جستجوی این وبلاگ

اسفند ۱۰، ۱۳۹۹

در پی صدور حکم غیابی؛ پروین محمدی به ۱ سال حبس محکوم شد

 


 پروین محمدی فعال کارگری از بابت پرونده ای که در سال ۹۶ برای وی گشوده شده، به صورت غیابی به یک سال حبس تعزیری محکوم شد. همچنین قرار جلب و ممنوع الخروجی نیز برای وی صادر شده است. خانم محمدی در خصوص این پرونده در تاریخ ۳۰ آذرماه سال جاری به شعبه ۱ واحد اجرای احکام دادسرای اوین احضار شده بود.


به نقل از اتحادیه آزاد کارگران ایران، وکیل مدافع پروین محمدی فعال کارگری، پس از مراجعه به شعبه یک اجرای احکام “شهید مقدس” (اجرای احکام زندان اوین)، از صدور حکم ۱ سال حبس برای این شهروند مطلع شد. بر این اساس همچنین قرار جلب و ممنوع الخروجی نیز برای وی صادر شده است.

بر اساس این گزارش، اتهام مطروحه علیه این شهروند”تبلیغ علیه نظام از طریق ایراد سخنرانی در جمع کارگران بازنشسته حول مطالبات بازنشستگان و نیز مصاحبه درباره آتش سوزی پلاسکو عنوان شده است.

خانم محمدی در تاریخ ۳۰ آذرماه سال جاری به شعبه ۱ واحد اجرای احکام دادسرای اوین احضار شد.

احضار خانم محمدی در خصوص پرونده‌ای صورت گرفت که در سال ۹۶ برای این فعال کارگری ایجاد شده و وی به صورت غیابی محکوم شد.

پروین محمدی پیشتر نیز به دلیل فعالیت‌های مسالمت‌آمیز خود و دفاع از حقوق کارگران سابقه بازداشت و محکومیت داشته است. وی در تاریخ ۶ اردیبهشت‌ماه ۹۸، به همراه تعدادی از فعالین کارگری در پارک جهان نما واقع در اتوبان تهران-کرج بازداشت و نهایتا به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شد. او در تاریخ ۱۶ آذرماه ۹۸ جهت تحمل دوران محکومیت به زندان کچویی منتقل و اردیبهشت‌ماه امسال پس از حضور در واحد اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب کرج از صدور حکم آزادی زودهنگام خود مطلع شد.

اسفند ۰۸، ۱۳۹۹

خودکشی دختر ۱۷ ساله دو ماه پس از ازدواج

 



روز پنج‌شنبه ۷ اسفند ۱۳۹۹ (۲۵ فوریه ۲۰۲۱)، یک دختر ۱۷ ساله با هویت “هدیه نیک‌سیرت” اهل ارومیه خود را حلق آویز و به زندگی خود پایان داد.


تا زمان تنظیم این خبر دلیل یا دلایل خودکشی این دختر ۱۷ ساله مشخص نشده، اما منابع هه‌نگاو اعلام کرده‌اند که خانواده هدیه از همسرش در مراجع قضایی شکایت کرده‌اند.


 هدیه نیک‌سیرت اهل روستای “جوجهی” از توابع منطقه سوما و ساکن شهرک اسلام آباد ارومیه بوده و دو ماه پیش ازدواج کرده بود.


عدم حمایت‌های قانونی، ممنوعیت صریح ازدواج کودکان و واگذاری امور حقوق خانواده صرفا به قلمرو حقوق خصوصی در قوانین ایران موجبات تشدید ازدواج‌های تحمیلی و زیر سن در ایران است.

لیلا میرغفاری، از زندان قرچک ورامین به مرخصی اعزام شد

 



لیلا میرغفاری، فعال مدنی که دوران محکومیت ۵ ساله خود را در زندان قرچک ورامین سپری می‌کند، روز چهارشنبه ۶ اسفندماه، به مرخصی اعزام شد. خانم میرغفاری در پی مصرف داروهای اعصاب و روان و خواب آور با مشکلات عدیده جسمی و روانی مواجه شده و موافقت با اعزام وی به مرخصی به دنبال رو به وخامت بودن وضعیت جسمی او صورت گرفته است. این فعال مدنی در دوران تحمل حبس چند بار به صورت اجباری به بیمارستان روانپزشکی امین آباد (رازی) اعزام شده است.


روز چهارشنبه ۶ اسفندماه ۹۹، لیلا میرغفاری، فعال مدنی محبوس در زندان قرچک ورامین به مرخصی اعزام شد.


خانم میرغفاری در طول دوره محکومیت خود چند بار به صورت اجباری به بیمارستان روانپزشکی امین آباد (رازی) اعزام شد و اخیرا در پی مصرف داروهای اعصاب و روان و خواب آور با مشکلات عدیده جسمی و روانی مواجه شده است. اعزام به مرخصی خانم میرغفاری به دنبال رو به وخامت بودن وضعیت جسمی او صورت گرفته است.

هرانا طی روزهای اخیر در گزارشی به آخرین وضعیت لیلا میرغفاری در زندان قرچک ورامین پرداخته بود. در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع از شرایط خانم میرغفاری آمده بود: “مسئولان زندان قرچک ورامین اخیرا به خانم میرغفاری گفته بودند که باید مجددا به بیمارستان روانپزشکی امین آباد منتقل شود. لیلا در شرایط بسیار نامناسبی بسر می‌برد و از اعزام مجدد به این بیمارستان هم هراس دارد. تداوم مصرف داروها با توجه به عوارض شدید آنها نگرانی خانواده خانم میرغفاری درباره وضعیت سلامت او را دو چندان کرده است”.


تجویز داروهای اعصاب و روان و خواب آور برای خانم میرغفاری در شرایطی است که طی هفته اخیر، بهنام محجوبی، درویش گنابادی زندانی در پی مسمویت دارویی به بیمارستان لقمان منتقل شده و نهایتا جان خود را از دست داد. آقای محجوبی نیز پیشتر بارها به صورت اجباری به بیمارستان روانپزشکی رازی منتقل شده بود.


خانم میرغفاری پیشتر در مهرماه ۹۸ توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و پس از ۶ روز به زندان قرچک ورامین منتقل شد. وی در تاریخ ۱۳ آذرماه ۱۳۹۸ توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی “اجتماع و تبانی” به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم در بهمن ماه ۹۸ اوسط دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد.


لیلا میرغفاری پیشتر در سال ۹۷ نیز توسط دادگاه مجتمع قضایی ارشاد در ارتباط با حمایت از مخالفان حجاب اجباری به پرداخت جریمه نقدی به مبلغ ۳۲ میلیون و دویست هزار ریال معادل ( ۳ میلیون و دویست و بیست هزار تومان) محکوم شد.

دادگاه تجدید نظر؛ شهناز صادقی فر به ۵ سال حبس محکوم شد



حکم محکومیت شهناز (بریوان) صادقی فر، شهروند ساکن ارومیه در دادگاه تجدید نظر استان آذربایجان غربی، به ۵ سال و یک روز حبس تقلیل یافت. خانم صادقی فر اواخر تیرماه امسال در مرحله بدوی توسط دادگاه انقلاب شهرستان ارومیه به ۱۵ سال حبس محکوم شده بود. 

دادگاه تجدید نظر استان آذربایجان غربی، حکم محکومیت شهناز (بریوان) صادقی فر را به ۵ سال حبس کاهش داد.

بر اساس این گزارش، جلسه رسیدگی به اتهامات وی روز شنبه ۲ اسفند ۹۹، به صورت آنلاین برگزار و حکم صادره دو روز بعد به او ابلاغ شده است.

خانم صادقی فر پیشتر در تاریخ ۳۱ تیرماه ۹۹، در شعبه دوم دادگاه انقلاب ارومیه به ریاست قاضی شیخلو و به اتهام عضویت در یکی از احزاب مخالف نظام به ۱۵ سال حبس محکوم شده بود.

شهناز صادقی‌فر ٣٢ ساله به همراه دخترش آیناز زارع پس از ۳ سال در شهریورماه ٩٨ بدنبال دریافت امان نامه از مرز بانه به ایران بازگشته و سپس توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

این دو شهروند پس از بازداشت به بازداشتگاه اداره اطلاعات ارومیه منتقل شده و در آبان‌ماه ٩٨، به بند زنان زندان مرکزی ارومیه انتقال یافتند.

اسفند ۰۷، ۱۳۹۹

هنگامه شهیدی آزاد شد

 


هنگامه شهیدی، روزنامه نگار و فعال سیاسی که پیشتر به مرخصی استعلاجی اعزام شده بود، امروز چهارشنبه ۶ اسفندماه از صدور حکم آزادی زودهنگام خود خبر داد. هنگامه شهیدی در ویدئویی با اعلام این خبر گفته “ثابت شد مسئولان قوه قضاییه ی آملی لاریجانی، ظالمانه مرا زندانی کرده بودند”.


روز چهارشنبه ۶ اسفندماه ۱۳۹۹، هنگامه شهیدی، روزنامه نگار و فعال سیاسی از آزادی زودهنگام خود خبر داد.


به گفته خانم شهیدی آزادی او با «عفو رهبری» و پس از تحمل حدود ۳ سال و ۷ ماه از میزان محکومیت وی صورت گرفته است.

خانم شهیدی روز جاری با انتشار ویدئویی ضمن اعلام این خبر گفته که “ثابت شد مسئولان قوه قضاییه ی آملی لاریجانی، ظالمانه مرا زندانی کرده بودند”.


او در ادامه این ویدئو می گوید با پیگری‌هایی که در زمان مرخصی داشته به اثبات رسانده که مسئولان وقت قوه قضاییه از جمله دولت آبادی ، قاسم زاده ، اکبر طبری … با غرض شخصی و بدون مدارک مستدل برای او پرونده تشکیل داده و موجب صدور حکم و تحمل یک و سال نیم زندانی انفرادی برای او شده بودند.


هنگامه شهیدی در تاریخ ۲۷ شهریورماه امسال به مرخصی استعلاجی اعزام شده بود. با صدور حکم آزادی، او دیگر به زندان بازنخواهد گشت.


هنگامه شهیدی، در تاریخ ۱۹ اسفندماه ۱۳۹۵، از بابت اتهام ارتباط با یک رسانه توسط نیروهای وزارت اطلاعات در مشهد بازداشت شد. مصطفی ترک همدانی، مدتی بعد گفت مرجع دستگیری خانم شهیدی شعبه دوم بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه تهران و وزارت اطلاعات شاکی وی است. هنگامه شهیدی پس از حدود ۶ ماه بازداشت موقت در تاریخ ۷ شهریور سال ۹۶ با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد؛ اما مجددا در تاریخ ۵ تیرماه ۹۷ در جزیره کیش بازداشت و راهی زندان شد.


این روزنامه نگار در آذرماه ۹۷ توسط شعبه ۱۵دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به تحمل ۱۲ سال و ۹ ماه حبس تعزیری و ۲ سال محرومیت از عضویت در گروه‌ها و فعالیت های اجتماعی و خروج از کشور محکوم شده بود که این حکم توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد.


پیشتر مصطفی ترک همدانی، بخشی از اتهامات خانم شهیدی را “فعالیت تبلیغی علیه نظام و افترا و توهین و نشر اکاذیب” عنوان کرده بود.


اواسط دی ماه سال گذشته خانم شهیدی، طی یک تماس تلفنی با خانواده‌اش از تلاش برای انتقال او به بیمارستان روانپزشکی رازی (امین آباد) در تاریخ ۹ دی ماه ۹۸ خبر داد. این در حالی است که خروج این روزنامه نگار از بند زنان به بهانه اعزام وی به بیمارستان طالقانی برای درمان بیماری قلبی او صورت گرفته بود. وی پس از مقاومت در برابر ماموران زندان در بیمارستان رازی نهایتا به بند زنان زندان اوین بازگردانده شد.

احضار و بازجویی گلاله وطن دوست وکیل دادگستری در اداره اطلاعات مریوان

 



روز دوشنبه ۴ اسفندماه، گلاله وطن دوست وکیل دادگستری، به اداره اطلاعات مریوان احضار و مورد بازجویی قرار گرفت. گفته می شود، احضار این وکیل دادگستری در رابطه با انتشار مطالبی با محتوای دفاع از حقوق زنان در شبکه های اجتماعی، صورت گرفته است.


روز دوشنبه ۴ اسفند ۹۹، گلاله وطن دوست وکیل دادگستری اهل مریوان، به اداره اطلاعات این شهرستان احضار شد.


در این گزارش آمده است که خانم وطن دوست پس حضور در این نهاد امنیتی برای ساعاتی مورد بازجویی قرار گرفته است.


بر اساس این گزارش، احضار و بازجویی خانم وطن‌دوست به دلیل انتشار مطالبی با محتوای دفاع از حقوق زنان در فضای مجازی صورت گرفته است.


بنابر این گزارش وی طی ماه‌های اخیر مطالبی در انتقاد از نقض حقوق زنان در ایران و عدم اشتغالزایی در کردستان در فضای مجازی منتشر کرده بود.

تداوم محرومیت منیره عربشاهی از درمان در زندان کچویی کرج

 



منیره عربشاهی، فعال مدنی محبوس در زندان کچویی کرج علیرغم تاکید پزشکی قانونی در خصوص عدم تحمل حبس تاکنون از رسیدگی پزشکی محروم مانده و با کارشکنی مسئولان کماکان دوران محکومیت خود را می‌گذراند. این در حالی است که پزشک متخصص غدد و پزشک مغز و اعصاب نیز پس از انجام آزمایشات به لزوم انجام عمل جراحی دیسک کمر و همچنین نمونه‌برداری و جراحی غده تیروئید او تاکید کرده‌اند. منیره عربشاهی و یاسمن آریانی، فعالان مدنی و از مخالفان حجاب اجباری دوران محکومیت خود را در زندان کچویی کرج سپری می کنند و درخواست مرخصی آنها علیرغم موافقت کمیسیون و قاضی ناظر زندان، به دلیل امنتاع دادستان از ارائه پاسخ تاکنون بی‌نتیجه مانده است.


منیره عربشاهی، فعال مدنی محبوس در زندان کچویی کرج علیرغم تاکید پزشکی قانونی در خصوص عدم تحمل حبس، با کارشکنی مسئولان کماکان در حال تحمل دوران محکومیت خود است.


عدم موافقت با آزادی منیره عربشاهی به دلیل بیماری و عدم تحمل حبس در حالی است که پزشکی قانونی عدم توانایی خانم عربشاهی در تحمل حبس را تائید کرده است. کارشکنی در اعزام منیره عربشاهی جهت درمان او نیز در حالی کماکان ادامه دارد که پزشک متخصص غدد و پزشک مغز و اعصاب نیز پس از انجام آزمایشات به لزوم انجام عمل جراحی دیسک کمر و همچنین نمونه برداری و جراحی غده تیروئید او تاکید کرده‌اند و این موضوع نیز علیرغم موافقت کمیسیون و قاضی ناظر زندان، به دلیل امنتاع دادستان از ارائه پاسخ تاکنون بی‌نتیجه مانده است.

با وجود اینکه در خصوص گواهی عدم تحمل حبس خانم عربشاهی، علاوه بر پزشکی قانونی، تائید ۳ پزشک معتمد دیگر به لحاظ اداری مورد نیاز است، او صرفا توسط یک پزشک ویزیت شده که عدم تحمل حبس را تائید کرده است با این حال خانم عربشاهی جهت ویزیت توسط دو پزشک دیگر تاکنون اعزام نشده است.


یاسمن آریانی از مخالفان حجاب اجباری در حالی که در تاریخ ۲۵ بهمن ۹۷ با پایان حبس از بابت محکومیت پیشین خود از زندان اوین آزاد شده بود، در تاریخ ۲۱ فروردین ۹۸ مجددا بازداشت و به بازداشتگاه وزرا در تهران منتقل شد. وی به همراه مادرش منیره عربشاهی که یک روز بعد از فرزندش بازداشت شد، به زندان قرچک ورامین منتقل شدند. آنها نهایتا در تاریخ ۲۲ مرداد ۹۸ از زندان قرچک ورامین به بند زنان زندان اوین منتقل شدند و مجددا در تاریخ ۳۰ مهرماه امسال از بند زنان زندان اوین به زندان کچویی کرج تبعید شدند.


این دختر و مادر زندانی مردادماه ۹۸ توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی محمد مقیسه محاکمه و هرکدام از بابت اتهامات “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی، تبلیغ علیه نظام و تشویق و فراهم نمودن موجبات فساد و فحشا” به ۱۶ سال حبس تعزیری و در مرحله تجدیدنظر هرکدام مجموعا به ۹ سال و ۷ ماه حبس محکوم شدند. با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مجازات اشد یعنی ۵ سال و شش ماه زندان در خصوص هر یک از آنها قابل اجرا است.

رد درخواست اعاده دادرسی آتنا دائمی در دیوان عالی کشور

 


دیوان عالی کشور درخواست اعاده دادرسی وکلای آتنا دائمی، کنشگر مدنی محبوس در زندان اوین را رد کرد. خانم دائمی تیرماه امسال از بابت این پرونده که در دوران حبس علیه او گشوده شده توسط دادگاه انقلاب تهران به ۲ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد. این فعال مدنی در حالی که از سال ۹۵ دوران محکومیت ۵ ساله خود را در زندان اوین طی می‌کرد تیرماه سال گذشته نیز در پرونده‌ای دیگر به ۳ سال و ۷ ماه حبس تعزیری که ۲۵ ماه از آن قابل اجراست و اکنون مشغول تحمل آن است، محکوم شد.


دیوان عالی کشور درخواست اعاده دادرسی وکلای آتنا دائمی، کنشگر مدنی محبوس در زندان اوین را رد کرد.


بر اساس این رای که طی روزهای اخیر صادر و به وکیل مدافع وی ابلاغ شده است، دیوان عالی کشور درخواست اعاده دادرسی وکلای آتنا دائمی را در خصوص پرونده ای که در آن به ۲ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بود رد کرده است.

خانم دائمی تیرماه امسال از بابت پرونده‌ای که در دوران حبس علیه او گشوده شده توسط شعبه ۲۴ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمدرضا عموزاد از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به یک سال حبس و به اتهام “اخلال در نظم زندان” به یک سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد.


این پرونده با شکایت وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه علیه وی گشوده شده است. دادگاه درخصوص مصداق اتهام “تبلیغ علیه نظام” به صدور بیانیه‌ها و نوشتن نامه‌ها و بیانیه‌های منتسب به وی و در خصوص اتهام “اخلال در نظم زندان” به برقراری جشن، بزم و پایکوبی در مراسم سوگواری امام حسین (امام سوم شیعیان)، استناد کرده است.

این اتهامات در حالی مطرح شده که خانم دائمی آنها را از پایه بی‌اساس خوانده و مدعی شده به عنوان مثال در خصوص دلایل انتساب اخلال در نظم زندان هیچگونه جشنی در آن ایام از طرف وی و دیگر هم‌بندیان او برپا نشده است.


در صورت اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۱ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق برای وی قابل اجرا خواهد بود.


جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات خانم دائمی در این پرونده پیشتر در تاریخ ۸ تیرماه ۱۳۹۹ برگزار شد.


آتنا (فاطمه) دائمی در تاریخ ۲۹ مهر ۹۳ بازداشت در تاریخ ۲۵ اردیبهشت ۹۴ توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه از بابت اتهامات “اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، تبلیغ علیه نظام و توهین به رهبری” به ۱۴ سال حبس محکوم شد. حکم وی توسط دادگاه تجدیدنظر به ۷ سال تقلیل یافت و نهایتا با اعمال ماده ۱۳۴، ۵ سال آن قابل اجرا بود. خانم دائمی نهایتا در بهمن‌ماه ۹۴ با تودیع قرار وثیقه تا پایان مراحل دادرسی از زندان آزاد شد.


این زندانی سیاسی از آذرماه ۹۵ دوره محکومیت خود را آغاز کرد و سال ۹۷ زمانی که در حال سپری کردن دوران محکومیت خود در بند زنان زندان اوین بود، به همراه گلرخ ابراهیمی ایرایی با گشایش پرونده دیگری مواجه و نهایتا توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ۳ سال و ۷ ماه حبس تعزیری محکوم شد. دادگاه همچنین علاوه بر این هر یک از این دو شهروند را به ۲ سال محرومیت از عضویت در گروه ها و احزاب محکوم کرد. این حکم مدتی بعد در مرحله تجدید نظر بدون تشکیل جلسه دادگاه عینا تائید و به آنان ابلاغ شد. بر اساس حکم صادره در صورت اعمال ماده ۱۳۴ مدت ۲ سال و ۱ ماه از این حبس برای هر یک از آنها قابل اجرا است.


آتنا دائمی و اعضای خانواده او علاوه بر این نیز بارها با پرونده ها و فشارهای امنیتی و قضایی دیگر روبرو بوده اند.

با گذشت ۴ ماه و نیم؛ تداوم بازداشت و بلاتکلیفی ناهید تقوی در بازداشتگاه اطلاعات سپاه

 



ناهید تقوی، شهروند دو تابعیتی ایرانی-آلمانی با گذشت ۱۳۲ روز از زمان دستگیری کماکان در بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند دو الف زندان اوین نگهداری می‌شود. خانواده خانم تقوی روز دوشنبه ۴ اسفندماه موفق به ملاقات کابینی با این شهروند دو تابعیتی شدند. این شهروند ۶۶ ساله، چندی پیش تحت عمل جراحی قرار گرفته و از بیماری فشار خون بالا رنج می‌برد.


روز چهارشنبه ۶ اسفندماه ۱۳۹۹، ناهید تقوی، شهروند دو تابعیتی ایرانی-آلمانی با گذشت ۱۳۲ روز از زمان دستگیری کماکان در بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند دو الف زندان اوین نگهداری می‌شود.


خانواده خانم تقوی روز دوشنبه ۴ اسفندماه موفق به ملاقات کابینی با این شهروند دو تابعیتی شدند. مریم کلارن دختر خانم تقوی با انتشار بیانیه‌ای ضمن ابراز نگرانی مجدد از وضعیت سلامتی مادرش گفته است که ناهید تقوی در جریان این ملاقات که با حضور نیروهای امنیتی صورت گرفته، نارضایتی خود را از تداوم بازداشت در سلول انفرادی اعلام کرده و گفته است که درخواست انتقال به بند زنان را داده است.

به گفته خانم کلارن به خانواده وی وعده داده شده است که پرونده خانم تقوی در هفته‌های آتی به دادگاه ارسال خواهد شد.

در بخشی از این بیانیه خانم کلارن، به صحبت های کایلی مور گیلبرت، شهروند استرالیایی- انگلیسی که پیشتر حدود ۲ سال در ایران زندانی بود اشاره کرده که گفته است “سلول انفرادی ابزار شکنجه روانی جهت شکستن زندانیان در بازجویی توسط اطلاعات سپاه است”


خانم تقوی در تاریخ ۲۶ بهمن‌ماه در تماسی تلفنی با خانواده خود از تداوم بازجویی‌ها خبر داده بود. این امر در حالی است که نیروهای امنیتی پیشتر بارها وعده آزادی وی با تودیع قرار را داده بودند.


قاضی حاجی مرادی پیشتر نیز در مراجعه خانواده این شهروند به دادسرا به آنها گفته بود که تنها وکلای مورد اعتماد قوه قضاییه اجازه دسترسی به این پرونده را دارند. وی همچنین افزوده بود که پرونده خانم تقوی تا زمانی که «او اتهامات خود را قبول نکند، به دادگاه ارجاع داده نخواهد شد.»


ناهید تقوی در تاریخ ۷ دیماه طی یک تماس تلفنی با خانواده خود از افزایش قند خون و دریافت داروی متفورمین که مختص دیابت نوع دوم است، خبر داده بود.


پیشتر مریم کلارن با انتشار بیانیه‌ای در خصوص وضعیت سلامت مادرش نوشته بود: «سلامتی مادرم به سرعت وخیم‌تر می‌شود. او در آخرین تماس خود با دایی من در ۲۷ام دسامبر، به او گفته است که از داروی متوفورمین که دارویی برای دیابت نوع دوم است، استفاده می‌کند. در ۳ سال گذشته مادرم با یک برنامه غذایی و ورزشی موثر که شامل دو یا سه ساعت پیاده‌روی در هوای تازه بود، به صورت موفق قند خونش را کنترل کرده بود. اکنون پس از ۷۳ روز حبس انفرادی در زندان اوین و استرس ۷۳ روز بازجویی،‌ دیابتش دوباره پس از ۳ سال بازگشته است.»


او در ادامه ضمن درخواست آزادی فوری مادرش افزوده است: «به گفته پزشکان اگر دیابت مادر ۶۶ ساله من کنترل نشود، منجر به آسیب کلیه، مشکلات عصبی، حمله قلبی و سکته مغزی خواهد شد.»


هرانا نخستین‌بار در تاریخ ۲۸ مهرماه طی گزارشی از بازداشت خانم تقوی در منزل خود در تهران توسط نیروهای امنیتی در جمعه شب مورخ ۲۵ مهرماه ۹۹ خبر داد و گفت که ماموران در حین بازداشت اقدام به تفتیش منزل این شهروند کرده و برخی از وسایل شخصی او ازجمله لپ‌تاپ، تلفن همراه، پاسپورت‌ها و کتاب‌های وی را ضبط کرده و با خود بردند.


پس از آنکه برادران خانم تقوی از بازداشت خواهرشان مطلع می‌شود به زندان اوین مراجعه کردند و داروهای فشار خون او را نیز همراه خود بردند. در آنجا به آنها گفتند که ناهید تقوی در سلول انفرادی نگهداری می‌شود و دلیل بازداشت وی را نیز “مسائل امنیتی” عنوان کردند و گفتند او فعلا نمی‌تواند وکیل داشته باشد.»


تا زمان تنظیم این گزارش کماکان از دلایل بازداشت، اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.


ناهید نقوی، شهروند ۶۶ ساله دو تابعیتی ایرانی-آلمانی و مهندس معمار بازنشسته است. خانم تقوی در سال ۱۳۸۲ همراه با خانواده خود از ایران به آلمان مهاجرت کرد و طی ۱۵ سال اخیر بین ایران و آلمان در رفت‌وآمد بوده است.

هنگامه شهیدی آزاد شد

 



هنگامه شهیدی، روزنامه نگار و فعال سیاسی که پیشتر به مرخصی استعلاجی اعزام شده بود، امروز چهارشنبه ۶ اسفندماه از صدور حکم آزادی زودهنگام خود خبر داد. هنگامه شهیدی در ویدئویی با اعلام این خبر گفته “ثابت شد مسئولان قوه قضاییه ی آملی لاریجانی، ظالمانه مرا زندانی کرده بودند”.


 امروز چهارشنبه ۶ اسفندماه ۱۳۹۹، هنگامه شهیدی، روزنامه نگار و فعال سیاسی از آزادی زودهنگام خود خبر داد.


به گفته خانم شهیدی آزادی او با «عفو رهبری» و پس از تحمل حدود ۳ سال و ۷ ماه از میزان محکومیت وی صورت گرفته است.

خانم شهیدی روز جاری با انتشار ویدئویی ضمن اعلام این خبر گفته که “ثابت شد مسئولان قوه قضاییه ی آملی لاریجانی، ظالمانه مرا زندانی کرده بودند”.


او در ادامه این ویدئو می گوید با پیگری‌هایی که در زمان مرخصی داشته به اثبات رسانده که مسئولان وقت قوه قضاییه از جمله دولت آبادی ، قاسم زاده ، اکبر طبری … با غرض شخصی و بدون مدارک مستدل برای او پرونده تشکیل داده و موجب صدور حکم و تحمل یک و سال نیم زندانی انفرادی برای او شده بودند.


هنگامه شهیدی در تاریخ ۲۷ شهریورماه امسال به مرخصی استعلاجی اعزام شده بود. با صدور حکم آزادی، او دیگر به زندان بازنخواهد گشت.


هنگامه شهیدی، در تاریخ ۱۹ اسفندماه ۱۳۹۵، از بابت اتهام ارتباط با یک رسانه توسط نیروهای وزارت اطلاعات در مشهد بازداشت شد. مصطفی ترک همدانی، مدتی بعد گفت مرجع دستگیری خانم شهیدی شعبه دوم بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه تهران و وزارت اطلاعات شاکی وی است. هنگامه شهیدی پس از حدود ۶ ماه بازداشت موقت در تاریخ ۷ شهریور سال ۹۶ با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد؛ اما مجددا در تاریخ ۵ تیرماه ۹۷ در جزیره کیش بازداشت و راهی زندان شد.


این روزنامه نگار در آذرماه ۹۷ توسط شعبه ۱۵دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به تحمل ۱۲ سال و ۹ ماه حبس تعزیری و ۲ سال محرومیت از عضویت در گروه‌ها و فعالیت های اجتماعی و خروج از کشور محکوم شده بود که این حکم توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد.


پیشتر مصطفی ترک همدانی، بخشی از اتهامات خانم شهیدی را “فعالیت تبلیغی علیه نظام و افترا و توهین و نشر اکاذیب” عنوان کرده بود.


اواسط دی ماه سال گذشته خانم شهیدی، طی یک تماس تلفنی با خانواده‌اش از تلاش برای انتقال او به بیمارستان روانپزشکی رازی (امین آباد) در تاریخ ۹ دی ماه ۹۸ خبر داد. این در حالی است که خروج این روزنامه نگار از بند زنان به بهانه اعزام وی به بیمارستان طالقانی برای درمان بیماری قلبی او صورت گرفته بود. وی پس از مقاومت در برابر ماموران زندان در بیمارستان رازی نهایتا به بند زنان زندان اوین بازگردانده شد.

آزادی بهاره سلیمانی با تودیع قرار وثیقه از زندان اوین

 



بهاره سلیمانی، شهروند ساکن تهران امروز چهارشنبه ۶ اسفندماه با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد. خانم سلیمانی پیشتر در تاریخ ۲۵ مهرماه امسال توسط نیروهای امنیتی بازداشت و اواسط بهمن‌ماه با پایان مراحل بازجویی از بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند دو الف زندان اوین به بند زنان این زندان منتقل شد.


امروز چهارشنبه ۶ اسفندماه ۱۳۹۹، بهاره سلیمانی، شهروند ساکن تهران از زندان اوین آزاد شد.


آزادی خانم سلیمانی با تودیع قرار وثیقه و به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی صورت گرفته است.

بهاره سلیمانی پیشتر در تاریخ ۲۵ مهرماه امسال توسط مامورانی که خود را از پلیس امنیت معرفی کرده بودند، بازداشت و اواسط بهمن‌ماه با پایان مراحل بازجویی از بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند دو الف زندان اوین به بند زنان این زندان منتقل شد.


نیروهای امنیتی در حین بازداشت اقدام به تفتیش منزل پدر و مادر این شهروند کردند و پس از آن به منزل خانم سلیمانی در تهران رفته و آنجا را نیز تفتیش کردند. در جریان این بازرسی‌ها تعدادی از وسایل شخصی خانم سلیمانی و خانواده‌اش ازجمله کامپیوتر، تلفن همراه، کتاب، سی‌دی و فلاپی توسط ماموران ضبط شده است.


پیشتر یک منبع مطلع از چگونگی بازداشت بهاره سلیمانی به هرانا گفته بود: «پدر بهاره سلیمانی از بیماری قلبی و ریوی (در اثر شیمایی شدن در ارتش در زمان جنگ) رنج می‌برد و در مدت دو ساعت تفتیش منزل وضعیت جسمی‌اش وخیم‌تر شد. ماموران پس از صورت جلسه اموال شخصی به خانواده بهاره سلیمانی گفتند صبح یکشنبه ۲۷ مهر به دادسرای شعبه ۲ قدوسی اوین مراجعه کنید. اما در مراجعه خانواده به آنها گفتند که تا مشخص شدن وضعیت اجازه ملاقات و تماس تلفنی با وی را ندارید و تنها به این بسنده کرده‌اند که دختر شما در بخش امنیت و سلول انفرادی زندانی است. بهاره سلیمانی شاغل در بخش درمانی بوده و طی هشت ماه اخیر در اثر ارتباط با بیماران کرونایی دچار آسیب دیدگی ریه شده و نیاز به دارو دارد.»


بهاره سلیمانی، ۴۳ ساله و شهروند ساکن تهران است. وی از بیماری ریوی رنج می‌برد.


تا زمان تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی در دست نیست.

اسفند ۰۵، ۱۳۹۹

صدور حکم ۵ سال حبس برای شهناز صادقی‌فر در دادگاه تجدید نظر



 روز شنبه ۲ اسفند ۱۳۹۹ (۲۰ فوریه ۲۰۲۱)،  شهناز صادقی‌فر، زندانی سیاسی محبوس در زندان مرکزی ارومیه توسط شعبه دوم دادگاه ارومیه به صورت الکترونیکی محاکمه و به ۵ سال و یک روز حبس تعزیری محکوم شده است. وی پیشتر به ١٥ سال حبس محکوم شده بود.

به گفته یک منبع مطلع، این حکم به اتهام “عضویت در پارت آزاد کُردستان (پاک)” صادر و امروز دوشنبه ۵ اسفند‌ماه رسماً توسط مسئولین زندان ارومیه به وی ابلاغ شده است.

شهناز صادقی‌فر (بیریوان) پیشتر سە سال عضو پارت آزادی کُردستان بودە و شهریور ماه سال گذشتە پس از جدایی از این حزب همراه با دختر ١٧ سالەاش با هویت ”آیناز زارع“ بە ایران بازگشتە و هر دو بازداشت شدە بودند.

وی نهایتاً روز سەشنبە ٣١ تیر (٢١ ژوئیە) توسط شعبە دوم دادگاه انقلاب ارومیە بە ریاست قاضی شیخلو محاکمە و بە اتهام ”عضویت در پارت آزادی کُردستان (پاک)“ بە تحمل ١٥ سال حبس محکوم شدە بود. وی در جریان محاکمە از حق داشتن وکیل محروم بودە است.

آیناز زارع نیز توسط شعبه اول دادگاه کیفری ارومیه ویژه اطفال و نوجوانان به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده بود، اما این حکم پس از اعتراض به یک سال کاهش یافت و سرانجام روز پنجشنبه ٦ آذر ۹۹ (٢٦ نوامبر ۲۰۲۰) پس از ۱۵ ماه حبس از زندان ارومیه آزاد گردید.

اسفند ۰۴، ۱۳۹۹

لیلا حسین زاده به ۵ سال زندان محکوم شد

 



لیلا حسین زاده، فعال صنفی دانشجوی و زندانی سیاسی سابق توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ۵ سال حبس تعزیری و دو سال منع فعالیت در فضای مجازی محکوم شد. این پرونده به بهانه شرکت در مراسم تولد محمد شریفی مقدم، درویش گنابادی زندانی مقابل دانشگاه صنعتی شریف برای خانم حسین زاده گشوده شده است.


لیلا حسین زاده، فعال صنفی دانشجوی و زندانی سیاسی سابق توسط دادگاه انقلاب تهران به حبس محکوم شد.


بر اساس این حکم که توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمدرضا عموزاد صادر و اخیرا به وکیل مدافع وی ابلاغ شده است، لیلا حسین زاده از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور” به ۵ سال حبس تعزیری و دو سال منع فعالیت در فضای مجازی محکوم شده است.

شرکت در مراسم تولد محمد شریفی مقدم، درویش گنابادی زندان مقایل دانشگاه صنعتی شریف و سر دادن سرود “خون ارغوان‌ها” از مصادیق اتهام این زندانی سیاسی سابق عنوان شده است.

خانم حسین زاده در شهریورماه ۹۸ برای این پرونده در شعبه ۲ بازپرسی دادسرای اوین به ریاست قاضی نصیرپور مورد تفهیم اتهام قرار گرفته بود.


لیلا حسین‌زاده از دانشجویان دانشگاه تهران که در زمینه مطالبات صنفی دانشجویان فعالیت دارد به همراه تعداد دیگری از دانشجویان در جریان اعتراضات دی‌ماه ۹۶ بازداشت و پس از ۱۶ روز در تاریخ ۲۸ دی ماه ۹۶ با تودیع قرار وثیقه آزاد شد.


خانم حسین زاده در تاریخ ۱۶ اسفندماه ۹۶، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ماشاالله احمدزاده از بابت اتهام “اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی” به تحمل ۵ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به تحمل ۱ سال حبس تعزیری و به عنوان مجازات تکمیلی ۲ سال “ممنوعیت خروج از کشور” محکوم شد. این حکم در تاریخ ۳ تیرماه ۹۸ توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران از بابت اتهام “اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی” به ۳۰ ماه حبس تعزیری و از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به یک سال حبس تعزیری و همچنین مجازات تکمیلی ۲ سال ممنوعیت از خروج از کشور تقلیل یافت. به استناد ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، اشد مجازات، ۳۰ ماه حبس تعزیری قابل اجرا بود. خانم حسین زاده در تاریخ ۶ مردادماه ۹۸، توسط ماموران امنیتی در منزل خود بازداشت و پس از ده روز نگهداری در یکی از خانه های امن اطلاعات سپاه جهت اجرای حکم ۲ سال و ۶ ماه حبس تعزیری خود به بند زنان زندان اوین منتقل شد.


لیلا حسین زاده در تاریخ ۲۱ اسفندماه ۹۸ از بند زنان زندان اوین به مرخصی اعزام شده و نهایتا با اعمال بخشنامه اخیر قوه قضاییه و عدم تحمل کیفر آزاد شد.

بهمن ۳۰، ۱۳۹۹

باران بهزاد زندانی سیاسی کُرد از زندان ارومیه آزاد شد

 




اخیراً باران بهزاد، زندانی سیاسی کُرد اهل ارومیه پس از سپری نمودن نیمی از دوران محکومیت ۷ ساله خود به صورت مشروط از زندان مرکزی ارومیه آزاد شده است.


 باران بهزاد پیشتر عضو حزب کارگران کُردستان بودە و سه سال پیش پس از جدایی از این حزب بە ارومیە بازگشتە و همان زمان از سوی نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و پس از دو ماه بە زندان مرکزی ارومیە منتقل شدە است.


باران بهزاد سال ٩٦ (٢٠١٧) از سوی شعبە دوم دادگاه انقلاب ارومیە بە ریاست قاضی شیخلو بە اتهام ”عضویت در حزب کارگران کُردستان“ جمعاً بە تحمل ٨ سال حبس محکوم شدە که ۷ سال آن قابل اجرا بود.


این زندانی سیاسی زن از سه سال پیش بدون داشتن حق مرخصی در زندان مرکزی ارومیه محبوس بوده است.

بنفشه جمالی به حبس و جزای نقدی محکوم شد

 
بنفشه جمالی، فعال حقوق زنان، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به یک سال حبس، پرداخت چهار میلیون تومان جزای نقدی و عدم استفاده از وسایل الکترونیکی هوشمند و شرکت در مرکز مشاوره ماوا در شهر قم محکوم شد. حکم حبس خانم جمالی به مدت ۵ سال به حالت تعلیق در آمده است. خانم جمالی پیشتر در تاریخ ۱۱ تیرماه امسال با حضور در دادسرای فرهنگ و رسانه پس از تفهیم اتهام با تودیع قرار کفالت آزاد شد.


به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، بنفشه جمالی، فعال حقوق زنان به حبس و جزای نقدی محکوم شد.


بر اساس این حکم که توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران صادر و به وی ابلاغ شده است، خانم جمالی از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به یکسال حبس، پرداخت چهار میلیون تومان جزای نقدی، عدم استفاده از وسایل الکترونیکی هوشمند و شرکت در مرکز مشاوره ماوا در شهر قم محکوم شد. محکومیت حبس خانم جمالی به مدت ۵ سال به حالت تعلیق در آمده است.

در تاریخ ۷ بهمن ۹۹، هرانا از ارجاع پرونده بنفشه جمالی به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران خبر داده بود.


بنفشه جمالی پیشتر طی ابلاغیه‌ای به دادسرای فرهنگ و رسانه در تهران احضار شد. او در تاریخ ۱۱ تیرماه پس از حضور در این دادسرا و تفهیم اتهامات تبلیغ علیه نظام و نشر اکاذیب با تودیع قرار کفالت ۱۵۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.


بنفشه جمالی پیشتر نیز در سال ۱۳۹۶ در جریان تجمع اعتراضی روز جهانی زن (۸ مارس) در تهران، همراه با تعداد دیگری از شرکت کنندگان در مراسم بازداشت و مدتی بعد آزاد شده بود.

فرانت لاین دیفندرز، تائید حکم حبس زهرا محمدی را محکوم کرد

 
سازمان حقوق بشری فرانت لاین دیفندرز، با انتشار بیانیه ای تایید حکم صادره علیه زهرا محمدی، شهروند اهل سنندج را محکوم کرد. این سازمان در بخشی از بیانیه خود گفته است “این حکم تنها به خاطر فعالیت‌های صلح‌آمیز حقوق بشری و قانونی او در آگاهی رسانی درباره حقوق اجتماعی و فرهنگی اقلیت‌های بومی بوده که در اصل ۱۵ قانون اساسی ایران هم بر آن تصریح شده است.” خانم محمدی پیشتر توسط دادگاه انقلاب سنندج به ۱۰ سال حبس محکوم شد که این حکم در دادگاه تجدید نظر استان کردستان، به ۵ سال حبس کاهش یافت.


به گزارش خبرگزاری هرانا، سازمان حقوق بشری فرانت لاین دیفندرز، امروز پنجشنبه ۳۰ بهمن ۹۹، تایید حکم صادره علیه زهرا محمدی، شهروند اهل سنندج را محکوم کرد.


این سازمان با انتشار بیانیه ای گفته است: “در طول بازداشت موقت این زن مدافع حقوق بشر، او از دسترسی به داروهای لازم برای بیماری گوارشی محروم ماند. علاوه بر این، گفته می‌شود که به دستگیری اعضای خانواده تهدید شد و برای اعترافات تلویزیونی تحت فشار قرار گرفت”.


 در بخش پایانی بیانیه این سازمان آمده است “فرانت لاین دیفندرز صدور این حکم برای زهرا محمدی را محکوم می‌کند چرا که بر این باور است که این حکم تنها به خاطر فعالیت‌های صلح‌آمیز حقوق بشری و قانونی اودر آگاهی‌رسانی درباره حقوق اجتماعی و فرهنگی اقلیت‌های بومی بوده است که در اصل ۱۵ قانون اساسی ایران هم بر آن تصریح شده است.


 طی روزهای اخیر، دادگاه تجدید نظر استان کردستان حکم محکومیت زهرا محمدی شهروند اهل سنندج را به ۵ سال حبس کاهش داد. این حکم توسط شعبه چهارم دادگاه تجدیدنظر استان کردستان، به ریاست قاضی مصطفی طیاری صادر و طی روزهای گذشته به وی ابلاغ شده است.


آخرین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات خانم محمدی روز ۲۷ بهمن‌ماه ٩٨، در شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج به ریاست قاضی سعیدی برگزار شد و مورخ ۲۴ تیر ۱۳۹۹، حکم ۱۰ سال حبس از بابت اتهام تشکیل دسته و جمعیت به قصد برهم زدن امنیت ملی، به وکیل وی ابلاغ شد.


زهرا محمدی، ۲۸ ساله، روز پنجشنبه ۲ خرداد ۱۳۹۸ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و روز دوشنبه ۱۱ آذر همان سال، با تودیع قرار وثیقه ۷۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا زمان پایان دادرسی از زندان سنندج آزاد شد.


روز پنج شنبه ۲۳ آبان ۹۸، سازمان عفو بین الملل با انتشار فراخوانی خواستار حمایت همگانی از زهرا محمدی شده بود. در بخشی از این فراخوان با تاکید به وضعیت نامناسب جسمی و بیماری وی و همچنین عدم دسترسی به دارو در زندان، آمده بود “به گفته وی، بازجویان تهدید کرده بودند که اگر حاضر به همکاری با وزارت اطلاعات و امضای «اعترافات» از پیش تهیه شده نشود، اعضای خانواده‌اش را نیز بازداشت می‌کنند. او فقط یک بار، نزدیک به چهار ماه بعد از دستگیری و بعد از اتمام دور دوم بازجویی‌ها در دوره‌ی قطع ارتباط کامل، توانسته است با وکلای خود ملاقات کند.


لازم به ذکر است زهرا محمدی، از اعضای انجمن فرهنگی نوژین است که در زمینه تلاش برای حفظ محیط زیست کردستان، مهار آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع این استان و آموزش زبان کردی فعالیت دارد.

بهمن ۲۹، ۱۳۹۹

نوشین جعفری بازداشت و جهت تحمل حبس به زندان قرچک ورامین منتقل شد

 
روز سه شنبه ۲۸ بهمن، نوشین جعفری، خبرنگار و عکاس سینما و تئاتر در منزل شخصی خود بازداشت و جهت تحمل دوران محکومیت خود به زندان قرچک ورامین منتقل شد. امیر رئیسیان وکیل مدافع خانم جعفری با اعلام این خبر گفته که حکم دادگاه تجدید نظر روز شنبه ابلاغ شده و بازداشت وی بدون احضار و ابلاغ قبلی صورت گرفته است. نوشین جعفری توسط دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد که با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی ۴ سال از آن به عنوان مجازات اشد قابل اجرا است.


به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از امتداد، روز سه شنبه ۲۸ بهمن ماه، نوشین جعفری، خبرنگار و عکاس سینما و تئاتر بازداشت شد.


امیر رئیسیان، وکیل مدافع خانم جعفری با اعلام این خبر گفت: روز گذشته ماموران اجرای احکام به درب منزل موکل اینجانب مراجعه و وی را برای اجرای حکم به زندان قرچک منتقل کردند. این اتفاق در حالی رخ داده که حکم نوشین جعفری روز شنبه از دادگاه تجدید نظر به من ابلاغ شد و بدون هیچ ابلاغ و احضار و اخطار قبلی به درب منزل وی رفته و او را برای اجرای حکم بازداشت کردند.


رئیسیان همچنین افزود: گفته می شود دلیل اجرای این حکم با این سرعت، ترس از فرار موکل من بوده در حالیکه او طی این یک سال مشغول کارهای هنری خود بوده و حتی پروژه‌هایی در دست داشت که با ادعای خروج از کشور در تعارض است و تا جایی که می‌دانم ایشان هیچ قصدی برای خروج از کشور نداشت و از قضا امیدوار بود با مستندات واضحی که وجود دارد، این حکم نقض شود و قاعدتا اگر میخواست می توانست طی این مدت خارج شود.


سابت خبری زیتون نیز امروز از صدور حکم ۵ سال حبس تعزیری قطعی، علیه نوشین جعفری خبر داده است.


بر اساس این گزارش نوشین جعفری از بابت اتهام توهین به مقدسات به ۴ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به ۱ سال حبس تعزیری قطعی محکوم شد. با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۴ سال حبس تعزیری در خصوص اتهام توهین به مقدسات در خصوص وی قابل اجرا خواهد بود.


خانم جعفری در تاریخ ۱۲ مردادماه ۹۸ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از ۷۲ روز با تودیع قرار وثیقه و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.


غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه در تاریخ ۲۲ مردادماه ۹۸ طی یک کنفرانس خبری با تایید بازداشت نوشین جعفری اعلام کرده بود که وی با اتهاماتی همچون “توهین به مقدسات و تبلیغ علیه نظام” بازداشت شده است.


پس از بازداشت خانم جعفری، در پی انتشار یک پیام صوتی خصوصی از اکانت اینستاگرام وی که برای شیوا نظرآهاری، فعال مدنی ارسال شده بود، مشخص شد که وی در محل بازداشت در وضعیت نامناسب روحی قرار دارد و از خانم نظرآهاری می‌خواهد تا “پسورد یک حساب توییتری” را که در زمان بازداشتش کاربران نزدیک به نهادهای امنیتی آن را مرتبط با خانم جعفری دانسته بودند، بدهد تا از “فشارهای” بازجویی رهایی پیدا کند. در حالی که تمام نزدیکان وی و خانم نظرآهاری ارتباط او با اکانت مذکور را رد کرده بودند.


گفتنی است خواهر نوشین جعفری، شهرزاد جعفری نیز در تاریخ ۱۰ شهریورماه ۹۸ توسط نیروهای امنیتی و در منزل شخصی بازداشت و پس از ۴ روز آزاد شده بود.


پیشتر در تاریخ ۱۴ بهمن ماه ۱۳۸۸، در بحبوحه اعتراضات مردمی در جریان دوره دهم ریاست جمهوری، ماموران با حضور در منزل نوشین جعفری که آن زمان «خبرنگار فرهنگی روزنامه اعتماد» بود، او را بازداشت کردند و پس از تفتیش وسایل شخصی و ضبط رایانه شخصی، او را به مکان نامعلومی انتقال دادند.


خانم جعفری که در روزنامه‌نگاری در حوزه فرهنگ فرهنگی و هنری مشغول بود. پس از آزادی به فعالیت‌های فرهنگی خود ادامه داد و عکاسی هنری و عکاسی فیلم و تئاتر را در پیش گرفت. از مهم‌ترین آثار نوشین جعفری می‌توان به فعالیت در سریال شهرزاد ۲، فیلم لانتوری و فیلم سد معبر اشاره کرد

احضار آنیسا جعفری مهر و داریوش مرادی به دادسرای اسلام آباد غرب

 
آنیسا جعفری مهر و داریوش مرادی، فعالین فرهنگی اهل اسلام آباد غرب به صورت شفاهی به دادستانی دادسرای عمومی و انقلاب این شهرستان احضار شدند. از این شهروندان خواسته شده است تا روز پنج‌شنبه ۳۰ بهمن‌ماه جهت ارائه آخرین دفاع در این شعبه حاضر شوند. این افراد پیشتر در تاریخ ۳ آذرماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در روزهای ۱۷ و ۱۹ آذرماه با تودیع قرار آزاد شدند.


به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، آنیسا جعفری مهر و داریوش مرادی، فعالین فرهنگی اهل اسلام آباد غرب به صورت شفاهی به دادستانی دادسرای عمومی و انقلاب اسلام آباد غرب احضار شدند.


از این شهروندان خواسته شده است تا روز پنج‌شنبه ۳۰ بهمن‌ماه جهت ارائه آخرین دفاع در این شعبه حاضر شوند.

به گفته یک منبع مطلع، اتهامات مطروحه علیه این افراد عضویت در یکی از احزاب مخالف نظام و اقدام علیه امنیت ملی عنوان شده است.


داریوش مرادی و آنیسا جعفری مهر پیشتر در تاریخ ۳ آذرماه امسال توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. ماموران در زمان بازداشت، ضمن بازرسی منزل، شماری از لوازم شخصی این افراد از جمله لپ‌‌تاپ، تلفن همراه و برخی از کتاب‌ها را ضبط کرده و با خود برده بودند. خانم جعفری مهر در تاریخ ۱۹ آذرماه با تودیع قرار وثیقه ۳۵۰ میلیون تومانی و آقای مرادی در تاریخ ۱۷ آذر با تودیع قرار کفالت به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شدند.


به گفته یک منبع مطلع این بازداشت‌ها توسط ماموران وزارت اطلاعات و با دستور دادستان اسلام آباد غرب صورت گرفته بود.


آنیسا جعفری مهر، ۲۷ ساله و دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته زبان‌شناسی دانشگاه کردستان است. داریوش مرادی از نویسندگان سایت فرهنگی-ادبی «هساره» است.


خانم جعفری مهر آذرماه سال گذشته نیز توسط نیروهای امنیتی بازداشت و مدتی بعد آزاد شده بود.


آقای مرادی نیز پیشتر به دلیل فعالیت‌های مدنی خود سابقه بازداشت توسط نهادهای امنیتی را داشته است.

در پی عدم اجازه همسر؛ سرمربی تیم ملی اسکی آلپاین زنان ممنوع الخروج شد

 
تیم اسکی آلپاین زنان بامداد دیروز در حالی برای شرکت در رقابت‌های جهانی، تهران را به مقصد ایتالیا ترک کرد که سمیرا زرگری سرمربی این تیم نتوانست به دلیل عدم اجازه همسر و ممنوع الخروج بودن، شاگردانش را همراهی کند. ممنوع‌الخروج ‌شدن ورزشکاران زن توسط همسرانشان در چند سال اخیر به یکی از اتفاق‌های تکراری در ورزش کشور تبدیل شده است. در ایران اجازه خروج زن تا قبل از ازدواج توسط پدر یا جد پدری و بعد از ازدواج به دست همسرش سپرده شده است.


به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از شرق، سرمربی تیم ملی اسکی آلپاین زنان توسط همسرش ممنوع‌الخروج شد.


بر اساس این گزارش، تیم اسکی آلپاین زنان بامداد دیروز در حالی برای شرکت در رقابت‌های جهانی، تهران را به مقصد ایتالیا ترک کرد که سمیرا زرگری سرمربی این تیم نتوانست به دلیل عدم اجازه همسر و ممنوع‌الخروج‌بودن، شاگردانش را همراهی کند.


یک منبع آگاه از درون فدراسیون اسکی در‌این‌باره گفت: “مسئولان فدراسیون نهایت تلاش خود را انجام دادند تا بتوانند خانم زرگری را با تیم به ایتالیا اعزام کنند، ولی متأسفانه این امر محقق نشد. ما حتی با ایتالیا هماهنگ کرده بودیم که اگر تا لحظه آخر هم خانم زرگری توانستند اجازه خروج از کشور را بگیرند، بلافاصله برای ایشان ویزا بگیریم”.


معضل ممنوع‌الخروج‌کردن ورزشکاران زن در چند سال اخیر به‌گونه‌ای در ایران باب شده که رفته‌رفته دارد به یکی از اتفاق‌های تلخ و تکراری در ورزش کشور تبدیل می‌شود. زرگری نخستین زن ورزشکاری نیست که از سوی همسرش ممنوع‌الخروج می‌شود.


سال ۱۳۹۴ نیلوفر اردلان، بازیکن تیم فوتسال زنان ایران که عدم اجازه همسرش مانع از حضور او در مسابقات بین المللی شد، گفت که به خاطر عشق به فوتبال، حتى از مهریه اش گذشته است اما همسرش در ازاى پاسپورت او، چیزهاى دیگرى مى خواست.


نمونه دیگر ممنوع‌الخروجی چهره‌های مطرح زن ورزش ایران، زهرا نعمتی است؛ کماندار معلولی که قهرمان دو دوره بازی‌های پارالمپیک است و هم‌زمان در تیم ملی افراد سالم نیز فعالیت می‌کند.


رهام شهابی‌پور، همسر زهرا نعمتی که مربی این کماندار بود، در‌این‌باره گفته بود: “بعد از بازی‌های پارالمپیک ۲۰۱۶ ریو، زهرا نعمتی بنا بر دلایلی منزل را ترک کرد و با وجود اینکه چندین‌بار خواستار بازگشت او به منزل بودم، از زندگی با من امتناع کرد و حتی درخواست طلاق داد. پس از این اتفاق، او را ممنوع‌الخروج کرده‌ام تا نتواند در هیچ تورنمنت برون‌مرزی‌ای شرکت کند”.


مهر ماه ۱۳۹۶ طرح خروج زنان در کمیسیون فرهنگی مجلس مورد بررسی قرار گرفت و البته با مخالفت برخی نمایندگان مواجه شد. طیبه سیاوشی نماینده مجلس در این باره گفت “اکنون گزارش های رسیده به فراکسیون زنان نشان از آن دارد که هشت زن ملی پوش به وسیله همسرانشان ممنوع الخروج شده و از شرکت در بازی های بین المللی بازمانده اند. البته این را هم بگویم که زنان دیگری نیز هستند که حاضر نشده اند اسمشان بیاید.”


ایران از جمله کشورهایی است که اجازه خروج زن تا قبل از ازدواج توسط پدر یا جد پدری و بعد از ازدواج به دست همسرش سپرده شده است؛

بهمن ۲۸، ۱۳۹۹

دریا طالبانی با تودیع قرار وثیقه از زندان مهاباد آزاد شد

 

 روز سه شنبه ۲۸ بهمن، دریا طالبانی شهروند بازداشتی اهل مهاباد، با تودیع قرار وثیقه، از زندان این شهر آزاد شد. خانم طالبانی اوایل دی‌ماه سال جاری توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در تاریخ ۱۸ بهمن‌ماه، پس از اتهام مراحل بازجویی از بازداشتگاه اطلاعات سپاه در ارومیه به زندان مهاباد منتقل شده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از کردپا، امروز سه شنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۹، دریا طالبانی شهروند بازداشتی اهل مهاباد، با تودیع قرار وثیقه، از زندان این شهر آزاد شد.

بر اساس این گزارش، اتهام مطروحه علیه این شهروند همکاری با یکی از احزاب مخالف نظام عنوان شده است.

دریا طالبانی روز شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۹، توسط نیروهای امنیتی در مهاباد بازداشت و جهت تکمیل مراحل بازجویی به بازداشتگاه المهدی ارومیه منتقل شده بود.

وی روز شنبه ۱۸ بهمن‌ماه، پس از اتمام بازجویی ها از بازداشتگاه اطلاعات سپاه در ارومیه، به زندان مهاباد منتقل شد.

بهمن ۲۶، ۱۳۹۹

دادگاه تجدیدنظر؛ فروغ فرزانه، ندا ثابتی و نوشین افشار از اتهام مطروحه تبرئه شدند

 

خبرگزاری هرانا – شعبه ۱۶ دادگاه تجدیدنظر استان خوزستان نوشین افشار (آزادی)، فروغ فرزانه (حبیبی) و ندا ثابتی (آزادی)، شهروندان بهائی ساکن آبادان را از اتهامات مطروحه تبرئه کرد. این شهروندان پیشتر در مرحله بدوی توسط دادگاه انقلاب آبادان هر یک به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده بودند.


به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دادگاه تجدیدنظر استان خوزستان نوشین افشار (آزادی)، فروغ فرزانه (حبیبی) و ندا ثابتی (آزادی)، شهروندان بهائی ساکن آبادان را از اتهامات مطروحه تبرئه کرد.


بر اساس این حکم که توسط شعبه ۱۶ دادگاه تجدیدنظر استان خوزستان صادر و امروز یکشنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ به صورت شفاهی به این شهروندان ابلاغ شده است، نوشین افشار، فروغ فرزانه و ندا ثابتی از اتهام “تبلیغ علیه نظام” تبرئه شده‌اند.

این شهروندان مهرماه سال گذشته توسط دادگاه انقلاب آبادان از بابت این اتهام هر کدام به یک سال حبس تعزیری محکوم شدند.


این افراد در تاریخ 16 اردیبهشت ماه 9 توسط 6 ماموران اداره اطلاعات اهواز و آبادان در منزل خود بازداشت شدند. ماموران در زمان بازداشت اقدام به بازرسی منزل کرده و شماری از لوازم شخصی و مرتبط با آیین به آنها را ضبط کرده و با خود برده بودند. پس از گذشت یک هفته و در تاریخ 23 اردیبهشت ماه 9۷ از زندان اهواز آزاد و در همان روز مجددا به دلایل نامعلومی بازداشت شدند.


ندا ثابتی (آزادی) ، فروغ فرزانه و نوشین افشار نهایتاً در تاریخ 9 خرداد 1397 پس از 25 روز با تودیع قرار داده شد و تا پایان مراحل دادرسی از زندان سپیدار اهواز آزاد شد.


شهروندان بهائی در ایران از آزادی مرتبط با باورهای دینی محروم هستند ، این محرومیت سیستماتیک در شرایطی است که طبق ماده ۱۸ اعلام جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین الماللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی دارای آزادی از دین است و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی بیان آن را به طور معمول یا جمعی و به طور معمول علنی یا در خفا اگر باشد.

بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از صد هزار نفر به دلیل وجود قانون اساسی ایران فقط اسلام ، مسیحیت ، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت اعمال می کنند و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی شناسند. به همین دلیل در طول سالیان گذشته حقوق بشر در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

دریا طالبانی به زندان مهاباد منتقل شد


 هه‌نگاو: پس از یک ماه بازداشت دریاچه طالبانی توسط اطلاعات اطلاعات سپاه این شهروند کورد به زندان مرکزی مهاباد منتقل شد.

برپایه گزارش به سازمان حقوق بشری ههنگاو ، روز شنبه 25 بهمن 1394 (13 فوریه 2021) ، دریا طالبانی ، پس از بیش از یک ماه بازداشت و اتمام مراحل بازجویی از فروشگاه های سپاه ارومیه به زندان مرکزی مهاباد منتقل شد.

دریا طالبانی روز شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۹ (۹ ژانویه ۲۰۲۱) ، هم زمان با موج گسترده ای بازداشت شد که توسط اطلاعات اطلاعات سپاه در مهاباد بازداشت شده بود.

با استناد به آمار ثبت شده در مرکز آمار سازمان حقوق بشری ههنگاو ، در طول ماه گذشته دستکم 10 زن فعال فعال شده است که چهار نفر از آنها آزاد شده است.

دادگاه تجدیدنظر؛ مرجان اسحاقی به ۵ سال حبس محکوم شد

 

خبرگزاری هرانا – دادگاه تجدیدنظر استان تهران محکومیت مرجان اسحاقی، دانشجوی رشته علوم سیاسی دانشگاه تهران و یکی از بازداشت شدگان اعتراضات آبان ۹۸ را عینا تایید کرد. خانم اسحاقی پیشتر در مرحله بدوی توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ۱ سال حبس تعزیری و ۴ سال حبس تعلیقی محکوم شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دادگاه تجدیدنظر استان تهران محکومیت مرجان اسحاقی، دانشجوی رشته علوم سیاسی دانشگاه تهران و یکی از بازداشت شدگان اعتراضات آبان ۹۸ را عینا تایید کرد.

بر اساس این حکم که توسط دادگاه تجدیدنظر استان تهران صادر و اخیرا به وی ابلاغ شده است، مرجان اسحاقی به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی به ۴ سال حبس تعلیقی و ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده است. دادگاه در خصوص مصداق این اتهام به مواردی ازجمله حضور خانم اسحاقی در تجمعات دانشجویی اعتراضات آبان ۹۸ استناد کرده است.

خانم اسحاقی پیشتر توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به ۱ سال حبس تعزیری و ۴ سال حبس تعلیقی محکم شده بود.  

مرجان اسحاقی در تاریخ 26 آبان 1398 به دلیل حضور در یک دانش آموز مجرب در دانشگاه تهران و پس از خروج از دانشگاه توسط ماموران اطلاعات سپاه بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند 2-الف زندان اوین منتقل شد.

خانم اسحاقی سرانجام پس از ۱۸ روز و پس از پایان مراحل بازجویی با تودیع قرار گرفت به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد. اتهام مطروحه علیه خانم اسحاقی در زمان بازداشت جامعه  و تبانی علیه امنیت ملی عنوان شده بود.

مرجان اسحاقی ، دانشجوی رشته علوم سیاسی دانشگاه تهران است.

لازم به ذکر است اعتراض آبان ماه ، به مجموعه اعتراضات سراسری گفته می شود که از روز جمعه 24 آبان ماه 98 با اعلام افزایش بی سابقه قیمت بنزین در 10 سال شهر ایران با حضور بی سابقه معدن در خیابان آغاز شده و برای چند روز ادامه یافت. محمد جواد کولیوند ، نماینده مردم کرج در مجلس گفت این اعتراضات را در سال نقطه۷ نقطه از از کشور رخ داد. سید حسین نقوی حسینی سخنگوی وقت کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز ، آمار بازداشتی های اعتراض این اعتراضات را حدود هزار نفر اعلام کرد. بر اساس گزارشات نه تنها مدافع حقوق بشر صدها تن نیز در پی این اعتراض خونین جان باختند.

بهمن ۲۵، ۱۳۹۹

دادگاه تجدید نظر؛ زهرا محمدی به تحمل ۵ سال حبس محکوم شد

خبرگزاری هرانا – حکم محکومیت زهرا محمدی شهروند اهل سنندج، در دادگاه تجدید نظر استان کردستان، به ۵ سال حبس تقلیل یافت. خانم محمدی پیشتر توسط دادگاه انقلاب سنندج به ۱۰ سال حبس محکوم شده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کردپا، دادگاه تجدید نظر استان کردستان حکم محکومیت زهرا محمدی شهروند اهل سنندج را به ۵ سال حبس کاهش داد.

این حکم توسط شعبه چهارم دادگاه تجدیدنظر استان کردستان، به ریاست قاضی مصطفی طیاری صادر و طی روزهای گذشته به وی ابلاغ شده است.

آخرین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات خانم محمدی روز ۲۷ بهمن‌ماه ٩٨، در شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج به ریاست قاضی سعیدی برگزار شد و مورخ ۲۴ تیر ۱۳۹۹، حکم ۱۰ سال حبس از بابت اتهام تشکیل دسته و جمعیت به قصد برهم زدن امنیت ملی، به وکیل وی ابلاغ شد.

زهرا محمدی، ۲۸ ساله، روز پنجشنبه ۲ خرداد ۱۳۹۸ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و روز دوشنبه ۱۱ آذر همان سال، با تودیع قرار وثیقه ۷۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا زمان پایان دادرسی از زندان سنندج آزاد شد.

روز پنج شنبه ۲۳ آبان ۹۸، سازمان عفو بین الملل با انتشار فراخوانی خواستار حمایت همگانی از زهرا محمدی شده بود. در بخشی از این فراخوان با تاکید به وضعیت نامناسب جسمی و بیماری وی و همچنین عدم دسترسی به دارو در زندان، آمده بود “به گفته وی، بازجویان تهدید کرده بودند که اگر حاضر به همکاری با وزارت اطلاعات و امضای «اعترافات» از پیش تهیه شده نشود، اعضای خانواده‌اش را نیز بازداشت می‌کنند. او فقط یک بار، نزدیک به چهار ماه بعد از دستگیری و بعد از اتمام دور دوم بازجویی‌ها در دوره‌ی قطع ارتباط کامل، توانسته است با وکلای خود ملاقات کند.

لازم به ذکر است زهرا محمدی، از اعضای انجمن فرهنگی نوژین است که در زمینه تلاش برای حفظ محیط زیست کردستان، مهار آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع این استان و آموزش زبان کردی فعالیت دارد.

دادگاه تجدیدنظر؛ هدی عمید و نجمه واحدی به مجموعا ۱۵ سال زندان محکوم شدند

 

خبرگزاری هرانا – شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران محکومیت نجمه واحدی و هدی عمید، فعالین حقوق زنان را عینا تایید کرد. پیشتر شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران هدی عمید، وکیل دادگستری را به ۸ سال حبس، ۲ سال محرومیت از برخی حقوق اجتماعی و ۲ سال محرومیت از اشتغال به وکالت دادگستری و نجمه واحدی را به ۷ سال حبس و ۲ سال محرومیت از برخی حقوق اجتماعی محکوم کرده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دادگاه تجدیدنظر استان تهران محکومیت نجمه واحدی و هدی عمید، فعالین حقوق زنان را عینا تایید کرد.

براساس این حکم که توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران در تاریخ ۱۴ بهمن‌ماه صادر و به امروز شنبه ۲۵ بهمن‌ماه این شهروندان ابلاغ شده است، از بابت اتهام “همکاری با دولت متخاصم آمریکا علیه جمهوری اسلامی در موضوع زنان و خانواده” هدی عمید به ۸ سال حبس، ۲ سال محرومیت از برخی حقوق اجتماعی و ۲ سال محرومیت از اشتغال به وکالت دادگستری و نجمه واحدی به ۷ سال حبس و ۲ سال محرومیت از برخی حقوق اجتماعی محکوم شده است.

دادگاه با بهانه نبود فرصت اعلام وکالت، اجازه مطالعه پرونده به وکلای جدید خانم عمید و خانم واحدی را نداده است.

این شهروندان پیشتر توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به مجموعا ۱۵ سال حبس و سایر محرومیت‌های اجتماعی محکوم شده بودند.

این فعالین زنان در تاریخ ۱۰ شهریورماه ۹۷، به صورت جداگانه در منزل شخصی خود توسط ماموران اطلاعات سپاه  بازداشت شدند. نجمه واحدی و هدی عمید به ترتیب در تاریخ ۱۵ و ۱۳ آبان ۹۷، با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شدند.

در بهمن ماه سال ۹۸، کیفرخواست این دو شهروند از بابت اتهام مذکور در دادسرای ناحیه ۳۳ صادر شد.

هدی عمید، وکیل دادگستری به همراه نجمه واحدی، فارغ التحصیل علوم اجتماعی برای شهروندان علاقه‌مند «کارگاه‌های آموزشی شروط ضمن عقد» برگزار می‌کردند. این افراد شهریورماه سال ۹۷ همزمان با شروع موج جدید فشارهای قضایی بر وکلای دادگستری و فعالین حقوق زنان بازداشت شده بودند. بازداشت این فعالین با اعتراض گسترده فعالان مدنی در داخل و خارج کشور مواجه شد. در تاریخ ۷ مهرماه ۹۷، ۷۵۰ کنشگر مدنی داخل و خارج ایران به افزایش فشار بر فعالان حقوق زنان اعتراض کرده و طی بیانیه‌‌ای خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط دستگیرشدگان این حوزه از جمله هدی عمید و نجمه واحدی شده بودند.

پیش از آن نیز در تاریخ ۱۴ شهریورماه ۹۷ سازمان دیده‌بان حقوق بشر با انتشار بیانیه ای از مقامات ایران خواست که سرکوب مدافعان حقوق بشر را پایان بخشد و فوراً این مدافعان حقوق بشر را که به صرف انتقادهای مسالمت‌آمیزشان دستگیر شده‌اند آزاد کنند. سازمان عفو بین‌الملل نیز در تاریخ ۱۳ شهریورماه ۹۷ طی بیانیه‌ای در واکنش به سرکوب جامعه مدنی و بازداشت‌های غیرقانونی وکلا و فعالان حقوق بشر از مقامات ایرانی درخواست کرد تا این افراد را فورا آزاد کرده و تضمین کنند که هر فرد بازداشت شده از زمان دستگیری به وکیل دسترسی داشته باشد.

نگهداری نوزاد هفت‌ماهه در اوین؛ بیش از ۴۵۰ روز بلاتکلیفی والدین

 نسیمه اسلام زهی و ارسلان شیخی، متهمان امنیتی سنی‌ مذهب، بیش از ۱۵ ماه است که بازداشت شدند و در بلاتکلیفی بسر میبرند. خانم اسلام زهی به همرا...