تومان جریمه نقدی و پنج سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد. حکم حبس خانم معروفیان به مدت پنج سال به حالت تعلیق در آمد.

خانم معروفیان در تاریخ هشت آبان ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین انتقال داده شد.

او نهایتا به زندان قرچک ورامین منتقل و مدتی بعد با تودیع وثیقه ششصد میلیون تومانی آزاد شد.

نازیلا معروفیان، روزنامه نگار و دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی، اهل سقز و ساکن در تهران، سابقه اشتغال در رسانه هایی همچون دیده‌ بان ایران و رویداد ۲۴ را دارد.

با انگیزه ناموسی؛ قتل یک زن توسط همسرش در ماهدشت

هرانا

یک زن در ماهدشت به دلیل شدت جراحات ناشی از ضربات چاقو توسط همسرش به قتل رسید. متهم پس از بازداشت دلیل این اقدام را ناموسی و ظن او نسبت به خیانت همسرش عنوان کرد. در قوانین ایران مواردی در نظر گرفته شده تا افرادی که مرتکب “قتل‌های ناموسی” می‌شوند را از مجازات‌های سنگین معاف کند.

فرمانده انتظامی ماهدشت در این خصوص گفت: “رسیدگی به این پرونده از ساعت ۶ و ۱۵ دقیقه صبح دیروز به دنبال تماس اهالی محله ماهدشت درباره درگیری در محدوده میدان امام خمینی ماهدشت آغاز شد. گشت کلانتری در محل حضور یافتند و با پیکر خونین زن جوانی که توسط شوهرش با چاقو زخمی شده بود روبرو شدند.”

پیمان گودرزی افزود: “علی رغم تلاش تیم پزشکی زن جوان جان باخت. ضارب نیز که قبل از فرار توسط ماموران کلانتری دستگیر شده بود به اداره پلیس منتقل شد.”

متهم در اعترافات خود عنوان کرد: “به همسرم مشکوک بودم. وقتی صبح باهم برسر این موضوع باهم درگیر شدیم با چاقوی آشپزخانه به جانش افتادم، او نباید به من خیانت می‌کرد.”

جنایت‌ های ناموسی یا قتل ناموسی به ارتکاب خشونت و اغلب قتل زنان یک خانواده به دست مردان خویشاوند خود گفته می‌ شود. در قوانین ایران مواردی در نظر گرفته شده تا افرادی که مرتکب “قتل‌های ناموسی” می‌شوند را از مجازات‌های سنگین معاف کند.

نازیلا حقار، شهروند بهائی به پنج سال حبس محکوم شد

هرانا

نازیلا حقار، شهروند بهائی توسط شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران به تحمل پنج سال حبس محکوم شد. پس از پذیرش درخواست واخواهی، رای مورد اعتراض در تاریخ ۲۹ مرداد عینا تایید شد.

خانم حقار در اردیبهشت سال جاری به صورت غیابی توسط شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی سید علی مظلوم از بابت اتهام عضویت در گروه غیرقانونی به هدف برهم زدن امنیت کشور به تحمل پنج سال حبس محکوم شد. پس از پذیرش درخواست واخواهی، رای مورد اعتراض در تاریخ ۲۹ مرداد عینا تایید شد.
برگزاری کلاس های آموزشی برای کودکان از مصادیق اتهامات مطروحه علیه این شهروند بهائی عنوان شده است.

در مرداد سال گذشته منزل شخصی این شهروند مورد تفتیش نیروهای امنیتی قرار گرفت. ماموران در زمان تفتیش منزل، موبایل وی و اعضای خانواده، چند دستگاه لپ تاپ و کامپیوتر و تمام کتب و نوشته ها را با خود بردند.

لازم به ذکر است، شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط با باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
در ماده ۷۷ منشور حقوق شهروندی مصوب دولت ایران نیز در این باره آمده است: “حق شهروندان است که آزادانه و بدون تبعیض و با رعایت قانون، شغلی را که به آن تمایل دارند انتخاب نمایند و به آن اشتغال داشته باشند. هیچ‌کس نمی‌تواند به دلایل قومیتی، مذهبی، جنسیتی و یا اختلاف‌نظر در گرایش‌های سیاسی و یا اجتماعی این حق را از شهروندان سلب کند”.

مقابله حکومت با دادخواهان؛ فاطمه حیدری: نزدیک سالگرد برادرم فشار می‌آورید که «ساکتمون» کنید

VOAPNN

سنگ مزار جواد حیدری، از کشته‌شدگان اعتراضات سراسری.

فاطمه حیدری، خواهر جواد حیدری از کشته‌شدگان اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱، روز سه‌شنبه هفتم شهریور از فشار ماموران حکومتی جمهوری اسلامی بر خانواده‌اش در آستانه سالگرد جانباختن برادرش خبر داد.

او با انتشار پستی در شبکه اجتماعی «ایکس» (توییتر سابق) نوشت: «برادرم‌ محمد رو پس از چهلم جواد بازداشت و از کار اخراجش کردن؛ بعد، فرزند دوساله‌اش دلوان رو بازداشت کردن.»

فاطمه حیدری که برادرش در قزوین کشته شد در ادامه پست خود افزود: «حالا هم همسرش فرانک کریمی رو که پرستاره، اخراج کردن و بهش گفتن: چرا جواد در اعتراضات شرکت کرده! داداشم رو کشتین و الان نزدیک سالگردش فشار میارین که ساکتمون کنید بدبختا؟»

شهریور ۰۸، ۱۴۰۲

مهسا بصیر توانا با تودیع وثیقه آزاد شد

هرانا

مهسا بصیر توانا، خواهر مهران بصیر توانا، از جانباختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، با تودیع وثیقه آزاد شد. وی در تاریخ بیست و ششم مردادماه توسط نیروهای امنیتی در فومن بازداشت شده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مهسا بصیر توانا آزاد شد.

آزادی خانم بصیر توانا، خواهر مهران بصیر توانا، از جانباختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ با تودیع وثیقه صورت گرفته است.
از اتهامات مطروحه علیه این شهروند کماکان اطلاعی در دست نیست.

مهسا بصیر توانا، شهروند ساکن فومن و مادر دو فرزند، روز پنجشنبه بیست و ششم مردادماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

بازداشت خانم بصیر توانا همزمان با بازداشت دستکم سیزده شهروند دیگر در گیلان صورت گرفت که طبق آخرین اطلاعات هرانا، کماکان ۹ تن دیگر از این افراد به نام های زهرا دادرس، زهره دادرس، متین یزدانی، یاسمین حشدری، هومن طاهری، سارا جهانی، جلوه جواهری، فروغ سمیع نیا و آزاده چاوشیان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرند.

ادعای بادامچیان علیه مهسا امینی: او طرفدار حزب کومله بود و با لباس مبتذل به پارک رفت!

آفتاب‌‌نیوز

بخش هایی از گفتگوی بادامچیان را ایلنا را بخوانید؛ یکی از نقدهای جدی در مورد وضعیت حجاب نوع برخورد با بی‌حجابی و رفتار گشت ارشاد بودکه منجر به آن اتفاق و شروع حوادث سال گذشته شد، این نوع رفتارها اصلاح‌پذیر نیست؟

این بحث غلط است. رفتار گشت ارشاد با مهسا امینی چیزی نبود. یک مقدار نظام با خانم مهسا امینی مدارا کرد. خانم ژینا طرفدار حزب کومله است و عکس رقاصی‌ او با حزب کومله موجود است. بعد آمد با لباس مبتذل در تهران به پارک رفت.در آنجا به او تذکر دادند که پارک محل عمومی است. شروع کرد به فحاشی و دعوا. گفتند سوار گشت ارشاد شود، مگر گشت ارشاد چه کار می‌کرد؟ دعوا می‌کرد یا می‌زد؟ او را به مقر گشت ارشاد آوردند که راهنمایی‌اش کنند. یک مرتبه حال او به هم خورد و بعد هم فوت کرد و بعد از آن حرکت دسته‌جمعی منظم از داخل و خارج به همراه بی‌بی‌سی، سی‌ان‌ان، من و تو و اینترنشنال و صهیونیست‌ها شروع شد که خانم مهسا امینی در برخورد با گشت ارشاد کشته شده است.

اگر می‌خواهید گشت ارشاد را نقد کنید رفتار مهسا امینی را هم نقد کنید

در موارد دیگر چطور که با رفتار تند با زنان بی‌حجاب یا کم حجاب برخوردهایی شده است، آیا این نوع برخوردها کارساز است؟

چرا با گشت ارشاد دعوا دارند؟‌ چرا با خانم‌هایی که به شکل غیرمناسب بیرون می‌آیند، هفتاد قلم آرایش کرده، با این افراد برخورد نمی‌شود؟‌ او دارد خلاف می‌کند. در جمهوری اسلامی خلاف قانون، خلاف دین، اسلام عمل می‌کند. به جای اینکه به این بگویند تو اشتباه کردی، خلاف کردی، می‌گویند گشت‌ارشاد چرا این کار را کرده؟

گشت ارشاد را هم نقد کنند، اما بعد بگویند اگر گشت‌ارشاد این کار را کرد، خانم مهسا هم خیلی کار زشتی کرد. چرا از مهسا امینی حمایت کردند؟ آیا جمهوری اسلامی آمد مهسا امینی را بکشد؟ چنین کاری را نمی‌کند. او یک بی‌حجاب است و حداقل مجازات می‌شود.

زشتی کاری که دار و دسته اصلاح‌طلب و دار و دسته این‌ تیپی می‌کنند خدا می‌داند در عمق جامعه و فرهنگ ایرانی به ضرر کامل‌شان تمام می‌شود. نصیحت من را بپذیرند. اگر خواستند به گشت ارشاد نقد کنند، مهسا امینی را هم نقد کنند و بگویند این کار هم غلط است.

شهریور ۰۷، ۱۴۰۲

میترا حجازی‌پور، از بازی بدون حجاب اجباری برای ایران تا قهرمانی در فرانسه

رادیو فردا

میترا حجازی‌پور بر سکوی قهرمانی رقابت‌های شطرنج زنان فرانسه

میترا حجازی‌پور، قهرمان اسبق شطرنج آسیا که در سال جاری میلادی موفق به اخذ تابعیت فرانسوی خود شد، عنوان قهرمانی این کشور را هم به دست آورد.

این موضوع، مورد توجه فدراسیون جهانی شطرنج قرار گرفته و فیده در گزارشی مصور، موفقیت حجازی‌پور در نیمه‌نهایی مقابل پائولین گیشار و غلبه بر دئی‌مانته کورنت در فینال را منعکس کرده است.

شطرنج‌باز ۳۰ ساله ایرانی همراه با علیرضا فیروزجا در فرانسه، سارا خادم در اسپانیا، آتوسا پورکاشیان در آمریکا و دیگر نخبگان این رشته ورزشی، دیگر عضو تیم ملی ایران نیستند و در دنیای آزاد به رویاهای ورزشی‌شان تحقق می‌بخشند.

حجازی‌پور اردیبهشت ۹۷ با انتشار تصویری با پوشش اختیاری در اینستاگرام نوشته بود: «بهترین لحظات زمانی است که باد گیسوانت را به پرواز در می‌آورد. چه دردناک است که گیسوان رقصان را به زندان پارچه‌ای بازگردانی. مرگ روح زمانی است که آزادی را چشیده و دوباره به اسارت بازگردد. پیش‌پاافتاده‌ترین حقوق انسان‌هاست که چنین با آب‌وتاب وصف می‌کنم.»

با تهدید فدراسیون شطرنج، او پس از چند روز پست خود را پاک کرد و در مطلبی دیگر به نقل از مارتین لوترکینگ نوشت: «زندگی ما روزی به پایان می‌رسد که درباره موضوعاتی که اهمیت دارد سکوت کنیم.»

حجازی‌پور دی ۹۸ در مسابقات جهانی مسکو، بدون حجاب اسلامی به مصاف حریفانش رفت. امتناع یک ورزشکار زن ملی‌پوش از رعایت حجاب اجباری در رقابت‌های جهانی، اقدامی بی‌سابقه در دوران حکومت جمهوری اسلامی بود.

سه روز پس از پایان مسابقات، عکس و خبر اقدام تاریخی خانم حجازی‌پور برای نخستین بار در رادیوفردا انعکاس یافت. ساعتی بعد، پهلوان‌زاده رئیس وقت فدراسیون شطرنج ایران اعلام کرد: «این ورزشکار به دلیل عدم رعایت قوانین، دیگر جایی در تیم ملی نخواهد داشت».

میترا که عنوان استاد بزرگ زنان را در سال ۲۰۱۵ به دست آورده‌، از خردسالان تا بزرگسالان دارای مجموعه‌ای از افتخارات جهانی و قاره‌ای است، از جمله می‌توان به دو بار نایب‌قهرمانی نونهالان جهان، نشان نقره ۲۰۱۰ جوانان جهان و قهرمانی بزرگسالان آسیا در سال ۲۰۱۵ اشاره کرد.

حجازی‌پور در مسابقات دانشجویان جهان، بازی‌های آسیایی و جام ملت‌های آسیا نیز مدال‌آور بوده است.

او همچنین از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸ در همه ادوار المپیاد جهانی شطرنج برای تیم ملی ایران بازی کرد.

این شطرنج‌باز در اینستاگرامش درباره اولین سال عضویت در تیم ملی که ۹ ساله بود، نوشت: «مقنعه و مانتوهای بلند به تن‌مان زار می‌زد. حراست چادری تیم وسط فرودگاه مشغول اقامه نماز بود. حالا خوب می‌فهمم چطور ما را از کودکی وارد بازی‌های دلخواه‌شان می‌کنند و از ما عروسک‌هایی می‌سازند برای آرمان‌های‌شان.»

او تأکید کرد:‌ «تصمیم گرفته‌ام در ساخت و پاخت این جرثومه هولناک سهمی نداشته باشم و دیگر در بازی ‘”ما با حجاب مشکلی نداریم” شرکت نکنم.»

رعایت پوشش اجباری در سالیان اخیر، به طور مکرر با خودداری قهرمانان زن رشته‌های تیمی و انفرادی مواجه شده است؛ رویکردی که اعمال محرومیت از سوی فدراسیون‌ها و اظهارات قهرآمیز مسئولان سیاسی را در پی دارد.

خانم حجازی‌پور پیش از محرومیت از سوی جمهوری اسلامی نیز در فرانسه تحصیل می‌کرد و ستاره تیم شطرنج برست بود.

او پیوسته در اینستاگرامش نسبت به وقایع ایران از جمله نقض حقوق شهروندان، بازداشت‌ها و سرکوب‌ها واکنش نشان می‌دهد.

دادستان تهران: زن توهین کننده به ائمه اطهار بازداشت شد

ایسنا

دادستان تهران اعلام کرد: زنی که به ائمه اطهار و مقدسات دینی توهین کرده بود با دستور قضایی و تلاش نیروهای مجاهد فراجا بازداشت شد.

به گزارش ایسنا به نقل از میزان، طی روزهای اخیر تصویری از یک خانم در مکان عمومی که به ائمه اطهار و مقدسات دینی توهین می‌کرد در فضای مجازی پخش شد.

بلافاصله پس از انتشار این تصویر در فضای مجازی، دادستان تهران دستور شناسایی و بازداشت این فرد را صادر کرد.

بنابر این گزارش‌، صالحی دادستان تهران، گفت: از طریق نیابت قضایی ارسالی از سوی استان لرستان با تلاش نیروهای مجاهد فراجا این خانم در زمان کوتاهی شناسایی و ساعتی پیش بازداشت شده است.

با بازداشت این خانم، پرونده برای وی تشکیل و در اختیار مقام قضایی قرار گرفت.

بازداشت اعضای خانواده حنانه کیا توسط نیروهای امنیتی

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

وحید کیا، معصومه آذری، هلیا کیا و حنانه کیا

وحید کیا «پدر» و معصومه آذری «مادر» و هلیا کیا خواهر حنانه کیا توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز یک شنبه پنج شهریور ماه ۱۲۰۲، وحید کیا، «پدر» و معصومه آذری، «مادر» و هلیا کیا خواهرحنانه کیا توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

تا لحظه تنظیم این گزارش ازر نهاد بازداشت کننده، محل نگهداری و اتهام های مطروحه علیه این خانواده اطلاع دقیقی در دست نیست.

حنانه کیا، ۲۳ ساله‌ با شلیک گلوله نیروهای امنیتی در جریان اعتراض های “زن، زندگی، آزادی” در تاریخ سی‌ شهریور سال گذشته جان خود را از دست داد.

آنیشا اسداللهی به‌ دلیل سردادن شعار «زن زندگی آزادی» ممنوع‌الملاقات شد

رادیو فردا

 

آنیشا اسداللهی، مترجم و فعال کارگری محبوس در زندان اوین، به دلیل سر دادن شعار «زن زندگی آزادی» ممنوع‌الملاقات شده است. شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان روز یک‌شنبه پنجم اردیبهشت اعلام کرد که خانم اسداللهی دو‌ هفته پیش به همراه تعداد زیادی از زندانیان بند زنان اوین به‌مناسبت روز خبرنگار در هواخوری زندان جمع شدند و در حمایت از روزنامه‌نگاران و کنشگران زندانی و معترضان بازداشت‌شده در ارتباط با اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ شعار «زن زندگی آزادی» سردادند.

پس از این اقدام اعتراضی، خانم اسداللهی در هفته جاری از ملاقات با خانوادهٔ خود و برخلاف آیین‌نامه زندان از ملاقات با همسر زندانی خود، کیوان مهتدی، محروم شده است.

آقای مهتدی به اتهام حمایت از تشکل‌های مستقل صنفی محکومیت پنج‌ساله خود را در زندان سپری می‌کند و آنیشا اسداللهی، نیز اوایل مرداد برای اجرای حکم پنج‌ سال و هشت ماه حبس خود به زندان اوین رفت.

دادگاه انقلاب تهران این مترجم را به اتهام «اجتماع و تبانی» علیه جمهوری اسلامی به پنج سال حبس تعزیری و برای اتهام «تبلیغ علیه نظام» به هشت ماه حبس تعزیری محکوم کرد و این حکم در دادگاه تجدیدنظر تأیید شد.

خانم اسداللهی پیشتر نیز سابقه بازداشت و حبس داشته است. او آخرین بار روز نهم اردیبهشت امسال همراه با شمار دیگری از فعالان کارگری در خانه محمد حبیبی، معلم زندانی، بازداشت شد.

شهریور ۰۶، ۱۴۰۲

بازداشت مریم عامری، فعال فرهنگی عرب توسط نیروهای حکومتی در اهواز

هه‌نگاو

بازداشت مریم عامری، فعال فرهنگی عرب توسط نیروهای حکومتی در اهواز

مریم عامری، از فعالان فرهنگی عرب ساکن اهواز، توسط نیروهای حکومتی بازداشت و به مکان نامعلومی انتقال داده شده است.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، اخیراً مریم عامری، کنشگر فرهنگی ساکن اهواز در منزل خود طی یورش شماری از نیروهای حکومتی بازداشت شده است.

مریم عامری طی چند سال گذشته قصه‌ها، لالایی‌ها و ترانه‌ها به زبان عربی را، جهت ثبت تاریخ شفاهی روستا به روستا جمع آوری می‌کرد.

از دلایل بازداشت و همچنین اتهامان مطروحه علیه مریم عامری، پس از بازداشت تا این زمان جزئیات دقیقی در دسترس قرار نگرفته است.

مریم عامری روز چهارشنبه ۱۹ آذرماه ١٣٩٩ نیز، توسط نیروهای حکومتی بازداشت و پس از گذشت یک ماه با وثیقه و موقتاً آزاد شده بود.

دبیرکل حزب موتلفه اسلامی: نظام با مهسا امینی مدارا کرد

ایران‌وایر

دبیرکل حزب موتلفه اسلامی: نظام با مهسا امینی مدارا کرد

اسدالله بادامچیان، دبیرکل حزب موتلفه اسلامی گفته نظام جمهوری اسلامی با مهسا امینی، دختر کشته شده در بازداشت گشت ارشاد «مدارا» کرده است.

بادامچیان روز شنبه چهارم شهریور در مصاحبه با ایلنا گفت: «رفتار گشت ارشاد با مهسا امینی چیزی نبود. یک مقدار نظام با خانم مهسا امینی مدارا کرد.»

این فعال سیاسی وابسته به حکومت جمهوری اسلامی در ادامه اعا کرد که مهسا امینی «طرفدار حزب کومله» بوده و «عکس رقاصی‌ او با حزب کومله موجود است.»

این ادعای بادامچیان درباره مهسا امینی در حالی مطرح شده که پیش از این یکی از نزدیکان مهسا امینی در گفتگو با ایران‌وایر هرگونه ارتباط مهسا با احزاب سیاسی از جمله کومله را تکذیب کرده و گفته بود مهسا در عمر خود از ایران خارج نشده بود.

دبیرکل حزب موتلفه اسلامی همچنین درباره بازداشت و مرگ مهسا امینی گفت: «با لباس مبتذل در تهران به پارک رفت. در آنجا به او تذکر دادند که پارک محل عمومی است. شروع کرد به فحاشی و دعوا. گفتند سوار گشت ارشاد شود، مگر گشت ارشاد چه کار می‌کرد؟ دعوا می‌کرد یا می‌زد؟ او را به مقر گشت ارشاد آوردند که راهنمایی‌اش کنند. یک مرتبه حال او به هم خورد و بعد هم فوت کرد.»

ادعای پوشیدن لباس‌های مبتذل نیز از سوی مهسا امینی به گواهی تصاویری که در روز بازداشت از او منتشر شده است، کذب بوده و این دختر ۲۲ ساله با پوششی معمولی در خیابان‌های تهران به دست ماموران گشت ارشاد دستگیر شد.

اسدالله بادامچیان در اظهارات خود همچنین قتل مهسا امینی به دست ماموران گشت ارشاد را «دروغ» خواند و گفت: «آیا جمهوری اسلامی آمد مهسا امینی را بکشد؟ چنین کاری را نمی‌کند. او یک بی‌حجاب است و حداقل مجازات می‌شود. زشتی کاری که دار و دسته اصلاح‌طلب و دار و دسته این‌ تیپی می‌کنند خدا می‌داند در عمق جامعه و فرهنگ ایرانی به ضرر کامل‌شان تمام می‌شود. نصیحت من را بپذیرند. اگر خواستند به گشت ارشاد نقد کنند، مهسا امینی را هم نقد کنند و بگویند این کار هم غلط است.»

مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد در روز ۲۵ شهریور سال گذشته باعث آغاز یکی از گسترده‌ترین اعتراضات ضد حکومتی در ایران شده و حکومت ایران به شدت نگرانی از سرگیری اعتراضات در سالگرد قتل مهسا امینی است.

ادامه فشار حکومت بر دانشگاه‌ها؛ چهار استاد دانشگاه از دانشگاه‌های تهران، علامه طباطبایی و شریف اخراج شده‌اند

BBC

چهار استاد دانشگاه از دانشگاه‌های تهران، علامه طباطبایی و شریف اخراج شده‌اند

در تازه‌ترین تحول در موج اخیر اخراج استادان از دانشگاه‌های ایران، علی شریفی زارچی، استاد دانشگاه شریف گفته که نامه اخراج دریافت کرده است. همچنین گزارش شده که آمنه عالی و حمیده خادمی، دو عضو هیئت علمی دانشکده روانشناسی دانشگاه علامه طباطبایی هم از این دانشگاه اخراج شده‌اند. بنابر گزارش‌ها داریوش رحمانیان، استاد ممتاز تاریخ دانشگاه تهران هم از این دانشگاه اخراج شده است.

آقای شریفی زارچی عضو هیات علمی بیوانفورماتیک و هوش مصنوعی دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف بوده و در جریان اعتراضاتی که از شهریور ۱۴۰۱ شروع شده، از منتقدان سیاست‌های حاکم بر ایران و تداوم فشارهای امنیتی بر دانشجویان و دانشگاه‌ها بوده است.

براساس گزارش‌ها گفته شده است که علت اخراج آمنه عالی و حمیده خادمی، دو عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی هم حمایت آنان از دانشجویان در اعتراض‌های سال گذشته بوده است.

بنابر گزارش دیده‌بان ایران، این دو صبح امروز شنبه در یک تماس تلفنی و بدون ابلاغ حکم رسمی اخراج شده‌اند.

شهریور ۰۵، ۱۴۰۲

تداوم بازداشت و بی‌خبری از نرگس سرداری و همسرش مهدی اعتماد سعید

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

نرگس سرداری و مهدی اعتماد سعید

نرگس سرداری همسر مهدی اعتماد سعید علیرغم گذشته بیش از ده روز از تاریخ دستگیری و همسرش علیرغم گذشت بیش از چهل و پنج روز از تاریخ بازداشت همچنان در یکی از بازداشتگاه های امنیتی به صورت بلاتکلیف به سر می برند.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، نرگس سرداری همسر مهدی اعتماد سعید علیرغم گذشت به ترتیب بیش از ده روز و چهل و پنج روز از تاریخ دستگیری همچنان در بازداشت یکی از نهادهای امنیتی به سر می برند.

بر اساس این گزارش نرگس سرداری، در تاریخ ۲۵ مرداد توسط نیروهای امنیتی بلاس شخصی بازداشت و تا این لحظه از محل نگهداری وی اطلاعی در دست نیست.

همچنین مهدی اعتماد سعید، بازیگر تئاتر و تسهیلگر مهارت‌های فردی، بازیگر و نمایش‌‌پرداز، پیش‌تر در تاریخ ۱۹ خرداد بازداشت شده بود.

آقای اعتماد سعید به جز چند تماس کوتاه هیچ اطلاعی از شرایط و محل نگهداری آنان در دسترس نیست گفته می شود که این دو از داشتن وکیل محروم هستند.

فشار نهادهای امنیتی، نفیسا سعادت یار، شهروند بهایی از محل کار خود اخراج شد

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

نفیسا سعادت یار

نفیسا سعادت یار، شهروند بهایی ساکن گرگان، در پی اعمال فشار نهادهای امنیتی از محل کار خود اخراج شد. سال گذشته او و همسرش پویا امری بازداشت و پس از مدتی آزاد شده بودند.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، نفیسا سعادت یار، شهروند بهایی ساکن گرگان، در پی اعمال فشار نهادهای امنیتی از محل کار خود اخراج شد.

یک منبع نزدیک به خانواده این شهروند در این خصوص گفت: «خانم سعادت نیا پانزده سال به عنوان نماینده علمی در یک شرکت خصوصی مشغول به فعالیت بود. پس از بازداشت و آزادی وی، نیروهای اطلاعات سپاه، مدیران این شرکت را احضار و آنها را مجبور کردند که خانم سعادت نیا را اخراج کنند. نهایتا مدیران شرکت نیز مجبور به قطع همکاری با این شهروند بهائی شدند».

نفیسا سعادت یار و همسرش پویا امری اویل بهمن سال گذشته بازداشت و پس از مدتی هر کدام با تودیع وثیقه پانصد میلیون تومانی آزاد شدند.

شهریور ۰۴، ۱۴۰۲

ادامه بازداشت سکینه پروانه و محرومیت وی از دسترسی به خدمات درمانی

شبکه حقوق بشر کردستان

سکینه پروانه، زندانی سیاسی کُرد بیش از ۵ ماه است که به صورت بلاتکلیف در بند زنان زندان مرکزی مشهد نگهداری می‌شود. وی در این مدت دچار مشکلات تنفسی و قلبی شده اما مسئولین زندان از انتقال وی به بهداری زندان و مراکز درمانی ممناعت به عمل می‌آورند.

یک منبع مطلع به وضعیت این زندانی سیاسی به شبکه حقوق بشر کردستان گفت: سکینه پروانه از تاریخ ۱۵ فرودین در بازداشت و وضعیت بلاتکلیف در بند زنان زندان مرکزی مشهد به سر می‌برد. همچنین مدتی است که وی از تنگی‌نفس و ناراحتی قلبی رنج می‌برد اما مسئولین زندان از حتی از اعزام او به بهداری زندان و مراکز درمانی خودداری می‌کنند.

به گفته این منبع، در روزهای گذشته به دلایل نامعلوم چند تن از ماموران زندان به این بند یورش برده و با باتوم او و چند زندانی دیگر را مورد ضرب و شتم قرار دادند. این زندانی سیاسی از زمان بازداشت تاکنون تنها با حضور کارمندان زندان و آن‌هم به زبان فارسی حق تماس تلفنی با خانواده‌اش را دارد.

این منبع در ادامه افزود، ماموران امنیتی ملاقات این زندانی سیاسی پس از آزادی از زندان با خانواده یکی از جان‌باختگان اعتراضات مردمی در قوچان را بهانه برای بازداشت و تشکیل پرونده قضایی علیه وی کرده‌اند. همچنین مدتی پیش قرار بازداشت وی برای شمشمین ماه متوالی تمدید شده و شعبه ۹۰۳ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب مشهد از رسیدگی به پرونده این زندانی سیاسی خودداری می‌کند.

پیشتر در تاریخ ۱۸ اردیبهشت سکینه پروانه از زندان مشهد به شعبه ۹۰۳ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب این شهر منتقل و به او اعلام شده بود که کیفرخواست پرونده وی به اتهامات «تبلیغ علیه نظام»، « اقدام علیه امنیت ملی» از طریق عضویت در گروه‌های معاند و «توهین به رهبر جمهوری اسلامی» صادر و به دادگاه انقلاب این شهر ارجاع داده شده است.

سکینه پروانه، زندانی سیاسی سابق روز سه‌شنبه ۱۵ فروردین در ترمینال مشهد توسط ماموران سازمان اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و به بازداشتگاه این نهاد نظامی-امنیتی منتقل شد. ماموران سازمان اطلاعات سپاه پاسداران همزمان با بازداشت وی، راننده تاکسی که او را به ترمینال رسانده بود برای چندین ساعت بازداشت و مورد ضرب و شتم شدید قرار دادند.

وی در تاریخ ۲۵ فروردین پس از پایان دوران بازجویی از بازداشتگاه سازمان اطلاعات سپاه به زندان مرکزی مشهد منتقل شد.

پرونده این زندانی سیاسی سابق به اتهام « تبلیغ علیه نظام» و « توهین به رهبر جمهوری اسلامی» در شعبه ۹۰۳ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب در حال رسیدگی است. وی از زمان بازداشت تا کنون از حق داشتن وکیل و ملاقات با خانواده محروم شده است.

سکینه پروانه در تاریخ ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ در چهارمین سال محکومیت خود پس از اعلام عفو از زندان مرکزی مشهد آزاد شد. وی پس از آزادی از زندان بار دیگر در تاریخ ۱۶ اسفند توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و پس از ۴ روز آزاد شد.

سازمان اطلاعات سپاه پاسداران پس از آزادی وی از زندان در بهمن سال گذشته تا کنون از تحویل مدارک شخصی او از جمله شناسنامه و.. خودداری کرده است.

سکینه پروانه پیش از این با انتشار نامه‌ایی در تاریخ ۵ تیر ۱۳۹۹ جریان بازداشت و اذیت و آزارهایی که در دوران زندان تجربه کرده است را شرح داده بود. بر اساس گفته‌های خانم سکینه ماموران امنیتی جمهوری اسلامی اوایل پاییز ۱۳۹۸ او را به بهانه ملاقات با خانواده‌اش در شهر سلیمانیه کردستان عراق بازداشت و پس از انتقال به مرز ایران و عراق مدت ۱۰ روز را در بازداشتگاه‌های مریوان و سنندج گذرانده تا نهایتا به زندان اوین منتقل شد. وی دوران بازداشت خود را تحت سخت‌ترین شرایط بازجویی همراه با شکنجه‌های جسمی در بندهای دو الف، ۲۰۹ و زنان زندان اوین سپری کرد.

پیام درفشان، وکیل سابق این زندانی سیاسی در تاریخ ۵ خرداد ۱۳۹۹ از صدور حکم ۵ سال حبس تعزیری و ۳ سال ممنوعیت از عضویت در گروه‌های سیاسی به اتهام «عضویت در گروه یا دستجات معاند نظام با هدف برهم زدن امنیت کشور» برای موکل خود خبر داده بود.

سکینه پروانه در فروردین‌ ۱۳۹۹ به دلیل شعارنویسی و سردادن شعار در زندان اوین به زندان قرچک ورامین انتقال یافت و پس از ۴ روز نگهداری در سلول انفرادی به بیمارستان روان‌پزشکی امین‌آباد شهر ری منتقل شده بود. وی در تاریخ ۱۴ تیر در حالی که آثار کبودی و ضرب و شتم روی بدنش وجود داشت مجددا به زندان اوین منتقل شد و دادگاه در مرداد ۱۳۹۹ وی را به اتهام «اغتشاش در زندان» به ۲ سال حبس محکوم کرد.

این زندانی سیاسی در آبان ۱۳۹۹ از زندان اوین تهران به زندان‌های قوچان و مرکز مشهد منتقل شد. وی در چند سال گذشته چندین بار به بازداشتگاه سازمان اطلاعات سپاه پاسداران مشهد انتقال و برای انجام اعترافات اجباری تلوزیونی مورد شبکه جسمی و روحی قرار گرفته بود.این زندانی سیاسی در این مدت همچنین در اعتراض به فشار نهادهای امنیتی چندین بار دست به اعتصاب غذا زده بود.

مرداد ۲۸، ۱۴۰۲

لایحه «عفاف‌وحجاب»؛ «بی‌حجابان» زیر ۱۸ سال به محرومیت از گذرنامه، اشتغال و تحصیل تهدید شدند

رادیو فردا

یک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس می‌گوید هرچند افراد «زیر ۱۸ سال» بر اساس لایحه «عفاف و حجاب» به «حبس و زندان» محکوم نمی‌شوند، اما «سایر مجازات‌ها» برای آنها در نظر گرفته شده است.

این اظهارات حسین جلالی واکنشی است به ادعای روز ۲۲ مرداد محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، که در پاسخ به تذکر یکی از نمایندگان درباره احتمال «تحویل داده شدن» افراد زیر ۱۸ سال به نیروی انتظامی گفته بود: در هیچ جای لایحه تدوین‌شده در کمیسیون قضایی نیامده که آنها «احضار» می‌شوند و این مسئله را «دروغ محض» خواند.

هرچند بررسی متن منتشر شده این لایحه نشان می‌داد که در تبصره پنج ماده ۴۶ پیش‌بینی شده است که اگر «محصلین» و همچنین «دانشجویان» در مراکز آموزشی به اشکال مختلف حجاب اجباری را رعایت نکنند، در نوبت چهارم «به فراجا جهت اعمال مقررات این قانون معرفی می‌گردند».

حسین جلالی در نشست علنی روز سه‌شنبه ۲۴ مرداد مجلس گفت: افراد زیر ۱۸ سال «حبس و زندان» ندارند، اما «جریمه‌های مالی و محرومیت از حقوق اجتماعی» در لایحه برای آنها در نظر گرفته شده است.

او از جمله این محرومیت‌ها به مواردی چون «گذرنامه، اشتغال، تحصیل، حساب بانکی، اینترنت و تلفن» اشاره کرد که شامل «دختران زیر ۱۸ سال» می‌شود.

در متنی که کمیسیون قضایی مجلس با ۷۰ ماده منتشر کرده است، به صراحت به چنین مجازات‌هایی برای افراد زیر ۱۸ سال اشاره نشده است. به جز تبصره پنج ماده ۴۶ این لایحه، در ماده ۶۱ «بانک‌های غیردولتی یا شرکت‌های حمل‌ونقل مسافر یا فروشگاه‌ها و صاحبان حرف و مشاغل و مسئولین محوطه شهرک‌ها یا مجتمع‌ها» ملزم شده‌اند تصاویر دوربین‌های مداربسته خود را برای «شناسایی افراد ناقض این قانون» در اختیار فراجا قرار دهند و در تبصره دو آن درباره «رسیدن به هویت قطعی مرتکبین» اشاره شده که «کلیه دستگاه‌ها» از جمله «بانک دانش‌آموزان» باید شرایط اتصال «برخط» (آنلاین) نیروی انتظامی به سامانه‌های خود را فراهم کنند.

به همین دلیل مشخص نیست که آیا کمیسیون قضایی موارد جدیدی را به ۷۰ ماده افزوده تا امکان مجازات دانش‌آموزان زیر ۱۸ سال را فراهم کند یا حرف‌های حسین جلالی پایه و اساس ندارد.

در همین حال، موسی غصنفرآبادی، رئیس کمیسیون قضایی مجلس، روز ۲۴ مرداد- تنها دو روز بعد از موافقت اکثریت مجلس با بررسی لایحه حجاب اجباری در این کمیسیون بدون طرح در صحن علنی- اعلام کرد که «تا ماده ۳۹» آن مورد تصویب اعضای این کمیسیون قرار گرفته و افزود سایر موارد هم بررسی و تصویب خواهند شد.

بر اساس اصل ۸۵ قانون اساسی، «در موارد ضروری» مجلس می‌تواند «اختیار وضع بعضی از قوانین» را ه کمیسیون‌های داخلی خود «تفویض» کند و این قوانین با مدت معین به صورت «آزمایشی» اجرا خواهد شد.

غضنفرآبادی درباره پخش زنده جلسات این کمیسیون برای رسیدگی به لایحه «عفاف و حجاب» گفت که تاکنون چنین درخواستی از سوی نمایندگان مطرح نشده است.

از سوی دیگر، یک عضو شورای مرکزی موتلفه گفت که مذاکرات مربوط به لایحه حجاب نباید «علنی» شود، چون به ادعای او «التهاب‌آور» خواهد بود.

حسین انواری گفت اگر لایحه حجاب اجباری در صحن علنی مجلس مطرح شود، «بازتاب بسیار بدی» خواهد داشت و «آشفتگی اجتماعی را موجب می شود و التهاب آور خواهد بود.»

او خواستار آن شد که مذاکرات علنی نشود تا «مشکلی بر مشکلات افزوده نشود.»

همچنین در حالی که روز ۲۱ مرداد یک روزنامه با اشاره به آخرین تغییرات در لایحه حجاب، خبر داد که کمیسیون حقوق و قضایی مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی این لایحه، «گشت ارشاد را برگردانده» و به نیروهای انتظامی اختیار «برخورد خیابانی با زنان» را داده، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر با گشت ارشاد مخالفت کرد.

اتفاق تلخ برای ملی‌پوش زن ایرانی حین مسابقه

رویداد۲۴

اتفاق تلخ برای ملی‌پوش زن ایرانی حین مسابقه

گلنوش سبقت‌اللهی در حالی حضور در فینال مسابقات تیراندازی قهرمانی جهان را به دلیل مشکل فنی از دست داد که اگر ششم می‌شد سهمیه المپیک پاریس را کسب می‌کرد.

گلنوش سبقت‌اللهی در حالی که در ماده تپانچه بادی قهرمانی جهان باکو با رکورد ۵۸۰ با قرارگیری در رده سوم به فینال رسیده بود، در فینال به دلیل اشکال فنی در کپسول سلاح از دور مسابقات خارج شد.

این مسابقات حکم کسب سهمیه المپیک را داشت و اگر سبقت‌اللهی در این مسابقات در رده ششم قرار می‌گرفت می‌توانست سهمیه المپیک بگیرد.

او با این دیسکالیفه‌شدن در رده هشتم ایستاد و سهمیه المپیک را از دست داد.

مرداد ۲۷، ۱۴۰۲

بازداشت الهه عسکری توسط نیروهای امنیتی و انتقال ایشان به زندان اوین

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

الهه عسکری

الهه عسکری،توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز چهار شنبه ۲۵ مرداد ماه ۱۴۰۲، الهه عسکری، بلاگر توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.

برادر خانم عسکری در این خصوص اعلام کرد: امروز خواهرم پس از مراجعه به اداره گذرنامه برای پس گرفتن پاسپورت خود، در بیرون از این اداره توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. ماموران منزل وی را نیز مورد تفتیش قرار دادند.

تا لحظه تنظیم این گزارش از اتهام های مطروحه علیه خانم عسکری اطلاعی در دست نیست.

مرگ مرموز دختر فروشنده ؛ ردپای صاحب مغازه و یک کسبه محل در ماجرا | به او مشروب دادم که حالش بهتر شود !

شهری آنلاین

جسد - سردخانه

سرنخ‌های مرگ اسرارآمیز دختری جوان در محل کارش که یک مغازه عطاری بود، پلیس را به صاحب مغازه و یکی دیگر از کسبه محل رساند.

به‌ گزارش همشهری آنلاین، چند روز قبل گزارش مرگ مشکوک دختری جوان به بازپرس ویژه قتل پایتخت مخابره شد. دختر جوان در یک مغازه عطاری کار می‌کرد و پزشکان علت اولیه مرگ وی را مسمومیت با متادون اعلام کردند.

همزمان خانواده این دختر با مراجعه به دادسرای جنایی تهران از صاحب عطاری شکایت کردند و او را در مرگ دخترشان مقصر دانستند. آنها می‌گفتند که دخترشان معتاد نبوده و صاحب عطاری به او متادون داده است.

در این شرایط مأموران به تحقیق از صاحب عطاری پرداختند. او گفت: دختر جوان فروشندگی می‌کرد و من چون معتاد بودم شربت متادون مصرف می‌کردم اما نمی‌دانم که او چطور از شربت متادونی که من در مغازه نگه می‌داشتم استفاده کرده است.

در این میان مأموران به تحقیق از کسبه محل پرداختند که یکی از مغازه داران گفت: روز حادثه متوجه شدم که دختر جوان حالش بد است. برای کمک به او وارد عطاری شدم که دختر جوان گفت شربت متادون را به جای آب سرکشیده و حالش اصلا خوب نیست.

من برای اینکه حالش بهتر شود به او مشروبات الکلی دادم تا مصرف کند. وی پس از نوشیدن مشروب حالش بدتر شد که فورا به اورژانس زنگ زدم.

به دستور بازپرس جنایی تهران، تحقیقات برای افشای اسرار مرگ دختر جوان ادامه دارد.

مرداد ۲۶، ۱۴۰۲

محکومیت دبیرکل سازمان معلمان ایران؛ از حبس و ممنوع الخروجی تا محرومیت‌های اجتماعی

VOAPNN

طاهره نقی‌ئی، دبیرکل سازمان معلمان ایران

دبیرکل سازمان معلمان ایران بر اساس حکمی که توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران صادر کرده به شش ماه حبس تعزیری، پرداخت جزای نقدی، ممنوع الخروجی و محرومیت‌های اجتماعی محکوم شد.

بر اساس این حکم، شش ماه حبس «طاهره نقی‌ئی» به مدت پنج سال به حالت تعلیق در آمده است.

در حکم صادره توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران آمده است که دبیرکل سازمان معلمان ایران به پرداخت یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان جزای نقدی محکوم شده است.

مجازات تکمیلی او نیز منع خروج از کشور به مدت پنج سال، منع عضویت در دسته‌جات و یا گروه‌های سیاسی و اجتماعی به مدت پنج سال و منع استفاده از گوشی هوشمند به استثنای امور شغلی به مدت پنج سال است.

روز یکشنبه بیست و یکم خرداد ماه، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات طاهره نقی‌‌ئی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد.

خانم نقی‌‌ئی در تاریخ ۲۹ فروردین ماه سال جاری، با حضور در دادسرای اوین تفهیم اتهام شده بود. دبیرکل سازمان معلمان ایران، فعال صنفی معلمان و دبیر سابق دبیرستان‌های منطقه پنج تهران است.

سخنگوی سازمان معلمان ایران در این رابطه گفته است که حکم صادره «غیرمنتظره» بود چرا که بر اساس آنچه قاضی در پایان جلسه رسیدگی در حضور وکیل گفته بود تاکید داشت «جرم تشویش اذهان نبوده» و «جرم امنیتی نیست» بلکه «نشر اکاذیب» و جرم عمومی است و پرونده به دادگاه عمومی ارجاع خواهد شد.

ایلام؛ احضار خدیجه مهدی‌پور، زندانی سیاسی سابق کُرد جهت اجرای حکم حبس

هه‌نگاو

ایلام؛ احضار خدیجه مهدی‌پور، زندانی سیاسی سابق کُرد جهت اجرای حکم حبس

خدیجه‌ مهدی‌پور، زندانی سیاسی سابق کُرد اهل شهرستان ایوانغرب از توابع استان ایلام، جهت اجرای حکم حبس خود توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی احضار شده است.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، اخیراً خدیجه‌ مهدی‌پور، اهل ایوانغرب، توسط دادسرای اجرای احکام شهرستان ایوانغرب جهت اجرای حکم سه ماهه حبس احضار و به صورت تلفنی نسبت به تاخیر در مراجعه به وی هشدار داده شده است.

این زندانی سیاسی سابق کُرد، اوایل خرداد ماه ١٤٠٢، توسط شعبه ۱۰۳ ‌کیفری دادسرای عمومی و انقلاب ایلام از بابت اتهام “نشر اکاذیب” به ٣ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود.

خدیجه مهدی‌پور روز یکشنبه ٢٣ بهمن ماه ١٤٠١، حین سپری کردن دوره محکومیت ۲۰ ماهه خود در زندان مرکزی ایلام، بدون اطلاع قبلی و با اجبار از این زندان آزاد و راهی منزل شد.

این زندانی سیاسی سابق روز یک‌شنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۰، در منزل عمویش توسط نیروهای حکومتی ایلام بازداشت و سپس زندان مرکزی ایلام منتقل شده بود.

وی در ۱۲ مهر ۱۳۹٩ نیز، توسط نیروهای امنیتی به دلیل فعالیت در شبکه‌های مجازی بازداشت و توسط دادگاه انقلاب ایلام به پرداخت سه میلیون تومان جزای نقدی بدل از حبس محکوم شده بود.

مرداد ۲۵، ۱۴۰۲

خشونت خانگی؛ یک زن در پردیس توسط همسرش به قتل رسید

هرانا

یک زن در شهرستان پردیس توسط همسر خود به قتل رسید. متهم پس از بازداشت انگیزه این اقدام را “اختلافات خانوادگی” عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از اعتمادآنلاین، یک زن در شهرستان پردیس توسط همسرش به قتل رسید.

سرپرست فرماندهی انتظامی پردیس در خصوص جزئیات این خبر اظهار داشت: کارآگاهان پلیس آگاهی، پس از دریافت این خبر مبنی بر کشف جسد در منزلی در یکی از واحدهای مسکونی در مجتمع های پردیس بلافاصله به محل مورد نظر اعزام شدند.

حجت پورنجفی افزود: کارآگاهان پلیس آگاهی با مراجعه به محل با جسد زن ۳۷ ساله ای روبرو شدند که آثار کبودی و ضرب و شتم بر روی بدن وی مشهود بود. به گفته مادر و فرزندان مقتول، وی توسط همسرش به قتل رسیده است.

سرپرست فرماندهی انتظامی ادامه داد: با پیگیری های صورت گرفته، متهم دستگیر و در نهایت به قتل همسرش با انگیزه اختلاف خانوادگی اعتراف کرد.

دادگاه تجدیدنظر گیلان؛ یک زوج بهائی به ۹ سال و ۶ ماه حبس محکوم شدند

هرانا

وصال ممتازی و انیسا سمیعیان، زوج بهائی ساکن رشت توسط دادگاه تجدیدنظر استان گیلان به نه سال و شش ماه حبس و محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حکم صادره علیه وصال ممتازی و انیسا سمیعیان در مرحله بدوی، توسط شعبه یازدهم دادگاه تجدیدنظر استان گیلان عینا تایید شد.

این زوج بهائی چندی پیش توسط شعبه سوم دادگاه انقلاب رشت مجموعا به نه سال و شش ماه و چهار روز حبس محکوم شدند. براساس حکم صادره، خانم سمیعیان از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به هفت ماه و شانزده روز حبس تعزیری، در خصوص اتهام “فعالیت آموزشی و تبلیغ انحرافی مغایر با شرع مقدس اسلام” به سه سال و شش ماه و یک روز حبس تعزیری محکوم شد. آقای ممتازی نیز از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به هفت ماه و شانزده روز حبس تعزیری، در خصوص اتهام “توهین علیه رهبری” به یک سال و سه ماه حبس تعزیری و بابت اتهام “توهین به شرع مقدس اسلام” به سه سال و شش ماه و یک روز حبس تعزیری و پرداخت سی و هشت میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شده است. همچنین هر کدام از این شهروندان به ده سال و یک روز محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم شدند.
با اعمال قانون ۱۳۴ مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی سه سال و شش ماه و یک روز حبس تعزیری در خصوص هرکدام از این شهروندان قابل اجرا است.

یک منبع نزدیک به خانواده این شهروندان به هرانا گفت: بیش از ۵۰ نفر از دوستان، همکاران، هنرجویان، والدین هنرجویان و …. یک استشهادنامه ای را جمع آوری و امضا کردند مبنی بر اینکه این زوج بهائی همیشه بر مدار قانون استوار بودند. وکلای این شهروندان تلاش کردند که این استشهاد نامه را به صورت لایحه سیستمی برای دادگاه ارسال کنند. اما به محض وصول پرونده به شعبه تجدید نظر، رای عینا تایید شد و حتی به وکیل اجازه ملاقات با قاضی داده نشد.”

جلسه دادگاه این شهروندان در تاریخ پنجم فروردین امسال در شعبه سوم دادگاه انقلاب به صورت غیابی برگزار شد. در پی پذیرش درخواست واخواهی، در تاریخ هفدهم خرداد جلسه دوم رسیدگی به اتهامات این شهروندان برگزار شد.

در آبان سال گذشته، منزل وصال ممتازی و همسرش آنیسا سمیعیان، شهروندان بهائی ساکن در رشت، توسط نیروهای امنیتی مورد تفتیش قرار گرفت. آقای ممتازی روز سه شنبه ۱۵ آذرماه، توسط ماموران امنیتی بازداشت و پس از مدتی با تودیع وثیقه آزاد شد.

یک منبع مطلع در این خصوص به هرانا گفت: “در زمان بازداشت آقای ممتازی، خانم سمیعیان باردار بود که پس از برگزاری دو جلسه بازجویی با تودیع قرار وثیقه آزاد شد.”

این زوج بهائی، والدین دو کودک پسر پنج ساله و سه ماهه هستند.

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

مرداد ۲۴، ۱۴۰۲

ایلام؛ فرشته منصوری به حبس محکوم شد

هرانا

فرشته منصوری، شهروند ساکن ایلام، توسط شعبه ١٠١ دادگاه کیفری دو شهرستان چرداول واقع در استان ایلام به شش ماه و یک روز حبس محکوم شد. حکم صادره به مدت سه سال به حالت تعلیق در آمده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کردپا، فرشته منصوری به حبس محکوم شد.

بر اساس این گزارش، خانم منصوری توسط شعبه ١٠١ دادگاه کیفری دو شهرستان چرداول واقع در استان ایلام از بابت اتهام “نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی” به شش ماه و یک روز حبس محکوم شده است.

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است؛ حکم صادره به مدت سه سال به حالت تعلیق در آمده است.

خانم منصوری پیش از این نیز از بابت فعالیت های خود سابقه بازداشت و محکومیت را داشته است.

فرشته منصوری ۳۶ ساله، اهل ایلام، سرپرست خانواده و مادر یک فرزند خردسال است.

تداوم بی‌خبری از سرنوشت بیان فرج‌اللهی در بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

بیان فرج‌اللهی

بیان فرج‌اللهی شهروند بازداشت شده علیرغم گذشت حدود یک ماه از زمان دستگیری همچنان در بازداشتگاه وزارت اطلاعات سنندج تحت شکنجه است. از دلایل بازداشت او اطلاعی در دست نیست.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، در حالی که حدود یک ماه از بازداشت بیان فرج‌اللهی، توسط اداره اطلاعات سنندج گذشته، تاکنون اطلاعی از وضعیت او در دست نیست.

گفته شده او جهت بازجویی به بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج منتقل شده است.

خانم فرج‌اللهی دوشنبه شب بیست و ششم تیر ماه در پی یورش نیروهای امنیتی نظام به منزل شخصی خود بازداشت شده بود.

تاکنون از دلیل بازداشت و اتهام های انتسابی علیه این شهروند در دسترس نیست.

مرداد ۲۳، ۱۴۰۲

فرشته منصوری، فعال مدنی اهل سرابله به شش ماه و یک روز حبس محکوم شد

هه‌نگاو

فرشته منصوری، فعال مدنی اهل سرابله به شش ماه و یک روز حبس محکوم شد

فرشته منصوری، فعال مدنی کُرد و اهل شهرستان سرابله از توابع استان ایلام که در اوایل جنبش ژن، ژیان، ئازادی بازداشت شده بود؛ توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی به ۶ ماه و یک روز حبس محکوم شد. او پیشتر نیز، به شش ماه حبس محکوم شده بود.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، اخیرا شعبه ١٠١ دادگاه کیفری دو شهرستان چرادول ایلام، فرشته منصوری، ٣۶ ساله و فعال مدنی را بابت اتهام “نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی” به ۶ ماه و یک روز حبس محکوم کرد.

حکم شش ماه و یک روز حبس فرشته منصوری، توسط دادگاه کیفری چرادول به تعلیق مراقبی به مدت سه سال تخفیف پیدا کرده است. پیرو این حکم، سیمکارت‌های تلفن همراه و صفحات شخصی فرشته منصوری توقیف خواهد شد و ملزم به یک دوره مراجعه به مراکز روانشناسی و ارائه گواهی سلامت در پایان آن خواهد بود.

فرشته منصوری در بهمن ماه ١٤٠١ نیز، بابت اتهاماتی نظیر “اخلال در نظم و آسایش عمومی، ” “توهین به رهبر جمهوری اسلامی” و “اجتماع و تبانی علیه امنیت داخلی” به ۳ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد که شش ماه از این حکم با وجود مسئولیت حضانت فرزند خردسال و سرپرست خانوار بودن فرشته منصوری، بدون بازبینی و اجازه به وکیل برای ارائه دفاعیات، قطعی و لازم الاجرا اعلام شد.

فرشته منصوری، کوهنورد و فارغ‌التحصیل تجهیزات پزشکی، روز یکشنبه اول آبان ماه ١٤٠١، توسط نیروهای حکومتی بازداشت شد. وی در نهایت با تودیع وثیقه‌ای با ارزش پولی ۵۵٠ میلیون تومان به صورت مشروط آزاد شد.

این فعال مدنی، طی سال ۱۳۸۸ نیز در شهر تبریز بازداشت و به مدت یک ترم از تحصیل تعلیق شد. وی همچنین در جریان اعتراضات سال ۱۳۹۸ توسط اطلاعات سپاه شهرستان سرابله بازداشت و بعد از یک دوره بازجویی و بازداشت آزاد شده بود.

۲۰۰ دانشجوی دختر دانشگاه بوعلی همدان را از خوابگاه محروم کردند

test

مرداد ۲۲، ۱۴۰۲

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی نهاله شهیدی یزدی، شهروند بهائی در زندان کرمان

هرانا

نهاله شهیدی یزدی، شهروند بهائی ساکن کرج، علیرغم گذشت ۱۳۶ روز از زمان دستگیری، کماکان در زندان کرمان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نهاله شهیدی یزدی کماکان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد.

یک منبع نزدیک به خانواده این شهروند به هرانا گفت: “مسئولین مربوطه به دلیل آنچه عدم تکمیل پرونده در دادسرا و عدم پایان مراحل بازجویی عنوان کرده اند، به وکیل انتخابی خانم شهیدی یزدی اجازه دسترسی به پرونده را نداده اند.”
این منبع افزود: “از دو وکیل انتخابی وی، وکیل اول این شهروند بهائی، بواسطه عدم همکاری مسئولین قضایی استعفا داد.”

تاکنون از اتهامات مطروحه علیه این شهروند بهائی اطلاعی حاصل نشده است.

خانم شهیدی یزدی در تاریخ هشتم فروردین ماه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و سپس به بازداشتگاه اطلاعات کرمان منتقل شد.

نهاله شهیدی یزدی، شهروند بهائی و فعال حقوق کودکان پیشتر نیز به واسطه فعالیت های خود سابقه بازداشت و محکومیت را داشته است.

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

علیرغم گذشت یک ماه؛ تداوم بازداشت و بلاتکلیفی دوازده شهروند در اصفهان

هرانا

شمیم بهارزاده، مریم پرنده، بهار سلیمانی، مینا ندایی، روزبه دانا، مرجان بشتام، هدی صادقی، سما عموشاهی، مهشاد کشانی، محمدرضا قطبی زاده، عرفان میرکاظمی و امیر سالاری، شهروندان ساکن اصفهان علیرغم گذشت یک ماه از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان دستگرد، کانون اصلاح و تربیت و زندان دولت آباد این شهر بسر میبرند.

به گزارش خبرگزاری هرانا ، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دوازده شهروند بازداشتی ساکن اصفهان، کماکان در زندان دستگرد، کانون اصلاح و تربیت و زندان دولت آباد این شهر در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرند.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده یکی از این شهروندان به هرانا گفت: “برخی از این شهروندان در هفته گذشته در حضور ماموران ملاقات کوتاهی با خانواده خود داشتند. خانواده این شهروندان پس از ملاقات با فرزندانشان اعلام کردند که آنها از وضعیت پرونده خود اطلاعی ندارند. “
یکی دیگر از نزدیکان این شهروندان به هرانا گفت: “این ۱۲ نفر از بازداشتگاه اداره اطلاعات به بند زندان های دولت آباد و دستگرد و کانون اصلاح و تربیت این شهر منتقل شده اند.”

لازم به ذکر است، پرونده این افراد در شعبه ۱۳ دادسرای عمومی و انقلاب اصفهان به ریاست بازپرس علی صباغ در حال بررسی است.

پیشتر یک منبع مطلع در رابطه با وضعیت جسمانی دو تن از بازداشت شدگان به هرانا گفته بود: “سما عموشاهی به بیماری سرطان و روزبه دانا به بیماری گوارشی مبتلا هستند. این افراد علیرغم مشکلات جسمانی از رسیدگی مناسب پزشکی محروم مانده اند.”

مریم پرنده، مینا ندایی، ۳۵ ساله و همسرش روزبه دانا، ۳۷ ساله، مرجان بشتام، ۴۲ ساله، هدی صادقی، سما عموشاهی، مهشاد کشانی، محمدرضا قطبی زاده، بهار سلیمانی، ۱۹ ساله، محمد ساسانی، ۴۲ ساله، عرفان میرکاظمی، امیر سالاری و شمیم بهارزاده ۳۰ ساله، توسط نیروهای امنیتی در تاریخ بیستم تیرماه ۱۴۰۲، در اصفهان بازداشت شدند. از میان این افراد محمد ساسانی روز دهم مردادماه با تامین قرار کیفری آزاد شده است.

در روز مذکور حدودا پانزده نفر در اصفهان بازداشت شدند. تاکنون از اسامی دو شهروند بازداشتی دیگر اطلاعی حاصل نشده است.

تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این افراد اطلاعی حاصل نشده است.

مرداد ۲۱، ۱۴۰۲

حضور دختران اسکیت‌باز بدون حجاب اجباری در خیابان‌های تهران

ایران‌وایر

حضور دختران اسکیت‌باز بدون حجاب اجباری در خیابان‌های تهران

روز جمعه ۲۰ مرداد، ویدیویی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است که حضور پر هیجان دختران و پسران اسکیت‌باز در خیابان‌های تهران را به تصویر می‌کشد.

در این ویدیو شمار زیادی از دختران تهرانی دیده می‌شوند که بدون حجاب اجباری و پوشش مدنظر حکومت در خیابان حاضر شده‌اند.

در شرح این ویدیو که با استقبال گسترده کاربران شبکه‌های اجتماعی روبرو شده آمده است: «ما شادی به جامعه تزریق می کنیم آقای رئیس.»

در بخشی از این ویدیو حضور افرادی نیز دیده می شود که به نظر از ماموران حکومتی جمهوری اسلامی هستند اما دختران و پسران تهرانی بدون واهمه از حضور آن‌ها به اسکیت‌بازی خود ادامه می‌دهند.

حضور گسترده دختران تهرانی بدون حجاب اجباری در خیابان‌ها در شرایطی صورت گرفته که حکومت ایران فشارها برای تحمیل پوشش مدنظر خود را شدت بخشیده و اخبار پلمب کسب و کارها به بهانه ارائه خدمات به زنان «بی حجاب» به تناوب از رسانه‌ها منتشر می شود.

سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی روز ۱۰ مرداد ماه از تشکیل بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ پرونده قضایی با موضوع «کشف حجاب» در چهار ماه اول سال خبر داده و گفته بود که از مجموع پرونده‌های حجاب ۸۲۵ فقره منجر به محکومیت شده است.

با این وجود، ابعاد نافرمانی مدنی زنان و دختران ایرانی در مقابل سیاست سلطه‌گرانه حجاب اجباری هر روز گسترده تر شده و روزانه ویدیوها و تصاویر متعددی در شبکه‌های اجتماعی منتشر می شود که در آن زنان ایران با برداشتن حجاب، مخالفت خود را با پوشش اجباری نشان می‌دهند

مرداد ۲۰، ۱۴۰۲

شکیبا یزدانی توسط نیروهای امنیتی در سبزوار بازداشت شد

هرانا

دخالت یک فرد تحت عنوان “امر به معروف” در نوع پوشش یک شهروند زن در سبزوار به بروز درگیری میان آنها انجامید. در این رابطه شامگاه دوشنبه شانزدهم مردادماه، این زن با هویت شکیبا یزدانی بازداشت و به زندان این شهر منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دوشنبه شب شانزدهم مردادماه ۱۴۰۲، شکیبا یزدانی، شهروند ساکن سبزوار بازداشت شد.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروند به هرانا گفت: “دخالت یک مرد تحت عنوان امر به معروف در نوع پوشش خانم یزدانی به بروز درگیری میان آنها انجامید که هر دو اقدام به تصویر برداری از هم کردند. بعد از گذشت دو هفته از این رویداد، ده نفر از ماموران اطلاعات سپاه و با حضور آمر به معروف که یکی از نیروهای بازنشسته سپاه بود، شکیبا یزدانی را بازداشت و به بازداشتگاه پلیس امنیت سبزوار منتقل کردند.”
به گفته این منبع مطلع، “ماموران امنیتی خانم یزدانی را به دلیل بیماری قلبی شبانه به بیمارستان حشمتیه سبزوار اعزام کردند. علیرغم اصرار خانواده برای گرفتن نوار قلب، ماموران امنیتی ممانعت به عمل آورده و تنها اجازه تزریق یک سرم رو داده و مجدد وی را به بازداشتگاه منتقل کردند.”

شکیبا یزدانی، ۳۵ ساله صبح روز سه شنبه، از بازداشتگاه سپاه به دادسرا سبزوار انتقال یافت. وی از آنجا به زندان این شهر منتقل شده است.

تا لحظه تنظیم این گزارش از اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.

دو فعال صنفی معلمان به انفصال از خدمت و بازنشستگی اجباری محکوم شدند

هرانا

لیدا اسماعیلی، فعال صنفی فرهنگیان البرز توسط هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری به بازنشستگی اجباری و علیرضا همتی فعال صنفی فرهنگیان ایلام توسط هیات تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات به مدت سه ماه به انفصال موقت از خدمت محکوم شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از شوراهای صنفی فرهنگیان، لیدا اسماعیلی و علیرضا همتی به بازنشستگی اجباری و انفصال موقت محکوم شد.

بر اساس حکمی که توسط هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان آموزش و پرورش استان البرز صادر و به خانم اسماعیلی ابلاغ شده است، وی به بازنشستگی اجباری با تقلیل گروه محکوم شده است.

لیدا اسماعیلی کارمند آموزش و پرورش و فعال صنفی در گیلان و البرز است.

از سوی دیگر بر اساس حکمی که توسط هیات تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان آموزش و پرورش استان ایلام صادر و به آقای همتی ابلاغ شده است، وی به انفصال موقت به مدت سه ماه محکوم شده است.

این فعال صنفی معلمان در فروردین ماه سال جاری از سوی هیات بدوی تخلفات ایلام به سه‌ ماه انفصال از خدمت محکوم شده بود.

شرکت در تجمعات صنفی فرهنگیان و همراهی با اعتراضات ۱۴۰۱ از جمله اتهامات وی است.

علیرضا همتی کارمند آمورش پرورش در آبدانان، متولد ۱۳۵۶ و با ۲۶ سال سابقه خدمت است.

در پی انتقاد از وزیر ورزش؛ دو روزنامه نگار روزنامه ایران اخراج شدند

هرانا

روز چهارشنبه هجدهم مرداد، آزاده پیراکوه و محسن آجرلو، روزنامه نگاران روزنامه ایران در پی انتشار مطلبی انتقادی از وزیر ورزش، از محل کار خود اخراج شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مدارا، دو تن از روزنامه نگاران روزنامه ایران از محل کار خود اخراج شدند.

هویت این افراد “آزاده پیراکوه و محسن آجرلو” گزارش شده است.

گفته میشود، اخراج این دو روزنامه نگار به دلیل نوشتن مطالبی در انتقاد از وزیر ورزش صورت گرفته است.

در این گزارش آمده است، اخراج آزاده پیراکوه و محسن آجرلو روز گذشته همزمان با روز خبرنگار، صورت گرفته است.

اعمال برخوردهای قضایی یا اخراج روزنامه نگاران از محل کار خود به دلیل نشر مطالبی انتقادی از مقامات مسئول، امری مسبوق به سابقه است. در یکی از آخرین موارد، روز یکشنبه پانزدهم مرداد ماه، حسن عباسی، روزنامه نگار به دلیل طرح انتقاداتی از رئیس اتاق بازرگانی ایران به پلیس فتا بندرعباس احضار شد.

مرداد ۱۹، ۱۴۰۲

سهیلا محمدی تحت فشار با باز کردن لب‌های دوخته‌شده خود به اعتصاب پایان داد

هه‌نگاو

سهیلا محمدی تحت فشار با باز کردن لب‌های دوخته‌شده خود به اعتصاب پایان داد

سهیلا محمدی، زندانی سیاسی کُرد محبوس در زندان مرکزی ارومیه با اعمال فشار همراه با تهدید اداره اطلاعات، لب‌های دوخته‌شده خود را باز کرده و به اعتصاب غذای خود پایان داد. او در وضعیت نامساعد جسمی و روانی از روز شنبه هفته جاری به نشانه اعتراض به وضعیت خود با دوختن لب‌هایش دست به اعتصاب غذا زد.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز سه‌شنبه ١٧ مرداد ماه ١٤٠٢ (٨ آگوست ٢٠٢٣)، سهیلا محمدی، زندانی سیاسی زن کُرد و اهل سلماس که در بند زنان زندان مرکزی ارومیه محبوس است؛ پس از چهار روز با بازکردن لب‌های دوخته شده‌اش به اعتصاب غذای خود پایان داد.

به گفته منابع هه‌نگاو، سهیلا محمدی که از شنبه ١٤ مرداد ماه دست به اعتصاب زده بود، طی چهار روز گذشته تحت فشار و تهدید اداره اطلاعات و مسئولان زندان مرکزی ارومیه قرار داشته و او نیز، اعلام کرده که در صورت عدم رسیدگی به پرونده‌اش بار دیگر “دست به خودکشی خواهد زد.” وی زمستان گذشته یک بار خودشکی ناموفق داشته است.

این منبع افزود: سهیلا محمدی به دلیل جدایی سه ساله از فرزند خُردسالش و همچنین فشار نهادهای حکومتی در دوره بازجویی و بازداشت، در وضعیت روانی و جسمانی نگران‌کننده‌ای قرار دارد.

اقدام به اعتصاب این زندانی، متعاقب رد درخواست وی مبنی بر اعطای مرخصی، آزادی مشروط و آزادی با پابند الکترونیکی توسط نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی انجام گرفت. وی علیرغم سپری کردن سه سال از دوران محکومیت پنج ساله خود، همچنان از حق مرخصی و آزادی مشروط محروم است.

سهیلا محمدی مادر یک فرزند، اسفند ماه سال ١٤٠١، در پی فشار نهادهای امنیتی حکومت و مانع‌تراشی آن‌ها مقابل اعطای مرخصی و عفو وی، از طریق ضربات چاقو به ناحیه سینه اقدام به خودکشی کرد که در نهایت با اقدام به موقع هم‌بندیانش جان سالم به در برد.

قابل ذکر است که، سهیلا محمدی در سه سال گذشته با فشار مداوم سپاه پاسداران از حق اعزام به مرخصی محروم بوده است. او پاییز ۱۳۹۹ در سلماس توسط نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و پس از چند ماه بازجویی به بند زنان زندان مرکزی ارومیه منتقل شد.

سهیلا محمدی بعدها توسط شعبه یکم دادگاه انقلاب ارومیه به اتهام عضویت در حزب حیات آزاد کُردستان (پژاک) به پنج سال زندان تعزیری محکوم شد و از آن زمان بدون حق استفاده مرخصی در بند زنان زندان مرکزی ارومیه نگهداری می‌شود.

تداوم بازداشت؛ گزارشی از آخرین وضعیت اعظم غلامی در زندان وکیل آباد مشهد

هرانا

اعظم غلامی، شهروند ساکن قاسم آباد مشهد علیرغم گذشت بیش از ده ماه از زمان دستگیری، بدون دسترسی به وکیل کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان وکیل آباد مشهد بسر میبرد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، اعظم غلامی، شهروند ساکن مشهد کماکان در زندان وکیل آباد مشهد در بازداشت بسر میبرد.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروند به هرانا گفت: “خانم غلامی، ۳۵ ساله در مهرماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در مقابل درب منزل خود واقع در قاسم آباد مشهد بازداشت و به زندان وکیل آباد این شهر منتقل شد.”
به گفته این منبع مطلع، شهروند مذکور بدون دسترسی به وکیل، توسط شعبه ۹۰۴ دادسرای عمومی و انقلاب مشهد به ریاست بازپرس محسن گل محمدی به ظن همکاری با سازمان‌های مخالف نظام (سازمان مجاهدین خلق) مورد تفهیم اتهام قرار گرفته است.

مرداد ۱۸، ۱۴۰۲

محکومیت یک سال زندان برای دانشجویان معترض به مسمومیت‌های سریالی

ایران‌وایر

محکومیت یک سال زندان برای دانشجویان معترض به مسمومیت‌های سریالی

دادگاه انقلاب تهران، «هستی امیری» و ضیا نبوی، فعالان دانشجویی را به جرم اعتراض به مسموم‌سازی دانش‌آموزان دختر، هرکدام به تحمل یک سال حبس تعزیری محکوم کرد.

کانال تلگرام دانشجویان متحد، روز سه‌شنبه۱۷مرداد، با اعلام این خبر نوشته که این حکم که بابت اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» برای هستی امیری و ضیا نبوی صادر شده است.

پرونده‌سازی برای این دو فعال دانشجویی به‌دنبال تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی در اعتراض به مسمومیت‌های سریالی دانش‌آموزان مدارس دخترانه در ۱۶اسفند۱۴۰۱ انجام شد.

در این پرونده، علاوه‌بر اعتراض دانشجویان به مسمومیت‌های سریالی، مواردی چون متن‌های ضیاء نبوی در حمایت از خیزش «زن، زندگی، آزادی» و مواضع هستی امیری در دفاع از حق حیات و مخالفت با مجازات اعدام و همچنین دیدار با خانواده‌ «نرگس محمدی» نیز به چشم می‌خورد.

صدور حکم یک سال حبس برای دانشجویان معترض به مسمومیت‌های سریالی مدارس درحالی صورت گرفته که تاکنون خبری از شناسایی و‌ محاکمه‌ آمران و عاملان این حملات، منتشر نشده‌‌ است.

ضیا نبوی از چهره‌های سرشناس جنبش دانشجویی در دهه هشتاد است که پس از «ستاره‌دار» شدن و محرومیت از تحصیل، در ۲۵خرداد۱۳۸۸ بازداشت شد و نزدیک به ۸ سال را در زندان گذراند.

هستی امیری نیز از دانشجویان است که پیش‌ازاین به‌خاطر فعالیت‌هایی مانند شرکت در مراسم هشتم مارس، «روز جهانی زن» و هم‌چنین فعالیت‌هایش برای لغو حکم اعدام، بازداشت و زندانی شده بود.

خانم امیری آخرین بار در تاریخ ۹مرداد۱۴۰۱، در پی یورش ماموران امنیتی به منزل شخصی او بازداشت و برای تحمل حبس به زندان اوین منتقل و در تاریخ ۱۸بهمن۱۴۰۱، در راستای اعمال بخشنامه «عفو» قوه‌قضاییه آزاد شد.

روزنامه خراسان از بازداشت یک زن دو تابعیتی خبر داد

هرانا

روزنامه خراسان از بازداشت یک زن دو تابعیتی ایرانی-آمریکایی خبر داد و اتهام وی را “جاسوسی” عنوان کرد. هر چند مقابله با امر جاسوسی به عنوان نقض حقوق بشر در نظر گرفته نمی شود ولی با توجه به سابقه دولت ایران در استفاده ابزاری از این عنوان برای برخورد با مخالفان سیاسی، طرح چنین ادعاهایی بخصوص با روشن نبودن جزئیات و روند دادرسی همواره با دیده تردید نگریسته می‌شود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، روزنامه خراسان از بازداشت یک زن دو تابعیتی ایرانی-آمریکایی خبر داد.

روزنامه خراسان اتهام این زن را جاسوسی عنوان کرد و نوشت: “این زن که در هفته های اخیر بازداشت شده است، سابقه حضور در سازمان های مردم نهاد در افغانستان را دارد.”

در این گزارش به هویت، محل بازداشت و محل نگهداری این شهروند اشاره نشده است.

براساس این گزارش، این زن به همراه سیامک نمازی، عماد شرقی، مراد طاهباز و شهاب دلیلی، شهروندان دو تابعیتی ایرانی-آمریکایی هستند که در حال حاضر در ایران محبوسند و مقامات ایران و آمریکا در حال بررسی تبادل این زندانیان هستند.

هر چند مقابله با امر جاسوسی به عنوان نقض حقوق بشر در نظر گرفته نمی شود ولی با توجه به سابقه دولت ایران در استفاده ابزاری از این عنوان برای برخورد با مخالفان سیاسی، طرح چنین ادعاهایی بخصوص با روشن نبودن جزئیات و روند دادرسی همواره با دیده تردید نگریسته می‌شود.

بی‌خبری از سرنوشت پوریا و سحر احمدی، زوج بازداشت شده؛ بازداشت موقت مادر پوریا

هه‌نگاو

بی‌خبری از سرنوشت پوریا و سحر احمدی، زوج بازداشت شده؛ بازداشت موقت مادر پوریا

علیرغم سپری شدن یک هفته از بازداشت پوریا احمدی، زندانی سیاسی سابق و همسرش سحر احمدی اطلاع دقیقی از سرنوشتشان در دست نیست. والدین پوریا، به تازگی احضار و برای ساعاتی تحت بازداشت موقت بودند.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز دوشنبه ١٦ مرداد ماه ١٤٠٢ (٧ آگوست ٢٠٢٣)، مادر پوریا احمدی که برای پیگیری وضعیت فرزند و عروسش به اداره اطلاعات سنندج مراجعه نموده بود، به مدت دو ساعات بازداشت و مورد بازجویی قرار گرفته است.

به گفته یک منبع نزدیک به خانواده احمدی، با گذشت شش روز از بازداشت پوریا احمدی، هیچگونه تماس و ملاقاتی نداشته و همسرش، سحر احمدی نیز، تنها در یک مورد تماسی کوتاه با فرزند چهار ساله‌ خود داشته است.

این منبع افزود: بَرزین احمدی، فرزند چهار ساله این زوج ساکن سنندج که او نیز به مدت یک شبانه‌روز همراه والدینش بازداشت شده بود، در حال حاضر وضعیت روانی نامساعدی به واسطه رویدادهای هفته گذشته دارد.

پوریا احمدی، زندانی سیاسی سابق، به همراه همسر و فرزندش، سحر احمدی و بَرزین احمدی، کودک ٤ ساله آن‌ها در روز سه‌شنبه ١٠ مرداد ماه ١٤٠٢، در حین حرکت با خودرو شخصی از سنندج به سوی مریوان، با شلیک نیروهای اداره اطلاعات متوقف و بازداشت شدند.

هه‌نگاو پیشتر در گزارشی نوشت: نیروهای حکومتی به منزل این خانواده یورش برده و ضمن تفتیش کامل، برخی وسایل شخصی آن‌ها را ضبط کردند.

پوریا احمدی از اعضای سابق شاخه کُردستان حزب وحدت ملی پیشتر نیز در سال‌های ١٣٩٧ و ١٣٩٨ توسط نهادهای حکومتی بازداشت و بعدها به سه ماه حبس تعزیزی محکوم شده بود.

مرداد ۱۷، ۱۴۰۲

تقابل حاکمیت با مخالفان حجاب؛ تاکید رئیسی بر تشدید برخورد با زنان

ایران‌وایر

رییس دولت سیزدهم در جلسه هیات دولت تاکید کرد که زنانی که به حجاب اجباری تن نمی‌دهند «هنجارشکن» هستند و «حجاب اسلامی» را «هنجار فرهنگی و قانونی» است.

در حالی‌که شماری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی اعلام کردند «لایحه حجاب» برای «اجرای آزمایشی» مطابق اصل ۸۵ به کمیسیون مشترک ارجاع داده خواهد شد، «ابراهیم رئیسی» روز ۱۶ مرداد یک‌بار دیگر خواهان تشدید برخورد با زنان مخالف اجباری شد و گفت باید در چارچوب «مصوبه‌ها» و «قوانین» با آنچه که او «هنجارشکنی» زنان خواند برخورد شود.

رییس دولت سیزدهم در جلسه هیات دولت تاکید کرد که زنانی که به حجاب اجباری تن نمی‌دهند، «هنجارشکن» هستند و «حجاب اسلامی» را «هنجار فرهنگی و قانونی» است.

او در ادامه از ضرورت «حفظ و پاسداری از هنجارهای فرهنگی جامعه» سخن گفت.

به گفته ابراهیم رئیسی، «کشف‌حجاب، هنجارشکنی و شکستن حریم عمومی جامعه است و در عین حال، خلاف شرع و قانون بوده و نیاز است با اتکا به قوانین موجود و همچنین مشارکت عمومی، نسبت به رفع آن اقدام شود.»

این نخستین بار نیست که رییس دولت سیزدهم جمهوری اسلامی تشدید برخورد با زنان در برابر حجاب اجباری را خواستار است.

ابراهیم رئیسی روز ۱۹ تیر سال جاری در جلسه ویژه شورای عالی انقلاب فرهنگی که با هدف «بررسی آخرین وضعیت اجرای تکالیف دستگاه‌ها در حوزه حجاب و عفاف» تشکیل شده بود، از دستگاه‌‌های حکومتی مختلف، از جمله «وزارت کشور، وزارت ارشاد، قوه‌قضاییه و نیروی انتظامی» خواسته بود که «به تکالیف خود عمل کنند و برخورد با «کشف‌حجاب» زنان را «به بهانه تاخیر در تصویب لایحه جدید حجاب و عفاف، معطل» نکنند.

به گفته ابراهیم رئیسی «ذائقه اجتماعی جامعه ایران مخالف هرگونه قانون‌شکنی است.» و باید با «به‌کارگیری همه ظرفیت‌های در اختیار و تقسیم کار دقیق»، با «کشف‌حجاب» مقابله شود.

تقابل حاکمیت با زنان مخالف حجاب اجباری هر روز در ده ماه گذشته شدت گرفته و حالا به نظر می‌رسد با نزدیک شدن به سالگرد قتل حکومتی «مهسا[ژینا] امینی» که در شهریور ۱۴۰۱ در جریان بازداشت توسط ماموران گشت ارشاد کشته شد، به اوج خود رسیده است.

با این‌همه، مقاومت مدنی مردم ایران و به‌ویژه زنان، همچنان ادامه دارد و سر باز زدن از حجاب اجباری به یکی از جلوه‌های این مقاومت مدنی، بدل شده است، تا آنجا که حاکمیت علاوه‌بر راه‌اندازی مجدد خودروهای گشت ارشاد در خیابان‌ها، فشارها را بر تعطیلی کسب و کارها و محدود کردن ارایه خدمات به مخالفان حجاب اجباری متمرکز کرده است.

موج گسترده پلمب مراکز تجاری، واحدهای صنفی و گردشگری، برخورد خیابانی با زنان، ارسال پیامک‌های مرتبط با لزوم حجاب، توقیف خودروها به «اتهام کشف‌حجاب»، تنها بخشی از اقدامات سرکوبگرانه حاکمیت در تقابل با مخالفان حجاب است.

اگرچه لایحه موسوم به حجاب و عفاف نیز بعد از طی کردن روندی طولانی با هفتاد ماده در آستانه تصویب قرار دارد، اما انتقادهای حامیان حجاب اجباری و همراهان حاکمیت همچنان به دولت و مجلس ایران ادامه دارد.

نیروهای تندرو در ایران بر این باورند که جمهوری اسلامی در برابر انتخاب حق پوشش زنان دچار «انفعال» شده و آنچنان که باید و شاید جامعه مخالف با حجاب اجباری را تنبیه و مجازات نکرده است.

این در‌حالی است که در متن منتشر شده از «لایحه حجاب» حتی بیان «مخالفت با حجاب» نیز جرم‌انگاری شده است.

گزارش‌ها حاکی از آن است که «ثریا رضایی»، از مدیران توسعه کسب‌و‌کار «مایکت»، صرفا به‌دلیل انتشار توییت‌های انتقاد‌آمیز از سردار «رادان» و حمایت از انتخاب پوشش، بازداشت شده است.

تشدید سرکوب؛ زنان شاغل در فست فودها و الزام به پوشیدن لباس متحدالشکل

اتحادیه فروشندگان فرآورده‌های گوشتی، اغذیه، پیتزا و غذاهای فانتزی مشهد با ارسال پیامکی به واحدهای تحت نظارت این اتحادیه زنان شاغل در این واحدها را به استفاده از «پوشش متحدالشکل» اجباری شامل «مانتو و مقنعه» ملزم کرده است.

رییس این اتحادیه روز یک‌شنبه در گفت‌وگو با «شبکه شرق»‌ با تایید ارسال این پیامک‌ها گفت که این واحدها باید از صبح ۱۵ مرداد، «پوشش ابلاغ شده را رعایت کنند.»

«حمید اموری»، این تصمیم را «حاصل برگزاری جلسات اتاق اصناف با نهادهای حکومتی چون عفاف و حجاب، امر به معروف و نهی از منکر، شورای شهر، فرمانداری و استانداری» اعلام کرد.

به گفته رییس اتحادیه فروشندگان فرآورده‌های گوشتی، اغذیه، پیتزا و غذاهای فانتزی مشهد، جمع‌ شدن میز و صندلی‌ها و فضای بیرونی واحدهای «فست‌فود، غذاهای سنتی، رستوران‌ها و کافی‌شاپ‌ها» در ۴۵ روز گذشته در مشهد نیز حاصل برگزاری همین جلسات است.

روز ۱۰ مرداد سال جاری، خبرگزاری «ایسنا» از طرح جمع‌آوری فضای بیرونی رستوران‌ها و کافی‌شاپ‌ها در مشهد از سوی شهرداری خبر داد.

این اقدام توسط مدیر عامل سازمان ‌ساماندهی مشاغل شهری شهرداری تایید شد. این مقام شهرداری مشهد در توضیح آن گفت که «براساس سیاست‌های بالادستی و ابلاغ مراجع بالادستی»، شهرداری نباید قرارداد استفاده از پیاده‌روها و فضاهای عمومی را با رستوران‌ها و کافی‌شاپ‌ها تمدید کند.

محکومیت زینب زمان کنشگر فمینیست به یک سال زندان و مجازات‌های تکمیلی

ایران‌وایر

زینب زمان در جریان جنبش زن زندگی آزادی و در حالی که مراقب و پرستار پدر بیمارش بود توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

«ابوذر زمان»، وکیل دادگستری و برادر «زینب زمان» کنشگر فمینیست ساکن ایران، از ابلاغ حکم صادر شده برا موکلش خبر داد.

به گفته آقای زمان، رای صادر شده از شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی برای خانم زمان صادر شده است.

مطابق حکم صادر شده، زینب زمان به‌اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی» به یک سال حبس تعزیری، پنج سال منع خروج از کشور، منع عضویت در دستجات و گروه‌های سیاسی و اجتماعی، خودداری از استفاده از گوشی هوشمند، خودداری از ارتباط یا معاشرت با سایرین به استثناء روابط خویشاوندی محکوم شده است.

آقای زمان همچنین گفته است که براساس روزهای بازداشت خانم زمان در طول ماه‌های گذشته که اغلب در سلول انفرادی سپری شده، «یک بیستم مجازات حبس او اجرا شده و باقی مانده به مدت ۵ سال تعلیق شده است.»

زینب زمان در جریان جنبش «زن، زندگی، آزادی» و در‌حالی‌که مراقب و پرستار پدر بیمارش بود، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

او در واکنش به صدور این حکم گفت که در مقابل مردم ایران و «خانواده‌های دادخواه»، احساس سربلندی می‌کند.

زینب زمان روز ۱۹فروردین۱۴۰۲ پس از مراجعه به اطلاعات سپاه در نیایش تهران بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شد در‌حالی‌که ماموران اطلاعات سپاه روز سه‌شنبه۱۵فروردین با وی تماس گرفته و از او خواسته بودند که به این نهاد اطلاعاتی مراجعه کند.

براساس گزارش‌ها، ماموران پس از بازداشت، به محل سکونت خانم زمان رفته و آنجا را نیز مورد تفتیش قرار داده‌اند.

زینب زمان، دختر «حسین زمان»، خواننده شناخته‌شده ایرانی است که مدتی پس از آزادی فرزندش از زندان بعد از یک دوره طولانی مبارزه با بیماری، جان خود را از دست داد.

خانم زمان که پیش‌از‌این هم توسط نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی احضار و بازجویی شده، از اولین زنانی بود که پس از قتل «مهسا امینی» در اعتراض، موهای خود را کوتاه کرد.

او یکی از زنانی است روایت شکنجه و آزار جنسی خود در جریان دستگیری را به‌صورت عمومی روایت کرد.

زینب زمان گفت که پس از دستگیری، یک بار در ساختمان بازداشتگاه و بار دیگر در دادسرا، ماموران او را مجبور کرده‌اند که کاملا لخت شود.

مرداد ۱۶، ۱۴۰۲

بازداشت و انتقال سابین یزدانی، شهروند بهایی به زندان کچویی جهت اجرای حکم حبس

هه‌نگاو

بازداشت و انتقال سابین یزدانی، شهروند بهایی به زندان کچویی جهت اجرای حکم حبس

سابین یزدانی، شهروند بهایی که پیشتر توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی به سه سال حبس محکوم شده بود؛ جهت اجرای حکم بازداشت و به زندان کچویی کرج منتقل شد.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز یکشنبه ١۵ مرداد ماه ١٤٠٢ (٦ آگوست ٢٠٢٣)، سابین یزدانی، شهروند بهایی ساکن کرج برای اجرای حکم حبس سه ساله خود بازداشت و به زندان کچویی انتقال یافت.

سابین یزدانی، پیشتر توسط دادگاه انقلاب کرج به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شد که این حکم خرداد ماه سال جاری به تایید شعبه ۱۲ دادگاه تجدیدنظر استان البرز رسید.

وی همچنین بابت مجازات تکمیل به پنج سال محرومیت از حقوق اجتماعی، دو سال ممنوعیت اقامت در استان البرز، دو سال منع خروج از کشور و دو سال منع از هر گونه فعالیت آموزشی و فرهنگی محکوم شده بود.

مرداد ۱۵، ۱۴۰۲

تقابل حاکمیت با مخالفان حجاب؛ بازداشت ثریا رضایی مدیر توسعه مایکت

ایران‌وایر

یکی از رسانه‌های نزدیک به سپاه پاسداران روز شنبه ۱۴ مردادماه با انتشار ویدیویی از بازداشت «ثریا رضایی‌ مهوار»، مدیر توسعه شرکت «مایکت» منتشر کرد.

تقابل حکومت جمهوری اسلامی با مخالفان حجاب اجباری در قالب اعمال محدودیت برای کسب و کارهای حامی جنبش «زن، زندگی، آزادی» ادامه دارد.

پس از معلق کردن موقت فعالیت کسب‌و‌کارهایی همچون «دیجی‌کالا»، «ازکی» و «طاقچه»، یکی از رسانه‌های نزدیک به سپاه پاسداران، روز شنبه۱۴مرداد با انتشار ویدیویی از بازداشت «ثریا رضایی‌ مهوار»، مدیر توسعه شرکت «مایکت» منتشر کرد.

او در توییت‌های خود به ادعای سردار احمدرضا رادان در خصوص شناسایی زنان مخالف حجاب از طریق دوربین‌های هوشمند شهری انتقاد کرده بود.

«صابرین نیوز» با انتشار ویدیویی از صحنه‌های بازداشت خانم رضایی، شماری از پست‌های مدیر توسعه کسب‌و‌کار مایکت علیه حجاب اجباری را نمایش داد.

در این ویدیو، صدا و تصویر ماموران بازداشت کننده خانم رضایی تغییر یافته است. اتفاقی که عموما در مورد افراد بازداشت شده رخ می‌دهد.

روزنامه «شرق» در گزارشی ضمن تایید خبر بازداشت ثریا مهوار رضایی نوشته است که او روز سه‌شنبه۱۰مرداد سال جاری در محل کار خود بازداشت شده، اما از نهاد بازداشت کننده او اطلاعی در دست نیست.

مرداد ۱۴، ۱۴۰۲

مخالفت با جریمه راننده به بهانه «بد‌حجابی مسافر» در لایحه حجاب؛ مردم را به جان هم می‌اندازند

VOAPNN

در ادامه واکنشهای منفی به ابعاد و مفاد مختلف خروجی لایحه «حجاب و عفاف» از کمیسیون قضایی مجلس،‌ گروه زیادی معتقدند که بسیاری از مواد این لایحه از جمله تعریف «جریمه بد‌حجابی برای رانندگان»، مقابل هم قراردادن مردم است.

وب‌سایت «تجارت‌نیوز» در مقاله‌ای با اشاره به یکی از مواد این لایحه، که جریمه ۵۰۰ هزار تومانی برای رانندگان به دلیل «بد‌حجابی» یا «بی‌حجابی» مسافران در نظر گرفته است نوشت: «این لایحه هنوز تصویب نشده است اما بعضی رانندگان تجربیاتی در مورد جریمه بد‌حجابی یا لغو سفرها از سوی مسافران پس از تذکر حجاب دارند و این مسائل را منصفانه نمی‌دانند.»

به نوشته این وب‌سایت بعضی از رانندگان به ویژه فعالان حمل و نقل اینترنتی، معتقدند این گونه اقدامات مردم را به جان هم می‌اندازند و باعث ایجاد ناراحتی بین راننده و مسافر می‌شوند ضمن این که به گفته آنها، برخی از مسافران به دلیل تذکر بد‌حجابی سفرها را لغو می‌کنند یا امتیاز کمی به راننده می‌دهند که در هر دو صورت راننده متضرر می‌شود.

در ماده ۵۴ لایحه عفاف و حجاب آمده است: «هر کس در حال رانندگی با وسایل نقلیه موتوری مرتکب بی‌عفتی، کشف حجاب، بی‌حجابی یا بدپوششی شود یا فردی سوار کرده که مرتکب جرائم مذکور شود، توسط پلیس راهنمایی و رانندگی پنج میلیون ریال جریمه می‌شود. همچنین صدور برگ جریمه برای وسیله نقلیه مذکور نافی اعمال مجازات‌های مقرر برای مرتکب نیست.

حکم این ماده در خصوص تاکسی‌ها و مسافربر‌های اینترنتی نیز جاری می‌شود.»

در ادامه واکنش‌ها به لایحه اصلاح‌شده «حجاب و عفاف» در مجلس شورای اسلامی یک وکیل دادگستری گفت: «این لایحه یک لایحه تقابلی است نه تعاملی ضمن آن که به طور فاحش ناقض آزادی و حقوق انسانهاست.»

حسین بیات، وکیل پایه یک دادگستری با تاکید بر اینکه «این لایحه، با آنچه در عالم واقع در حال رخ دادن است سازگار نیست و بعید است که به نتیجه برسد» تاکید کرد: «در این لایحه اصول حقوقی، قانونی، مبانی نظری و معرفت‌شناختی، تربیتی، جامعه‌شناختی و روان‌شناختی رعایت نشده و به نظر می‌رسد که مانند گذشته، نگاه نمایندگان مجلس بیشتر صیانت از هویت ایدئولوژیک نظام سیاسی است تا مواجهه با مسائل و مشکلات جامعه.»

پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، دختران و زنان زیادی از استفاده از حجاب اجباری مورد نظر جمهوری اسلامی، خودداری کرده اند.

در مقابل، برخوردها با مخالفان حجاب اجباری در شهرهای ایران تشدید شده است. با این همه، تصاویر و فیلم های منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی حاکی از ادامه مقاومت مدنی دختران و زنان در ایران است.

مرداد ۱۳، ۱۴۰۲

مرگ ابهام‌برانگیز یک زن سی ساله در ملکشاهی ایلام

هه‌نگاو

مرگ ابهام‌برانگیز یک زن سی ساله در ملکشاهی ایلام

طاهره صادقی، زن جوان اهل شهر ملکشاهی از توابع ایلام به طرز ابهام‌برانگیزی جانباخته است. جسد این زن در حالی پیدا شده که یک روسری دور گردنش گره زده شده و آثار کبودی بر بدنش مشهود بوده است.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، ساعت ١١ شامگاه سه‌شنبه ١٠ مرداد ماه ١٤٠٢ (اول آگوست ٢٠٢٣)، شوهر طاهره صادقی، زن ٣٠ ساله با تماس تلفنی والدین این زن جوان را مطلع کرده که دخترشان با خوردن قرص اقدام بە خودکشی کردە و وی با جسد بی‌جان دخترشان در منزل مواجه شده است.

به گفته یک منبع مطلع، طاهره که یک ساعت پیش از این واقعه از منزل والدینش به خانه بازگشته بود، پس از فوت نشانه‌های کبودی ناشی از ضرب‌وشتم بر گردن و شانه‌اش مشهود و یک روسری به شکل گره‌زده دور گردنش بوده است. همچنین دهان و گوش وی خون‌آلود دیده شده است.

این منبع افزود، طاهره صادقی پیشتر، اختلافاتی با همسر و خانواده همسرش داشته و در این مورد تحت فشار بوده و حتی در چند نوبت توسط آن‌ها مورد ضرب‌وشتم قرار گرفته است. شایان ذکر است کە خانوادە طاهرە در حال حاضر هیچ گونە شکایتی از همسر دختر خود ثبت نکردە و اعلام کردەاند پس از جواب پزشکی قانونی و در صورت نیاز اقدام بە شکایت خواهند کرد.

هه‌نگاو به صورت مستقل قادر نیست مرگ این زن جوان را به طور مشخص و محرز به عنوان “خودکشی” یا “قتل” تایید و یا رد کند و تنها در صورت دسترسی به شواهد و مستندات کافی، با خبر تکمیلی در این مورد اطلاع‌رسانی خواهد کرد.

برای یک زن، حکم اعدام صادر شد

هرانا

یک زن توسط دادگاه کیفری از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شد. به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از اعتمادآنلاین، برای یک زن حکم اعدام صادر شد.

در این گزارش آمده است؛ با گزارش همسایه ها به پلیس مبنی بر مشکوک شدن به وجود جسد در یک خانه، پلیس پس از بازدید از خانه موردنظر، با جسد شخصی به نام مهرداد رو به رو میشود. پلیس بعد از بررسی تلفن‌ های مهرداد متوجه شد او با زنی به نام مینا با سی و پنج سال سن رابطه داشت و اقدام به بازداشت مینا میکند.

مینا در بازجویی ها گفت: من چند سالی بود از شوهرم جدا شده بودم و با دخترم زندگی می‌ کردم. مدتی قبل با مهرداد آشنا شدم و به خانه او رفت‌ و آمد می‌ کردم.

او ادامه داد: من متوجه رفتارهای عجیب مهرداد شده بودم و می‌ خواستم از او جدا شوم. چند روز قبل از حادثه دخترم را به پدرش سپردم و گفتم باید به مهمانی بروم. او من را مقابل خانه مهرداد رساند و بعد هم رفت. مهرداد عجیب شده بود. متوجه شدم مواد می‌ کشد. او من را در خانه زندانی کرد، دست و پایم را بست و من را شکنجه ‌کرد. مهرداد چند روز من را در همان وضعیت نگه داشته بود تا اینکه در یک فرصت مناسب شمشیری را که همیشه زیر تختش مخفی می‌ کرد برداشتم، یک ضربه به او زدم و تلفن همراهش را برداشتم و فرار کردم.

نهایتا کیفرخواست علیه متهم صادر و پرونده برای رسیدگی به دادگاه کیفری فرستاده شد و دادگاه برای متهم حکم اعدام صادر کرد.

مرداد ۱۲، ۱۴۰۲

نیلوفر حامدی و الهه محمدی متهم به «همکاری با دولت متخاصم آمریکا»

کمیسیون زنان

نیلوفر حامدی و الهه محمدی متهم به «همکاری با دولت متخاصم آمریکا»

سخنگوی قوه قضائیه رژیم، مسعود ستایشی، امروز ۱۰ مرداد به خبرنگاران گفت: «موضوع اتهامی دو خبرنگار، نیلوفر حامدی و الهه محمدی، ارتباطی با گزارش مرگ خانم مهسا امینی و حرفه خبرنگاری آنها ندارد. این دو متهم در مقاطعی همکاری هایی با دولت متخاصم آمریکا داشتند.»
مسعود ستایشی گفت:‌ «در تاریخ ۴ مرداد ۱۴۰۲ آخرین دفاع متهمان در دادگاه اخذ شد و وکلای متهمان تقاضای سه روزه برای ارایه لایحه دفاعیه خود خواستند که روز شنبه ۷ مرداد لایحه را تقدیم دادگاه کردند و پرونده در حال انشای رأی است. (روزنامه حکومتی انتخاب، ۱۰ مرداد ۱۴۰۲)

پیش از این سخنگوی قوه قضاییه اتهامات علیه نیلوفر حامدی و الهه محمدی را «همکاری با دولت متخاصم، اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی و فعالیت تبلیغی علیه نظام» مطرح کرده بود. (خبرگزاری حکومتی میزان، ۶ اردیبهشت ۱۴۰۲)

نیلوفر حامدی اولین عکس مهسا امینی در حالت کما در بیمارستان را منتشر کرد و الهه محمدی گزارشی از مراسم خاکسپاری مهسا و مصاحبه ای با پدر او را منتشر نمود.

نیلوفر حامدی، خبرنگار روزنامه شرق، در تاریخ ۳۱ شهریور ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در منزل خود بازداشت و به زندان اوین منتقل و در اواخر آذر۱۴۰۱ به زندان قرچک ورامین منتقل شد. الهه محمدی، خبرنگار روزنامه هم میهن، در تاریخ اول مهرماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و به زندان قرچک ورامین منتقل شد.

فاطمه حسینی به دادسرای عمومی و انقلاب یاسوج احضار شد

هرانا

فاطمه حسینی، شهروند اهل یاسوج طی تماس تلفنی به شعبه هشت دادیاری دادسرای عمومی و انقلاب این شهر احضار شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، فاطمه حسینی احضار شد.

خانم حسینی روز سه شنبه دهم مردادماه، طی یک تماس تلفنی به شعبه هشت دادیاری دادسرای عمومی و انقلاب یاسوج فراخوانده شده است.

از دلایل احضار این شهروند اطلاعی در دست نیست اما احتمال میرود احضار خانم حسینی در ارتباط با بازداشت اخیر وی در اداره اماکن شهر یاسوج و تشکیل پرونده در دادسرای این شهر صورت گرفته است.

فاطمه حسینی روز سه شنبه سوم مردادماه، پس از حضور در اداره اماکن یاسوج بازداشت شد. وی نهایتا ساعاتی بعد با قرار ضمانت ۴۰ میلیون تومانی آزاد شد.

پیشتر یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروند به هرانا گفته بود: پرونده فاطمه حسینی به دلیل آنچه که “انتشار تصاویر غیراخلاقی و بی حجابی در شبکه های اجتماعی” عنوان شده در شعبه هفت دادیاری یاسوج در حال رسیدگی است.

فاطمه حسینی، شهروند ساکن یاسوج اخیرا به دلیل عدم رعایت “حجاب اجباری” از محل کار خود اخراج شده است.

مرداد ۱۱، ۱۴۰۲

درگیری و خشونت در پی “امر به معروف”؛ سه شهروند در شیراز بازداشت شدند

هرانا

اخیرا ویدیویی در شبکه های اجتماعی منتشر شد که در آن دخالت یک زن تحت عنوان “آمر به معروف” در نوع پوشش چند شهروند در باغ نارنجستان قوام شیراز به بروز درگیری انجامید. دادستان عمومی و انقلاب شیراز اعلام کرد که در این رابطه مدیر این مجموعه به همراه دو شهروند دیگر بازداشت شده اند. کارشناسان بسیاری همواره مسئله امر به معروف را دخالت در حوزه شخصی زندگی افراد و متضمن رواج بی قانونی و خشونت دانسته و نسبت به آن هشدار داده اند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از همشهری، دخالت یک تن در نحوه پوشش تعدادی از شهروندان در باغ نارنجستان قوام شیراز تحت عنوان “امر به معروف”، به بروز درگیری میان آنها انجامید.

دادستان عمومی و انقلاب شیراز در این خصوص مدعی شد: “در پی انتشار کلیپی در فضای مجازی مبنی بر حمله یک مرد و زن به یکی از آمران به معروف در مجموعه باغ نارنجستان قوام شیراز ضمن بازداشت این دو شهروند مدیر این مجموعه نیز با دستور مقام قضایی احضار و بازداشت شده است.”

به گفته وی، این افراد پس از دستگیری با تشکیل پرونده قضایی مواجه شده اند.

در این گزارش به هویت این افراد، محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه آنها اشاره ای نشده است.

کارشناسان بسیاری همواره مسئله امر به معروف را دخالت در حوزه شخصی زندگی افراد و متضمن رواج بی قانونی و خشونت دانسته و نسبت به آن هشدار داده اند.

سعیده شفیعی و نسیم سلطان‌بیگی هر کدام به ۵۰ ماه حبس تعزیری محکوم شدند

هه‌نگاو

سعیده شفیعی و نسیم سلطان‌بیگی هر کدام به ۵۰ ماه حبس تعزیری محکوم شدند

سعیده شفیعی و نسیم سلطان‌بیگی، دو زن روزنامه‌نگار توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران هر کدام به تحمل چهار سال و سه ماه حبس و در مجموع به هشت سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم شدند.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، اخیراً سعیده شفیعی و نسیم سلطان‌بیگی، روزنامه‌نگاران زن توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهام “تبلیع علیه نظام” به ٨ ماه حبس تعزیری و از بابت اتهام “اجتماع و تبانی” به تحمل سه سال و ٧ ماه حبس و هر کدام مجموعاً به ۴ سال و ۳ ماه حبس تعزیری محکوم شده‌اند.

قابل ذکر است که، این دو روزنامه‌نگار از بابت مجازات‌های تکمیلی به مدت دو سال از عضویت در گروه و دسته‌جات سیاسی و اجتماعی و دو سال خروج از کشور محروم شدند.

همچنین، مهرنوش زارعی هنزکی یکی دیگر از متهمان این پرونده از بابت اتهامات انتسابی تبرئه شده است.

نشست رسیدگی به اتهامات این سه روزنامه‌نگار در تاریخ ۱۲ تیرماه سال جاری در شعبه ۲۶ تیرماه برگزار شده و احکام صادر اخیراً به آنها ابلاغ شده است.

سروناز احمدی از زندان اوین به مرخصی اعزام شد

 دقایقی پیش سروناز احمدی، فعال حقوق کودکان محبوس در زندان اوین به مرخصی درمانی اعزام شد. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان ح...