جستجوی این وبلاگ

بهمن ۰۹، ۱۴۰۰

تعیین زمان و شعبه دادگاه رسیدگی به اتهامات فرزانه انصاری فر / سند



 زمان و شعبه جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات فرزانه انصاری فر، شهروند ساکن بهبهان تعیین شد.


جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات خانم انصاری فر در تاریخ ۱۳ بهمن‌ماه ۱۴۰۰، در شعبه ۱ دادگاه انقلاب بندرماهشهر از بابت اتهام “نشر اکاذیب” برگزار خواهد شد.

این پرونده با شکایت دادستان بهبهان در شعبه ۳ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان بهبهان علیه خانم انصاری فر گشوده شده است.


جلسه نخست دادگاه رسیدگی به اتهامات خانم انصاری فر از بابت پرونده دیگری در تاریخ ۴ دیماه در شعبه ۱۰۳ دادگاه کیفری ۲ شهرستان بهبهان به ریاست قاضی رسول رسولی نژاد همراه با شمار دیگری از شهروندان برگزار شد. جلسه دوم این دادگاه در تاریخ ۲۷ بهمن‌ماه در این شعبه برگزار خواهد شد.


در جریان اعتراضات آبان ۹۸ در بهبهان تعدادی از شهروندان ساکن این شهر ازجمله مهرداد دشتی نیا، محمود دشتی نیا، فرزاد انصاری فر، محمدحسین قنواتی، احسان عبدالله نژاد و محمد حشم دار با شلیک گلوله نیروهای امنیتی جان خود را از دست دادند. هرانا همچنین در تاریخ ۱ آبان‌ماه سال گذشته از صدور حکم ۱۰۹ سال حبس و ۲۵۹۰ ضربه شلاق برای ۳۶ تن از بازداشت شدگان اعتراضات آبان در بهبهان توسط شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری دو شهرستان بهبهان خبر داد.

محکومیت نرگس محمدی به حبس، شلاق و محرومیت‌های اجتماعی



 خانواده نرگس محمدی، فعال حقوق بشر و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر با گذشت چند روز قادر به تایید شنیده ها در خصوص محکومیت جدید او شدند.


تقی رحمانی همسر خانم محمدی در گفتگو با هرانا ضمن تایید این خبر عنوان کرد که براساس این حکم که توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری صادر و ابلاغ شده است، نرگس محمدی به ۸ سال و ۲ ماه حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق، ۲ سال تبعید، ۲ سال محرومیت از عضویت در گروه ها و دسته جات سیاسی و ۲ سال محرومیت از حضور و فعالیت در شبکه های اجتماعی و مخابراتی محکوم شده است.

خانم محمدی در تاریخ ۲۵ آبان‌ماه، در جریان برگزاری مراسم یادبود دومین سالگرد جانباختن ابراهیم کتابدار، از جانباختگان اعتراضات آبان ۹۸ توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت شد. وی در تاریخ ۱ آذرماه جهت تفهیم اتهام به دادسرای اوین اعزام شده و مجدد به سلول انفرادی بازگردانده شده بود. همچنین مورخ ۸ دی‌ماه، منزل وی توسط نیروهای امنیتی مورد تفتیش قرار گرفت و برخی از لوازم شخصی او ضبط شد. پیشتر تقی رحمانی از تداوم بازداشت و بلاتکلیفی نرگس محمدی در یکی از سلول های انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین و از طرح اتهامات جدیدی علیه او خبر داده بود.


وی نهایتا از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به زندان قرچک ورامین منتقل شد.


هرانا اسفندماه ۹۹ در گزارشی از احضار این فعال حقوق بشر به دادسرای اوین خبر داده بود، خانم محمدی با انتشار نامه‌ای سرگشاده در این خصوص گفته بود که “به هیچ عنوان در هیچ مرحله‌ای از این رسیدگی شرکت نکرده و از رای صادره از سوی محاکم قوه قضائیه در این پرونده تبعیت نکرده و قطعاً سرپیچی خواهم نمود”. نرگس محمدی خردادماه امسال بابت این پرونده توسط شعبه ۱۱۷۷ دادگاه کیفری دو مجتمع قضایی قدس تهران به اتهامات “فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران از طریق انتشار بیانیه (بیانیه مبارزه با اعدام)، تحصن در دفتر زندان، تمرد از ریاست و مقامات زندان (برای پایان دادن به تحصن اعتراضی)، تخریب شیشه‌ها، افترا و ایراد ضرب و جرح” به ۳۰ ماه حبس تعزیری، ۸۰ ضربه شلاق و پرداخت دو فقره جزای نقدی محکوم شد. وی مهرماه امسال طی ابلاغیه‌ای جهت اجرای حکم به واحد اجرای احکام دادسرای اوین احضار شد.


خانم محمدی که از تاریخ ۱۵ اردیبهشت ١٣٩۴ در زندان بود، برای سه اتهام به ۱۶ سال زندان محکوم شده بود. بنا بر ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی و با در نظر داشت «مجازات اشد»، نرگس محمدی باید ١٠ سال زندان را تحمل می‌کرد. وی در تاریخ۳۰ آذرماه ۹۸ همراه با ۷ زندانی سیاسی دیگر در بند زنان زندان اوین طی نامه‌ای از تحصن چند روزه خود در زندان به مناسبت چهلمین روز و در همراهی با خانواده‌های داغدار اعتراضات سراسری آبان خبر داده بودند. در پی این تحصن مسئولان زندان اوین خانم محمدی و دیگر زندانیان تحصن کننده را به تبعید به زندان دیگر تهدید کرده بودند که در نهایت روز سه شنبه ۳ دی ماه ۹۸ وی را از زندان اوین به زندان زنجان منتقل کردند. وی دیماه سال گذشته نیز طی نامه ای به شرح وقایع و برخورد رییس زندان اوین و نیروهای امنیتی در جریان انتقال وی پرداخته بود.


نرگس محمدی نهایتا در تاریخ ۱۶ مهرماه ۹۹ با استفاده از قانون کاهش مجازات حبس از زندان زنجان آزاد شد. وی با گذشت بیش از یک سال از زمان آزادی از حق داشتن گذرنامه و خروج از کشور محروم بود. ممنوعیت خانم محمدی از خروج از کشور جهت ملاقات با همسر و فرزندان خود در شرایطی بود که در محکومیت پیشین وی مجازات تکمیلی ممنوعیت خروج از کشور عنوان نشده بود.

زندان اوین؛ تداوم بازداشت و بلاتکلیفی صبا سفیدی، شهروند بهائی



 صبا سفیدی، شهروند بهائی ساکن تهران، با گذشت بیش از دو هفته از زمان دستگیری کماکان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد.


خانم سفیدی که در تاریخ ۲۱ دی‌ماه پس از حضور در شعبه ۲ بازپرسی دادسرای اوین بازداشت شد، تنها دو بار امکان برقراری تماس تلفنی با خانواده خود را داشته است. علیرغم پیگیری های انجام شده توسط خانواده او، تا زمان تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه وی اطلاعی در دست نیست.

پیشتر اسکایلر تامپسون، مسئول روابط خارجی مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در رابطه با این خبر گفت: «این سازمان به شدت اعمال تبعیض آمیز علیه اقلیت های مذهبی در ایران را محکوم می کند. ما از ایران می‌خواهیم که گام‌های مشخصی بردارد تا اطمینان حاصل شود که ایرانیان بخصوص شهروندان بهائی می‌توانند از آزادی‌های مذهبی، از جمله انجام آزادانه امور مذهبی مورد نظر خود برخوردار شوند.»


شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار شهروند بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

قتل نوزاد ۶ ماهه توسط مادرش در نیشابور



فرمانده انتظامی شهرستان نیشابور از قتل یک نوزاد ۶ ماهه توسط مادرش خبر داد.


علیرضا حسینعلی زاده فرمانده انتظامی شهرستان نیشابور در این خصوص اظهار کرد: “صبح امروز در پی اعلام مرکز ۱۱۰ مبنی بر مرگ مشکوک دختر ۶ ماهه موضوع در دستور کار پلیس قرار گرفت”.


وی افزود: “پس از تایید قتل کودک ۶ ماهه کارآگاهان دایره جنایی و بازپرس ویژه قتل در محل حاضر شدند و متهم که مادر این طفل خردسال بود در کمتر از یک ساعت شناسایی و دستگیر شد”.


تاکنون از انگیزه قتل این نوزاد اطلاعی در دست نیست. 

نامه نرگس محمدی از زندان قرچک ورامین؛ “رأی دادگاه انقلاب را به رسمیت نمی‌شناسم”



 نرگس محمدی، با انتشار نامه‌ای به احکام صادره علیه وی، در پرونده جدید خود اعتراض کرد.


متن کامل این نامه در ادامه می‌آید:

“در مدت ۶۴ روزی که در سلولهای ۲۰۹ بودم پرونده ای برایم گشوده شد و با شتاب مورد رسیدگی، محاکمه و صدور حکم قرار گرفت که رفتاری سراسر خلاف قانون و مقررات، نامشروع و غیرانسانی و غیراخلاقی به شمار می‌آید.


۱۲ ساعت بعد از ورود به سلولهای انفرادی در بند ۲۰۹ نامه کتبی اجرای حکمِ هشتاد ضربه شلاق تعزیری، ۳۰ ماه حبس تعزیری توسط اجرای احکام و به دستور سرپرست دادسرا آقای نصیرپور به من ابلاغ شد. اول آذرماه در شعبه دوم دادسرای مقدس توسط بازپرس محمود حاجی مرادی برای پرونده جدید تفهیم اتهام شدم.


سوم دی ماه بدون هیچ توضیح و اطلاعی برای آخرین دفاع به همان شعبه برده شدم و البته هیچ دفاعی نکردم و درخواست حضور وکیل کردم. البته از لحظه بازداشتم در ۲۵ آبان ماه کتبا در حضور بازپرس علیرضا حسینی درخواست تماس و ملاقات با وکیل را دادم، که با آن موافقت نشد.


بالاخره بدون دسترسی به وکیل و در حالی که ممنوع الملاقات بودم و در آن مقطع به مدت چهل روز از تماس تلفنی محروم بودم، پرونده طراحی و با شتاب مورد رسیدگی قرار گرفت و در تاریخ ۲۲ دی ماه در حالی که در سلول رها شده بودم و طبق اعلام وزارت اطلاعات هیچ گونه بازجویی نداشتم، به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب برای محاکمه برده شدم.


[در شعبه دادگاه] درحالی که در میان ماموران وزارت اطلاعات تنها بودم، بدون مطالعه پرونده و حضور وکیل ظرف مدت پنج دقیقه محاکمه شدم. اعلام کردم که در این دادگاه هیچ دفاعی ندارم. رای دادگاه پس از دو روز یعنی ۲۵ دی ماه ابلاغ شد و کتباً نوشتم درخواست تجدید نظر و تسلیم به رای ندارم و آن را به رسمیت نمیشناسم.


طبق رای صادره در این پرونده به هشت سال و دو ماه زندان و ۷۴ ضربه شلاق، منع اقامت در تهران، منع عضویت در گروههای سیاسی اجتماعی، توقیف هرگونه رسانه در شبکه اجتماعی و حتی مخابراتی و ثبت و ضبط موبایلم محکوم شدم. رسیدگی به این پرونده فاقد وجاهت قانونی و پروژه ای فریب کارانه، ظالمانه بود که در خفا و تحت انقیاد با حبس من در سلول بند امنیتی و به قصد بریدن صدای من از جامعه و محرومیت کامل از حق دفاع و اعتراض انجام شد.


آنچه مغرضانه و بی‌اساس بودن اتهامات و رسیدگی حکم این پرونده را روشن‌تر میکند مجرم شناخته شدن من به دلیل کاندید شدن برای جایزه صلح نوبل به معرفی عفو بین‌الملل نروژ است. این مساله نه تنها توسط نماینده وزارت اطلاعات در بند ۲۰۹ اعلام شد و آن را توطئه خارجی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران دانستند بلکه در اقدامی بهت‌انگیز و غیرقابل توجیه در سطر اولِ صفحه دوم رای صادره توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب مورد تاکید قرار گرفته است.


سوال من از رییس قوه قضاییه و مجریه این است که آیا اعلام کاندیدا شدن من برای دریافت جایزه صلح نوبل توسط عفو بین‌الملل نروژ به موجب فعالیت‌های صلح‌طلبانه و حقوق‌بشری این جانب اقدامی علیه امنیت نظام و مستحق ۸ سال زندان ۷۴ ضربه شلاق بوده که ۶۴ روز در سلول‌های بند امنیتی حبس و رها شده بودم.


در پایان من به نهادهای صلح طلب و حقوق‌بشری جهان از جمله عفو بین‌الملل و همچنین پارلمان اروپا این است که صدور این رای بیانگر موضع شفاف جمهوری اسلامی ایران در سرکوب صلح‌طلبان نه تنها در ایران بلکه در جهان است و جهان نباید نسبت به این سرکوب عریان صلح‌طلبان اغماض و چشم‌پوشی کند.


نرگس محمدی/دوشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۰/زندان قرچک ورامین”


خانم محمدی اخیرا توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ۸ سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق، ۲ سال تبعید و سایر محرومیت‌های اجتماعی محکوم شد. این فعال حقوق بشر اواخر آبان‌ماه توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت و پس از نگهداری در یکی از سلول‌های انفرادی بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین هفته گذشته به زندان قرچک ورامین منتقل شد.

کرمانشاه؛ متهم به قتل همسر سابق و خانواده‌اش بازداشت شد



 متهم به قتل همسر، مادر و خواهر همسر سابق خود در کرمانشاه بازداشت شد.


علی اکبر جاویدان، اظهار داشت: پس از وقوع یک مورد قتل عام خانوادگی در شهرک پردیس کرمانشاه و اعلام موضوع به پلیس، تیم هایی از ماموران به سرعت در محل حاضر شدند.


وی ادامه داد: در تحقیقات ابتدایی پلیس مشخص شد متهم داماد سابق خانواده و خواهرزاده یکی از مقتولین بوده که حدود پنج سال قبل از همسرش که دختر این خانواده بوده جدا شده است.


فرمانده انتظامی استان کرمانشاه تصریح کرد: تحقیقات پلیس نشان می داد متهم به عنوان مهمان وارد منزل شده و به بهانه ای شب را هم برای خواب در منزل مقتولان مانده است.


جاویدان یادآور شد: داماد سابق خانواده، نیمه های شب به وسیله اسلحه کلتی که همراه داشته به سمت همسر سابق ۳۱ ساله، مادر همسر ۵۵ ساله که خاله او نیز بوده و خواهر همسر ۳۵ ساله خود شلیک کرده و هر سه نفر را به قتل رسانده است.


وی ادامه داد: دیگر موضوع تاسف بار این حادثه دردناک، حضور پسربچه ای شش ساله که فرزند مشترک قاتل و مقتول بوده، در زمان وقوع جنایت در منزل بوده که پس از شلیک های صورت گرفته و فرار پدرش، با اجساد غرق در خون مادر، مادر بزرگ و خاله اش روبرو شده است.


وی ادامه داد: با تکمیل تحقیقات، پلیس موفق بازداشت متهم شد.


وی یادآوری کرد: متهم دستگیر شده در همان ابتدا به قتل همسر سابق، مادر و خواهر همسرش اعتراف و در بازجویی های اولیه انگیزه اش را از این اقدام کینه و نفرتی عنوان کرد که از آنها به دل داشته است.

شهناز صادقی فر از زندان ارومیه آزاد شد



 شهناز (بریوان) صادقی‌فر، از زندان ارومیه آزاد شد.


آزادی این زندانی پس از موافقت شعبه دوم دادگاه انقلاب این شهر با درخواست آزادی مشروط وی، صورت گرفته است.


شهناز صادقی‌فر ٣٢ ساله به همراه دخترش آیناز زارع پس از ۳ سال در شهریورماه ٩٨ بدنبال دریافت امان نامه از مرز بانه به ایران بازگشته و سپس توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.


این دو شهروند پس از بازداشت به بازداشتگاه اداره اطلاعات ارومیه منتقل شده و در آبان‌ماه ٩٨، به بند زنان زندان مرکزی ارومیه انتقال یافتند.


خانم صادقی فر در تاریخ ۳۱ تیرماه ۹۹، در شعبه دوم دادگاه انقلاب ارومیه به ریاست قاضی شیخلو و به اتهام عضویت در یکی از احزاب مخالف نظام به ۱۵ سال حبس محکوم شده بود.


اسفند ماه سال ۹۹، دادگاه تجدید نظر استان آذربایجان غربی، حکم محکومیت شهناز (بریوان) صادقی فر را به ۵ سال حبس کاهش داد.

بهمن ۰۳، ۱۴۰۰

احضار نگار نصیری، شهروند بهائی به ستاد خبری اداره اطلاعات تبریز



 نگار نصیری، شهروند بهائی ساکن تبریز به ستاد خبری اداره اطلاعات تبریز موسوم به “اتاق ۳۷” احضار شد.


سینا شهری، همسر خانم نصیری هفته گذشته توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. نیروهای امنیتی همزمان با بازداشت اقدام به تفتیش منزل این شهروندان کرده و تعدادی از لوازم شخصی و آثار مربوط به آئین بهائی را ضبط کرده و با خود برده بودند.

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.


بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

اخراج آرزو رحیم خانی از دانشگاه آزاد اندیمشک



 آرزو رحیم خانی، استاد دانشگاه آزاد واحد شهرستان اندیمشک از ادامه فعالیت محروم و از دانشگاه اخراج شد.


یک منبع مطلع در این خصوص به هرانا گفت: «ماه گذشته به صورت شفاهی به خانم رحیم خانی گفته شد که از دانشگاه اخراج است. ولی علیرغم مراجعه چندباره او، حکم اخراج به صورت کتبی به ایشان ابلاغ نشد و تنها گفتند که حکم محرمانه است. این در حالی است که حقوق این استاد دانشگاه از تابستان امسال قطع شده بود.»

آرزو رحیم خانی به همراه همسرش رامین بیرانوند در تاریخ ۸ تیرماه توسط ماموران قرارگاه امنیتی ابوالفضل العباس خوزستان در منزل خود در اندیمشک بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. نیروهای اطلاعات سپاه در زمان بازداشت اقدام به تفتیش منزل این شهروندان کرده و وسایل شخصی آنان از جمله کامپیوتر و تلفن‌های همراه را ضبط کرده و با خود بردند. این شهروندان در تاریخ ۵ مردادماه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.


آرزو رحیم خانی تا پیش از بازداشت مدرس دانشگاه آزاد واحد شهرستان اندیمشک واقع در استان خوزستان بود.

بازداشت متهم به قتل یک دختر نوجوان در بوشهر



 مردی در بوشهر که متهم است دختر ۱۷ ساله ای را با ضربات چاقو به قتل رسانده است بازداشت شد.


بر اساس این گزارش، رسیدگی به این پرونده ۲۶ دی ماه، در پی کشته شدن فاطمه عالی، دختر عکاس ۱۷ساله ای در بوشهر آغاز شد.


خاطره عالی، خواهر فاطمه در این خصوص اظهار داشت: “خانه پدر و مادرم تنگستان بود و روز حادثه فاطمه به بوشهر آمده بود. او تصمیم داشت مقداری تجهیزات عکاسی نو بخرد و مقداری از وسایل خود را هم برای فروش در دیوار گذاشته بود. البته قبل از آن به من گفته بود برای انجام دو کار به بوشهر می آید. ساعت حدود ۳ بعدازظهر بود که فاطمه به بوشهر رسیده بود و وقتی دیر وقت شد و خبری از او نشد دلواپسی ما شروع شد. سابقه نداشت خواهرم دیر به خانه برود و خانواده را بی خبر بگذارد.”


وی با بیان اینکه خانواده تا فردای آن روز در بی خبری به سر می بردند و در تلاش بودند تا با او تماس برقرار کنند ادامه داد: “نهایتا ماموران اداره آگاهی گوشی خواهرم را جواب داده و گفتند که گوشی فاطمه سرقت شده و باید پدر و مادرم به اداره آگاهی بروند. اما همان لحظه حدس می زدم که ماجرا فقط سرقت ساده یک گوشی نیست. زمانیکه پدر و مادرم به اداره آگاهی رفتند با خبر قتل دختر ۱۷ ساله خود مواجه شدند. جسد خواهرم که با ۲۸ ضربه چاقو به قتل رسیده بود در یک خانه ویلایی در بوشهر پیدا شده بود. صاحبخانه وقتی با جسد خواهرم مواجه شده بود، موضوع را به پلیس اطلاع داده و گفته بود مرد جوانی برای یک یا ۲ روز خانه را از او کرایه کرده بود.”


بلافاصله پسر جوان به نام عارف که خانه را کرایه کرده بود دستگیر شد و به قتل فاطمه اعتراف کرد.


روز شنبه پدر و مادر فاطمه عالی بار دیگر به اداره آگاهی بوشهر مراجعه کردند تا اعترافات متهم برای آنها قرائت شود. پدر فاطمه در این خصوص گفت: “دخترم کار عکاسی می کرد و در صفحه اینستاگرام خود فعالیت کاری داشت. متهم به قتل در اعترافات خود گفته که مدتی قبل به دخترم پیام داده و از او درخواست دوستی کرده بود اما فاطمه این درخواست را نپذیرفت. برای همین روز حادثه بار دیگر به او پیام می دهد و به بهانه عکاسی از مراسم تولد او را به خانه ویلایی دعوت می کند. متهم می گوید به دخترم علاقه پیدا کرده بود و برای اینکه او راضی به برقراری رابطه دوستی نمی شد، او را به قتل رساند”.


وی ادامه داد: “جسد دخترم در ورودی خانه ویلایی در حالی کشف شد که حتی کوله پشتی او هم روی دوشش بود. متهم بعد از ورود دخترم او را مورد اصابت ضربات چاقو قرار داده بود و در اظهارات خود گفته که انگیزه ناموسی از قتل نداشته است. زمانیکه دخترم بعد از ورود به خانه متوجه شد که تولدی در کار نیست و فریب خورده است، اقدام به فرار کرده و در این لحظه با متهم درگیر شده بود که توسط او با ضربات متعدد چاقو به قتل رسید”.

دی ۲۶، ۱۴۰۰

فریبا عادلخواه، شهروند دوتابعیتی به زندان اوین بازگردانده شد



 کاظم غریب‌آبادی، معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر از بازداشت و انتقال فریبا عادلخواه، زندانی دوتابعیتی ایرانی-فرانسوی به زندان اوین خبر داد.


غریب آبادی مدعی شده است که بازگرداندن خانم عادلخواه به زندان در پی آنچه او «نقض مقررات مربوط به پابند الکترونیکی» خوانده، صورت گرفته است.


فریبا عادلخواه در تاریخ ۱۷ خردادماه سال ۹۸ توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود در تهران بازداشت شد. گابریل (رولان) مارشال، پژوهشگر فرانسوی نیز در ماه ژوئن همان سال حین سفر به ایران که برای دیدار با خانم عادل خواه صورت گرفته بود، بازداشت شد. آقای مارشال در تاریخ ۱ فروردین ۹۹ در چهارچوب معادله زندانی با جلال روح الله نژاد از زندان اوین آزاد شده و یک روز بعد ایران را به مقصد پاریس ترک کرد.


جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات خانم عادلخواه روز یکشنبه ۳۱ فروردین در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد.


خانم عادلخواه نهایتا اردیبهشت‌ماه ۹۹ توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی از بابت اتهامات فعالیت تبلیغی علیه نظام و اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور به ۶ سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم شد. این حکم نهایتا توسط دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۵ سال حبس تعزیری برای وی قابل اجرا است.

خانم عادلخواه در تاریخ ۲۷ شهریور ۹۹ از بند زنان زندان اوین به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ این زندان منتقل شد. از دلایل انتقال این زندانی دوتابعیتی به بازداشتگاه وزارت اطلاعات علیرغم قطعی شدن محکومیت وی اطلاعی در دست نیست. لازم به اشاره است که پرونده او توسط اطلاعات سپاه تشکیل و رسیدگی شده است بنابراین ورود وزارت اطلاعات به پرونده ای که دارای رای قضایی است ابهام برانگیز است. وی نهایتا ۱۲ مهر ۹۹ با پابند الکترونیک از زندان اوین به مرخصی اعزام شد.


فریبا عادل‌خواه، شهروند ایرانی-فرانسوی در رشته جامعه شناسی در دانشگاه استراسبورگ در شرق فرانسه آموزش دیده و دکترای خود را در “مردم شناسی اجتماعی و قوم شناسی” از مدرسه “مطالعات عالی علوم اجتماعی” در پاریس دریافت کرده است. وی سالیان درازی است که به عنوان پژوهشگر و مدیر پژوهش، در “بنیاد ملی علوم سیاسی “در پاریس به کار مشغول بوده است. همچنین علاوه بر حضور در مجامع علمی کشورهای مختلف جهان، در دانشگاه‌های ایران نیز با موضوعاتی چون اقتصاد و سیاست سخنرانی‌هایی را انجام می‌داده و به طور مرتب در حال رفت و آمد به ایران بوده است.


خانم عادل‌خواه نویسنده کتاب‌هایی مانند “انقلاب باحجاب: زن مسلمان ایرانی” و “مدرن بودن در ایران” است. در سال ۹۷ نیز کتاب دیگری با نام “هزار و یک مرز ایران: سفر و هویت” از او منتشر شد. این کتاب‌ها به زبان فرانسوی منتشر شده است.

نگاهی به مشکلات زندانیان محبوس در بند زنان کانون اصلاح و تربیت کرمانشاه



 زندانیان محبوس در بند زنان کانون اصلاح و تربیت کرمانشاه مانند دیگر زندان های کشور با مشکلات بسیاری در زمینه‌های مختلف روبرو هستند که در گزارش پیش رو به گوشه ای از این مشکلات اشاره شده است.


هرچند حبس به خودی خود مشکلات بسیاری را برای زندانی و خانواده او ایجاد می‌کند و آثار آن همواره بر زندگی پس از زندان نیز تاثیر مستقیم دارد، بی توجهی مسئولان به شرایط زندانی و نقض حقوق آن شرایط تحمل حبس را بیش از پیش دشوار می‌کند.


زندانیان زن استان کرمانشاه که پیش از این در زندان دیزل آباد نگهداری می شدند، در پی تصمیم مسئولان مربوطه مبنی بر توسعه زندان دیزل آباد برای نگهداری زندانیان مرد، به مرکزی تحت عنوان کانون اصلاح و تربیت کرمانشاه که در بخش دیگری از آن پسران کودک مجرم نگهداری می شوند، منتقل شده اند.


در بند زنان کانون اصلاح و تربیت کرمانشاه بیش از ۱۵۰ زندانی بدون رعایت اصل تفکیک جرائم با اتهاماتی از جمله قتل، سرقت مسلحانه و اتهامات مرتبط با مواد مخدر نگهداری می شوند. این بند شامل پنج اتاق، تعدادی سلول انفرادی و یک قرنطینه است. تعداد تخت های تعبیه شده در هر اتاق متناسب با جمعیت نیست و شمار بالایی از زندانیان به ناچار کف خواب هستند. اصل تفکیک جرائم در این اندرزگاه رعایت نشده و به گفته یک منبع مطلع «کودک مجرمان در اتاق نگهداری زندانیان متهم به جرائم خشن دیده شده اند. همچنین سهیلا حجاب، زندانی سیاسی در اتاق زندانیان متهم به قتل منتقل شده است.»


شماری از زندانیان از رفتارهای خشن و برخوردهای نامناسب ماموران زندان به ویژه افسرنگهبان ثریا سیف و افسر نگهبان هاجر کُرانی شکایت کرده اند.


بهداشت و بهداری زندان

بوی فاضلاب، شدت گازهای ناشی از آن و نبود تهویه علیرغم تراکم بالای جمعیت زندگی را برای زندانیان دشوار کرده و موجب بروز ناراحتی های تنفسی در برخی از ساکنین اندرزگاه شده است. شرایط بهداشتی نامناسب موجب افزایش هجوم جانواران موذی ازجمله موش، مارمولک و مار در این اندرزگاه شده که امنیت و سلامت جسمانی و روانی زندانیان را به خطر انداخته است.


از سوی دیگر تنها چهار سرویس بهداشتی و حمام به زندانیان محبوس در این اندرزگاه اختصاص داده شده است. یک زندانی که اخیرا از زندان آزاد شده در این خصوص به هرانا گفت: «تعدادی از زندانیان به دلیل همین محدودیت از فضای بین تخت ها به عنوان “سرویس بهداشتی” استفاده می کنند. این مساله باعث افزایش آلودگی و بوی تعفن در بند شده است. همچنین وجود موش های بزرگ صحرایی در بند زندانیان را عاصی کرده است.» به علاوه زندانیان مجبور به شستن لباس ها و ظرف ها در سرویس های بهداشتی هستند.


عدم فعالیت شبانه روزی و نبود پزشک عمومی در بهداری زندان از دیگر مشکلات زندانیان محبوس در این زندان است. گفته می شود در بهداری این بند تنها یک ماما حضور دارد. پس از بسته شدن بهداری زندان اگر یک زندانی در هر ساعتی از شبانه روز از بابت هرگونه درد و بیماری نیازمند مراقبت پزشکی باشد، باید تا زمان باز شدن بهداری منتظر بماند.


این منبع در این باره گفت: «قبلا به دلیل بی توجهی مسئولان زندان به وضعیت سلامت زندانیان در زمان ریاست سهیلا ظهیری یکی از زندانیان متهم به قتل، جان خود را از دست داد.»


تغذیه و آب شرب زندان

از دیگر مشکلات زندانیان محبوس در این زندان می توان به غیراستاندارد بودن کیفیت آب آشامیدنی و غذا اشاره کرد. همچنین گفته می شود وعده های غذایی به طور مرتب بین زندانیان توزیع نمی شود و جیره غذایی طی هفته های گذشته کاهش چشمگیری داشته است؛ به نحوی که در مواردی برخی زندانیان از دریافت جیره غذایی که آن ها را سیر نگه دارد محروم میمانند.


یک منبع مطلع در این خصوص به هرانا گفت: «گوشت قرمز و گوشت مرغ در برنامه غذایی زندانیان بسیار کم شده است به گونه ای که دو عدد مرغ برای ۵۰ تا ۶۰ نفر در نظر گرفته شده. سازمان زندانها در توضیح دلایل کم شدن میزان مرغ از برنامه غذایی زندانیان مدعی شده که بودجه کافی ندارد. از جمله غذاهایی که برای زندانیان آماده می شود برنج نیمه پخته بی کیفیت درجه چندم به همراه سیب زمینی، قیمه با لپه نیمپز است.»

وی همچنین افزود: «در غذاهای زندان شن و گاهی پر کبوترهایی که تعدادشان هم بسیار زیاد است و عموما این پرندگان حامل انواع بیماری ها هستند، دیده شده است. غذا نه در فضای بسته با شرایط بهداشتی و استاندارد بلکه در حیاط کوچک زندان و در شرایطی که پرندگان در اطراف قابلمه ی غذا درحال پرواز هستند توزیع می شود.»


تماس تلفنی زندانیان

تنها دو کابین تلفن برای زندانیان این بند در نظر گرفته شده است. گفته می شود این تلفن ها دچار نقص فنی بوده و اغلب عدم رسیدگی مسئولان به وضعیت خرابی و پوسیدگی کابل تلفن ها موجب ایجاد اختلال در تماس و محروم شدن زندانیان از برقراری ارتباط با خانواده هایشان می شود.


طی دفعات متعدد اعتراض زندانیان در خصوص نقص فنی تلفن ها و محروم ماندن آن ها از برقراری تماس، با سرکوب، انتقال به سلول انفرادی و تهدید آن ها از سوی مسئولان همراه بوده است.


امکانات فرهنگی زندان

دسته بندی کتب کتابخانه این زندان بسیار محدود بوده و از میان ده قفسه موجود در این کتابخانه، هشت قفسه آن شامل کتاب های دینی از جمله قرآن، مفاتیح و نهج البلاغه است.


ادریس عبدی، رئیس سابق حفاظت اطلاعات زندان سنقر، ریاست کل این مرکز را بر عهده دارد. ریاست اندرزگاه زنان نیز برعهده فروغ امیری است که گفته می شود زندانیان را مورد آزار و اذیت قرار می دهد.


همچنین به گفته زندانیان؛ اگر یک زندانی نسبت به شرایط اسفناک زندان دست به اعتراض بزند با پرونده سازی از سوی لیلا حسینی فر مسئول بازرسی زندان زنان استان کرمانشاه و تحریک سایر زندانیان علیه او روبرو خواهد شد. خانم حسینی و یلدا تیرانداز مسئول بخش فرهنگی زندان، زندانیان را مورد تفتیش عقاید قرار می دهند. آن ها زندانیان با اعتقادات متفاوت همچون اقلیت های مذهبی را مجبور به حضور در نمازخانه زندان و پاسخ به سوالات مذهبی و شرکت در کلاس های عقیدتی سیاسی کرده و زندانیان در صورت عدم حضور در این جلسات از حق تماس و ملاقات محروم می شوند.

سهیلا حجاب از زندان سنندج به زندان کرمانشاه منتقل شد



 سهیلا حجاب زندانی سیاسی، از زندان سنندج به کانون اصلاح و تربیت کرمانشاه منتقل شد.


این زندانی سیاسی هفته گذشته را در یکی از سلول‌های انفرادی این محل بسر برده و نهایتا به بند زنان کانون اصلاح و تربیت کرمانشاه منتقل شد. گفتنی است بند زنان زندان کرمانشاه از مدتی قبل به کانون اصلاح و تربیت کرمانشاه منتقل شده است.


سهیلا حجاب، پیش از این نیز بصورت خشونت آمیز از زندان قرچک ورامین به زندان سنندج تبعید شده بود.


هرانا پیشتر در گزارشی از صدور دستور ممنوع الملاقاتی و ممنوع تماس بودن سهیلا حجاب توسط امین وزیری دادیار ناظر بر زندانیان سیاسی و نماینده دادستان دادگاه های انقلاب، خبر داده بود.


خانم حجاب از تاریخ ۲۸ شهریورماه در اعتراض به افزایش فشارهای امنیتی بر زندانیان سیاسی و همچنین در اعتراض به اعمال نفوذ بازجو و ضابطین قضایی در پرونده زندانیان سیاسی در دادگاه دست به اعتصاب غذا زده و در تاریخ ۱۱ مهرماه در پی وعده مساعد مسئولین به اعتصاب غذای خود پایان داد. وی در حالی که در اعتصاب غذا و تحصن بسر می‌برد، با تحریک یکی از مسئولان زندان، توسط شماری از زندانیان متهم به جرائم خشن مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود.


سهیلا حجاب خردادماه ۹۸ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در تاریخ ۲۴ اسفندماه ۹۸ با تودیع قرار وثیقه ۳ میلیارد تومانی تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد.


شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه او را از بابت اتهاماتی ازجمله “تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی، تشویش اذعان عمومی به قصد آشوب و تشکیل گروه غیرقانونی” محکوم کرد که با اعمال ماده ۱۳۴، مجازات اشد یعنی ۵ سال حبس تعزیری برای وی قابل اجرا است. خانم حجاب، روز شنبه ۳ خردادماه ۱۳۹۹، پس از تائید حکم توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، بازداشت و جهت تحمل حبس به زندان قرچک ورامین منتقل شد.

فریده مرادخانی بازداشت شد



 فریده مرادخانی فعال مدنی، توسط ماموران وزارت اطلاعات در تهران بازداشت شد.


بازداشت خانم مرادخانی در مسیر بازگشت به منزل صورت گرفته است. ماموران در زمان بازداشت اقدام به بازرسی منزل این شهروند کرده و شماری از لوازم شخصی وی را ضبط کرده و با خود برده‌اند. فریده مرادخانی یک روز بعد در تماس با خانواده از انتقال به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین خبر داده است.


تا زمان تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت و از اتهامات مطروحه علیه این فعال مدنی اطلاعی در دسترس نیست.


گفته میشود که وی پیشتر نیز به واسطه فعالیت های خود سابقه احضار توسط نهادهای امنیتی را داشته است.

چهاردهمین سال حبس؛ گزارشی از آخرین وضعیت زینب جلالیان در زندان یزد



 زینب جلالیان، زندانی سیاسی علیرغم تحمل حدود پانزده سال حبس از محکومیت ابد خود همچنان بدون مرخصی و چشم‌اندازی از آزادی زودهنگام تحمل حبس می‌کند.


خانم جلالیان با وجود مشکلات پزشکی همچون ناخونک چشم، ناراحتی کلیه و بیماری زمینه‌ای آسم از رسیدگی مناسب پزشکی محروم است و بدون رعایت اصل تفکیک جرائم در این زندان بسر میبرد. یک منبع مطلع در خصوص آخرین وضعیت این زندانی سیاسی به هرانا گفت: «علاوه بر مشکلات گذشته بر روی زبانش نیز جوش هایی مشاهده شده که میتواند نشان از مشکل کبدی باشد. همچنین مشکلاتی در زمینه قاعدگی خود هم دارد. گاهی برای رسیدگی به این بیماری ها به خارج از زندان هم اعزام می شود اما بدون درمان اساسی و رسیدگی پزشکی مناسب به زندان بازگردانده میشود.»

 خانم جلالیان در تاریخ ۸ اردیبهشت ۹۹ در حالی که دوران محکومیت خود را سپری میکرد به دلایل نامشخصی از زندان خوی خارج شده و نهایتا در تاریخ ۱۳ اردیبهشت به بند قرنطینه زندان قرچک ورامین منتقل و مجددا در تاریخ ۵ تیر از زندان قرچک ورامین به زندان کرمان تبعید شد. زینب جلالیان پس از ۳ ماه نگهداری در اتاق کوچکی در قرنطینه زندان کرمان به زندان دیزل آباد کرمانشاه منتقل شد. او نهایتا آبان‌ماه ۹۹ در چهارمین انتقال خود طی هشت ماه به زندان یزد تبعید شد.


زینب جلالیان در سال ۱۳۸۶ بازداشت و در سال ۱۳۸۸ به اتهام خروج غیر قانونی از کشور به یک سال حبس تعزیری و به اتهام محاربه از طریق عضویت در گروه‌های مخالف نظام به اعدام محکوم شد.

حکم اعدام او در دادگاه تجدیدنظر و دیوان عالی کشور تایید اما با یک درجه تخفیف مورد عفو قرار گرفته و به حبس ابد تقلیل یافت.


بنا به گفته خانم جلالیان در زمان بازداشت از طریق شلاق بر کف پا، مشت به شکم، کوباندن سر به دیوار و تهدید به تجاوز مورد آزار و شکنجه قرار گرفته بود.


فشار مضاعف؛ گزارشی از آخرین وضعیت خدیجه مهدی پور در زندان ایلام


 خدیجه مهدی پور، زندانی سیاسی دوران محکومیت ۲۰ ماهه خود را بدون رعایت اصل تفکیک جرائم در بند زنان زندان ایلام سپری می‌کند.


اخیرا خانم مهدی پور با فشار نهادهای امنیتی مورد آزار و اذیت زندانیان با جرائم عمومی قرار گرفته است. یک منبع مطلع در این خصوص به هرانا گفت: «پس از رسانه ای شدن وضعیت نگهداری او و مطرح شدن شرایط نامساعدش، خانم مهدی پور تحت آزار و اذیت قرار گرفته است. مسئولان زندان به بهانه این مساله دسترسی تمامی ساکنین بند را به فروشگاه زندان قطع کرده اند که باعث ایجاد تنش و آزار و اذیت وی توسط سایرین شده است.»

این منبع در خصوص بند زنان زندان ایلام افزود: «در این بند آشپزخانه یا کتابخانه ای وجود دارد حتی از اواسط مهرماه تا تاریخ ۱۸ آذرماه زندانیان از هواخوری هم محروم بودند. حالا هم در صورت خوب بودن هوا هفته ای یکبار یا دو هفته یکبار به هواخوری دسترسی دارند. کیفیت غذای زندان بسیار بد است و غذا چیزی جز آب و روعن یا سویا پلو نیست. آن هم خانم مهدی پور به دلیل مشکلات معده نمیتواند بخورد و کاهش وزن شدیدی داشته است.


این زندانی که تاکنون علیرغم سردردهای مداوم و بروز یک لکه سیاه در چشم تاکنون از رسیدگی پزشکی مناسب محروم مانده بود، در تاریخ ۱۴ دیماه به بیمارستان خارج از زندان اعزام شده و پس از دریافت عینک، قطره چشمی و رسیدگی پزشکی به زندان ایلام بازگردانده شد.


خانم مهدی پور در تاریخ ۱۸ مهرماه امسال توسط ماموران اطلاعات سپاه در منزل عموی خود بازداشت و پس از ۲ روز به زندان ایلام منتقل شد.


پیشتر یک منبع مطلع در خصوص شرایط این شهروند به هرانا گفته بود: «در روزهای نخست نیروهای امنیتی قصد داشتند با انتقال خانم مهدی پور به پزشکی قانونی و‌ انجام آزمایشات و تست‌های اعصاب و روان او را فاقد سلامت روان نشان دهند که با مقاومت و مخالفت شدید او مواجه شدند. همچنین بارها از او خواسته شده توبه نامه بنویسد اما خانم مهدی پور با رد اتهامات این امر را هم نپذیرفته است.»


به گفته این منبع خدیجه مهدی پور پیشتر در تماس با خانواده خود عنوان کرده بود که به مدت دو‌ هفته در قرنطینه زندان نگهداری شده و به دلیل خیس بودن زمین و دیوارهای سلول دچار عفونت کلیه شده است.


وی نهایتا توسط شعبه ۲ دادگاه انقلاب ایلام به ریاست قاضی پروانه از بابت اتهامات “تبلیغ علیه نظام، توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی و توهین به رهبری” محاکمه شده و با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۲۰ ماه حبس در خصوص او قابل اجرا است.

خانم مهدی پور همچنین از اتهام “هواداری از گروه‌های مخالف نظام” تبرئه شد. به گفته یک منبع مطلع به خانم مهدی پور عنوان شده است که به دلیل توبه نکردن مشمول آزادی مشروط و آزادی زودهنگام نخواهد شد.


وی پیش از این نیز سابقه بازداشت و محکومیت داشته است. او در تاریخ ۱۲ مهرماه ۹۹ توسط نیروهای امنیتی در ایلام بازداشت و نهایتا توسط دادگاه انقلاب ایلام به پرداخت سه میلیون تومان جزای نقدی بدل از حبس محکوم شده بود.


خدیجه مهدی پور، ۳۴ ساله و ساکن ایلام است.

دی ۲۰، ۱۴۰۰

تعیین زمان و شعبه رسیدگی به اتهامات افسانه عظیم‌زاده و نگار مسعودی



 جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این دو شهروند، روز یکشنبه ۲۶ دی‌ماه، در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برگزار خواهد شد.

افسانه عظیم زاده روز دوشنبه ۲۴ آذرماه ۹۹، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. خانواده عظیم زاده در تاریخ ۲۹ آذرماه همان سال، پس از مراجعه به دادسرای اوین از نگهداری او در بند دو الف زندان اوین مطلع شدند. این فعال حقوق کودک روز سه‌شنبه ۷ بهمن‌ماه ۱۳۹۹، با تودیع قرار وثیقه از بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲ الف زندان اوین آزاد شد.


افسانه عظیم زاده از موسسین جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان در سال ۱۳۸۲ است. وی بیش از ۱۵ سال در زمینه آموزش و مددکاری کودکان کار فعالیت کرده است.


همچنین نگار مسعودی در تاریخ ۸ آبان‌ماه ۹۹، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲ الف زندان اوین منتقل شد. او نهایتا در تاریخ ۲۰ دی‌ماه با تودیع قرار وثیقه ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد.


خانم مسعودی پیش از این نیز، طی ابلاغیه ای جهت اخذ آخرین دفاعیات در خصوص اتهامات “فعالیت تبلیغی علیه نظام و اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی” به دادسرای اوین احضار شده بود.


نگار مسعودی، متولد ۱۳۶۴، عکاس، مستندساز، دارای مدرک کارشناسی عکاسی و کارشناسی ارشد رشته پژوهش هنر است. خانم مسعودی در کنار کار عکاسی و برگزاری نمایشگاه‌های عکس، چند فیلم کوتاه و بلند را نیز کارگردانی کرده است.

شادی گیلک جهت تحمل حبس راهی زندان اوین شد



شادی گیلک جهت تحمل حبس راهی زندان اوین شد.


خانم گیلک پیشتر توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی افشاری محاکمه و از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شده بود.

وی اخیرا توسط شعبه ۱ اجرای احکام دادسرای مقدس تهران جهت دوران محکومیت احضار شده بود.


همسر شادی گیلک، آزش جوهری نیز دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری می کند. هرانا پیشتر در گزارشی به آخرین وضعیت آرش جوهری، فعال کارگری در زندان اوین پرداخته است. 

زهرا محمدی جهت تحمل حبس راهی کانون اصلاح و تربیت سنندج شد

 


زهرا محمدی، شهروند اهل سنندج، جهت تحمل حبس راهی کانون اصلاح و تربیت سنندج شد.


زهرا محمدی، در تاریخ ۲ خرداد ۱۳۹۸ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در تاریخ ۱۱ آذرماه همان سال، با تودیع قرار وثیقه ۷۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان سنندج آزاد شد.


تیرماه ۹۹ خانم محمدی توسط شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج محاکمه از بابت اتهام تشکیل دسته و جمعیت به قصد برهم زدن امنیت ملی، به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شد. این محکومیت بهمن‌ماه ٩٩ توسط شعبه چهارم دادگاه تجدیدنظر استان کردستان به ریاست قاضی مصطفی طیاری به ۵ سال حبس تعزیری تقلیل یافت.


نهایتا در پی رد درخواست اعاده دادرسی خانم محمدی از سوی دیوان عالی کشور، پرونده وی به شعبه اجرای احکام دادسرای سنندج ارسال شد.


زهرا محمدی، ۲۹ ساله، از اعضای انجمن فرهنگی نوژین است که در زمینه تلاش برای حفظ محیط زیست کردستان، مهار آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع این استان و آموزش زبان کردی فعالیت دارد.



دی ۱۶، ۱۴۰۰

لیلا حسین زاده با تودیع قرار وثیقه از زندان عادل آباد شیراز آزاد شد



 لیلا حسین زاده، فعال صنفی دانشجویی و زندانی سیاسی سابق امروز یکشنبه ۱۲ دی ماه، با تودیع وثیقه از زندان عادل آباد شیراز آزاد شد. وی روز سه‌شنبه ۱۶ آذرماه در شیراز بازداشت و در تاریخ ۲ دی از بند ۲۰۹ زندان اوین به زندان عادل آباد شیراز منتقل شد.


آزادی خانم حسین زاده با تودیع قرار وثیقه یک میلیارد و پانصد میلیون تومانی صورت گرفته است.

لیلا حسین زاده، شب سه‌شنبه ۱۶ آذرماه زمانی که در مسافرت به سر می‌برد، در شیراز بازداشت شد و روز شنبه ۲۷ آذرماه طی یک تماس تلفنی با نزدیکان خود از انتقال به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین خبر داد.


او روز پنجشنبه ۲ دی، به زندان عادل آباد شیراز منتقل شد.


بازداشت خانم حسین زاده با حضور پرشمار نیروهای امنیتی همراه بود. پرونده خانم حسین زاده پیش از این به شعبه ۴ بازپرسی دادگاه انقلاب شیراز به ریاست قاضی سیدمحمد خسروانی ارجاع داده شده بود.


خانم حسین زاده علیرغم ابتلا به بیماری کرون روده، دستکم مدتی از دریافت داروهای ضروری خود محروم مانده و در شرایط نامناسب پزشکی بسر برده است. این زندانی سیاسی سابق در جریان بازجویی‌ها در بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز موسوم به پلاک ۱۰۰ و زندان اوین مورد ضرب و شتم قرار گرفته است.


همزمان رسانه های نزدیک به نهادهای امنیتی مدعی بازداشت شماری از شهروندان تحت عنوان “عناصر مرتبط با جریان ها و شبکه های ضدانقلاب خارج نشین با لیدری ل.ح” در شیراز شدند.


تا زمان تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه وی اطلاعی دست نیست.


خانم حسین زاده اخیرا توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمدرضا عموزاد به حبس و محرومیت اجتماعی محکوم و این حکم توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران تایید شد. شرکت در مراسم تولد محمد شریفی مقدم، درویش گنابادی زندان مقایل دانشگاه صنعتی شریف و سر دادن سرود “خون ارغوان‌ها” از مصادیق اتهام این زندانی سیاسی سابق عنوان شده بود.


لیلا حسین‌زاده از دانشجویان دانشگاه تهران که در زمینه مطالبات صنفی دانشجویان فعالیت دارد به همراه تعداد دیگری از دانشجویان در جریان اعتراضات دی‌ماه ۹۶ بازداشت و پس از ۱۶ روز در تاریخ ۲۸ دی ماه ۹۶ با تودیع قرار وثیقه آزاد شد.


خانم حسین زاده در تاریخ ۱۶ اسفندماه ۹۶، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ماشاالله احمدزاده از بابت اتهام “اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی” به تحمل ۵ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به تحمل ۱ سال حبس تعزیری و به عنوان مجازات تکمیلی ۲ سال “ممنوعیت خروج از کشور” محکوم شد. این حکم در تاریخ ۳ تیرماه ۹۸ توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران از بابت اتهام “اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی” به ۳۰ ماه حبس تعزیری و از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به یک سال حبس تعزیری و همچنین مجازات تکمیلی ۲ سال ممنوعیت از خروج از کشور تقلیل یافت. به استناد ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، اشد مجازات، ۳۰ ماه حبس تعزیری قابل اجرا بود. خانم حسین زاده در تاریخ ۶ مردادماه ۹۸، توسط ماموران امنیتی در منزل خود بازداشت و پس از ده روز نگهداری در یکی از خانه های امن اطلاعات سپاه جهت اجرای حکم ۲ سال و ۶ ماه حبس تعزیری خود به بند زنان زندان اوین منتقل شد.


لیلا حسین زاده در تاریخ ۲۱ اسفندماه ۹۸ از بند زنان زندان اوین به مرخصی اعزام شده و نهایتا با اعمال بخشنامه اخیر قوه قضاییه و عدم تحمل کیفر آزاد شد.

بهاره سلیمانی جهت تحمل حبس راهی زندان اوین شد



 سلیمانی، شهروند ساکن تهران جهت تحمل محکومیت خود راهی زندان اوین شد.


به سلیمانی مرداد ماه سال جاری به همراهی دیگر از افراد سیاسی توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری محاکمه و از بابت خدمات “مشارکت در گروه غیرقانونی” و “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به ۶ سال و ۸ ماه حبس تعزیری محکوم شد.

بهاره سلیمانی که به بیماری آسم مبتلا است، علیرغم درخواست ارسال پرونده از اجرای احکام دادسرای اوین به پزشکی قانونی، جهت اجرای حکم به زندان معرفی شد.


همچنین هرانا روز شنبه 11 دی‌ماه، از انتقال نازنین محمدنژاد دیگر این پرونده، جهت تحمل زندانیت خود به زندان اوین، خبر داده بود.


جلسه نخست دادگاه اجرای همه این افراد در تاریخ ۸ اردیبهشت‌ماه و جلسه دوم در تاریخ ۲۳ خرداد در این شعبه برگزار شد.


بهاره سلیمانی پیشتر در تاریخ ۲۵ مهرماه سال ۹۹ توسط مامورانی که خود را از پلیس امنیت معرفی کرده بودند، بازداشت و اوسط بهمن‌ماه با پایان بازجویی از بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند دو زندان زنان اوین به بند این زندان منتقل شد.


نیروهای امنیتی در حین اقدام به تفتیش منزل پدر و مادر این شهروند کردند و پس از آن به منزل خانم سلیمانی در تهران رفتند و آنجا نیز تفتیش کردند. در جریان این بازرسی‌ها از وسایل شخصی خانم سلیمانی و خانواده‌اش ازجمله کامپیوتر، تلفن همراه، کتاب، سیدی و فلاپی توسط ماموران ضبط می‌شوند.


وی نهایتا در تاریخ ۶ اسفندماه سال ۹۹ با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد.


بهاره سلیمانی، ۴۴ ساله و شهروند ساکن تهران است. وی از بیماری ریوی رنج می‌برد.

مژگان کاوسی از زندان کچوئی کرج آزاد شد



 مژگان کاوسی، زندانی سیاسی از زندان کچوئی کرج آزاد شد.


خانم کاوسی به مرخصی وصل به آزادی اعزام شده و دیگر به زندان باز نخواهد گشت.

مژگان کاوسی در تاریخ ۲۹ آبان ماه ۹۸، در جریان اعتراضات سراسری موسوم به “اعتراضات آبان ماه” توسط نیروهای امنیتی در منزل خود در نوشهر بازداشت و پس از سه هفته از بازداشتگاه یکی از نهادهای امنیتی در ساری به بند زنان زندان نوشهر منتقل شد. او نهایتا در تاریخ ۲۸ آذرماه ۹۸ با تودیع قرار وثیقه آزاد شد.


خانم کاوسی در مرحله بدوی دادگاه انقلاب نوشهر از بابت اجرای «فعالیت تبلیغی نظام» به شش ماه حبس تعزیری، به «عضویت در گروه‌های مخالف نظام» ۳۳ ماه حبس و برای «تحریک مردم برای هم زدن نظم و امنیت کشور». ” به تحمل ۳۰ ماه حبس تعزیری محکوم شد. وی در مرحله یک نظر و با اعتراض دادستان با افزایش میزان محکومیت مواجه شد. وی از بابت «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به ۷ ماه و ۱۵ روز حبس و برای «تحریك مردم برای هم زدن نظام و امنیت كشور» به ۳۶ ماه حبس تعزیری و به «عضویت در گروه‌های مخالف نظام» به ۳۳ ماه. حبس محکوم شد. با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد بابت اجرای «تحریک مردم جهت بر هم زدن نظم و امنیت کشور» و ۳۶ ماه حبس تعزیری برای وی قابل اجرا است.


او نهایتا در تاریخ ۳۰ اردیبهشت جهت تحمل حبس و به بند زنان زندان اوین منتقل شد.


شعبه ۲۸ دادگاه تجدیدنظر استان به ریاست قاضی عشقعلی قاسمیان و مستشاری ساسان خواجه خسان در ۴ مردادماه امسال دستور انتقال خانم کاوسی را جهت سپری کردن باقی ماندگار مازندرانیت محکومیت خود در یکی از زندان‌های استان البرز صادر کرده بود. خانم کاوسی در تاریخ ۲۱ مهرماه از زندان اوین به زندان کچوئی کرج منتقل شد.


مژگان کاوسی، فرزند اکبر، محقق، مترجم و از باورمندان به آیین یارسان است. کتاب «انفال و سرگذشت تیمور، تنها بازمانده از گورهای جمعی زنان و کودکان انفال شده» در سال ۹۸ با ترجمه مژگان کاوسی در انتشارات توکلی تهران چاپ شده است.

اعزام خدیجه مهدی پور به بیمارستان و بازگشت به زندان ایلام



 خدیجه مهدی پور، زندانی سیاسی امروز چهارشنبه ۱۵ دیماه به بیمارستان خارج از زندان زندان و پس از اقدام پزشکی به زندان ایلام بازگردانده شد. خانم مهدی پور زندانیت ۲۰ ماهه خود را در بند زنان زندان ایلام بدون رعایت اصل تفکیک جرائم اسپری می‌کند.

این علیرغم سردردهای که ادامه دارد و یک لکه سیاه در چشم از درمان پزشکی مناسب محروم مانده بود، پس از دریافت، پزشکی چشمی و زندانی باز به زندان ایلام برگردانده شد.

 به گفته یک منبع نزدیک به خانواده این زندانی، وضعیت بیماری وی نیز مساعد نیست و درد کلیه به جا مانده از نگهداری در شرایط نامناسب دوران نیز حفظ او را آزار می‌دهد.


خانم مهدی پور در تاریخ ۱۸ مهرماه امسال توسط ماموران اطلاعات سپاه در منزل عموی خود بازداشت و پس از ۲ روز به زندان ایلام منتقل شد.


پیشتر یک منبع مشخص در خصوص شرایط این شهروند به هرانا بود: «در روزهای خانم واقعاً گفته‌های امنیتی قصد دارند با انتقال مهدی پور به پزشکی قانونی و انجام آزمایشات و آزمایش‌های اعصاب و روان او را بدون روان سلامت نشان دهند که با مقاومت و مخالفت مواجه می‌شوند. شدید او مجبور شدند. همچنین بارها از خواسته شده توبه نامه بنویسد اما خانم مهدی پور با رد کارها این امر هم پذیرفته شده است.»


به گفته این منبع خدیجه مهدی پور پیشتر در تماس با خانواده خود عنوان کرده بود که به مدت دوهفته در قرنطینه زندان نگهداری می شود و به دلیل خیس بودن زمین و دیوارهای سلولی که تمام شده است.


وی نهایتا توسط دادگاه انقلاب از بابت حوادث “تبلیغ علیه نظام، توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی و توهین به رهبری” محاکمه شده و با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۲۰ ماه حبس در خصوص او قابل اجرا است.

خانم مهدی پور همچنین از «هواداری از گروههای مخالف نظام» تبرئه شد. به گفته یک منبع مشخص به خانم مهدی پور عنوان شده است که به دلیل توبه نکردن مشمول آزادی مشروط و آزادی زودهنگام شد.


وی پیش از این نیز تایید و کنترل شده است. او در تاریخ ۱۲ مهرماه ۹۹ توسط نیروهای امنیتی در ایلام بازداشت و نهایتا توسط دادگاه انقلاب ایلام به پرداخت سه میلیون تومان جزای نقدی بدل از حبس محکوم شده بود.


خدیجه مهدی پور، ۳۴ ساله و ساکن ایلام است.

دی ۱۱، ۱۴۰۰

خودسوزی یک زن در ارومیه

 


روز جمعه ۱۰ دی ماه، یک زن در ارومیه اقدام به خودسوزی کرد. وی پس از خودسوزی به یکی از بیمارستان‌های ارومیه منتقل و وضعیت او وخیم گزارش شده است.


به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کردپا، روز جمعه ۱۰ دی ۱۴۰۰، یک زن در ارومیه اقدام به خودسوزی کرد.


هویت این شهروند الناز کلشی عنوان شده است.


در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است: “این شهروند پس از خودسوزی به یکی از بیمارستان‌های ارومیه منتقل و وضعیت او وخیم گزارش شده است”.


این منبع افزود: “الناز کلشی در سن ١٣ سالگی ازدواج کرده و تاکنون از دلیل یا دلایل خودسوزی وی اطلاعی در دسترس نیست”.

نازنین محمدنژاد جهت تحمل حبس راهی زندان اوین شد



 امروز شنبه ۱۱ دی‌ ۱۴۰۰، نازنین محمدنژاد، جهت تحمل دوران محکومیت خود، راهی زندان اوین شد.


نازنین محمدنژاد مرداد ماه سال جاری به همراه شماری دیگر از متهمان سیاسی توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری محاکمه و از بابت اتهامات “مشارکت در اداره گروه غیرقانونی و فعالیت تبلیغی علیه نظام” به ۳ سال و ۴ ماه حبس محکوم شد.

جلسه نخست دادگاه رسیدگی به اتهامات این شهروندان در تاریخ ۸ اردیبهشت‌ماه و جلسه دوم در تاریخ ۲۳ خردادماه در این شعبه برگزار شده بود.


خانم محمدنژاد سه‌شنبه شب مورخ ۱۸ آذرماه ۹۹، توسط نیروهای امنیتی در منزل خود در تهران بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲ الف زندان اوین منتقل شد. در جریان بازداشت خانم محمدنژاد شماری از وسایل شخصی وی ازجمله، تلفن همراه، لپ‌تاپ و کتاب‌های ایشان توسط نیروهای امنیتی ضبط شد.


وی در نهایت مورخ ۱۴ بهمن‌ماه ۱۳۹۹، با تودیع قرار وثیقه ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومانی، به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شده بود.


نازنین محمدنژاد، متولد ۱۳۶۷، اهل ماهشهر و دانشجوی کارشناسی رشته زبان روسی دانشگاه علامه طباطبایی و فعال دانشجویی سابق دانشگاه تهران است. خانم محمدنژاد فارغ التحصیل کارشناسی رشته ارتباطات از دانشگاه تهران است. وی در کنار نقد آثار ادبی مقالاتی در خصوص وضعیت دانشجویان و زنان و تبعیض‌های ساختاری و چندلایه علیه کارگران، زنان و سایر قشرهای به حاشیه رانده شده جامعه می‌نوشت. شماری از مقالات او در نشریه دانشجویی منتشر شده است.

نگهداری نوزاد هفت‌ماهه در اوین؛ بیش از ۴۵۰ روز بلاتکلیفی والدین

 نسیمه اسلام زهی و ارسلان شیخی، متهمان امنیتی سنی‌ مذهب، بیش از ۱۵ ماه است که بازداشت شدند و در بلاتکلیفی بسر میبرند. خانم اسلام زهی به همرا...